Nederlandse vluchten op Suriname ‘bomvol’

62

PARAMARIBO, 27 jul – “Alle vluchten zijn bomvol.” Dit zegt voorzitter Jack Uden van de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra. Zo de eurocrisis ook buiten Europas merkbaar is, geldt dat niet voor de Mid-Atlantische route. Vooral Nederlanders van Surinaamse komaf blijven in drommen boeken.

Van een dip is nu in elk geval geen sprake. “We zitten minstens op het hetzelfde niveau als vorig jaar”, zegt Uden tegenover de Ware Tijd. In 2011 werden ruim honderd en dertig duizend Nederlandse toeristen geregistreerd. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dit aantal met gemak gehaald dit jaar. Sinds juni is een grotere aanwas. Ook vanuit Suriname is de stroom ongeveer gelijk. Voor de reisagenten is het dus lekker in de handen wrijven.

“De vluchten in beide richtingen zijn nu goed bezet”, aldus Uden. Toch is een zekere omzichtigheid geboden, omdat de crisis vroeg of laat zal doorsijpelen. “Het zal me niet verwonderen als we dit jaar al minder vakantiegangers op bezoek krijgen”, zegt voorzitter Waddie Sowma van economenvereniging Ves. Het reizen wordt sowieso duurder. Afzeggen voor Suriname scheelt aardig wat in de beurs. Dat gaat helemaal op met het oog op de torenhoge ticketprijs.


62 REACTIES

 1. “Ook vanuit Suriname is de stroom ongeveer gelijk.”

  Ja, wat wil je? De surinaamse Nederlanders die hun familie in Su bezoeken, boeken een retourvlucht. 😉


  Maak melding

 2. Lasede ,wil je daarmee zeggen dat Surinamers niet naar Nederland op vakantie komen?Nou ga slapen hoor, ,want die komen wel ,het zijn niet alleen die Surneds die op vakantie kunnen.De Surinamers gaan ook naar Amerika,Brazelie en de Anrillen op vakantie.
  Dit bedoel ik nou,Surneds zoals jij :Teh Blakamang Vin Boeng Ding Eh Ka Na Baka Bakra Magzin.In Hetr Nedewrlands zou ik zeggen:Als Niets ‘Iets’Wordt Kent Niets Zich Zelve Niet.


  Maak melding

 3. Een toeristische interactie tussen de 2 landen!
  Een toeristische lijn die we moeten uitbreiden en verdiepen!
  ecotoerisme verder ontwikkelen!
  Houd Suriname schoon!
  I love SU !
  I vote NDP!


  Maak melding

 4. @lasede je hebt gelijk de hollanders moeten een
  retourtje boeken, de surinamers ook wel maar…. deze zijn vaak spoorloos als ze terug moeten ha ha ha ha
  (grapje).
  @meyie.. je zegt het heel duidelijk ..natuurlijk moeten jullie ook met vakantie gaan. maar onthou wel de surinaamse nederlander die komt niet met vakantie naar suriname ….maar op fam.bezoeken.
  en kijken of alles er nog is wat ze daar achter hebben gelaten ….je weet wel, je fam let op je spullen???
  als de surinaamse nederlanders op vakantie gaan, dan gaan ze net als jij naar brazil de antillen usa noem maar op.
  en de hollanders geven veel geld uit in suriname, en ze verblijven zeker 4 tot 6weken toch…
  dat doe je niet als je naar brazilie of de antillen gaat

  maar wat mij verbaast is dat er ook bijna 130.000 surinmaers ook naar nederland komen, dat is bijna 30% van de bevolking. hoe komen ze aan deze aantal

  euro €


  Maak melding

 5. 130.000 Surinamers naar NEd?????? DAn zekt men dat slanangmang e piena???????? Dan fa dang???? Fam in Ned betaalt ook niet meer mee aan ticket, vanwege eurocrisis. Dus ik beglijp dit niet> Wie kan mijj uitleggen???? En wanneer ze in NEd zijn, waar gaan ze verblijven, met wie gaan ze toeren????? Boeken deze mensen een retour of een enkel? Om toch hun heil in Ned te zoeken? Geert Wilders, pas op…….


