Heffing ongepast bij stijgende brandstofprijs

11

PARAMARIBO, 5 sep – De regering doet er goed aan de zogenaamde government take op brandstof af te schaffen. Dit zegt parlementariër Harish Monorath (Mega Combinatie/Nieuw Suriname). De heffing is ongepast in een tijd van stijgende brandstofprijzen. De doorsnee burger kan het hoofd nauwelijks boven water houden. Intussen blijft de heffing doorwerken in alle prijzen van goederen en diensten.

Het is des te dringender de heffing af te schaffen, nu er geen zicht is op daling van de olieprijs. “Zet deze trend zicht voort, dan zijn de gevolgen niet te overzien”, zegt Monorath tegenover de Times of Suriname. Burgers kunnen nu al nauwelijks voorzien in hun levensbehoeften. Snijden in het gezinsbudget is op den duur niet te vermijden. Wat steekt is dat er best meer mogelijkheden zijn voor de overheid. Ook anders kan meer geld worden verdiend.

Bij multinationals bijvoorbeeld, mag best meer belasting geïnd worden. “Dit kan zeker gedaan worden, omdat deze grote bedrijven geen heffing hoeven te betalen op de grote hoeveelheden brandstof die ze inkopen”, aldus Monorath. Bovendien mag ook wat meer worden geschrapt van de grote winsten die deze bedrijven boeken. Monorath wil ook meer bescherming zien voor lokale ondernemers. President Desiré Bouterse heeft ‘sociale’ maatregelen aangekondigd.

11 REACTIES

 1. Mie mooi boy Harish, loek boeng, want je staat al op de zwarte lijst, zowel bij NS als bij BAAS. Biegieng soekoe wang tra partij, die wel gehoor geeft aan je goede plannen!


  Maak melding

 2. Gewoon doorzetten totdat jij je zin krijgt en de Staatsburgers blij hebt gemaakt. volgens mij wint de aanhouder. Maar wees voorzichtig tegen de boeven.


  Maak melding

 3. Monorath zal wel gelijk kunnen hebben, maar aan de andere kant zie ik een ongepaste hoeveelheid auto’s zich dagelijks in de files begeven. Dus dan denk ik: Het valt nog wel mee. En wie is de doorsnee burger? Is dat de man met drie SUV’s voor zijn schamele hutje, die geen geld heeft om brandstof te kopen? Ik verbaas me dagelijks over de manier waarop iedereen iedereen voor de gek houdt. Daags voor de laatste brandstofprijs-verhoging waren de Chinezen al bezig hun artikelen in de winkel opnieuw te prijzen. Dus: ik denk dat gezinsbudgettering meer zin heeft, want de “doorsnee-burger” heeft niet geleerd om naar morgen te kijken.


  Maak melding

 4. het is een wereld probleem niet alleen in suriname a olie e gwa loktoe kijk in nederland is een liter benziene al bijna twee euro maar bijna 1euro nog wat gaat naar de staatskas dus het is normaal hoor


  Maak melding

 5. Deze regering heeft geen moeite met het plegen van misdadige, criminele, hartvochtige en onrechtvaardige handelingen. Monorath houdt zichzelf voor de gek door te denken dat ze omwille van zijn bezorgdheid, ten aanzien van de welvaart en het welzijn van de bevolking, ongepaste handelingen zullen nalaten of intrekken.


  Maak melding

 6. Read my lips, hij gaat het gebruiken als verkiezings stunt, tegen de tijd dat de nieuwe verkiezingen worden gehouden,en dan zal die domme massa weer zo stom zijn om voor hem te stemmen,nogmaals READ MY LIPS, rarararara


  Maak melding

 7. als men in handels middelen van buiten su gaat afhangen,zal men de gevolgen van invlatie zeker voelen,,en als men stappen gaat ondernemen om die invlatie die van buiten su afkomstig is te onderdrukken,,moet men niet klagen over de stappen die ondernomen word,,die stappen is bedoeld om druk van buiten su de kop in te drukken zodat het geen invloed in het land heeft..


  Maak melding

 8. Wanneer brandstof prijs een beetje goedkoper wordt, dan klaagt niemand, maar wanneer er een beetje duurder wordt begin men te klagen.
  Mensen moeten leren om te compenseren.
  Aub nuchter gedragen en het volk niet demotiveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.