Basisscholen Nickerie beste van heel Suriname

12

PARAMARIBO, 14 aug – De basisscholen van het district Nickerie blijken de beste van heel Suriname. Ruim vijf en zeventig procent van de pupillen blijkt het toelatingsexamen naar het secundair niveau gehaald te hebben. Dat is bijna vijftien procent meer dan het landelijk gemiddelde. Paramaribo is niet eens een goede tweede.

Die plek is weggelegd voor Wanica en dan volgen Saramacca en Commewijne. Paramaribo staat op nummer vijf. Dan volgen Coronie, Brokopondo en Marowijne. Sipaliwini is hekkensluiter, net als zoveel jaren eerder. Nickerie scoort al zeven jaar het hoogst in het basisonderwijs. Volgens regionaal onderwijsinspecteur Roy Katisa speelt een goede motivatie van de pupillen een doorslaggevende rol. De kinderen worden al maanden voor het toelatingsexamen mentaal voorbereid.

12 REACTIES

 1. Dit is goed nieuws uit Nickerie, na alle drama verhalen over zelfmoord en rukwinden en huiselijk geweld. Topprestatie. MAken jullie met deze nieuwe generatie een mooiere Nickerie.


  Maak melding

 2. Wat nog een beetje als landbouw districten bekend staan,maken een omslag naar studie districten.Dat wil zeggen dat landbouw niet meer een vader op zoon regel blijft.Minder landbouwers betekent over enkele jaren automatisch minder voedsel op de markt.Het zijn de district kinderen gegund.Hun studie omstandigheden zijn soms hemeltergend.
  Pan-ka mag dan blijven schreeuwen dat zijn Para vooruit gaat,maar het zijn nog steeds verzamelaars en rappers.Oogsten wat de natuur verschaft.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Gefeliciteerd Nickerie.

  Zo zie je waar consequent ouderschap en eisen stellen aan je kinderen (niet overdrijven natuurlijk) toe kan leiden.

  HET HUIS VAN DE OUDERS IS DE SCHOOL VAN DE KINDEREN!

  Nee, ik ben niet van Nickerie en ik heb ook geen sluik haar, maar give credit who credit deserves.


  Maak melding

 4. @ O.B.

  Als de hand eenmaal gewoon is de pen vast te houden,gaat het de ploeg eerder verlaten bij tegenslag.Je mag dan kennis hebben van groei en bloei van planten maar weer omstandigheden en plagen heb je niet in de hand.Soms is de regen vroeg en soms laat.En de opkoper van je producten heb je ook niet in de hand.
  Poerschke is een landbouw ingenieur maar verkiest om hoofd boekhouder te zijn bij Staatsolie dan landbouw te be-oefenen.
  De voorzitter van de co-operatie Kwatta is een heel geschoold en kundig iemand,maar hij heeft geen antwoord op de tomaten boorder plaag.En de kinderen zien dit en maken hun keus.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Dit verbaast mij helemaal niet, is meer een bevestiging van wat ik al jaren weet.
  Loop voor het gemak in de stad rond in de pauze uren dan zie je wat ik bedoel 99% van de schoolkinderen die in de stad slenteren zijn van creoolse afkomst.
  morgen geven figuren als anna_z de blanken en de koloniale tijd de schuld van alles wat fout gaat binnen de zwarte gemeenschap.Wij moeten leren om te investeren in de toekomst en niet blijven zeiken over honderden jaren geleden.


  Maak melding

 6. Ik denk, dat men in Suriname moet overgaan op het correctiesysteem dat Nederland op het v.o. hanteert.n.l. het systeem van de 2de correctie;hierbij wordt het examenwerk nogmaals door een van te voren onbekende leerkracht elders in het land nagekeken.Het kan toch niet waar zijn dat men anno 2012 nog steeds het gemaakte examenwerk maar door één persoon en wel de eigen vakdocent laat corrigeren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.