  Maak melding

 6. In Su wil ik neks over politiek horen. Ook neks wie overleden is,..jongoe. altijd mijn ma..”mi boy weet je wie overleden is, die vrouw 2 blokken verder die knippas verkoopt” neeeee ik kom voor mijn rust. Aan de waterkant met mijn koude djogo,..aiiii …pero, virago535 see yaa at Paramaribo.


  Maak melding

 7. @Sur Patriot
  Neem je je eigen beveiliging mee??? Het is zeker bealngrijk om te weten wie is overleden en vooral HOE de persoon is overleden


  Maak melding

 8. {suri patriot} houd van suriname!!!!kan nooit !!!!
  joe nooit no kang lobie sranang a no kang …je houdt je eigen voor de gek .

  ga rutte en die redimusus voor de gek houden …maar niet die surinamer ….maak je niet druk …surinamers zijn vrede lievende mensen die ook van jou houden als nederlander …in su heb je vrijheid blijheid dus wees welkom in ons midden ….geen stresss geen voetsel banken ..geen schulden …geen sneeuw nogmaals wees welkom en geniet van [je land]alles wat je gaat zien komt niet van olland hoor …hou rekening dat er een andere koers wordt gevaren olland buiten spel …
  oja die ollandse ambasadeur is nog steeds niet terug in ons midden ….maar wij missen hem niet hoor …oja voor je terug naar olland gaat suri patriot moet je een kijkje komen nemen bij staats olie en boxel waar ik woon ..tang boeng en wees welkom ..

  vergeet je nederlandse paspoort niet !!!!!!!


  Maak melding

 9. @pero mi mang no spang nederlands paspoort of niet we gaan een lekkere koude djogo drinken mi matie. By the way die baas van je was jaren ook een Surined dus,..toch i lob a mang.Maar neks no fout. Ok,. boxel woon je mi mang ik kom cker wete.Mijn familie komt uit Boxel.Ik ben geboren in Boxel. Mi kumbateee beri drapé…. hmm luku bun ju na famiri…we zijn benieuwd ,.Dus wo boks.


  Maak melding

 10. Andijvie: Last minute naar Su? Onmogelijk, jongen. Je moet al maanden van tevoren boeken wil je de zekerheid hebben van een stoel. In het hoogseizoen betaal je al snel 1600 euro voor een ticket. Dus al die klagers over de dure ticketprijzen lap ik aan mijn laars.


  Maak melding

 11. Ik dacht dat we hiervan toch niet opkijken, of wel, al jaren is dit toch al zo. Dit zal zo blijven, alleen wat we willen of denken dat de prijs mbt de toekomst omlaag kan, ja dan zullen er nog meer mensen de oversteek maken. Het is een drukke route, absoluut, en vergeet niet die witte man gaat graag daar naar toe, de go de loekoe, de fesa de dringie, ik heb het gezien en af en toe een grote bek en dat nog wel inie oenoe
  egie kondre, maar ja, ik keek ernaar en dacht, trouwens het was niet tegen mij gericht, ik dacht als die blakka wat terugdoet do kaaaaa!!!!!


  Maak melding

 12. helaas, ook deze bakra heeft geprobeerd een vlucht naar Suriname te boeken. Was vorig jaar op vakantie in Turkije, maar dat viel erg tegen.


  Maak melding

 13. Reactie op Mariska, alles was vol no, een jaar heeft 365 dagen nu 366, en het is altijd boeng faja daar, en er zijn ook andere wegen om daar te komen, maar binnen een jaar moet het lukken!!!! Ga je voor het eerst, of ken je al eea van switie sranang, of niet, suczeven!!!! ik ga nu denken of ik nog dit jaar ga, en het gaat mij lukken!!!!!


