Nieuw Front kan meer partijen hebben

46

PARAMARIBO, 28 jul – Het is niet uitgesloten dat het oppositionele Nieuw Front, NF, wordt uitgebreid. Dit zegt Arthur Tjin A Tsoi, secretaris van de NPS, één van de partners in het blok. De vier politieke partijen die nu het NF uitmaken, staan sympathiek tegenover uitbreiding. Het zit er zelfs dik in dat partijen in de huidige regeercoalitie zich aansluiten.

Dit uiteraard aan het eind van de regeerrit. “Mensen die nu in de coalitie zitten, zijn niet erg tevreden over de manier waarop de coalitie gedraaid en gestuurd wordt. We horen de klachten op het veld en in het parlement. Het zal nog een verrassing worden wie het wordt”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Ware Tijd. Voor het Nieuw Front staat in elk geval vast dat er moet worden uitgebreid. Hoewel, hier en daar wordt gesuggereerd dat het blok zijn langste tijd heeft gehad.

Voorlopig zijn de pijlen gericht op delen van de coalitie. De NDP van Desi Bouterse komt nog het minst in aanmerking. Niet alleen wordt daar nog het minst geklaagd, Bouterse zelf vormt een belet. Ook voormalig coalitiepartner Bep is een goede kandidaat. “Bep heeft prettig samengewerkt met het NF en ze kennen nu het verschil met anderen wel. Met Pertjajah Luhur moet nog blijken wat het wordt. Dat zal van onderhandelingen afhangen.”

Bekijk ook:

46 REACTIES

 1. Al gaan er meer partijen richting front, en na 2015 lopen hun voor in de polonaise, het wordt gewoon, ja ja daar gaan we dikke stront!!!!!!!! Want ze denken nu al ai baka 2015 wo seti kondre boeng wel jere no, me mmmmm… ze gaan er een grote rommel van maken, en nog wat bigi lip wordt op een draagbaar het paleis binnengedragen als PRES,met een bril van jampot glazennnnnn, da ne sie ka!!!!! Me flakka deng a teng dati!!!!


  Maak melding

 2. Beste mensen,

  Het boek “Rol Overheid in de fase van Opkomende Economie” gaat over Suriname en heeft ISBN 978-94-6203-099-2. Via http://www.shop.boekenbent.com , te koop. Het is interessant om te lezen wat in onze lekkere land Suriname gedaan moet om welvaart en welzijn te realiseren.


  Maak melding

 3. is het djompo teki spel al in zicht..

  waarom nu al teleur gesteld..

  de koek is al immers goed verdeeld onder het ndp volk aanverwanten de corruptie is op en top binnen het ndp..

  nog drie jaren dan is het duidelijk,maar kan ook veel eerder..


  Maak melding

 4. Ik ontkom niet aan de indruk dat er in het Nieuw Front, en met name in de gelederen van de NPS heel wat stand up comedians rondlopen.Heel veel lieden uit deze partij hebben een M C graad behaald.Dit is een Master in de Comedy.Deze meneer Tjin A Tsoi heeft zo ook een M C graad behaald aan de Hoge School van de NPS.

  De NPS is een politieke partij die op sterven na dood is. Het recht van bestaan ontlenen ze louter en alleen door te parasiteren op het bloed en zweet van andere politieke partijen waarmee ze samenwerken.


  Maak melding

 5. Vanuit een Gesloten verdediging de aanval openen!!

  Het blok nieuw-front heeft z’n beste tijd gehad(3 regeertermijnen)Tijd voor de Nationale Democratische Partij!

  Stem NDP
  Stem bewust
  Kies bewust!


  Maak melding

 6. Ik hoop dat de BEP en haar volgelingen zich nog kunnen herinneren dat de NPS enkele jaren terug heeft gezegd van; we gaan onze stemmen terughalen van die djoeka’s in het binnenland !
  De NPS had alle stemmen in het achterland verloren aan de BEP, ABOP en SEEKA en had dit helemaal niet verwacht, dus zinde men op wraak jegens de binnenlandbewoners.

  Ik hoop dat de marrons, maroons of morons zullen begrijpen waar de NPS naar toe wilt en dat men de binnenlandbewoners enkel en alleen zal gebruiken als stemvee.
  Wat heeft het NF in de afgelopen 3 regeerperiodes voor de marrons gedaan ? Wat heeft de BEP over dezelfde periode concreet voor haar electoraat gedaan ?

  Marrons, u bent gewaarschuwd ! En strakjes niet Bouterse de schuld geven van alle ellende waar jullie in het binnenland mee te kampen hebben !


  Maak melding

 7. Ik ben geen voorstander van blokvorming.Wat mij betreft moet het bij wet verboden worden. Laat ieder apart de verkiezing ingaan en laar men pas na de verkiezing een coalitie smeden. Dit is niet goed.


  Maak melding

 8. Wat er nu moet gebeuren is juist ja een grote blok vormen om deze Zaka zaka DiDiBrie nooit meer aan de macht komt.Ook de djoekas marron of hoe ze maar ook genoemd willen worden hebben nu de ndp door.Ze hebben niets voor hun steun aan de ndp gekregen.Het maakt niet uit waar de djoeka naar toe gaat(combinatie)maar ze zullen zich moeten los rukken van de ndp.En trouwens deze zaka zaka ndp voelt al nattigheid a partij e brokkelaf.Velen die op de ndp hebben gestemd voelen zich werkelijk bedrogen en genomen( bij de neus)Soso a top e baka.Zie maar:Zoom DiDiBrie wordt leider van CTU.Iemand die afgestudeerd is van de middelbareschool,Universiteit heeft nog geen baan.En wat was de jongeren beloofd…..jaja een baangarantie. Ingrid botersacht(want deze kan niet veel)voor haar is een baan gecreeerd jajaaaa en mevr verdient hoeveel duizend.Da fa dang da oeng no go wangvrak na skoro.Wat voor opleiding heeft Guno Ravenberg en zie waar hij nu zit; ook hier is men een goed opgeleide jeugdige voorbij gegaan/ geen kans gegeven Wat voor opleiding heeft Abrahams dan wordt dat ding minister foe OW da oe dang?Ook hier is er geen jeugdige met opleiding geholpen.Je ziet alleen maar de kinderen van de toppers van de ndp en zij die de kantjes ervan kunnen aflopen vinden er iets.Stem dus bewust en stem nooit neer ndp spoel alle ndp rommel door de plee.Stem nooit meer voor een leeghoofd op OW,want dan krijg je straten zonder fiets- en voetpad,want deze idioot kan geen tekening lezen.Hij weet niet wat Dalian voor hem op papier zet.Hij schud alleen maar met zijn hoofd voor de Dalian medewerkers heb ik me laten vertellen.Na soso lafoe ie kang lafoe om ding boi disie.Dus oeng no Stem nooit meer ndp want jij krijgt geen nieuwe gouddeal in Su voor Su zoals beloofd.Stem nooit meer ndp want je kunt bijna niet studeren,want je schoolgeld wordt inplaatst van terugbrengen tot afschaffen meer en meer opgevoerd(meer betalen) Dus nooit meer stemmen op de ndp…Ik heb gezegd.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 9. Ik wil het volgende voorspellen welke partijen van de NF niet zullen bestaan nml:
  1 SPA
  2 DA,91
  Ze bouwen op BEP, maar die gaat misschien ook niet meer bestaan.
  (3) BEP
  De 2(twee) overgebleven partijen van NF zullen achteruit gaan in aantal zetels nml:
  1 VHP
  2 NPS
  Bij de eerst volgende verkiezing in 2015 ga ik SU schudden, zodat de burgers geen foutieve keuze maken.
  Alle partijen moeten smelten tot een grote NDP/MC(Mega Combinatie)
  Dus het zal NF helemaal niet meer lukken om de ABOP(AC)+PL te over meesteren.
  De NF heeft nog 3 jaren kans om vriendschap te sluiten met de MC voor een eenheid olv de Pres DDB NDP/MC/AC/PL
  Suriname is ongeveer 2010-1975=35 jaren achteruit gegaan door de schuld van NL die verdeeldheid had gebracht nml Hindoestanen apart, Javanen apart, Creolen apart en dit moet voor altijd verbroken worden.
  We zijn Surinamers en teveel politieke partijen zijn nodeloos.


