Surinaamse formatie ‘Aptijt’ live op Zomercarnaval

6

Het Zomercarnaval haalt dit jaar de Surinaamse kaseko formatie Aptijt naar Rotterdam voor een optreden. Het podiumprogramma Live On Stage op de Coolsingel maakt onderdeel uit van de dag van de Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur door de straten van Rotterdam kronkelt.

Het podiumprogramma maakt jaarlijks onderdeel uit van de dag van de Straatparade. Dit jaar verwelkomt Zomercarnaval de Surinaamse hitformatie Aptijt staat op Bavaria Stage(19.30u). Aptijt is razend populair onder de liefhebbers van de zéér dansbare Surinaamse muziekstijl kaseko. De band wordt ook wel liefkozend ‘A lostoe foe a natie’ genoemd, wat ‘troetelkind van de natie’ betekend. Aptijt behoort tot de absolute kaseko top.

Calypso Rose, de inmiddels 72-jarige levende legende op het gebied van calypso muziek uit Tobago, sluit de avond op Bavaria Stage af. De soca-diva of queen of calypso reist ondanks haar leeftijd nog altijd de hele wereld over en heeft een indrukwekkende carrière met meer dan 20 uitgebrachte albums op haar naam staan Vandaag de dag wordt zij nog steeds gezien als icoon en legende van de Caribische muziekstijlen ‘calypso’ en ‘soca’.

6 REACTIES

 1. Ja ben het eens met Jenke, ook het 1e wat ik dacht…. ik heb mij maar 1x geschaamd voor ”Surinaams” en dat was toen ze optraden in het Paard DH….jeetje wat hebben ze zich aangesteld en straks denkent men dat alle Suri’s zo vulgair zijn, gatsie… maar ja die doti dansi is hype…. tjoerie


  Maak melding

 2. SORRY DAMES SCHARRELEN JULLIE JE MAAR ACHTER DE STIJVEPLANKEN NEDERLANDERS, YOU RIGHT IS A HYPE WE LIVING IN THE YEAR 2012, IEM SABI!! BIG UP APTIJD N SWIET SRANANG!


  Maak melding

 3. @ Bl@kk@boi jr
  Dit heeft niks te maken met stijve hollanders. Ik houd van mijn kaseko en kaskawi, maar er is een groot verschil tussen sensueel en ordinair.

  En of je nu leeft in 1990 of 2012…morsoe na morsoe


  Maak melding

 4. Deze troep mag niet verder dan zanderij(JAP) dat mensen die zichzelf respecteren bewondering kan hebben voor zo een troep en naar de optredens (toe)gaan.En de songs worden ook nog nummer 1 hits.Ai Su fawaka nanga oenoe.Odi baja odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.