Aanklacht tegen Suriname: fataal politie-optreden

131

PARAMARIBO, 15 jun – De staat wordt aangeklaagd bij het Inter-Amerikaans Hof voor Mensenrechten. Allied Collectiv, AC, is niet te spreken over het recente politie-optreden, waarbij vier verdachten werden doodgeschoten. Volgens de mensenrechtenorganisatie is er sprake van een “vermoedelijke standrechtelijke executie”. Het voorbereidend werk is al in volle gang.

Er zal een punt worden gemaakt van overmatig politiegeweld. “De staat moet een beeld schetsen van wet en recht en niet van terreur en geweld”, zegt Robert Hewitt van Allied Collective tegenover de Ware Tijd. Politiegeweld mag alleen als agenten zich bedreigd voelen. Voor hun eigen veiligheid dus. De vier doodgeschoten mannen waren ook nog ongewapend. Hun auto is doorzeefd. Anders dan anderen, gelooft AC niet in een ‘goede uitstraling.’

Sommigen beweren dat hard optreden criminelen tot nadenken zal inspireren. Onder meer minister Edward Belfort van Justitie & Politie vindt zo’n signaal juist gepast. De ‘terreur’ van gewelddadige roofovervallen moet een halt toegeroepen worden. “De politie mag geen signaal sturen dat zij verdachten zullen doodschieten. In een rechtstaat hoort een crimineel onschuldig geacht te worden, totdat hij schuldig wordt bevonden”, aldus Hewitt.

Bekijk ook:


131 REACTIES

 1. Robert Hewitt moet gewoon zijn smoel dicht houden!!

  Het is helemaal juist gehandeld. Bij overvallers is het jij of ik!! sterker nog waar het op neer komt, is dat overvallers, pleegt overval zonder wapens. Voor mij is het nieuw!!

  Het is Picobello!!! Hiep-hiep hoera. 4 klootzakken minder!! en wij hebben meer zuurstof!!


  Maak melding

 2. die man krijgt geld omdat hij zo praat naar mijn weten doet hij dit niet gratis. hij krijg te veel subsudie dus hij moet wat zeggen het is klote maar voor geld verkoop bijna iedereen zichzelf.


  Maak melding

 3. lees:Ophef over ‘doorzeefde auto met daders’
  vrijdag, 15 juni 2012 11:33

  Paramaribo – Op internet is ophef ontstaan over de vier mannen die deze week door de “politie eenheid Faya Blo” in hun auto zijn omgebracht. Een “insider” plaatste zijn verhaal hoe de politie eenheid Faya Blo werkelijk in elkaar zit. Lees hier het verhaal: Ik ben een insider dus ik ga jullie inside informatie geven. Schijn bedriegt! ‘ik ga jullie precies vertellen hoe dat ding in elkaar zit. Want jullie zitten …

  zomaar te juichen. Er is veel meer aan de hand wat jullie niet weten en daarom zijn jullie zo blij. Iedereen denkt dat Faya Blo een politie eenheid is. Het is in feite een soort verlengstuk van CTU. Faya Blo bestaat voor het overgrote deel uit militairen en een paar politieagenten. De aanwezigheid van politieagenten moet elk optreden van Faya Blo juridisch dekken. Het moet heten dat politieagenten worden bijgestaan door militairen, omdat militairen volgens de wet geen algemene opsporingsbevoegdheid hebben.

  Waarom doet Faya Blo nu het werk dat in feite het Arrestatie Team (A-Team) moet doen? Heb je je dat nooit afgevraagd? Het A-Team is speciaal in leven geroepen om vuurwapengevaarlijke verdachten te kunnen aanhouden. Het A-Team is geen doodeskader. Ze zijn speciaal getraind in het aanhouden van gewapende criminelen, zonder ze dood te schieten als het niet nodig is. Waarom wordt er een Faya Blo opgericht terwijl we al een A-Team hebben? Waarom is geen enkele journalist op het idee gekomen om deze vraag aan de PG te stellen?

  Nergens ter wereld wordt een auto doorzeefd door de politie als men niet zeker weet of de inzittenden gewapend zijn of als er niet eerst vanuit de auto wordt geschoten op de politie. In een land als Mexico waar de criminaliteit schrikbarend is, lukt het de politie eenheden toch om grote leiders van drugskartels levend aan te houden. In Suriname komt de Pg met een kutsmoesje dat de verdachten bekend stonden als heel gevaarlijke figuren die vele geweldadige berovingen op hun naam hadden. Dus als een verdachte als gevaarlijk bekend staat dan mag je hem standrechterlijk doodschieten ook al is hij ongewapend. Punwasi zou zich moeten schamen dat hij als docent Strafrecht aan onze universiteit zoveel nonsense staat te verkondigen terwijl hij zijn studenten iets anders leert. Als de nabestaanden via internationale organisaties een zaak aanhangig maken tegen de politie, dan heeft de staat Suriname een groot probleem.

  Dino Bouterse beheerst momenteel samen met enkele handlangers grote delen van de Surinaamse onderwereld. Vrijwel alle grote berovingen worden vanuit dit clubje gecoordineert en uitgevoerd. Soms door zijn eigen mannetjes (met een militaire achtergrond) of door andere rovers die samen met hem werken. Vrijwel alle grote berovingen van de afgelopen 2 jaren komen uit deze hoek. Aangezien men via de CIVD mensen kan afluisteren en tracen komt men aan veel gevoelige financiele informatie.

  De 4 “rovers” die twee dagen terug zijn doodgeschoten hadden niks te maken met de beroving van de juwelier in de Maretraite Mall. Na die beroving in de mall ontstond er grote beroering onder het volk en men dreigde het vertrouwen in de regering te verliezen. Dus om het gezicht van de regering te redden (en niet zozeer van de politie) werd er snel een plan in elkaar gezet.

  Er werd contact gemaakt met deze 4 oudbekenden van de politie die lange tijd niks meer hadden gedaan. Maar als je eenmaal in de onderwereld zit dan heb je bepaalde contacten. Er werd aan ze gevraagd of ze geen goud wilden kopen en er werd een afspraak gemaakt om elkaar op een bepaalde locatie te ontmoeten. Daar aangekomen werden ze gelijk doodgeschoten en aan ons werd verteld dat de daders van de beroving in de Mall waren aangehouden.

  Deze “rovers” zijn in feite dus opgeofferd. Ze moesten niet in leven blijven, anders zouden ze hun zijde van het verhaal vertellen en dat zou voor problemen kunnen zorgen. Dode mensen kunnen niet praten dus op die manier kon men makkelijk alle grote berovingen van de afgelopen tijd in de schoenen van deze 4 mannen schuiven.

  Deze 4 mannen hadden geen enkel vermoeden dat ze opgeofferd zouden worden. daarom hadden ze ook geen wapens bij zich. Tjin Liep Shie probeerde dit opvallend feit te verbloemen door met een verhaal op de proppen te komen dat deze 4 mannen bekend stonden als rovers die na elke actie hun wapens ergens opbergden, om daarna te doen alsof er niks aan de hand was.

  Vind je het niet vreemd dat er 5 mannen aan de Koningstraat werden aangehouden met een deel van de buit zonder dat er 1 schot werd gelost? Maar de 4 mannen die geen wapens en buit bij zich hadden werden wel doorzeefd? Op deze manier heeft men de massa met een mooie list gepakt. Iedereen is vol lof over de regering en de politie. Maar intussen lopen de echte daders vrij rond en ze lachen ons uit. En geen enkele politieagent gaat ze aanhouden want ze worden vanuit een bepaalde hoek beschermd. De rest van de buit zal nooit gevonden worden, want men gaat mooie autos en huizen mee kopen, en flink genieten van dat geld. 3 vliegen in 1 klap: de rust is terug in de gemeenschap, de regering krijgt meer credit en de echte daders blijven ongestraft.

  Als insider weet ik dit alles en ik kan je zeggen, men heeft jullie blij gemaakt met een dode mus. De grote berovingen zullen blijven plaatsvinden omdat men met professionals te doen heeft. Het doodschieten van die 4 mannen was slechts een truc om ons te pakken. Punwasi, Tjin liep Shie en Belfort weten ook wat ik weet.

  Geloof niet alles klakkeloos wat de overheid aan jou vertelt maar gebruik je eigen onderscheidingsvermogen.


