Chinese investeerders voor woningbouw Suriname

75

PARAMARIBO, 22 jul – Chinese investeerders zijn geïnteresseerd in het bouwen van woningen in Suriname. Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW. Tijdens zijn recente bezoek aan China heeft hij gesproken met de investeerders. Binnenkort bezoekt een delegatie Suriname voor oriëntatie en verdere besprekingen.

Voor Suriname zijn zaken zo goed als rond. Er komt een fabriek voor voorgebouwde woningen en zelfs flats. “We zijn bezig een stuk terrein klaar te maken dat geschikt is voor de fabriek. Er zijn vrij invloedrijke personen, kapitalisten, die bereid zijn te investeren in Suriname, in elk geval woningbouw en sportaccommodaties”, zegt Abrahams tegenover ATV. De regering wil nu vaart zetten achter het woningbouwprogramma. Dat loopt al behoorlijk achter.

President Desiré Bouterse had achttienduizend woningen beloofd. Die zouden gebouwd worden gedurende deze regeertermijn. Met bijna twee jaar regeren achter de rug, zal het er niet meer van komen. Volgens Abrahams zullen toch aardig wat huizen worden gebouwd om het tekort toch enigszins op te vangen. Het Chinese Dalian zal duizend opzetten. In samenwerking met lokale aannemers zullen nog eens ruim zeshonderd woningen worden opgezet.

75 REACTIES

 1. Als ze woningen bouwen zoals ze de wegen maken zou ik me tweer keer bedenken om er in te gaan wonen. en zijn er geen goede aannemers in Sur? ken er wel eentje hoor, een hele goeie!


  Maak melding

 2. Bij windkracht 2 storten die huizen in met alle gevolgen van dien. Nee, ik heb toch iets meer vertrouwen in de Nederlandse bouwbedrijven.


  Maak melding

 3. Deze keer gaat niet alleen je dak wegwaaien maar je hele huis…deze gasten bouwen met materiaal dat gewoon inferieur is. kijk maar naar de producten die deze geldwolven verkopen. Byna alle producten afkomstig uit china die verkocht worden in SU zijn van slechte kwaliteit, let op de vervaldatum. Zelfs die tjaumin vind ik niet meer lekker.
  Van de andere kant zijn wij dan ook bereid extra geld neer te tellen voor kwalitatieve goede producten ??
  We hebben het al moeilijk om rond te komen dus wordt er eerder voor de chinees gekozen.Ik scheld ze uit hor maar toch ga ik eten halen by de chinees.


  Maak melding

 4. Ramon A, weet waaraan je begint, hou die oemoe snesie in de gaten, want ze bedoelen huizen, maar in feite zijn het huizen ja, maar waarin hun spullen verkocht worden, of waar je bij voorbeeld dagoe meti kan gaan eten, die gasten en dat zag ik ook, ze zijn rap, ook niet dom, straks gaan ze ook een vliegveld willen aanleggen daar waar ze kunnen landen en nog meer.
  En die chino gaat en komt wanneer ie wil, dat is duidelijk.


  Maak melding

 5. We hebben toch geen chinezen nodig om huizen gebouwd te krijgen in ons land?
  Ik denk dat het gewoon weer een manier is van enkele dagoes om slinks meer geld te verdienen.
  Abrahams zal wel vrienden en familie hebben die er garen bij gaan spinnen. Bovendien: propaganda. De huizen zullen als ze gebouwd worden alleen door partijgenoten bewoond gaan worden.
  Alles acties van deze regering zijn gericht op het behouden van macht en op zelfverrijking.
  Bovendien is Abrahams een van de meest incompetente ministers die ons land ooit gekend heeft. A mang dong no k. Echte pajongwaaier van Di.


  Maak melding

 6. Degene die boos worden op de terechte kritiek op die criminele en oplichters regering in Suriname wil ik verzoeken om eerde uitspraken van Ramontje en Boutertje goed te lezen, dan kan je maar een conclusie trekken, Die criminele oplichters nemen de bevolking niet serieus


