Koloku beste op Suriname’s componistenfestival

4

PARAMARIBO, 4 aug – De compositie Koloku van Sergio Emanuelson (Zang: Lady Shaynah en Elvin Pool) heeft Suripop 17 gewonnen. Tijdens een vlot verlopen showavond in het afgeladen Anthony Nesty indoorstadion werd dertig jaar Suriname Popular Songfestival afgedraaid. Op de tweede plaats eindigde Tan fu mi van Euredice van Coblijn (Zang: Re-Play). Nummer drie is Dream to happiness van Winston Echteld (Zang: Emmely Kartoredjo).

De jury lette op melodie, tekst en de presentatie. De prijs voor beste videoclip was voor Powisie (producer: Sergio Vigelandzoon). De beste tekst zit in het nummer Koloku (auteur: Sergio Emanuelson). Re-Play ging er vandoor met de prijs voor beste performer.

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons beloofde namens president Desiré Bouterse dat er binnenkort een stuk grond beschikbaar komt voor een auditorium. Een eigen auditorium is een oude wens van de organisator van Suripop, de stichting Kunst & Cultuur.


4 REACTIES

 1. Felicitaties aan de componisten.
  Ik hoop dat de stichting ter bevordering voor kunst en cultuur, zich snel uitspreekt over de datum waarop het auditorium af zal zijn.

  Takiman yu syi toch…
  Phillip zomaar wilde je me bokken. Mi no e taki nonsence..

  Geef de Surinaamse muziek industrie een kans. Sranan is een brand


  Maak melding

 2. Merk heel weinig van Surinaamse cultuur in de liedjes. Een beetje slappe aftreksels van westerse ritmes met een Surinaamse tekst en superslecht geproduceerd. Kan zich echt niet meten met internationale producties. 30 jaar Suripop is dertig jaar stilstand in de Surinaamse muziek.


  Maak melding

 3. @ John en wat is volgens jou Surinaamse cultuur? Boekroe?, Winti? Kaseko?, of hindoestaanse muziek? of Javaanse? of Indiaanse? Er bestaat geen surinaamse muziek, surinaamse eten of wat dan ook, suriname is een mix van alles en nog wat.


  Maak melding

 4. @suriboy. Kaseko is authentic en onze cultuur en de Hindostaanse muziek zoals de Surinamers het spelen is ook authentic, dat geldt ook voor de Surinaamse javaanse muziek.Winti is helemaal onze cultuur. 30 jaar Suripop heeft ons internationaal nergens gebracht Dit wordt gepushed door een paar media bobo’s die overal een vinger in de pap hebben. Het zou zonde zijn dat de overheid geld bestemd voor cultuur hieraan uitgeeft. Wij zijn gewoon het lachertje van het Caribisch gebied met onze Suripop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.