Nederlanders om drugssmokkel opgepakt in Suriname

59

In Suriname zijn acht Nederlanders aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Ze wilden van Paramaribo naar Schiphol vliegen. Een 34-jarige vrouw had bijna 2 kilo cocaïne in een dubbele bodem van haar koffer zitten. Dat meldt het NOS Nieuws.

Zeven andere mensen zijn aangehouden, omdat er drugs in hun kleren zaten. Het zijn een vader, moeder, hun vier kinderen en een zwager. In geïmpregneerde kleren en hangmatten zat zo’n 38 kilo aan cocaïne.

Speurhonden op de luchthaven van Paramaribo sloegen aan toen de Nederlanders gecontroleerd werden. Alle drugs samen hebben een straatwaarde van ongeveer 1,8 miljoen euro.(Bron: NOS Nieuws)

59 REACTIES

 1. Eeen Nedelander met een hangmatten? U bedoelt een persoon met een Nederlands-paspoort. Tja dat heet tegenwoordig een Nederlander 🙁 Dat was baas tot voor kort ook.


  Maak melding

 2. Beste mensen,burgers, reizigers en de surinaamse regering,

  Ze zijn hartstikke gek.
  Geld en hebzucht maakt ze allemaal blindt.
  En de arme vier kinderen die naar school moeten, hun leven worden zo verpest door deze gekke hebtzuchte ouders en oom.
  Ik krijg een hekel aan al de drugssmokkelaar die de verleiding van het geld niet kunnnen of willen ophouden met dit te doen.

  De gewone reizigers onder vinden er heel veel last van zowel in Suriname als op schiphol.Dit is nmij ook een paar keer overkomen terwijl ik een hard werekende nederlander bent van Surinaamse afkomst.

  Wie kan iets uitvinden om dit te stoppen?

  Ik stel voor onderweg naar zanderij grote reclame borden te plaatsen met de tekst:
  DENK EROM, ALS JE COCAINE SMOKKELT EN JE WORDT GEPAKT, JE DE BAK INGAAT…. en met andere teksten,misschien kunnen ze onderweg nog de gevolgen ervan overdenken en de drugs weggooien.

  Dit moetren ze doen op elke kilometer tot je op zanderij aankomt. Misschien zal dit helpen om ermee te stoppen. Een vorm van bewust wording hoop ik.

  Ik hoop dat iemand in Suriname die invloed heeft dit leest en dit eventueel overneem.

  Alvast bedankt en groet,
  Alfa


  Maak melding

 3. Dinsdag 5 juni 2012 om 08:35 uur, door alfa

  Beste Alfa het is baas en zijn club die ,,Het Surinaamse Drugskartel”
  Hij heeft er lak aan dat burgers worden opgepakt en achter de tralies verdwijnen.
  Desnoods vermoord hij ze eigenhandig.

  Laat Suriname dus eerst andere leiders kiezen.
  De scan op Zanderij is een cadeautje van Nederland.
  De douane is door Nederland getraind.
  De honden komen uit Nederland.

  Iedereen weet hoe beroert de gevangenissen in Suriname zijn dus wie wil het risico nu lopen.
  Er zitten honderden Surinamers over de wereld vast voor drugssmokkel.
  Zelfs Naarendorp ligt er wakker van. Maar niet heus 🙂


  Maak melding

 4. @ tedje waar blijft jou realiteitszin!
  Met dit soort loze beschuldigingen duwen jullie mensen juist richting baas.
  Al prikt een mug iemand is het de schuld van baas.
  Op deze wijze zullen jullie je kansloze revolutie verliezen.
  (honderden surinamers vast in buitenland)wat voor onzin kraam je nou uit!
  Kijk eens wat dichterbij weet je hoeveel hollanders vast zitten!
  Nederland is drugs land nummer1.
  Heb jij een idee hoeveel drugs in de rotterdamse havens aankomt
  Ik ken geen surinamers die havens nog schepen bezitten.
  Het zijn blanke hollanders die honderden kilo s naar nederland brengen..
  Via schiphol is maar 2% van het totaale,daar was onderzoek naar.
  Resterende 98% zijn geen surinamers.
  Heel de wereld weet dat nederland drugs land is.
  Ga maar met je nederlandse kenteken over de grens.
  Suriname kent geen drugstoerisme


  Maak melding

 5. Is er eregens in Suriname een voorraadschuur van cocaine?

  Ra,ra wie zal het vertellen: actie “de nieuwe weg” of actie “op dezelfde weg” verder.