  Maak melding

 7. Abrahams wie was jou tolk of je heb je souffleur niet goed begrepen toen die je influisterde wat je aan het Su volk moest vertellen?Wat jullie aan het Su volk voor 25 mei 2010 beloofd hadden was niet 1600 woningen maar 18000 in jullie regeer periode(er is duidelijk gezegd door DiDiBrie 2010-2015) zouden bouwen.Ik hoor Andre Misiekaka nog roepen op Latour en Goedeverwachting(Wit boitie):dat de Chinezen maar China moesten gaan ontwikkelen en niet Su.De brazilianen die moesten Brazilie gaan ontwikkelen en niet Su.De vele chinezen zouden teruggestuurd worden naar China en er zouden minder moeten instromen.Hahahahahahaaaii mi gado wat een bedriegers,want ze lopen China plat af en leunen zodanig op China wat een bedrog.Wat gebeurt er met de leus:geloof in eigen kunnen.Dalian krijgt de gelegenheid om 1000 woningen te bouwen en Su aannemers minder nml 600. Op naar grotere hoogte(s)met DiDiBrie aan de macht.Bedriegers want als je nu luistert naar Missiekaka dan zegt hij dat ie zo sprak over de chinezen(bij Bimbo)maar dat was toen in een andere tijd.Bedoelt hij soms de(be)droge(n)tijd en dat de medewerkers van radio apintie slecht zijn om nu met het fragment van toen te komen.Wel Misieka-bha weet je nog:NEKS NO FOUT dus apintie afdraaien maar alle fragmenten.vooral dat van het SOCIAAL CONTRACT op mei 2010 geroepen vanaf de berm en dit klonk door in de meeste huizen in Su vooral de bouwvallige,dit klonk in vele auto’s in Su overal a sociaal contract be sidder vele lizie sma bing bretie en dit was de laatste massameeting van deze SCHURKEN.En na 2 jaar boeven kom je het Su volk weer blij maken met een dode mus.Oeng waka oeng pasie ook als je alle woningen bouwt is het exit 2015 of eerder met deze MC-BENDE.Nw-SUriname hou vol en verlaat dit zaka-zaka schip,want hij zal proberen jullie toch te gebruiken om tot zijn dood aan de macht te blijven en dit zal funest zijn voor land en volk.Let goed op volk van Su om de grondwet te wijzigen heeft hij 34 man nodig met Breeveld van DOE staat hij op 33 man; dus jongens help hem aub niet aan de 34ste man.Nu DiDiBrie geholpen is om de leider van dit land te worden zie je zijn gedrag fa apotie ing ede go langa-langa na so ai go.Hij kijkt niet links of rechts.Laat dus ook duidelijk zijn dat de rest(een groot deel van het Su volk) ook het zelfde heeft ze volgt ook het pad waarop ze zich bevinden;en dat na foe joe DiDiBrie en Co donder op oeng BEEST,oeng Satan,oeng Leemang.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Forummers, Odi odi.

  Wederom een goedkoop verhaal van de niet al te slimme Ramon Abrahams via de pers. Steeds komt hij met het zelfde bericht naar buiten m.b.t. Chinese investeerders en hun Woningbouwproject in Su.

  En die nieuwe (arme) Chinezen uit het zuiden van China zijn reeds geruime tijd in Su. Deze zullen ook worden ingezet door de (investeerders) voor het bouwen van alle woningen.

  “Politie Suriname bevrijdt Chinese dwangarbeiders”.
  Deze ‘dwangarbeiders’ zijn reeds geruime tijd op het vaste land van Su.
  Wie denken ze voor de gek te houden met dit bericht?
  Abrahams weet donders goed waar deze arme Chinese gasten vandaan komen.
  En ze worden ook ingezet als goedkope arbeidskrachten voor het realiseren van Abrahams Bouwproject.

  En over Flats geproken. @Koos de Jong heeft gelijk.
  Bij windkracht 2 stort alles als een pakhuis in elkaar.
  Maar vergeet onze ‘Rukwinden’ van de laatste tijd in Su. niet wanneer (moeder natuur) boos wordt.
  Flats in de kleur (paars).

  Dus wij wachten nu het volgende verhaal van Ramon af.


  Maak melding

 9. Ik begrijp sommige mensen niet.

  Iedereen klaagt over Surinaamse aannemers. Suriname heeft niet de menskracht om 18.000 woningen in 5 jaar te leveren. Suriname heeft niet de menskracht om 1000 woningen in een jaar te leveren.

  Import arbeiders zijn daarom nodig. Bovendien is de kwaliteit van de Surinaamse bouwers schrikbarend terug gelopen en is de arbeidsmoraal niet om over naar huis te schrijven.

  Daar zouden vakbonden in Suriname iets aan moeten doen. De dagloners leren verder te kijken dan hun neus lang is.

  Aannemers, internationaal, moeten leveren wat JIJ als opdrachtgever eist. De kwaliteit die je eist die moet worden geleverd. daar is dus niets mis mee. Als het overeenkomen object niet aan de eisen in de agreement voldoet, betaal je niet!

  Wordt het project niet binnen de afgesproken tijd opgeleverd, krijgt de aannemer een boete.
  Een voorbeeld. de ringweg om Amsterdam moest op een bepaald tijdstip worden opgeleverd en ELK UUR later koste de aannemer tonnen! Ook als de kwaliteit niet deugde koste het hem tonnen per uur!

  Als de overheid de inspectie aanscherpt en de verantwoordelijkheid legt waar die hoort is er iets mis mee om buitenlandse aannemers als hoofd aannemers te contracteren en dan mogen dat best Chinezen zijn.

  Mijn opmerking is dat een dergelijk groot aantal woningen in een beleid moeten worden gegoten een plan dus. In de tijd vanaf de onafhankelijkheid is er teveel ad hoc en laat men teveel over aan particulieren.

  Het gevold is dat mensen verkavelen op een manier om een snelle nyan te maken. Er is geen richtlijn vanuit de overheid. Daar zul je mee moeten beginnen.
  Nieuwe woonkernen aanwijzen maar daar ook banen en andersoortige zaken bij projecteren.

