Surinaamse diplomaat moet terug naar huis

26

PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 3 jul – Marcia Refurm, ambassaderaad op Trinidad & Tobago, moet terug naar Suriname. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken besloten. Renfurm zou tot twee maal toe verbaal in aanvaring zijn gekomen met ambassadeur Fidelia Graant – Gallon. Het besluit van Paramaribo komt ook op de ambassade aan als een donderslag bij heldere hemel.

De twee vrouwen hadden inderdaad woorden, maar zoveel zou het ook weer niet om het lijf hebben gehad. “Refurm is zeker twee keer flink uitgevaren tegen de ambassadeur en zoals het hoort, heeft die de incidenten aan Paramaribo gerapporteerd. Maar niet met de bedoeling dat ze wordt teruggeroepen”, zegt een informant tegenover de Ware Tijd. Daar valt tegen in te brengen dat het rapporteren niet nodig zou zijn geweest als het inderdaad ‘niet zo erg’ was.

Wellicht vat Paramaribo het ook zo op. Renfurm is lid van Paul Somohardjo’s Pertjajah Luhur. Als vervanger van de ambassadeur moest ze eerder dit jaar naar een conferentie in Mexico. Refurm weigerde, omdat ze haar zesjarige zoon dan moest achterlaten. Een behoorlijke, betrouwbare oppas zou niet vinden zijn op het ‘onveilige’ eiland. Toen Graant – Gallon haar tot andere inzichten trachtte te bewegen, kreeg die de wind van voren.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Somo gaat Marcia Renfrum laten vallen, omdat zij niet lijkt op mensen als Somo. Somo is er slechts voor mensen die op hem lijken.


  Maak melding

 2. De hielenlikker Somo laat weer eens een Partijgenoot
  vallen:

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/11684

  Zolang Amina maar op haar post blijft!!!

  Dit is een portie op het bord van Tante Jenny;

  “Wellicht vat Paramaribo het ook zo op. Renfurm is lid van Paul Somohardjo’s Pertjajah Luhur. Als vervanger van de ambassadeur moest ze eerder dit jaar naar een conferentie in Mexico. Refurm weigerde, omdat ze haar zesjarige zoon dan moest achterlaten. Een behoorlijke, betrouwbare oppas zou niet vinden zijn op het ‘onveilige’ eiland. Toen Graant – Gallon haar tot andere inzichten trachtte te bewegen, kreeg die de wind van voren.”

  Genderbeleid noh?!


  Maak melding

 3. Lackin vindt dat wanneer diplomaten de naam van ons land te grabbel gooien zij niet gehaafd kunnen worden,wel luister lackintje jou baas Bouterse zet ons land keer op keer voor lul in de wereld en jij zwijg als het graf, wie houdt wie nou voor de gek??


  Maak melding

 4. Nu die doekhie nog…. lackin, dan krijg je een pluimpje.
  Wie niet voldoet, moet eruit.

  Dat wordt lachen, als ze nu alle foetoeboi’s eruit flikkeren, ingefluisterd door……..

  “De president zei voorts dat men versteld zal staan over de maatregelen die hij zal nemen om verdere ontwikkeling van het land te garanderen. Hij benadrukte dat wanneer hij mensen naar huis stuurt, dat een weldoordachte stap is”
  bron starnieuws

  Zoooo, who’s next….
  Mss moeten we een lijstje maken voor….


  Maak melding

 5. Ai boi, wie niet deugt wordt eruit getrapt. Prima!!!Een aantal mensen moet zichzlef dan ook wel in de spiegel aankijken en zichzelf wegschoppen!!! Spannend wie hun opvolgers zullen zijn. Wie biedt zich (kosteloos) aan 🙂


  Maak melding

 6. Ook zoiets, ja wat moeten we ermee. Als Paramaribo deze
  vrouw de wacht opzegt, nou ja het zij zo. De echte waarheid etc zullen we nooit weten wat zich op dat eiland heeft afgespeeld, dat moet duidelijk zijn.
  Je bent afhankelijk van berichten die hier overkomen.
  Geen paniek verder, er zijn ergere dingen waar we ons wel druk om moeten maken, dan die gast die over de scheef gaat!!!!


