vr 20 okt 2017 10:53

Surinaamse formatie ‘Aptijt’ live op Zomercarnaval

6
post thumbnail

Het Zomercarnaval haalt dit jaar de Surinaamse kaseko formatie Aptijt naar Rotterdam voor een optreden. Het podiumprogramma Live On Stage op de Coolsingel maakt onderdeel uit van de dag van de Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur door de straten van Rotterdam kronkelt.

Het podiumprogramma maakt jaarlijks onderdeel uit van de dag van de Straatparade. Dit jaar verwelkomt Zomercarnaval de Surinaamse hitformatie Aptijt staat op Bavaria Stage(19.30u). Aptijt is razend populair onder de liefhebbers van de zéér dansbare Surinaamse muziekstijl kaseko. De band wordt ook wel liefkozend ‘A lostoe foe a natie’ genoemd, wat ‘troetelkind van de natie’ betekend. Aptijt behoort tot de absolute kaseko top.

Calypso Rose, de inmiddels 72-jarige levende legende op het gebied van calypso muziek uit Tobago, sluit de avond op Bavaria Stage af. De soca-diva of queen of calypso reist ondanks haar leeftijd nog altijd de hele wereld over en heeft een indrukwekkende carrière met meer dan 20 uitgebrachte albums op haar naam staan Vandaag de dag wordt zij nog steeds gezien als icoon en legende van de Caribische muziekstijlen ‘calypso’ en ‘soca’.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
66 Reacties | Plaats Reactie

 1. Er zijn honderden Surinaamse bands, waarom moeten ze die ordinaire Aptijt uitnodigen?

  dinsdag 10 juli 2012 om 08:24 uur.
 2. Ik vind het wel leuk.

  dinsdag 10 juli 2012 om 11:49 uur.
 3. Ja ben het eens met Jenke, ook het 1e wat ik dacht…. ik heb mij maar 1x geschaamd voor ”Surinaams” en dat was toen ze optraden in het Paard DH….jeetje wat hebben ze zich aangesteld en straks denkent men dat alle Suri’s zo vulgair zijn, gatsie… maar ja die doti dansi is hype…. tjoerie

  dinsdag 10 juli 2012 om 13:15 uur.
 4. SORRY DAMES SCHARRELEN JULLIE JE MAAR ACHTER DE STIJVEPLANKEN NEDERLANDERS, YOU RIGHT IS A HYPE WE LIVING IN THE YEAR 2012, IEM SABI!! BIG UP APTIJD N SWIET SRANANG!

  dinsdag 10 juli 2012 om 16:24 uur.
 5. @ Bl@kk@boi jr
  Dit heeft niks te maken met stijve hollanders. Ik houd van mijn kaseko en kaskawi, maar er is een groot verschil tussen sensueel en ordinair.

  En of je nu leeft in 1990 of 2012…morsoe na morsoe

  woensdag 11 juli 2012 om 06:08 uur.
 6. Deze troep mag niet verder dan zanderij(JAP) dat mensen die zichzelf respecteren bewondering kan hebben voor zo een troep en naar de optredens (toe)gaan.En de songs worden ook nog nummer 1 hits.Ai Su fawaka nanga oenoe.Odi baja odiiii.
  Glenny.

  zaterdag 14 juli 2012 om 09:51 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:

Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com