Positieve ratings Suriname boeien Bouterse matig

58

PARAMARIBO, 17 jul – De positieve ratings die Suriname al geruime tijd behaalt bij kredietbeoordelaars interesseren president Desiré Bouterse maar matig. Erg onder de indruk is het staatshoofd in elk geval niet. Hoe beter het nieuws, hoe slechter voor Suriname, is de redenering.

Het wordt met elke verbetering van kredietwaardigheid moeilijker aan geld komen. Vreemd overigens, want volgens de internationale standaard, worden leningen goedkoper naarmate de kredietwaardigheid toeneemt. “Het zijn allemaal leuke schouderklopjes en mooie woorden van deze internationale organisaties. Voor mij is van belang dat iedere Surinamer goed werk en voldoende geld in de portemonnee heeft”, zegt Bouterse.

Ook zou het land er meer aan hebben als ook het onderwijs en de gezondheidszorg op niveau waren. Volgens Bouterse kan pas dan gesproken worden van vooruitgang. Bovendien brengt elke betere rating het probleem mee dat donoren je met de nek gaan aankijken. “Onze status wordt dat van een ontwikkeld land en je krijgt geen ontwikkelingshulp meer”, aldus Bouterse. Hij heeft zijn klacht al voorgelegd aan regionale organisaties als Unasur en Caricom.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Onze status wordt dat van een ontwikkeld land en je krijgt geen ontwikkelingshulp meer”, aldus Bouterse

  Ja, jammer he desi.En aan de andere kant weet hij ook dat het niet zijn verdienste is,dus valt er niet veel te juichen voor hem.
  Ik dacht al die tijd dat hij geen ontwikkelingshulp meer wilde,maar het tegendeel blijkt weer waar te zijn.
  Maar de chinezen zullen je veel ontwikkelingshulp geven.


  Maak melding

 2. Hahahahhaaa daarom wil je staatsolie verkopen.
  nu blijkt dat die grote paarse smoel tegen jou werkt.
  Bouterse is en blijft een domme strateeg.


  Maak melding

 3. =Het interesseert DDB maar matig. Kan mij voorstellen.
  =Aan de ene kant wordt positief gesproken die hij niet wilt horen, terwijl hij aan de ander kant zaken doet met een corrupte persoon
  president Teodoro Nguema Obiang die hij op handen draagt.

  =Zie nou de president Obiang zijn zoon die internationaal gezocht wordt in heel Europa. Lees maar zelfs wat deze aan het doen is terwijl het volk arm blijft. bah


  Maak melding

 4. Volk van Suriname wees allert !!
  Deze regering zit nu helemaal klem,en gaat nu rare sprongen maken.
  Na twee jaren is nog niets gerealiseerd,de investeerders blijven maar trappelen,maar komen het land niet in.
  I LOVE SU


  Maak melding

 5. Deze verdiensten zijn niet te danken aan BAAS. Hij is nu dus in paniek! Hij ziet dat hij zelf niets kan bereiken, dus weer de schuld aan een ander geven. Eerste hard van de daken schreeuwen dat hij geen ontwikkelingshulp wil en nu een klacht indienen tegen het feit dat hij mogelijk geen ontwikkelingshulp meer kan krijgen. Mie ne bekrijp a mang diesie jongoe!


  Maak melding

 6. Ook zou het land er meer aan hebben als ook het onderwijs en de gezondheidszorg op niveau waren.

  DAT WAS DESTYDS ZO totdat jij en jou moordende vrienden geweldloze/intelligente/onschuldige mensen hebben vermoord Door intimidaties,mishandelingen, verkrachtingen etc hebben jij en jou kornuiten het land leeg geplunderd. Land was(is ?) bankroet mensen hadden/hebben het verschrikkelijk zwaar. Doordat jij de vernietigingsproces hebt opgezet wordt de prijs nog steeds duur betaald en dit gaat voorlopig niet eindigen…


  Maak melding

 7. Hij heeft geen flauw idee hoe een koe een haas vangt…..

  Tuurlijk boeit het hem niet!

  Je kunt moeilijk een warm gevoel of hartkloppingen van vreugde krijgen, van iets, waarvoor je geen poot hebt uitgestoken en waarvan je geen snars begrijpt.