  Maak melding

 14. yes beste mensen su is rustgevend, op veel gebieden nog maagd haha,het land bied enorm veel mogelijkheden om VEEEEEEEEL meer geld te vedienen dan je in nl zou doen, ik zit zelf al een klein jaartje hier, huis afgerond, ik ga begin sept terug naar nederland voor een jaar ,ik ga mijn honden ophalen/stage lopen maar ik mis su nu al. TEGEN AL DIE SURINEDS like myself zou ik zeggen ,als je een mogelijkheid hebt verlaat die viscieuze cirkel waar je in ronddraait en kom je zelf en je land opbouwen. au revoir


  Maak melding

 15. Ticket naar Suriname is voor de KLM ; De kip met het gouden ei .
  Daarom wil de KLM de lijn naar Suriname voor geen goud missen !!!
  Komen jullie maar naar SU , lekker chillen en uitrusten !!!
  Weg van alle stress , crisis en het hectische leven , heerlijk ontspannen en vrijelijk gebruikt maken van de cambio – koers
  Zo kan men ook goedkoper aan de djogo komen , hhhmmmmm lekker ijs en ijs-koud !!!
  Dat na man , Nek’s no fout !!!
  En lekker wandelen/winkelen aan de Maagdensrtaat !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 16. Koeli ,
  Weest gerust wij plaatsen geen bommen
  Wij droppen geen bommen
  Wij zijn bomvrij
  Misschien hadden zij een synoniem van bomvol moeten gebruiken ,nl. eivol , tjokvol , propvol of boordevol !!!
  Zeker het laatste kan men mee associeren , rekening houden met individuen die het woord ” bomvol ”
  bewust verkeerd interpreteren mede vergezeld met een negatieve lading .
  Koeli , dinky na tori bun tranga !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 17. Als, de nigers in SU daar wat harder gingen werken
  ,had je deze ellende niet gehad.
  Bouta heeft gelijk,ze zijn nooit tijd,en als ze zijn lezen ze
  eerst de krant,daarna hebben ze weer honger,eerst een bamie
  of een telo,man man man,wat een mentaliteit.
  a tangso, brada, blaka kis kissie


  Maak melding

 18. Wat men vergeet te vermelden, is dat SLM ook in deze periode regelmatig vluchten soms met 2 dagen uitstelt en vluchten samenvoegt om met een vol vliegtuig te kunnen vliegen. Dus het ligt wel stukken genuanceerder.

  Té yu mati e kori yu, a no dé lafu….

  Mi Aisa


  Maak melding

 19. Is het iemand opgevallen dat het vliegtuig op de foto van de oude glorie van de SLM is? Het wordt niet meer gebruikt en staat te verzanden in de woestiijn in de VSA.


  Maak melding

 20. Huh er werd ergens iets gezegd over de te hoge ticket prijzen … wel in verhouding zijn die ook te DUUR, maar ja plane is BOM vol dus what ever…en nee vanuit Ned worden veel retourtjes verkocht vanuit Su valt het tegen… vliegtuigen vanuit Su zitten niet bomvol ik reis zowel met KLM als SLM en kan het het vergelijken. Als je een man en 2 kinderen hebt is het een godsvermogen om naar Su te gaan, logeren bij familie wordt dan weer een MUST.Je zit toch vast aan de vakanties van de kinderen dan ”hogeprijsticket”


  Maak melding

 21. surinam patriot ,
  Gewoon doen !!!
  Dji na gron-mama wan slokje ook tu , segi na Sranan-gron !!!
  NEK’S NO FOUT !!!
  SRANAN-LOBI NA TRUTRU-LOBI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 22. En de meeste mensen blijven maar zeuren over de hoge ticket prijzen. Vooral blijven gaan mensen. De directie van KLM en SLM lachen zich 3 slagen in de rondte. Ben voorlopig klaar met Suriname. Voor deze bedragen of zelfs minder lig ik onder een palmboom in een **** sterren all inclusive resort ergens in zuidoost azie. Bij familie crashen kan altijd, maar na 3 dagen verlang je toch een beetje privacy. Alternatief een hotel in Paramaribo waar je de hoofdprijs voor moet betalen. Defecte ventilators / koelkast, slechte sloten en een hygiëne om naar huis te schrijven. Zelfs in Turkije hebben ze schonere en betere accommodaties dan in Paramaribo. Als de ticket prijzen omlaag gaan overweeg ik weer een keer Suriname. Die slechte accommodatie neem ik wel op de koop toe. Te zot voor woorden eigenlijk..