  “Neks no fout”


  Maak melding

 6. Blakamang,

  Je hebt gelijk in deze.
  Het zijn uiteindelijk de blanke Nederlanders die de drugs, afkomstig van de voor 11 jaar veroordeelde redimoesoe, in ontvangst nemen.
  Zie weer de ‘hartstochtelijke relatie’ tussen de revol(ij)der en bakra basie.

  He’s still a foetoeboi of the Dutch!

  Surineds en Nederlanders, niet omdat die veroordeelde drugsdealer pres is, mag je nu vrij bolletjes vervoeren.
  Het lijkt maar zo die vrijheid, maar je wordt gebruikt.
  Af en toe offeren ze enkele koeriers op, de rest loopt vrolijk fluitend door…

  Wie is de volgende.
  Stop ermee nu het nog kan.


  Maak melding

 7. Heeft Nederland nog steeds een Ambassadeur in Suriname? NL moet eens beseffen dat het niet om kleur of achtergrond gaat, maar om de slechtheid in de mensen zelf. NL klopt zichzelf teveel op de borst. Zoals Maasbach eens zei; ‘Nederlanders zijn vaak hoogmoedig’


  Maak melding

 8. ik heb het al een x gezegt Amerika voert oorlog in Afghanistan en in ruil daarvoor mag er coca over heel de wereld gaan.degene die Suriname steeds als een land bestempelen waar het lijkt alsof drugs en andere criminele activiteiten de boven toon voeren meoten eens goed kijken wat er in de wereld gebeurt.


  Maak melding

 9. Het enige wat ik hierop kan zeggen is, dat de mensen die zijn opgepakt,het is hun eigen schuld, want ik begrijp niet dat mensen eerst nadenken voor je zoiets doet, nu zijn er ook kinderen bij betrokken, en dat is echt erg, je weet dat er een behoorlijke controle is, glip je erdoor, ok, maar op Schiphol hang je zeker. Ik heb helemaal geen medelijden, met ze. Opsluiten die hap en voor heel lang, stelletje dumbo´s.!!!!!


  Maak melding

 10. Srot ding beesten!! Laat ze de drugs in santboma Jail opvreten met warm water!! 35 jaren ben ik in de goede richting!! No loes ding!! me gado WIEP-DING!!!! rIET DING GO GENG!!


  Maak melding

 11. n 2008 telde Nederland 217 duizend verdachten van een misdrijf. Dit komt neer op 1,5 procent van de bevolking van 12 jaar en ouder. In 2007 was dit nog 1,6 procent van de Nederlandse bevolking.
  1,2 % van de autochtonen werd in 2008 verdacht van een misdrijf, 1,5% van de westerse allochtonen en 4,3% van de niet-westerse allochtonen.
  Antillianen hadden het hoogste verdachtenpercentage (6,6 procent), gevolgd door Marokkanen (5,9 procent) en Surinamers (4,7 procent). ‘Overig niet-westerse allochtonen’ hadden een verdachtenpercentage van 3,1% en Turken 3,6%.
  Het gaat vooral om mannen. Van de autochtone mannen is 2% verdacht tegen ruim 10 procent van de Antilliaanse mannen en iets minder dan 10 procent van de Marokkaanse mannen.

  PARAMARIBO, 12 apr – Drugskoeriers uit eigen land verpesten het voor andere Surinamers op Franse vliegroutes. Volgens de Surinaamse ambassadeur in Parijs, Harvey Naarendorp, zijn de routes juist een goed alternatief met het oog op de honderdprocentcontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Maar daar lijken gelukzoekers ook juist een uitnodiging in te zien. Franse gevangenissen kunnen er van getuigen.