  Suri heeft mazzel dat de goud en olie-koersen gunstig staan, vooralsnog en hoe lang nog.
  Want als het aan de Ministeries lag was suri nu failliet.
  Geen enkel Ministerie heeft zijn budget op een noemenswaardige wijze benut.
  Hier het bewijs dat ze in de afgelopen 2 jr geen flikker hebben uitgevoerd.
  Het enige wat ze hebben gepresteerd is teren op lopende projecten.

  Slapend rijk worden is geen kunst.
  Maar…mind your step, niets duurt eeuwig.


  Maak melding

 8. @ Esmerald,
  Time, wil tell.
  @ Roy petje af me mati.
  wie Bouterse zijn misdadige,bloederige en zij vernietigende verleden kent kijkt niet op tegen zijn dronken en zijn coke uitspraken, zwaar onder invloed.


  Maak melding

 9. Doordat je niet geschoold bent, en daardoor niet weet waar het allemaal om gaat, is het begrijpelijk dat het je allemaal niet boeit, vooral omdat de buit al binnen is ten koste van het arme volk, omdat je momenteel de zogenaamde president van dit volk bent, net als je collega dictator in Afrika die alle olie gelden naar zijn bankrekeningen en van zijn zoontje lief laat vloeien ook ten koste van het volk die iets meer als een dollar per dag te besteden hebben.
  Aangezien je als een simpele sportinstucteur van de landmacht nooit verwacht had dat je ooit zo rijk zou worden, laat staan president van dit land en alles geroofd hebt, kom je het volk nu vertellen dat alle inkomsten van de natuurlijke hulpbronnen eerlijk verdeeld moeten worden, wat overtuigend, aklleen het domme paarse volk heeft daar nog geloof in omdat ze in een uitzichtloze positie verkeren. Kijk al uit wanneer deze moordenaar en mensenrechtenschender van het toneel verdwenen is samen met die andere moordenaar Brunswijk en die patjakker van Somohardjo, door hun heb je stilstand in dit land, en zeker geen ontwikkeling, stelletje analfabeten.


  Maak melding

 10. Eerlijk gezegd ben ik die mening ook toe gedaan.

  a Hij weet donders goed dat hij het economisch beleid van de vorige regering alleen maar heeft gekopieerd

  b hij weet net zo goed dat hij verder nauwelijks wat heeft gedaan

  c bij hem zijn de salarissen van de hoge heren alleen maar hoger geworden

  Waar moet hij trots op zijn?

  Wat deze kerel doet tijdens deze regeerperiode is te vergelijken met in het wilde weg naar olie boren. Als hij een bron vindt is hij “the man”. Als het misgaat is hij de pineut, behalve als hij zich er uit kan lullen. Zijn tactiek is niet gericht op structurele verbetering ten gevolge van goed beleid. Deze man is een gokker.

  Hij is te vergelijken met een zwaargebouwde bokser zonder conditie en techniek. Zo iemand is op zoek naar een “lucky punch”. Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe groter de kans dat je verliest.

  Hij had verwacht dat grote bedrijven met zakken geld zouden komen, zoals hij die Nfl. 500.000,- had gekregen in 1981 ZONDER DAT HIJ HOEFDE UIT TE LEGGEN WAT HIJ ERMEE ZOU DOEN.

  Dat geld is er nu niet, dus moet hij als een junkie zijn inboedel verkopen om aan geld te komen. Anders kan hij zijn grote beloften niet waarmaken.

  Wie regeerde ook al weer zo? O ja, WIJDENBOSCH!


  Maak melding

 11. Enkel maar over ontwikkelD, ontwikkelT en dan weer ontwikkelT!!!! Waar wilt deze drol naar toe?? vraag ik mij af. In hoeverre is hij ontwikkelD? Ik begrijp echt niet hoe hij aan zo’n waffel heeft ontwikkelD! Geloog mij nou maar!! Hij gaat voor de tweede keer de geschiedenis in!! 1 x de moorden en de tweede keer dat hij het land naar de hel heeft verholpen!!

  Mensen het is nu nog te laat hem te verdrijven!!!!!! ik doe mee!!

  Laat mij maar de wetten in SU maken!! nou ik zou voor elke crimineel, curruptenaren, overvallers, verkrachters, moordenaars, oplichters etc.ect. de hoogste en de langste bomen voor hen uitgezocht hebben.