  Maak melding

 4. De leider van de bende zat erbij met 3 medebendeleden de juiste personen zijn het wel, welke bekend staan als vuurwapengevaarlijk… ze zijn uiteindelijk klem gereden gaven geen sjoege aan het zich overgeven… en zijn van voren beschoten, hoe moest de politie weten dat deze vuurwapengevaarlijke gasten niet of wel zouden schieten? Hoe moest de politie weten dat deze bendeleden waaronder de leider dit keer geen wapens bij zich zouden hebben ? Ze hebebn zich niet overgeven ze werden klem gereden en gaven zich nog steeds niet over….heb je dan ttoch wapens bij je dat je niet mee gaat werken ? Hoe moest de politie dit weten ? Die bende staat bekend om spraakmakende acties…. hoe moest de politie weten of ze niet weer iets spraakmakends zouden bekokstoven, zoals ontsnappen aan de politie -als vuurwapengevaarlijke bende- ja dien maar een klacht in ja… maakt ni uit!


  Maak melding

 5. Roy ik zie je bericht nu pas nadat ik zelf al had verstuurd… maar dit is wel erg creepy wat jij meldt… zet ook weer tot denken… zucht


  Maak melding

 6. Tedje,
  je streef niet naar een fatsoenlijke werld.
  je wil geen eenheid.
  de meeste rovers en verkrachters komen uit de zwarte bevolking. zwarte rovers en verkrachters zijn werldwijd bekend daarom als een zwarte man in Rusland komt dan sluiten ze hem in de gevangenis zonder enkel rede weet jij hoe dat komt dat komt zo als ij iemand die altijd alles ontkent en laat de rovers hun gang gaan je moet zelf weten wat jij wil maar ik denk dat je beter goede voorbeeld kan geven zodat je in de toekomst niet zo behandeld word zoals in Rusland nu ook in Polen zijn zwarten niet welkom je weet waarom als je zo door gaat dan wil niemand zwarten in zijn land.


  Maak melding

 7. @stenley
  Als je voor de Europeaan niet blank bent, ben je zwart.Ik kan het aan jouw slecht taalgebruik zien dat je niey blank bent.Dus je mag proberen je zelf door jouw kleur vrij te pleiten,maar je zou bijv.in Rusland ook opgesloten worden.Dus lul maar niet zo slap!


  Maak melding

 8. @wiep-ding

  Stel je voor dat het verkeerde (onschuldige) personen zijn geweest …. had misschien je broer(s), vrienden of personen uit jou kring kunnen zijn. En die zouden er niets mee te maken hebben. Wat zou jouw reactie dan hierop zijn.
  In een rechtsstaat mag dit nooit gebeuren, dat weet een ierder.

  …neem nou aan ….een hele bekende moordenaar in sur, die nog steeds niet is berecht. Waarom is deze persoon niet opgepakt of dood geschoten….MACHT.

  MACHT in een rechtsstaat maakt je sterker….ook bij meneer de agent tijdens of na zijn werk.
  Ik denk dat een ieder daarmee eens is, deze lui doen maar wat hun uitkomt

  Sterkte aan de nabestaanden van deze slachtoffers.

  Lange


  Maak melding

 9. Je kon erop wachten!

  Je kunt als politieorgaan niet zomaar 4 ONGEWAPENDE burgers neerknallen.
  Nota bene vier tegelijk, dit riekt inderdaad naar een executie.

  Je bent een ‘professional’ van een speciale unie.
  Ben je dan niet instaat om deze vier ongewapende criminelen in de boeien te slaan.
  Dit zou een fluitje van een cent moeten zijn voor een “speciale, onderkoffer”, goed getrainde, unie.

  Wat voor training is dit?
  Twintig tegen vier, wat een lachertje.

  ONGEWAPENDE burgers op de vlucht doodgeschoten, klinkt bekend en deze crimi’s waren op de vlucht in een stilstaande auto.
  Echte comedyfactors daar.

  Ik keur geen enkele boevenbende goed, maar voor zover bekend, hebben deze ‘zware crimi’s’ nog nooit iemand vermoord.
  Hoe ‘zwaar’ zijn ze eigenlijk?
  Wat is waarheid?
  Voel jij je veiliger bij de losgelaten/geslagen meriba die vastzat voor roofmoord?

  This story stinks!


  Maak melding

 10. Robert Hewitt van Allied je zegt:De staat wordt aangeklaagd bij het Inter-Amerikaans Hof voor Mensenrechten.

  =Ik hoop ook dat er iets van terecht komt, maar blijf op je hoede, omdat zelfs in Amerika men op deze manier te werk gaat.
  =In Rotterdam heeft de politie precies op deze manier een crimineel omgebracht. (deze was alleen)

  =Ik vraag mij af wat men hiermee wilt bereiken.
  (wil men geld hebben voor hun dood?????)

  =Vergeet de gevoelens van de burgers niet die dagelijks te maken krijgen met grove criminaliteit.

  Ik zou ook zeggen laten de criminelen met hun handen van andermans goeds blijven en een baan gaan zoeken.


  Maak melding

 11. @lange, je hebt gelijk het kon een familielid zijn, maar eerlijk zijn tegen mij zelfs het volgende:

  Als het mijn broer zou zijn waarvan ik weet dat hij zich bezig houdt met bovengenoemde zware criminaliteit zou ik echt geen zaak van maken en laten rusten.
  Men moet gaan beseffen dat het 99 keer goed zal gaan, maar de 100 ste keer fataal kan aflopen.

  vergeet niet dat deze lui al een aantal mensen mishandeld en bedreigd heeft.


  Maak melding

 12. Roy
  Ik geloof je verhaal wel.
  Ik heb het ook eerder gezegd,dat men geen enkele moeite heeft gedaan om deze jongens te arresteren.
  En mensen zo neer maaien is tegen onze rechtsstaat.


  Maak melding

 13. Ik zie het verschil tussen mijn bijdrage en die van Wiep ding NIET…. ik stel toch concrete vragen…. en het komt op het zelfde neer en dan vinden jullie het maar niks ??? Ja ik heb zelf van -3 ff -1 kunne maken ..


  Maak melding

 14. Vrijdag 15 juni 2012 om 13:10 uur, door Roy

  Bedankt voor je verhaal.
  Dit is wat ik ook ken uit de tijd van de eerste staatsgreep.
  We zij terug bij af.

  Als je als arrestatieteam wat te verbergen heb zorg je ervoor dat de arrestanten niet meer kunnen praten.

  Dino komt bij Papa Baas en zegt. Alles gelukt. prima jongen.
  En de strijd in de onderwereld gaat lekker verder.

  Gek hé dat iedereen bang is van Baas.


  Maak melding

 15. @Lange ik ben er vanuit gegaan dat de Politie’s de waarheid zeggen! en in mijn ogen moet je vertrouwen hebben in de politie! maar als zij net zo”n( machtsmisbruikers) hufters,leugenaars, currupt en of oplichters zijn, dan heb je wel gelijk in!!

  En NATUURLIJK is het zo, dat je pas een dief bent als je veroordeeld bent!( hierbij gaan ook onschuldigen eraan) Nadat je vrij bent gelaten ben je dan ook geen dief meer! let wel op! dat een crimineel nooit zegt dat hij of zij inderdaad een crimineel is!

  Er zijn mensen(getuigen) wier een bekende heeft zien vermoorden! toch is hij geen moordenaar!! Jawel, macht!! het is gewoon machtsmisbruik!! Dit soort mensen horen niet in de gemeenschap maar de Santoboma jail en of naar de Psychiatriche instelingen!!

  Hebben dan de rechters geen stem?? Bij overtuiging, al geeft de dader niet toe, met harde handen oppakken en verder afhandelen. Binladen is niet veroordeeld maar gelijk neer geschoten/ Khadafie idem-dito en velen anderen Idi Amin oa.

  Maar goed! hopelijk volgt er nog meer details en de voortgang ervan! We komen hierop terug!!

  Be continued!!


  Maak melding

 16. Vrijdag 15 juni 2012 om 13:45 uur, door Ira
  Mag ik even weten welke crimmineel en wanneer.

  Volgens mij klopt jouw verhaal niet.
  Elka geval wordt n.m.l. onderzocht door de Rijks Recherche.


