‘Ramadan journaal’ vanuit Suriname met Raymann

31

Op zaterdag 28 juli is de eerste aflevering te zien van het Ramadanjournaal, een programma gemaakt door de NTR in opdracht van de NPO in het kader van de moslimzendtijd. In de eerste aflevering onderzoekt Jörgen Raymann onderzoekt hoe de Moslims in Suriname de Ramadan beleven.

Hij gaat op bezoek bij de Hindoestaanse Moslimfamilie Bipat. Robert Bipat is voorzitter van de Surinaamse Islamitische Vereniging en arts en docent aan de medische faculteit van Paramaribo.

Elke week wordt een Bekende Nederlander gevolgd, die zich een dag onthoudt van eten en drinken. Deze week volgen we oud-voetbalprof en voetbalanalist René van der Gijp. Na zonsondergang schuift van der Gijp aan bij een Iftar-maaltijd in Vlaardingen.

Aflevering 1, zaterdag 28 juli om 16.05u op Nederland 1.

31 REACTIES

 1. Hij gaat op bezoek bij de >> Hindoestaanse << Moslimfamilie Bipat :):):):)

  ai boi…met jou is het altijd gieren 🙂 😉

  er is geen hindu moslim,…er is wel een moslim moslim,zwarte moslim,bruine moslim,witte moslim,gele moslim….teveel moslim :):):):):)


  Maak melding

 2. Eey Raymann luister noh,

  Kan jij voor mij onderzoeken of ik daadwerkelijk 14 MAAGDEN krijg in het paradijs als ik hier een markt opblaas 🙂 ;)…en krijg ik 28 MAAGDEN als ik 2 markten opblaas 🙂 🙂 …waag je niet in dit wespen-nest,..denk aan Theo van Gogh!!!


  Maak melding

 3. @pasew: Yu sie na torie boeng.

  Eey Raymann luister noh: Jij gaat ook straks extra (belasting) moeten afdragen voor deze grap aan DADA.

  Ik heb ook een vriend Bipat.
  Maar deze is geen “moslim”.

  En over 28 (onzichtbare) maagden gesproken (pasew).

  Ook zonder het (opblazen) heeft onze Lonnie B. het tienvoudige hiervan op Stoelmanseiland.


  Maak melding

 4. Fer. E.,

  Ik ga NASA dwingen mij af te schieten naar het land van de eeuwige MAAGDEN,..want hier in suriname tref jij ze niet meer getuige de dikke buik op de lagere school met dank aan de kapiteins 🙂 🙂


  Maak melding

 5. Raymann doet zijn best maar, en hopen dat eea in de smaak valt bij de mensen die er naar kijken. als ie hier zijn show heeft en nog meer, liggen ze plat van het lachen. die man is goed, dat wel maar een Ramadan
  journaal, ja ik hoor het wel, hoe dat afloopt.


  Maak melding

 6. Wat een bekrompenheid hebben sommigen. Het lijkt wel aanhangers van Wilders. Als Rayman een programma wilt maken over Ramadan dan zijn sommmige broeders en zusters direct op hun teentjes getrapt. Waarom? Is dit omdat Rayman alleen programma’s moet maken voor mensen die op hun (denken te) lijken? Maak je hart groter mijn Surinaamse vrienden dan zal zeker de criminaliteit ook een beetje afnemen!


  Maak melding

 7. Mohammed ozir,,,,,,,,,,,, ,, ,,,, wij zijn geen broeders,,wij. Komen niet uit een moeders buik,,,en waar bemoei jij jou mee, nu speel jij zogenoemd goed heilig boontje,,maar jij weet heel goed dat het. Jou voor ouders is geweest die als eeste met slavernij is begonnen en later hebben de europeanen zamen met julie een grootschalig ontvoering van mijn voor ouders teweeg gebracht…..dus bemoei niet in het surinaams belang,want jij meent er niks van


  Maak melding

 8. Beste mensen,

  Het boek “Rol Overheid in de fase van Opkomende Economie” gaat over Suriname en heeft ISBN 978-94-6203-099-2. Via http://www.shop.boekenbent.com , te koop. Het is interessant om te lezen wat in onze lekkere land Suriname gedaan moet om welvaart en welzijn te realiseren.


