Geen luchtje aan koop Surinaamse ambassade

30

PARAMARIBO, 27 aug – Aan de aankoop van een gebouw voor de Surinaamse ambassade in de Franse hoofdstad Parijs zit geen enkel luchtje. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Volgens de Ware Tijd wordt binnen regeringskringen gesuggereerd dat er te veel is betaald. In plaats van vijf miljoen euro is zes miljoen betaald. Lackin ontkent.

Van een koop zou nog geen sprake zijn. “Nee, dat klopt niet. We zijn wel heel ver gevorderd met de besprekingen, maar het gebouw is nog niet gekocht”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. De Centrale Bank van Suriname en het ministerie van Financiën zijn belast met de afwikkeling. Dat zou ook een garantie moeten zijn dat er geen luchtje aan kleeft. “Dit gaat heel zorgvuldig en volgens de richtlijnen van de Centrale Bank en Financiën.”

Volgens de krant had de regering voor minder een “veel beter gebouw in Parijs kunnen vinden.” Lackin heeft vertrouwen in een goede afloop: “De technische mensen kijken er eerst grondig naar.” Suriname vestigde in 2011 een voor het eerst een ambassade in Parijs. Dit zou beter passen in het nieuwe buitenlandse beleid, buiten Nederland om. Maandelijks wordt dertigduizend euro aan huur betaald voor het pand waar de ambassade nu zit.

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. Wat een spilzucht, voor een land in ontwikkeling waar de noden zo hoog zijn en de armoede steeds groter. Een etage huren in een net pand kan ook evengoed het werk doen. De ambassadeur van NL of Brussel had net zo goed ook de taken in Parijs kunnen doen. Wat een waste, enkel om mensen van de NPD te accommoderen.


  Maak melding

 2. Niet zeuren.
  Surimaribo gaat vooruit, dan moet je bigie-teng kunnen spelen.
  Smijten met euro’s hoort erbij.
  Bouta ligt daar echt niet wakker van.

  A kondre ei draai gevaarlijk.
  Dit past beter bij het nieuwe buitenlandse beleid.

  Hebben ze ook nieuwe toiletpotten aangeschaft,want die Franse toiletten, zijn gevaarlijk, je kunt er makkelijk in vallen.


  Maak melding

 3. 30.000 euro´s dat is 360.000 per jaar tegen 4 SRD is dat 1.440.000 SRD.
  Gemiddeld loon van een ambtenaar circa 1.000 SRD per maand dan kun je met dit geld 1.440 maanden loon betalen dit is 100 ambtenaren op jaar basis.
  En maar spreken over bezuinigingen etc.
  Als je de AOV met 100 SRd zou verhogen (dus 1.200 SRD per jaar)dan kun je 1.000 AOV’ers blij maken.
  Dan hebben wij het nog niet over de belasting en honorarium van personeel.
  Boi oenoe tja fatoe


  Maak melding

 4. Ook al zijn de huren in een voor een ambassade geschikt deel in Parijs heel erg hoog, dan nog is dit extreem. Hoeveel mensen moeten daar wel niet verblijven (geen enkele diplomaat werkt echt serieus). Bij een huur van Euro 1.000/m2 per jaar dan huurt Suriname een Ambassade waarin omgeveer 15 tot 20 verblijfplaatsen (geen werkplekken) gepland kunnen worden. Deze mensen moeten ook nog eens een huis (huisvestingstoelage) en een cost of living allowance (COLA) als mede regelmatige vluchten voor hun zelf en gezin naar huis na een prettig verblijf. Ofwel het gaat niet om de huur of de aankoop maar om het totale kosten plaatje van de Ambassade en uit eindelijk wat het opkan gaan leveren. De kosten zullen totaal richting euro 4.000.000 jaar gaan of wel SRD 16.000.000, een aardig budget om iets leuks mee te doen


  Maak melding

 5. Suriname lijkt wel een piraten schip.De grootste boef mag kapitein zijn en de mindere stuurlui en matrozen.En dan naar hartelust rukken en stelen als hyena’s van het kadaver.Ieder bepaalt zijn eigen regels en winst.Een vrolijk leventje.Bouva als keuken jongen.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Wanneer leeghoofden het voor het zeggen hebben, en geen enkele visie hebben, omdat ze ongeschoold zijn, kun je dit soort akties van deze paarse bende verwachten, en zeker als je er ook nog een van 8 dec moordverdachte Naarendorp gaat plaatsen als ambassadeur, wat zo al een grote schande voor Suriname is, net als een Sital, die over de rijstsector gaat, en een Abrahams van Ow, die niets van infrastructuur weet, laat staan over bouwkunde, maar aangezien alle zogenaamde revo figuren een toppositie moeten hebben, komt het land niet vooruit, doordat ze niet capabel zijn, en de Surinaamse belastingbetaler mag dat allemaal gaan opboesten, en dan komt er binnenkort ook nog de btw er bovenop, zodat het volk nog minder te besteden heeft, en dit om allerlei onzinnige projecten te kunnen realiseren.


