Voorzitter Surinaams parlement is luilakken zat

32

PARAMARIBO, 27 aug – Parlementariërs die er de kantjes van af lopen, mogen op hun tellen passen. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons is de luiheid zat. Wie wegblijft, moet het in zijn zak voelen. Met name leden van de coalitiefracties hebben er een handje van weg te blijven. De laatste vergadering over controle op geldovermakingen was de druppel die de emmer deed overlopen.

De vergadering ging niet door vanwege gebrek aan quorum. Simons heeft een initiatiefvoorstel ingediend, op zich een unicum. Bij goedkeuring wordt de wet op schadeloosstelling voor parlementariërs strakker. Wie in een maand minder dan de helft van de uitgeschreven vergaderingen bijwoont, krijgt geen geld. “We willen de efficiëntie en de deelname van de leden verhogen, vandaar”, zegt Simons tegenover de Ware Tijd.

Volgens de wet wordt pas in de schadeloosstelling gesneden als meer dan de helft van de vergaderingen is verzuimd. Als Simons haar zin krijgt, kunnen gestrafte parlementariërs alleen nog maar rekenen op hun vervoer- en representatietoelage. Dat is ruim de helft minder van wat de dames en heren nu vangen. De oppositie is steevast aanwezig, maar tekent pas als er quorum is. Het laatste is de taak van de coalitie, is de redenering.

Bekijk ook:


32 REACTIES

 1. Het is een goed idee! Alleen geen sprake van minder dan de helft deelname in de vergaderingen!! elk 1 verzuim is teveel. Lonen naar werken en presteren is niet gek!! Bij herhaalde afwezigheid, waarschuwe/schorsen en desnoods staande voet naar hun nestje wegsturen( wel rekening mee houden met ernstige redenen)!! Maar het mag niet zo zijn dat hun dezelfde dierbaren 2 maal dood gaan!!


  Maak melding

 2. Aldus Mother Teresa, onze Diva Jennifer v/h het ZOO – Parlement !!!

  wanneer kwam jij erachter mi GUDU!!

  Is het niet zo dat DADA meer in de lucht is, en maar niet storten wilt 🙂

  Is het niet zo dat Somo liever UIEN koopt dan regeren!!

  Is het niet zo dat Asabina op jacht is naar HOMO’S in plaats van regeren!!

  Is het niet zo dat Lonnie ALBINAPRET doet ipv regeren!

  Is het niet zo dat Doekhi bezig is opponent te kleineren als geitenneuker ipv regeren!!

  Is het niet zo dat Vishnudatt lijfelijk aanwezig is om trenzen te WANICA op te halen ipv regeren (bolwerk VPH)

  !!!!!!!!!!! HET IS TOG ZOO MI GUDU !!!!!


  Maak melding

 3. JENNY,WAAR WAS JE AL DIE TIJD?
  Wat vreemd dat deze mevrouw nu wel zo tekeer gaat tegen het verzuim van DNA parlementariërs.Is het omdat dit probleem (geen quorum voor haar eigen initiatief(wets)voorstel) nu aan haar eigen NDP/MC deur komt kloppen?
  Zou zij haar president ook niet hierop willen aanspreken?De toenmalige voorzitter van DNA, Somohardjo, heeft jaren geleden ook tegen dit fenomeen gestreden.Waar was JENNY bovendien, dan toen haar NDP partij voorzitter(de tegenwoordige president van Suriname)jaren geleden, weigerde DNA vergaderingen bij te wonen?
  Dit is een typisch voorbeeld van wat men ‘selectieve perceptie’ noemt.


  Maak melding

 4. Maar mevr Simone, waarom zouden die luilakken in hemelsnaam moeite doen om op de DNA vergaderingen te verschijnen?
  De buit is al binnen, over 3jr komen ze wel weer in actie.

  Bovendien, a kondre ei draai grontapoe,gevaarlijk.
  Ze worden slapend rijk in surimaribo.

  Mevr simone, vergeefse moeite.
  want hun baas heeft er ook geen ene moeite mee.

  Deze Volksvertegenwoordigers hebben geen greintje respect voor het volk van Suriname.


  Maak melding

 5. 27 aug.2012

  Hallo! Srika is terug van vakantie.
  Eindelijk eens ‘Mountain Chicken’ gegeten en hier in Nederland enkele dagen nog doorgebracht op de ‘Opendagen van Boerderijen’.Echt leerrijk.

  Nu ter zake.

  Ik ben het eens met de voorzitter Jennifer Simons.

  Manna valt niet gratis uit de hemel.
  Iedereen moet, voor zover hij of zij fysiek daartoe in staat is, arbeid leveren voor het verkrijgen van zijn of haar inkomen. Dus ook de parlementariërs van Suriname. Ik hoop dat hierna de rest van de luiaards in Suriname worden aangepakt.

