Surinaams staatshoofd: ‘Sociale revolutie nodig’

79

PARAMARIBO, 15 jun – “We hebben meer dan ooit een sociale revolutie nodig.” Dit zei president Desiré Bouterse tot jongeren uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Vooral jongeren moeten de verantwoordelijkheid voor hun eigen toekomst serieus nemen. En die toekomst zo veel mogelijk zelf gaan invullen. De integratie binnen de regio speelt ook een belangrijke rol.

Die moet eens goed op gang komen. “Daarom roep ik jullie op integratie te helpen realiseren”, zei Bouterse op de zogenaamde High Level Youth Exchange. De ontmoeting moet integratie tussen de Caricom en Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, tastbaarder maken. Suriname wil absoluut een brugfunctie vervullen. Het is één van de redenen voor het organiseren van de bijeenkomst, nu Bouterse nog voorzitter is van de Caricom.

Hij ziet de landen van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika liever vandaag dan morgen integreren. “Jullie kunnen alle klasse- en geografische barrières overstijgen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, welke school je hebt doorlopen of wie je ouders zijn”, aldus Bouterse. Jongeren zouden hun karakteristieke creativiteit moeten aanwenden voor een versnelde integratie. Bouterse is tot eind juni Caricom-voorzitter.

Bekijk ook:


79 REACTIES

 1. Dat strookt niet met de denkbeelden van het Gemenebest.

  Die houden helemaal niet van sociale revolutie.
  Dus wat wil Bouterse nu eigenlijk?

  Anarchisme?

  De Christen houden ook al niet van sociale revolutie
  Dus baas. Denk eerst na voordat je wat roept.


  Maak melding

 2. Ach ja, na eind juni zijn wij gelukkig af van dit ding.
  Het is best wel heel erg raar en treurig dat een figuur als Bouterse zich geroepen voelt om de jongeren op te roepen voor sociaal revolutie, terwijl iedereen weet wat voor ellende deze man heeft teweeggebracht in Suriname met zijn misdadige revolutie.


  Maak melding

 3. Bouterse gebruikt weer zijn alom oude woorden als revolutie en nu ‘sociale revolutie’. Hij verzuimt wel concreet uit te leggen wat hij daarmee bedoelt. Hiermee vervalt hij weer in vaagheden en irrationele cretologieen.De jongeren hebben niets aan zijn uitspraken. Hij brult maar wat. Als hij daadwerkelijk een sociale revo wil bewerkstelligen zeg ik:’begin in je eigen land de problemen rondom armoede, inkomensongelijkheid, werkloosheid, criminaliteit, corruptie, gezondheidzorg en onderwijs fundamenteel op te lossen. Vermijd podia en schreeuw niet van de daken maar steek je klauwen uit je mouwen en doe wat!.


  Maak melding

 4. Bouterse is een grote van fan van het socialisme en communisme. Socialisten zien als hun grote ideaal een klassenloze maatschappij, waarin er gelijkheid tussen mensen is. Om dat te bereiken moet het particulier bezit van productiemiddelen worden afgeschaft. Fabrieken, banken en grond moeten in handen van de gemeenschap komen. Op deze manier zal er een rechtvaardiger samenleving ontstaan. In een kapitalistische maatschappij, waarin de productiemiddelen in handen zijn van een kleine groep mensen, krijg je die gelijkheid en rechtvaardigheid nooit, volgens de socialisten. Communisme en socialisme zijn begrippen die eigenlijk voor hetzelfde staan. In de praktijk is het communisme de meer radicale vorm. De rillingen lopen over mijn rug als ik het woord socialisme hoor. Hitler, Stalin, Mao en Kim Jong Il waren respectievelijk ook socialisten en communisten. Het heeft alleen maar ellende veroorzaakt.
  Dit is niet de weg die suriname moet in slaan. Bouterse kijkt teveel naar z’n vrienden Chavez, Calderon, Morales en Castro. We hebben geen revolutie nodig. Het land moet schoonschip maken met het verleden, aanstellen van nieuwe leiders en de democratische rechtsstaat respecteren.


  Maak melding

 5. Suriname is zeer zeker gebaad bij een totale revolutie met inderdaad een gezag met duidelijke taal.. Gelijkheid onder het volk.. daar is Suriname idd bij gebaad. De westerse media hebben de vrijheidstrijders altijd als criminelen bestempeld,en democratie door de mensen hun strot geduwd. Waardoor je dag van vandaag vergelijking krijgt over socialisme,communisme,dictatuur en allerlei zaken alsof het zo een slecht idee is. Vanuit Nederland is het makkelijk praten hoe het moet en allerlei uitspraken toen omdat je een individueel gevecht met een president wil uitvechten. Is het ni zo dat de criminaliteit(roof,inbraken,moorden) veel aanwezig is in Suriname? Is er geen armoede onder een aantal percentage van de inwoners? is huisvesting geen probleem in Suriname? infrastructuur?? Met wat strenger ,harder,misschien bij tijd en wijlen wreder beleid heb je al gauw last van minder dingen.. Zoals bv met een raam open slapen in Suriname? het zijn kleine dingen,inmiddels heef de Surinaamse politiek al bewezen niet kapabel genoeg te zijn om een land(stad) te leiden.. en al de problemen hoort eigenlijk op hun conto te komen….. !!


  Maak melding

 6. De eerste revolutie die in Suri moet plaats vinden moet bestaan uit het aanhouden van El Presidente veroordelen voor moord en medewerking daaraan en na het uitzitten van zijn straf in Suri uitleveren aan Nederland waar hij ook zijn straf kan uitzitten,daarna begraven wij hem wel voor jullie


  Maak melding

 7. Suriname zal NOOIT tot het gemene best kunnen toetreden!Daar zal de Britse Koningin nooit mee instemmen gezien Bouterse·s Reputatie,en Ned.zal daar persoonlijk een stokje voor steken.Dreamers keep on dreaming.


