Terugroepwet duivels dilemma Suriname

9

PARAMARIBO, 23 jul – De politiek zit met het terugroeprecht behoorlijk in de maag. De wet die het allemaal moet regelen rammelt van alle kanten. Dat de twee parlementariërs die zogezegd zijn teruggeroepen, nog vrolijk aanschuiven, spreekt voor zich. Het is op zijn minst beschamend mee te maken hoe niets voor niemand duidelijk is. De wet uitvoeren geeft problemen zat. Hem niet uitvoeren is geen optie.

De twee parlementariërs zelf kunnen zich met geen mogelijkheid gelukkig voelen nu. Ondanks zichzelf! Niet bepaald complimenteus voor de democratie. Dat de voorzitter van de Bep, Caprino Allendy, juist heel tevreden is, is geen geruststelling. De man is blij met het vooruitzicht van een succesvolle terugroeping. De twee hebben zich afvallig gedragen, dus straf. “Het moet een les zijn voor anderen”, zegt Allendy. Anderen dus die de ‘partijdiscipline’ durven negeren.

Een soort discipline die in de Surinaamse praktijk meer weg heeft van kadaverdiscipline. Volg me of sterf! Geen wonder dat Suriname het land van de partijvoorzitters wordt genoemd. Het zijn godjes zonder hemel die in hun uppie uitmaken wat democratie is en wat niet. Geen wonder ook dat er wetten worden gemaakt van het kaliber Terugroepwet. Wetten die langzaam maar zeker de democratie doodknijpen. In naam van diezelfde democratie.


9 REACTIES

 1. Duidelijkheid!

  Niets is duidelijk in de Surinaamse politiek. Als er toch iets duidelijk is, is dat politici geen kaas van regeren hebben gegeten. Ze zitten voor zichzelf in de politiek en niet voor het volk.
  De partij gaat ten alle tijden voor; die heeft je op die stoel geplaatst. Terugroepen met onmiddelijke ingang. Waarom doet Desi hier niets aan? Hij reschuffelt van alles, maar dit probleem ligt hem niet? De democratie is al tijden zoek in SU.


  Maak melding

 2. @Musk, je hebt groot gelijk als je aangeeft dat men voor zich zelf in de politiek zit.
  Ik vraag mij dan ook af of dit alles met geld te maken heeft.
  =Er staat::De twee hebben zich afvallig gedragen, dus moeten ze worden gestraft. “Het moet een les zijn voor anderen”, zegt Allendy. Anderen dus die de ‘partijdiscipline’ durven negeren.

  =Tot zo ver weet ik niet precies wat die twee allemaal gedaan hebben, maar het lijkt alsof men zich niet aan de regels heeft gehouden.

  =Als dit zo is en men zich niet heeft gedragen in de partij, men plaats moet maken voor een ander. Wat volgt er nog???


  Maak melding

 3. Dit zijn nou zaken die mij niet verwonderen, in Suriname is de politiek al geruikme tijd boelshit, voor 75 was er nog een bepaalde kijk op, maar na 75 is het 1 grote kkkkk geworden, jan piet en alleman denkt dat ie politiek kan bedrijven, en wat doen ze als ze er zitten, vul maar zelf in, heel jammer voor het land, en wat er ook komen zal met name na 2015 zal een kkkk zijn, want diegene die nu lopen te brallen naar 2015 toe, tek oeng ai loekoe, allemaal een stelletje eikels, en met al die omoe snesies daar, en die zuiderburen, die gaan zaken gaan bepalen daar in het land, die kant gaan ze op.


  Maak melding

 4. Ik vind terugroep wet geen democratie.
  De Parlementariers zijn voor 5 jaren gekozen en moeten die periode rustig afmaken.
  Alles wat ze in 2 jaren geleerd hebben is weer moeilijk om wederom aan de nieuwe parlementariers uit te leggen.
  Overlopen van parlementarier van de ene partij naar de andere was een erfopvolging en dat noemt men democratie
  De Voorzitter van die partij kan die bevoegdheid niet krijgen, omdat het in het verleden ook 2 keren gebeurd waren en beide in het voordeel van de NDP/SU
  In de toekomst moet de NDP/MC/SU de voordelen blijven hebben, omdat het een Multi etnische partij of te wel een heilige partij is die de belangen van de Burgers gaan behartigen en ook eenheid en ontwikkelingen in dit land gaan brengen.
  Dus ik ben volkomen eens met de kopstuk.


  Maak melding

 5. het is voor ons ook een heel vervelende zaak dat wij telkens over deze twee assemblee leden moeten praten die geen gehoor hebben gegeven aan hun partij. er is een wet en daarvan hebben wij van de BEP gebruik gemaakt. pas wanneer het in voordeel van andere mensen komt rommelt het niet van alle kanten. ik neem een paar van de deskundige in Suriname kwarlijk die weten precies wat de wet zeg en toch dingen willen rechtvaardigen. de BEP is niet een op andere dag opgestaan om Pokie en Ajaiso te royeren het was een proces, we hebben ze 12 keren een brief aan hun gericht om te praten en zij hebben geen gehoor daaraan gegeven. anderen induvidu hebben geprobeerd ook met het te praten maar zij wilden niet. en alles wat de wet zeg om iemand terug te roepen hebben ze gedaan. zij gaven eerst dat ze van AC zijn, maar die is geen partij, zij hebben hun eigen partij opgericht samen met Diko en die kan niet ingeschreven worden, ze zijn gerooieerd en toch zeggen ze van dat ze nog van de BEP zijn, mijn God wat willen ze. deze groep mensen die zogenaamd vecht voor de saramacaners zijn met hun eigen dingen bezig. ze geven de binnenland bewoners alleen maar schande.


  Maak melding

 6. Hoe zo rancune?
  Politiek is maar een spel!
  Als je niet tegen verlies kan, ga je eronder lijden als een ander denkt te winnen.
  Dus speel het spel maar lekker mee!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.