ACP-EU meeting kost Suriname anderhalf miljoen

46

PARAMARIBO, 28 aug – Suriname zal ongeveer anderhalf miljoen dollar moeten ophoesten voor het organiseren van de parlementaire bijeenkomst van de ACP en de EU. Volgens parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) is de begroting al ingediend bij het ministerie van Financiën. Er worden minstens vijfhonderd gasten verwacht rond eind november.

Dan vindt de reguliere bijeenkomst plaats in Paramaribo. Het parlement heeft de begroting zelf opgesteld en vindt de kosten best meevallen. “Uit ons onderzoek blijkt dat andere landen gemiddeld een bedrag van tussen de twee en vijf miljoen dollar hebben uitgegeven”, zegt Parmessar tegenover de Ware Tijd. De grootste kostenpost is de locatie waar de conferentie gehouden wordt. Ook transport slokt aardig wat op.

Het organisatiecomité heeft nu de handen vol. Er moet nog van alles worden voorbereid. Onder meer staat een trip naar Nederland en België op program. Daar moet nog het een en ander worden doorgepraat met de ACP en de EU. Het is niet uitgesloten dat ook staatshoofden de conferentie bijwonen. Europarlementariërs trachtten eerder dit jaar de conferentie in een ander land te krijgen. Hun collega’s van de ACP verzetten zich met succes.


46 REACTIES

 1. Tel daar de 6 miljoen voor aankoop ambassade gebouw in Parijs bij op en de aanstelling van 2 (!!!) ambassadeurs in Guyana en je kan toch concluderen dat het geld aardig over de Surinaamse balk wordt gesmeten.

  Hoe zit het met de gratis laptops voor Surinaamse schoolkinderen?


  Maak melding

 2. Redactie http://www.waterkant.net, wees een beetje correct met de berichtgeving.Jullie proberen de menselijke geest verkeerd te beïnvloeden met onjuiste berichtgevingen. Geef duidelijk aan dat Nederlandse Europarlementariërs de conferentie in een ander land probeerden te krijgen. De overige Europarlementariërs en de collega’s van de ACP hebben zich met succes verzet tegen het Nederlandse voornemen.

  Ik dank U,
  RobG


  Maak melding

 3. Daar kun je wel een paar mooie huizen van bouwen toch ? Of ondervoede kinderen fatsoenlijk eten te geven. Het NDP heeft weer een podium gevonden om zich te kunnen profileren over de rug van de surinaamse belastingbetalers. Blijf vooral stemmen op het NDP, over 5 jaar is de bodem van de schatkist weer in zicht en staan de surinamers met opgeheven handen weer bij de nederlanders.


  Maak melding

 4. Deze kosten zijn maar een schijntje in vergelijking met een soortgelijke conferentie in Europa of USA.

  Er is toentertijd door J Lachman met heel veel bombarie een brug in Ned gekocht voor 1 gulden. Deze brug was bedoeld om over de Coppename riviergebouwd te worden, maar die brug heeft de oversteek nimmer gehaald. Kosten voor deze enorme grap, meer dan 5 miljoen guldens die door Suriname zijn betaald !


  Maak melding

 5. En nu mogen we de man[parmessar]tot de vergadering gehouden wordt op TV zien glunderen.Als of hij olympisch goud voor Sur.behaald heeft.Gaat zo veel geld gooien tegen een vergadering alleen om wat prestige terwijl de jeugd parlement op haar 6 mnd achterstallig geld wacht,de bus houders niet betaald kunnen worden en de rijst boeren van de kast naar de muur gestuurd worden.Wel zeker is de kans groot dat Obiang even langs loopt.Tenslotte is hij houder van de grote stads sleutel.
  Ned.is democratisch genoeg om te weten dat de vergadering in Sur.door zou gaan.Maar het is het signaal dat het de wereld instuurde.De wereld moest weten wie en wat Sur.is.Zo ook om naarendorp uit te wijzen.Dat bepaalt Ned.niet maar was een waarschuwing aan Hollande om niet op de foto te staan met de ‘ambassadeur’.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Elk evenement dat door welk land dan ook wordt georganiseerd kost geld. Als het nou gaat om ee wk een ek, olympische spelen, Carifesta, e.d.
  Het is meer dan logisch dat het organiseren van zulke evenementen geld kost.
  Maar zulke evenementen leveren uiteindelijk ook geld op
  voor het organiserend land.
  De Europarlementariërs en andere bezoekers zullen uiteraard met hun vrouw of kinderen komen. Deze mensen moeten eten, drinken, slapen, vervoerd worden, zullen dagtripjes maken, zullen souvenirtje kopen e.d..
  Deze meeting zal Suriname uiteindelijk dan ook ettelijke miljoenen opleveren. De zogenaamde spin-off zoals dat zo mooi heet.
  Een conclusie trekken dat het geld dat nu gebruikt wordt om deze meeting tot stand te brengen weggegooid geld is kunnen we pas beantwoorden nadat de meeting
  voorbij is.
  Op dit moment is elke voorspelling voorbarig en
  vooringenomen.


