Geen stiekem akkoord Somohardjo en Santokhi

36

PARAMARIBO, 14 aug – Van een geheim akkoord tussen coalitiepartner Pertjajah Luhur en oppositiepartij VHP is geen sprake. Dit stellen de respectievelijke leiders, Paul Somohardjo en Chandrikapersad Santokhi. Dat de twee in Ecuador een akkoord sloten voor samenwerking bij de komende verkiezingen, is hooguit een hardnekkig gerucht.

Van een zogenaamd Akkoord van Ecuador zou totaal geen sprake zijn. “Natuurlijk ga je als politici gesprekken voeren met elkaar over de politiek, maar niet op het niveau van een samenwerking. Pertjajah Luhur is een betrouwbare partner en we verlaten onze partners niet, behalve als ze ons niet willen”, zegt Somohardjo. Het laatste overkwam de partij al in het Nieuw Front. Somohardjo stelde onlangs nog publiekelijk een samenwerking voor met Desi Bouterse’s NDP.

In zijn optiek zou een dergelijke as bij de verkiezingen van 2015 ‘onverslaanbaar’ zijn. Over een eventuele terugkeer naar het Nieuw Front wil Partjajah Luhur nog niet praten. Althans, Somohardjo ontkent elke beweging die richting uit: “Het is veel te vroeg voor zulke zaken.” Volgens Santokhi zijn de geruchten nergens op gebaseerd. De twee vertegenwoordigden het parlement op een bijeenkomst van Parlatino, de organisatie van parlementen in Latijns-Amerika.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. Waar er rook is is er vuur. Maar deng toe mang diesie frede BAAS, daarom deng ontkennen. Maar watch out Santokhi, want Somo heeft herhaaldelijk bewezen hoe onbetrouwbaar hij is. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.


  Maak melding

 2. Akkoord of geen akkoord, het zijn twee laaielichters,
  die alleen aan zichzelf denken. Die Santhoki die is veel van plan, hij heeft zijn tijd gehad bij Justitie,
  en wat zagen we, geen flikker, nu belooft ie veel als ie in 2015 het voor het zeggen zal hebben, als dat zo zal zijn, kondremang bribie wang sani, neks ano doe.


  Maak melding

 3. Aaahaha,
  voor zeker zal de rat somo het geprobeerd hebben haha.Van hem kan er alles verwacht worden.Verraad,dieftal!Niets is nieuw voor hem.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Iedereen komt op voor haar/zijn eigen belangen en als men ziet dat hun eigen belangen in gevaar komen zal men altijd overlopen, vroeg of laat. d eigen belangen zijn veel belangrijker in Suriname, dan nationale belangen.

  Zie maar hoe Somo nu samen werkt met NDP. De regering Bouterse/Amerali valt of staat met het overlopen van Somo of Brunswijk. Voor een coalitie kunnen ze ook overlopen naar NF.

  De jongeren en vrouwen kunnen dit patroon doorbreken door ook hun eigen politieke partijen te maken. Ze zullen zich voor een coalitie wel moeten aansluiten bij NF of NDP of een andere sterke blok/coalitie regering.


  Maak melding

 5. Straks is Dada geschiedenis, dan is hij naar de eeuwige jachtvelden, dan brokkelt NDP af, en dus is geslepenen somo om zoek naar …!!!politieke overleving!!!


  Maak melding

 6. Somohardjo ziet zich zelf als een betrouwbare partner, weet hij eigenlijk wel wat het woord betrouwbaar betekent met die weinige scholing die hij heeft genoten?
  Hij heeft zo vaak bewezen met al zijn chantage praktijken hoe onbetrouwbaar hij is, en is geen man om mee samen te werken, want eigen belang speelt bij hem de grootste rol, en zit nu weer prinsheerlijk op kosten van de belastingbetaler vakantie te vieren bij zijn vrouwtje in Indonesie, en zingt zijn tijd wel uit tot 20015, wat een land om dit soort figuren deze kansen te bieden, en het volk pikt het allemaal.