  Opmerking:
  Wanneer zullen wij als Surineds ons hier op dit forum werpen in de discussie t.a.v. de aankomende parlement verkiezing in Nederland? Enkele Surineds staan toch op de kiezerslijsten? Of houden wij onze hoofden alweer onder in het zand? Een bericht over Seedorf is leuk, maar geeft de Surineds, hier in Nederland,geen economisch, sociaal of politiek perspectief.
  Srika


  Maak melding

 6. Geld dat ook voor die criminele president die alleen op snoepreis gaat en meer als een jaar afwezig was in het parlement, jenny jij bent een farizeeer .
  Wat hypocriete beest is die simons.


  Maak melding

 7. Als Bouterse al presteerd om nooit te verschijnen, waarom zoude assembleeleden aanwezig moeten zijn, hun geld word toch wel gestort, en wanneer die coallitieleden wel aanwezig zijn, komt er alleen maar een hoop onzin uit hun mond, doordat ze ongeschoold zijn, en de meesten van die paarse bende ook nog een strafblad hebben, en wanneer je voorzitter bent, ben je nou eenmaal niet zo makkelijk in die positie om weg te blijven, ze kan beter haar grote mond open trekken tegen haar Ndp voorzitter, drugsdealer en moordenaar voor zijn afwezigheid.


  Maak melding

 8. Deze volks-misleiders zijn op kosten van de samemleving helemaal naar Africa afgereis om de terechte verwijdering van crimineel bouterse uit het parlement het parlement aan te vechten, volk van suriname wordt wakker.


  Maak melding

 9. Dit is niet bij de parlementariers alleen het geval maar de hele overheid.Jullie zijn geen voorbeeld functie voor het volk.Er zal een rede zijn waarom het intelligentie niveau bij bij bepaalde soort laag is.Op het ogenblik maken de Chinesen er goed gebruik van.


  Maak melding

 10. ik zit hier stomverbaasd te lezen.dit is heel erg.donder ze maar op mevr simons,krijgen hun geld en maar niet opdagen.verschrikkelijk is dat.het zijn luie beesten bij mekaar.wat voor voorbeeld word er dan gegeven.die leeglopers en zakken vullers zijn dat.lui lui lui zijn ze.het lijkt wel zeker op een vrijgevochten boel.schandalig heb er geen woorden voor.


  Maak melding

 11. Wacht even, VOORAL de COALITIE??

  Hoor je dat pero?

  mw. Simons wil dat ze pas geld krijgen als ze meer dan DE HELFT van de tijd aanwezig waren?

  IK WIL OOK ZO EEN BAAN!!!

  WAAR KAN IK SOLLICITEREN??


  Maak melding

 12. Het wordt in een moderne maatschappij(overigens in sociale versie al evenzeer als in de kapitalistische en onderontwikkelingslanden)als een deugd beschouwd dat het individu hard werkt voor (hoge)doeleinden, die in de verre toekomst liggen, en die hij/zij zeer wel in zijn eigen levenstijd niet verwezenlijkt zal zien, en dat hij doorgaat met werken ook als zijn onmiddellijke behoeften zijn bevredigd. Vanuit het gezichtspunt van bijvoorbeeld een Surinaamse hosselaar is een dergelijke mentaliteit onbegrijpelijk en misschien zelf volslagen krankzinnig. Als men het begrip’natuurlijk’ letterlijk zou willen nemen, dan zou men het waarschijnlijk met de hosselaar eens moeten zijn. De Surinaamse DNA-leden die niet verschijnen hebben de mentaliteit van de hosselaar.


  Maak melding

 13. “Parlementariërs die er de kantjes van af lopen, mogen op hun tellen passen.”

  1. Luie parlementariers die niet verschijnen op vergaderingen (hun werk) is Suri cultuur.
  2. Het verhaaltje dat er tegen luie parlementariers opgetreden zal worden wordt al vele jaren lang afgedraaid zonder dat het tot noemenswaardige resultaten heeft geleid.
  In Suriname geldt het principe van eerst zien en dan pas geloven, laat Simons maar eerst met daden komen en objectief geverifeerde resultaten want niemand heeft wat aan haar holle retoriek.


  Maak melding

 14. Dit is anno 2012 gelul van de bovenste plank, ze is zelf een opperluilak, sang ai lul, dit hebben we toch al jaren daar, roei je daar in het land niet uit, mi boi. Maar goed kow loekoe sang o psa.Straks heb je daar ook een luilak festival, nou dat wordt een beste hoor, let maar op.