  Maak melding

 10. Glenn Pengel ,
  Snap jij het nog niet ???
  Die blok wat je opdoelde is allang afgebrokkeld .
  NF ( Nederlandse Fauna ) is in de huidige politieke landkaart enkel maar een herkenning en symbool voor Ollandse aanwezigheid en bemoeienis !!!
  Ziende blind is hierbij op z’n plaats lijkt mij .
  Ter jouwer ton-ton ; De NPS-frambo is gereduceerd tot een thee-lichtje met een urig branduur
  De olifant is afgeslankt en die trend zet zich door
  De PL stapte uit het NF-blok en neemt deel in de huidige Nationaal Kabinet
  En het zelfde geldt voor de ABOP
  Glenny , waar heb jij het over ???
  Bedoel jij soms een militaire blok cq. militaire interventie ???
  Baka un wan play nanga Tigri-barba
  Te yu naki kappalasi , yu sa yere bori-man tongo !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 11. De javanen en de marrons bepalen dankzij ons waardeloze kiesstelsel wie aan de macht komt. Joinen ze de ndp, dan is die aan de macht, joinen ze nps/vhp, dan is het Front aan de macht.
  Breeveld moet na de anticorruptiewet nu echt een campagne starten voor een Evenredig Kiesstelsel. One man one vote.


  Maak melding

 12. Een grotere Nieuw Front zou een zegen zijn voor Suriname. Onder de regering Venetiaan heeft Suriname nu een begrotings overschot ipv tekorten. En dat het nu goed gaat met Suriname hebben we te danken aan de regering Venetiaan. DDB mag nu pronken op andermans veren. Gevolg, deze doet nu zaken met landen die er niet toe doen. Laat NF het straks maar weer overnemen. Er is meer te halen maar deze regering verzuimt het. Allemaal praatjes over het bouwen van huizen, bruggen en wegen. Realisatie 0,0.


  Maak melding

 13. ai vene je zoekt nog meer steun he!!! vene blijft hopen dat er nog meer partijen het front komen steuen.
  vene hoopt op een wonder …men wil ze niet meer .
  koos de jong ….dit is paniek voetbal spelen mang .
  suripatriot jullie hebben echt geen zekerheid als ik het zo moet bekijken …al die gasten lopen over naar de ndp rara hoe kan dat .

  het front weet dat ze weinig kans maken in 2015 als ze zo door gaan om oppositie te voeren .het is geen oppositie voeren wat ze doen …ze willen dat land distabiliseren samen met olland …nu zien ze dat het niets uithaalt dus gooien ze het over een andere boeg…samen werken met andere partijen …wij het volk hebben ze door …ding koor ding krabiasie hihihihihhi…we zijn ze altijd een stapje voor .

  bouta ga zo door mie mang ….front na poorlai tijd verlies heeft pero altijd geroepen geen tijd voor olland en front …er is werk aan de winkel wij denderen voort .

  bouta go go go


  Maak melding

 14. Als rasechte sur. kan je de kolder die koosje verkondigd niet menen.Wat de oude politieke partijen gedaan hebben is nooit in het belang van de burgers geweest”verdeel en heers”.De belangen van sur. zijn nooit de belamgen van ned. geweest.Dit mag je van ned. ook niet verwachten.Ned. dient zijn eigen belangen in sur. en dat is hun goed recht.Zo genaamde ontwikkelings geld is funest voor een land.Hierdoor moet sur. direct mee stoppen.Waar is het zelf respect van deze mensen dat ze nog vechten om aan de macht te komen.Zie venetiaan tot zijn laatste gezonde adem is hij gebleven nu kan hij het niet meer.Als deze soort mensen aan de macht komen willen ze de stoel niet meer los laten.


  Maak melding

 15. Sekrepatu,…
  One man one vote…nooit en never gaat goodluck Lonnie dit goedkeuren!!!

  Houdt er rekening mee dat er geen regering meer te vormen valt zonder deze groep, simpel omdat zij met dank aan dit stelsel per keer teveel zetels in de wacht gaan slepen ongeacht of zij nou capabele politica hebben of niet!!!