  Maak melding

 7. Zowaar gaat het goedkomen met ons Suriname als binnen dit deel van het volk wordt opgelegd een….

  houd je grote BEK plicht 🙂


  Maak melding

 8. Dit zijn de goed opgeleiden diplomaten die Suriname steeds weer voor schut zetten.
  Bij de partijPertjajah Luhur zijn GEEN hoog opgeleiden het zijn allemaal vriendjes die worden opgesteld zonder een goed scholing.


  Maak melding

 9. hoe zit het met de hoofd verdachte,hoeveel beloftes is hij nagekomen..

  wordt hij ook eruit geschopt..

  bij elke belangrijke bijeenkomst buitenland zelfs in het land su. verschijnt hij niet,ook een kwestie van niet nakomen beloftes afscpraken,,wordt hij ook weg geschopt..

  nieuw dc. coronie benomend,voor hoelang,wat zijn zijn kapasieteiten is hij geschoold genoeg,of alleen voor de tafel zitten..

  directeur azp krijgt meer dan 60000 srd p.m.,hoe zit het met de werknemrs op de werkvloer ook loons verhoging..

  ga zomaar door..


  Maak melding

 10. Wat weten deze Surinaamse professor-weetniets-kundigen? alleen maar trobi nanga soso oorlog!!

  Wanneer Paul Somohardjo van de partij Papaya Rumoer in het spel is, dan is het altijd verkeerd!!
  Zogauw men hen op de juiste pad stuurt, kreeg Marcia Refurm de wind van voren en kwam uit van achteren! Jongens het begint ergens te stinken richting Somo!

  Moele, moele! Somo. en inderdaad!! wie niet deugt, dan maar OPROTTEN!!!! Go prani bana nanga casaba!! okro soepoe, mooi taya bravoe!! Dati somo e lobie!!


  Maak melding

 11. Jullie hebben het nog niet door he!Die mevrouw van de ambassade raad in TT is de slapie van de baas van PL.
  Waarom denk je nou dat “baas” hoogstpersoonlijk gaat uitleggen aan die javaanse ongeschoolde hoe de vork in de steel zit.


  Maak melding

 12. Ook Humbert Eersel van de ambassade in Washington is teruggeroepen om hetzelfde feit. Grote bek en niets presteren, waar ken ik dat ook weer van?


  Maak melding

 13. Op de Surinaamse VN-vertegenwoordiging in New York zijn ook al een tijdje problemen met een assistente die belastingvrije drank met winst doorverkocht. Dit probeert men stil te houden, maar iedereen bij de VN weet dit. Suriname staat er weer gekleurd op!