  Het klink wel hard, maar het zij zo!!! dan maar voor deze groepering geen mensenrechten!! Pas dan, is SU een Paradijs!!!!!!!!!! Over andere onderwerpen is dan wel te begrijpen, hoop ik!!


  Maak melding

 12. baas heeft de ,,orakel van Delhi,, niet begrepen..

  jammer toch, de ontwikkeling kennis, kundigheid, ontbreekt werkelijk..

  hellaas maar waar, had dan toen verder kunnen leren i.p.v. coup-plegen moorden-uitvoeren,, op de vlucht dood geschoten,,,drugs verhandelen.,,.dan had je vandaag de dag een betere visionaire geest gehad..
  zie maar aan je mede-collega obiangoo ook zijn familie kinderen, zijn besmet..

  steef déf stree..


  Maak melding

 13. @ Esmerald het boeit deze koe echt niet, want hij loeit alleen MAAR!! Wat een koe zeg, waar je ook niet kan melken!!!! Kinderen, suja,suja kindje, waarom huil je toch zo hard? heb je pijn in je buikje??
  Esmerald! deze hufters gaan het land gewoonweg naar de klote helpen!! Wij moeten het overleven!! Het is een moderne SLAVERNIJ wat zij hebben uitgebalanceerd. Wij moeten overleven!!!


  Maak melding

 14. Er moet meer gekeken worden naar de eigen regio:
  Alba,unasur,caricom!

  Ontwikkeling van de regio is sneller beschikbaar voor onze groei en stabiliteit!


  Maak melding

 15. Als je vindt dat de naam BAAS je goed staat dan heb je geen hulp nodig . maar het volk voor de gek houden met de uitspraken al die jaren van ( mie sabi k’ba ,mie ne sribie , mik ding kong enz enz enz )en ook nog onrust zaaien dat is altijd zijn sterkste punt geweest . Boerenveen is veroordeeld maar kreeg een beste werk , misdadigers die kregen schouder kloppjes en de kleine mannen worden aangepakt .desi hou je zelf voor de gek


  Maak melding

 16. Desiré Bouterse boeit maar één ding: Hoe kan ik uit de gevangenis blijven ? En samen met zijn corneuten denkt hij;hoe kunnen wij,het land komende jaren zo veel mogelijk leeg plunderen ! En zijn paarse makke lammetjes roepen in koor……Nawang Hiep Hiep Hoeree……….!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. natuurlijk is de surinaamse president bouterse niet tevreden ,hij is bezig bergen te verzetten en hij gaat nog meer bergen verzetten de resterende twee jaar .

  daarna gaat de surinaamse president bouterse voor vier jaar.het volk is tevreden met onze president .
  om een lang verhaal kort te maken .
  bouta”” wij het surinaamse volk gaan er voor .
  geen woorden maar daden en die daden leveren jou complimentjes in binnen en buiten land met uitzondering van olland en de }oppositie }die op uit zijn het wettig gekozen gezag tegen te werken .

  ook mensen die zelfs nog nooit in suriname zijn geweest hebben hun zegje klaar .ze weten nog geen eens waar boxel of onderdacht ligt en dan willen ze mee praten .


  Maak melding

 18. @el perro.

  Vanavond heb je gelijk!!!!!
  Ik heb geen flauw idee waar ONDERDACHT ligt.
  Yep, ik geef toe, ik ben een redimusu.

  btw ligt onderdacht in het betwist gebied?


  Maak melding

 19. @pero,…..onderdacht?? ai mi boy nooit van gehoord in Suriname sari sari,…. aardrijkskunde 3 Taal 4 Rekenen 2 afwezig 10 ,..ee toch een 10 Pero ie go wang


  Maak melding

 20. @Virago535 je hebt gelijk,..Bouterse kent vooral zijn eigen regio, zoals zijn eigen bankrekening, zijn eigen bankrekening, zijn eigen bankrekening,..oww ben ik wat vergeten?


  Maak melding

 21. Zorg in Godsnaam toch dat DDB voorgoed verdwijnt. Hij maakt jullie land compleet kapot. Waar hij naar toe verdwijnt maakt niet uit, als je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

 22. surinam patriot schreef:”@Pero de twee bergen van zijn schatje bedoel je” 😉 😉 😉 😉

  @ pero:

  Hoeveel keer heeft die baas van je het wettig gezag omver geworpen? Hoeveel keer heeft hij de strafwet geschonden? Hoeveel keer is hij er voor veroordeeld? Wat zeg je? NOOIT?

