Feestelijke launch van PARBO BIER in Nederland

25

Het originele en officiële Surinaamse PARBO BIER is sinds 20 juli 2012 verkrijgbaar in Nederland. Op donderdag 16 augustus 2012 zal dit in Nederland gevierd worden met een exclusief feest voor genodigden: De 100% PARBO PARTY. Met host Jörgen Raymann, live topacts, muziek van de PARBO BIER Houseband en stand up comedy.

De Surinaamse Brouwerij NV. heeft het PARBO BIER merk vanaf mei 2012 weer in handen. Daarvoor werd het bier uit Suriname op de Nederlandse markt gedistribueerd onder de naam DJOGO bier. Onder consumenten in Nederland is er jarenlang verwarring geweest over het bier uit Suriname, omdat PARBO BIER in Nederland niet afkomstig was uit Suriname.

Nu zal het originele PARBO BIER rechtstreeks uit de Surinaamse Parbo Brouwerij verkrijgbaar zijn in alle goed gesorteerde zaken en zelfs in de supermarkt. De aftrap daarvan vindt plaats op de 100% PARBO PARTY. Omdat het feest besloten is zal er een uitgebreide foto en film reportage volgen zodat iedereen ook na het feest kan meegenieten.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Wordt het ORIGINELE PARBO BIER vanuit Suriname geïmporteerd of wordt het in Nederland gebotteld?
  Want dat is mij niet duidelijk.

  *Nu zal het originele PARBO BIER (rechtstreeks) uit de Surinaamse Parbo Brouwerij verkrijgbaar in Nederland.

  Want geïmporteerd bier buiten de EU. is altijd duurder
  op de Nederlandse markt.
  Maar in ieder geval is het goed nieuws voor de bierdrinkers.
  Geniet, maar drink met mate. Denk ook aan BOB.


  Maak melding

 2. Ik snap dit bericht hierboven niet, Parbo bier is al een tijd verkrijgbaar in NED, en nu dit, nou zal wel.
  Er zal wel meer achter zitten die hele ophef en nog meer, die gasten hebben niets te doen. Het is wel lekker bier, maar dan houdt het ook op. Merken zat in dit land.


  Maak melding

 3. als parbo brouwerij,echt in su’s handen is en doekoe willen maken???maak dan een deal met chin,laten zij maar van ons kopen,,dan zou ik die hele ophef over parbo bier inhoudelijk gevonden hebben


  Maak melding

 4. Waarom in besloten kring dang????
  @ Ferdinand Hossenbux
  Parbo bier dat in Ned verkocht werd, was niet het originele recept, dus niet op basis van rijst. Lees eerdere berichtgevingen hierover elders op deze site van waterkant. Het DJOGO bier was wel origineel recept, maar klanten twijfelden daaraan. Ie kang sjie fa deng kang misleide a volk.


  Maak melding

 5. Ik heb die djogobier in de groenefles enkele weken geleden voor het laatst gedronken in Holland en vond dat ok, het was wel duur in de supermarkten. Afgelopen zaterdag heb ik ook enkele liters Parbobier gedronken en moet wel wennen aan de smaak. Kan door de temperatuur in het koude kikkerlandje zijn, dat het dan anders smaakt als in de heerlijk
  tropenland Suriname en het ijs en ijskoud is. Ik moest even wennen aan de indiaan op het etiket. Ik dacht, nee toch!, het zal toch niet waar zijn, dat hij nu ook op het etiket van de parbobierfles wordt geplaatst, bij nadere bekijken, bleek het het Surinaamse wapen te zijn. Wow! mijn dag kon niet meer stuk. Ik zette mijn zonnebril op dat alles wat ik bekeek, zwart kleurde.
  Het Parbobier dat in Nederland/EU verkrijgbaar is, wordt gewoon geïmporteerd uit Suriname.
  Prix D’Excellence Belgique 1958/pilsenerbier is er oa op het etiket vermeld, gewoon in het bruine bekende 1 liter fles. De prijs voor 1 literfles is in de supermarkt, Jumbo, 2 euro en op de fles staat statiegeld 0,50 euro cent. Ik moet wel aan de smaak wennen. Verschilt niet echt van Heineken/pilsenerbier, maar wel een groot verschil met Hertog Jan, kloosterbier en Oktoberfest bieren uit München.

