Seedorf officieel voorgesteld in stadion Botafogo [VIDEO]

19

Clarence Seedorf is gisteravond in het stadion van zijn nieuwe club Botafogo officieel voorgesteld aan de fans. De 36-jarige Surinaamse Nederlander arriveerde met een helikopter net buiten het stadion, na eerst onder luid gejuich over het veld te zijn gevlogen meldt NU.nl.

Rond de vijftienduizend enthousiaste fans ontvingen hun nieuwe aanwinst met gezang, vlaggen en vuurwerk. Seedorf kreeg op de middenstip het shirt met rugnummer 10 uitgereikt. Op het moment dat het vuurwerk en gezang waren gestopt, sprak hij de fans toe in accentloos Portugees.


Maandag ondergaat Seedorf, die voorlopig met zijn gezin in een hotel in de wijk Ipanema verblijft, een medische keuring en zal hij voor het eerst de pers te woord staan over zijn keuze voor Botafogo. Dinsdag traint hij voor het eerst mee met de selectie.(Lees verder op NU.nl)

Afgelopen vrijdag werd hij in Rio de Janeiro ook al groots onthaald door de supporters van Botafogo:

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Een WERELDMAN!
  En dat voor iemand uit zo’n “klein” landje.
  Mogen we aub als sranan-mangs ook eens een keer trots zijn?

  Mi goro-goro furu (brokken in m’n keel); boi un no l.l mi.
  Dit lucht behoorlijk op!! M’n zondag kan niet meer stuk.


  Maak melding

 2. Gestel,
  …ook bij deze club schittert hij, en over 2 jaar vraagt brazilie hem te spelen voor de natioteam–een paspoort is zo geregeld daaroo– en dank zij HEM wordt brasong wereldkampioen…whowwwwwww superrrrrrrrrrrrrrr


  Maak melding

 3. Big up voor Clarence. Hij zal 2 jaar daar voetballen en één ding weet ik zeker…. zijn eindstop is Paramaribo.
  De vraag is,..is Paramaribo klaar voor Clarence???
  Of blijven ze met hun arrogantie en stomme anti Suri-neds gevoelens van wij weten het beter??


  Maak melding

 4. Leuk voor Seedorf het onthaal aldaar, geweldig. Botafogo een grote club, niet meer die roem en faam van toen in de vijftiger en begin zestiger jaren, en ik ben benieuwd hoe het zal zijn als ie gaat spelen
  voor die ploeg, en ja over twee jaar de WK in dat land maar dan is Seedorf al exit, gezien de leeftijd en ik denk niet dat hij nog actief is op het veld. Trouwens het voetbal en vooral de nationale ploeg is niet meer datgene van toen, wel jammer, maar wie weet, de wederopstanding in 2014!!!!!


  Maak melding

 5. Wat een onthaal maraviloso! Overal erkend & gewaardeerd!

  Maar voor Nederland te min, niet goed genoeg, niet passend in de gelegde kaders waaraan een Surinamer moet voldoen!!


  Maak melding

 6. Suriname is zeker klaar voor Seedorf, en hij met al zijn goede bedoelingen, zal toch groen licht moeten krijgen van die sukkels bij de bond, want daar wringt de schoen, en probeer dat maar te verhelpen, dus niet.
  En daarom zal het land nooit hoger op de ladder komen,
  qua voetbal met name, heel jammer. Suriname op een WK kun je echt afschrijven. Misschien in de volgende eeuw
  who know´s.


  Maak melding

 7. @Ferdinand Hossenbux

  Suriname op een WK kunnen we voorlopig inderdaad vergeten. Maar is dat wel zo erg? Als ik zie hoe het Nederlands elftal steeds zwaar op z’n bek gaat dan moeten we eigenlijk blij zijn. Zo’n rampzalige vernedering blijft ons dan bespaard. Als we over vijftig jaar wel meedoen dan is de cup van ons. Zeker weten! 🙂


  Maak melding

 8. Tritanus,
  Nederland is de laatste jaren bij elke grote toernooi aanwezig, in Zuidafrika hebben ze de finale gehaald, waar een klein land groot in kan zijn.
  Suriname was voor de jaren 80 een heel sterk voetbal land zonder hulp van buiten af, dankzij wijlen Andre Kamperveen. Seedorf het gaat jou goed, zijn rood witte ajax hart zal altijd blijven kloppen.