  Dan zal het wel niet zo een grote misdaad zijn, of toch wel?

  O ja nu weet ik het weer. In een aantal gevallen heeft hij de wetten buiten werking gesteld, dus dan is het geen misdaad en in de andere drie gevallen heeft hij amnestie gekregen.

  We hebben twee kampioenen (gehad):

  Anthony Nesty was wereldkampioen op de 100 meter vlinderslag.

  Bouterse doet het echter nog beter.

  Hij is wereldkampioen EN NOG STEEDS RECORDHOUDER in AMNESTIE.


  Maak melding

 23. bouta “””wij gaan er voor ,recht op onze doel af met het surinaamse volk .
  suriname moet vooruit en gaat vooruit .
  laat maar praten ,zij praten wij bouwen ,het zijn de geschoolde {figuren] die in olland met die ollanders heulen ,bouta zegt laat maar heulen en zo denkt deze pero .jullie niets doen ik opbouwen en aan het eid van het liedje moet je deze zelfde redimusus zien .niets en dan ook niets hebben ze bereikt in hun leven .

  anderen zijn juncks of willen terug naar suriname maar hebben geen moer bereikt .ze geven anderen de schuld van hun achterlijk denken hun achterlijkheid ,ik heb een paar hier in su gezien .ding mang post ding kong baka no joke mi mang!!!!!


  Maak melding

 24. @Pero pero, pero mi mati ,..waarom die brievenbus op het dak van je huis?? verwacht je luchtpost?

  Faf dé kokonoto ná coronie? amoinagoe??


  Maak melding

 25. hé Pero!!

  Ga je school eens afmaken jôh!!
  Je kunt zelf nauwelijks commentaar schrijven, laat staan dat je de inhoud begrijpt en al helemaal niet de boodschap die “jouw” Baas verkondigt!!

  Of…… hij heeft ontwikkelingsgeld nodig voor mensen zoals jij, om tóch nog een beetje ontwikkeling mee te krijgen.


  Maak melding

 26. bouta wij gaan er voor 2015 staat weer voor de deur .
  wij surinamers staan achter jou.
  laat maar waaien ,te wojo jagie oeng sa sie soema serie dat verstaan wij .zij niksen praten wij bouwen
  hihihihhihihihi.


  Maak melding

 27. Wel pero:

  Ik ben ervan overtuigd dat ik, hoe jong je ook bent, materieel noch intellectueel gaat bereiken wat ik heb bereikt.

  Materieel kan je me inhalen als je een buitenlandse loterij wint, maar dan ook slechts materieel.

  Ik vind dat niet geweldig hoor. Ik heb de kans gehad om een beetje naar school te gaan en ik heb er een beetje gebruik van gemaakt.

  Ik ben zuinig en heb niet veel nodig in het leven, dus ik hou veel over.

  “Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen”

  Nogmaals het zegt me zelf allemaal niets. Een superintelligente, steenrijke professor is niet per definitie een beter mens dan een debiele bedelaar.

  Maar omdat JIJ er over bent begonnen antwoord ik je. Je doet namelijk alsof alleen mensen op Boxel het goed hebben, niet die in de rest van Suriname, alsof iedere Surinamer die niet in Suriname woont het niveau heeft van een “perron 0 junk”.

  Je doet alsof jij in je krotje gelukkiger bent dan een Surinamer in de USA die in een paleis woont. Want Suriname, DAT IS HET EINDE, moro betre no de.

  Hoeveel dingen zijn er de afgelopen vijftig jaar gepresteerd door SURINAMERS om trots op te zijn?

  Ik heb meer dan 30 landen intensief doorkruist tot nu toe. Ik kan dus vergelijken. Faf joe?


