Bureaucratie bedreigt plan Surinam Airways

37

PARAMARIBO, 28 aug – Het uitbreidingsplan van de SLM wordt bedreigd door bureaucratie. Het parlement kan niet overgaan tot goedkeuring van een overeenkomst met Brazilië. Dit document over uitbreiding van onderlinge vliegdiensten is niet te vinden. Volgens Gerard Brunings, voorzitter van de bestuursraad, zou het document al bij het parlement moeten liggen.

Het is enige tijd terug opgestuurd voor behandeling. “Maar het document heeft het parlement nog niet bereikt. We gaan na waar het precies is vastgelopen”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd. Voor het parlement is er nog het traject van twee ministeries en de Staatsraad. Die moeten eerst bestuderen, becommentariëren en dan pas doorsturen. De kunst is nu dus uit te vinden waar de machine is gaan haperen. Het bedrijf moet zich nu inhouden.

Voorlopig wordt alleen gevlogen naar het Braziliaanse stadje Belem. Het uitbreidingsplan voorziet in vluchten naar nog drie steden in Noord-Brazilië. De Mid-Atlantische route wordt zo nog lucratiever. “Brazilianen hebben geen visum nodig om naar Nederland af te reizen. Dat is een potentiële lucratieve markt, die we nooit eerder hebben benut”, aldus Brunings. Door het oponthoud wordt de uitvoering nu met minimaal een jaar verschoven.

Bekijk ook:


37 REACTIES

 1. Wat een onzin verhaal ! In deze digitale tijdperk is het toch de normaalste zaak van de wereld om deze info digitaal naar alle betrokken instanties te sturen !

  Mocht dit document niet zijn ontvangen, dan kan er éénvoudig een resend opdracht worden gegeven, wederom naar alle instanties ! En dit kan men de hele dag herhalen !
  Wat een BS verhaal uit Suriname !


  Maak melding

 2. Als dit soort documenten zo kunnen verdwalen is het heel groot wonder dat de vliegtuigen de lucht in gaan en over de oceaan komen. Welk normaal mens kan een dergelijk verhaal serieus nemen.

  Het is overigens wel heel interessant om langs de kortste weg Noord Brazilie (oa Manaus) naar Europa en de VS te kunnen vliegen. Als ik SLM was zou ik heel grote haast maken om deze routes te ontwikkelen.

  Dan krijgt Pengel international er een interessant achterland bij. Schiphol is niet vanwege Nederland de 4de luchthaven van Europa, maar vanwege alle mensen uit Scandinavie, Engeland, Schotland en Duitsland voor wie het sneller en goedkoper is om via Amsterdam te vliegen.


  Maak melding

 3. Tja ,misschien moet het ingediend worden wanneer Somo en bouta met vakantie in Suriname zijn.
  Dus even rekening houden met hun reisschema’s anders gaan zaken niet volgens wens…


  Maak melding

 4. je moet de s.l.m. direct privatiseren dan zie je dat het wel winst gevend is..

  dan kun je ook nog een tweede vlucht op de route par’bo-schiphol opstarten dan nog loopt het vol..

  maar met deze schurken zal het nooit lukken..


  Maak melding

 5. SLM is al sinds 1975 een maars, en dat zal zo bliven qua leiding, orga torie, alles, a sari jere, maar saw sadoe. Doek die die gasten op en laat andere maatschappijen het overnemen. Die meneer die de directeur is die is is een klojo van jewelste.


  Maak melding

 6. Goed geïnformeerde tongen beweren dat ambtenaren met een Nieuw Front blik in hun ogen de documenten achterover gedrukt hebben.Dit hebben ze gedaan om het ontwikkelingsproces te stagneren.


  Maak melding

 7. @RobG

  Niks van waar. Het zijn de reizende paar bouta en somo die het met opzet stagneren ,want geen van deze twee willen hun prive taxi afstaan zomaar afstaan.


  Maak melding

 8. hahahaha…..aan de mid-atlantische route denken ze niet, maar Brazilie wel hahahaha….er wonen meer Surinamers in Nederland, dan Brazilianen in Suriname.


  Maak melding

 9. Lol, ik lach me rot, hoe kan dit soort onzin toch plaatsvinden???. Ach tja, in bananenrepubliek SU is alles mogelijk. Surinamers houden ervan om te zeiken op NL maar men heeft er geen problemen mee om de slechte gewoonten van NL, zoals teveel bureaucratie, over te nemen. Het wordt hoog tijd om SLM te privatiseren en de bureaucratie te bestrijden door het Surinaams ambtelijk apparaat flink te saneren maar Suriname kennende gaat dat toch nooit gebeuren. Men zal moeite hebben om te accepteren dat de overheid geen baantjesmachine is voor familieleden, vrienden, aanhangers en buitenvrouwen van politieke figuren.


  Maak melding

 10. IK ben een braziliaan die in Nederland woon. Ik juich dit plan van de SLM toe. Want dan kan ik via Suriname naar Noord -Brazilie waar ik vandaan kom. Nu is het een grote omweg.


  Maak melding

 11. Ee Ferando F blijf jij maar juichen, jou land is verkeerd bezig in ons land, maar jij kan ook zwemmen naar Brazilie, sarki o njang joe maars, ik heb die landgenoten van jou gezien in Suriname, om te janken, en ze hebben nog een grote bek ook, maar goed ik woon hier, maar geen enkele kut buitenlander komt mij in mijn land vertellen hoe ik moet schijten, ee sak me hier, zo denkt die witte man hier, en terecht, dus pas op.