  Maak melding

 23. Caricom ,
  De oude glorie van de SLM ???
  Ben jij zo lang weggebleven ???
  Een ieder die vaak naar huis gaat(Republiek Suriname) merkt de possitieve ontwikkeling op Zanderij!!!
  En Zanderij is de basis van de SLM !!!
  Blijft negatieve berichten over Su rond bazuinen , daar maak je veel vrinden mee !!!
  Dinky na tori , bun tranga !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 24. Koos de Jong ,
  Wat belet je ???
  Ga maar lekker naar Turkije of elders !!!
  Wist jij dat hotel kamers te Amsterdam , de duurse kamers zijn in geheel Europa !!!
  En de hotel-eigenaren lachen zich dubbel !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 25. met stip is het bedrijf “SURINED-FLYERS” numero uno in Sur als aanjager van s’lands economie 🙂

  hierna komt staatsolie…ja tog 🙂 🙂


  Maak melding

 26. Ondanks het feit dat ik bijna mijn hele leven in Nederland woon is mijn “thuis” gevoel voor SU altijd gebleven. Dát is lekkerrrrr!!!!!


  Maak melding

 27. Ik sprak iemand die de vorige week terugkwam uit Suriname, niets mis hoor wat ie had beleefd overzee, maar in het vliegtuig, hij vloog met de SLM was er wel eea kapot aan boord gelukkig niet met de motor of zo,maar apparatuur die het niet deed, stoelen die niet goed waren, kleine zaken maar wel irritant, en het vliegtuig is volgens mij ook eentje die al in de herfst verkeerd, maar ja en dan zegt iemand anders weer dan maar met die witte man vliegen KLM nooit zulke rot zaken aan boord, bij de SLAM is dat schering en inslag. En dit zijn geen onzin verhalen maar de naakte waarheid!!!!!


  Maak melding

 28. (@pasew en overige forummers, Odi odi.

  Ik had ook verwacht, een ‘bomvol’ toestel uit Su. met @sempe & co. op doorreis (transit) naar de Olympische spelen in London, om de Surinaamse ploeg flink aan te moedigen.
  Want Suriname schitterde tijdens de opening.

  I LOVE SU, ZONDER REM!!!
  Doet me denken aan “Woody Woodpecker”.

  Maar ik laat geen “remsporen” achter.
  Dat is het verschil.

  Wij kunnen ook een beetje ‘LOL’ maken op het forum.


  Maak melding

 29. ia loekoe ding heer jarie ding eh kos sranang januari tot december.
  maar toe moeng in a jarie sranang boeng ghie ding…zogenaam fam. bezoek…en het mooie er van wie woon in su, oom bouta,beve,baas oom dee….maar no spang ondanks dat mie lobie oenoe….zegt D.D.B.
  i love su ..woon en werk….


  Maak melding

 30. Als ik naar Su ga boek ik een jaar van te voren vorig jaar was het 734 euro voor 2 maanden ga nu kijken nu kost het 828 euro als je in het weekend vliegt betaal je iet duurder wat nergens opslaat trouwens maar goed heb al geboekt en ga eind aug naar Suriname lekker chillen en genieten.men zeg dat surined geweldig daar lopen te doen wel ik niet ben en blijf me zelf.maar heb wel een keer meegemaakt bij popeye dat een creoolse surined daar begont teschelden omdat die tafel vies was en er stond nog een dienblad op met etensresten(dach bij me zelf doe eens normaal en leg hem dan bij de dienblad drager0 iereend stond zo van te kijken van het asociale gedrag ik ben naar die jongen lopen achter de kassa ik zei tegen hem je ruimt het niet op want in nederland doet dat niet eens bij de mcdonald en hier wel als het hem niet bevalt dan tieft maar lekker op.ik had ook een tafel met alles erop en eraan maar hebm hem ff opgeruimd geen punt bij karwei,en trouwen die jogen had maar 2 handen en hij stond er aleen voor.ik vraag mij af waarom moeten bepaalde surined zich zo gedragen foe kon poering gie wang trawang die het netjes houdt.zo was ik in 2010 ook naar suriname geweest spullen gekocht op taxfree en toen moest ik naar de gate eerst door de scan je kent dat en ja hoor je eigensoort(landgenoot) steelt je taxfree tas,de stewardesse heb het aan het begin van de vlucht opgeropen en gevraagt of iemand een taxfree tas per ongeluk heeft meegenomen en voor dat wij zouden landen ook weer omgeropen wel geen kip die reageerd.was wel triest om zoiets mee te maken.maar ondaks alles had ik een vakantie van een vakantie en dat pak niemand van me af hihihi.suriname tot eind aug.