  Maak melding

 28. midete “”ik ken er nog meer die bereikt hebben hihihihi.maar uit hun opmerkingen maak ik uit dat het allemaal gebakken lucht is wat je hebt ,dat verzeker ik jou .

  ik heb een lage school opleiding en een man die zegt dat hij van hoog niveau is ,komt niet met zulke op en aanmerkingen .je bent niets je bent een redimusu daar geloof ik in .

  iemand die zegt dat hij van hoog niveau is zoals je aangeeft respekteert de uitslag van een verkiezing .
  je gaat dat persoon niet uitmaken dat hij dom en achterlijk is ,je respekteert hem of haar .

  hoog niveau in de wc heb je ja ,respek kan ik niet voor zulke mensen hebben ,respek moet je verdienen maar dat verdienen jullie echt niet oeng dong .


  Maak melding

 29. midete “”jullie zitten van ochtend vroeg tot de late avond achter die scherm ,wat voeren jullie dan uit vraag ik mijn af . ik ben 13.30u en 1400u van mijn werk daarna ga ik op het velt werken. wat doen jullie dan als ik zie dat jullie dag en nacht op die site zijn .hihihihhihi so so kon mang .is dat jullie werk leg uit aan wilders rutte en rozenthal .
  en deze mensen willen bouta en het surinaamse volk de les voor lezen .gaan jullie lekker bij de voetsel bankken en droom van su .


  Maak melding

 30. midete jij wil mijn surinaamse broeders er bij betrekken maar je bent dom .nergens en dan ook nergens heb deze pero aangegeven dat ik mijn surinaamse broeders uit heb gemaakt dat ze niets hebben .jij wil anderen aan jou kant krijgen ….,om te zien wat voor niveau je hebt .duidelijk heb ik aangegeven dat sommigen van jullie in olland niets hebben bereikt en daar sta ik achter wat ik heb gezegt .ik herhaal het voor jou dat je niets bent en je mag anderen bij betrekken om steun te zoeken mi mang .
  deze pero kan incaseren .ik ben een echte bouta mang ik ben er klaar voor .jij zegt dat mensen die op bouta gestemt hebben dom zijn ,laat ons dom zijn .ik heb aangegeven wat mijn kwaliteiten zijn ,werken dat zijn mijn kwaliteiten en daar sta ik achter .jij met je niveau die je zegt te hebben geloof ik niets van. gelang jou uitspraken en leugens .waar staat het ergens waar deze pero zegt dat hij meer dan zijn surinaamse broeders zijn hihihih .een ding weet ik .jij maakt bouterse aanhangers uit voor dom ,maar jij en ik herhaal sommigen van jou soort op deze site zijn achterlijk ,jullie zijn niets .


  Maak melding

 31. @Pero ik heb gehoord dat je was afgekeurd voor het leger?? ze hadden geen helm in jou maat hoor ik.Groot hoofd klein lijf,.ai baja kokonoto!!
  Hmm,..gelukkig mi brada ..schietschijf


  Maak melding

 32. (@pero):
  Pero, pero mi patron “San wanni kon, mek’ a kon”.
  Wie is nimmer in ‘persoon’ bij de Rechtbank van Boxel verschenen?

  (Onderdacht): Geef je eindelijk toe dat jou “DADA” (ONDOORDACHT) is?


  Maak melding

 33. pero je hoeft ons niet te vertellen dat je lage lol school hebt gehad dat begrijp je meteen als je jou stukjes leest ga eerst studeren of ontwikkelen en kom dan weer praten op dit forum


  Maak melding

 34. Pero yu tranga.Pero hoeft zich niet te scholen om op dit forum te komen, pero heeft alle recht zoals jullie redimusus ook alle recht hebben. Pero zegt ik ben een man van daden en geen woorden, ik ben een arbeider, pero produceert voor en in Suriname. Wie kan pero dat na zeggen, ja midete heeft heel veel landen gezien maar vertoeft nu niet met zijn enkels in de Surinaamse tokotoko.


  Maak melding

 35. De houding van Bouterse laat duidelijk zien dat hij zich niet laat verleiden tot hersenschimmen van misplaatste vreugde. Er moet veel meer gebeuren in Suriname. Er is nog veel armoede in het land.Bouterse is goed bezig en het kan nog veel beter.Er moet orde op zaken gesteld worden in het land.Wij hopen dat Bouterse de komende 10 tot 15 jaren het voor het zeggen heeft in Suriname.