  Maak melding

 9. Laat ze in Nederland zien hoe je een held moet behandelen.In Nederland zien ze Johan Cruyff alleen als een held,maar die heeft nooit een grote prijs gewonnen.
  Op Seedorf zijn ze jaloers en daarom hebben ze geen waardering voor hem.Bert v.Marwijk die bondscoach die opgestapt moest heeft hem nooit opgeroepen voor Orange maar zijn schoonzoon wel die hij tot aanvoerder heeft gemaakt.Daarom hebben wij de eerste ronde EK 2012 niet overleefd.


  Maak melding

 10. Heb de eer gehad zijn vader, Johan, te leren kennen.Een eenvoudige familie zonder hoogmoed e.d. Van harte gefeliciteerd Clarence. Het is je gegund. Hoop dat je dromen in je eigen SU ook zullen uitkomen. Goed voor land en volk. Hypocrisie van anderen heb je niet nodig.Je hebt steeds bewezen geen kar nodig te hebben voor je voetbalcarriere en ben altijd uitgegaan van eigen kracht.Zie hier het resultaat waar menig,door Ornaje in de watten gelegde, voetbal collega’s jaloers op zullen zijn.


  Maak melding

 11. Reactie op Tritonus, ik heb je berichtje gelezen, ja het Ned elftal die heeft geen donder bereikt op het EK.
  Ik ben nooit een fan van die gasten geweest. Ik zeg zelf hun beste elftal was het team in 74. Ik heb ze zelf hier in Ned in okt 81 in het echt nog zien voetballen. Van huis uit toen dan heb ik altijd Brazilie gevolgd, nu anno 2012 is het helemaal niets meer, de discussie is nog steeds toen en nu, hun beste WK was in 70, maar het beste elftal was die in 58, maar goed ieder zijn eigen visie. En hier in Europa volg ik de mannschaft, wordt mij niet in dank afgenomen
  maar ja heb ik maling aan, die gasten hebben mentaliteit, voetballen op karakter, wilskracht en inzet. En ze hebben ze een goed collectief, bij hun is het eerst winnen dan voetballen!!! Maar nogmaals jammer voor het Sur voetbal, ik herinner mij het voetbal daar dan, een geweldige tijd, begin zestiger jaren en daarna, ik noem er een paar, Schal Haltman
  Schotsborg, Griffith, Douglas, Sahadewsingh, Brammerloo
  Ellioth, Barron, Wong Swie San,Wooter, Frankel, Purperhart, Foe a Man, ja die lijst is zo lang, maar dat waren hele goeie voetballers, en die mentaliteit was er, het club voetbal was goed het Nationale elftal evenzo, maar goed tot zover. Tek a dei.


  Maak melding

 12. @pasew
  Je schrijft op Zondag 8 juli 2012 om 13:52 uur:
  “Gestel,
  …ook bij deze club schittert hij, en over 2 jaar vraagt brazilie hem te spelen voor de natioteam–een paspoort is zo geregeld daaroo– en dank zij HEM wordt brasong wereldkampioen…whowwwwwww superrrrrrrrrrrrrrr”!

  Wat voor een onzin zit je in godsnaam weer uit te kramen?
  Clarence Seedorf mag voor geen enkel land (dus ook niet voor Brazilië)meer uitkomen.Ben je eenmaal in een nationaal elftal opgenomen,mag je van de FIFA voor het leven, door geen enkel ander land opgesteld worden.


  Maak melding

 13. @Tedje
  Je vraagt:”En Frank Rijaard dan” ?????????
  Zelfs Frank Rijkaard is alleen voor/door het Nederlands elftal uitgekomen/opgesteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.