  Maak melding

 17. Ik stel voor om gewoon scherp te blijven voor criminelen want ALS het waar is wat @Roy zegt dan is oppassen geblazen…maar al en al…alles is mogelijk met deze regering als je ziet wat voor mensen dit land regeren. Deze actie van faya blo lijkt op een Take no Hostages situatie, al weet je dat iemand wat op z’n kerfstok heeft dan alsnog mag je die persoon niet deren of wel? Iedereen speelt dan zijn eigen Judge Dredd of eh The Punisher….als het echt zo is dan denk ik dat wij geen politieke figuren meer gaan overhouden in suriname 😀


  Maak melding

 18. @ Vanity neem van mij aan dat je het heel goed heb gezien en je reactie ook!!!

  Ik ga er ook niet op wachten totdat de daders mij neer knallen! en een ieder weet hoe overvallers zich gedragen! Ik geloof eerder jij of ik!! Neen hoor!! Ik heb liever ik dan jij!!!

  @ vene en Roy! Sjnapie, sjnap sjnap!! Jawel???


  Maak melding

 19. De politie heeft alle voortvluchtige criminelen bij monde van de minister van J & P de kans gegeven hun dubieuze praktijken te staken en zich vrijwillig bij het dichtsbij zijnde politiestation aan te melden.
  Een paar hebben er wel gehoor aan gegeven,anderen jammergenoeg niet(optijd).


  Maak melding

 20. Donderdag 14 juni 2012 om 11:28 uur, door Vene
  Het probleem is makkelijk op te lossen,je moet gewoon de voorbeeld criminelen opsluiten.En die voorbeeld criminelen zitten op de hoogste posten in Suriname.
  Verder vind ik het opzettelijk neer maaien van mensen ook crimineel,als het gebeurt in een rechtstaat.
  Ik heb nergens kunnen lezen,dat de politie moeite heeft gedaan deze jongens gewoon te arresteren.

  Dit zei ik(vene) gisteren.

  Donderdag 14 juni 2012 om 08:58 uur, door Roy
  goed zo….zo hoort het ook….oog om oog tand om tand.
  opruimen al die criminelen…..geldt ook voor de criminele ministers….

  Waarom zei je dit gisteren roy?


  Maak melding

 21. Bij de beooordeling van de vraag of en in hoeverre de politie grenzen heeft overschreden spelen de proportionaleit en subsidiairiteit een cruciale rol. Waren de bendeleden ook gewapend en hebben ze waarschuwingsschoten genegeerd? Hebben bedendeleden zich willen overgeven en desondanks zijn neergeschoten? De eerlijkheid gebied te zeggen dat diegene die met een wapen roofovervallen pleegt, erop bedacht moet zij ook door een vuurwapen omgelegd kunnen worden. Roven is een risico net als ondernemen.


  Maak melding

 22. De politie heeft heel goed gehandeld.

  Heeft men zich bekommerd om de slachtoffers van deze gruwelijke roofovervallen?????
  Het doet een bepaalde groep pijn dat deze beesten opgeruimd zijn maar zijn ze de nabestaanden van de slachtoffers vergeten¿¿¿¿
  Hoe met het gezin nu verder met opvoeden en studie enzz???
  In een beschaving zijn er regels , wetten daar hoort iedereen zich aan te houden jij, ik en iedereen.
  En als je niet in een beschaafde maatschappij wil leven maak je van kant, spring van een flatgebouw naar beneden gooi je jezelf voor de piranha’s of neem gif in. Maar neem het leven niet van een ander dat recht heb je niet!!!!


  Maak melding

 23. Gisteren vond iedereen het geweldig en vandaag moet Suriname boeten. Het blijft lachen geblazen met onze sabimangs op dit forum. Wat willen jullie eigenlijk?


  Maak melding

 24. Wat ik nog steeds van geen enkele organisatie hoor, is dat zij opkomen voor degenen die al die tijd beroofd zijn van hun have en goed. Al die mensen die dit een verkeerde actie van de politie vinden, zouden eens moeten bezinnen of zij de zelfde reactie zouden hebben gegeven als zij ook op brute wijze beroofd zouden zijn van hun zuur verdiend inkomen.
  Als de nabestaanden iets willen zeggen, dan vraag ik ze eerst om al het door hun familielid aangebrachte leed aan zo veel slachtoffers, goed te maken. Dan pas mogen ze praten. Ik zou mij eerder schamen als ik een nabestaande van dergelijke lui zou zijn. wie zegt mij dat de nabestaanden van de rovers niet mee geprofiteerd hebben van al het geroofde geld?

  De vermeende insider die meent de juiste informatie hebben:
  Volgens ben jij een insider bij de criminelen. Hoe weet jij wie de criminelen zijn, terwijl jij als “Agent” niets doet?
  Hoe weet jij wat voor afspraak er was gemaakt met de rovers?
  Mocht het zijn dat jij daadwerkelijk een insider bij de politie bent, dan had jij gebruik kunnen maken van de klokkenluidersregeling. Het feit dat jij inside informatie naar buiten brengt, geeft ook aan dat jij niet te vertrouwen bent en een rotte appel in het systeem bent.

  Als jij zo zeker van je informatie bent, doe er iets mee. Kom met naam en toenaam naar buiten ermee. Anders ben je laf.


  Maak melding

 25. @Roy,
  Ik zou je verhaal best wel willen geloven, maar ik betwijfel het dat je een echte insider bent.
  Zowel, kom dan met bewijzen, wel is diudelijk dat de PC leugens aan het vertellen was, vooral het verhaal dat toen ze gewond waren, zij nog probeerden weg te vluchten.
  Als je gewond bent kan je volgens mij niet ver komen.


  Maak melding

 26. @Balotelli

  Zeven daders zijn dezelfde avond opgepakt, zonder vuurgevecht.
  Das supersnel,applaus.
  Volgens de politieberichten hebben deze crimi’s zich schuldig gemaakt aan meerdere vergrijpen, Maar… het is nooit gelukt ze in te sluiten en nu wel, notabene op dezelfde avond?
  Rararara…

  De andere 4 ongewapende crimi’s zijn de volgende avond doorzeefd.

  Beetje slecht voorbereide ‘politiefilm’ vind je ook niet?


  Maak melding

 27. @gronman: ik ben GEEN insider……..
  Verhaal is afkomstig uit nospang.com…….

  @Vene: als onschuldigen worden beroofd, verkracht en vervolgens worden doodgeschoten dan mag van mij de dader(s) de doodstraf/kogel krijgen.

  Er van uitgaande dat het daadwerkelijk de daders waren heb ik mijn opmerking/reactie geplaatst.

  Ik ben nog steeds van mening dat indien blijkt dat het WEL de daders zijn geweest die bv bovenstaande feiten hebben uitgehaald dan keur ik de aktie ZEER zeker goed.


  Maak melding

 28. @ Balotelli Als ik jou reactie lees dan kom ik tot de volgende: Jouw Baasje had ook daarover eerder na moeten denken!! en niet alleen hij maar ook anderen!!


  Maak melding

 29. @ Balotelli nog even iets!! wanneer de overvallers, moordenaars hun daden plgen! denk je dat ze ook aan de nabestaanden denken van hoe ze verder kunnen??

  Jou woorden: Hoe met het gezin nu verder met opvoeden en studie enzz???

  Dit hadden ze eerder moetn inzien en denken! Koekje van je eigen deeg of niet soms??

  Leven deze groepering enkel uit doden, moorden, verkrachtingen, roven etc.etc.. Kunnen zij dan niet op een eerlijke manier hun kost verdienen en leven. Bij politie meldingen maken van de daden van hun zijnen!

  Kunnen zij niet een eerlijk leven leiden? Het is wel triest hoor! ech Uitgehongerde VARKENS en AASGIEREN!!

  Van mij mogen zij naar de hel door een grote vuurzee heen!!!

  Het is geen persoonlijke aanval op jou hoor!!! vat het niet verkeerd op svp!!!!!