  Maak melding

 7. Ik kan me best voorstellen dat somo weg wil. DiDiBrie is niet een man om mee samen te werken. Hij verslind alles om zich heen. Kijk maar wie hem hebben verlaten de afgelopen jaren.

  Somo is trouwens ook een rat, ik zou niet met hem samenwerken, dan maar oppositie!

  Dat ze ontkennen snap ik best. “Je moet niet ’s morgens je mond opendoen als je ’s avonds wil kuchen”, zei Lachmon altijd. Dat er iets is uitgelekt snap ik ook. Zal wel van de VHP komen, want die hebben er belang bij om alvast te stoken. Die willen alvast de splijtzwam planten, zodat het slechte huwelijk zo snel mogelijk eindigt met servies gooien.

  Wat samenwerken betreft:

  IN DE POLITIEK IS IEDERE VRIENDSCHAP VALS EN ALLE VIJANDSCHAP ECHT.


  Maak melding

 8. Paul Somohardjo én betrouwbaarheid gaan niet samen !!!Als je met Somohardjo praat,praat je met Saatan !!!!!Geldwolf,Wolf in Schaaps kleren !!! Uit kijken geblazen !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 9. Ik heb de overeenkomst afgeluisterd op de telefoon. Santokhi beloofde somo alvast 72 maagden, de presidenschap van Commewijne en hij wordt eigenaar van de Commewijne en Cottica rivier omdat er daar geen land meer over is.


  Maak melding

 10. De onderhandeling tussen somo en santo ketste af omdat somo 172 maagden eiste, 5000 mijl de hele atlantiese kust tot Indonesie iinclusief olie, gas, vis en toll op de zee voor zichzelf.


  Maak melding

 11. Nee,nee, een huwelijk tussen de VHP en de Pertjajah luhur[de hoer], is niet mogenlijk, nooit,never!
  Somo zijn verstand is aan het roesten,hij denkt dat hij nog even gewild is zoals bij de verradelijke verkiezingen in 2010 en bij het tekenen van het desatreuze amnestie wet,waar er speciaal op hem gewacht werd.
  Domme somo, we zien het einde naderen voor jouw.
  Zelfs je huwelijkspartner de ndp ,ziet je liever gaan dan komen.


  Maak melding

 12. Wie is in de politiek nou betrouwbaar of geloofwaardig?
  Politiek, onbetrouwbaarheid en ongeloofwaardigheid gaan hand in hand.
  In Suriname heet dat onbetrouwbaar en ongeloofwaardig en hier in Nederland hebben ze een attractiever woord voor hetzelfde bedacht; politiek opportunisme:
  In ruil voor macht, compromissen sluiten met de
  ‘vijand’. Dat is politiek ten voeten uit!
  2 jaar geleden was volgens Verhagen van het CDA elke
  samenwerking met PVV uitgesloten om een half jaar later
  datzelfde PVV in de armen te sluiten.
  Het CDA liet de kiezers aardig in de waan dat het afgelopen anderhalf jaar de samenwerking met PVV van harte ging.

  Een week na de val van het kabinet is het wonderwel datzelfde CDA dat opeens wegrent voor alles waar de PVV voor staat. De bewindslieden gaan voorop in de aftocht. Prominenten van het CDA lieten plotseling weten dat zij eigenlijk nooit wat zagen in de PVV. Ze waren zelf opeens ‘opgelucht’ dat de banden met de PVV verbroken waren. De minister van immigratie trekt plotseling z’n handen af van vrijwel de hele immigratie-agenda, waar hij eerst toch echt zelf voor tekende. De minister van binnenlandse zaken idem dito; zag opeens niets meer in het verbod op de dubbele nationaliteit en het boerkaverbod, die in haar ogen kort geleden nog ‘van onvoorstelbaar groot belang’ was.

  Ongeloofwaardigheid en onbetrouwbaarheid; in politiek Suriname kunnen ze er wat van maar politiek Nederland
  is zeker niet achtergebleven.

  Somo is de koning aller politicus in Suriname!