  Maak melding

 8. @Basja, toetreding gemenebest gaat niet gebeuren. Caricom steunt Argentinie inzake de Falkeilanden kwestie en daarnaast willen Suriname en Iran intensief samenwerken opgebied van landbouw. Argentinie en Iran zijn aardsvijanden van Engeland. Dit Suriname is wanhopig. Binnenkort krijgen we te horen dat wij toetreden tot de Afrikaanse Unie. Weer een paar snoepreisjes voor reisbureau Lackin ..Mark my words …


  Maak melding

 9. @ Kees de Jong

  Caricom MOET Argentinie ook steunen.. Falklandeilanden ligt namelijk niet in England..!! Samenwerken met een grootmacht als Iran hoeft bij voorbaat niet erg te zijn,aangezien andere ‘grootmachten’ ons jarenlang hebben benadeeld,uitgekleed,en uitgeroofd. Toedreden tot de Afrikaanse Unie zou alleen maar een goede zaak zijn voor een land als Suriname. Suriname is namelijk gebaad bij een blank beleid..!! Beste heer de Jong waar jij naartoe wil weet ik niet,maar de geschiedenis heeft inmiddels lang en breed bewezen dat de blanke landen niet het beste voor hebben met Suriname…!!! Mark these words..!!


  Maak melding

 10. @ Anne..

  Wat heeft de democratie Suriname opgeleverd buiten corrupte puppets die naar de pijpen van de Nederlanders dansen? Wat heef democratie op geleverd voor Afrikaanse landen?? Grootschalige moordpartijen bij iedere uitslag. Niet ieder volk is zoals de blanke gemaakt voor de zgn democtatie waarin iedereen wat te zeggen heeft. Hoeveel inspraak heb jij in Nederland buiten je stemrecht? Jullie denken dat wanneer je mag stemmen dat je wat te zeggen hebt? Als er iemand is die wakker moet worden ben jij het,en alle westerse samenlevingen… Open jij je ogen,demonstraties worden met harde hand neergeslagen,OOK IN NEDERLAND.. Occupy bewegingen worden bepertk hoewel we spreken over een vreedzame demonstratie… Kijk maar even goed in je eigen tuin voor je zegt dat mensen wakker moeten worden


  Maak melding

 11. @Far I Broederschap, ik heb maar slechts 1 vraag “wat heeft 30 jaar onafhankelijkheid van suriname opgebracht” ?
  Ik kan daar kort over zijn. NIETS ! Het heeft ook niets met raciale (zwart/blank) kwestie te maken. Het ontbreekt aan capabele leiders. En trouwens wat bedoel je met een blank beleid ? Als een blank beleid (wat dat ook mag zijn)leid tot betere huisvesting, betere bruggen/wegen, geen armoede en respect voor de democratie teken ik daar vandaag voor. Dit suriname is een ordinaire bananenrepubliek geworden.


  Maak melding

 12. @ Kees de Jong.

  Als je goed had gekeken naar mijn eerdere reactie dan had je gelezen dat de Surinaamse politiek niet in staat om een land op te bouwen.. Men heeft jarenlang presidenten aan het roer gehad die slaven waren van de Nederlanders ja… dat bedoel ik met blank beleid..!! Wanorde stichtten van buitenaf?? Decembermoorden ieder jaar terugkomen net kerstfeest.. Maar we mogen nooit terugkijken naar de genocide op het Afrikaanse Ras in Suriname??? 400 jaar lang(feitelijk langer,ma goed) Het probleem wat de blanken(NEderland) hebben met bouterse is dat hij niet volgzaam is vertel jij me dat dat niet waar is? Van Ferier tot Venitiaan allemaal volgers van hun ‘grote’ bazen uit Europa.. Luister vriend,een ding moet je even goed gaan beseffen. K heb geen enkele titel,ik hoef rekening te houden met geen van jullie noch Surinamers,nog Nederlanders.. Ik kijk naar de gewone man en de gewone vrouw in Suriname die het moeilijk hebben om een leven zelfstandig op te bouwen.. dit komt niet doordat het onmogelijk is in een land wat rijk is aan grondstoffen. er zit heel veel in de mensen van Suriname maar de politiek is Suriname zijn ondergang omdat ze,net zoals jij net mooi verwoordde, 35 jaar lang hebben zitten wachten op redding van NEderland de leugenaar..!!


  Maak melding

 13. @Ira

  Wou je een voorbeeld hebben meeloper?? Ga kijken waarom ze (Amerika,Zionisten,en Europ) Kadhafi hebben gedood..
  En dan heb k t niet over de westerse media.. Maar de neutrale media.. dan zal je zien wat voor een rijk land Libya was…


  Maak melding

 14. @ Anne

  Is dat alles wat je me kan vertellen? Mijn positie laat mij niet toe om daarop te reageren dus bij deze eindigt ons gesprek…


  Maak melding

 15. @ Esmerald..

  Daar heb je zeker gelijk in.. ze zouden meer Surinamers dat moeten laten doen. Stukje bewustwording en de zaken bekijken vanuit een andere bril.. Dan zullen wij als Surinamers zelf zien wie nou werkelijk de moordenaars zijn.. Wake up…


  Maak melding

 16. Far 1 Broederschap

  Heb jij ook last van het ongeneeselijke ‘westernsyndroom ziekte waaraan ook je baasje lijdt?

  Baja ,vertel ons dan hoeveel onzichtbare westerlingen [Blanken] in de ndp regering zitten want we zien er geen 1.
  Kan je Argentinie vragen of zij ook voor ons kunnen vechten voor het gebied dat ons toebehoord en welke Guyana claimt dat het tot hun behoord ?