  Maak melding

 30. @Jan Berkhout

  Ik zal je wat in herhinnering brengen. Herhinner jij je nog de 15 ongewapende mannen die op 8 dec 1982 op brutale wijze geexecuteerd werden zonder enige vorm van proces?Het is al langer dan 30 jaren dat de nabestaanden om gerechtigheid vragen samen met een grote deel van de surinaamse bevolking.En weet je met welk onsmakelijk nieuws ze getrakteerd worden?Juist ze moeten leren hoe vergiffenis te schenken aan de moordenaar bouta en niet langer treuren om hun geliefden.Hoe haal jij het in je kop anderen te beschuldigen dat ze niet aan de slachtoffers denken. Degenen die geen ene moer geven om slachtoffers door wie gemaakt dan ook zijn de volgelingen van moordenaar bouta die het illegale amnestie wet ondersteunen die moordenaars hun vrijheid garanderen ,misschien hoor jij in deze groep thuis.Als de politie op een proffesionele wijze te werk was gegaan zou er geen doden gevallen zijn en zouden de vermeende boeven berecht kunnen worden zoals het hoort binnen een democratishe staat.Als een slachtoffer is er geen enkel heerlijke moment in zijj leven dan een boef of een moordenaar recht in zijn ogen te kijken en hem berecht zien te worden door een rechter.Als een slachtoffer zou jij liever je belager elke minuut van de dag zien kreperen in jail.Waarom gaat stoere belfort de boel niet opruimen in de binnenlanden van Suriname,veel van dat gespuis zoeken hun toevlucht daar.God alleen weet hoeveel slachtoffers daar vallen elke dag en niemand die hun hulp durft te bieden ,ook niet stoere Belfort.


  Maak melding

 31. ene persoon wil zomaar zeggen dat hij een insider is en dat hij weet hoe het gaat,laat hem maar fantaseren,ik vindt het goed en niet zueren want als het je familie was die beroofd was zou je anders piepen en in suriname zijn die rovers zo brutaal ,ze hebben geen respek voor de slachtoffers,opruimen de handel en niet zomaar onzin hier gaan vertellen over dat je weet geoon opruimen de geboeften,zijn het leven niet waard wegg met ze ik weet waarover ik praat,ze willen niet werken en maar mensen teroriseren,ze kijken te veel naar films ,ga jullie lekker rusten,want de rijken of nmensen met connecties insiuriname moeten jullie niet lastig vallen anders zijn jullie dagen ook geteld,joe sabie


  Maak melding

 32. Ik vind het verhaal van Roy wel geloofwaardig. Ik vond het al vreemd dat ze de daders vooraf aan deze avond niet konden vinden en oppakken. En opeens worden er meerdere daders van verschillende overvallen binnen twee dagen doodgeschoten en opgepakt.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben er echt niet op tegen als er hard opgetreden wordt tegen dit soort onderkruipsels. Maar.. een auto op deze manier beschieten zonder er zeker van te zijn dat het echt om de vermeende daders gaat is “verdacht” Want dat konden ze niet weten. Tevens schoten de “daders” ook niet terug, wat al duidelijk moest zijn, dat ze ongewapend waren.

  Het zou pas geloofwaardig overkomen, als ze echt de “bekende” en “beruchtste” daders zouden oppakken. Levend. Laat maar aan heel Suriname zien dat het lef er is en dat ze niet zomaar een onschuldige opofferen om van het kritiek af te zijn. Schaamteloos en onrespectvol naar het Surinaamse volk. Dat betekent dat ze echt geen hoog petje op hebben van de surinaamse bevolking.


  Maak melding

 33. Voor de duidelijkheid: ik ben niet tegen de doodstraf. Ik denk namelijk ook dat je dit soort gewetenloze reptielen (verkrachters, moordenaars, geweldadige overvallers) echt moet aanpakken en een statement moet maken naar alle andere reptielen. (die ook snel geld willen verdienen ten koste van mensenlevens en geluk) Maar wel eerst zeker weten dat je de juiste voor je hebt.


  Maak melding

 34. @ Esmerald sorry dan maar hoor!!!!! maar ik heb toch mijn twijfels aan !!

  En als ze inderdaad ongewapend waren dan is het ten onrechte van de politie’s(hufters en amateurs noem ik dat)!! Die moeten dan veroordeeld worden zonder enige excuus!! ook moeten er rekeing gehouden worden met hun nabestaanden in alle opzichten!!!


  Maak melding

 35. Politie, good job! welldone. niet wachten totdat de criminelen jouw de les lezen, maar omgekeerd. Blijf af van mensen hun spullen!! is een les voor de ‘komende’ criminelen. ga zo door!!! het zal op deze manier wel minderen. hoe jammer het ook is voor de familie. sterkte!!


  Maak melding

 36. # Roy oh, wat kan Roy zijn verhaal doen zeg en ieder laten geloven. Wie is deze Roy? Ja natuurlijk is deze Roy, Roy!

  Waarom Roy wel geloven en de Surinaamse autoriteiten niet?? Jawel! Omdat men de Su autoriteiten wel kent en Roy niet vandaar.

  Roy, eerlijk gezegd je brengt mij in een deuk. jij kan het heel goed overbrengen en de mensen op verkeerde been te zetten! Mij krijg je niet zover!!

  Roy hou aub mee op!!!!


  Maak melding

 37. Dus gewoon een afrekeing in het crimminele milieu.

  Niks politie of A-team.

  Volgens de mensenrechten organisatie Allied Collective zijn er sterke aanwijzingen dat de aanhouding van 4 rovers te Tout Lie Faut geen normale aanhouding was, maar er gewoon een standrechterlijke executie. De stille getuigen laten duidelijk zien dat er geen moeite is gedaan om de verdachten aan te houden maar ze gewoon ter plekke dood te schieten. Dit is in strijd met alle rechtsregels omdat zelfs de meest verschrikkelijke misdadiger is door de rechter moet worden veroordeeld alvorens hij straf krijgt. Het is niet aan een politie-eenheid om straf op te leggen of vonnissen te voltrekken naar eigen inzicht. Cowboy-achtige handelingen van opsporings eenheden mogen nooit toegejuicht worden.


  Maak melding

 38. @ Esmerald ik ben even in de waar! Mijn beste maat/broertje is vertrokken naar America na een leuke vakantie vandaar denk ik!

  Wiep ju??? neen hoor! absoluut niet!!!! daar ben je te lief voor denk ik!!

  # Roy Sorry!!!


  Maak melding

 39. Een hoofdverdachte van moord en foltering wordt via slinkse wegen door de DNA buiten de gevangenis gehouden en een andere verdachte van overval e.d.wordt doorzeefd zonder enig vorm van proces.


  Maak melding

 40. aan Wiep Ding,

  Heeft men zich bekommerd om de slachtoffers van deze gruwelijke roofovervallen?????
  Het doet een bepaalde groep pijn dat deze beesten opgeruimd zijn maar zijn ze de nabestaanden van de slachtoffers vergeten¿¿¿¿

  begrijpend lezen is niet voor iedereen weggelegd zie ik?

  Ik heb over de slachtoffers en nabestaanden van gruwelijke roofovervallen en niet over de DADERS.


  Maak melding

 41. No spang Wiep Ding, ik vat het niet verkeerd op. Maar ik denk dat je mijn betoog niet goed begrijp ik bedoel dit is gerechtigheid gespuis opruimen tbv van de veiligheid in het land.

  Tang boeng kondremang.


  Maak melding

 42. Vrijdag 15 juni 2012 om 16:53 uur, door Balotelli

  Dat is geen gerechtigheid.
  Het woord zegt het al.

  Gerecht. Daar heb je een rechter voor nodig en geen schietgrage nepagenten.


  Maak melding

 43. Laat de heer Hewitt en zijn AC ophouden met zijn nonsens! Waar zijn jullie wanneer wij hard werkende burgers van dit land vermoord worden door deze criminelen tijdens het roven???? Waar zijn jullie wanneer wij burgers verkracht worden door deze criminelen tijdens het roven???? Waar zijn jullie?????? Waarom bekommeren jullie niet om het leed van al de slachtoffers die deze criminlelen veroorzaakt hebben in de samenleving. Menneer Hewit en je AC organisatie jullie zijn verantwoordelijk dat vandaag de dag de criminelen op hun borst slaan en zeggen niks kan met mij gebeuren, houden jullie aub op met het beschermen van de deze criminelen onder het mom van mensenrechtengedoe!!!!. Mijn complimenten aan de politie, ik zeg ga zo door en ruimen jullie nog een heleboel op. Opgeruimd staat netjes!!!!