  Er is daar een grote behoefte aan in Suriname. dan kan je het verder overlaten aan de markt maar als overheid zou ik me in eerste instantie houden een de kaders formuleren en de voorwaarden creëren.

  Er moet trouwens ook een samenhang zijn tussen de rest van het beleid ( binnenhalen van industrie en andere investeerders) en de woningmarkt.

  Vooralsnog krijgt deze regering van mij het voordeel van de twijfel omdat ze de eerste is die dit heeft geagendeerd en daadwerkelijk iets probeert te doen.

  Er is onder de Surinamers internationaal best wel expertise en er zijn veel internationale contacten, als deze regering het aandurft dat andere beleidsplan, namelijk de diaspora in te schakelen, kan dit woning probleem zeer snel worden opgelost.

  Voor Suriname zijn 18.000 woningen veel, internationaal is het echter heel klein. Daar kun je jouw voordeel mee doen.

  Het vereist wel een omslag in denken over en handelen met de diaspora. Maar ik denk dat daar een sleutel ligt.

  Ik ken uit mijn eigen kring sowieso al minimaal 4 mensen die deze klus voor Suriname binnen een poep en een scheet kunnen klaren. Als Suriname echt wil dan staan ze volgens mij ook direct klaar.

  Er zal dan echt uit de box gedacht moeten worden en op een gelijkwaardig niveau gehandeld moeten worden.


  Maak melding

 10. =Chinezen kapitalisten doen niets gratis, dus ben ik benieuwd wat tegenover staat.

  =@anne, je hebt groot gelijk, ben ook benieuwd wat voor kwaliteit aan woningen worden opgezet.

  =Eindelijk hebben de aanhangers van de President toegegeven dat de 18.000 woningen niet haalbaar zijn.


  Maak melding

 11. Ik vind dat alles wat in suriname ondernomen word onder surinaams toezicht moet blijven,,als een investeerder een projeckt wil starten,moet men eerst kijken als het schadelijk voor land en volk is,,is dat het geval dan moet men die projeckt stoppen.,andere volken moetten het niet voor het zeggen hebben in ons land,,.Er zijn al genoeg chineesen in su ,,stuur drie kwart van hun terug naar hun land,,su is geen multicultureel land ,,su is een land dat bevolking van andere landen niet discremineerd, wij zijn te gastvrij…in oude tijden hadden wij geen buitenlanders nodig om ons zelf en land in orde te houden,,,,,waarom dan nu wel,,,,zijn wij zo verzwakt


  Maak melding

 12. 18.000 woningen in 5 jaar was geen gek idee en was/is in principe mogelijk. Maar daarvoor moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Vooral in Suriname.

  Erkennen dat je import arbeiders nodig hebt. Een lange termijn plan die alle woningbouw beslaat, dus ook de particuliere woningbouw. het aanwijzen van bestemmingplannen, groeigebieden voor nieuwe woonkernen.

  Een acquisitie van industrie, business om die woonkernen niet in een isolement te zetten. Over kwaliteit en oplevering heb ik het al gehad. dat moet je scherp in de hand houden.

  18.000 woningen is in de ogen van Surinamers misschien veel. Nogmaals internationaal kijkt men daar helemaal niet van op.

  Als de overheid dat werkelijk wil, nogmaals en dan moet de kennis daar aanwezig zijn, naast de werkelijke wil, dan is zelf nu nog die 18.000 realiseerbaar. Ze zullen misschien niet allemaal op tijd worden opgeleverd maar minimaal de helft tot drie kwart zeker.

  Er moet dan ook een enorme omslag in denken en handelen komen maar dat weet de president maar al te goed. Hij heeft het er al over gehad.

  Echt de juiste persoon op de juiste plek.


  Maak melding

 13. Dus Bouta is zijn belofte aan het Suri volk niet nagekomen tijdens de verkiezingen. Wel heel veel bla, bla.
  Even kijken welke andere beloften hij de komende twee jaar ook niet nakomt.

  Ik rust

  Djamoe


  Maak melding

 14. meneer abraham,doe a.u.b dit soort zaken niet met de chinesen.deze mensen zijn SLUW.Kijk uit en vergooi geen geld.deze mensen zijn goed i/h bouwen van hutten en geen huizen.

  NERDELAND IS DE BESTE HUIZEN EN BRUGGEN BOUWERS.

  WAAROM GEEN CONTRAKT MET NEDERLAND????????

  U KRIJGT EEN GARANTIE VAN 500JR.

  ZONDE GELD MET DE CHINESEN.MAAR JA, U MOET HET ZELF WETEN

  IK DENK NIET DAT U DE VOETSPOREN VAN BOUTA WILT VOLGEN.

