Jetty Mathurin ontving award uit dankbaarheid

10

Jetty Mathurin ontving afgelopen vrijdag uit handen van Peter Rijsewijk (PUURee) de ‘PUUR uit DANKBAARHEID award 2012’ tijdens een uitverkocht ‘CARREbean Night’ in Koninklijk theater Carré. Jetty Mathurin heeft deze award ontvangen ‘puur uit dankbaarheid’ voor de deuren die zij in de afgelopen 20 jaar dat zij in het theater staat naar eigen zeggen ‘’heeft moeten intrappen’’ om speelruimte te kunnen creëren in de theaters voor allochtone artiesten.

PUURee doet onder andere het management van Roué Verveer, Murth Mossel en Jandino en heeft vaak temaken gekregen met opmerkingen vanuit de theaterwereld als bijvoorbeeld: ‘’We hebben er al één staan’’. Met zo’n opmerking wordt dan bedoeld dat er al een allochtone artiest staat geprogrammeerd, die dan in de ogen van het theater de doelgroep al bediend en er dus geen ruimte meer is in de programmering voor nog een allochtone artiest.

PUUR vanuit de gedachte dat Jetty Mathurin ooit als eerste in Nederland als solo artieste de theaters betrad, en dus de deuren heeft geopend voor andere allochtone artiesten, heeft PUURee Jetty de ’PUUR uit DANKBAARHEID award 2012’ overhandigd.

Bekijk ook:


10 REACTIES

  1. Hier gaat mijn borst van opzwellen en mijn haren van trots doen opstaan.
    Jetty, van harte gefeliciteerd met deze erkenning van doorzettingsvermogen, je niet aan de kant laten schuiven, de kaas niet van je brood laten snoepen en een boegbeeld zijn voor hen die nog moeten volgen.
    Het is je van harte gegund… en nog veel meer.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.