Regering extra vaag over veiligheidsbeleid

12

PARAMARIBO, 27 jul – De regering houdt zich extra op de vlakte over veiligheidsissues. Dit stelt het oppositionele Nieuw Front. Uiteraard is er altijd omzichtigheid bij het bespreken van ontwikkelingen rond nationale veiligheid. Maar zoals de regering zich nu gedraagt tegenover het parlement is buitengewoon. “Er wordt vergaderd over niets.”

Dat is de conclusie na het laatste Comité Generaal. Tijdens deze vergadering van het parlement zou informatie worden verstrekt . De oppositie voelt zich genomen, hoewel het een en ander al verwacht werd. Dat was ook de reden om niet voltallig deel te nemen. “We hadden dit voorzien. Er is nauwelijks iets zinnigs gezegd over de veiligheid. Zo ga je niet om met het parlement”, zegt een Nieuw Front- parlementariër. De informatie was te algemeen.

Volgens het Nieuw Front is het ook te wijten aan de agenda zelf. Die is kennelijk bewust zo algemeen mogelijk gehouden. Het betrof het functioneren van de justitiële autoriteiten en veiligheids- en gewapende diensten. Ook de onderlinge samenwerking zou aan de orde komen. Voor de oppositie waren de onderwerpen te vaag. De regering zou te veel ruimte krijgen om brandende vraagstukken te omzeilen. Naar het oordeel van de oppositie heeft ze gelijk gekregen.


12 REACTIES

 1. Ze moesten wel vaag blijven. Ze kunnen moeilijk het Nieuw Front mededelen, dat het nationale veiligheidsbeleid in handen van de crimineel Dino Bouterse is.


  Maak melding

 2. Zo ga je niet om met het parlement?????? Je zult bedoelen: ZO ga je niet om met het VOLK.
  Kijk maar hoe het volk wordt bedrogen en misleid. En wj maar dneken dat het maet de veiligheid wel goed komt. Voor de honderduizendste miljoen keer weer leugens!!!!!


  Maak melding

 3. Als de nieuwe chinezen er niet waren met hun nieuwbouw,de djoeka’s het land niet onveilig maakten en de brazilianen in hun eigen land waren gebleven,zou je in Sur wanen dat je in het boek van Grabriel Garcia Marqeuz leeft[Honderd jaar eenzaamheid].Of in het boek van V.S Naipaul leeft[Een huis voor Mr.Biswas].Als een volk haar geschiedenis niet kent,is het gedoemd om het te herhalen.Of steeds in dezelfde kuil vallen.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Er is tog genoeg vuurwerk daar in het parlement….kijk maar,,

  Als Goodluck Lonnie komt, praat hij over…KA DING 🙂
  Als Santhokhi verdedigt zijn > wet belagen < schakelt Simons de politie in 🙂

  Mie -sie – ke – ba scoort met zijn anti- homo beleid 🙂

  Doekhi zegt dat Jogi een geitenn****er is 🙂

  Dada zegt bij monde van Steve ..wij zij vijanden van de 🙂

  Beste mensen…het meubilair daar in het parlement is geschonken door China!!!


  Maak melding

 5. De politiek in Suriname is al een tijd een poppenkast
  van heb je me hier, en wat nu daar gebeurt van vaag zijn over bepaalde zaken, moet toch niemand verwonderen
  want als deze club gaat verdwijnen in 2015 moet je niet verwachten dat alles dan klink en klaar zal worden,want je gaat dezelfde ka krijgen, een ander stelletje die denkt dat zij politiek kunnen bedrijven,
  ik dacht het niet, ze gaan de rit volmaken, en dan komt weer een andere club, en so we go morofara inie na ollo, pe nooitie moro oeng kondre o komoppo, a sari
  baja ma so torie de en aw tang tego!!!!!


  Maak melding

 6. dat sij su.s lafaards zijn is algemeen bekend..

  zo zijn wij nu éénmaal..

  maar om verantwoordling afteleggen aan het volk is verre van zoek..

  als er een bigie pokoe komt in su.,aan de plein voor het paleis dan is ddb als eerste om het woordt te voeren dan kend hij al die bradas en sisas..

  hij heeft toch gezegd dat het een poppenkast is,wat verwacht je dan van het i.q. van het volk dat zich zelf parlement noemt..

  de meeste parlemnentariers zij ongeschoold,weten nieteens waar over het gaat en snappen er niks van de goede nagelaten..

  en zo zijn die vijf jaren voorbij en het doe jaar heeft niks opgelevert..

  weer een generatie die verloren is gegaan..

  schande..

  jammer maar waar..


  Maak melding

 7. Van een overheid die geleid wordt door een stel criminelen verwacht ik ook geen serieuze criminaliteitsbestrijding.

  De Surinaamse politiek is 1 grote corrupte en achterlijke poppenkast. Al die politici zijn net als parasieten die in de tijd dat ze aan de macht zijn de staatskas zoveel mogelijk plunderen om zichzelf en hun vriendjes/familie/buitenvrouwen/partijaanhangers te bevoordelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.