  (via zoekmachine )googlen: Parbobier (is info te zien op hun website)

  Hup Parbobier hup, laat de indiaan niet in zijn panje staan,
  Hup Parbobier hup, laat de indiaan niet in zijn panje staan
  Want een indiaan op een Parbobierfles kan de hele EU rond

  Holland!, Cheerio met Parbobier

  Made in Suriname, Trade marketing


  Maak melding

 6. Koosje ik heb je bericht gelezen maar weet je, a bierie torie moro boeng oenoe spang nanga a torie diesie, me drieng wang bierie, maar het is geen Parbo, want er zijn heel veel merken hier in dit land, geef me liever een War Steiner, wang Palm, deng mang dati strak, maar goed een ieder zijn eigen smaak.


  Maak melding

 7. Ee Passant a siengie fie, a mang boeng van die Indiaan in zijn panje of pantje, wat moet het zijn baja, djiem eng djiem eng, La djogo La djogo, ai sakking kong.


  Maak melding

 8. In bier zitten vrouwelijke hormonen.
  Als je te veel drinkt ga je zeuren en slechtrijden.

  Maar in de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier.
  Ons Lief Heerke maakte van water wijn, waarom zou drinken dan zonde zijn?


  Maak melding

 9. Tedje
  Dus het is een hollands feest,,,,,en daarom BESLOTEN,,,,zo zie jij maar weer ,,en waar komen die producten vandaan,,,,,,natuurlijk,,uit su,,,het word tijd dat Su zijn eigen producten in de hand neemt…


  Maak melding

 10. Nee Sra, dan het Kwakoefestival, dat is een open feest en al jarenlang een enorm succes! OK, soms een schiet- of steekpartij en wat soms wat negatieve stukken in de krant en een begroting die nooit klopt en een corrupte organisatie, maar verder een perfect festival. Zeker nu onze moordenaar uit Paramaribo een duitje in het zakje doet. En ik denk dat Parbo Bier heel blij is met je goede advies: niet meer exporteren naar het buitenland. Verstandig, daar hebben ze wat aan!


  Maak melding

 11. winston hermelijn

  waarom zo negatief,

  als jij een su ben dan moet jij blij zijn dat ons enige samenkomst feest toch nog plaats vind,,,,,hier in nederland waar racisme zijn oorsprong vind,waar kleine jongens door priesters verkracht word,waar meisjes van 17 jaar vermoord word door een jonge van 15 jaar,waar een leugen als waarheid gezien en geleerd word,waar corruptie zijn oorsprong vind,waar moorden achter de hand gebeurt,,,of niet,,,,,maar ja zoals de waard is vertrouw hij een ander..en ja,als ik bouterse was,dan zou ik geen parbo maar djogo bier voor chin verkopen en parbo bier zijn weg wijzen,naar nederland terug,,,,,,het is toch van Heineken ,dus ,laat mijn grondstoffen en vrucht producten met rust,,er zijn andere landen die het djogo brouwsel lekker vinden


  Maak melding

 12. Beste Sra, het Kwakoefestival past perfect tussen alle door jou genoemde andere rottigheid. Het is de jaarlijkse steen des aanstoots voor iedere fatsoenlijke Surinamer in NL: altijd, ruzie, ellende en narigheid.
  Vergelijk dat maar eens met het Zomercarnaval in Rotterdam, dat is een groot spektakel waar bruin, zwart en blank massaal op afkomen en waar nooit moeilijkheden over zijn. Integendeel, ieder jaar enthousiaste reacties van de bezoekers en positieve stukken in de krant en op radio en tv. Laat onze gemeenschap ook eens zoiets presteren, dan praten we verder.


