Iamgold wist niet van camera in kamer arbeiders

7

PARAMARIBO, 3 jul – Het Canadese management van goudproducent Iamgold wist niets af van het bespieden van enkele arbeiders. Volgens bedrijfswoordvoerder Roy van Aerde ging het om een soloactie van de veiligheidsdienst. De arbeiders werden verdacht van het stelen van goud. In hun slaapvertrekken waren camera’s geplaatst.

De arbeiders ontdekten de camera’s en stellen het management verantwoordelijk. Arbeiders van Iamgold zijn namelijk verplicht enkele weken per maand te ‘wonen’ op de werkplek. Via hun advocaat is een schadeloosstelling geëist van ruim veertigduizend dollar. Het management wast de handen in onschuld. “Dit is niet beleid van het bedrijf”, zegt Van Aerde tegenover de Ware Tijd. Het hoofd van de veiligheidsdienst zou eigendunkelijk hebben gehandeld.

De camerabeelden hebben geen bewijs kunnen opleveren. “Het bedrijf heeft haar excuses aangeboden en het hoofd van de beveiliging is uit zijn functie gezet”, aldus Van Aerde. Ook tegen andere personeelsleden zijn maatregelen getroffen. De arbeiders kregen dit te horen tijdens een gesprek met het management. Over een eventuele schadeloosstelling is met geen woord gerept. Wel is schriftelijk gereageerd op een brief van de advocaat van de arbeiders.


7 REACTIES

 1. Peter R de Vries ter hulp roepen!! Daar zit wat in!!!
  Hij kan ze wel les geven en opvoeden, hoe het wel moet!!

  Wie eerlijk is, hoeft voor niets te vrezen!!!!


  Maak melding

 2. De arbeiders die een vergoeding eisen hebben misschiens zelfs de camera geplaats. Vele rovers, boeven, en ex santobomaen zijn er werkzaam.


  Maak melding

 3. Jij hoeft niks te weten Ik Ben Goud…maar jij bent verantwoordelijk…bij welke rechter jij ook komt…unu faya…maar sranan rechter moro faya een portie telo en jij wordt geregeld…mi zabi.!


  Maak melding

 4. Twee dingen vallen mij op.
  1) de naam van hoofd beveiliging wordt niet genoemd
  2) We horen niets van die nieuwe en betere contract die deze regering heeft afgesloten met lamgold die er van langs kreeg van Bouterse tijdens zijn verkiezing circus.
  Over transparantie gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.