  Maak melding

 36. Wat er ook moge komen, 1 ding wat vaststaat, is dat er ooit een onderzoek moet komen naar de malversaties van deze en ook vorige regeringen. Het is gewoon onvoorstelbaar hoe in naam van dit arme volk gestolen en gemoord wordt en vrienden en familie leden meehoppen op de welvaart van deze megalomane lieden, terwijl het gros van het volk geen enkel besef heeft van wat er nou werkelijk met de gelden gebeurd die het land toucheert. Let maar op, als men in Suriname op deze voet doorgaat komt er zeker weer een staatsgreep en het zal zeker een bloedige worden.


  Maak melding

 37. natuurlijk interesseert het hem matig. Hij wil alleen geld lenen of gedoneerd krijgen om zijn zakken te vullen. Sinds het aantreden van deze ongeschoolde regering kun je op je vingers tellen wat ze (voor zichzelf) hebben bewerkstelligd:Een riante salaris voor een niets uitvoerende vrouw, amnestiewet voor zich zelf,en een topfunctie voor zoon-dief.Voor land en volk :heel veel gebakken lucht.Eigen belang staat boven landsbelang. MPP.


  Maak melding

 38. Rare manier van een staatshoofd om een boodschap zo te brengen. Het hangt van de tegenstrijdigheid aan elkaar vast. Wat hij bedoelt te zeggen is dat het een blessing en een curse is. Daarin heeft hij gelijk, maar het komt nu zo onwijs over…zucht…dat papiera papiera ding


  Maak melding

 39. @ pero go na snesie en aksi wan pampero! ju sabi tog?? Pampero of din e sabi! wan mooi ouwru wang!! teh ju dringing, afi go sribie ju saka saka ju!!! Hopelijk ga jij die stront uit je mind uitspugen en komen als een echte heer op deze forum!! Awarie!!


  Maak melding

 40. wiep ding ,ben je ook een wereld reiziger zoals een van je colega heeft gezegt dat hij van hoog niveau is .meer dan dertig landen gewerkt zegt hij hihihihihhi.ik ben nieuws gierig.

  welk opleiding heb jij gevolgt mie pa .
  zet jij je eigen niet voor schut om zulk taal uit te slaan .hebben jou kinderen dit gezien of je vriend.
  ik kan alleen maar lachen. er valt niets meer aan toe te voegen .wel wil ik je mee geven dat ik van het werk kom .in die tusen tijd was je bezig op deze site met onzin wiep-ding.mijn land gaat voor.


  Maak melding

 41. @pero heb je alles bij je voor je werk, hangmat? flashlight? baygon spray? ok mooi, het is een zware job ,…wachter….waktimang


  Maak melding

 42. [suri patriot]..hoe je het wil wachter ook blij ,ik heb mijn trots zo wil ik dat suriname ook zijn trots heeft ,als het om olland gaat en om hulp behoevenden zoals jou en nog een paar van jou soort .bouta vraagt olland geen geld ,ik vraag niemand geld .trots dat ik het zelf kan verdienen zonder te worden vernedert mie mang .

  vandaar dat ik ook trots ben op deze president dat hij zegt ,olland hou je geld ,wij hebben het niet nodig .
  wij doppen onze eigen boontje .desnoods hulp van een ander maar olland blijf met jou geld .vene was die onderdanige die had geen trots ,het land gaat vooruit zonder hulp van die olland .

  de ambasadeur weg ,surined laat je niet mee slepen .
  {suripatriot} je kan geen suri patriot zijn je bent nep heb ik je een paar keren al gezegt .er wordt voor jou nagedacht en uitgevoert je doet niets om trots op te zijn suri patriot schaam je .

  je mag nog typfouten van mij corrigeren ik lig er niet wakker van ,heb je toch wat te doen hihihihhihi.
  sommigen hier zijn zielig echt waar je zegt wat en ze lopen te vloeken .


  Maak melding

 43. [nedl patriot] die witte man denkt voor jou ,een teken dat je niet deugt .wiens brood je eet wiens woord je gaat spreken{nedl patriot} .ik heb het voor je verandert ,schaam je niet ,heb je trots .
  tang boeng .


  Maak melding

 44. @Pero pero mi mati jij denkt dat Bouterse aan jou denkt?
  Echt niet,…Bouterse denkt alleen en ook echt alleen aan zich zelf. Zijn beste vriend Horb heeft hij om zeep geholpen. Je weet dit niet want je was blijkbaar niet geboren. Vertel me ,….noem minimaal 1 ding wat hij voor de Surinamers heeft gedaan??