  Maak melding

 7. boycotten

  in su is praten wij over SRD en geen euro,,ik vergelijk die 2 munteenheid niet met elkaar,,waarom vragen de mensen in nedland om die euro af te schaffen,,als die euro zo tranga was zou er in nedland nu geen crisis zijn,,en dan kon jij bigi teng gaan spelen,,,in su word hard gewerkt de lonen zijn en worden nog steeds verhoogd,,ik begrijp dat jij helemaal die westelijke mentaliteit tot jou eigen gemaakt hebt en de opbouw en waarde wat toen jou land was(su)niet meer goed kan inschatten omdat jij waarschijnlijk heel veel jaren niet in su ben gekomen,,,,blijf maar met jou euro in nedland,en laat su met zijn SRD,,,,,,,,,,,bouta lacht om jou stommiteit,,omdat jij hem erbij betrekt,,,,het gaat over lands belang,,,,,,,,jij begint met bouterse,,,als het aan jou ligt dan boycot jij alles wat met su te maken heeft,.,


  Maak melding

 8. Absoluut.
  De lonen stijgen in Sur.Laatst hebben de werknemers van de banken een loonronde gehad.Maar ze kunnen er minder mee kopen dan dat ze nog geen verhoging hadden gehad.Ware dan de loonsverhoging achterwege gebleven.
  Ook de AOV is verhoogd.Op papier staat het heel mooi.Maar de werkelijkheid is anders.

  Cobie.


  Maak melding

 9. @grongtori

  Je el u elt in de ruimte.
  Fa joe dong so dang.

  Je denkt toch niet dat Frankrijk met srd werkt.

  Hou je aan de text hierboven en doe maar geen moeite om mij een hak te zetten, gaat je niet lukken jochie.

  Eerst moet je fontanel dicht zijn, dan kunnen we verder praten.

  Ik ben een paar keer per jr thuis, dus je hoeft geen lech walesa te spelen.


  Maak melding

 10. Waar er g een vuiltje aan de LUCHT is, is er VUUR.
  De bevolking in armoede storten en miljoenen over de balk gooien daar zijn deze meedogenloze en gevoelloze criminelen goed in


  Maak melding

 11. Maandelijks wordt 30.000 euro’s uitgegeven om de crimineel Naarendorp te huisvesten in Frankrijk.
  Dit kan niet,in Suriname zou de man in Santoboma horen!en het zou ons niks kosten!
  Treurig als je leest hoe de criminelen schuldig aan de illegale coup van 1980 en de dec moorden 1982 stuk voor stuk sinds 2010 ,een heel zorgeloos en rijkelijk leven in- en buiten Surinmame leiden.
  Baja ik denk dat de criminelen in andere landen jaloers zullen zijn op onze criminelen.zij zitten gevangen en bij ons thuis noemen we ze ‘leiders’,met een bonus….kennis en scholing niet vereist.Wat een Paradijs is Suriname toch voor de surinaamse criminelen met name de ndp criminelen plus hun baasje bouta de moordenaar.


  Maak melding

 12. @boycotten

  Maak je geen zorgen om grontori.
  Die man is zo onnozel, hij denkt dat Suriname alle huur in Frankrijk betaald met surinaams geld ,de SRD.Stel je voor,zoveel geld uitgeven alleen maar om naarendorp de medeplichtige zijn vrijheid te garanderen ten koste vn het surinaamse bevolking met de complimenten van zijn baas..ja wie anders..de crimineel bouta.


  Maak melding

 13. So what, als er wel een luchtje zou zijn, zo lang het maar geen stront lucht is ok, sa we spang.
  Oeng no weer oeng ede, sa de doe, liebie deng, ze lachen ons uit met alle commentaar die wij geven, ze lappen het aan hun bil, en meer niet, wij kunnen toch geen flikker doen. Willen ze kopen a tang so, monie no de, ok dan.


  Maak melding

 14. Vraag! Heeft deze missie reeds iets concreets
  opgeleverd?

  Verder mag er geen geld bij de Moordenaars en hun
  vrienden blijven hangen (corruptie)!

  Een pand in Parijs kopen kan in 2015 bij verkoop
  winst opleveren!

  Maar deze missie lijkt zeker op bigie-teng!!!

  PS
  Luchtje lees Geur!