  Maak melding

 12. Ik woon in Nederland en hier zeggen ze dat Suriname niet vooruit komt omdat ze luie mensen zijn.
  De Chinezen en de Brazilianen brengen nu het land vooruit. En ze hebben ook Haitianen nodig, want zelfs zijn Surinamers te lui om te werken. Ze gooien ook hun rommel op straat.


  Maak melding

 13. “het Braziliaanse stadje Belem”
  Het staat er echt.
  Niet zo goed thuis blijkbaar in aardrijkskunde, want in Belem wonen drie keer zoveel mensen als in heel Suriname: anderhalf miljoen!


  Maak melding

 14. Prof dr ir drs ing mr Abrahams heeft de papieren ALS toilet papier gebruikt daarom kant niemand het vinden. In de voorztters copie heft tante Jenny een paar porties gepakt en naar huis meegenomen.


  Maak melding

 15. Ee Fernando, in de straten van Brazilie ligt een hoop troep, ie sabie, bai wang siebie, dai go siebie, en die landgenoten van jou maken de boel vuil in Suriname ze moeten ze eruit gooien, is eea nu duidelijk.


  Maak melding

 16. Nou Nou weer een hoop gedoe, weer een hoop vooroordelen en weer een hoop stommiteit
  Maar ja…ten eerste Fernando ik zie de braziliaan in Suriname alleen aan goud doen en de chinees is alleen handelaar,alle andere word door Surinamers gedaan…wie bouwt eigenlijk op en over vuil maken gesproken op Toertonne is het een zooitje bij jullie.

  Ten tweede….Surinam Patriot …Ik denk dat je de boslandscreolen bedoelt,die zijn momenteel de hardswerkende groep in Suriname en over een paar jaar zal dat ook te merken zijn.


  Maak melding

 17. @Bryan
  Wat!!
  De ‘kansarmen ‘hebben zich massaal aangemeld voor WERK registratie?
  Dan moet het registratie kantoor platgelopen zijn door werkzoekenden!


  Maak melding

 18. @Was Was Godo

  De vraag is alleen maar of Suriname ooit vooruit zal komen met apatische burgers zoals .
  Jij accepteert ook van alles..alles dat fout is , is zo normaal voor jou.
  Een moordenaar als leider,ondeskundigen en analfabeten in surinaams hoogste regeerorgaan en jij zwijgt.Corruptie binnen de ndp regering en jij zwijgt.
  Misschien is dit je contributie voor je land;
  Horen,zien en dan ZWIJGEN!


  Maak melding

 19. Alleen degenen die mogen stemmen in Suriname kunnen praten en meedoen. Ook zij die hun belastingverplichtigingen nakomen in Suriname. De anderen doen alsof ze Surinamers zijn … :0)


  Maak melding

 20. @trotro
  Betaal jij wel belastingen?
  Je moet wel een hart van steen hebben als je het niet erg vindt dat je zuurverdiende belastincentjes gebruikt wordt door bouta en co voor het maken van bijna dagelijkse reizen en Somo de landverrader sponserd zodat hij Amina kan blijven zien wanneer hij haar mist voor de zoveelste keer in de maand.
  Somo heeft dan Amina gezien voor de dag dankzij je belasting centjes, en de andere leden van bouta en co hebben intussen genoten van een vakantie break voor de zoveelste maal en jij ..wat heb jij dan gehad voor die dag?Niks en dan ook niks!


  Maak melding

 21. @Ray

  Helemaal niks fouts mee hor Ray.
  Kijk wat jou regering, leden van jullie kamers en Koningshuis uithaalt. Ga daarover je commentaar leveren ook. Okay. Of niemand die jouw daar antwoord geeft? :0) ooowwwjeeeeee
  Ik zou misschien hetzelfde doen ALS ik in hun positie was en als het moest. ALS en MISSCHIEN.


  Maak melding

 22. @trotro

  trotro ik ben een surinamer,in hart en nieren wel te verstaan.Met het koninkrijk in Nederland heb ik niks mee te maken en noch minder met hun regering etc..
  Vandaar dat ik ook geen commentaar heb hierover.
  Maar als zij besluiten nemen of maken die te maken hebben met Suriname heb ik ook een en ander als commentaar klaar.


  Maak melding

 23. @Ray

  Wel, dan volgende keer toch, ga liggen op 1 van de wegen, waar de auto’s van degenen, die volgens jouw zomaar reizen, langrijden. Okay. Of op de J.A.P. luchthaven met bord en/of spandoek protesteren, of aan het landingsgestel van het vliegtuig waarmee ze reizen gaan hangen. Okay. Dat is veel beter dan commentaar. Opschrift op een spandoek kan zijn: GEEF MIJ MIJN BELASTINGGELD TERUG OF NEEM ME MEE!!!. Okay.


  Maak melding

 24. Ik vind dat Fernando F gelijk heeft als hij het heeft over de vuiligheid van Suriname. Dat heeft met mentaliteit te maken. Overheid en burgerij zijn hieraan schuldig.Ik juich goed bedoelde initiatieven toe. Ik mis echter een structurele en integrale aanpak.


  Maak melding

 25. Ray ee ee, alles wat voor bassi was was toch ook kkkkk
  dus sang je taki, en baka bassi in 2015 wordt het nog erger, of jij moet de leiding nemen, no doe do kier joe maars, tang pe joe de, me taigi, me jere joe ete, mo njang wang pampero now—-


  Maak melding

 26. Sang Bryan ie tjadding boi, boslandcreolen, djoeka´s
  doel je toch op, deng pa dati deng mang faja, deng e fok a kondre op, kierie, foe foeroe, de ne wroko e waka nanga soso goto, soso monie de soekoe, deng snesie koelie jampanesi, deng djoe, kar kopng deng e wroko, ok ie grabing now, sakka kong now….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.