  Maak melding

 13. somoooooooo tjekre tjekre er kern van waarheid zit er zeker in maar deze regring is op alles voorbereid ..somo wil geen oppositie somo gaat de kat uit de boom bekijken let maar op …front onder somo was een nachtmerie voor pa vene en als het er op aan komt gaat deze zelfde nps zich weer verlagen om met somo te gaan werken ….let op mijn woorden .

  dankzij somo is de nps ten gronde gericht hoor .
  pa vene was een symbolische president en somo was de uitvoerder …somo was etnisch bezig te regeren en dat had pa vene door maar was bang in te grijpen ..pa vene en nog iets waarom je er niet meer boven komt…je bent haatdragent en dat is geen goed voorbeeld geven aan de natie .joe abie wiesatie pa vene .


  Maak melding

 14. Hallo allen,
  kijk even afgelopen 35 jaren terug, welke rol javanen gespeeld hebben in de surinaamse politiek.
  zijn onbetrouwbaar, ze walgen alle kanten waar wat te halen valt. verbannen!!

  Djik ri djikri


  Maak melding

 15. Beste Dusdat, ` Wie is in de politiek nou betrouwbaar of geloofwaardig`?.Je hebt gelijk.
  In Nederland is het ook geen roze geur en manen schijn. Over al is er wat.

  Meneer Dusdat, het gaat om de mate en de hoedanigheid.
  U gaat hier de situatie van Suriname en Nederland toch niet, een op een vergelijken. En zo de mate van onbetrouwbaarheid en omkoperij zoals in Suriname plaats vind, goed praten of bagatelliseren. Wat ik ook wil zeggen; ik vind uw reacties altijd prettig om te lezen.Ga zo door.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 16. nu de investeringen uit blijven,waarvan somo zelf de hele wereld heeft afgereist om die investeerders te vinden begint het goed te kraken in het huis..

  de beloftes zijn allemaal uitgebleven..

  z.a baas ooit gezegd had,,,er zijn donkere wolken boven su…..

  nu zijn die wolken inderdaad zichtbaar dus er komen schuren in de wolken..

  maar deze meneer el somo moet je voor geen diamant vertrouwen nimmer en nooit..

  hij is en blijft een djompo-foetoe spel spelen van de hak naar de tak..

  ondanks zoveel ministeries die hij bezit,geen enkele vooruit gang/ontwikkeling, zijn eigen mensen zijn mond-dood onder dit regime van de gestapo..

  baas zelf is ookal uit gepoept,in het buitenland durft hij ook niet meer te verschijnen gezichts verlies

  hoe nu verder..


  Maak melding

 17. nu de investeringen uit blijven,waarvan somo zelf de hele wereld heeft afgereist om die investeerders te vinden begint het goed te kraken in het huis..

  de beloftes zijn allemaal uitgebleven..

  z.a baas ooit gezegd had,,,er zijn donkere wolken boven su…..

  nu zijn die wolken inderdaad zichtbaar dus er komen schuren in de wolken..

  maar deze meneer el somo moet je voor geen diamant vertrouwen nimmer en nooit..

  hij is en blijft een djompo-foetoe spel spelen van de hak naar de tak..

  ondanks zoveel ministeries die hij bezit,geen enkele vooruit gang/ontwikkeling, zijn eigen mensen zijn mond-dood onder dit regime van de gestapo..

  baas zelf is ookal uit gepoept,in het buitenland durft hij ook niet meer te verschijnen gezichts verlies

  hoe nu verder..

  lackin lult maar uit zijn nek,tijd voor de volgende reshuffeling..


  Maak melding

 18. Ik denk dat de President nu moet schaken en ook hard ball zou moeten spelen door alle PL toppers op ROGB de laan uit te sturen.

  Deze regering zal vallen, maar bij de dan volgende verkiezingen komt de President als een echte leider met ballen naar voren, en haalt de NDP zekers 30 zetels !

  President, reken nu af met al het gespuis want jij weet zelf ook hoe het de Chinezen en de Romeinen in het verleden is vergaan !

  Be aware mr President, be aware !!!!