  Maak melding

 15. weet je wat het mooie van dit soort aantijgingen zijn …front probeert van alles samen met olland om deze regering in een kwaad daglicht te brengen.
  de economische vooruitgang die su op dit moment mee maakt kunnen ze niet hebben dus moeten ze iets hebben om op te slaan …gebakken lucht mie mang ..nemen jullie een andere houding …eerst moest het ambasade gebouw in frankrijk gesloten worden van die rozenthal …maar die surinaamse ambasade staat nog steeds open ik denk dat ze hebben gedacht dat pa vene het voor het zeggen heeft …dit verwondert mij echt niet dat men nu spoken ziet …wat wordt het de volgende keer om deze regering weer zwart te maken ..dat vragen wij aan fronters en die redimusus …oeng kang doe sang oen wanie deze regering regeert tot 2015 daarna zien we wel ..met welke opzet jullie ook komen mie mang ..het tij is niet te keren .

  bouta go go


  Maak melding

 16. suri patriot je voelt je aangesproken anders reageer je niet …ik kan mij best voorstellen dat je moe bent van die bezuinigingen die aankomen …inplaats dat je de hele dag achter die pc zit kan je beter iets nutigs gaan doen voor de ollandse samen leving …het is alleen maar bla bla bla ..geldt ook voor die andere redimusus hoor.laat jullie handen wapperen dat hebben wij in su nodig …geen klaplopers als jullie .


  Maak melding

 17. bij een normale transactie koop-verkoop,is er altijd een richt prijs van vraag en aanbod..

  dat weet elke ezel die handel drijft,of je een bos kouseband koopt of een huis met grond altijd vraag prijs en bied prijs is..

  maar bij suris met name bij de lantie/mangs wordt de vraag prijs altijd verhoogt naar de zin van de opkoper..

  het verschil stopt de opkoper in zijn zak dus op zijn rekening in het buitenland..

  dat is vrij normaal en dat weet iedereen in sme..

  dus waar over hebben wij het,wij hebben immers zelf deze mensen gekozen.. toch..

  over drie jaar mag je weer naar de stem bus en dan weer je keuze maken..

  tot dan..


  Maak melding

 18. W.Whome je hebt gelijk de ambassade is er al vanaf 2011. Wat is totnutoe het rendement hiervan? Lackin probeert alles wat slecht is goed te praten hetgeen hem nooit lukt. DiDiBrie zal in deze regerings periode de EU niet bezoeken, way too paranoid. Waarom dan geldverspillen, indeed something smells very fishy


  Maak melding

 19. Ze blijven maar beschuldigingen uiten aan het adres van de regering.Vorige week sprak men nog van een constitutionele coup door Bouterse gepleegd.Nu schreeuwen ze moord en brand over de ambassade in Parijs.

  De puinhoop Nieuw Front heeft helemaal geen antwoord op het goed beleid van de regering. Ze hebben zich letterlijk buitenspel geplaatst terwijl ze constructief met de regering kunnen samenwerken in het belang van de ontwikkeling Suriname.De regering is er voor alle Surinamers.

  Neem van me aan dat de oppositie een complete puinhoop is.De VHP wil dat haar achterban thuiskomt zodat ze sterk kunnen staan.Binnen de NPS rollen ze over elkaar heen.De partijcoup van de wraakzuchtige draak en eeuwige verliezer/mislukkeling Venetiaan, mislukte omdat niet zijn geprepareerde kandidaat Fernand, maar Rusland tot voorzitter werd gekozen.

  Maar die Venetiaan zal het hierbij niet laten.Het ligt nier in de aard van hem om de dubbele nederlaag te accepteren.Het maakt hem knetter. Via gemene slinkse verdeel en heers wegen zal hij proberen zijn zin door te drukken.Het dringt niet tot hem door dat het tijdperk Venetiaan ‘passe’ is.


  Maak melding

 20. boycotten en ray

  reactie;maandag 27-8-2012

  jongens;;mijn andwoord van maandag 27-8-2012 was niet naar julie gericht maar naar een bezoeker van deze forum die mij een vraag gesteld had;DUS WAT IS JULIE PROBLEEM,,,EN BOYCOTTEN,IK WIL JOU NIET VOOR LULL ZETTEN;;;DAT DOE JIJ AL MET JOU ZELF,,,jij heb het wel met mij geprobeerd,maar helaas niet gelukt


  Maak melding

 21. Het is en blijft verspilling en hoogmoed.
  Met TGV ben je in een paar uur van Den Haag in Parijs.

  Uw Treinkaartje naar Parijs

  U bent al in Parijs voor slechts € 35 met de internationale Thalys van NS Hispeed. Deze zomer reizen kids met 50% korting. Deze actie geldt voor boekingen gemaakt voor 1 augustus. De Thalys rijdt rechtstreeks vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal met 300 km/uur naar Parijs.

  Overzicht reistijden naar Parijs

  Traject Reistijd Overstappen
  Amsterdam – Parijs 3:19 0
  Schiphol – Parijs 3:04 0
  Rotterdam – Parijs 2:36 0
  Utrecht – Parijs 3:38 1

  Maar je kan in Parijs leuk stappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.