  Maak melding

 17. ESMERALD: je adviseert Far I aan om stage te lopen in Iran, maar daar is het gebruik van soft en harddrugs verboden, daar staat de doodstraf op door middel van ophanging of steniging in het openbaar. en aan zijn postings te zien heeft hij heel wat jointjes op……


  Maak melding

 18. Het is vermakelijk om sommige bijdragen te lezen. Soms vraag ik me af of beleidsmakers dit ook doen en of ze zich dan net als ik afvragen waar zoveel domheid vandaan komt?

  Men komt op een forum niet geremd en of gehinderd door enige algemene kennis, laat staan specifieke kennis en of achtergrond informatie en heft dan een stellige mening over zaken.

  De stellingen, de povere onderbouwing en de conclusies die men vervolgens trekt zijn vaak hilarisch. Los van de bekende intriganten is voor mij duidelijk dat welke Surinaamse regering er ook mag zijn, zij in ieder geval een stevige investering moeten doen in het onderwijs en vooral berichtgeving.

  Informatie verstrekking over niet alleen beleid maar vooral die informatie bedden hapklare brokken voor de massa. Alleen op die manier kan er een tegenwicht geboden worden tegen intriganten, provocateurs, en die gasten hier die door hun haat niets goeds zien.

  Veelal zijn het ook nog eens mensen die zich christenen noemen en al zouden ze struikelen over hun heiland, hen niet alleen niet zouden herkennen maar hem nog eens een schop onder zijn achterste zouden geven ook.

  In ieder geval heb ik op deze vroege ochtend aan de Saramacca rivier mijn portie humor al gehad. Ik luister naar de grietjebi en geniet van de schone lucht.

  azijnpissers een fijne dag en ik hoop dat er ietsje meer bloed gaat stromen door jullie vaten.


  Maak melding

 19. Vrijdag 15 juni 2012 om 12:32 uur, door Far I Broederschap

  You have to read between the lines brother!

  Maar goed,
  Wat is jou voorstel om het bewustzijn van het suri-volk op te krikken.

  Persoonlijk vind ik dit een enorme uitdaging:
  Geen volk zo trots,
  Ze weten het altijd beter,
  laten je nooit uitpraten,
  Kunnen niet tegen kritiek,
  Staan niet open voor verandering (terwijl ze zeggen dit wel te ambiëren),
  Iedereen weet het beter dan een ander,
  Iedereen heeft wel een connectie met een ‘belangrijk’ persoon,
  bluffen als geen ander,
  kraboe als de beste,
  etc etc.

  Hoe los je dit op, in zeg maar de komende 10jr.

  n.b ondergetekend bezit als echte suri ook enkele kenmerken.
  eerlijk is eerlijk.

  Enne, degene die mij een minnetje geeft voldoet 100% zeker aan dit profiel, whahahahaha


  Maak melding

 20. Stelletje slappelingen zijn jullie. Bang om tegen de blanke onderdrukken in te gaan.. Reageer op wat ik zeg,jullie kiezen ervoor om persoonlijk te worden. Heel jammer,net jullie politiek. net zo zielig.. Ik heb geen ;politieke voorkeur in Suriname.. ik ben niet van de NPS noch NDP noch noem maar op.. Ik sta aan de zijde van de mensen die lijden in Suriname,dat zouden jullie ook moeten doen? Iemand die hard voor het land gewerkt heeft kan ni eens genieten van zn oude dag omdat hij de kans loop geroofd en gemoord te worden? en jullie zitten maar te janken over jointjes, en stages in Iran.. met jullie democratie.. !! Geef iedereen gelijke rechten,gelijke inkomsten,gelijke levensmiddelen.. en zwaardere wetten tegen tirranie.. maja jullie moeten voor door blijven gaan met persoonlijk mensen aan te vallen… daar zal jullie land van groeien… Volk der verliezers..!!


  Maak melding

 21. @Far 1 Broederschap
  Waar in de geschiedenis boekjes van Suriname staat te lezen over de genocide van het ‘afrikaanse ras in Suriname?Weet je wat genocide betekend?
  Heb jij die 400 jaren meegemaakt ?Wat wij hebben meegemaakt is de brutale revolutie in 1980 en de moord van 15 hooggeleerde onschuldige burgers op 1 nacht,Moiwana tragedie en onnodige binnenlandse oorlog ,komt nog bijkijken de illegale amnestie die je baasje voorzichzelf heeft geforceerd.En heden zitten wij opgescheept met de maffia killer van Suriname,de pseudo presidentje je baasje bouta de gevreesde moordenaar.Ben jij je ervan bewust van deze jonge gebeurtenissen in Suriname of kijk je niet verder dan die 400 jaar verouderde geschiedenisboekjes waaruit je kan lezen tot op heden op de scholen in Suriname?


  Maak melding

 22. @ Esmerald

  Eindelijk iemand die de vinger op de zere plek durft te leggen.. al die dingen die je daar opnoemt heb je gelijk in.. er is geen tijd om 10 jarenplan neer te zetten.. waar het nu omgaat is dat je gewoon je wil(wel rechtvaardig) aan de mensen oplegt. Investeren in opleidingen… jeugd is de toekomst…(hoe oud zijn ze in de regering?).. Wat komt er op TV? Wat doen we aan de sport? het zijn kleine dingen die bijdrage aan opbouwen.. maar mekaar persoonlijk aanvallen,en de blanken volgen zal ons geen stap verder helpen…


  Maak melding

 23. On topic,

  Ik vind deze man, bout, absoluut niet geschikt als role-model voor de suri-jeugd, laat staan de Caricom-jeugd.

  Bij een presentatie delen prominente sprekers meestal een stukje van hun persoonlijke groei, met als doel de aanwezigen te inspireren.

  Wat zou bout deze jeugd hebben verteld?