  Daar zitten nu ruim honderd Surinamers vast. “Alleen al in Frankrijk gaat het om vierendertig Surinaamse gevangenen”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd. Ruim tachtig procent is aangehouden voor drugssmokkel. Veel Surinamers kiezen de route via buurland Frans Guyana naar Parijs. De vernederingen op Schiphol kunnen zo vermeden worden. Maar de sfeer lijkt ook aan Franse zijde langzaamaan om te slaan.

  PARAMARIBO, 7 okt – Het hoeft niet al te lang meer te duren eer justitieel veroordeelden hun straf in eigen land kunnen uitzitten. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Met name Nederlandse gevangenen in Suriname kunnen profiteren. Alleen de administratieve afhandeling is nog een obstakel.

  De betreffende documenten moeten nog door het wetgevingsproces heen. Dat kan nog even duren. Maar Santokhi is vastbesloten de overname van gevangen wettelijk in orde te krijgen. Dat maakt samenwerking tussen het justitieel apparaat in Suriname, Nederland en de Antillen des te noodzakelijker. Het moet wel verteerbaar blijven. “Laten wij beginnen op regionaal niveau, tussen landen die veel gemeen hebben”, zegt Santokhi.

  De samenwerking met de Antillen krijgt daarom speciale aandacht. Ook het gevangeniswezen zelf moet meer onderling afstemmen. In de Surinaamse gevangenissen zitten honderden Nederlanders. Een groot deel zit vast wegens drugsgerelateerde overtredingen.

  Echt geen autochtone gevangenen.


  Maak melding

 12. mensen een ding::: Helaas zijn het Surinamers met een Nederlandse nationaliteit. Toevallig weet ik het.

  =De kinderen zijn bij families onder gebracht.


  Maak melding

 13. INFO:

  Alle verdachten en de drug zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de Anti Narcotica-Brigade. Intussen is J.G. in verzekering gesteld. Voor wat het gezin betreft is de vader, de moeder en de zwager in verzekering gesteld. De minderjarige kinderen zijn bij familie leden ondergebracht. De mensen hebben de Nederlandse nationaliteit. Dit meldt de politie voorlichting.


  Maak melding

 14. er zijn OOK een paar rotte appels op Skiphol!!!!!!!!!!!!!!! die de spullen door laten gaan. doen alsof zeal gecontroleerd. doekoe e takkie brada!!!!!


  Maak melding

 15. SuriNeds zijn Nederlanders en in Suriname zijn echt wel acht Nederlanders opgepakt. Nederlanders worden voor allerlei duistere zaken overal ter wereld opgepakt maar de redimusu’s (Esmerald alias Clean the skin, Tedje alias het wormvormig aanhangsel en andere forumidioten) zullen alles doen om deze zaken te bagatelliseren. De drugshandelaren en pedofielen die wereldwijd worden gearresteerd zijn volgens deze huisnegertjes geen Nederlanders maar hebben alleen maar een Nederlands paspoort. Nogal lachwekkend natuurlijk maar intelligentie kan helaas niet gekocht worden. En natuurlijk is alles volgens deze dorpsgekken de schuld van Baas.


  Maak melding

 16. Nederlanders zijn wereldwijd actief in de drugshandel.Haast in alle buitenlandse gevangenissen zitten Nederlanders vast in verband met drugshandel.Ik vind dat Nederland ons land moet vergoeden voor het onderhouden van al deze criminelen in Santo Boma of op eigen kosten terugnemen van ze ,zodat ze hun straf in eigen land kunnen uitzitten.Ik hoop dat de president een bezoek zal brengen aan Nederland om over deze zaak te onderhandelen.


  Maak melding

 17. agama,
  Met aanhangers van drugsdealers, moordenaars en criminelen gaan wij niet in discussie.

  Feit is:
  Je baas is de grootste drugsdealer, crimineel en moordenaar van Suriname.