  DODEN OP UW GEWETEN HEBBEN.DOOR CHINEES GEBOUDE HUIZEN ZULLEN GEEN 5JAAR IN STAND HOUDEN OF ZE ZULLEN INSTORTEN MET DE INWONENDEN


  Maak melding

 15. foe sang ede oenoe e kosikosi makandra lekie unoe na feanti fu makandra,,wang sani mi no lobi na te wang blacka man nomang denkie foe en srefi leki nomo gie wang wittie mang


  Maak melding

 16. Dat lulverhaal van de man en menskracht die er niet zou zijn in Su wist de crew van Mi-Ka Combinatie sinds hun ontstaan.En zo zie je hoe ze voor 25 mei 2010 het Su volk zand in de ogen heeft gestrooid met Bimbo voorop.Wij zullen blijven wijzen naar wat dezeBOEVEN van het FRONT vond.Deze boeven zouden alles terug draaien en beter maken voor het Su volk,maar tot dusver na soso komedie wie e zie.Waar zijn de daden van deze sterke DiDiBrie en regring? Het is vaker op dit forum gezegd dat we niets hebben aan die woorden van deze zakazakas die niet eens mooi zijn,want ik huiver bij al dit soort gelul van vooral Abrahams.Plotseling kan het Su volk niets meer en is het volk lui om niet te spreken van dom,maar dit komt er heel binnenkort nog uit hun K… Is dit het volk waar DiDiBrie zo trots op was voor 25 mei 2010?Is dit het volk dat het beter zou krijgen onder leiding van DiDiBrie.Waar zijn die banen die voor dit volk gecreerd zou worden.Vrienden van mij op dit forum hebben gelijk bij de ruk winden vliegen de daken van hier tot ginder.En dat weet Abrahams en de zijnen,maar stellen toch het Su volk hier aan bloot.Het is wat hun betreft slikken of stikken.Het huis accepteren of niet.Maar a kies a dong volk dies moooi.odiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 17. Nieuws vandaag:14 doden in China vanwege een regenbui.
  Circa 15.000 mensen geëvacueerd.

  En deze mensen gaan huizen bouwen, in suri waar we te kampen hebben met Siebi-busies, whahahahaha.

  Volk van suri,
  Wordt jou een chinees huisje aangeboden, accepteer het.
  Stel een contract op, of neem een verzekering voor eventuele natuurrampen, zodat je vergoed wordt in case off.

  Maar……………..weet op wie je stemt in 2015!


  Maak melding

 18. In Guyana is het de chinezen zelfs gelukt door te dringen in de binnenlandse goudsector. In ons land kunnen ze dat vergeten omdat wij marrons en andere binnenlandbewoners hebben, verspreid wonend in onze binnenlanden. Chinezen zijn bij ons not wanted in de goudsector en in de houtsector omdat het stelende en rovende ondernemers zijn. Zij doen echt aan roofbouw omdat ze in een land opereren waar zij niet in wonen en dus niets hebben te verliezen. De reuze goudroofponton die pasgeleden weggedirigeerd werd uit het west suriname gebied is nu als ik het goed heb begrepen te koop in Guyana (Zie advertentie in kaieteurnieuws) Het is maar goed dat wij blijven waken over onze eigendommem want als het aan de regering ligt worden alle bodemschatten binnen deze regeerperiode weggedragen.


  Maak melding

 19. Beste mensen waarom veel domme reacties het is nooit goed met jullie wat willen jullie in gods naam hebben alles wat iemand voor jullie willen doen is niet goed stop ermee mensen en kijk eens in de spiegel kom op man ..groetjes


  Maak melding

 20. ik ruik geen gebakken lucht ik ruik een gezonde lucht …deze luch geeft hoop …hoop en hoop doet leven zolang je in suri bent niet als je meer dan 8000km verwijdert bent en hoopt dat het slecht gaat.

  olland is verleden tijd en dat kunnen deze redimusus niet begrijpen ze hebben hun hoop op olland gevestigt ze kunnen het niet achterwege laten …begrijpelijk als vene ze altijd heeft voorgeschotelt dat olland een zak met geld voor jullie gaat brengen.. zijwaren de helpie papa onder vene …deze regering wil geen helpie papa deze regering wil eigen kunnen daar geloven wij in en het bewijs wordt ook gelevert .

  vene wil die vis bouta en het volk willen die hengel en daar streven wij naar ..no spang wij zijn onderweg voor die hengel ,hij zit maaaaaaarrrrrr twee jaar en wij zijn tevreden .


  Maak melding

 21. Pengel, je tirade over de regering in Suriname maakt geen indruk. Je klinkt wanhopig met je emotionele uitbarsting van opgekropte frustraties. Jouw grootvader of mogelijk je overgrootvader met de naam Pengel, de selfmade heerser van de creolen, heeft de creolen gestort in de ellende waarin een groot deel van deze volksklasse zich niet uit kan ontworstelen.De naam Pengel verbonden aan de NPS is een schandvlek voor de Surinaamse samenleving.IK HEB GEZEGD!


  Maak melding

 22. Het lijkt alsof er mensen op dit forum zitten die gewoon niet WILLEN dat Suriname vooruit gaat. Als je obsessies bezig bent, dan ben je beperkt in je mogelijkheden.