  Maak melding

 44. AI BOY, Robert Hewitt van Allied Collective
  Die gasten moesten jou eerst overvallen en mishandelen
  zou je anders piepen, joe ede porie,ben je een surinamer
  die lekker kan slapen,
  Amerika is niet beter op met schieten,,ze schieten ook graag….vooral die zwarte amerikanen,
  joe lauwwwwwww……Robert Hewitt ze moeten jou ook oppakken en tussen hun plaatsen…..

  wordt vervolgd.
  I LOVE SU….


  Maak melding

 45. Wat is nu de waarheid?? Wat voor belang heeft de politie om eventuele onschuldige rovers neer te knallen? VAn alle kanten krijgen skowtoes verwijten dat ze laffe lummels zijn en alleen maar tjieng meid kletsen. Nu trden ze op, en kijk hier weer een lawine aan beschuldigingen. Om er gek van te worden mang! eén ding staat voor mij recht overeind: het moet een keer gedaan zijn met de criminelen in Sur. Ik wil weer vrij in mijn eigen huis zijn, ik wil vrij over straat kunnen lopen, ik wil een veilige omgeving voor mijn kinderen. Basta! Het zal zeer pijnlijk zijn als uitkomt dat het verhaal van nospang waarheid is, een harde klap, maar tot die tijd zijn criminele rovers en moordenaars gewaarschuwd!


  Maak melding

 46. *Eerst worden vrouw en dochter ten overstaan van familie verkracht, pas dan gaan ze over tot roven!!

  *Je mond wordt dicht geplakt tot de dood volgt middels verstikking, daarna gaan ze over tot stelen!!

  *Je krijgt eerst een kogel in je borst, daarna halen ze jou huis leeg!!

  * STANDAARD METHODE VAN DEZE RATTEN IS JOU EERST MISHANDELEN!!

  Als blijkt dat deze 4 behoort tot de rattenplaag die wij al bijkans 20 jaar kennen is Suriname, dan voel ik totaal geen compassie, want ik weiger te geloven dat dit mensen zijn!!!!


  Maak melding

 47. Tedje en andere mensen die medelijden met ze hebben en hun mond vol hebben over mensenrechten, moeten zich een keer verplaatsen in de rol van de slachtoffers. wij zijn 2 jaar geleden berooft ze hadden waar ze voor kwamen toch werden we vastgebonden en mishandeld. Vind het ook raar dat ik niets heb gelezen op Waterkant over alle aanhoudingen die er de laatste tijd zijn gedaan, maar dat komt waarschijnlijk omdat de huidige regering dan in een goed daglicht komt. Blijf neutraal WATERKANT

  Lobie


  Maak melding

 48. Wtf komt ac zich bemoeien met sranang mensenrechten? Zoo!
  Hewitt zegt mooi:een verdachte,is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Maar hij vergeet dat faja blo al jaren met deze zaak bezig was. Dus volgens mij is er dan voldoende bewijs! En trouwens in su zijn er andere wetten(wel soortgelijk) dan in us. En volgens mij zijn de verdachten doodgeschoten toen ze op de vlucht waren.


  Maak melding

 49. Dit is nou gelul van heb je me nou, onder het mom van laat die gasten maar in feite hun gang gaan, probeer ze rustig op te pakken, biedt ze wat te drinken aan, stel ze op hun gemak, bereidt ze voor op een proces, weet je, sinds dat gezeik met die amnestie wet en nog meer, nu dit gaan bepaalde figuren alles in het werk stellen om rotsooi te veroorzaken enz, waar zijn we mee bezig. Hier schieten die wouten ook mensen kapot, maar de natie staat dan niet op hun kop. Maar wee o wee, in Suriname worden die zware boys voor hun flikker geschoten, en bingo jongens, sorry hoor, zielig heel zielig wat ik hierboven lees, een tip voor die meneer Edward B, ga zo door jongen, ruim ze op,
  schiet ze lek, lekker toch!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


  Maak melding

 50. @ Jan Berkhout zo is dat!! wie wind zaait mag storm verwachten en totaal geen medeleiden! Wiep-Ding dus!!!

  @ Balotelli a torie setie!!tang boen ju tu!

  @ Ira neen hoor!! Ik zou het niet laten rusten als de daders mijn dierbaren waren. Eerlijk gezegd, ik zou hen allemaal stuk voor stuk aangeven!! Ik zweer het op mijn dood!!!!!!!!!! dat na torie! Dat na ekte Sranangmang!!! en geen mietjes geLuLLLLLLL of sarati!
  want ding no bing abi sarati tu!! ding saka saka Agoe!


  Maak melding

 51. Ferdinand Hossenbux,

  Vroeger,..in de goeie ouwe tijd, als je dan streng werd aangesproken door oom agent dan piste je zowat in je broek!!

  Tegenwoordig,…ZIJ SCHIETEN OP DE POLITIE…

  Sranang kon switie baya!


  Maak melding

 52. Reactie op Pasew, klopt wat je zegt, heb ik ook meegemaakt, we scholden die gasten uit, skotoe bowtoe
  njang verkowtoe, boi, dang sprak ie je aan, alla ie broekoe foer nanga pisie ai boi, maar ja now na 2012,
  en die jongens schieten meteen, moet toch, anders worden hun voor hun flikker geschoten. Sranang tjadding op dat gebied, en de komende tijd gaat het nog erger worden!!!!


  Maak melding

 53. @ Henk Molenaar,
  de politie kende hen goed van eerdere misdaden het waren zware jongens die net als Zuid afrka hebben geen reed te maken met niks.


  Maak melding

 54. “Onthulling van Brunswijk over criminaliteit”.
  groot gedeelte van de criminaliteit in Suriname wordt gepleegd door marrons,

  en dus,…Jou/jullie komst naar Paramaribo heeft ontwricht de hele samenleving!!

  Om heden een huis te bouwen moeten wij eerst sparen voor dievenijzer, pas dan kopen wij stenen 🙂


  Maak melding

 55. Donderdag 13 mei 2004

  Justitieminister Gilds over uitschakelen Sampie:

  “Druk op verminderd veiligheidsgevoel samenleving afgenomen”

  door Vernon Texel

  PARAMARIBO — Met het dodelijk uitschakelen van Surinames topcrimineel, Arisin Sampie – tot praktisch ieders opluchting – is de druk op het verminderde veiligheidsgevoel van de samenleving voor een belangrijk deel afgenomen, zegt minister Siegfried Gilds van Justitie en Politie.


  Maak melding

 56. Criminelen Poeran Gopi en Ricky Sardjoe zwaar gewond 29 Jun, 09:00

  Poeran Maikel Gopi (links) en Ricky Sardjoe De ‘most wanted’ criminelen Poeran Gopi (32) en Ricky Sardjoe (33) zijn dinsdagavond in Nickerie zwaar gewond geraakt bij een actie van een speciale eenheid. Een man is dodelijk geraakt. Dit bevestigt politiewoordvoerder Humphrey Naarden vanmorgen tegenover Starnieuws.

  BRAVO HERMANDAD


  Maak melding

 57. Van de politie moeten we maar geloven dat deze 4 slachtoffers van politieblunder de rovers waren. Nee nee, wat ik wel geloof is dat niemand het durfd om de echte boys van deze roversclub met hun zware wapens aan te pakken want dan kom je te dicht bij de leiding. Het is gewoon afwachten wanneer ze weer toeslaan. Het heeft niks te maken met meer veiligheid.


  Maak melding

 58. Reisadvies Suriname
  RSS Waakzaamheid betrachten.
  Toelichting op de classificaties

  In dit reisadvies zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Zware criminaliteit’ gewijzigd.

  Laatst gewijzigd op 8 februari 2011

  Nog steeds geldig op 15 juni 2012

  Actualiteiten:
  In Suriname wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met een toename en verruwing van de criminaliteit (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

  In het gebied rond en tussen de plaatsen Albina en Moengo dient men aandacht te houden voor onderling geweld tussen bevolkingsgroepen en de mogelijkheid van criminele activiteit van aldaar opererende bendes.


  Maak melding

 59. @Henk Molenaar, als je het toch zo sneu vindt dat deze zware criminele guyz zijn geneutraliseerd, waarom neem je dan niet enkelen van hen onder je hoede.
  Ga naar PI Santo Boma, adopteer er een paar en geef ze het gevoel van geborgenheid, genegenheid en liefde.

  Of durf je het niet omdat ze diehard crimineel zijn en jij je leven vanaf dat moment niet meer zeker bent.