  Maak melding

 18. Een witte Nederlander die drugs smokkelt vanuit welk land dan ook is een even grote crimineel als een zwarte Nederlander die drugs smokkelt vanuit Suriname. What’s the point?


  Maak melding

 19. Jako: Natuurlijk brengt de president geen bezoek aan Nederland, want dan mag hij meteen een tiental jaar extra blijven. Gratis. En je weet waarom.


  Maak melding

 20. @Esmerald

  Ook als het zou kloppen wat je beweert lopen er in Nederland grotere schurken, criminelen en moordenaars rond. Het is maar net hoe je de zaken bekijkt. Voor mij is Bouterse de grootste held van Suriname ooit. Jullie hebben altijd nog Wilders en een beetje vrijheid, zolang je je scheur maar niet te vaak opentrekt en weet wat je inferieure plaats is. Tsja, het valt voor jullie niet mee om compleet door de blanke man genegeerd te worden. Maar ja, jullie hebben er zelf voor gekozen. Wij hebben Bouta en ons eigen lot. Dat is pas een luxe.

  @Agamang

  Ik ben het met je eens. Sommige SuriNeds kennen nog steeds hun plaats niet. Tweederangsburger in Nederland of toiletten schoonmaken in Su. Vanwege de bijstand kiezen ze natuurlijk meestal voor de eerste optie. Het had anders gekund als ze in Nederland gebruik hadden gemaakt van de scholingsmogelijkheden. Een type als Esmerald die dat zeker niet heeft gedaan, heeft dan ook niets toe te voegen in Suriname, en is gedoemd eeuwig op dit forum te blijven brullen. Gelukkig zijn veel andere SuriNeds wel echte Surinamers en voelen niet steeds de schizofrene behoefte dit forum dagelijks te vervuilen met hun gefrustreerde koloniaal-geindoctrineerde onzin. Jammer dat je van dat soort intelligente SuriNeds hier niet zo veel hoort.


  Maak melding

 21. M CILINDER: Moet je niet aan het werk, en is het niet laat geworden vannacht, dat je al zo vroeg op bent, als je begrijpt wat ik bedoel……En je hebt mensen die liever werken voor hun geld door toiletten schoon te maken dan hun hand op te houden aan het eind van de maand vooe welke instantie dan ook, of door in de grootschalige drugshandel te gaan zoals je DDB, en snel rijk worden………een koningin van Paramaribo ben je in elk geval niet…….


  Maak melding

 22. Dinsdag 5 juni 2012 om 14:17 uur, door jako

  Het klopt dat er veel Nederlanders gevangen zitten in het buitenland.
  Op dit moment zijn het er zo,n 2500
  De meeste voor delicten met drugs.

  Veel van hen zitten vast in Zuid Amerika, Frankrijk en de Dominicaanse Republiek.
  Daar onder zijn veel Surinamers en Antillianen.

  Maar ook veel Marrokanen en Turken zitten in hun land van herkomst vast.

  Peru lijkt koploper.
  Daar zitten zo,n 115 Nederlanders vast.
  Daarvan zijn er veel blank.
  Vaak zijn ze verslaafd aan drug en de handelaren hebben veel macht over ze.

  http://www.epafras.nl/

  Een van de verzorgers is een goede kennis van mij. Zo hoor je nog eens wat.
  Wat een ellende.


  Maak melding

 23. Zucht,

  Als Bouterse zou willen zou hij zo Nederland binnen kunnen wandelen zonder dat hem een haar wordt gekrenkt.
  Overigens heeft Bouterse niks in Nederland te zoeken
  maar in de praktijk kan Nederland op basis van internationale verdragen Bouterse helemaal niet arresteren.

  Dit vertel ik niet omdat ik fan ben van Bouterse maar omdat het een internationaal verdrag is, waar landen als Nederland voor hebben getekend.
  Nederland is een land dat zich altijd houdt aan internationale verdragen en rechten. Het is daarom onwaarschijnlijk dat Nederland zich niet zou houden aan dit internationaal verdrag.

