Verdachte Decembermoorden in hoger beroep

50

PARAMARIBO, 3 jul – Edgar Ritfeld, verdachte in het proces rond de Decembermoorden, gaat in hoger beroep. Dit meldt de Ware Tijd. Ritfeld kan zich niet verenigen met het besluit van de krijgsraad om het vonnis op te schorten. De oud-militair gaf eerder al aan geen genoegen te nemen met een opschorting of stopzetting van het strafproces.

Dat zou geen voldoening geven, omdat er geen bloed aan zijn handen zou kleven. “Ik ben onschuldig en wil vrijspraak. Ik wil niet dat er in de samenleving enige twijfel bestaat over mijn onschuld, vanwege een eventuele niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie als gevolg van de amnestiewet”, aldus Edgar Ritfeld. Zijn advocaat Gerold Sewcharan zegt ook vrijspraak te zullen claimen. Het maakt deel uit van zijn verdedigingsstrategie.

De amnestiewet wordt dan ook genegeerd. “We hebben nadrukkelijk geen beroep gedaan op de amnestiewet, omdat Ritfeld niet wil dat de strafvervolging eindigt met niet-ontvankelijkheid”, zegt Sewcharan. Met zijn besluit in hoger beroep te gaan, gooit Ritfeld wel roet in het eten van andere verdachten. De bedoeling van de wet was juist af te rekenen met het proces. Een andere verdachte, Ruben Roozendaal, was ook tegen amnestie. Voor hem is hoger beroep geen optie.


50 REACTIES

 1. Bouterse zou het voorbeeld van Ritfeld kunnen volgen, maar dat doet hij niet, omdat de bewijslast tegen hem overweldigend is. Vandaar dat de parlementariers zich hebben laten misbruiken, opdat Bouta een ‘vrijgeleide voor het leven’ kon verkrijgen. Met zijn aktie toont Ritfeld dubbel en dwars de schuldigheid van Bouta aan.


  Maak melding

 2. Nogmaals! Indien er Nationaal geen veroordeling komt,
  zal deze veroordeling Internationaal geschieden!
  De hoofdverdachte moet maar zelf inschatten welke
  veroordeling hem beter uitkomt.


  Maak melding

 3. Een bewijs dat deze Edgar Ritfeld overtuigd is van zijn onschuld en zijn naam wil zuiveren door de rechtbank.

  Bouterse doet precies het tegenovergestelde…….


  Maak melding

 4. Applaus voor Ritfeld, zo wil ik het horen!!! Dies na wang echte sranang mang!!! Dapper, recht en waarheid maken vrij……. JA mang!!!!!!


  Maak melding

 5. Dit is dapper, maar ook ik heb geen enkel vertrouwen in de Sur. rechtspraak, en niet omdat de rechters hun werk niet goed zouden doen, maar omdat ze vrezen voor hun leven en dat van hun dierbaren……


  Maak melding

 6. Nou daar gaan we weer, het licht is weer aan, meneer Edgar R in de bocht. Nou ja hier gaat ook geen flikker van terecht komen. En er is inmiddels weer een half jaar voorbij, en ja ja langzaam gaan we weer naar 8 dec, en drie tintie jaren, boi!!!1 Mensen laten we mekaar niet voor de gek houden, die poppen kast gaat lang duren, boeng langa, let maar op. Nu wachten op een volgende act!!!! Wie o wie!!!!


  Maak melding

 7. (off topic)@Pasew,
  De twee @sters Henk en Zucht zijn ondergedoken om onder het genot van de zure lucht uit de onderbuik van Zucht een nieuwe klucht op te voeren.

  En nu ben ik weg tot vanavond voor de mensen in deze regio, zij die aan de andere kant van het water zijn liggen dan al op een oor.


  Maak melding

 8. zo ver ik weet wil vrijspraak niet zeggen dat iemand onschuldig is. Het betekent dat er geen afdoend bewijs geleverd kon worden. Aleen ontslag van rechtsvervolging wil zeggen dat iemand clean is.Dus laten wij kijken wat de rechter zal zeggen.