  Maak melding

 16. Hahahahaaa wat zijn enkele hier op dit forum GOED GEK en( niet eventjes maar) BEHOORLIJK DOM hoor.Vanwaar komt men met de wetenschap dat PRESIDENT Venetiaan zich liet dicteren door Nederland.Wordt het geen tijd dat men de zeer respectabele PRESIDENT VENETIAAN nu ffe met rust laat.President VENETIAAN is niet meer de leider van Su,maar de leider van Su is DiDiBrie die het volk had gewild,welnu dang oen go wroko dang MeKa combinatie.Gaan jullie verder met wat het Su volk beloofd was.Tijdens ’t Nieuw Front werd er van alles en nog wat geroepen.Men ging zo ver dat enkelen hier op dit forum hadden gedacht dat er nooit meer 1 nederlander in Su zou rond lopen als DiDiBrie aan de macht zou komen en wat hebben de vele sympathisanten van DiDiBrie in Su en Ned aan den lijve ondervonden;Vraag het maar aan enkele Surned zoals bv. Piet Wortel,terwijl hij in zijn skybox zat or what ever werd er op zoveel plaatsen tegelijk invallen gepleegd door de NEDERLANDSE POLITIE. Genieten jullie nog even van de nederlandse meneer Kaptein.Wat ik leuk vind van al deze geweldige nederlanders(aanhang)is dat ze jullie zoveel nonsens vertellen;wat de aanhang ook wel gelooft en nieteens door heeft dat uiteindelijk DiDiBrie zichzelf zal moeten opsluiten.Wie doet nu wat de Nederlanders dicteren?Wie is Willem Vermeend die het belastings system van Su kwam (re)organiseren en vooral bij de belastingsdienst mocht er geen Nederlander komen om te zien wat men allemaal(enkele Surned) heeft in Su hahahahaaa fawaka tide?Voor wie was Klinker in dienst?Klinker was niet in dienst van PRESIDENT VENETIAAN nog van mij.Het was niemand anders dan deze DiDiBrie die het Su Volk naar het paradijs zou leiden hahahahaa.Het Su volk zal creperen en ’t paradijs niet binnen gaan.En zo kunnen we tot de kerst doorgaan en ding sanie foe DiDiBrie en Co e tang 0 X 0.En if joe brinnie dan geloof je dat de vhp afbrokkelt.En wat heb je eraan als de ndp blijft groeien na moro joe o toe letter.Jere oeng waka oeng pasie moro e doro,want a crisis in de wereld no kba ete en ik blijf het zeggen: de ENIGE die dit land kan leiden zonder geld is VENE da te oeng kba dan wi e tak VENE no doe neks oeng beest.DiDiBrie e doe file no de moro na in Su het is opgelost soso fa ding sanie kong dirie.Velen laten hierdoor hun auto in de garage staan hahahahaaaa gtotere hoogtes(n) ekte ekte..Odiiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 17. Er is niks mis met het socociale economische en monetaire beleid van deze President. Alleen bepaalde personen spreken zijn niet representatief.

  Ieder ander volgende coalitie moet minimaal voldoen aan de organisatiekunde van NDP.

  Kunnen jullie dat wel.


  Maak melding

 18. @ pasew mi gudu zoals je het zo mooi schrijft jere no als Ronnie denkt nee te zullen zeggen tegen het veranderen/wijzigen van de wet dan zullen we zien waar het front allemaal goed voor is.Het FRONT heeft nog altijd 14 zetels dus als dommie nee zegt,zegt ’t front ja,want 23 + 14=nog altijd 37 en je hebt 34 nodig om de grondwet te wijzigen of niet?Famirie da wi e gwe.En joe zie fa vrouw poptjie nanga meneer adraiso(hahahaaa)rest 0 zullen ze nu eieren voor hun geld kiezen.Waren deze 2 toen meegegaan in het prille begin dan waren ze vandaag de dag nog parlemenariers,maar nee ekte mang ekte mang ding be wang plei.Hiep heip hoereeeeee zou een van mijn broeders op dit forum zeggen.Als het moment daar is dang DiDiBrie wel e kong nanga a verhaal dat Parmissr de kwestie al eerder had geopperd(kwestie kiesstelsel)zoals de amnestie kwestie.DiDiBrie,Lafing en de rest vond dat Moene(wijlen) al jaar eerder hiermee kwam,maar dat er nooit iets mee gedaan was,vandaar dat zij er nu weer mee kwamen.Any way mi dat dja e loekoe ding satan disie.Odi odooooo ododooo.
  Glenny.


  Maak melding

 19. sekrepatu ,
  De plank heb je volledig mis geslagen !!!
  Het Surinaamse Volk beslist op basis van democratische principes en conform het gehouden Nationale Verkiezingen , wie het land mag besturen en regeren !
  Zoals een sekrepatu zo langzaam voort beweeg ,
  ondergaat hun denkvermogen het zelfde .
  Dinky na tori , bun tranga !!!
  NEK’S NO FOUT !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 20. Glenn Pengel ,
  Wat goed van jou zeg , dat jij van jouw eigen grapppen om kan lachen , ja tog ???
  Tan lafu nanga drin , hou je gezond !!!
  NEK’S NO FOUT !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 21. Tuurlijk joh, NF groter, ha ha ha….Ik hoop dat NF VHP het nooit in Suriname kan halen, het maken kunnen ze al niet, hebben ze de afgelopen 15 jaren al bewezen!.

  Resultaat: Suriname staat gewoon voor paal. Corruptie, diefstal van staatsgelden en vooral verachtzaming van hun bevolking is enkel hun taak geweest.

  Nu Bouterse aan de macht is kunnen ze wel zeuren…maar wie van de politiek in Suriname is zo heilig? Aan ieders hand kleeft bloed en schande, zelfs hun rechters die openlijk aan fraude en corruptie meewerkten, zoals rechter Anandkoemar Ch. Immers de machthebbers in Suriname hadden deze rechter verzekerd vrij van problemen te zullen zijn indien zij gesnapt zouden worden.

  Bouterse op zijn beurt: hij zou fraude en corruptie met wortel en tak uitroeien. O ja, wat heeft deze meneer Bouterse gedaan?

  Ik spreek hoop en vertrouwen uit in de huidige Surinaamse nieuwe politiek. Bouterse heeft het tot nu toe naar mijn bevindingen echt goed gedaan.

  Er zullen altijd doelen zijn die anders uitpakken, maar de huidige regering kan NIET toveren. Er is veel kapot gemaakt door de NF en Suriname is leeg achtergelaten.

  Tijd is iets, tijd is niet en alleen tijd kan uitwijzen of er uberhaupt wel mensen zijn in Suriname die qua kennis en kundigheid het land echt naar wet en waarhed kan besturen. Alleen de tijd, alleen de tijd kan het leren, maar helaas….hoeveel tijd heeft SUriname nodig om eens echt zelfstandig te worden? Stop met handjes ophouden, ga met je mars werken!


  Maak melding

 22. koos,

  Een duidelijker bewijs dat Nieuw Front geen zegen voor Suriname is is dat ze nu in de oppositie zitten.
  Als Nieuw Front werkelijk zo’n zegen was voor Suriname
  dan waren ze niet weggestemd door de eigen bevolking.
  Tien jaar lang heeft nieuw Front de kans gekregen van de Surinaamse bevolking om Suriname economisch vooruit te krijgen en dat zij de enige combinatie is die recht heeft op regeermacht.
  De Surinaamse bevolking had genoeg van de onmacht en onkunde van Nieuw Front en daarom zitten ze nu in de oppositie. De grootste partijen in het Front(NPS en VHP) hebben de grootste klappen gehad.
  Als de Surinaamse bevolking werkelijk zo tevreden was over het beleid van Nieuw Front dan hadden ze Nieuw Front wel beloond met een grandioze overwinning.
  Zou je ook kunnen melden wat de regering Venetiaan
  voor de allerarmsten en jongeren heeft betekent?
  Misschien wordt jouw irreële lofzang richting Nieuw Front dan wat geloofwaardiger.