  Maak melding

 7. Waarom zou het niet kunnen?? EU geeft toch zoveel hulp aan SU!! Waneer Su naar andere landen gaan, hebben zij nieteens over de kosten!! Toch geen kwestie van alleen maar nemen en nogeens nemen en iets geven! Hier is er totaal geen sprake van geven!!


  Maak melding

 8. Kennelijk hebben ze in Suriname nooit gehoord van video conference calls. Het opzetten hiervan kost maar een schijntje. Lekker vanuit je luie stoel met een colaatje vergaderen.


  Maak melding

 9. Zeg schat Gudu van me..wat is dat lege gedoe van Jenny’s-koninkrijk???

  Ah joh My Lady…maak je niet druk hierover;..Ik DADA heb gevraagd om weg te blijven om zodoende uit-te sparen voor “PARIJS” & ” POEWAKOE ”

  ooh schattigheid…jij denkt ook aan alles he??

  ja lief, aan alles…ik heb die beesten laten komen om die slangen op te peuzelen in de suikerrietvelden van SOMO!

  maar schat,..die beesten waren allochtoon en dus uit-gezet!

  Weet je My Lady,…ik maak mij meer zorgen om die SANTOKHAN??

  maar lieverd…wij hebben inmiddels tog een mooi plantage in OBIAMANG-LAND met alles erop en eraan??

  ja lief,

  zeg DADA,…Mag ik een jonge tuinman voor mijn TUINTJE 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 10. @Jair!
  Jij schrijft o.a.:”De Europarlementariërs en andere bezoekers zullen uiteraard met hun vrouw of kinderen komen”

  Jij bevindt je nog in de tijd van de dinausauriërs en dierenhuiden als kleding.
  1.Niet alle parlementariërs zijn van het mannelijk geslacht.Bovendien is deze conferentie geen ‘vakantieuitje’.Er zal hard gewerkt moeten worden.
  2.De meeste echtgenotEN/es van de parlementariërs hebben ook een drukke baan.(vrouwen weken tegenwoordig ook;zie jouw FIRST LADY)!
  3.Tegen die tijd is het nergens ter wereld VAKANTIE en komt er nog bijkijken dat er in alle beschaafde naties er zoiets als ‘leerplicht’ (bestemd voor schoolgaande KINDEREN) bestaat!

  Dus echtegenoten en kinderen kun je liever maar vergeten!!!Droom maar lekker verder in jouw Utopia!!!!
  Wel te rusten!


  Maak melding

 11. @Jair.
  En tot grote hilariteit schrijf je:”Op dit moment is elke voorspelling voorbarig en
  vooringenomen”.

  Jouw reactie druipt ook af van de voorspellingen.
  Moeten wij er dan maar ook gerust van uit gaan dat jouw voorspellingen maar ook voorbarig en vooringenomen zijn?
  Boi go plei jere!
  Jouw reactie rammelt als een skelet!:-)!!!


  Maak melding

 12. De president heeft op de laatste meeting (toen hij ons volk staatsvijanden noemde)letterlijk gezegd:”EU srefie e kong soekoe wroko dja!De EU heeft na deze uitspraak minstens 3x van zich laten horen!-
  1.De viering (EU/Suriname relatie) in Torarica.
  2.Het gesprek mbt artikel8 incl.amnestie wetswijziging.
  3.Eur.9.000.000 steun voor de bananen(bacove) cultuur.
  4.En nu voor de 4de x wordt het de ACP/EU conferentie!
  Ik heb nog niets kunnen merken van een of andere EU sollicitatie.In tegendeel heeft de EU in alle 3 gevallen voor werkgelegeheid gezorgd!
  WIE HOUDT WIE(voor de zoveelste x)VOOR DE GEK!