  Maak melding

 19. Boute wil wel vooruit gang boeken met Suriname.Maar gaande weg(beetje bij beetje) dringt het tot hem door, dat hij niet de juiste mensen in het land heeft, om het land tot hogere, hoogtes te brengen.(FEIT)

  Hij komt er niet onder uit, vroeg of laat “zijn mensen” die in het buitenland verblijven de DIASPORA,te vragen/verzoeken om hem(hun) daarbij te komen helpen.(Wij gaan dan wel EISEN stellen)

  Zonder mensen met de juiste opleiding/kennis en mentaliteit(niet te vergeten)wat ontbreekt bij de meeste mensen in Suriname komt hij met zijn visie/plannen en zijn bla bla ……niet ver !!!(FEIT)

  Hij kan vanaf nu, zijn leven lang President blijven,zonder juiste mensen red hij absoluut niet !!!

  Meneer Bouterse; ik denk hier met U mee.In het belang van Swieti Sranang! Jou bevolking wil wel de Lusten (van de vooruit gang) máár niet dé Lasten. Ga maar nadenken Meneer de President!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 20. @Piet Paniek:
  (Mati Suri/Salam) Somo is (schijndood).
  (Sinting) Somo is een idioot.
  (Buaya/Penjahat) Somo is een schurk, rokkenjager
  (Korupsi) Somo is ook corrupt.
  Hij is (onbetrouwbaar) en tevens een Baliekluiver.


  Maak melding

 21. @R.Lalbhadoer

  Beste Lalbhadoer,
  De diaspora zal eerst moeten leren hoe je een simpel festival dient te organiseren. In Calimerostan is er wel veel kaas maar van organiseren heeft de diaspora totaal geen kaas van gegeten. Ze zijn liever klapvee voor een olympische geassimileerde Javaan dan dat ze iets nuttigs voor Suriname kunnen bedenken. Voorlopig kan de diaspora het beste doen waar ze goed in zijn. Zwemmen! 😉

  En hoe noemen we een huwelijk tussen Somohardjo en Santokhi? Jakoe of Koeja? 😉


  Maak melding

 22. Hahahahahha Lalbahadoer ….Lalbahdoer….Jullie in Nederland hebben wel een hoge dunk van jezelf hoor
  Surneds denken dat zij Suriname vooruit kunnen brengen,maar ze blijven maar in Nederland zitten……jullie zijn de grootste grappenmakkers,goed dat jullie ook weg zijn want voor het eerst in de geschiedenis van Suriname zie en voel ik vooruitgang…….Ik zie ook waarom het in Nederland niet echt meer wil vlotten.


  Maak melding

 23. anna_Ziek laat zien hoe goed die amnestie clubje is, ze geeft af op Surinamers die in Nederland wonen maar zelf heeft zij 40 jaren hier gewoond en gebruikt gemaakt van alle voorzieningen die hier aanwezig zijn, sterker nog ze geniet van een remigratie uitkering van mijn belasting zetten.


  Maak melding

 24. @lalbhadoer,

  Bedankt dat je de moeite hebt genomen om op mijn
  posting te reageren.
  Het verblijdt mij om te lezen dat in elk een persoon
  het prettig vindt om mijn postings te lezen.

  Mijn postings zijn niet om misstanden goed te praten of zaken te bagatalliseren. verre van dat.
  Met jouw scherpzinnige kijk op zaken zou je dat wel moeten kunnen onderkennen.
  Ik baseer mijn standpunten puur op feitelijke gronden met als doelstelling enige nuancering aan te brengen in de soms (naar mijn mening) te zwartgallige
  opvattingen over het huidige Suriname en Suriname in het algemeen. Vaak doe ik dat door Suriname te bekijken vanuit een mondiale gezichtspunt.
  Overigens probeer ik mijn kijk op Suriname te scheiden
  van mijn mening over Bouterse.

  Tegen beter weten in worden positieve ontwikkelingen in Suriname stelselmatig de grond in geboord, soms zonder plausibele argumenten voor te geven.
  Nogmaals, in die zwartgallige kijk op zaken, probeer ik met mijn bijdrage enige nuance te brengen.

