Volks- en woningtelling Suriname vlekkeloos gestart

2

PARAMARIBO, 14 aug – De achtste algemene volks- en woningtelling is vrijwel vlekkeloos aangevangen. De weerslag van het uitvallen van honderden tellers was niet echt te merken. Op de eerste dag zijn tientallen huizen in Paramaribo en andere districten bezocht. De verwachting is dat de komende dagen het werk vlot en dat het uigezette schema wordt gehaald.

De organisator, het Algemeen Bureau voor de Statistiek wil een zo groot mogelijke respons. Burgers zijn al vroeg voorbereid op de komst van de interviewers. De nogal uitgebreide vragenlijst is samengesteld in overleg met onder andere de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De kosten, zo’n vijf miljoen dollar, worden gedekt met een lening bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. President Desiré Bouterse en gezin zijn het eerst geïnterviewd.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Het is goed hoe suriname de eu het rijst project niet geven . En de mensen moeten gerust wachten want boterse doe heel veel . Kijk in het binneland . Die scholen krijgen computers . Ik zag toch wel een verandering toen ik daat was . Geduld is een schoon zaak .langzaam maar zeker. God bless Su.


    Maak melding

  2. Suriname moet een goede automatiseringssysteem hebben bij de bevolkingsregister/Burgerlijke stand, waardoor dit ook tot het verleden gaat behoren.Iedereen die geboren wordt, dood gaat, immigrant of, verhuist van het ene naar andere adres, waar ook in Suriname. emigreert.vreemdelingen zou in dit systeem vastgelegd kunnen worden. Deze data kan men dan met die van andere ministeries koppelen, voorbeeld van volkshuisvesting en een goed beeld krijgen van het aantal huizen en zo zou men ook bij het ministerie van minov, ook gegevens kunnen krijgen over aantal leerlingen, studenten, opleidingsniveau, afgestudeerden. Van andere ministerie zou men ook andere zaken van de bevolking kunnen achterhalen. Suriname/overheid moet snel er toe overgaan om data d.m.v. automatisering eenvoudiger te maken en zaken snel te realiseren, ook voor de statistiek. Het kost wel een investering, maar het betaalt zich terug. Suriname moet nu eens uitstappen uit het stenen tijdperk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.