  Maak melding

 13. @RobG.
  WAT NEUTRALER EN MINDER BEZIJDENS DE WAARHEID KLINKT,LIJKT MIJ.
  WANT IK DENK DAT IK OVER ANDERE INFORMATIE BESCHIK.

  Ik denk dat ook jij een beetje CORRECT MET DE BERICHTGEVING moet omgaan.Anders beïnvloed jij de menselijke geest ook verkeerd (met onjuiste berichtgevingen).-
  Geef duidelijk aan dat niet ALLEEN de Nederlandse Europarlementariërs de conferentie in een ander land probeerden te krijgen.De overige Europarlementariërs OOK,maar die wilden dat EERST IN STEMMING brengen.Dat(t.w. het Nederlandse voorstel) ging niet door omdat de overgrote meerderheid van de collega’s van de ACP zich met succes tegen het Nederlandse voornemen hebben verzet.

  Ik dank U,
  RobG

  Geen dank RobG!
  Graag gedaan.


  Maak melding

 14. Ah,Medusa de psycho juffie is alweer heftig bezig hier!
  Medusa,zogenaamde juffie van de ‘grote’ en ‘Kleine wereld’ ,wie zegt dat jouw voorspellingen juist en 100 procent bulletproof zijn?Jij hebt heus niet de laatste woord hier , okay.


  Maak melding

 15. @Medusa’
  Te uwer informatie;
  de EU heeft wederom bewezen dat zij zakenmensen zijn op niveau.
  Ze dragen geen haat of wraakgevoelens tegen niemand.
  Bij hun gaat het strict om business.
  De EU kan je niet vergelijken met bouta de moordenaar en co.
  De ACP ,dat is een vereiniging van de meest armste landen ter wereld die mekaar niks aan te bieden hebben ,behalve dan opmekaars schouders te gaan huilen van ellende en misere.
  De EU is hun redder,alleen is het zo dat zij STANK voor Dank krijgen voor hun werk en vooral van bouta de bruut.


  Maak melding

 16. De ACP conferentie in Paramaribo kan Suriname heel veel opleveren.Het is alleen zeer kwalijk te noemen dat de vorige Nieuw Frontregeringen o.l.v. Venetiaan weinig actie hebben ondernomen om de economische ontwikkeling van het land te stimuleren. Suriname zou mijn inziens aan de bezoekende landen heel veel producten van haar industriële bedrijvigheid kunnen aanbieden.Komt de export ten goede en het land kan meer vreemde valuta verdienen.


  Maak melding

 17. @RobG

  hahahaaaaa….
  De ACP coferentie heeft niks te maken met ontwikkeling. Het is gewoon een zet van je baasje bouta de verschrikkelijke om zijn walgelijke Amnestiewet legaal te maken en om het een internationaal standaard te geven die tevens zogenaamd zal tonen dat hij en zijn amnestiewet een soort van STATUS heeft.Want geloof mij ,zonder die amnestie episode is hij STATUSLOOS.
  Als bouta de EU niet belangrijk zou vinden voor eigen gewin ,zou hij de EU allang bedankt hebben en de ACP landen ertoe bewogen hebben deze conferentie ergens in een ander ACP land te houden.Dat zie je toch niet gebeuren?


  Maak melding

 18. @virago

  Natuurlijk wilde de ndp de EU vergadering in Suriname. Want buiten Suriname kan je baasje helaas niet gaan althans niet naar de landen die geen lid zijn van de ACP pact.Dus het veiligste leek hem om de vergadering toch nog te houden in Suriname waar hij nog pronken kan met zijn Amnestie gedoe.
  En nu moet je ervoor zorgen dat hij dag en datum van de conferentie niet zal vergeten want jij weet het toch virago je baasje heeft het tot zijn gewoonte gemaakt om om de haverklap met vakantie te gaan hetzij Cuba,venezuela,haitie,afrika of toevallig weer een ander acp landje.
  Wel dat zal zijn als uiteindelijk de vergadering in Suriname gehouden zal worden.