  Lalbhadoer,

  Mijn vorige bijdrage was niet zozeer de mate van onbetrouwbaarheid en ongeloofwaardigheid aan te geven maar dat politiek voeren over het algemeen en over de hele wereld eigenlijk hetzelfde is;
  Om macht te vergaren worden alle principies en ethische gronden overboord gegooid om zoveel mogelijk voordeel uit de omstandigheden te halen.
  Dat geldt voor Suriname maar ook voor Nederland.
  De mate waarin dat gebeurd is inderdaad per land en per persoon verschillend. Daar heb je absoluut gelijk in.

  In Suriname is Somohardjo het negatief voorbeeld hoe
  politiek gedreven wordt.

  nameste


  Maak melding

 25. Een snelle analyse leert ons dat geen van ze Somo, Brunswijk noch DiDiBrie betrouwbaar is. Ze zijn principeloos en schuwen het geweld niet. Hiervan zijn twee in staat om onschuldige burgers te moorden, de andere een sexmaniak. En wij als volk hebben voor deze heren gekozen. Als het op financien aankomt weten ze zichzelf wel goed te verrijken met lantimoni, getuige hun onroerend goed en goud consessies. People of Surinam we should be ashame of ourselfe. De wereld vraagt zich af hoe wij dit in hemelsnaam hebben kunnen doen. Maar ja ze zijn ook sluw, listig en geslepen en worden ook nog bewonderd en geadoreerd door een domme kiezers volk die in de beloftes geloven.


  Maak melding

 26. @ R. Lalbhadoer.
  U wenst veel wijsheid toe en biedt DDB aan mee te denken maar geeft wel aan dat er EISEN gesteld gaan worden voor … wat u ook zou kunnen gaan betekenen …

  Hoeveel onverstand voegt u in 1 posting bij elkaar. DDB zal nooit naar u luisteren of om uw diensten verzoeken. Hij heeft de macht en benut die zo als het hem uit komt. Of je dat nu leuk vindt of niet.

  Deze Bakra met veel gevoel voor Suriname en alles wat daar afspeelt is geen adept van DDB, om het met enige ironie uit te drukken.

  Suriname heeft veel potentieel dat ontwikkeld kan en, als de mensen het zelf willen, ontwikkeld moet worden. Wij uit Calimerostan (enige zelfspot is wel eens op zijn plaats) kunnen en mogen onze visie en ideeën niet zonder meer op Suriname projecteren laat staan stellen dat onze ideeën de enige weg naar Rome zijn. Er gaat veel mis. Dat wordt niet ontkend. Maar het is wel de eigen wil geweest van dit volk om deze regering de meerderheid te bieden. Men had kunnen weten wat dat zou betekenen qua personele bezetting. Een land krijgt de regering die het verdiend. Wij hebben Rutten, gefeliciteerd.

  Echter als wij willen helpen of iets willen ondernemen in Suriname moeten we dat doen zonder voorwaarden vooraf en binnen het systeem dat in Suriname werkt / functioneel is (goed of fout naar onze criteria). Indien er afgedragen moet worden aan Somo of een andere is dat part of de deal. Anders komt men (nergens ter wereld) niet verder en is het plan/ de hulp overleden voor men begonnen is.

  Hoewel ik het niet eens ben met DDB of zijn politieke ideeën zijn mijn partner en ik afhankelijk van zijn instemming om te proberen voorwaarts te komen (voor ons zelf maar zeker ook voor de Surinaamse economie en gemeenschap).
  Afzetten op iets, iemand of een gemeenschap breekt alleen maar af en bouwt niets op (voor niemand).

  Eisen stellen vooraf, voor hulp die niet duidelijk is en op een wijze die eenvoudig als arrogant (wijzende vingertje uit Calimerostan) ervaren kan worden leidt alleen maar tot niets en achteraf “heb ik het niet gezegd”. Ja maar heb je er ook iets aan gedaan.

  Als je geen deel uit maakt van de oplossing, dan ben je deel van het probleem.