  Maak melding

 24. @ Ray…

  Ik kijk naar alles?? maar… is hij niet via een democratische weg gekozen??? Wat k je probeer uit te leggen,en dan zal k dieper in de details treden.. Met terug kijken komen we niet ver,het breng alleen maar verdeeldheid en ellende… Men zegt de jongeren hebben massaal voor hem gekozen? Beste Ray? wat wil dat zeggen? zijn ze moe van dat december gedoe? willen ze vooruit kijken?? misschien weet jij het?? in mijn ogen vinden de jongeren Bouta de enige leider die het land kan redden?? En nog een ding.. Je moet meer respect opbrengen voor je voorvaderen,niet omdat je het niet heb meegemaakt wil zeggen dat je er niet mee bezig mag zijn.. Ik sta achter geen enkele oorlog,ook niet achter die binnenlandse oorlog… Maar is het ni zo dat wij onszelf hebben laten leiden tot deze oorlog?? Ik weiger gewoon te geloven dat wij ALS SURINAMERS dit land niet zelf kunnen opbouwen… Ik ben geen voorstander van de politiek maar een voorstander voor gelijke rechten van alle mensen jong oud donker wit root klein.. en daar hebben we die leugenaars in de politiek niet nodig… Jullie zitten met december in je maag,dat begrijp ik.. maar moeten we nu jaren na dato de volgende generaties ook slachtoffer hiervan maken??? of moeten we ervoor zorgen dat in de toekomst wanneer de jeugd ouder is,dat die praktijken zich niet meer voor doen??? nogmaals het is prachtig om alles op de man te spelen.. Maar denk aan de gewone mensen in Suriname die slachtoffer zijn van handje klap politiek???


  Maak melding

 25. Vrijdag 15 juni 2012 om 11:54 uur, door Far I Broederschap

  je kletst.
  Suriname ligt in Zuid Amerika.
  Zuid Amerika is voor meer dan 80% blank.

  De landen hebben door hun gemeenschappleijke taal en voorla handel een sterke band met de EU en met Japan.

  Zonder goede contacten met landen waar veel blanken wonen.
  Kan Suriname niet overleven.

  China, de VS, Canada en Nederland hebben handelsbelangen met Suriname.
  Stop dus met je racistische kletspraatjes.
  De zorgen ervoor dat Suriname de afgrond in gaat.
  Kom niet met verhalen over 400 jaar slavernij want dan moet je in de leer bij Brazilië.

  Wel eens in dat land geweest?
  Dat Surinamers sinds de zelfstandigheid steeds armer hebben gekregen is hun eigen schuld.
  Veel werkgelegenheid is door corruptie en luiheid verloren gegaan.

  Veel vrije dagen en vooral gauw met pensioen.
  Werken is een vies woord.
  Begin eerst met een 24 uurs economie.
  Dan werken tot je 67 e.

  Als je wil weten wat sociale revolutie is moet je bij Pol Pot zijn.
  ===
  Saloth Sar (Khett Kampong Thum, 19 mei 1925 – Anlong Veng, 15 april 1998), beter bekend als Pol Pot (Khmer: ប៉ុល ពត), was een Cambodjaanse maoïstische revolutionair die de Rode Khmer leidde van 1963 tot zijn dood in 1998. Van 1976 tot 1979 was hij de premier van Democratisch Kampuchea. Pol Pot werd leider van Cambodja op 17 april 1975. Tijdens zijn heerschappij stelde hij het agrarisch socialisme in, waardoor hij stadsbewoners dwong te verhuizen naar het platteland om op collectieve boerderijen te werken en dwangarbeid te verrichten. De gecombineerde effecten van dwangarbeid, ondervoeding, slechte medische zorg en executies resulteerden in de dood van ongeveer 21% van de Cambodjaanse bevolking. In totaal zijn naar schatting 2 tot 4 miljoen mensen gestorven onder zijn leiderschap.


  Maak melding

 26. @ Tedje

  Hey kerel, je moet mensen niet zeggen wat ze moeten doen.. en waar ze wel en niet over mogen praten internetgangster.

  Als je echt op de hoogte was dan zou je zien dat de blanken alleen zaken met China doen omdat hun eigen economie aan vallen is..!! dus ja je kan groeien zonder Amerika en Europa..(veel landen hebben dat anno 2012 al bewezen) Ma dat is als je echt op de hoogte bent.. Die landen die je opnoemt hebben handels belangen met Suriname,maar is het dan niet zo dat ze wreed misbruik maken van Suriname? Wat ik zeg heb niks te maken met racisme maar met de waarheid.. vanuit Nederland wil men niet zien dat Suriname groeit.. dat is een feit..!!! dus op wie jij indruk probeert te maken weet ik niet maar in elk geval niet op mijn.. en ja voor mijn werk ben ik in heel veel landen geweest daarom kan ik ook zien wie wat doet,en wie er onderdrukt moet worden.. Ik heb geen belang nergens in dus ik spreek voor het volk dat lijd in Suriname,niet over het volk dat het goede opvreet van het land. misschien ben jij ook een van ze weet ik niet hoef ik niet te weten.. wie niet voor rechtvaardigheid staat moet zich aansluiten bij die corrupte regeringen..


  Maak melding

 27. en wat je verhaaltje moet betekenen weet ik niet.. K heb nooit geplijd voor moorden of wat dan ook.. dus stop geen woorden in me mond die ik niet geroerd heb…


  Maak melding

 28. @Far I Broederschap

  Je bedoeld het goed en bent serieus.
  De manier waarop, is niet mijn zienswijze.

  Surinamers zijn van huis uit Democratisch ingesteld.
  Ze houden van hun vrijheid, dus het communistisch en/of socialistisch systeem is geen alternatief.
  Bovendien zijn deze stromingen niet van deze tijd.

  Opvoeding begint thuis en de overheid helpt een handje mee, door het creëren van ontplooiingsmogelijkheden.
  Het ontbreekt aan goede zichtbare role-models.
  Die zijn er wel, maar op de achtergrond.