  Arme virago,
  je bent niet zo zeker meer voor een overwinning van je baasje in 2015 ben je daarom zo vroeg bezig met een eenmanse verkiezingscampagne?
  Ik heb nu al medelijden met je,tje mie potie….


  Maak melding

 19. koos dejong ,ray2 ,gmap,suri patriot.pasew,ray front en olland …deze regering legt de lat hoog … zij gaan voor goud ….zij nemen geen genoegen met brons of zilver …meer wil ik niet kwijt tijd verspilling.
  het volk heeft gekozen het volk heeft beslist ..pa vene jij bent jaloers hou jou fronters in toom hou die redimusus in toom ze zijn gedoemd tot mislukken …president bouterse is aan het woordt de rest moet rustig in de oppositie bank plaats nemen en luisteren .

  bouta go go

  bouta go go


  Maak melding

 20. nog sterker ….sommigen van de fronters zijn het zelfs niet waardig om in de oppositie bank plaats te nemen ….bedenk wat voor vies spelletje ze hebben gespeelt met olland en de eu om die vergadering niet in su te laten doorgaan ..maar goed ..toch zie je dat niet alle eu landen achter olland en front stond …deze gasten trachten tweedracht te saaien tuuen eu en acp ..neee wij leven niet in de laverntijd waar de europeanen alleenheerser waren …de zuidamerikaanse landen weten beter .

  bouta go go


  Maak melding

 21. @Ray
  Ben ik een juffie?Dan zal ik jou als een leerling behandelen.Hieronder staan jouw domme taalfouten.-
  1.Pschojuffie schrijft men als één woord.-
  2.Men zegt bovendien niet DE (maar)HET juffie(OMDAT JUFFIE HET VERKLEINWOORD IS VAN JUF EN VERKLEINWOORDEN ZIJN NOCH MANNELIJK NOCH VROUWELIJK MAAR ALTIJD ONZIJDIG DUS “HET”).Er zijn wel uitzonderingen b.v.DE DOMME HEEFT ALS VERKLEINWOORD niet HET maar DE DOMMIE.
  Hihihihihi!-
  3.Men zegt niet DE (maar) HET laatste woord (OMDAT woord ook ONZIJDIG is).

  Ik wil je voor één ding waarschuwen.
  Als je zó doorgaat zal ik al jouw gemaakte taalfouten bespreken.
  Okay?


  Maak melding

 22. @Ray
  Jouw reactie op Dinsdag 28 augustus 2012 om 16:08 uur, @Medusa slaat als een tang op een varken.Ik kan mij niet herinneren dat ik iets daar tegen heb gezegd!Daarom voel ik mij niet aangesproken.Hier ook een bewijs dat je niet eens kan lezen.
  En alweer een taalfout;men schrijft niet striCt, maar striKt!


  Maak melding

 23. @ surinam patriot
  Ga jij ook beginnen?Moet ik ook jou aan de schandpaal nagelen?Je zegt het maar!
  Dan zal je gauw merken wat onze cum laude afgestudeerde alfa 84 studente allemaal kan!
  U vraagt, wij draaien!
  Tot zo!


  Maak melding

 24. medusa suripatriot …jullie leven bestaat om de hele dag achter die pc onzin te typen … ik vraag mi af wat deze gasten hebben bereikt in olland …nemen jullie een voorbeeld van mij ..werken voor mijn land .werken voor mijn gezin en genieten van mijn land en vooral trots zijn op wat er in su op dit moment gebeurt …figuren als deze redimusus zullen en kunnen nooit wat beeiken …klaplopers die de ollandse staat alleen maar geld kost …ik weet niet als ze van een aow of ww genieten een van bij in ieder geval..deze gasten hebben su overhaast verlaten nog voor de onafhangkelijkheid om hun uitkering veilig te stellen …nupas komen deze klojos erachter dat er steeds wordt gekort op hun uitkering maar kunnen ze niet terug naar su omdat ze geen moer hebben bereikt in hun leven …niet verwonderlijk dat ze agresief worden en hun eigen land te schande proberen te zetten voor hun blanke meester ..dit soort gasten hebben geen trots …ze denken geschoolt te zijn maar hebben geen enkel waardiheid ..dit soort landverraders denken dat ze geschoolt zijn zoals vene denkt dat hij capabel is .