  Maak melding

 9. als het goed is,en de rechtsgang gaat door aangespannen door ritfeld,dan zal zeker de hoofd verdachte verhoort moeten worden..

  zal hij dan verschijnen.

  de vraag is ook,waarom de nabestaanden geen hoger beroep hebben aangevraagt bij de su. rechters/pg..

  en als rozenblad vindt dat hij onschuldig is,waarom niet samen met ritfeld hoger beroep aangevraagt dat hij onschuldig is..

  het wordt leuk in su..de komende tijd naar mate de verkiezingen naderen..

  heb je de toespraken van 1 julii keti koti van baas gehoort….ver beneden pijn..


  Maak melding

 10. Bestaat er wel rechtspraak/gerechtigheid in SU? ik denk van niet!!

  deze man kan zich van alles herinneren van onschuld en de meeste anderen kan van niets meer heugen!! de grootste hufter ook niets!!

  Leven met opgeheven hoofd is top!! Dat na MANG!!!!! voor de rest mietjes!!


  Maak melding

 11. Ritfeld heeft juist gehandeld. Dit is op goed advies van zijn advocaat. Hiermee is het Hof genoodzaakt de zaak in behandeling te nemen. Geweldig!!!


  Maak melding

 12. Wanneer stopt deze poppenkast? Suriname is alleen maar geld kwijt aan deze onzin. Er is een amnestiewet en dat dient iedereen te respecteren. Schuldig of onschuldig is daarmee niet meer aan de orde. Suriname wil rust.


  Maak melding

 13. Ja Suriname wil rust, en die zal geen seconde eerder komen dan wanneer de massamoordenaar, drugsdealer DDB en zijn partners in crime voorgoed achter de tralies verdwijnen…..


  Maak melding

 14. Sorry Onoplettende burger, vreemd dat je plusjes krijgt voor een onjuiste uitleg van vrijspraak en OVAR.

  In beide situaties hoeft de verdachte niet clean te zijn maar kan het zijn dat er geen straf kan worden opgelegd omdat het feit niet wettig en overtuigend is bewezen(vrijspraak)of niet kan worden opgelegd ondanks het feit is bewezen(OVAR).

  Beter op de betekenis letten aub 😉


  Maak melding

 15. Anna Zoeloe: ” Schuldig of onschuldig is daarmee niet meer aan de orde. Suriname wil rust”

  Niet meer aan de orde……..

  ” Er is een amnestiewet en dat dient iedereen te respecteren”

  Er is een grondwet beste Bouterse Slaafje en die dient iedereen te respecteren.

  Suriname krijgt pas rust als de moordenaars achter de tralies zitten. Geen minuut eerder.


  Maak melding

 16. @anna_z, ik kan het mij niet voorstellen dat iedereen de amnestiewet dient te respecteren.

  in het hele land en op velen posten zitten er nog steeds mensen met een zwaar verleden die het land regeren. Bah, ik hoef er niets van. Lees wat nu in Nickerie is gebeurd:::::

  Starnieuws verneemt dat Veira is aangehouden voor misbruik van een minderjarige en/of minderjarigen. Deze functionaris van de bestuursdienst heeft eerder twee jaar in de bak gezeten voor een soortgelijk misdrijf. De rechter vond bewezen dat hij een vijftienjarige seksueel exploiteerde.

  Binnen de ambtelijke bureaucratie is hij nimmer uit het systeem gezet en is hij altijd ‘in functie gebleven’ met behoud van zijn salaris en emolumenten.


  Maak melding

 17. kijk de medaille heeft twee kanten. en ik zal u de ene kant nu laten lezen. ruben rosendaal die zijn m ond vol had van wie schuldig is/was heeft op geen enkele wijze het voorbeeld van men ritfeld opgevolgd om zijn onschuldigd te bewijzen( overigens men ritfeld het is een moedige daad van u om op die manier uw naam te zuiveren.succes in uw poging dat gedaan te krijgen). en nu snap ik waarom ruben plots zo als een raaf kon rappen. hij van alle 25 weet veel van de moorden van 8 dec 1982. I rest my case.