  10jr is niet slecht voor een Cultuurverandering, want dat is het doel!

  Klopt, de oudjes moeten plaats maken.
  Het zal niet makkelijk zijn.
  Social media is een middel om de jeugd, met zachte drang, de juiste richting op te duwen.
  Op deze wijze leren ze kritisch te zijn, op wat ‘grote’ mensen ze wijs proberen te maken.

  Wie leest die blijft!


  Maak melding

 29. @ Esmerald

  Een tijd terug dacht k wel gematigd.Inmiddels heb ik het idee dat men gewoon geleid moet worden met strikte regel. De Surinamer is de baas in eigen land dat wil dus zeggen dat men beleid kan maken op de manier het bij hem past. Dat het zonder geweldadigheden gepaard moet gaan zijn we het over eens. Over de ontplooings mogelijkheden en de scholing ben ik het volledig met je eens. Maar waar wij ons van bewust moeten zijn is dat wij niet moeten luisteren naar de mensen in de Nederlandse politiek,en sommige Nederlands zelf. Ook Surinamers in Nederland spelen in mij een grote rol in de stem van de Surinamers. Dit wat hun(Nederlandse politiekheb niks te maken met loyaliteit naar de Surinamers,maar het crieeren van wanorde onder de Surinamers. We should be awake and aware that they have killed us true many years,so why suddenly they want the best for us.. They want the best of us,and the recources of the country,but they just want us to fuzz and fight and kill each other..!! So yes I call upon them..!!!


  Maak melding

 30. @Far I Broederschap, er gaat geen discussie voorbij zonder dat de slavernij erbij wordt gehaald. Maar goed,
  dus jij beweert dat nederland de surinamers geen economische groei toe wenst. Interessant, dit roept alleen maar vragen op. Welke belang heeft nederland daarbij ? Grondstoffen ??? Nee, man als dit zo was, was Suriname nog een kolonie van Nederland geweest. Wat jij van Suriname wil maken is socialistische staat met een communistische trekjes. “iedereen gelijke rechten,gelijke inkomsten, gelijke levensmiddelen”. Gelijke rechten prima, gelijke inkomsten, gelijke levensmiddelen ABSOLUUT NIET !!! Werken moet altijd lonen. Er moet verschil zijn tussen rijk en arm. In een fatsoenlijke democratie is dit zo. Niemand zit te wachten op pol pot achtige taferelen in suriname. Jij komt niet op voor de belangen voor de gewone surinamer, je houd ze gegijzeld in hun vooruitgang.


  Maak melding

 31. @ Prem

  Het is maar net waar je waarde in legt,en wat is vooruitgang? Divisies en Materialisme? of het besef van waarde van leven? Als je de behoeftes hebt om in divies te leven zodat jij een hoger mens ben dan is dat waar je voor kiest. Dan ben je misschien wel in je streven net als de mensen in de politiek. Waarom wil je verschil? Mr. Prem? Wat is er eigenlijk mis met een eerlijke leiding. Je ben toch baas in eigen land? Wat is er mis met een systeem dat meer weggelegd is voor de mensen? Ipv die divisies iedere keer. En wat is er eigenlijk mis mee dat men bij, in jou woorden, iedere discussie de slavernij erbij gehaald word? Dat er daarover gesproken word is inmiddels al heel wat posts geleden,Ik kan me eerder afvragen waarom jij het weer oprakelt?


  Maak melding

 32. Far, je kunt wel gelijke rechten willen hebben voor iedereen, dat wil ik ook,maar de maatschappij en de wereld is gewoon niet zo, wordt toch eens wakker joh, utopia bestaat gewoon niet.


  Maak melding

 33. @Far I Broederschap.
  Je schreef in een van jouw reacties:”Caricom MOET Argentinie ook steunen.. Falklandeilanden ligt namelijk niet in England..”!!

  Ik wil je even aan het feit herinneren dat de VS als lid van de OAS en ondanks n.b. het feit dat het niet in Europa lag (maar in de Amerika’s),tijdens de Falkland oorlog toch voor Engeland gekozen heeft.
  Dus jouw opmerking slaat als een tang op een varken.


  Maak melding

 34. Far I Broederschap, een socialistich beleid op gebied van inkomen is gewoon niet goed voor de economie. Zo stimuleer je mensen niet tot werken. Als je harder werk heb je ook recht op een bord rijst meer per dag. Meer inkomen betekent hoger consumptie betekent ook meer belasting betalen. Zo bouw je een land op. Ondernemen moet 300 % gestimuleerd worden. Het is onzin om volledig afhankelijk te zijn van de regering. De surinamers leven in een mantra van dat de regering voor ze zorgt. Ja tot op een zekere hoogte. Iedere land heeft haar eigen millionairs en dat is maar goed ook.


  Maak melding

 35. Onze president laat zien een leider te zijn en de wijze woorden gesproken op deze High Level Youth Exchange benadrukken het belang van integratie. Een sterk Zuid-Amerika en diepe inbedding in de regio zijn van wezenlijk belang voor Suriname. Zuid-Amerikaanse landen hebben langzamerhand korte metten gemaakt met de rovende politiek van de VS en Europa. Brazilië ontwaakt en manifesteert zich nu al als economische en straks ook militaire wereldmacht. Ondanks de vertraging door de koloniale uitbuitingspolitiek van de westerse aasgieren staat Zuid-Amerika nu aan het begin van totale bewustwording en economische groei. Onze president laat zien dat ook een klein landje als Suriname in staat is een aandeel te leveren in de dekolonisatieprocessen op het Zuid-Amerikaanse continent. Dit proces vindt evenzeer in de Zuid-Amerikaanse geest plaats en Suriname kan in deze een zeer belangrijke rol spelen. Zuid-Amerika ontwaakt en gelooft in eigen kracht

  @Far I Broederschap

  Beste Far I Broederschap,

  Ik vind het dapper van je om te proberen een inhoudelijke discussie hier te starten maar je pogingen zullen verzanden in zwakzinnig gescheld van de tegenpartij. Deze redimusu’s weten door hun blinde haat niet meer wat inhoudelijkheid betekent en het begrip argumenteren, interpreteren zij graag als, ‘op de man spelen’. Met andere woorden, waisting time!!!!