  Maak melding

 14. Een groteBEK hebben en niet(s)presteren leer je werkelijk op de berm zie maar de DiDiBrie(de nietszeggende)leider van Su zie maar het optreden van deze rommel(DiDiBrie)in het buitenland dit Beest(DiDiBrie) maakt geen enkel indruk op zijn collegas.Wanneer dondert Ramon Abrahams op dan dit ding duegd voor geen meter.Hij doet echt geen moer dan alleen maar jagen en vissen en NDPers maar struikelen voor de markt aan de waterkant en naar L(b)imbo toe bellen en smeken dat Abrahams nou eens eindelijk iets hieraan gaat doen, maar wij zien niets gebueren.Voor zijn aantreden als minister lagen vele straten in de binnenstad van Parbo er erg akelig bij,toen moest je die Zaka-Zakas horen vanaf de berm nu zitten ze al 2 jaar en je breek je toe letter bek soso fa ding straat tegels loesoe.Je ziet geen enkele camera meer in de straten met bedriegers zoals: Jenny Simons,Rabin Par(misser)Limbo en andere zielige honden die het volk dood gooide met de vraag wanneer er door de regering (Front)iets gedaan zou worden.Deze bedriegers zouden alles weer in orde maken als zij aan de macht zou komen welnu ze zitten er al 2 jaar en de straten zijn nog onaangeraakt gebleven(soso bermtaal)Wat horen wij vandaag de dag;er komen chinezen naar Su om er te werken (wat ik overigens niet erg vind),want de Suries zijn lui nu pas weet DiDiBrie en Co dat.Was het niet Missie kaba die luidkeels heeft geroepen dat de Chinezen China maar moesten gaan ontwikkelen,Brazilianen moesten Brazlie gaan ontwikkelen en wat zien we vandaag de dag gebeuren DiDiBrie himzelf staat te roepen dat Suries lui zijn en dat hij daaron Chinezen laat overkomen om het werk te doen hahahahahahaaaaaa mi no mang waka soso fa mi e lafoeA kiesie a volk.Hij heeft ze letterlijk als stemvee gebruikt Hahahahahaaaa.Zo zoetjes aan krijgen we meer en meer geflipte,tjipies verwarde mensen(zonder dope gevreten te hebben) te zien in Su.Soso fa ding kong frus.DiDiBrie e frus alla sma vooral if ie dong.Hop paardje hop…………. op naar het paradijs van deze Zaka-Zaka DiDiBrie en Co zonder DOOD tewillen.Ete wang leesie hahahahahahaaaaa. Pe oeng de tide? En soema atie wang brong nanga mi mag wel,maar mie e tang lafoe hahahahaha Odiiii.
  Glenny


  Maak melding

 15. Waarde scribent Esmerald indien u het genderbeleid
  op het oog hebt, weet u ook dat dit een mofo regering
  is. They only deliver lip service!

  Meer vrouwen in de politiek, maar de kinderen dan!
  Moeten de kinderen dan 5 jaren in het vriesvak?!

  Géén moeder laat haar kind alleen!!!
  Wel enkele vaders maar moeders, nooit!!!


  Maak melding

 16. Dit krijg je ervan wanneer mensen benoemd worden o.g.v. politieke connecties (vriendjespolitiek) en niet op basis van kennis en kunde


  Maak melding

 17. Crimecoalition and Bermpolitiek: Wat verwacht men?

  Yes: Gebrek aan kwaliteit.

  Bermcultuur negeert kwaliteit.
  Zelfrespect en gevoel voor eigen waarde zijn ver te zoeken is. Meer nog: vernederen en beledigen zijn inherent zijn aan de Bermcultuur.


  Maak melding

 18. Dit zijn de mensen die zoveel te kletesen hadden over de regering Venetiaan-Sardjoe. Alweer stel ik de hamvraag: waar blijven de party line colommen in DWT van Richard Kalloe en de vieze communistische kritiek van de zogenaamde “Vader der ambassadeurs” de communist van Berg en Dal, Henk Herrenberg?


  Maak melding

 19. Meer dan logisch haar zoontje van zes is belangrijk. dus geen keus……. thuis in Su. is het beter,
  maar ook voor de belasting betaler.


  Maak melding

 20. bouta “”joe moes poer ding poorlai ,ze zijn een gevaar voor jou en je regering ,dink boeng ,mensen gaan je aanspreken en je gaat een prijs betalen als je dit soort mensen in je regering hebt .hopelijk is beve verstandig om dit soort figuren de laan te wijzen .
  geen tijd voor spelletjes .wij moeten vooruit geen vriendjes politiek ,de ndp is geen front die currupte lieden beschermt en verdedigt ,het resultaat hebt u gemerkt bij de vorige verkiezing dus laten wij ndpers van leren .laten wij een voorbeeld zijn dat wij trantsparant zijn ,goed voorbeeld doet volgen .


  Maak melding

 21. Kan iemand mijn vertellen hoeveel diplomaten,ministers, directeuren,DNA leden DDB tot nu toe al heeft versleten want ik ben de tel al kwijt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.