  Maak melding

 23. Stank voor Dank!

  Voorlopig heeft deze regering helemaal niets uitgevreten.
  De zogenaamde “frisse” ideeën en de zogenaamde nieuwe wind die waait, hebben te maken met het UITVOEREN van de beleidsplannen van de vorige Regering.
  Niets meer en niets minder.

  Maar het wordt steeds moeilijker, omdat de op hun taak berekende ambtenaren, één voor één, vanwege “gewijzigde beleidsinzichten”, worden ingeruild voor ongeschoolde vriendjes.

  Geen enkel Ministerie heeft zijn budget in de afgelopen twee jaar ten volle benut, eigenlijk helemaal niet.
  Deels omdat ze gebonden zijn aan de lopende projecten, thank god for that.
  Maar voor 90%, omdat ze totaal geen zicht hebben op het aanpakken van problemen die op langere termijn effect hebben.

  Het enige wat ze doen is “brandjes blussen”, waardoor het arme volk het idee krijgt dat het gaat goed.
  Met knorrende maagjes wachten ze geduldig af, totdat zij aan de beurt zijn voor enige verlichting bij hun dagelijkse beslommeringen.
  Helaas, wij weten wel beter………….

  Zoals een grote vriend hier op WKN reeds eerder aangaf:
  een Zakenkabinet voor minimaal tien jaar zal suri tot bloei brengen.
  Afschaffen van het geldverslindende leger en iedereen kan weer vrij adem halen.

  Misschien iets voor de 30% Surinamers die niet hebben gestemd.
  Laat iets van je horen.
  Jullie kunnen zorgen voor “de” grote omwenteling!


  Maak melding

 24. DEsmeralda ,
  Jij hebt het goed gezien .
  Wij blussen alleen maar de kunstmatige brandjes die bewust aangestoken blijken zijn en zelf tot de conclusie gekomen dat de heroistische brandmeester(Olland ) in feite de gezochte pyromaan blijken te zijn !!!
  Jouw laatste zin ;
  ” Jullie kunnen zorgen voor “de” grote overwinning!”
  Is er weer een militaire interventie in de maak ???
  Unu wan play nanga Tigri-barba baka .
  Naki kapalasi , yu sa yere na bori-man tongo !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 25. Laat me beginnen te stellen dat ik nog nooit op het Front heb gestemd, ook niet voor de NDP trouwens.

  1 sempa weet niet wat een nationaal kabinet is

  2 sempa snapt niet dat het niet eerlijk is dat een stem op de ene plaats zwaarder weegt dan op een andere plaats.

  3 De enige bewezen “interventies tot nu toe komen van die penissnijder baas van je, sempa

  4 sommigen hier hebben een Holland-complex. Als je het hebt over Braziliaans voetbal, beginnen ze over Holland. Praat je over wetenschap, beginnen ze over Holland. Ik hoop dat Holland snel ophoudt te bestaan. Kijken wie dan de schuld krijgt.

  5 @ boem: Dat vind ik niet alleen voor het Nieuw Front, maar voor alle andere combinaties. Alleen de verkiezing in gaan en daarna coalities vormen. De grootste partij mag als eerste proberen een combinatie te vormen.

  6 @ Jair: Als het Front zo schadelijk was, waarom rent iedereen dan steeds na 1 keer NDP aan de macht weer terug naar het Front tot nu toe? Dat komt omdat het Front bad is, maar de NDP EVIL!

  7 @ sekrepatu:

  One man one vote, is de enige rechtvaardige manier, NAAST EEN GOED FUNCTIONERENDE DISTRICTSRAAD. De ressortraden kunnen ze afschaffen.

  8 Voorts zie ik nu slechts continuering van het vorig economisch beleid, uitvoering van eerder geplande projecten en niets nieuws, behalve wat gebakken lucht, op het vlaggenplein na. Daar hebben we veel aan, hè?

  Ik mis nog steeds een lange termijnvisie opgedeeld in fasen en een daarbij behorend OP ELKAAR AFGESTEMD plan van aanpak.

  Zomaar wat roepen, of zelfs zomaar wat losse dingen doen, is nog geen ontwikkeling brengen.

  Laten we even aannemen dat er inderdaad 18.000 huizen gebouwd zullen worden in deze periode, waar haalt men de energie vandaan om die te “bevoorraden”. Waar haalt men het water vandaan? Waar zullen de scholen liggen? Welke scholen moeten dan sluiten of verkleind of verplaatst worden?

  Hoe moeten de burgers die huizen en het water en licht en de aflossing betalen zonder geregelde inkomsten? Waar wil Suriname zijn geld mee verdienen? Goud en olie zijn geen heel lang leven beschoren. Waar is de duurzame werkgelegenheid? Ethanol is bijvoorbeeld zeer kansrijk, maar DiDiBrie heeft al aangegeven er geen been in te zien. Straks gaan er weer een paar hier gillen dat hij de motor was achter het ethanol project.


  Maak melding

 26. Jair, het Front is helemaal niet weggestemd. Het zijn Somo en Brunswijk die nu voor de andere kant gekozen hebben, omdat ze daar meer is beloofd.


  Maak melding

 27. Sekrepatu,

  had het nieuw Front een meerderheid van stemmen in 2010??
  Nee toch. Dan zijn ze dus weggestemd.
  Ter herinnering;
  2000; nieuw front 33 zetels
  Millenium combinatie 10 zetels

  2005; nieuw front; 23 zetels
  NDP ; 15 zetels

  2010; nieuw front 14 zetels
  Mega combinatie 23 zetels

  Als je als politieke combinatie het presteert om van
  33 zetels (2000) en 23 zetels (2005) naar 14 zetels (2010) te gaan dan is het is niet anders dan dat je bent weggestemd.
  Dan mag je er allerlei andere niet ter zake doende dingen erbij gaan halen maar de cijfers liegen niet.

  In 2000 en 2005 heeft NDP op hun broek gehad van Nieuw Front en dat geldt voor het Nieuw Front in 2010!

  Even voor de goede orde;
  PL is in 2010 als het Middenblok de verkiezing ingegaan. Ook A combinatie is apart de verkiezing ingegaan. Tijdens de verkiezing van 2010 maakten
  PL en A combinatie dus geen deel meer uit van
  Nieuw Front.