  Een andere mening hier ventileren dan de gebruikelijke eenheidsworst betekent dat je meteen tot vijand wordt verklaard. En dit zijn dus lieden die een grote mond hebben over democratie en vrijheid van meningsuiting.
  De beste tactiek tegen deze redimusu’s is te kiezen voor de directe frontale vernietigingsaanval. Een blitzkrieg!!!! Daarbij is letterlijk alles veroorloofd. Jammer, maar dat is de enige manier. De aanval is het meest geslaagd als je reactie zo snel mogelijk wordt verborgen. Heel erg veel succes!!!! 😉


  Maak melding

 36. Let op, dierbare landgenoten, mijne dames en heren, het woord REVOLUTIE is genoemd!!!!! DAAR gaat het de pres om, en echt niet om sociaal. Maar prakserie boeng, mie kondre mang, dat na revo a mang diesie e propageer en no a sociale. Denkie boeng!


  Maak melding

 37. ik zou zeggen,vertaal zelf wat je zegd ddb..

  weet je wat sociaal revolutie is/betekent..

  je kan je eigen plannen niet bestempelen,laatstaan uit voeren dagelijks loop je de hele wereld plat te bedelen voor inversteerders die maar niet komen..

  kan je een uitspraak doen over de resente moorden door jou zoon dino persoonlijk uitgevoert oponschuldige mensen,net z.a. jij dat gedaan hebt op 8-12-1982..

  kun jij dat beoordelen..laat de pg een onderzoek doen als je ballen hebt.

  kun je als lijder van het land de nabestaanden ouders van deze mensen troosten excuseren voor het leed dat zij nu leiden..

  ik zeg pak je zoon dino op en sluit het op tot de rechter een uitspraak doet..


  Maak melding

 38. @Far
  DE Surinamer is baas in eigen land….

  Wie is DE Surinamer?????, want juist daar begint het probleem van Sur. Het is een dooddoener misschien, maar wat mij betreft heeft het racisme veel kapot gemaakt in Sur. en dat zal zo blijven. En tja, daar waar 2 honden om een bot vechten, gaat de 3e ermee vandoor.


  Maak melding

 39. @Far 1 Broederschap
  Bouterse ,de moordenaar is niet gekozen door een overweldigende meerderheid van de bevolking maar achter gesloten deuren gekozen door verraad . De 2 die dit hebben mogenlijk gemaakt zijn de 2 ongeschoolden Somo en brunsie de laatst genoemde ook een gevreesde crimineel hemzelf. Degenen die de slavernij letterlijk aan den lijve hebben meegemaakt voor hun heb ik grote eer,daarom dat ik hun niet ongepast in alles met de haren bijsleep om alles wat anderen fout doen, proberen te rechtvaardigen door misbruik te maken van hun slaven bestaan. Laat ze in vrede rusten.Respect voor mijn voorvaderen heb ik ook. Die komen uit India.De jongeren zien killer bouta als hun leider……hahahaaaa…en waarom ook niet,ongeschoold zijn en een crimineel,en dan nog maken tot’president’. Ik denk dat bijna alle jeugdigen waarover jij het heb hiervan dromen.Vergeet 1 ding niet ,de schuldige van de december tragedie leeft nog steeds in ons midden en heeft zich omhuld met het amnestie dekmantel en daarmee ook zij lijf beschermd en hij is de ‘baas ‘van de mannen van de wet die onder hem, the killer,moeten werken en verantwoording moeten afleggen. Geen wonder dat ze ‘baas’ niet klein kunnen krijgen.En je denkt dat we dec 1982 naast ons moeten neerleggen. NOOIT!.


  Maak melding

 40. Bouta wil een sociale revolutie?
  Nou, die kan hij krijgen door zelf op te stappen en zichzelf uit te leveren aan het internationaal strafhof in Den Haag, samen met zijn handlangers.

  Dat zou pas een sociale revolutie teweeg brengen.


  Maak melding

 41. Laten we eerlijk zijn,Surinamers zijn per definitie te lui om te werken,alleen als de blanke er met de knoet achteraan zat waren ze vooruit te branden en die Fa1is gewoon een sukkel want overal op Korea en Cuba na is men er achter dat socialisme niet werkt dus welterusten Fa1 of wie je ook bent,als ik je aan de Waterkant tegen kom zal ik je een schop onder je luie zwarte kont geven.


  Maak melding

 42. Meneer Bouterse wat een nobele gedachte gang maar jammer genoeg spreekt u niet de waarheid.Ik zou heel blij zijn als je zou uitvoeren wat je zegt aan het volk.Helaas doet u het om gekeerde. Waarom gaf u aan dat er kennis te kort is in Suriname dit had een bedoeling.Het geld van Staatsolie moet afgeroomd worden. Uw praktijken hoe u dat speeld is mij bekend.Waren het niet uw woorden “WERK NIET MET SURINAMERS”want die houden hun mond niet. Kijk wie de werkzaamheden uitvoerd in Suriname geef jij je broeders die hier zijn een kans om terug tekeren met hun geboorte recht.Jij en de NPSers drinken het bloed van Suriname.En dat je zulke groote woorden in je mond neemt. Shamen jullie je niet wat jullie zeggen. Je gebruikt zulke mooie woorden laat dit eerst in je land zien door de hoog opgeleide Surinamers hier te betrekken in de ontwikkeling van Suriname.Stop ook met het blijven bedelen dat het in je bloed zit is geen excuus.Je hebt volgelingen zat jammer dat ze niet inzien dat je geen haar beter bent dan de Front.Je steelt van het arme Surinaamse volk.