  Maak melding

 45. Woensdag 18 juli 2012 om 21:58 uur, door pero

  Hij wilt niks van olland dat is juist maar hij schooit wel bij andere.
  En wat krijgt het volk van sranang?
  Een roti met ??
  Jonge je l.lt zou me oma gezegd hebben!


  Maak melding

 46. suri patriot ,mie mang fa ,luister even .
  ik ben op geen enkele site om mensen de les voor te lezen .nergens kan je dat beamen .
  wel ligt in mijn aard om mijn mening te geven ..,als je voor front bent is het jou goed recht.wie ben ik om jou daarvan te weerhouden…dat respekteer ik .

  net zo goed ben ik voor deze president en niemand gaat mij weerhouden om niet voor deze president te zijn .
  jij zegt bouterse doet niets voor mij .
  deze president hoeft niets voor mij te doen .

  wat hij moet doen is het land naar grote hoogte brengen ….en dat hopen wij surinamers die deze man hebben gekozen tot onze staats hoofd.

  ik heb vorige jaren op het front gestemt ..zij hebben niets van gebakken …corrupt als de pest waren ze .
  dan kan men zeggen vene was niet corrupt had tien schone vingers mee eens ..daar koop ik niets voor als zijn onder geschikten dat toch doen .dan moest hij hebben ingegrepen maar dat deet deze vene niet dan ben je mede schuldig.somo en anderen werden steeds gedoogd.

  somo was de aanleiding dat vene ten onder ging ,men roept van alles tegen de surinamer die op bouta heeft gestemt …daar liggen wij echt niet wakker van hoor .
  wij willen deze president een kans geven en tot nu toe zijn hen die op hem hebben gestemt tevreden .

  vene heeft zijn tijd gehad …als bouta niet goed is wordt hij weg gestemt zoals vene ,en wijdenbosch zijn weggestemt .wat voor deze pero telt zijn daden en bouta gun ik de tijd ,maar velen die tegen hem zijn gunnen hem niets ,men heeft het maar over 8 december .

  mie werie foe 8 december vene had de tijd om dan toen op te treden maar deet niets .bouta was dan slimmer …het kan niet anders .vene 15 jaar aan de macht en bouta deelde de lakens uit rara waar zit of zat de fout leg eens uit .

  ik ben 39 jaar ik wil een andere president en niet over 8 december meer praten ,ik wil eten en ik zie vooruitgang . er is genoeg te doen in su .su gaat langzaam vooruit ,het is een land in ontwikkeling .

  met anderen maak ik mij niet druk .ik heb geleert aan te pakkken en geloof mij velen met mij pakken aan .ik heb het redelijk goed velen in su met mij .
  ik begrijp de nabestanden maar su kan niet wachten wij moeten vooruit .een algehele amnestie is goed voor de rust in dat land .

  nederland zit te stoken en dat maakt mij kwaad ,wat hebben deze nederlanders hier te brokkelen niets .ze willen su in een wurggreep houden maar dat mag en zal niet lukken onder bouterse .

  moet je zien toen bouterse de verkiezingen ,de burgemeester verbrak alle verbindingen wat hulp betreft ,wat denkt deze burgemeester …dat hij het volk treft!!!terwijl deze man eerlijk gekozen is .
  daarna komt rutte met ontwikkelings geld inhouden .

  laat maar in houden ,ze moeten de nederlandse bevolking ook zeggen dat su niet afhankelijk is van die 20 miljoen .de nederlandse burgers zullen denken dat su echt arm is ,en dat wij niets hebben .. ze moeten niet denken dat su een sahel land is .opzouten met hun geld .

  ik hoop dat ingeval een andere regering aan de macht komt ,su dat geld niet moet aan nemen ,het is een vernedering als su het toch zou aannemen .deze mensen zijn niet begaan met dat land …nee ze willen macht meer niet en die krijgen ze niet in su .

  je hebt oppositie leden die nederland ponsen om dat land te isoleren ,bedenk dat ik zulke mensen zie als verraders ,ze gaan ook niets bereiken .de ellende die in nederland is wat crissis betreft heeft su niet en dat steekt ze .in olland is het maar bezuinigen maar in su gaat het redelijk goed.

  bouta go go go


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.