  Nieuw Front bestond tijdens de verkiezing 2010 uit;
  DA 91, NPS, SPA, VHP. En deze Nieuw Front heeft
  de verkiezing dus grandioos verloren.
  Nogmaals ; cijfers liegen niet


  Maak melding

 28. @Midete,

  Wanneer je argumenten lanceert dan moeten deze argumenten juist zijn;

  Pas in 1987 waren er weer democratische verkiezingen in Suriname sinds de coup van 1980. De NDP haalde toen slechts 3 zetels.
  In 1990 pleegde Bouterse een telefooncoup maar de daaropvolgende verkiezing in 1991 werd wederom van het Nieuw Front verloren.
  Alleen in 1996 toen Wijdenbosch tot president werd gekozen kwam NDP aan de macht.We weten allemaal wat dat ons heeft gebracht. Pure ellende.
  Daarna was de periode Nieuw Front aangebroken.
  Dus vanaf 1996 tot 2010. Dat is dus een onafgebroken periode van 14 jaar.
  Het electoraat had alle vertrouwen in Front.
  Mensen hadden hoop (14 jaar lang). Het Front heeft dit vertrouwen nimmer waar kunnen maken.
  Het enige wat belangrijk voor Venetiaan was, was de
  economische stabiliteit. Venetiaan vergat dat economische stabiliteit geen brood op de plank bracht bij de allerarmsten. Daarvoor is hij in 2010 afgestraft door dezelfde mensen die hem jarenlang het vertrouwen hadden gegeven.
  In 2010 heeft NDP dus pas echt een verkiezing gewonnen want ook in 1996 had NDP van het nieuw Front verloren.
  NDP had toen 16 zetels behaald en Nieuw Front 24.

  Dus Midete, NDP heeft vanaf 1987 nooit eerder de verkiezing gewonnen. Alleen in 2010 dus.
  Jouw bewering klopt dus voor geen meter!

  Voorts beweer jij dat deze regering slechts continuering van het vorige beleid( Nieuw Front) voert.
  Wanneer jij vindt dat het beleid van de vorige regering goed was dan beweer jij dus eigenlijk dat de huidige regering dan ook een goed beleid voert.
  (continuering van het vorig beleid betekent immers niks anders dan verder gaan met het goeie beleid van de vorige regering). En in jouw optiek was dat beleid goed. Ongewild en onbedoeld geef je de huidige regering dus een geweldig compliment.
  Velen van ons hadden namelijk gedacht dat de huidige regering het goede beleid van de vorige regering zou
  afbreken en te niet zou doen.
  Overigens waren verschilendende internationale instanties zoals Fitch, IDB, IMF etc,ook tot deze conclusie gekomen; er vindt continuering plaats van het vorig beleid maar daarboven weet deze regering
  het vorig beleid verder uit te bouwen. Vandaar de opwaardering voor Suriname.
  Maar dat heb je gemakshalve vergeten erbij te vermelden.


  Maak melding

 29. Midete ,
  Loopt nu niet te zeiken over de bestaande kiesstelsel .
  Het is nog steeds dezelfde kiesstelsel die de NF(Nederlandse Fauna ) twee regeer-periode had bezorgd!!!
  Nu de Mega-combinatie conform het bestaande kiesstelsel aan de regeer-macht is gekomen , is het ineens niet meer goed .
  Republiek Suriname heeft vanaf 2010 een Nationaal Kabinet en dat is een feit en jij hebt de democratische vrijheid om het op jou eigen manier te interpreteren .
  Feit is het wel dat NF(Nederlandse Fauna ) nooit en te nimmer te boek kan en staan als een Nationaal Kabinet van de Republiek Suriname !!!
  Midete , geen halve waarheden vertellen ,aub ???
  Het was een door Olland gedirigeerde militaire-interventie en hierin had de Ollandse militaire-experts een zeer prominente rol !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 30. @ Jair:

  Ik ben het met je eens dat argumenten juist moeten zijn

  Nadat Bouters 7 jaar had geregeerd (en HIJ heeft defacto geregeerd) werd hij niet gekozen.

  Na de telefooncoup wilde men hem opnieuw niet.

  Toen kwam de NDP onder leiding van …..????
  Wijdenbosch werd president en kreeg na een tijdje ruzie met Bouterse. Toch hadden ook die mannen een NDP signatuur, ze zijn nu zelfs weer terug bij de NDP.

  Daarna verloor de militaire kliek weer.

  Voorts mag een president in Suriname niet meer dan 2 termijnen achter elkaar uitzitten. Vene heeft er nu dus twee termijnen ACHTER ELKAAR op. je mag zelf gaan uitzoeken hoe het daarvoor zat. Get your facts straight.

  In je vergelijking over winst en verlies vergelijk je ergens appels met peren.

  Tijdens de laatste verkiezingen zat in ieder geval de “groep Somohardjo” niet meer in het front, eerder wel. Je zou dus of beide keren de zetels van Somo moeten aftrekken, of beide keren optellen voor een eerlijke vergelijking. Ik hoop dat je snapt dat je het Front met Brunswijk en Somo niet kan vergelijken met het Front zonder die twee. Tel bij de 14 zetels van het front die van Somo en Brunsi erbij, op hoeveel kom je dan (dat is pas een eerlijke vergelijking)? Ga je gang, je mag nu weer gaan tellen. Is je vergissing gemakshalve of komt het door iets anders?

  “”Dus Midete, NDP heeft vanaf 1987 nooit eerder de verkiezing gewonnen. Alleen in 2010 dus.”” Nee niet de verkiezingen gewonnen, wel een keer de regeermacht gekocht en heeft toen dus toch geregeerd. Daarna hebben ze weer verloren. Hoe zou dat toch komen?

  Ik vind dat de Vene onder ZEER MOEILIJKE omstandigheden een REDELIJK ECONOMISCH beleid heeft gevoerd. Uitbouwen van een goed beleid is geen kunst, daarvoor hebben we geen nieuwe regering nodig, dat had het front ook wel weer gedaan. Op een aantal vlakken zou ik ander en soms zelfs HEEL andere keuzes gemaakt hebben. Het is niet voor niets dat ik steeds schrijf: “Front is BAD, Bouterse is EVIL”

  Hoe kom je erbij dat ik ongenuanceerd het beleid van 8 jaar Vene goedkeur? Waar heb je dat gelezen? leg me geen woorden in de mond. Geen regering op aarde doet alles goed. De Surinaamse regeringen zeker niet.

  Deze regering is met zijn kont in roomboter gevallen en heeft nog meer economische wind mee dan Vene in zijn laatste 2 jaren.

  Reeds onder Vene ging de rating omhoog. Dat de grafiek nu IETS steiler loopt komt voornamelijk door de goede goud en olieprijzen, maar de richtingscoëfficiënt van de grafiek is echt nauwelijks veranderd.