  Maak melding

 31. waarom wordt die jumbo 747-300 niet uit de mottenballen woestijn terug gehaald..

  i.p.v. aldaar renteloos te laten niksen..

  het zou enkele miljoenen kunnen opleveren in deze tijd van drukte..


  Maak melding

 32. Fer.E.
  Begrijpelijk , want ” jij spoort niet ” !!!
  HAHAHAHAHAHIHIHIHIHI , wat een ” LOL ” , zeg !!!
  Het verschil is zeeeer waarneembaar en dat maakt het verschil !!!
  O ja , is ” Woody Woodpecker ” een soort-genoot van een ” Ollandse kanarie “???
  Ter jouwer cabissa ;”ZONDER REM = ONVOORWAARDELIJK “!!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 33. Vraag waarom zijn er personen zo negatief over Sur Neds die naar hun moederland terug keren om hun Fam. Of vakantie te genieten!
  Het is toch altijd goed voor de Sur. Economie dat het geld vanuit het buitenland in Sur wordt uitgegeven.
  Er zullen overal rotte papaja’s tussen zitten maar sommige personen krijgen een waas voor hun ogen als ze horen als er iemand uit Ned. Komt.
  Is het jaloezie?


  Maak melding

 34. e suri patriot fa …waar van boxel woon je dang .
  leg me uit wie weet kennen wij elkaar …ik woon in de buurt vab weibolt ..ik had niet eerder kunnen reageren mang …stergeval in de familie ..zwager overleden mang …in ieder gaval hoor je nog van mij .heb het even zwaar ..kan echt niet slapen maar goed het leven gaat door .


  Maak melding

 35. Piet Paniek:Als de Surneds zich normaal gedragen daar in Sur. kunnen ze the time of their life hebben,maar neen ze willen zich voor doen alsof ze God weet wat voorstellen. let wel sommigen,Heb vaak meegemaakt dat ze aan de Waterkant bij de eettentjes de mensen proberen af te zeiken,ze willen bediend worden door mae,maar dat gebeurt niet ,want mae werd er op attent gemaakt dat ze in een snackbar in Ned.gewoon eerst moeten bestellen aan de balie en rustig wachten op hun patatje.Hahahaha Ik heb ook tegen een mae gezegd,niet op ze letten want in Nederland zijn ze 20x niets en verdwijnen in de massa,zelfs op de markt moeten ze netjes op hun beurt wacht en slikken ze dat onderdanig,maar hier in Suriname doen ze alsof ze met fluwelen handschoenen behandeld moeten worden enkel en alleen maar omdat ze uit Holland komen hahahahahahaha .
  De Amerikaanse-Sur.gedragen zich heel gewoon en spelen geen bigi-ting,want die werken zich kapot en gaan op vakantie naar Suriname enkel en alleen maar voor de RUST,om weer een jaar lang hard en keihard te gaan werken in Amerika,no wang stongtjie ding kisie,zoals de meeste Surneds hier in blanda.


  Maak melding

 36. Ja .hoor koos de jong,ben het volkomen met u eens.Die domme surinamers,en maar klagen over de prijzen,en toch gaan.Gewoon een volle jaar niemand boeken,ha…ha..wat denk je zelf..


  Maak melding

 37. @Fer,

  “Ik had ook verwacht, een ‘bomvol’ toestel uit Su. met @sempe & co. op doorreis (transit) naar de Olympische spelen in London, om de Surinaamse ploeg flink aan te moedigen.”

  Mee eens, dacht, eindelijk didibri life in beeld.
  Mie waktie tot 00:30 uur, speciaal voor de Surinaamse ploeg, helaas niets.
  Reisje obia-mang is belangrijker dan aanmoedigen kondremangs.
  Of….. is het visum afgewezen?


