za 21 okt 2017 05:13
post thumbnail

Verkiezingsstrijd Suriname jaren voor op schema

PARAMARIBO, 9 jul – Als er één ding duidelijk is in de Surinaamse politieke bedoening van het moment, is het wel het almaar intenser wordende onderlinge personenverkeer. Politieke partijen hebben het druk dezer dagen met het af- en inschrijven van (ex-)leden. Mensen lijken niet de minste moeite te hebben de ene partijkleur af te leggen om zich in de andere te steken.

En met minimaal even groot gemak worden deze lui anderzijds binnengehaald. Met uiteraard de nodige fanfare en publiciteit. Twee politieke partijen spannen de kroon in dit opzicht. De NDP van Desi Bouterse en de VHP van ex-minister Chandrikapersad Santokhi slaan elkaar om de oren. Het mepmateriaal bij voorkeur: overlopers. Opmerkelijk is het moment. Overlopers, lieden die de ene politieke partij verruilen voor de andere, zijn geen fenomeen in de Surinaamse politiek.

Je zou eerder willen spreken van een traditie. Maar met nog iets minder dan drie jaren te gaan voor het weer verkiezingstijd is, valt de intensiteit op. Interne roerselen bij mensen zullen wel altijd koffiedik kijken blijven. Interessanter zijn de drijfveren van de partijen zelf bij het uitgooien van al die rode lopers. Wat is de boodschap daar achter? Het is aan de volgelingen uit te maken of de tijd die rest voldoende is om voor zichzelf de ene schijn te onderscheiden van de andere.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


21 Reacties | Plaats Reactie

 1. Sterker nog wie ze gisteren met grond gelijk hebben gemaakt rollen ze vandaag de rode loper voor uit.
  Voorbeeld Ronny Brunswijk, Somohardjo,En niet te vergeten J. Wijdenbosch,A.Amafo deze figuren hebben geen greintje principe en moraal. Er zijn beelden op youTube te zien waar Bouterse Sommo en Brunswijk neerzet als twee onbetrouwbare gasten en nu staan deze drie gasten te dansen op de podium.

  maandag 9 juli 2012 om 10:26 uur.
 2. En daarom wordt het hoogtijd dat de bezem door het politiek lanschap wordt gehaald. Al die oude fossielen kunnen wat mij betreft met pensioen of naar Santo Boma. Suriname snakt naar vernieuwing, maar deze worden systematsch tegengewerkt door de oude politiek. Een nieuwe jongerenpartij(en) is meer dan wenselijk !

  maandag 9 juli 2012 om 10:36 uur.
 3. Laatste nieuws:

  Staatsolie aandelen verkocht aan president Obiang.
  Overdracht vindt 18.00 uur plaats.

  maandag 9 juli 2012 om 10:42 uur.
 4. Overlopers, dit proces houdt een keer op. Hier zijn 2 belangrijke natuur processen gaande: osmose en diffusie. Goed dat het nu al begint, dan zijn in 2015 alle “stofdeeltjes”op de juiste plaats (hoop je).

  maandag 9 juli 2012 om 10:44 uur.
 5. De zwevende kiezer bepaalt tegenwoordig de uitslag van de verkiezingen.
  Dat is in de hele wereld al gewoon.

  maandag 9 juli 2012 om 11:06 uur.
 6. De overlopers zijn de minst betrouwbare mensen.Bij hun gaat het totaal niet om een partijprogramma ,maar om hun eigen zak.

  maandag 9 juli 2012 om 12:15 uur.
 7. En als men niet uitkomt, dan is het wel met vuisten de duidelijke taal!! SU Mentaliteit!! Worstelpartij is ook niet weg te denken!! Ik blijf thuis!!! Jawel BANG!!!!!!

  maandag 9 juli 2012 om 12:20 uur.
 8. Dat beloofd wat in 2015, de wijze hoe die gasten daar nu bezig zijn, en die Chandrikapersad S!!! is van plan.
  Als baas pleite gaat en hij de grootste partij wordt, boi dam wan sie, sang aw doe, want hij heeft ook eea op zijn kerfstok, maar goed. Het is nu kijken en afwachten, en hoe mensen zich daar gaan opstellen richting 2015.
  Het is nu koffiedik kijken, maar wel leuk om te volgen op weg naar die bigi dei!!!!!!

  maandag 9 juli 2012 om 12:55 uur.
 9. @ Prem Maandag 9 juli 2012 om 10:36 uur
  Ik zou niet zo luid onzin uitkramen.
  Jouw Miesiekaba en Bouva behoren tot de jongeren,maar zijn niet zo hoopgevend voor de Surinaamse politiek.