  Maak melding

 13. winston hermelijn
  reactie 15-8-2012

  het kwakoe festival is een su gelegenheid en heeft niks met nederlandse evenementen te maken ,dus ik vergelijk het niet met zomercarnaval in rotterdam,,en zeg niet dat er nooit negatieve elementen zijn voor gevallen,,,dat word natuurlijk op de achtergrond gehouden,maar jij weet wel beter,,, ruzie en narigheid tijdens het kwakeo festival ,,,welke dan,,,noem er eens een paar met een goede verklaring,,kan jij dat,,ik lees het graag van jou,,,of durf jij niet te zeggen over de doden die tijden het zomer carnaval gevallen zijn…


  Maak melding

 14. Aan alle patriotten,nationalisten,chauvinisten,Hollandhaters.
  Ben benieuwd of ze na het lezen van deze reactie nog één glaasje door hun strot krijgen.-

  *Parbo bier is ontstaan in Nederland
  De brouwerij die verantwoordelijk is voor PARBO bier, werd in 1954 voor het eerst opgericht door de ZEEUWSE broers,PIET EN ARTHUR DUMOLEYN.In 1955 werd de Surinaamse Brouwerij officieel geopend door PRINS BERNARD.
  In dat jaar werd ook het eerste PARBO Bier gebrouwen.
  De trots uit de PARBO bier serie is de één liter fles, op z’n Surinaams ook wel Djogo genoemd.
  De naam Djogo is een verbastering van het woord jug. Dit is een grote aardewerken kruik waarin de Indianen vroeger water bewaarden.
  De Djogo staat voor vriendschap en gezelligheid; Surinamers bestellen een Djogo en drinken deze samen met vrienden.
  De bouw van de brouwerij vond plaats in samenwerking met de AMSTEL BROUWERIJ UIT NEDERLAND.

  Ingrediënten:-
  Ook het recept voor Parbo Bier is oorspronkelijk uitgevonden door twee ZEEUWSE BROERS.
  De basis van Parbo bier bestaat uit lichtgekleurde MOUT dat deels wordt aangevuld met speciaal geteelde rijst, water en HOP.

  WAT LEES IK DAAR??????
  *ZEEUWSE BROERS???
  *MOUT EN HOP ??????
  Wat voor koloniaal gedoe is dat alweer?
  WEG ERMEE!

  Kenmerken:-
  Stamwortgehalte: 11,2 °P
  Alcoholpercentage: 5% vol.
  Bitterheid: 15 EBU
  Kleur: 7 EBC*

  Export en marktaandeel.-
  *Heineken heeft volgens mij het grootste aandeel in deze “Surinaamse” brouwerij.
  Dus eh … zal dit zogenaamd “Surinaams” bier vandaag nog lekker smaken???
  In Suriname heeft Parbo Bier een marktaandeel van 80%. De productiecapaciteit was in de beginjaren 15.000 hectoliter per jaar. Deze capaciteit groeide uit tot 120.000 hectoliter in 1973 en bedraagt sinds 2003 150.000 hectoliter. In oktober 2005 bestond de Surinaamse Brouwerij 50 jaar.

  Parbo Bier wordt onder andere geëxporteerd naar Saint-Laurent-du-Maroni, Nederland, Cayenne en Frans-Guyana. In Nederland werd het onder de naam Djogo Bier verkocht. De reden hiervan is dat Heineken in Nederland de merknaam Parbo niet mocht gebruiken, daar iemand deze naam al gedeponeerd heeft. De introductie van Djogo Bier vond plaats in 1999 tijdens het Kwakoe Zomerfestival. In het Surinaams betekent Djogo een literfles Parbo Bier.

  Aan u allen heel veel succes toegewenst met dit overigens heerlijk smakende Nederlands/Surinaams bier.