  Ik blijf erbij dat er behalve het vlaggenplein (als je dat een project mag noemen) nog geen enkel nieuw project is ontwikkeld. Ik blijf tegen lenen voor huizen. ECHTE ontwikkeling komt uit eigen besparingen en hard werken. $ 47.000.000,- lenen voor 1000 woningen en ze volledig laten uitvoeren door een buitenlandse maatschappij, kan elk achtereinde van een ezel. De kunst is om iedereen in de bouwsector aan tafel te krijgen en afspraken te maken voor continuïteit voor de komende 15 jaar. Om bouwvakkers op te leiden en productieprocessen op te starten voor grootschalige fabricage van eenvoudige woningen.

  Eén van de grote fouten van Vene is het achterwege blijven van de huizenbouw. De planning vond ik op zich goed. Je kon lenen tegen een lage rente, maar er waren twee problemen: 1 de mensen kregen geen lap grond toegewezen en Vene was te slap tegen Somo daarin; 2 een grote groep wil niet krom liggen voor een huis, ze wachten op “Lanti”

  Deze president heeft tot nu toe zijn grote bek niet kunnen waarmaken.

  Diepzeehaven, trein, weg naar Brazilië, 18.000 woningen reorganisatie belastingdienst en belastingstelsel, afschaffen brug naar Guyana, brug naar Frans-Guyana (plan van Front), …….

  Er was zoveel kritiek op het salaris van Castelen (ZEER TERECHT). Wat gebeurt nu met GilMORE-AND-WE-LESS en Brahim? Bij Brahim gaan $ 5000,- naar vaste lasten? Laten we aannemen dat hij aan alle vaste lasten behalve hypotheek (water, licht, zelfs benzine wil ik ertoe rekenen) $ 1000,- uitgeeft. Dan blijft er $ 4000,- voor de hypotheek over. Zelfs miljonairswoningen in Europa ( ik heb het niet over filmsterren) hebben niet zulke hoge hypotheeklasten.

  Dit is schaamteloos.

  Er wordt voorts flink gegraaid. Op dit moment zit nagenoeg geen NDP topper zonder goudconcessie.

  @ sempa:

  het Surinaamse kiesstelsel is altijd al oneerlijk geweest, ook voor de onafhankelijkheid.

  Bij het referendum in ’87 zei Arron: “oen sab tak a grondwet no boeng, ma biegien stem “ja”. te oen winie oeng sa verander ing baka”.

  Omdat ik vind dat je foute dingen niet goed moet keuren heb ik bij dat referendum tegen gestemd. Na de grandioze overwinning is de grondwet -zoals ik had verwacht- niet veranderd. Het is dus geen kwestie van niet goed meer, HET WAS NOOIT GOED!!

  Het is je “democratisch recht” iets wat de hele wereld een boom noemt, een schoen te noemen. Van mij mag je blijven volharden. Je toont alleen maar dat je niet goed hebt opgelet bij maatschappijleer / staatsinrichting.

  Het Nieuw Front kan volgens de algemeen geldende definitie van nationaal kabinet uiteraard niet zo genoemd worden.

  “”Midete , geen halve waarheden vertellen ,aub ???
  Het was een door Olland gedirigeerde militaire-interventie en hierin had de Ollandse militaire-experts een zeer prominente rol !!!””

  Wie heeft die coup gepleegd? Die penissnijder baas van je toch? WAT ZEG JE ME?? WERD HIJ DOOR HOLLAND GEDIRIGEERD? DUS JE BAAS LIET ZICH DOOR HOLLAND DIRIGEREN? DIE GROTE VRIJHEIDSSTRIJDER?? WIE IS NU DIE REDIMUSU??

  Ook ik wil openbaarmaking van die dossiers. Heb je je baas er ooit om horen vragen? HIJ BID ZELF DAT ZE NOOIT VRIJKOMEN.

  Speel dit af in full screen!!

  http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2008-2009/Bouterse-aan-de-macht.html


  Maak melding

 31. Midete ,
  NPD staat vanaf z’n oprichting onderleiding van de huidige president !
  Het is een feit dat Wijdenbosch naar voren werd geschoven om het ambt van president te bekleden maar is nooit voorzitter van de NDP geweest .
  Midete , de NDP als partij had in feite de verkiezingen in 2005 gewonnen ( 15-zetels),want die kmam als de grootste partij uit de bus en zij waren niet in blok-vorming de verkiezingen ingegaan .
  Wij hebben een kiesstelsel dat niet de grootste partij de regering mag vormen maar de grootste blok .
  Toen hadden wij alles moeten inslikken , conform de kiesstelsel !!!
  En heden , nu dat jouw helden in de oppositie-banken zitting moeten nemen is onze kiesstelsel ineens oneerlijk .
  No spang , dit nemen wij mee en wij zullen proberen hieraan verandering te brengen .
  One man , one vote !!!
  En de rest van zijn jouw argumenten doen niets ter zake !!!
  Bezoekt een rechtsgeleerde , leg het voor en stel mij op de hoogte of mijn bewering onwaar is ???
  Na a kankantrie-bon hee so , dati yu no mang see na boesi moro ???
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 32. Midete,

  Je mag wel de cijfers binnenste buiten keren en toveren met de cijfers hoe je wilt. Feit blijft dat uiteindelijk het electoraat voor een de combinatie met NDP koos. Jij mag uiteraard daar moeite mee hebbben
  maar kennelijk denkt het electoraat daar anders over.
  In het verleden zijn inderdaad fatale fouten gemaakt maar kennelijk wil de Surinaamse bevolking de NDP de kans geven zich opnieuw te bewijzen.
  Die regeerperiode is nog niet afgelopen. De werkelijke
  afrekening komt pas in 2015.
  Dan pas kunnen we de balans op gaan maken.
  Het ligt dan aan de Surinaamse bevolking of ze genoegen nemen met de behaalde resultaten.
  Niet jij,ik, NDP, Bouterse of Nieuw Front bepalen dat,
  maar de Surinaamse bevolking. Regeermacht wordt door
  de Surinaamse bevolking gegeven.
  Het jaar 2015 is het jaar waarin wordt bepaald of de huidige regering haar doelstelling heeft behaald. Ieder ander voorspelling daarvoor is speculatief en voorbarig en doet dus niet ter zake.


  Maak melding

 33. @ Ferdinand Hossenbux.
  Ik kom er duidelijk vooruit dat ik geen fan ben van figuur als Bouterse, de redenen zijn bekend bij de mensen die een hoge dosis aan fatsoen, normen en waarde, rechtvaardigheid in hun mars hebben.
  Voor het gemak wil ik die paarse schapen vragen uit hoeveel partijen de NDP,Nationale drugs Partij bestaat, en de regering ????