  Maak melding

 9. @ Ferdinand,
  Doe de groten aan jou buren.
  Ik vindt dat de Surinaamse moslims de meest tolerante moslims die ik ken ,maar ik ben bang dat het lang zal duren.


  Maak melding

 10. Reactie op GMAP mijn buren zijn pleite, ze komen in augustus terug en ik zal ze de groeten doen,trouwens in mijn familie heb je ook moslims, maar ik ga mijn weg en zij gaan hun weg, prima zo toch, maar nu ik reageer op jou berichtje, ik zag vanmiddag toen ik bij iemand op bezoek was het Ramadan journaal met die Raymann, nou ja die was bij mensen op bezoek en daarna liep in een Moskee rond, maar het ging hem alleen maar om het vreten, ja dat kan ook, had ie niet iets beters te doen, maar, tek a dei!!!!


  Maak melding

 11. Suriname moet voorkomen dat onze moslim broeders en zusters in suriname niet besmet worden met extremistische gedachten uit het Buitenland, uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat Turken, morokkanen godsdienstles geven in Suriname iets waar ik geen voorstander van bent ook niet van uit Indonesie .


  Maak melding

 12. Ik zie enkele reacties van sommige niks nutten hier die meer racistisch is en duiden op wilders aanhang.Generaliseren zoals de hele wilders aanhang.Of ze hebben een trauma die pasew en maskita wonen zeker in denhaag.Teveel onderdrukking zeker door 1 groep ?Jammer om dan alle moslims dan de schuld te geven.Als manglie steelt wordt er niet gezegd alle hindoes zijn boeven ?


  Maak melding

 13. Laat 1 ding wel duidelijk zijn!!!! Moslims gebroeders en gezusters uit SU verchilt tussen hemel en aarde met die van andere landen!! tenminste het doen, laten en gedragen!!!!! Mi e lobi ding!!!! nba mi Sranang Sma’s!!! Zij zijn wel modern!! In elk geval worden de vrouwen niet besneden!! Mannen wel voor de reinheid!! heb ik mij laten vertellen.


  Maak melding

 14. Lachmon mi boi,

  Suriname is groot noh… als Raymann maar 1 “verkeerde” grap maakt over de islam, dan is Suriname te klein voor hem…..de groeten en ga niet dramatiseren!!

  Ps…hoe kom ik aan 14 maagden ?? 🙂 😉


  Maak melding

 15. Reactie op Wiep Ding, jere no ik ben niet zo van dat Roti Daal en zo, doe mij kaw meti agoe meti heri heri, eling, batjauw, soto meti, ai boi, okro bravoe,
  bokoeng, wang djiendja, kronto, jo kar kong now, en op zijn tijd dagoe meti, kai mang, ie de, ai sakka kong now, mo tjalla effe, tek ie teng.


  Maak melding

 16. Even nog naar Wiep ding, je berichtje, jep mie baja
  roti Daal versta ik wel maar wat je daarna schrijft vertaal het voor me, ai, ik wacht, no vergietie jere!!!!


  Maak melding

 17. @Ferdinand Hossenbux de uileg!! Wees allah dankbaar voordat/nadat/tijdens/ het consumeren van die oa. de roti , daal etc..

  Oh, ja!! wat je dan ook vreet! zie ik, wees gezond eten!! Nu snap ik de reactie’s van jou!! Vooral met die dagoes!!


  Maak melding

 18. Reactie op Wiep Ding ik ben niet zo met Allah bezig bika me njang agoe meti agoe jesie en agoe tere, dus
  zaken met hem, a no kang. En Dagoe alleen maar in Amsterdam kan je hem schransen. En Roti en Daal ,sorry
  af en toe ben er niet kapot van, ik ben meer van die krioro patoe!!!! Tai orie liebie de!!! Vandaag voor mij sotoe meti ai, mo beer tifie djing!!!!