  Maak melding

 43. Wat ze in Suriname nodig hebben is een echte revolutie, zodat die moordenaar Bouterse en Brunswijk, en die zedendeliqwent Somohardjo opgeruimd worden, zodat er tenminste aan vooruitgang van het land begonnen kan worden, want nu zie je alleen maar verrijking van deze 3 criminelen.


  Maak melding

 44. Surinaams staatshoofd: ‘Sociale revolutie nodig’

  Sorry mensen het was een tikfout; moet zijn:

  !!!!!!!!! Surinaamse leeghoofd !!!!! 🙂 🙂


  Maak melding

 45. Beste mensen (Surie`s)de enige werkelijke revolutie is de innerlijke revolutie , die verandering zal brengen in het leven van de mens en daardoor……..de mens zich werkelijk gaat ontwikkelen en vooruit gang gaat boeken in ijn leven .

  Bij Desie Delano Bouterse gaat alleen om één soort revolutie. Revolutie met geweer én met geweld !Laat hem zelf één keer goed voorbeeld gaan geven .Kan hij dat wel ???? Persoolijk heb ik twijfels over de goede bedoeleingen van deze man !!! Hij is een wolf in schaaps kleren .

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 46. De echte sociale revolutie moet in ons land plaats vinden door Bouterse uit het presidentiele paleis te verjagen en dan arresteren.
  Ik hoop en wens een spoedige val van deze criminele moorddadige president en dat hij levenslang de gevangenis in verdwijnt.
  Dat zal de sociale revolutie zijn.


  Maak melding

 47. Beste Afro,

  Zoals reeds geschreven, Bouta zou er goed aan doen zichzelf en zijn companen aan te geven bij het Internationaal Strafhof in Den Haag.
  Wellicht dat hij dan nog op enige clementie kan rekenen, al denk ik persoonlijk van niet!
  Als hij dat zou doen komt SU weer in een beter beeld voor de rest van de wereld en hoeft het geen geld van een andere schurk, die uit Iran, aan te nemen.
  SU heeft zoveel te bieden, prachtige natuur, heel veel ruimte voor ontwikkeling van mooie resorts waar dan ook weer meer mensen aan het werk zouden kunnen.
  SU heeft potentie, alleen wordt deze belemmerd door Bouta en zijn bende!


  Maak melding

 48. aldus Bouterse. Jongeren zouden hun karakteristieke creativiteit moeten aanwenden voor een versnelde integratie.

  Waar heeft hij het over?
  Sociale revolutie pvdmme zit hij aan Dino zijn handelswaar te snuffelen?

  Wat een contradictie van wat deze persoon heeft uitgevoerd en wat hij tegenwoordig met zijn gespleten tong kakelt.

  Ik zou vragen of de politie nog wat extra kogels wil gebruiken om deze landverkrachter eventjes lam te leggen. Ik weet zeker dat zelfs Moodys de Surinaamse banken hoger gaan raten!

  Maar de jongeren kunnen bij de pres terecht goud zoeken


  Maak melding

 49. @Wijna1

  Van alle reacties vond ik de jouwne toppunt van zieligheid.. Vele kwamen persoonlijk geen probleem maar k laat me niet bedreigen.. Als je echt de man bent geef me jou email.. kom we wisselen informatie wanneer ik aan de waterkant ben spreken we af en dan moet je je beloften nakomen. Mij een trap onder me reet geven? diegene moet nog geboren worden.. wie ben jij ?? Internetgangster… Ik zeg jullie een ding…!! Roepen jullie geen dingen op je hals die je niet kan handelen… wanneer het zo ver is beste Wijna weet dat er geen weg terug is meer.. Je ben stoer genoeg mij hier te bedreigen.. JE weet niet met wie je te maken hebt vriend.. Na deze reactie kan je zeggen wat je wilt Ik zal niet meer op jou reageren. De enige reactie waar k op zal reageren is de reactie waarin jij je gegevens overhandigd om je afsrpaak na te komen.. Wanneer het zo ver is om de vijand uit te roeien zal jij een van de eerste zijn die afgevoerd moet worden..


  Maak melding

 50. @ Koelie

  De Surinamer dat zijn wij..!!!! Als we praten over dingen die moeten stoppen zijn dat de eerste problemen die we moeten uitbannen.. Gezamelijk werken zonder verschillen… Faith and work in combination,and everything gone chance so fast…!!! “Het moet niet uitmaken wie Hindustaan is,wie creool is,wie binnenland bewoner is,wie Javaaans is,wie Chinees is.. Gezamelijk werken,we hebben mekaar nodig.. Van alle reacties plijt niemand voor deze nieuwe weg..!! Je heb groot gelijk dat racisme veel kapot heb gemaakt.. Maar zoals je ziet we zijn er nog… Dit is een grote stap als we die zouden kunnen doorbreken…!!


  Maak melding

 51. Suriname heeft geen sociale revolutie nodig, maar een ETHISCH REVEIL! De Surinamer dient zich af te vragen, waarom een zware crimineel – meervoudig moordenaar en drugssmokkelaar – in Suriname boven de wet wordt geplaatst. Maar bovenal zal de vraag beantwoord moeten worden, waarom de Surinamers een LAFFE aard hebben, en tegen beter weten in, met degene in zee gaan, die het surinaamse volk jarenlang op barbaarse wijze geknecht heeft. Trouwens, wat bazelt Bouterse! Is zijn ego niet geweldig megalomaan, waardoor hij geen oog heeft voor de medeburger? Wat was voor hem belangrijker: de aanname van de amnestiewet of het lenigen van de noden van het volk?


  Maak melding

 52. aahh.. het is duidelijk.

  De volksmilitie pr mensen in het zg kabinet proberen de bigi regionale player El Bouta in het nieuws te houden met alle soort blah blah blah uitspraken en zero acties.