  Woede, haat zijn sowieso slechte ingrediënten om tot goede inzichten te komen. Ze houden zichzelf en elkaar voor de gek dat ze het beste voor hebben met het land. Hun woorden en handelingen bewijzen echter keer op keer het tegenovergestelde.

  Ik heb tot nu toe ook niets van ze kunnen lezen wat zij zelf hebben bijgedragen aan het land, anders dan alleen maar klagen, schelden, saboteren en frustreren.


  Maak melding

 23. @Delano, je vergis je degelijk. Een Chinees gaat nooit zomaar iets ondernemen in een vreemd land zonder toestemming van de regering en volk daar.

  =Een ding mag je zeggen ze zijn en blijven een slimme volk. Zie maar wat uit de grond gekomen is in Afrika.

  =Waar anderen maanden moeten stemmen om iets voor elkaar te krijgen hebben de Chinezen het al in een paar weken. ze treden daadkrachtig op en smijten met geld. Je doet mee of niet en dit alles ligt aan het volk.


  Maak melding

 24. @ ik vraag me af:

  Eén van deze dagen zal ik uitgebreid reageren op je eerdere listing in deze topic. Nu wil ik je alleen vragen wat JJJ hebt gedaan. Want je praat over anderen, maar ik zie ook niets van jou. Dat hoeft niet hoor, maar verwijt het anderen dan ook niet.


  Maak melding

 25. Midete,

  Ik ben al jaren bezig met en in Suriname. Het minste wat iemand kan doen is zich positief opstellen lijkt me trouwens.

  Naast mijn werk, doe ik vrijwilligerswerk en dat doe ik al meer dan dertig jaar. Elke keer als ik in Suriname ben maak ik me dienstbaar en verleen hand en span diensten aan personen en organisaties.

  Verder stel ik mijn netwerken beschikbaar voor het land. Iedere mogelijkheid grijp ik aan mijn land te promoten waar ik ook op de aardbol ben.

  Ik ben eerlijk en geef ook aan waar er verbeterpunten zijn maar die heb je overal. Nergens is het perfect.

  En die riedel van een moordenaar als president, lap ik aan mijn laars. ten eerste heeft het volk gekozen en ten tweede vind ik dat een hypocriete stelling. Elke president van de USA heeft bloed aan zijn handen en niet zo een beetje ook. Obama heeft ondanks zijn nobel vredesprijs meer bloed aan zijn handen dan Bush en dat is razend knap.

  Dat wil niet zeggen dat ik moorden goedkeur maar mensen meten met twee maten. Ik weet niet precies wat er is gebeurd voor, tijdens en na de 8 december gebeurtenissen. Een waarheidscommissie zou naar mijn mening het beste zijn precies te achterhalen wat er allemaal speelde.

  Deze zaak mag echter nooit de ontwikkeling van het land achterhouden en ook niet gebruikt om de bevolking te gijzelen.

  Terugkomend op de woningbouw, ook daar lever ik een bescheiden bijdrage. Want dat was je vraag.


  Maak melding

 26. china is zo rijk,dat zij de amerikanen finciëel ondersteunen geld lenen om hun schulden te betalen….

  ze hebben afrika over genomen en

  te gelijker tijd zijn er meer dan honderd miljoen chinezen die in kartonnen dozen leven slapen wonen straat arm zijn..

  ze bulken van het geld ,waarom bouwen ze eerst niet hun land op alvorens zij su. willen helpen….


  Maak melding

 27. Als die huis nok nie kan kome dang bekin me alvast dat laptob te keve.
  Ik eb dat laptob drinkend nodik voor mijn afstudeer project aan de Anton de Krom universiteit.


  Maak melding

 28. Het elkaar beschimpen zonder de feiten te kennen of oplossingen aan te dragen lost niets op. Het mekaar genadeloos de maat nemen (dom dit, idioot zus) is de reden waarom buitenlandse hulp en het wegvloeien van kapitaal niet te vermijden is. Of het nu Chinese woning- of wegenbouwers zijn of Nederlandse belasting deskundigen en onderwijsboekenleveranciers zijn, zodra men het zelf gaat doen resulteert het in oeverloze discussies en niemand die de verantwoordelijkheid neemt.
  Wat men ook van DDB wil of kan zeggen hij heeft doelen gesteld. Doelen die ambitieus zijn en niet altijd reel. Welke politicus, waar ook ter wereld, stelt, in verkiezingstijd, nu echt realiseerbare doelen.

  Nu naar de feiten: Megacombinatie heeft tussen de 1.500 en 4.000 woningen/jaar belooft of wel voor de gehele regeerperiode (met een na-ijleffect) minimaal 7.500 en maximaal 20.000. Het laatste getal roep-toeteren is zeker niet slim en mag als slip van de pen beoordeeld worden (niet reel).
  Het minimale aantal is zelfs ambitieus te noemen indien men in ogenschouw neemt hoeveel capaciteit, kennis en kunde in Suriname omhanden is. 1.500 woningen per jaar is voor Suriname meer dan verhoudingsgewijs de afgelopen jaren in Nederland aan woningen gebouwd is. Dus zelfs het minimum aantal kan als een gigantische opgave beschouwd worden. Echter met de mond zijn alle getallen snel gezegd en weer makkelijk vergeten.