  Het is heel makkelijk om langs de zijlijn te staan en allerhande onzin te roepen, maar wee als ze ooit eens onuitgenodigd bij jou op bezoek zijn geweest !


  Maak melding

 60. Er lijkt nu al een doorbraak te zijn in de moordzaak van Anthony Eersel (42), die vorige week tijdens zijn vakantie in Suriname werd vermoord. De politie spoorde intussen al twee van de drie daders op, en verzekert dat de arrestatie van de derde verdachte ‘enkel nog een kwestie van tijd is’. Dat meldt de voorlichtingsdienst van het Surinaamse politiekorps aan Starnieuws

  De 54-jarige Nederlandse toerist Hans Janssen uit Tilburg is op zaterdagavond 25 december doodgeschoten in Paramaribo. Hij liep rond elf uur ’s avonds met zijn vrouw naar het appartement in de Jessurunstraat waar het echtpaar logeerde.

  ……VROEGER WAS ALLES ZO MOOI IN MAMA SRANANG…..


  Maak melding

 61. De recherche van Geyersvlijt heeft na intensief speurwerk twee verdachten kunnen aanhouden die de artieste D.S. zondag hebben beroofd en daarna ook seksueel misbruikt te Pontbuiten. De criminelen G.P. en D.K. zijn in verzekering gesteld en worden verhoord. Een derde verdachte wordt nu opgespoord.

  De verdachten braken de woning van de artieste in en maakten sieraden en andere spullen buit. Vervolgens mikten ze op de artieste. Daarbij is ze misbruikt geworden door de criminelen. Pontbuiten is opgeschrikt door deze daad. De artieste is zeer geliefd in de buurt. Buurtbewoners hebben ook meegeholpen om de daders in beeld te brengen


  Maak melding

 62. Aan Tedje,

  Dat is geen gerechtigheid.
  Het woord zegt het al.

  Gerecht. Daar heb je een rechter voor nodig en geen schietgrage nepagenten.

  Tedje dan hadden ze een vak moeten leren!!!!!!!!!!


  Maak melding

 63. ……..als een dief in de nacht………

  Wel mi boi…deze hondsbrutale ratten komen tegenwoordig gewoon overdag en als zij vertrekken moet ook jij vertrekken, maar dan naar de 1e hulppost, want zij slaan graag jou een schedelbreuk!!!

  Dat jij berooft wordt is al erg genoeg, maar deze RATTEN hebben pas genoegdoening als zij daarbij ook

  MISHANDELEN/VERKRACHTEN/VERMOORDEN!!!!

  Zijn het mensen?????….Nee, dus,.. verdelgen de rattenplaag!!!


  Maak melding

 64. Elk leven is belangrijk en uniek.Het is wat God ons heeft gegeven en dat mag eigenlijk niemand van ons afpakken.Wat doen velen echter met hun leven? Zij beroven,verkrachten en vermoorden hun medeburgers.
  Dat kan ook niet en mag niet zo doorgaan.De enige instantie die al deze misdaden moet stoppen is de politie,maar of de politie in dit geval geen keuze had,kan ik niet bepalen.Ik hoop alleen maar dat de criminelen nu zelf tot inkeer zullen komen en hun heilloos pad zullen verlaten.


  Maak melding

 65. Was beter geweest als deze mensen niet gevlucht waren in het oerwoud tijdens de koloniale tijd want dan hadden ze onderwijs en beschaving genoten.
  Hadden we nu stukken minder criminaliteit.
  Tijdens de evolutie is het intellect stil blijven staan waardoor deze mensen animale trekken vertonen.
  Bij dieren is het normaal ze worden gedreven door hun instinct maar bij deze “mensen”………..?

  Kijk maar naar mij als ik voetbal maakt her publiek oerwoud geluiden en men gooit met bananen naar mij maar ik schiet ze niet neer en ik verkracht ze ook niet.
  Ik blijf goed presteren op het veld.
  Brunswijk daarentegen zou met een pistool zwaaien ik noem maar een zijstraatje.


  Maak melding

 66. Girjasing: Surinaamse politie beter waarderen
  Vrijdag PARAMARIBO,

  15 jun – De politie mag beslist wat beter gewaardeerd worden. Dit stelt parlementariër (Nieuw Front/VHP) en ondernemer Shailendra Girjasingh. Vaak leggen politieagenten hun eigen leven in de waagschaal, zonder dat er echt veel tegenover staat.

  YEP,..wij verlangen naar ons mooi Suriname!!


  Maak melding

 67. Beste Milton Fleur:

  Het gaat hier om een standrechtelijke executie van 4 ongewapende verdachten.

  Weet je nog dat enkele maanden geleden een verdachte wagen met 4 onschuldige muzikanten ook werd doorzeefd met politiekogels…..

  Een politie eenheid is geen rechter en vuurpeloton.

  De doden waren verdachten en nog niet veroordeeld.


  Maak melding

 68. @HENK MOLENAAR: Je hebt helemaal gelijk, maar doe maar geen moeite om dit uit te leggen, want antidemocraten met totalitaire denkwijze a la politiestaten begrijpen dat niet. Eigenrichting bepaald hun denkwijze, behalve als het over hun paarse delinquenten gaat, want dan wordt de gratie en amnestiekaart getrokken.


  Maak melding

 69. Vrijdag 15 juni 2012 om 17:29 uur, door Henk Molenaar
  Dit verhaal stinkt.

  Een auto doorzeven met 4 ongewapende inzittenden.

  De politie is geen rechter en beul tegelijkertijd.

  waren die dorpelingen in indonesie gewapend toen???? waren de nederlandse militairen wel rechters toen.hypocriet dat je bent.


  Maak melding

 70. Vrijdag 15 juni 2012 om 22:17 uur, door pasew
  Girjasing: Surinaamse politie beter waarderen
  Vrijdag PARAMARIBO,

  15 jun – De politie mag beslist wat beter gewaardeerd worden. Dit stelt parlementariër (Nieuw Front/VHP) en ondernemer Shailendra Girjasingh. Vaak leggen politieagenten hun eigen leven in de waagschaal, zonder dat er echt veel tegenover staat.

  YEP,..wij verlangen naar ons mooi Suriname!!

  de politie mag niks bij verdienen. ze moeten zien uitkomen met wat ze nu als verdienen. als de politie in uniform hand-en-span-diensten kan verlenen aan criminelen dan moeten ze neks bij qua salris. hoe is die verdachte ontsnapt uit geyersvlijt???? is het buro van geyersvlijt een ala politie boma???? nee het is veel groter qua bouw, qua manbezetting en toch ziet een man kans te ontvluchten. nota bene de wisseling van der wacht geschiedt om 21.00 uur ’s avonds en niet on 23.00 uur.


  Maak melding

 71. Ref: R!@0

  Volkomen met je eens.
  En zonen van Hermandad proficicat, gewoon opruimen
  die troep en niet aaien.
  Masra Robert Hewitt laat je opnemen in het voormalig
  Wolfen Buttel ( Kolera), wang draard foe joe loesoe.


  Maak melding

 72. Eerlijk is eerlijk, Belfort maakt een goed punt: waarom is nog niemand naar de mensenrechtencommissie gestapt in geval bejaarden, vrouwen, kinderen, mannen zijn beroofd, verkracht, mishandeld???? Die hebben toch niets misdaan, zij zijn afgeslacht zonder een misdaad gepleegd te hebben? Het lijkt ook mij een omgekeerde wereld nu.


  Maak melding

 73. Kan men het bewijs leveren dat deze verdachten daders waren?
  In de auto is niets gevonden,en bij huiszoeking ook niets gevonden.Waar is het bewijs dat ze de juiste mensen hebben dood geschoten.


  Maak melding

 74. De minister zegt dat de politie ze tot stoppen heeft gedwongen, waarschuwingsschoten heeft gelost maar ze zijn niet gestopt. “Er is op het voertuig geschoten. De criminelen zijn uit het voertuig gestapt en hebben de benen genomen. De politie heeft ze achterna gezeten en uiteindelijk moest er gericht worden geschoten, met als gevolg dat de mensen zijn komen te overlijden. Wij betreuren dat natuurlijk”, merkt Belfort op.

