Organisatie ‘Kwakoe Festival’ tevreden over eerste weekend [FOTO]

15

De organisatie van het ‘Kwakoe Festival’ is tevreden over het eerste weekend van het festival. Het was “happiness and shine all the way: de opkomst was bijzonder goed en het weer fantastisch”, meldt stichting Kofoe in een persbericht. Opgedirkte festivalbezoekers kwamen van heinde en verre om te genieten van het internationale multiculturele festival voor jong en oud.

In de manifestatietent waren diverse genodigden, waaronder het stadsdeelbestuur en raadsleden van het stadsdeel Zuidoost. Er waren toespraken van de stadsdeelwethouder Muriel Dalglisch, de Consul Generaal van de Republiek Suriname Dhr. R. Lieuw A Sie, de ambassadeur van de Republiek Suriname in Brussel Dhr. W. Christopher en last but not least de voorzitter van Stichting Kofoe, Dhr. Ricardo Verweij. Alle sprekers waren vol lof over 37 jaar Kwakoe.

Na het informatieve gedeelte vertrok men onder begeleiding van Faja Rhythm Brassband en de genodigden naar het voetbalveld voor de aftrap van de eerste wedstrijd. De aftrap werd gedaan door Ambassadeur Christopher die de bal paste naar mevrouw Dalglisch waarna zij het door paste naar de aanvoerders van beide teams. Daarna werden jong en oud lekker bezig gehouden met de muziekformatie Corona band.

Enkele foto’s:


15 REACTIES

 1. Ik heb de laarzen en De emmers naar Su gestuurd voor mijn mensen wier in de regen lopen en nieteens opstraat kunnen lopen door de waterlast als het regent!! Bijna overal onderwater.

  Bij Kwakoe was gisteren ongv. 28 graden en nergens iets te merken ivm de negatieve reacties van sommige mensen over Kwakoe festival!!
  Deze waterlaars en emmermannen/mensen moet gewoon hun mond even gaan spoelen!!
  Prachtig was het!!!! Ga zelf een kijkje nemen en je wilt niet meer terug!!


  Maak melding

 2. @ Copra en FER E!! de bovenstaande is een goed voorbeeld voor jou!! Kwakoe zat niet onder water!! of erin gevallen zoals je eerder zei!!

  @ Esmerald de Djogo was er ook! heb met een paar vrienden een paar genomen! De mooiste was, dat de statiegeld SRD 0,50 op de fles stond vermeld. Heb je wel gemist hoor!! Het was wel erg druk en gezellig!!


  Maak melding

 3. Ik ben daar geweest en heb erg genoten.
  Het weer was prachtig en het eten heerlijk
  Ga er zeker nog een paar keer naar toe.
  Mijn complimenten aan de organisatie want het is weer top als van ouds.

  Lobie,


  Maak melding

 4. Forummers, Odi odi.

  @Wiep-Ding, wat krijgen wij nu?
  Ik was ook aanwezig en genoten van alle Tropische schoonheden en lekkernijen.
  Afgelopen zaterdagmiddag heb ik de dames in Koto’s en kopro beki’s ook meegemaakt onder begeleiding van een muziekband. (Winkelcentrum Amsterdamse-Poort).

  Dus zoek geen ‘ruzie’ met me over waterlaarzen en emmers. Anders stop ik jou de volgende keer in een lege ’ton’ op Kwakoe.

  @Wiep-Ding: En heb je een extra (vrijwillige) bijdrage gedaan bij de ingang van Kwakoe?
  De volgende keer zal ik jou extra in de gaten houden.

  Maar het was echt gezellig.


  Maak melding

 5. Dit zijn berichten die leuk zijn om te lezen, dan iets over een snelweg en zo meer die, die spleetogen gaan aanleggen in Suriname, maar leuk om te lezen dat Kwakoe strak was, goed zo, ik moet nog een datum prikken, baja om een fatoe te gaan nemen, gaat zeker gebeuren. En als het warm is en die zon schijnt met al die lekkernijen en meer ,en die pokoe, moi was foetoe
  pokoe dat mi lobi, ai boi, mo dape, foer oso!!!!!


  Maak melding

 6. Vrijdag 20 juli 2012 om 13:24 uur, door Fer. E.
  Waterlaarzen en een kleine lege emmer meenemen.

  En als jullie dat vergeten zijn bezoekers, heb ik altijd nog een oplossing in deze.

  @@@ Fer E. ik haal de bovenstaande letterlijk uit jou reactie!! Ik wist niet dat je zo’n, arrogante en agresieve Kwakoe genieter was!!

  Kijk zelf jou reactie bij Kwakoe festival”dit weekend van start in Amsterdam”

  Bovenal! ik ben geen ruziezoeker en dat zit ook niet in mijn aard!!! Laten wij daarop houden en geniet van KWAKOE!!!

  Mensen, volgende week weer 27 graden en geen regen!! Dus geen Laarzen en emmers meenemen. Hopelijk deze keer zondag wel voetbal en geen Cricket!! Ach, ja! smaken verschillen nou eenmaal!! Komt allen!!! Fladder, bere, worst en a Parbo de tu!


  Maak melding

 7. @Wiep-Ding, rustig man. Ik wist dat jullie zouden genieten van Kwakoe.

  De “weersgoden” was bij het vermelden van mijn posting niet zo best.
  Daarom heb ik een bezoek gebracht bij “BaasWaterval”.
  En je ziet het resultaat.
  Prachtig weer. Lekker temperatuur.

  Odi odi.


  Maak melding

 8. Wiep-Ding
  Ik heb de laarzen en De emmers naar Su gestuurd voor mijn mensen wier in de regen lopen en nieteens opstraat kunnen lopen door de waterlast als het regent!! Bijna overal onderwater.

  Bij Kwakoe was gisteren ongv. 28 graden en nergens iets te merken ivm de negatieve reacties van sommige mensen over Kwakoe festival!!
  Deze waterlaars en emmermannen/mensen moet gewoon hun mond even gaan spoelen!!
  Prachtig was het!!!! Ga zelf een kijkje nemen en je wilt niet meer terug!!

  stuur die emmers en laarzen maar voor jou autochtone familie in limburg, zij hebben het harder nodig dan wij surinamers. hiele likker


  Maak melding

 9. Door een mail vanuit Canada van een oud dienstplichtig collega-militair heb ik nu voor het eerst van jullie festival gehoord. Ik denk dat het dit jaar niet meer zal lukken om het festival te bezoeken maar als het festival volgend jaar weer gehouden wordt zal ik het zeker bezoeken.
  Ik draag de Surinamers nog altijd een warm hard toe.


  Maak melding

 10. il las net dat de verhuurder van de tenten , deze wil weghalen deze week , ze willen nl inzage in het financieel beleid, ze zijn ook de geldschieters.

  ik ben beieuwd, want laatste weekend is het erg gezellig en druk.

  hopelijk geen gekke dingen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.