  Maak melding

 15. Als je 1.5 vergadering bijwoont heb je al 50 % van de per maand uitgeschreven vergaderingen bezocht. Jenny why bothering? Roep ze allemaal terug! Vergader over honorarium verhoging van jouw geacht parlement je zal er versteld van staan: 100 % presentie, aanname verhoging met algemene stemmen. Trouwens is onze slager al terug of is hij door Lackin opgedragen om nog langer te blijven? Wordt ook aan zijn schadeloostelling gesneden want ook hij bezoekt de DNA niet. Nu niet vroeger ook niet, te druk met reizen!!!!


  Maak melding

 16. simons je hebt gelijk ..onder vene had je dit ook het verschil is dat je het durft te zeggen twerijl pa vene nooit wat kon zeggen bang voor somo toen dertijd front aan de macht was …simons wijs front hoe het moet …hoe je serieus je land opbouwd en moeten ze het in hun zakken voelen …het zijn deze fronters die zeggen suriname een warm hart toe te dragen …ja ja warm hart zolang ze dat geld makkelijk krijgen … velen van deze fronters hebben geen enkel gevoel voor het land ..ze vullen hun zakken en verkondigen allemaal onwaarheden aan hun domme massa …ze gaan het nooit leren omdat ze onder invloed zijn van hun blanke baas …zie die redimusus in olland soort zoekt soort .

  simons go go


  Maak melding

 17. als ik zonder reden van mijn werk wegblijf, krijg ik een waarschuwing.
  En als ik het lef heb om het nóg eens te flikken, kan ik wegblijven. Ook geen salaris meer.
  Moeten ze bij de Esemblee ook eens doen.


  Maak melding

 18. Ach, dit is gewoon selectieve verontwaardiging van juf Jenny. Die fervente paarse leider van haar is domweg een geroyeerd assembleelid.
  Geroyeerd, omdat hij 6 maanden achter elkaar ’s lands vergaderzaal niet bezocht had. Maar dan kan je nagaan dat uitgerekend dat geroyeerde assembleelid nu onze president is. Ha ha iets met dom en bacovenwinkel…


  Maak melding

 19. aahh.. nogmaals dan.
  Ongeloofwaardige acties van Jenny.
  Klopt.. toen idool Bota niet in de assemblee kwam was ze muisstil.
  Dus voorbeeld doet volgen. Die volksmilitie leden komen ook niet. Leuke job. Niets doen en geld vangen.


  Maak melding

 20. je mnoet die spelers in de poppenkast per gewerkte uur betalen en geen maand loon..

  dan ga je zien hoe ze gaan komen opdagen..

  verder zou ik zeggen mevrouw jenny,,

  jou mede speler ndp’er parmisser heeft voor gedragen om de algemen landelijk evenredigheids kies stelsel zospoedig mogelijk in te voeren in sme..

  dat is het beste voor hét land/volk en open eerlijk kies stelsel..één man één stem landelijk..

  als je alleen dit doet in dit lopend regeer periode dat jij aan de macht bent,zal verheven worden tot de aller beste voorzitter aller tijden in sme..

  het volk zal je eeuwig dankbaar zijn..

  doe je best en durft het te doen..


  Maak melding

 21. Zelfs baasje bobo kwam nooit opdagen in het parlement. Het zijn allemaal verwaande egoistiese opportunisten en parasieten die daar zitten om zichzelf en hun familie te verrijken. Figuren als djogie, somo, Brunswijk etc behoren in club santo. Tante Jenny’s is daar alleen voor de gratis porties.


  Maak melding

 22. Verdachten die van moord en foltering verdacht worden, worden door haar medewerking binnen 3 dagen straffeloos gesteld. Mensen die niet op een vergadering komen moeten gestraft worden. M.a.w. verdacht worden van moord en foltering is minder erg dan niet op een vergadering verschijnen.


  Maak melding

 23. De gekozene verstaan de voertaal van de assemblee niet.Als ze niet zitten te spelen met hun laptop of black berry,sukkelen ze in slaap.En zittend slapen is een vermoeiende aangelegenheid.Neem een Bonjanski.Ik hoorde hem alleen toen zijn zoon [16] een politie agent in de Jodenbree mall een klap verkocht.En dan pas bij de amnestie wet zei hij”VOOR”.
  Nu anton-g paal en de palu benoemd is tot voorzitter van de straf commissie mogen de wegblijvers gewaarschuwd zijn.Ali met buks is niet ver van de regeer centrum.

  Cobie.


  Maak melding

 24. jennifer simons heeft gelijk;blijf jij weg dan moet jij dat in jou zak voelen..het moet afgelopen zijn met die lui lakken die voor niets willen eten,.,als de bevolking hard werk om te kunnen eten en opbouwen,dan moetten die gasten het ook doen;;luie donders


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.