  Het is natuurlijk niet bedoeld voor de mensen met een beetje opleiding maar voor de arme hosselaar die dit niet kan doorzien.

  Clifton, mijn jongen… have a heart, die arme hoselaars moet je niet zo vernederen.

  ( ein ik weet dat je meeleest, net als Winston, want je houdt de publieke opninie goed in de gaten toch?)


  Maak melding

 53. @ Lasede_Bouta no go las ju ede tu mi brada, baka ding sortu sakasaka sma lekie Bouta nanga ding mati!!

  Neem een lekkere Parbo/Djogo en ga ontspannen kijken naar de voetbalwedstrijd tussen Nederland-Portugal bij Scheveningen of op de DAM. Het zal +/- 21 graden zijn daarginds. Heerlijk toch?? dan al die gesodemieter.

  Eindstand is dat je gewonnen hebt!!!


  Maak melding

 54. Far 1 Broederschap

  Het grootste probleem waarmee Suriname te kampen heeft is het Bouta -probleem.Het zal goed met Suriname gaan als deze crimineel verbannen wordt uit ons leven enuit het publiek gezicht. Zoalang deze crimineel het voor het zeggen heeft zal Suriname altijd in de nieuws staan maar dan ook altijd negatief.
  En bovendien vind ik persoonlijhk dat jij geen aardige jongen bent omdat jij maffia taal aan het uiten bent.Misschien is dit 1 van de redenen dat jij het niet erg vindt wie op dit moment aan de regeermacht is in Suriname.


  Maak melding

 55. Bouterse is een goede president. Hij is een echte leider. Een land heeft een leider nodig, en dat hebben we gelukkig gevonden in Bouterse. Ik ben ook heel tevreden over de presidentsvrouwe. Ze doet het heel goed. Eindelijk is er nu vooruitgang in Suriname. Onder Venetiaan was het en grote puinhoop. Het volk was Venetiaan zat en heeft daarom masaal gekozen voor Bouterse. En terecht!


  Maak melding

 56. Venetiaan was de beste prsident die Su ooit gehad heeft.
  Ook was hij geen moordenaar, geen drugsdealer en niet corrupt. Iets wat men van DDB niet kan zeggen.


  Maak melding

 57. Dankzij Venetiaan is Suriname in de ogen van de rating bureaus liquide. Vene heeft de puinhopen van de paarse kliek moeten opruimen. @Hans, als het volk Vene zat was dan had Bouta 100% van alle stemmen gekregen. Dus kom niet met die onzin praatjes van je. Die paarse leider van je is een moordenaar, drugdealer, corrupt en bij verstek veroordeeld. Hij heeft nog geen één verkiezingsbelofte waargemaakt. Waar zijn die huizen, wegen en bruggen ? Realisatie 0,00%. Wat wel gerealiseerd is, zijn casino’s en wisselkantoren bij bosjes. Daar heeft het volk echt iets aan toch ???. Daar ga je monden mee voeden. Tijd om die paarse oogkleppen open te doen.


  Maak melding

 58. rene: volgens mij ken je maar twee dieren: aap en ezel. Je noemt nooit iets anders en inhoudelijk komt er ook nooit iets uit jou.

  Zelfs een aap en een ezel kennen meer dieren. CONCLUSIE: ????

  Je kan beter aan je zoon DiDiBrie vragen om de waarheid te vertellen over acht december.


  Maak melding

 59. @Rene,graag een inhoudelijke reactie van je of zwijg…heb nog geen één goed argument van je gehoord waarom jouw baas zo’n fantastische kerel is. Waarom is hij de beste president van Suriname allertijden. (ook zo’n subjectief begrip).. Nog beter, wat heeft hij in die 35 jaar voor Suriname betekent ? Desi Delano is een lafaard. Als je niets te vrezen hebt, dan hoef je ook geen amnestie wetten in te voeren en dan leg je ook verantwoording af bij de nederlandse rechtbank. Broeder, vergeet die paarse evangelie en sluit je aan bij de groep fatsoenlijke mensen. De mensen die ik bekeerd heb kunnen zichzelf iedere dag in de spiegel aan kijken. Het is nog niet te laat.


  Maak melding

 60. @prem:

  Deze rene is de stiefvader van DiDibrie. Hij is dus mede de oorzaak van de opvoeding tot het gedrocht dat DiDibrie is geworden. Je kan hem ook vaak horen bij 90 seconden op zaterdag bij Radio 10, maar ook bij andere programma’s waar je kan bellen. Zodra het over de NDP gaat hoor je hem. Inhoudelijk altijd nul komma nul. Altijd een domme man geweest.


  Maak melding

 61. Zaterdag 16 juni 2012 om 17:51 uur, door rene
  Prem,reageer niet dom,denk niet als een ezel ben je soms een afstammeling van een aap.Dit bericht is ook voor Gerard bestemd

  Wie is er nu dom? Haha….
  Denk niet als een ezel en ben je een afstammeling van een aap?

  Ik heb nooit geweten dat een aap als een ezel kan denken.
  Maar zo te zien heeft u ervaring hiermee in de familiekringen hoop ik.

  Ik ben jaloers dat ik zulke contradicties in een zin niet kan creëren.

  Wanneer zijn de paarse propoganda bijeenkomsten dan kan ik kennis opdoen.
  Wil graag bijgeschoold worden door personen die niet gehinderd zijn door enige kennis.

  Grtn LR


  Maak melding

 62. Dino is een goed voorbeeld van hoe jongeren hun creativiteit en durf inzetten voor ontwikkeling. Alle grapjes daargelaten, de keus van bouterse tot president laat iedere moordenaar, drugsdealer, dief zien dat het wel mogelijk is om iets te bereiken. als je genoeg praatjes hebt en ook nog leuke beloftes maakt is alles mogelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.