  Dit is een duidelijk gelogen verhaal van de minister.
  1.Als je op de wagen hebt geschoten en die jongens uitstappen en wegrennen,waarom moet je die wagen dan nog doorzeven.
  2.Als je die wagen eerst hebt doorzeeft,is het onmogelijk dat die jongens wegrennen.
  Dus minister kom eens met de waarheid.


  Maak melding

 75. (@Vene), het bewijs ligt op het Kerkhof.

  (@pasew) en overige forummers, een goeden morgen.
  Ik geniet van jullie reacties.
  @Wiep-Ding: Je hebt ook gelijk hoor. Geen medelijden hebben met die RATTEN. Opruimen.
  En (pasew) niet vergeten. Ook Papatam en omstreken zijn reeds in kaart gebracht door min. Belfort en het KPS.
  Ook onze TEXAS in Paramaribo zal tot Rust worden gebracht.
  Gij Zult nooit meer Occuperen komende vanuit het diepe bos.


  Maak melding

 76. @Baletollie, geëvolueerd (gebrainwashed)als je bent en toch met die denkbeelden van pak’em beet 500 jaar terug. Onder welke steen ben je vandaan gekropen?


  Maak melding

 77. Zaterdag 16 juni 2012 om 01:22 uur, door Vene

  Wat heb je nou van de december moorden geleerd beste?

  Jullie kunnen vragen stellen wat jullie willen maar antwoord zal iedereen jullie nu schuldig blijven. Of dit interressant is voor de rechtsgang JA. Voor mij persoonlijk nee want ze hebben hun straf nu niet ontlopen en geen luxe genieten van Santo B.

  Iets anders is dat iedereen deze doden ook kan optellen bij de december moorden als dit door de stagebegeleider is geaccordeerd!

  Onnodig geweld bij arrestatie door politie???

  En zo komt die ware aard van de ingie naar boven. Hierover houd hij wijselijk zijn snavel dicht. Of heb ik iets gemist?

  En nu heeft zoonlief weer vrijspel op de markt. Concurrenten moet je uitschakelen en het volk hiermee proberen te lijmen. Slimme zet van die bosnegerindiaan!


  Maak melding

 78. Zaterdag 16 juni 2012 om 01:22 uur, door Vene,

  Waren het geen criminelen dan?
  Zeker weten?
  Heeft Fam. Zich nog niet gemeld?

  Dit is nu waar het land aan kapot gaat. Wie houd zich nu aan de wet en de rechtsgang?
  Wie geeft het voorbeeld. Zal wel ook een amnestie wet komen voor politieagenten in functie!


  Maak melding

 79. De regering Bouterse wilde het volk tonen, dat zij daadkrachtig tegen de misdaad kan optreden. Daarom zijn vier onschuldige en ongewapende burgers neergemaaid. Het volk wordt met deze moordaktie voor de gek gehouden. Misschien waren zij concurrenten van Dino Bouterse, die hij op criminele wijze heeft laten opruimen, zoals zijn vader dat met tegenstanders in het verleden deed. Bouterse beseft niet, dat de criminelen van Suriname hem als de grootste crimineel van het land zien en net als hij over lijken de zilvervloot wensen binnen te halen. Ook hen is het opgevalen, dat misdaad in Suriname loont.


  Maak melding

 80. middeleeuwse toestanden in suriname het wilde westen is weer teruggekeerd in suriname . En niet alleen wat dit betreft hoor .Desondanks opgeruimde staat netjes ga zo door politie jullie hebben een dikke pluim verdiend . Dit soort figuren voegen niks toe aan een veilige samenleving . Geeft de toeristen ook een veiliger gevoel om de stad in te gaan zonder tientallen keren om je heen te kijken of je niet gevolgd wordt hetgeen ons mijn surinaamse vrouw en mij regelmatig overkomt als we op vakantie in paramaribo zijn . Om een proces te voeren tegen dit soort lieden en gevangenisstraf te geven kost de samenleving alleen maar geld . Misschien de nederlandse politie eens naar suriname sturen valt veel voor hun te leren op dit gebied


  Maak melding

 81. Fijne week-end aan allen!!! Morgen is zondag! Ik ga lekker zitten met een Djogo naar de Vat. Voetbal kijken Nederland- Portugal. Alhoewel ik de stand al ken!!

  Gelukkig is Nederland niet ver van Polen en dus terug naar huis reizen sneller zal zijn dan verwacht!!

  Holland hup!! en tot de WK voorrondes.


  Maak melding

 82. @pasew

  “De concurrenten van crimineel Baby Dino zijn dan tog ook criminelen??

  Ja tog ”

  Daar heb je gelijk in, maar dan nog mag je ze niet zomaar afschieten. Hier in Nederland hebben we het proces over de afrekeningen in het criminele circuit. Holleeder is nog steeds verdachte als opdrachtgever en Dino Soerel gaat voor zeer lange tijd de bak in. Het zijn gewoon criminelen die elkaar de kop hebben ingeslagen, maar de overheid treed toch tegen hen bestraffend op. In Suriname is de criminele familie Bouterse aanklager, rechter en beul tegelijk.


  Maak melding

 83. @Andijvie

  Maar de andere niet aardige jongens noemen zich ministers en pseudo president en niemand die durft deze neer te knallen.Kan je ons uitleggen wat het verschil is dan tussen de andere 4 niet aardige misdadigers die geexecuteerd werden en de andere misdadigers de zogenaamde regerings top onaardige misdadigers die telkens in staat blijken te zijn hun lijf te redden of de bevolking het leuk vindt of niet,ze manipuleren alles en iedereen en gaan schotvrij zie de recnte amnestie wet speciaal voor de grootste onaardige jongen gemaakt.


  Maak melding

 84. (@pasew): Zie dwt.com van vandaag. Benadeelde (slachtoffer) diefstalzaak bedreigd.
  De 3 criminelen in deze zaak zijn aangehouden.
  Maar nu komt het vervolg in deze zaak.
  Familieleden/vrienden van deze (Ratten) hebben thans de benadeelde (slachtoffer) bedreigd, indien hun dierbare (Ratten) veroordeeld zouden worden.
  Wat een brutaliteit zeg.
  De volgende keer dienen ze voorgoed te worden opgeruimd.


  Maak melding

 85. Rovers moet men barsteren…..,bos i’m bos din.. jij moet ze echt lek schieten…. niet lopen spelen.
  Want een ding is duidelijk zij gaan nooit met speelgoed wapens roven…en staan nooit met spons te slaan…din man e hat yu skin behoorlijk baster yu heri skin…dan fa dan.
  Het zijn beesten dus roof dieren horen niet tussen mensen……OPRUIMEN en snel ook.!!!!


  Maak melding

 86. Mensen, wat moeten de slachtoffers doen??
  Na al die gewelddadige berovingen in je huis, op straat op je werk,op je erf, in je auto, in je winkel, in je bedrijf, tijdens je vakantie wordt Suriname aangeklaagd?
  Sorry hoor, Bewoners van SU, wie komt voor jullie op??
  Minister Belfort heeft gewoon gelijk, tot nu toe zijn velen die slachtoffers zijn geworden van enig misdrijf gepleegd tegen hun, geen hulp of ander internationaal hof hun dat hebben aangeboden. Ook na bekende criminelen na vormfout weer op straat zijn, deze criminelen niet in de gevangenis stoppen. Kost alleen maar geld, is wel besparing post voor Suriname en de surinaamse belastingbetaler. A la korte metten of straffen als in Frans Guyana invoeren.


  Maak melding

 87. Gelezen de reacties, Suriname is voor Surinamers en als niet weet waar of hoe Surinamers leven of zijn, zou ik mijn mond dicht houden en wat van leren. Daar leven en wonen diversen culturen naast en elkaar. Gezien een paar die snel rijk willen worden en te pikken van anderen, dien je hard handig op te treden anders wordt het als Mexico. Ik voel voor de mensen die daar wonen en hoe het is om beroofd te worden, dat je daar bang moet zijn in je eigen woning en of straat. Dat kan toch niet dat je geen vrijheid meer heb doordat een bepaalde groep jou willen beroven of vermoorden voor €50.