  Maak melding

 18. “Suriname wil rust.”

  Kan nog als een ontploffende ballon in het gezicht
  hoofdverdachte keizer Bigi Mofo werken!

  Wanneer er rust is, heerst de stilte en dan kan heel de
  binnenstad van Paramaribo (ik woon op een steenworp
  afstand van het Fort Zeelandia) het gekreun van de
  gemartelden horen!


  Maak melding

 19. Aan Mr E.R wil ik het volgende zeggen nml:
  – Als U onschuldig bent kan men U niet als een verdachte beschouwen.
  – Weet U niet dat 1(een) kleine foutieve verklaring van een verdachte U in problemen kan zetten.
  – Dus met de amnestie is alle problemen al opgelost.
  – De regering is al bezig met de waarheid commissie en alles zal dan boven tafel komen. Wie wat wanneer en hoe?
  – Zo een klein land met een half miljoen inwoners, kan er onderling tussen de verdachten niet gediscussieerd en overlegd gepleegd worden, dat het algemeen belang voor keur heeft dan eigen belang.
  – Waarom moet de Regering die op de goede weg is, constant gesaboteerd worden.
  – Is iemand tijdens de geboorte met geld op de aarde gekomen en wanneer men dood gaat, gaat men met al zijn verdienste geld ook meegaan?
  Opmerking: Het enigste wat ik van mijn kant kan doen is de Almachtige God bidden dat er oplossingen komen dat er rust heerst in ons geliefd land SU.


  Maak melding

 20. Het spel van Bouterse is allang uit gespeeld, het is kwestie van tijd. We zijn nu 2 jaar verder en als zijn beloftes zijn nog niet vervuld.
  Zijn volgende set? De grondwet aanpassen in zijn voordeel.Mensen omkopen en bedreigen,..daar is hij master in.


  Maak melding

 21. Kokkerellen met W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste). Dat Zucht en Henk Molenaar zichzelf vrijwillig achter de tralies geplaatst, is een feit. Vanuit hun erbarmelijk ontstane situatie, gunnen zij anderen de vrijheid niet. Zucht en Henk Molenaar zijn gevangenen van zichzelf en zitten thuis hun levenslange gevangenisstraf uit. Door hun eigen criminele activiteiten w.o. list, leugen, bedrog m.n. zijn ze voor straf op zeer mysterieuze, door zichzelf veroordeeld.

  Zij krijgen op tijd hun portie van hoofdverdachte W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste). Vandaag heeft koning Bigi Mofo – de laatste beter bekend als W. Whome, heerlijke B.B. met R Bouterse Brunswijk met Ritfeld en/of Rozenblad voor hun op het menu staan. Voor straf wordt deze “maaltijd” opgediend op een roze(n) blad en moet worden opgegeten in het ri(e)t
  f(v)eld. U kent ze toch, die roze jongens met een stevig stukje ri(e)t in hun ……… Het is heerlijk, zo’n maaltijd, heerlijk ook om koning Bigi Mofo – de laatste W. Whome heerlijk te zien komen/koken zeg! Zucht en Henk Molenaar smullen maar!!! Lieb’ wan Ted(je) gie Pasew nanga Esmerald oeng lobi mede-criminelen, jere Zuch(toe) nanga Mole nare Henkie. Opeten die B.B. met R!