  De werkelijkheid is wreed en zal (door veel (on) deskundigen, voor al politici) heel wat keren als een citroen in een openwond uitgeknepen worden.

  Beter ten halve gekeerd dan door een zalige droom je verslapen en niets doen. Ofwel bekend schuld en ga door met reële plannen. 1.000 woningen/jaar voor de komende 3 jaar en een 1 jaar na afloop van deze regeringsperiode. Dus maximaal 4.000 tot mei 2016.

  Stop allemaal met dromen en ga aan de slag, neem verantwoordelijkheid.

  Als je geen deel van de oplossing wil zijn, dan ben je een deel van het PROBLEEM (of je nu voor of tegen DDB bent).


  Maak melding

 29. @Esmerald

  “Nieuws vandaag:14 doden in China vanwege een regenbui.
  Circa 15.000 mensen geëvacueerd.

  En deze mensen gaan huizen bouwen, in suri waar we te kampen hebben met Siebi-busies, whahahahaha.”

  Nieuws vandaag:14 doden in China vanwege een regenbui.
  Circa 15.000 mensen geëvacueerd.

  En deze mensen gaan de Europese unie met miljarden uit de brand helpen, whohohohoho.


  Maak melding

 30. zeg aan abrahamssss ,laat hij zijn schoonmoeder voor de gek gaan houden..

  we leven nu in 2012 en niet meer in 1982 ,we zijn nu naar school gegaan en kunnen lezen en schrijven..

  dit soort anansie tories zijn al achterhaald


  Maak melding

 31. (@Delano 22/07/2012 om 16:28 uur)

  Bedankt voor je verwijzing naar (kaieteurnews.com)
  Veel nieuwsberichten uit Guyana & co. is er te lezen.

  Ook krijgen de burgers niets meer te horen over die “goudroofponton”.
  Het zelfde geval over die 130 kg “goud”, dat ze hebben onderschept op de JAP-Luchthaven.
  Het zou tijdelijk zijn ondergebracht in de kluis van de
  Centrale Bank voor nader onderzoek.

  Er worden ook geen vragen hierover gesteld in het DNA.
  Welke “figuren” zitten hierachter?
  Carl Breeveld met zijn DOE dient ook hierover vragen te stellen in het DNA.


  Maak melding

 32. Ramon Abrahams is dé meest onbetrouwbare persoon in Surimaribo !

  Ik vraag mij af; Wat hij verteld aan zijn kinderen,als zij met de vraag gaan komen hoe hij aan die percelen/bouwkavels/landbouwgronden komt. Een beschaafd mens houdt rekening met zulke zaken.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 33. Prof Dr Ir Mr Drs Ing Ramon is de hele boel aan het belazeren zoals gebruikelijk. Laat hij maar eerst uitleggen hoe dat betaald wordt. Die bruggen die zijn baasje liet bouwen hadden ons bankroet gemaakt.


  Maak melding

 34. Er rust een vloek of koenoe op de Surinamers die deze regering het daglicht niet gunnen. Ik hoop dat Bouterse en zijn opvolgers de komende 50 jaar het voor het zeggen hebben in Suriname.


  Maak melding

 35. Bedankt Regering dat U het volk blijft informeren over deze belangrijke ontwikkelingen. Blij om te horen dat er hard gewerkt wordt voor het arme volk wat het woningbouw project betreft en het zal een grootste steun/hulp zijn.
  Het belangrijkste is dat al het geinvesteerde bedragen op een lange termijn wederom verdiend moeten worden.
  Het is beter dat mensen elke maand een bedrag aflossen en dat het later het huis en erf/perceel van hun worden, dan dat ze elke maand voor huishuur betalen en niets van hun wordt en zelfs kan de huis eigenaar(res) hun op elke moment eruit zetten.
  Heel benieuwd om de wonderen van de Regering te zien, vooral die fabriek.


  Maak melding

 36. Ik mag toch aannemen dat de Surinaamse bevolking voldoende expertise heeft om zelf woningen te bouwen? Anders biedt ik bij deze mijn expertise gratis aan.Het moet toch niet gekker worden.


  Maak melding

 37. er zijn in nederland genoeg bouwvakkers te vinden die graag naar suriname zouden komen om daar eens lekker wat mooie stevige forever lasting huisjes uit de grond te stampen en een leven in su willen opbouwen.
  laat die investeerders uit peking hun rijstpapieren hutten maar in eigen achtertuin opzetten.


  Maak melding

 38. Wanhoop!

  Als de wanhoop nabij is, kraait de haan vroeger dan normaal. Abrahams weet niet meer wat hij moet zeggen om zijn snoepreis naar China te verdedigen.
  Twee jaar geleden 18.000 woningen beloven en vandaag de dag investeerders gaan zoeken in China? Wat willen de investeerders voor terug? Wie belazerd wil worden mag dit geloven. De mensen die in de woningen moeten gaan wonen hebben geen geld en geen werk. Wie gaat dat betalen?