  Maak melding

 88. Sommigen typeren het gedrag van de criminelen als animaal, maar dat is een belediging voor de dieren, om crimineel genoemd te kunnen worden moet je het onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad, dat kan een dier niet en om dezelfde reden wordt een gek die een heleboel mensen doodschiet op een eiland of in een winkelcentrum, geen crimineel genoemd, hij is geestesziek en hoort in een psychiatrische inrichting thuis en niet in de gevangenis (uit zelfverdediging mag je zo’n gek wel dood maken als het niet anders kan). Het in blinde haat doorzeven van een auto, door een groepje agenten, die elkaar niet corrigeren en samen alle inzittende, ongewapende verdachten, waarvan nog niet vaststaat dat ze schuldig zijn, zonder meer doodschieten, is echter wel een erge vorm van crimineel gedrag. Keur je dat goed, dan ben je in principe ook crimineel.


  Maak melding

 89. meneer ba anansie ik keur het goed dat ze afgeschoten zijn want zijn gewoon zware jongens goed voor het land laten ze weten dat er op ze gejaagd wordt en dat ze moeten weten dat er oren zijn en waakhonden om op ze te letten,laten ze weer gaan wonen waar ze gewend waren om te wonen want suriname is niet meer veilig en savonds zie je meestal alleen maar van die soort geboeften die proberen mensen hun geld af te pakken alleen overdag zie je veel mensen maar savonds zie je alleen maar autos voorbij rijden of die boefjes rondlopen,its true story my men,daarom keihard optreden want anders waren die polities slachtoffers,maar maak je niet druk wantb straks wordt het moeilijker voor hun,dan hebben ze alles afgerond wat ze willen,BATman


  Maak melding

 90. @neetjeman

  Maar je hebt geen twijfels met het feit dat Suriname,ons land geregeerd wordt door de zwaarste criminelen allertijden in Suriname ?
  Jezus ,dan zal je ook geen enkel moeite gehad hebben met de illegale amnestie die goed uitkomt voor de zwaarste crimineel in ons land.Het in het wilde weg executie style neerschieten van vermeende misdadigers onderstrepen alleen maar hoe hoe gevaarlijk tijden geworden zijn heden ,en weet je waarom …omdat je baasje geweld gepleegd door gewapende machten op de burgers in het land TOESTAAT.
  Hij heeft het eerder ook gedaan dus waarom ook vandaag niet,denkt hij.Het kan ook zo zijn dat Amnestie regeling al getroffen zijn voor Belfort vandaar dat hij als een maniak aan het schieten is.


  Maak melding

 91. obama dood iedere dag 20 pakistani en afghanen,jemenieten,somaliers,zonder een vorm van proces ga je bil daar vegen, of is hij te machtig voor jullie klein zielige mensen.ik hoor jullie daar niets over zeiken.


  Maak melding

 92. De handeling van Belfort om de 4 ongewapende mannen executie style neer te knallen zou in een ander land zwaar gestrafd worden. Hij zou op non-actief geplaatst worden en zou een grondig onderzoek volgen .Men zou nagaan of de executie van deze 4 mannen gerechtvaardigd was of niet.Op het moment dat de mannen beschoten werden waren ze ongewapend dwz dat de politie geen wapen geweld hoefde te gebruiken . Ze hadden alle mogelijkheden om deze criminelen levend in handen te krijgen. Ze zouden dan voor de rechter geleid worden en een veroordeling zou volgen en de criminelen zouden boeten.Zo gaat dat althans toe in welk land dan ook ter wereld waar democratie hoog in het vandel gehouden wordt en wet en recht geeerbiedigd worden, ook door de gewapende machten.Tja, maar we leven in Suriname en alles wat voor het eerst gebeurd is een sensatie waard.


  Maak melding

 93. @trotse surinamer 2012
  als jij problemen hiermee hebt waarom protesteer jij dan niet?In ons eigen land hebben wij al genoeg problemen met de enigste terrorist, bouta de moordenaar en je geluk kent geen grenzen dat jij hem mag aanbidden.Dus niet lullen over andere landen die ook door hun eigen mensen geterroriseerd worden net zoals het heden gebeurd in ons land. Met de enigste terrorist in Suriname heb je geen problemen mee, nee je aanbidt hem.Hou op met die zogenaamde meelij van je voor anderen ver weg ergens in de wereld.Veeg je bil ermee schoon ,okay.


  Maak melding

 94. Ray regels en wetten gelden voor iedereen,tegenwoordig moet je een brede visie hanteren,want wij surinamers leven niet alleen op deze wereld.no spang denk aan je bloeddruk.


  Maak melding

 95. Als ik nr de hr hewitt zijn argumenten luister,kan het mij niet bekoren,(ik ben zelf geen jurist) denk ik bij mezelf dat deze man niet juridisch onderricht is,een kleine man die op internet wat heeft gelezen OF VAN HOREN ZEGGEN over een paar wetten AANGAANDE politie optreden, wat mag en wat niet mag,maar anderzijds zijn er duizenden wetten die burgers moeten beschermen tegen bandieten.Dus mijnheer hewitt ga eerst je advocaten opleiding afronden.Een kl man die groter probeer te zijn dan hij in werkelijkheid is.Een beetje bescheidenheid zou bij u toepasselijk zijn.


  Maak melding

 96. Het lijkt wel alsof zowel voor- als tegenstanders van het optreden van de politie ooggetuigen zijn geweest van dit voorval gelet op de reacties. Bij een dergelijk, niet alledaags optreden van de politie met zulke gevolgen lijkt mij een gedegen onderzoek naar feiten en omstandigheden een eerste vereiste om te kunnen vaststellen wat er precies is gebeurd en waarom.
  Het rücksichtsloos roepen dat criminelen maar moeten worden neergeknald past beter in de tijd van het Amerikaanse wilde westen. Die tijd ligt gelukkig allang achter ons.


  Maak melding

 97. Beste Blackabassi:

  Tuurlijk, haal de Nederlanders er maar weer bij……

  Lekker makkelijk.

  Ik hoop niet dat jou broer onschuldig en ongewapend een volgende keer in een verdachte wagen zit.


  Maak melding

 98. door Roy
  lees:Ophef over ‘doorzeefde auto met daders’
  vrijdag, 15 juni 2012 11:33

  Als insider weet ik dit alles en ik kan je zeggen, men heeft jullie blij gemaakt met een dode mus. De grote berovingen zullen blijven plaatsvinden omdat men met professionals te doen heeft. Het doodschieten van die 4 mannen was slechts een truc om ons te pakken. Punwasi, Tjin liep Shie en Belfort weten ook wat ik weet.

  Geloof niet alles klakkeloos wat de overheid aan jou vertelt maar gebruik je eigen onderscheidingsvermogen.

  “en jou moet men wel blindelings geloven he???”


  Maak melding

 99. Mario,
  helemaal eens.
  zelf je erf schoonmaken. die blaffende Amerikaan etc die blaffen om subsudie te ontvangen en niets anders.
  kijk hoe vies en vuil zij leven en dan willen zij anderen de les lezen die zij zelf niet begrijpen som, stom, stom,


  Maak melding

 100. het is niet luek wat er gebuert is maar het moest zo want als die zware criminelen die agenten hadden dood geschoten wat dan.een van die boeven had al op een agent geschoten heeft zijn moeder dan wat gezecht waar was mensen rechten toen of zijn ze nu pas wakker minister ga zo door ik voel me een beetje veiliger .


  Maak melding

 101. die mensen die voor de criminelen goedpraten ik zou zeggen wie doet nou zo iets.
  de dochter verkrachten voor de oog van de vader en moeder. wie doet zo iets…
  dit gebeurd alleen in Suriname en Afrika.
  de daders zijn allemaal criolse mannen.
  ook in Afrika zijn allemaal criolse mannen ik gun zo iets niemand. ik ben voor het universele mensen rechten voor alle rassen. in Afrika zijn hele lieve zwarte vrouwen die zijn niet arrogant maar machteloos en hulpeloos. sommige van die vrouwen zijn heel mooi.


  Maak melding

 102. he he, eindelijk doet de politie goed werk of hebben weer te zeiken. Opgeruimd staat netjes. Het waren ook geen mensen maar beesten, dus afmaken die handel. Ze hebben al zoveel leed bezorg aan de hardwerkende suri’s. De rest van die lui mogen volgen.. hoera


  Maak melding

 103. de minister kom praten over rovers die jullie niet weten dat ze broetje n grote rover is dan praten jullie minder met j mond de. Minister moet ze schamen laat hij de lessen gaan voorlezen voor ze broertje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.