  Maak melding

 34. Sur is toch al een grote MOKSIE PATTOE. Dus ja, moksie ala deng partij na ienie wang partij. Dan zijn we af van het gerushuffel. Dan kan iedereen zijn eigen zal vullen, en niet doen alsof met voor een partijpolitiek staat. Den foe-foe-roe politieke partijen disie….


  Maak melding

 35. Kritische bijdrage!

  Velen geven af op de vorige regering, met de bekende klacht; “ze hebben niets voor het volk gedaan”.

  Persoonlijk weet ik wel beter…..

  Stel….. dat de vorige Regering superslecht heeft gepresteerd, dan moeten we nu extra kritisch zijn, tegenover de nu zittende “Supra Natural” regering.
  Ze hebben beloofd om alle problemen binnen een wip en een zucht te regelen:’wij zullen afrekenen met die corrupte elite’…….

  Twee jaar later, concept analyse Rekenkamer(betreft 2011):

  – De Rekenkamer is nog niet tevreden over functionering financiële administratie van de staat
  – Het is niet duidelijk welke projecten uit Ontwikkelingsplan zijn geselecteerd voor uitvoering
  – Uit 45 resoluties ‘afwijkende Openbare aanbestedingen’, zijn er 38 dezelfde tekortkomingen
  – 5 dienstreizen per maand, (60 per jaar) niet getoetst op doelmatigheid
  – Onderwijs, Juspol en Defensie: grootste aandeel in apparaatskosten
  – Onderwijs 652 benoemingen
  – Tabel 3.7 over de afwijkingen van openbare aanbestedingen, zelfs ministerie van Financiën
  – subsidie, Sociale Zaken & Volkshuisvesting spant de kroon met 319 posten subsidies (controle op basis van jaarverslagen).
  – Rekenkamer heeft geen toegang bij teruggaaf van indirecte belastingen, heel corruptiegevoelig
  -Tekortkomingen grondbeschikkingen van 1281 bereidverklaringen zijn 576 percelen toegewezen,
  -Taken en doelstelling Commissie Iamgold niet vermeld, evenmin de commissievergoeding

  Voor meer info zie bron:Starnieuws.

  Binnen 2 jaar back to ………….
  Vult U maar zelf in.


  Maak melding

 36. @ Jair:

  Jij bent met cijfers begonnen, ik heb je alleen maar gezegd dat je een Front met bv. 12 partijen niet kan vergelijken met eentje met bv. zeven. Dat begrijpt iedereen, inclusief jij. Ik geef de feiten aan, jij probeert met die cijfers kromme vergelijkingen te maken. Wel, het lukt je niet. Je wil je ongelijk gewoon niet toegeven. Kijk samen met je lieve moeder naar je bijdrage en laat ze je uitleggen waarom je redenering niet klopt, VAN WELKE PARTIJ JE OOK BENT.

  Je bent ook niet ingegaan op mijn bewering dat Vene maar 2 periodes heeft aangezeten, want ook daar ben je fout. Over correcte argumenten gesproken, niet eens je feiten kloppen.

  Je maakt een bocht om de dingen die ik gezegd heb, evenals vriend sempa met zijn: “je argumenten doen niets ter zake”. Waarom ontkracht je cijfermatig gewoon niet wat ik zeg. Jij bent toch begonnen met cijfers noemen? Die methode van er omheen draaien gebruik je als je niets te zeggen hebt. Dat is een geweldig argument om de zaak te winnen. Moet je vooral in een rechtszaak doen. 😉 Als je geschoren wordt moet je stil zitten. Dat doe je heel goed. 😉

  IK WIL HERHALEN:

  Deze president heeft tot nu toe zijn grote bek niet kunnen waarmaken.

  Diepzeehaven, trein, weg naar Brazilië, 18.000 woningen reorganisatie belastingdienst en belastingstelsel, afschaffen invoerrechten op ICT hardware, brug naar Guyana, brug naar Frans-Guyana (plan van Front), …….

  Zoals je stelt heeft hij inderdaad tot 2015 om deze zaken uit te voeren, maar ik ben bang dat hij daarvoor 1 miljard Chinezen gaat moeten importeren.

  Voor de rest trap je open deuren in. maar ik ben blij dat je me zegt dat het volk beslist, ik wist dat namelijk niet. 😉 😉

  Overigens wemelt het in de geschiedenis van voorbeelden waar een kleine groep gelijk had en een grote groep fout zat.

  vriend sempa:

  “” Midete ,
  NPD staat vanaf z’n oprichting onderleiding van de huidige president !
  Het is een feit dat Wijdenbosch naar voren werd geschoven om het ambt van president te bekleden maar is nooit voorzitter van de NDP geweest .””

  HEB IK ANDERS BEWEERD?

  “” Midete , de NDP als partij had in feite de verkiezingen in 2005 gewonnen ( 15-zetels),want die kwam als de grootste partij uit de bus en zij waren niet in blok-vorming de verkiezingen ingegaan .””

  DAT HEBBEN ZE DUS KEURIG GEDAAN. IN EEN BESCHAAFD LAND HADDEN ZIJ DUS ALS EERSTE MOGEN PROBEREN EEN REGERING TE VORMEN.

  “”Wij hebben een kiesstelsel dat niet de grootste partij de regering mag vormen maar de grootste blok .
  Toen hadden wij alles moeten inslikken , conform de kiesstelsel !!!””

  DAT HEEFT NIETS MET HET KIESSTELSEL TE MAKEN. JE WEET DUIDELIJK NIET WAT EEN KIESSTELSEL IS EN WAT HET DOET. DE BLOKVORMING KOMT DOOR DE VERSPLINTERING VAN HET POLITIEKE LANDSCHAP, HET RACISME EN HET GEBREK AAN PARTIJEN OP IDEOLOGISCHE GRONDSLAG

  “”En heden , nu dat jouw helden in de oppositie-banken zitting moeten nemen is onze kiesstelsel ineens oneerlijk .””

  SAKA MIE SAFRI, MIJN HELDEN ZITTEN ZELDEN IN DE POLITIEK, EN ZEKER NIET IN DE SURINAAMSE. JE HEBT BOVENDIEN WAARSCHIJNLIJK NIET GELEZEN DAT IK VIND DAT GEEN ENKELE REGERING, IN GEN ENKEL LAND, LANGER DAN TWEE TERMIJNEN MOET AANZITTEN.

  Ook voor partijen is het niet gezond als een voorzitter te lang aanzit. Wat dat betreft was Lachmon een schande. Hoe lang zit DiDiBrie al als voorzitter? Hebben jullie al die jaren niemand beter kunnen vinden dan een sergeantje met een mulo-diploma die vroeger pornoblaadjes verkocht? 😉 😉 😉

  Vene is te oud schreeuwde men al tien jaar geleden. Hoe oud is DiDiBrie? Wie gaat DiDiBrie opvolgen, Dino “FARC” DiDiBrie?