  Maak melding

 22. Kokkerellen met W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste). Dat Zucht en Henk Molenaar zichzelf vrijwillig achter de tralies hebben geplaatst, is een feit. Vanuit hun erbarmelijk ontstane situatie, gunnen zij anderen de vrijheid niet. Zucht en Henk Molenaar zijn gevangenen van zichzelf en zitten thuis hun levenslange gevangenisstraf uit. Door hun eigen criminele activiteiten w.o. list, leugen, bedrog m.n. zijn ze voor straf op zeer mysterieuze, door zichzelf veroordeeld.
  Zij krijgen op tijd hun portie van hoofdverdachte W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste). Vandaag heeft koning Bigi Mofo – de laatste beter bekend als W. Whome, heerlijke B.B. met R Bouterse Brunswijk met Ritfeld en/of Rozenblad voor hun op het menu staan. Voor straf wordt deze “maaltijd” opgediend op een roze(n) blad en moet worden opgegeten in het ri(e)t
  f(v)eld. U kent ze toch, die roze jongens met een stevig stukje ri(e)t in hun ……… Het is heerlijk, zo’n maaltijd, heerlijk ook om koning Bigi Mofo – de laatste W. Whome heerlijk te zien komen/koken zeg! Zucht en Henk Molenaar smullen maar!!! Lieb’ wan Ted(je) gie Pasew nanga Esmerald oeng lobi mede-criminelen, jere Zuch(toe) nanga Mole nare Henkie. Opeten die B.B. met R!


  Maak melding

 23. Naturel ik vind het een fantastisch stuk. Het woord – hebben – is eraan toegevoegd voor jou, het was weggelaten. Ik onderschrijf het stuk. Het is een realistisch kijk, komisch en lachwekkend. Deze afbrekende lui moet men niet voor terugdeinzen. Het zijn desastreuze lieden van/voor Suriname en haar toekomst.


  Maak melding

 24. ik vind dit een goede beslissing om in hoger beroep te gaan, als het zo is, zoals de man zegt, dan kan deze man iedereen recht in de ogen kijken, en geef dat innelijke rust,ik zou goed vinden,als iedereen dat zou doen.

  schoerioen


  Maak melding

 25. @T.R.Sleur

  Henk Molenaar en Zucht zijn inderdaad gevangenen van zichzelf. Ik kan me niet voorstellen dat deze mensen een prettig leven hebben. Mensen als Henk Molenaar en Zucht zitten zo vol haat en zelfmedelijden en projecteren al hun frustraties op anderen.
  Het lijkt soms alsof dit forum voedsel voor ze is en kunnen moeilijk zonder dat beetje aandacht dat ze hier denken te krijgen. Eigenlijk vind ik ze een beetje zielig.


  Maak melding

 26. Hallo meneer Ritveld waar maak je je druk om.
  Deze mensen hebben geen zaak ,zij werken in het belang van frankenstein.
  Steek dat geld wat je die meneer wil betalen lekker in zak.
  Pak je hengel en ga lekker vissen,want het is over mie boi.

  Groetjes,


  Maak melding

 27. Beste Tritonus:

  Maak je om mij geen zorgen.

  Ik heb een schitterend leven. Ik reis de hele wereld rond, heb prima baan. Heb 2 fraaie huizen: één in Suriname en één in Nederland. Ik geniet met volle teugen van het leven.

  Een schitterende vrouw en een nog mooiere dochter.

  En ik verdien mij geld door hard werken en op een eerlijke manier zonder mensen te benadelen, te beschadigen of te bedonderen of mijn hand op te houden.


  Maak melding

 28. Wij hopen met z´n allen dat je dochter evenzo mooier van binnen is. In elk geval mooier dan “pa”. Immers, vallen de appels niet ver van de stam.


  Maak melding

 29. @Molenaar

  Hopelijk betaal je ook belasting in Su en krijg je geen bijstandsuitkering. Ik werk bij de belastingdienst en we verzamelen op dit moment heel veel gegevens van SuriNeds en autochtone Nederlanders met een bijstandsuitkering die illegaal een huis in Suriname hebben laten bouwen.
  Ik hoop dat het woord eerlijk bij jou ook echt eerlijk betekent. In ieder geval bedankt voor de informatie.


  Maak melding

 30. Gezien de reacties rechtstreeks vanaf de Berm is
  onderstaand:

  “Dinsdag 3 juli 2012 om 23:44 uur, door W. Whome

  “Suriname wil rust.”