  Maak melding

 38. DEsmeralda ,
  Wij zijn georganiseerd /ordentelijk en hebben de juiste personen meegestuurd , af laten reizen met de OS – delegatie , ter aanmoediging en verantwoordde ondersteuning !
  Is dat ook geen taak voor een ieder rechtgeaarde surinamer en is het niet weggelegd voor jullie om idem dito de Nationale Sport-delagatie van Republiek Suriname aan te moedigen en zonodig ondersteunen(al is het maar een morele ondersteuning )???
  Zal ik het bijdeze onder de noemers ” Surinaamse Patriotisme en Surinaamse Welgezindheid ” plaatsen ???
  DEsmeralda ; ” Shame , shame , shame , shame on U “!!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 39. ik dank alle mensen .. ja mang het doet mij goed .
  ik krijg menings verschillen met landgenoten van mij over front en de huidige regering maar ben heel blij dat wij toch door een deur kunnen ondanks onze verschillen ….nogmaals bedankt voor jullie mede leven van het heengaan van mijn zwager
  nogmaals dank jullie allemaal .


  Maak melding

 40. Zondag 29 juli 2012 om 11:37 uur, door toetie

  En dit is een serieus antwoord.
  Dus met andere woorden de Sur Neds krijgen hun geld gratis.
  Nou dan wordt het tijd dat ik ook naar Nederland verhuis.


  Maak melding

 41. KLM en SLM doen gewoon wreed met ons als Surinamers.
  Het zelfde gdrag van de VOC mentaliteit, graaien en nogmaals graaien. (‘graaicultuur’) pakken wat je pakken kan, omdat wij afhankelijk zijn van deze vleigmaatschappijen.

  Als wij met de auto heen en weer konden reizen dan handen velen van ons dat gedaan.

  Laten ze maar lekker zo door blijven gaan, uit eindelijk zal de wereld met al zijn hebberige mensen vergaan.


  Maak melding

 42. De Surneds als Esmeralda dansen een wintie voor de wittemangs bij alle sportevenementen,maar vergeten dat ze hun kleur niet mee hebben,ze gaan zelf in orange tenue als Ned.voetbalt.Dit soort namaak blanken,hebben geen ene gevoel voor Surinaamse sporters.Mijn broer en gezin zitten nu in Londen om de Surinaamse sporters aan te moedigen samen met een hele vriendengroep ,vanuit Suriname.Ding blaka-bakra hier in Ned.hebben geen dubbeltje over voor de Sur.-olympische deelnemers,maar ding waka baka ding bakra likie dagoe.


  Maak melding

 43. @sarie torie.

  No money, no love!
  Aangezien ik behoor tot de vaste voedselbank- clientèle en Mark tot overmaat van ramp mijn uitkering heeft ingekort, ken ik helaas niet naar London.

  Bedankt dat je mij zo’n belangrijk personage vind en mijn aanwezigheid zeer op prijs stelt.

  btw wat is wintie-dansen?
  Ik ken alleen House, trance en smartlappen.
  “Bloed, zweet&tranen”, mijn favorietje….


  Maak melding

 44. Goed zo Esmerald , en wat te zeggen van Frans Bauer, Gerard Joling,Edsela Rombley, en al die mooie nederlandse liedjes, Sarie torie is gewoon jaloers op je.

  Ik heb wel gelezen over de Surinaamse atleten in London. Lees uit star nieuws :28 Jul, 11:00

  Diguan Pigot baalt behoorlijk. Hij had net als zijn vader Hesdey verwacht dat er een betere tijd neergezet zou worden op de 100 meter schoolslag tijdens de Olympische Spelen. “Het is zijn eerste ervaring en wij mogen niet ontevreden zijn. Wij gaan nu de volgende atleten poweren, want Diguan komt niet meer op”, zegt Hesdey Pigot vanuit London aan Starnieuws.

  Diguan was behoorlijk zenuwachtig over zijn optreden op het wereldforum. Dit bleek ook tijdens de race, waar hij trager heeft gezwommen dan zijn inschrijftijd. “Hij was echt zenuwachtig, heb ik als ouder geconstateerd”, zegt Hesdey Pigot die op de grote evenementen waar zijn kinderen optreden, altijd aanwezig is.

  Hesdey vertelt dat Diguan erg ontevreden is met zijn resultaat. Dit moet hij nog verwerken. “Maar ja, zo gaat het toe in de sport, there’s a winner and a loser en elke atleet wil een winnaar zijn”. Diguan heeft de deelname aan de Olympische Spelen als leerrijk ervaren.