  Maak melding

 39. En WIJ hebben ZELF voor deze regering gekozen!!!! Now oeng sjie werkelijk fa BAAS nanga eng matties hoor oenoe voor de GEK!!!!!!! En wij laten ons voor de gek houden. Men grijpt alles aan, alleen maar om die wit mangs zogenaamd een lesje te leren.
  Dat die Chinezen “a la dol” op z’n chinees abortussen toepassen op onze vrouwen, dan hebben wij duideljik kunen merken. En nu krijgen ze ruimte om op z’n chinees huizen te bouwen. Jongens, wie houdt wie voor de gek hier.


  Maak melding

 40. Goed zo regering. Ik heb er geloof in dat deze regering huizen of kavels zal verkopen aan een ieder die het nodig heeft. Dat zie ik al gebeuren.Zij die reeds een huis of kavel hebben, zullen het moeilijk begrijpen.De regering heeft reeds vele harten gewonnen met het huizen bouw programma.


  Maak melding

 41. Ik ken een Nederlandse aannemer in Sur die prima bouwt, al zijn afspraken nakomt, er met zijn neus bovenop zit en kwalitiet levert, dus……………
  En geloofme maar, mijn is net terug uit Sur en die kan het weten, heeft bij ons huis gekeken.


  Maak melding

 42. De regering vertelt ons reeds lang fabeltjes:De Chinezen,de Cubanen ,Obiang en vriend Venezuela allemaal zouden huizen voor ons bouwen,maar er gebeurt totaal niets.Wacht men tot vlak voor de verkiezingen om het volk dan te verleiden om weer op ze te stemmen? Denkt men echt dat het volk zo dom is?


  Maak melding

 43. De Chinezen zullen prefab woningen bouwen van het container model en van kunststof, die ze voor 5000$ per stuk op internet aanbieden.


  Maak melding

 44. Bouwt deze regering luchtkastelen ? Een ieder die antwoord daarop wil hebben, moet tenminste een keer bij de DSB of SPSB bank langslopen om te zien hoe zij in samenwerking met volkshuisvesting woning behoeftigen aan een een woning helpt(verkoopt). Het gaat gestaag. Nogmaals regering proficiat, het is een schot in de roos. Inplaats dat het volk de regering aanspoort om goede projecten te continueren is men steeds bezig het tegenovergestelde te doen.Aan de regering zeg ik. Doe goed zie niet om, de wereld kent geen dank.


  Maak melding

 45. viagra 535 waar kan ik een prfab woning voor $ 5000 kopen ? In Suriname wordt zoiets beginnende vanaf Euro 7000 verkocht.Zeg mij alstublief waar.


  Maak melding

 46. In Suriname miet je transport en invoerrechten betalen.

  Zie : Ark (china) Company Limited
  [ Shanghai, China (Mainland) ] 3000-5000 $ per unit.

  Qingdao Xinguangzheng Steel Structure Co., Ltd.
  [ Shandong, China (Mainland) ] 3000-3300 $ per set

  Shanghai Star House Co., Ltd.
  [ Shanghai, China (Mainland) ] $3500-3850

  De lijst gaat door met 100-en namen….


  Maak melding

 47. @ Esmerald, de verzekeraars in Su zijn dom, maar niet te!!! Zij gaan niemand verzekeren wier huis door de Chinezen zijn gebouwd!! hi, hiiii


  Maak melding

 48. Heeft het Nieuw Front, de combinatie NPS/VHP/SPA,enz.enz. ooit werk gemaakt om de huisvestingsproblemen in Suriname op te lossen?Nooit!!!!! De debielen die deze partijen steunen denken nog steeds dat deze oude partijen het antwoord zijn voor de economische ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 49. Van 18.000 naar 1.000 naar nul. Ook al lukt het deze regering een paar woningen neer te zetten die zij ook nog gratis weggeven aan hun achterban, dan nog is de belofte naar het Surinaamse volk niet ingelost. De simpele conclusie waar men aan kan komen is dat deze regering 15 jaar heeft kunnen werken aan een visie om het beter te doen dan de voorgaande en in twee jaar dat ze zitting heeft, alleen maar familie, vrienden en op gruwelijke wijze zichzelf heeft zitten verrijken. De volgende verkiezingen zal er weer heel veel aan het volk worden beloofd die men weer niet zal kunnen waar kan maken. En intussen zal de staatskas langzaam maar zeker leeg geplunderd blijken te zijn. Ik vrees dat het volk van Suriname deze nare en boze droom niet meer te boven zal komen. Surinamers moeten een vorm van sadomasochistische inslag hebben om in deze nonsens te geloven.


  Maak melding

 50. @de filosoof het nieuwe front gaat geen beloftes doen aan het volk die ze nog niet kunnen waar maken. Dat noemen ze bedriegerij.First thing first. Eerst financiële stabiliteit, dan doen wat binnen de begroting mogelijk is.
  Deze regering Bouterse doet precies andersom en denkt niet wat de gevolgen zijn voor de toekomst dus onze kinderen.