  maandag 9 juli 2012 om 16:39 uur.
 10. De NF/NL(VHP) weten ongeveer precies wat in 2015 gaat gebeuren nml dat ze verzwakt zullen worden en daarom zijn ze begonnen met allerlei streken om dat te voorkomen.
  Vooral aan de Hindoestanen van de VHP aanhangers wil ik zeggen om hun ouderwetse gedoe van etniciteit politieke voering van generaties/geboorte VHP,er en ik ben een hindoestaan en ga blindelings op een hindoestaanse partij stemmen voor altijd achterwege te laten.
  Verbreekt aub deze slechte mentaliteit, omdat het nergens in een spirituele boek geschreven staat(bewijs materiaal).
  Deze zelfde fouten maken de hindoes ook bij hun eigen religie. De tijdperken zijn verandert en we leven in een laatste tijdperk(Kali Yuga). Alle mensen zijn Sudra.s.
  Wat de politiek betreft moeten de burgers een juiste beslissing nemen. En wat is de juiste beslissing?
  Stemmen/aansluiten en power geven aan een Partij(Combinatie) die geen etnisch, maar een multi etnisch is en ook een grootste partij.
  Maar het belangrijkste die Uw(burgers) belangen kan behartigen en ontwikkelingen in dit land kan brengen.
  Die niet alleen maar praat, maar doet.
  Een vb van NF, ze spraken en beloofden van grote bruggen zal komen, maar zijn helaas niet gekomen(zelf voor opslag kosten betaald) en de NDP had dat gebouwd.
  De NDP zou tol nemen voor die 2twee grote bruggen om dat geinvesteerde geld terug te verdienen om daarna andere grote bruggen te bouwen, maar NF had dat niet gedaan alleen om geen stemmen te verliezen en afhankelijk te zijn van NL, hun baas en adviseur.
  Ik herhaal, burgers van dit land sluit aub niet bij NF, zodat NL geen baas meer kan spelen van SU.
  SU heeft zijn eigen baas nodig en dat is de enigste en de beste President D.D Bouterse.

  maandag 9 juli 2012 om 17:28 uur.
 11. Kondremang, ook de kiezers en partijleden hebben de smaak van reshuffelen te pakken. Sek eng dang van de ene partij naar de andere partij. We kunnen nog enige tijd draaien……………….maak er gebruik van zou ik zeggen!

  maandag 9 juli 2012 om 18:02 uur.
 12. @Radjkoemar Rajaram,….volgens mij ben je een djonkie

  maandag 9 juli 2012 om 18:09 uur.
 13. Overlopers zijn doodlopers!!

  maandag 9 juli 2012 om 18:32 uur.
 14. @Radjkoemar Rajaram, jouw beste baas is Johnny Walker en niets anders. Dat je teveel kletst is niet eens het ergste. Het is allemaal poep in het kwadraat gedeeld door twee. Suriname heeft geen baas nodig. Een hond heeft een baas. Wat Suriname nodig heeft zijn jonge integere bestuurders. Al die oude fossielen kunnen met pensioen of naar de jail.

  maandag 9 juli 2012 om 21:12 uur.
 15. heeft mens nu-al de hoop opgegeven van het trio desi-somo-ronny terwijl er nog drie jaar te gaan is..

  wat hoop op zegen leven wij toch in surbo..

  maandag 9 juli 2012 om 21:22 uur.
 16. Overlopers is een erfopvolging en ze moeten precies weten welke partij of combinatie de verkiezing in 2015 gaat winnen om naar die partij over te lopen zodat ze geen tijd/moeite/geld verliezen.
  De oude politieke krachten/fossielen van de NDP/MC/PL en ABOP hebben we dringend en altijd nodig, omdat ze de grootste ervaring hebben wat NL met SU wou doen, maar de oude fossielen van de NF moeten wel weg. Er moeten nog twee volgen en dat is W en C
  Waarom? Omdat NL via de oude fossielen van NF adviseur van SU speelt om SU over te nemen.
  NF is een partij van NL en dat moet voor altijd verbroken worden.
  We hebben in SU een eenheid, 1(een) volk en een Grote partij of combinatie nodig die SU belangen moet behartigen.

  dinsdag 10 juli 2012 om 01:42 uur.
 17. ze moeten leren ABN Nederland leren schrijven,ik zie dat de woordeb door elkaar woorden gehaald

  dinsdag 10 juli 2012 om 09:23 uur.
 18. @Radjkoemar
  Je zegt het goed: 1 heid. Want jij bent in je eentje een éénheid.
  “w en c”, daar moet jij op blijven zitten: wc

  dinsdag 10 juli 2012 om 11:57 uur.
 19. Men.r.Rajaram
  niemand is meer achter en ouderwets vooral de hindoetanen er is een volk op deze wereld die in de maatschappij snel aan pas en ook niet vergeten geschoold.ik vraag me af wat zeur jij.ik zou zegggen ga af toe in de weekend uit en niet alleen de dubbel blck.oke

  donderdag 12 juli 2012 om 09:56 uur.
 20. GMAP,
  Wees maar trots op jullie pricipes om vanuit een Rawagede-moorddstaat jouw eigen (moeder)land van geboorte of anderszins te verlinken voor een bordje gebakken todobere’s?

  donderdag 12 juli 2012 om 11:56 uur.
 21. Als een schip zinkt nadat het is kaal gevreten, in dit geval SS Democratia, verlaten de ratten het schip en klampen zich vast aan voorhanden zijnde wrakhout in de hoop daar weer wat over te nemen. Ook al is het politiek, een rat is een rat en blijft een rat en zal volk en ziel verkopen om te kunnen blijven wroeten.

  zaterdag 21 juli 2012 om 23:06 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:

Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com