  Kan nog als een ontploffende ballon in het gezicht
  hoofdverdachte keizer Bigi Mofo werken!

  Wanneer er rust is, heerst de stilte en dan kan heel de
  binnenstad van Paramaribo (ik woon op een steenworp
  afstand van het Fort Zeelandia) het gekreun van de
  gemartelden horen!”

  Een voltreffer!!!

  Niet criminelen zijn plotsklaps criminelen!
  Criminelen met keizer Bigi Mofo I als ongekroond leider
  zijn voorbeeldfunctionarissen! Voor deze stumperds en
  hun eventuele nazaten.

  Feit:
  keizer Bigi Mofo I veroordeeld tot 11 jaren penitentie
  wegens drugssmokkel.

  Feit:
  keizer Bigi Mofo I gedagvaard als hoofdverdachte voor
  mensenrechtenschendingen en meervoudige moord.

  Doet zeer noh?!


  Maak melding

 31. !!!!!!!!!!PROCLAMATIE!!!!!!!!!!

  Na protest op deze forum van W. Whome, Henk Molenaar, surinam patriot, Esmerald en Lasede_Bouta,heeft baas besloten af te treden.Jullie kunnen jullie geld gaan halen bij Nederland en jullie krijgen ridder in de orde van Oranje Nassau.
  Jullie hebben jullie best gedaan en jullie gaan beloond worden voor jullie inzet op deze forum.Jullie kunnen echt dingen veranderen en we bedanken jullie voor alle goeie werk.


  Maak melding

 32. anna en de haren willen geen rust. Ze willen dat de waarheid verdwijnt, maar die lijken blijven uit de kast tuimelen, hoe goed ze ook worden weggestopt.

  Ritfeld heeft roet in het eten gegooid, tjé potie.

  Als ik onschuldig ben, wil ik ook de zaak tot het einde doorgevoerd hebben. Wie drie keer gebruik maakt van amnestie, ………… .

  Mooie wending van de zaak. Punwasi doet het nu in zijn broek. Elgin ook.


  Maak melding

 33. W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste) als meneer STILSTAND. Incidenten binnen een revolutie neerzetten als zijnde klakkeloze (moorden)) is verdraaien van feiten en meer niet. Dat W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste) z’n eigen romantisch beeld op na houdt van de Surinaamse revolutie is buiten de werkelijkheid om. Mensen voor het karretje spannen om land en volk te vertegenwoordigen en zonodig te verdedigen, om hierna dezelfde personen vals te beschuldigen van crime is onredelijk en tevens onjuist, op z’n zachts uitgedrukt. Alhoewel elkeen de situatie destijds min of meer betreurt. De een zegt verder, de ander zegt stilstaan. De romantici met name als baas romanticus W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste) zal niemand hem het recht ontnemen om te blijven stilstaan in de tijd. Een bekend Surinaamse gezegde: owroe gwentie foe todo, na kraskrasie. Onze (koning Bigi Mofo – de laatste) W. Whome verworden tot standbeeld, vanwege het koste wat kost te willen blijven stilstaan. Wie weet wordt het beeld van Kwakoe aan de dr. Sophie Redmond binnenkort totaal overbodig geacht, vanwege onze “held” baas romanticus W. Whome (koning Bigi Mofo – de laatste), meneer STILSTAND.


  Maak melding

 34. Kan die man de kosten opbrengen…is hij idioot of zo…wie neemt wie in de maling.
  Dit soort proces kosten zijn vrij hoog.
  Alleen zijn zaak op dit moment als hij dat echt wil brengt meer dan 60/120 man aan arbeid processen…..dan wie moet het betalen….de belasting betaler…maar dan zijn zij gek of niet.


  Maak melding

 35. @Oom Boem
  En het reizen van de paarse regering, komt dat gratis?Zijn het niet de belasting betalers die opdraaien voor de kosten van een groepje bendeleden bij elkaar?