  Maak melding

 51. na de tweede wereld oorlog, was er stabiliteit in europa??? hu is europa weder opgebouwd, middels MARSHALL hulp. wie was marshall een amerikaanse president, dus door amerikaanse steun is europa weer opgebouwd dus un nu lul te mi kondre e suku jepi fu bouw en sref op.


  Maak melding

 52. landen die de mashaklplan hebben geaccepteerdi zijn vandaag de motor voor de democratie in de wereld.
  vroegere communistische landen kiezen allemaal de weg van de democratie.
  NUANCE.


  Maak melding

 53. 1)marshall hulp was slechts een druppel op een gloeiende plaat.
  2) alleen als men voor USA koos dan kwam men in aanmerking voor genoemde hulp en niet anders.
  @GMAP
  men kan een voorbeeld nemen aan deze landen die vanuit het niets toch iets groots zijn geworden d.m.v. ook onzettend hard te werken in tegenstelling tot mijn broeders (meeste) in mijn geliefde SU. Want als je het over werken of hard werken hebt lijkt het alsof je de meesten hebt uitgescholden, ze willen je een pai pai geven.


  Maak melding

 54. @WiepDing,

  Dan moeten ze maar een extra levensverzekering nemen.
  want geheid ding oso ow wai gwe, bij de eerste de beste sibie-busie.


  Maak melding

 55. Al dAt geld die DDB en zijn rovers nest hebben uitgegeven aan die klote revo en schimmige leningen en onze goud voorraad die deze recivisten als onderpant hebben weggegen , had beter en verstandige geivesteerd kunnen worden.
  Zeg dat maar tegen die paarse EZELS.
  De vorige regering heeft eerst die puinhoop van DDB en zijn ROVERS op moeten ruimen, kijk maar naar de jaren 80 wat deze zelfde criminelen mey ons land hebben gedaan, wat naar voren komt is dat DDB een draaiende land naar de klote kan helpen in plaatst op te Bouwen zelfde lot staat staatsoilie ook te wachten


  Maak melding

 56. @Pantje Pengel mie vetre loesoe en joe verstang taai hahahaaiii.Tang go so doro DiDiBrie o mikie joe tong wang kanoe.Wang froestoe wang waar niemand iets mee kan

  @pingping ie sa begrijp fa mi lafoe toen ik je reactie had gelezen.pingping voor de fun doe ik het maar in kleinletter(pingping)Ik zal met het laatste van je beginnen nml:IK HEB GEZEGD wel precies na het uitspreken van deze woorden door J.A.Pengel heeft een deel van de zwarteman(neger)zelf voor zijn verdere ondergang gezorgd,door Pengel ten val te brengen.En dit hebben ze gedaan dmv een grote staking met in de voorhoede iets als de bond van leraren nu(Wilgo Valies)En wat zie je nu gebeuren anno 2012 sommige(n)van de neger is zwak,arm en stom gebleven,omdat velen van hen er niet aan denken om vooruit te komen op eigen kracht.Zie hun(on)geloof in eigen kunnen, sinds 1980 tot heden hebben ze hun hoop op de kleine indiaanse DiDiBrie gevestigd.De zwarteman roept in koor ja,ja.ja jamang,jajajaja DiDiBrie na a mang.Blakamang no e begrijp a mang,maar als je nu om je heen kijkt dan zie je hoeveel zwarten worden ontheven uit hun functie en wie neemt het voor hen op?Je hoort en ziet DiDiBrie niet.pingping pe joe de?Je ziet dat DiDiBrie het ontslag van Comvalius SZF een indiaan heeft terug gedraaid en bij…………..besluit heeft bekrachtigd.De zgn degepoliciteerde zwarte minister Blokland(maar toch ndper)werd terug gefloten door jaja niemand anders dan de grotste DiDiBrie van Su.Wat doet deze DiDiBrie dan voor de zwarteman die op hem rekenen en wanneer?Vergeet mijn over,over,over 10X grootvader aub niet,ook al is het zolang geleden.Zo gauw ik het heb over de 8 DECEMBERMOORDEN 1982 moet ik ophouden,want het is al zo lang geleden,maar P.ngP.ing mi e begie joe vergeet Pengel niet.Blijf hem herinneren in het KOB.Blijf zijn woorden herinneren.Houdt alles van J.A.Pengel levend en in ere.Ik hoop dat je maag dit nog kan hebben. Nu heb ik gezegd.Odiiiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 57. Beter is om er minstens 5 wolkenkrabbers annex overdekte winkelcentrum met airco neer te zetten. Wolkenkrabbers moet dan 2 uit 30 verdiepingen bestaan en 3 uit 50 verdiepingen hoog. Bij het overdekte winkelcentrum zal een soort Shoppings Plaza moeten verrijzen. Met 5 tellende verdiepingen. Er zal ook een bioscoop, hotel en restaurants gehuisvest moeten worden. Ook winkelketens als Louis Vutton moet er in komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.