  Het probleem is elkaar genadeloos de maat nemen en vooral nergens verantwoordelijk voor zijn.


  Maak melding

 27. De meeste javanen in Suriname zijn niet te vertrouwen. Ze zijn geen loyale mensen. Waar hun voordeel is daarheen gaan ze.
  Dus Somohardjo gedrag is denkbaar. Als er geen brood meer te halen valt bij de NDP dan gaat hij naar de VHP.

  Dus NDP opgepast, daar beginnen de tarantoelas weer.

  veel succes…….


  Maak melding

 28. ja mie boi Fadso,

  Met de regering venetiaan heeft het ruim 10 jaar geduurd voordat de kiezer doorhad dat ze bedonderd werden door een stelletje zakkenvullers en zakkenwassers.

  Nu zijn andere zakkenvullers en zakkenwassers aan de macht en zal je toch nog 3 jaar moeten wachten om ze naar huis te sturen. That’s politics.


  Maak melding

 29. @Bryan,

  Het is zeer te waarderen dat jij zoveel vaderlandse liefde ten toon spreidt.
  Je hebt absoluut gelijk met jouw opmerking dat er positieve ontwikkelingen in Suriname gaande zijn in tegenstelling wat sommigen op dit forum ons willen doen geloven. De weg naar die werkelijke welvaart voor alle Surinamers is weliswaar nog lang maar de ontwikkelingen zijn zeker bemoedigend.
  Ik ben het ook met je eens dat sommigen in Nederland inderdaad de beste stuurlui aan wal spelen en van alles en nog wat aan wal uitten zonder enige wezenlijke bijdrage te leveren.

  Maar jouw mening dat alle Surineds hoog van de toren blazen maar aan de zijlijn blijven staan daar ben ik het niet met je eens.
  In mijn kenniskring in Nederland hebben de afgelopen 2 a 3 jaar een aanzienlijk deel hun ‘kamp’ in Nederland, afgebroken om in Suriname hun bijdrage te gaan leveren.
  Zelf ben ik enige jaren aan het pendelen tussen Nederland en Suriname om ook mijn minieme bijdrage te leveren met de bedoeling ooit voorgoed te verkassen naar Su.
  Op het kwakoe festival wordt door Suriname Surineds
  geronseld om in Suriname te komen werken. Heel spontaan gaven de mensen zelf aan dat ze hun bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van Suriname als er werk voor ze is. Zelfs geologen hebben zich aangemeld. Het loon zou geen onoverkomelijk obstakel zijn. De mensen voelen zich betrokken en hebben ook aangegeven dat ze niet hetzelfde als in Nederland hoeven te verdienen, maar tevreden zullen zijn met een goed salaris naar Surinaamse maatstaven.

  Ik hoop dat je met mijn bijdrage jouw mening mbt Surineds enigszins zal bijstellen.


  Maak melding

 30. Geef een mens macht en zie wat ze ermee doen, politici zijn overal hetzelfde, jammer dat ze niet geleerd hebben van de geschiedenis, uiteindelijk houdt alles op bij het graf, ook macht.
  Maar ik hou van jullie land hoor, ook van de mensen daar, nog even en wij mogen in jullie heerlijk land wonen, ben daar zo gelukkig om!


  Maak melding

 31. Dusdat, ga zo door broeder. Wij komen elkaar een keer nog tegen.So so loby gie Swieti Sranang !!!Wie wil snappen, gaat het ook snappen.Zo niet,dan sluiten zij later wel aan.

  Bryan blijf je best doen!
  anna_z wanneer wordt jij weer positief ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 32. De goede niet nagesproken,Dusdat.
  Ik ben wel van mening dat je geen land kan omploegen via remote je zal er zelf bij moeten zijn met je handen in het zand.
  Laten we allemaal werken aan een beter en rijk Suriname dan hoeven onze slimme mensen niet steeds naar Europa te gaan voor een beter leven of voor een paspoort waarmee ze overal binnen kunnen maar hebben ze in Suriname een super leven en een Surinaams paspoort waarmee ze ook overal zonder poespas mee binnen kunnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.