  “”No spang , dit nemen wij mee en wij zullen proberen hieraan verandering te brengen.””

  IK HOOP HET, WANT DIT IS VOOR NIEMAND GOED, OOK NIET VOOR DE NDP. BOVENDIEN IS HET ONRECHTVAARDIG VOOR DE BURGER DAT DE ENE STEM MEER WAARD IS DAN DE ANDERE. IK HEB SCHIJT AAN DE GEVOLGEN VOOR DE POLITIEKE PARTIJEN.

  “”En de rest van zijn jouw argumenten doen niets ter zake !!!””

  WOW, TEGEN DIT ARGUMENT KAN IK NIETS INBRENGEN, JE HEBT ME VERSLAGEN. 😉 😉 😉 😉

  “”Bezoekt een rechtsgeleerde , leg het voor en stel mij op de hoogte of mijn bewering onwaar is ???””

  GA EEN HAVO-4 BOEK STAATSINRICHTING LEZEN.

  JE BENT HIER NIET OP IN GEGAAN:

  ”Midete , geen halve waarheden vertellen ,aub ???
  Het was een door Olland gedirigeerde militaire-interventie en hierin had de Ollandse militaire-experts een zeer prominente rol !!!””

  Wie heeft die coup gepleegd? Die penissnijder baas van je toch? WAT ZEG JE ME?? WERD HIJ DOOR HOLLAND GEDIRIGEERD? DUS JE BAAS LIET ZICH DOOR HOLLAND DIRIGEREN? DIE GROTE VRIJHEIDSSTRIJDER?? WIE IS NU DIE REDIMUSU??

  Ook ik wil openbaarmaking van die dossiers. Heb je je baas er ooit om horen vragen? HIJ BID ZELF DAT ZE NOOIT VRIJKOMEN.

  “”Na a kankantrie-bon hee so , dati yu no mang see na boesi moro ???
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!””

  JE LIJKT ME ECHT ÉÉN VAN DIE FIGUREN DIE BLINDELINGS:

  “TIDÉ, TAMARA, W’É STRÉ GO MORO FARA” EN “MÉK DÉN KON W’É WAKTI DÉNG”, SCHREEUWT OM VERVOLGENS IN EEN KOKER TE DUIKEN ALS ER ERGENS EEN AUTOBAND BOST. 😉


  Maak melding

 37. Midete booi,

  Ik heb je behoorlijk aan het werk gezet noh?
  Tegen zoooveel ‘wijsheid’ en zooveel ‘noeste arbeid’ kan inderdaad niemand tegenop. Onze politieke wijsgeer Midete! ja mang!
  Wanneer je zo geweldig in extase raakt om niks dan wil ik jou ook wel gelijk geven hoor.Zo beroerd ben ik ook weer niet. Als je maar happy wordt en happy blijft dan ben ik ook happy.
  Mie matie Midete, je hebt gelijk.
  Gelijk krijgen en gelijk hebben zijn overigens wel 2 verschillende dingen, mie matie.
  if you know what i mean.

  power he.


  Maak melding

 38. Midete,

  Geef ik je gelijk dan is het ook niet goed.

  Het nieuw front is een geweldige combinatie.
  Dat ze nu in de oppositie zijn beland ligt niet aan het electoraat maar is een taktisch steekspel van Nieuw Front zelf. Ze hebben geheel vrijwillig plaats genomen in de oppositie.
  Alles wat ze niet voor elkaar hebben gekregen schuiven ze net zo makkelijk in de schoenen van de huidige regering. Bovendien kunnen ze bogen op een strak financieel beleid. Dat is natuurlijk hun troef en dat zal ze in 2015 een overweldigend overwinning bezorgen. Alles is mogelijk.

  Midete oompie, jij hebt een vaste overtuiging. Die overtuiging is puur persoonlijk. Als jij vindt dat die
  overtuiging de enige waarheid is dat is dat ook de enige waarheid. Laat mij en anderen die een ander mening zijn toegedaan je niet van de wijs brengen.
  Ik woon in Nederland en eigenlijk kan de politiek in Suriname mij gestolen worden. Maar omdat mijn roots in Suriname ligt voel ik mij bij tijd en wijle betrokken en geef ik af en toe mijn mening hoe ik dingen zie en ervaar. Mijn mening is zeker niet persoonlijk bedoelt tegenover wie dan ook. Het gaat erom dat we elkaars meningen respecteren zonder verwijten naar elkaar toe te maken.
  Vanuit jouw eigen perspectief heb je helemaal gelijk.
  Maar dat hoeft voor anderen uiteraard niet de enige waarheid te zijn.
  Als jij bijvoorbeeld zegt dat jij van blonde vrouwen houdt dan is dat jouw keuze. Niemand kan jou daarin tegenspreken. Maar dat wil niet zeggen dat een ieder van blonde vrouwen moet houden.

  Dus oompie, nogmaals in jouw opvatting geef ik jou helemaal gelijk. Over dit onderwerp zou ik nog uren
  met jou kunnen discussieren maar ik wil het toch
  voorlopig hierbij laten.
  Af en toe zal ik mij nog wel mengen in andere topics op dit forum dus we zullen elkaar nog zeker ‘ontmoeten’ op dit forum.

  Tang boeng oompie


  Maak melding

 39. Nou mensen die gilden van bedrog als het volk oplet kunnen ze zien waar het begint want het zou moeten zijn dat elk partij op eigenhoutje de verkiezing in gaat de grootste partij beslist maar nu al zien wij hoe het Nieuw Front het volk wil bedriegen het is waar de meeste mensen op stemmen en die beslist dan de coalitie maar ja de NPS/VHP ruiken nu al dat het niet kan of gaat lukken dus nu even de vieze manieren uit hallen dus alles geoorloofd om het volk te bedriegen en dan praten hoe slecht anderen wel niet zijn het is nu al dat ze zien dat al vormen ze nu een blok VHP/NPS dan nog reden ze het niet en ze hebben er wel alles voor over dus nog meer partijen er bij dus dan zal, roby joys lando Ricardo roy ray henk en wie nog meer het voor het zeggen hebben met natuurlijk Santokhi aan het hoofd dus nu al word het volk bedonderd want met een zo grote mond moet je het alleen opnemen en daarna coalitie vormen zo als het altijd was want dit is pas een bananen winkel willen jullie zo aan de macht komen ik denk dat zulke mensen zelf hun M zouden verkopen om regeermacht te krijgen dus dan weet je als ze hun M kunnen verkopen wie zijn wij als volk SURIES WORD NU WAKKER MOGEN TE LAAT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.