‘Moeilijk’ milieu geen excuus jonge boef

0

PARAMARIBO, 28 aug – Een ‘moeilijk’ milieu hoeft niet altijd te leiden tot criminaliteit. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het ligt er ook aan wat het individu wil. Zelf is Belfort ook opgegroeid in zo’n milieu: “Maar ik heb nooit de behoefte gehad om het criminele pad op te gaan.”

Dat maakte uiteindelijk het verschil. “Ook ik ben opgegroeid in een moeilijk milieu. Nu nog woon ik in zo’n buurt”, zei Befort tijdens een ontmoeting met ontspoorde jongeren. Hij wil niet verhuizen. De veiligheidsdienst adviseerde weliswaar anders. Er is zelfs gezocht naar alternatieve woonruimte in een ‘betere’ buurt. “Maar ik zeg dat ik blijf. Ik wil aantonen dat niet de buurt fout is, maar de inborst van de mens. Die moet veranderd worden.”