  Maak melding

 45. Nee dat de vluchten bom vol waren is een leugen.
  Mensen die fysiek aanwezig waren tijdens de vlucht
  hebben vertel dat er echt lege plaatsen waren.
  Dit tijdens de vlucht naar Suriname dus de eurocrisis heeft dus wel een impact op de mensen.


  Maak melding

 46. Hes,

  Het onderstaand bericht heb ik uit de Nederlandse media;

  Quote;
  Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt in de zomer van 2012 toch vier keer per week op Suriname. Eerder maakte de maatschappij bekend het aantal vluchten terug te brengen naar drie per week. In een persbericht stelt KLM nu ’tegemoet te komen aan de seizoensgebonden vraag’.
  De vierde vlucht zal op maandag worden uitgevoerd. De andere vluchten vertrekken op dinsdag, donderdag en zaterdag van Schiphol naar Zanderij. KLM zet op de route een Boeing 747-400 in met 415 stoelen. De extra vlucht is in het vliegschema opgenomen tussen 25 juni en 10 september.

  Unquote.

  Hes,

  Hoezo is er minder belangstelling voor Suriname door de Eurocrisis?
  Denk je dat KLM een extra vlucht zou inzetten wanneer
  de vraag niet was toegenomen?
  KLM zal nimmer met een lege of bijna lege kist naar Suriname vliegen. Want dat zou KLM alleen maar geld kosten.
  We weten wel hoe het financieel is gesteld met
  KLM-Air France.
  Om de kas extra te spekken zetten ze dus nu een extra kist in omdat de vraag is toegenomen.


  Maak melding

 47. Woeiiiiiiiiiiii Alfa ,het slijm druipt van je smoel af,hier vangennnnnn een slabbertje.
  Ik jaloers????Op wie of wat,goh sribi jereh,slijmbal.


  Maak melding

 48. De typische reacties van domme Surinamers. Als jullie ontevrden zijn met de tarieven van SLM en KLM begin dan je eigen vliegtuigmaatschappij. Hou anders gewoon je mond dicht…


  Maak melding

 49. Surinamers hebben vaak geen zicht op hun uitgave,ze hebben nooit leren sparen,en maken gemakshalve liever schulden.Er is crisis,maar ze doen gewoon alsof het niet bestaat.En dan maar liever op de pof naar Suriname.Hoezo Crisis we zien het allemaal wel!


  Maak melding

 50. Ik zeg het nomaals, ik heb het van mensen die fysiek aanwezig waren tijdens een vlucht naar Suriname. Er waren degelik open plaatsen tijdens de vlucht.
  Dus wij Surinamers hier in Nederland zijn verstandig geworden om geen lening te nemen voor vakantie naar Suriname. Dus er is wel sprake van eurocrisis.


  Maak melding

 51. Na het lezen van alle berichten op deze site kon ik maar tot een conclusie komen; Surinamers of Nederlanders, wie dan ook, de les is nog niet geleerd.We zijn allemaal bewoners van deze aardbol. Toch zoeken we naar uitvluchten om een ander schuld te geven. Geen een ras op deze aardbol kan z’n handen in onschuld wassen. Het is aan ons als persoon om het beter te doen dan de gene die ons voor waren. Zo leren we, genezen we en accepteren we.

  Wat betreft de verwijzing van de ene Surinamer naar de andere, slaat totaal nergens op en is zelfs rasistische te noemen. Een persoon is vrij om te kiezen voor zijn of haar favoriet en of het land waar men meer affiniteit mee heeft.
  Als je boos wilt zijn, kun je dit beter naar de Surinaamse overheid doen, hoe belangerijk vindt deze de spelen en is het genegen om voor sponsoringen, trainingen, goede faciliteiten te zorgen. Als ze dit doen,zullen ook de resultaten van deze deelnemers verbeteren. Maar laat ik je 1 ding zeggen. Als Surinamer wonende in Nederland, ben ik wel degelijk trots op onze deelname. Zij laten zien dat zij alle onenigheden opzij schuiven om samen met alle andere te streven voor 1 doel. Ze zitten niet te wachten op mensen die negatief zijn, maar op de positieven die ze elke keer weer vertellen dat ze mee moeten doen en wie weet……komt er een moment wanneer ons volkslied te horen zal zijn in de olympiade en we trots zullen zijn op ons eigen Sranang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.