  Maak melding

 36. Heel goed gedaan meneer Ritfeld.Er is weer hoop ontstaan dat de massamoordenaar alsnog gestrafd zal worden.En volhouden netals de heer Rozenblad, niet zwichten voor de moordenaar en zijn bedreigingen.


  Maak melding

 37. Staatsolie kan nooit iets va Jharap zijn geweest. Met alle respect voor Jharap met zijn kwaliteiten. Jharap was gewoon als elke andere wrokomang, was hij een werknemer van Staatsolie. Onder welke regering het bedrijf Staatsolie gestart, die regering strijkt normaliter met de eer. Als Jharap integer is, laat hij dat kenbaar maken. Maar nee, ook Jharap helpt de controverse Kolie/Blakamang overeind houden. Jharap heeft namelijk nooit als regeringsleider gefungeerd in Suriname. Of had Jharap het geld om Staatsolie te beginnen. Nee, dus. Jharap is ook bewust subtiel smerig bezig en neemt de mensen in de maling door op een stoel plaats te nemen, waar hij nooit op heeft gezeten. Liars talk van Jharap.


  Maak melding

 38. “Mensen voor het karretje spannen om land en volk te vertegenwoordigen en zonodig te verdedigen”

  Lachen joh! Wie heeft wie voor welk karretje gespannen?!
  Dit is wel erg hooggegrepen! Daags voor de verkiezingen
  laten criminelen zich door de voormalige kolonisator
  verleiden om het wettig gezag naar huis te sturten!

  Zeker geboren na 1980. Huisvrouwen gingen de straat op
  met potten en pannen. Iedereen was de criminele bende
  van keizer Bigi mofo I spuugzat!

  End of story, kijk maar op youtube naar beelden.
  Voor de goede orde, die beelden liegen er niet om.


  Maak melding

 39. Bouterse werd in juli 1999 voor zijn betrokkenheid bij een drugstransport van 474 kilogram cocaïne, dat in 1997 werd onderschept in de haven van Stellendam, bij verstek tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Voor zijn betrokkenheid bij andere drugstransporten of deelname aan een criminele organisatie was volgens de rechtbank onvoldoende bewijs geleverd. Nadat zijn advocaat Bram Moszkowicz in hoger beroep ging werd de straf verlaagd tot 11 jaar[12]. Bouterse reageerde op zijn veroordeling met de bewering dat de kroongetuige in de rechtszaak, de Belg Patrick van Loon, omgekocht was door de Nederlandse justitie.
  Oud-president Ronald Venetiaan reageerde op de veroordeling met harde opmerkingen die het beeld bevestigden dat het algemeen bekend was dat Bouterse zich met dit soort zaken bezighield[13].
  Zijn zoon Dino Bouterse werd in augustus 2005 in Paramaribo veroordeeld tot 8 jaar celstraf, wegens actieve betrokkenheid bij internationale drugshandel en wapensmokkel.


  Maak melding

 40. Sommige idioten zijn zo dom dat ze kort achter elkaar onder 2 verschillende noicknames een identieke posting plaatsen:

  Woensdag 4 juli 2012 om 10:38 uur, door Naturel
  Woensdag 4 juli 2012 om 10:40 uur, door T.R.Sleur

  Om direct daarop zichzelf met een andere nickname een veer in hun reet te stoppen:
  Woensdag 4 juli 2012 om 11:04 uur, door anna_z

  En bij gebrek aan inhoudelijke argumenten wordt de onzin nog maals herhaald.
  Woensdag 4 juli 2012 om 16:09 uur, door Naturel

  Het proces moet doorgaan en de ongrondwettelijke amnestiewet de prullebak in


  Maak melding

 41. @ Naturel,
  Als ik zo vrij mag zijn ?
  Hoe voed jij jou kroost op als het om normen en waarden aangaat, en goed en slecht? Ik kan mij niet voorstellen dat de aanbidders van een figuur als Bouterse dat wel kunnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.