  Maak melding

 19. hallo, alle moslims waren vroeger, heel voeger Hindoes,
  die zijn met wint er weer overgelopen als vluchtelingen die het beter zoeken.
  tang boeng, alle overlopers jullie zijn niet en nooit standvastig.je moet accepteren wat je ben, niet overlopen als je het moeilijk heb.
  stanvastig, stanvasrig brada.alle maal geboren en getogen hindoes,
  zakaka overlopers.
  Djako.


  Maak melding

 20. Waarom zou Raymann niet zo een programma mogen maken.

  pasew doe niet moeilijk spring over de Wijdenboschbrug, dan weet je wel. misschien krijg je wel een glimp van wat je om vraag te zien. gewoon doen zielig oude man.


  Maak melding

 21. aan Fer.E
  Als hij de Nasa wilt dwingen hem over te schieten naar de plek waar hij heen wilt, kan hij ook met de klm de Wijdenboschbrug bereiken natuurlijk.
  pe wani de pasi drape.


  Maak melding

 22. Belachlijk al de negatieve reacties over moslims door onze landgenoten.
  Ik heb respect voor elk geloof. Er zijn altijd extremisten binnen het geloof die het voor de rest verpesten. Maar je moet niet gaan generaliseren. Ik zeg toch ook niet dat elk marron een crimineel is. En dat alle Surinamers lui zijn. Moslim zijn is vrede en respect naar anderen. Op dit moment vastenmaand willen ze voelen wat honger is zodat ze meer begrip hebben voor de medemens en daarna ook meer geven aan de armen.
  Onze olympische goudenmedaille winnares is ook half moslima ,haar vader is moslim. Mike tyson is moslim, evenals lou reed, Jackson family enkele leden etc……..
  Heel goed Raymann dat je er aandacht aan besteed. Respect. De creoolse voorouders uit Afrika die nu in Suriname en de carabinieri wonen waren moslims. Christelijk geloof hebben de nieuwe generaties overgenomen van de Basra missionarissen die hen heeft gebrainwashed. Denk goed over jullie afkomst en kijk in de spiegel voordat je een ander veroordeeld.

  Allen een goed, mooi leven respect voor elk mens en op dit moment voor een ieder die eraan doet een gezegend ramadan


  Maak melding

 23. Forummers, Odi odi.

  Ik zou zeggen: Gezegend “Ramadan” in Syrië.

  @pasew: Ben je nog steeds op zoek naar die 14 maagden?
  Wel, ik blijf nog even bij het Olympisch gebeuren.
  Bericht uit het Olympisch dorp.

  *Snel verlies is grote winst.
  Saudische judoka (snel klaar) in Londen.
  De Saudische judoka (Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani) heeft op 03/08/2012 met (hoofdoek) haar opwachting gemaakt bij de spelen.

  Maar nu komt het: Haar Olympische debuut duurde één minuut en 22 seconden.

  @pasew jij nu!!! Was het soms één van die 14 maagden?


  Maak melding

 24. Fer. E.
  Wat is dit mang??

  ik immers heb niet gezegd dat er 14 maagden zijn daar in het PARADIJS…. 🙂 maar ik lust ze wel :),…ALLEEN IK GA GEEN MARKT OPBLAZEN om daar te komen,…wat moet ik daar doen als ik hier mijn pipi heb opgeblazen!!!

  dan blijven de maagden tog maagd!!!


  Maak melding

 25. @pasew: Mijn zaterdag kan niet meer stuk.
  Dat antwoord zal men altijd schuldig blijven.
  Ik geloof ook niet in “sprookjes” in het hiernamaals.
  Yu e keri mi dja. Soso lafu.


  Maak melding

 26. Meersewa, je bent niet zielig zoals iemand hieboven schrijft, je hebt geen roots, je bent niets je bent gevonden ergens, toevallig dan op de schroothoop, tussen die ka free frees, tingie ba, soso tingie, ie ne
  sjing, ta tapoe na site diesie soema o smerie joe, fa je tingie, volgens mie je krodjo na brongbere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.