  ik heb dangeen geen opleidingb zo je wil maar deze pero laat zich niet de les voorlezen door waardeloze mensen die hun land ontvluchten…komen in een rijk land en toch geen moer hebben bereikt in hun leven ..ik weet dat velen naar su terug keren en die wat hebben bereikt …maar het zijn juist dit soort gsten die niets hebben bereikt hebben het hoogste woord
  tang in oeng manarie ..rutte gaat jullie leren met bezuinigingen …

  bouta go go


  Maak melding

 25. @ pero
  Ik kan de verleiding niet weerstaan (maar nu voor het laatst) om nogmaals tegen je te zeggen, dat jij van mij geen enkel verstandig woord (meer)mag verwachten.IK HEB JE DOOR.JE BENT BIJ MIJ ALLANG DOOR DE MAND GEVALLEN.JOUW REDENERINGEN EN TAALFOUTEN STROKEN NIET MET ELKAAR.JE SPEELT GEWOON EEN SPELLETJE EN NOGMAALS, DAAR DOE IK NIET AAN MEE!HOU JE MAAR MET DE ANDERE FORUMLEDEN BEZIG DIE NOG NIET DOOR HEBBEN DAT ZE STIERLIJK BIJ DE NEUS WORDEN GENOMEN!
  MIJ NIET GEZIEN.


  Maak melding

 26. Aha, ik ben er ook.

  Ik kom met mijn haring-kar, zure bommetjes, oesters en nog wat andere culinaire hoogstandjes speciaal voor de EU-Parlementariërs.
  Ik moet ook iets van die 39 milj dollar binnen kunnen halen.
  Snelle slag, en we kunnen in december weer naar de Rivièra.

  Komt er ook een oranje-house?
  Sangg ik heb er zin aan.


  Maak melding

 27. @medusa …ik ben net van mijn werk geen kantoor baan in ieder geval hoor…hoe gering ook ik heb mijn bijdrage gelevert in de samenleving …en daar ben deze pero trots op …over de opmerking dat ik typfouten maak zal ik niet op reageren .je bent het niet waardig om op te reageren …wel had ik je hoger ingeschat …deze regering kijkt naar inhoudt niet naar onzin zoals olland en die redimusus onzin lopen te vertellen ….spijkers op laag water zoeken …zie met vele dingen zoals de ambasade in frankrijk met corruptie…boycotten van de eu en acp landen teveel om op te noemen …wij kijken vooruit niet naar onzin verhalen .


  Maak melding

 28. medusa … na mijn werk ben ik bezig met casave oogsten en niet alleen casave oogsten ik oogst nog andere gewassen mie mang ….dat noemt pero produktief bezig zijn en geld verdienen …en daarom stem ik op deze regering waar er vooruitgang is…je zegt het zo denigrerend dat ik casave moet gaan planten …mie mang daarom zeg ik tegen jou …je deugt niet je bent waardeloos een deugniet… jou denkwijze en wat jij zegt bewijst alleen maar dat dit soort mensen suriname niet waardig zijn …olland is de beste plaats voor ze …daar wordt alles voor deze gasten gedaan …aanpakken kennen ze niet …dit soort mensen willen geen hengel ze willen die vis …en daarom zegik …blijf in olland dan mag je deze regering samen met jou redimusus bekritiseren …wij liggen niet van wakker in su …ik herhaal voor jou pa medusa ..die trein die dendert door ..met mijn taalfouten die jij zegt dat ik maak …ik heb mijn trots en deze regering heeft zijn trots …waar is jou trots …let maar op mijn taalfouten …als ik binnen ben dang joe no de insee ete …zeker weten …na mie pero takie …geen enkel zinnig woord komt uit deze man ..meester medusa …medusa maak je niet druk om su en mijn taal fouten maak je druk voor de volgende maand als je nog een uitkering hebt van die ollander …je bent als een hebie op die ollander …je het geen enkel waardigheid mie mang .
  front heeft jullie niet goed opgevoed …front heeft jullie al die jaren wijs gemaakt dat olland voor jullie moet zorgen en daarom heb je niets bereikt .
  een fronter schreef dat ik riet kan gaan kappen …dat zelfs ben ik niet vies voor ..een teken dat jullie echt zielig zijn ..geen enkel vooruitgang hebben deze gasten ..ding sdong waktie ding witmang .

  bouta go go go


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.