  Maak melding

 15. Parbobier is voor een groot deel in handen van een buitenlandse maatschappij(HOLLLAND/OLLAND !!!).

  Hoezo Surinaamse bier. Wie houd zich nu voor de gek !!?? Hahahahahaaa……oelawapers zijn jullie allemaal.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 16. medusa
  reactie;16-8-2012

  jij ben gaan onderzoeken en weet nu hoe het in elkaar zit,,,,,,,mijn compliment,want daarmee komt ook een stukje waarheid naar voren,,,,bedankt,,,,,heel sterk van jou,,,

  hotep


  Maak melding

 17. Medusa,

  Bedankt voor deze bijzondere bijdrage waaruit
  blijkt dat Nederland en Suriname wel degelijk in staat
  zijn om op een succesvolle manier met elkaar samen te werken.
  Hopelijk volgen er in de toekomst nog meer van zulke Surinaams/Nederlands samenwerkingsverbanden.
  In de huidige tijd van globalisering hebben wij elkaar nodig dan is elk samenwerking welkom, zeker ook die met Nederland.
  Parbo is ‘geboren’ uit een Nederlandse vader en een surinaamse moeder!

  Medusa, bedankt voor deze positieve bijdrage en openbaring!

  Ik ga zo meteen een djogo bij omoe snesie halen om
  te proosten op dit heuglijk feit en ik zal dubbel
  van genieten.


  Maak melding

 18. @Medusa,

  Dit is een excellent voorbeeld van vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse ondernemers en Suriname.
  Tussen Nederland en Suriname zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving en de Surinamers woonachtig in Nederland die ertoe bijdragen dat de verbondenheid is blijven bestaan met Nederland.
  Die relatie met Nederland moet gebaseerd zijn op wederzijds voordeel, respect en vertrouwen.
  Dit bericht geeft aan dat deze begrippen in de samenwerking zeker mogelijk zijn en kan leiden tot een vruchtbare en succesvolle samenwerking.
  Gelukkig vertoont de Nederlandse ondernemer een gezonder verstand dan de Nederlandse overheid die
  gericht is om de economische groei van Suriname te ondermijnen.
  Het feit dat dit niet lukt is is o.a. te danken aan
  gezond verstand van de Nederlandde ondernemers.
  Wat dat betreft is de relatie met de Nederlandse zakenwereld meer dan voortreffelijk.

  Bij deze wordt Medusa dan ook bedankt voor zijn bijdrage ter illustratie dat er met de Nederlandse zakenwereld totaal geen vijandigheid bestaat.

  Wij de nationalisten, patriotten en chauvinisten hebben ook niks tegen de Nederlandse ondernemers en de Nederlandse bevolking. Als de dat de veronderstelling is dan berust dat op een misvatting.

  Ons afkeer richt zich tegen het beleid van politiek Den Haag die Suriname die economische ontwikkeling niet gunt. Dat zal niet lukken want
  die ontwikkeling is reeds op gang gezet en ondertussen is wel bewezen dat Suriname daarbij niet echt financiële hulp nodig heeft van politiek Den Haag.
  Nogmaals van haat tegen de Nederlandse bevolking is
  absoluut geen sprake.
  Suriname probeert op eigen benen te staan maar zoals
  bij elke groei ontwikkeling, is hulp van andere landen onontbeerlijk. De Nederlandse zakenwereld kan daar een
  een belangrijke bijdrage aan leveren en gezien de gemeenschappelijke geschiedenis, waarom ook niet.


  Maak melding

 19. @Medusa,

  bovenstaande reacties met een korreltje zout nemen, want niets klopt.
  Morgen hebben ze weer een ander argument.
  Alsof die bouta respect heeft voor de Ned regering.

  “Nogmaals van haat tegen de Nederlandse bevolking is
  absoluut geen sprake.”
  Draaikonterij op hoog niveau, je hoeft maar ned “te schrijven”, of je bent een redi moese, landverrader, blah, blah, blah.

  Meesters in het verdraaien…draaikonten.
  Trap er niet in.


  Maak melding

 20. medusa
  reactie 16-8-2012

  wat ik bedoel is niet politiek of bedrijfsmatig gezien,,,,maar in het vizier van landelijk voordelen,,in de zin van grond stoffen en groen producten,,de financieele voordelen van die product was niet voor su ,maar van ned,,en dat is toch bewezen ,met hun besloten feest.dus wat voor samen werking word hier boven door die twee mensen bedoeld..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.