  Voor de goede orde hieronder de definitie van diplomatieke onschendbaarheid;

  Diplomatieke onschendbaarheid is een bij internationaal recht geregelde bescherming tegen rechtsvervolging voor diplomaten, buitenlandse staatshoofden, regeringsleiders, ministers van Buitenlandse Zaken -tijdens de periode waarin zij die functie uitoefenen – en bij uitbreiding bepaalde ambtenaren van internationale organisaties. Deze bescherming heeft alles te maken met de bijzondere aard van hun functie. De belangrijkste bedoeling is om functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren.
  In de verdragen van Wenen is onschendbaarheid van nature functie-gerelateerd. Met andere woorden: de diplomatieke onschendbaarheid is niet in het leven geroepen om diplomaten te bevoordelen, maar om ervoor te zorgen dat zij hun werk moeiteloos kunnen uitvoeren als vertegenwoordiger van een land of regering. Daarbij is inbegrepen dat zij onafhankelijk zijn ten opzichte van de autoriteiten van de (gast)staat. Deze regeling geldt binnen zekere grenzen voor inwonende familieleden van diplomaten, en het personeel van buitenlandse nationaliteit van de missie. Dit wordt begrijpelijker wanneer men beseft dat hiermee autoriteiten geen kans krijgen om diplomaten en/of hun gezinsleden onder druk te zetten. Enkel de zendstaat kan de erkende diplomatieke immuniteit van een onderdaan opheffen.
  Behalve dat de (gast)staat zich van bepaalde activiteiten moet onthouden, heeft deze bovendien de plicht om degene die diplomatieke onschendbaarheid geniet én diens gezinsleden te beschermen tegen bijvoorbeeld schade, huisvredebreuk of ordeverstoring.


  Maak melding

 24. He cilinderman,

  Dat jij en je fam aan een groot minderwaardigheidscomplex lijden, moeten jullie zelf weten, maar projecteer, je onvolkomenheden niet op alle Surinaamse Nederlanders.
  Stik maar met je veroordeelde drugsdealer,crimineel en moordenaar.
  Je bent net zo achterlijk als je baas, paars adergebroed dat je bent.
  Wat jij kan, kan ik ook, wie denk je wel dat je bent.

  I’m a bounty and I’m proud.
  Wat jij te mekkeren hebt, zal me jeuken jochie.
  Ik vreet niet van je..
  Op zem suri’s : a no moesoe hati you…

  bouta had afgelopen weekend een flinke diaree naar het schijnt.
  Hij heeft een paar van die vieze kleine labarias hier op het net losgelaten.
  Mangoesten gevraagd, met Spoed.

  riekt naar afoe-ede.


  Maak melding

 25. De blanke man is op deze forum heilig verklaard.
  Je ziet het aan de plusjes en minnetje.
  Hier kraamt iemand uit dat boutterse de gtrootste moordenaar is in de su geschiedenis.
  Als dat jou realiteit is moet jo opgenomen worden.
  Feiten zeggen anders.ik zal weer minnetjes krijgen


  Maak melding

 26. Dinsdag 5 juni 2012 om 16:10 uur, door Blakamang

  Bouterse is een moordenaar.
  Dat weet iedereen in Suriname.

  In 1984 bracht een Speciale Rapporteur van de Commissie voor de Mensenrechten van de VN, Amos Wako, een bezoek aan Suriname en Nederland in verband met de Decembermoorden. De Rapporteur concludeerde dat in de nacht van 8 op 9 december 1982 “standrechtelijke of willekeurige executies hadden plaatsgevonden”, die “een traumatisch effect” hadden gehad op de Surinaamse bevolking.

  Pas in 2007 bood Bouterse zijn excuses aan voor de moorden. Tegelijk pleitte hij voor amnestie voor de daders en hun medeplichtigen. Bouterse stelde slechts “politiek verantwoordelijk” te zijn voor de moorden; hij zou niet zelf aanwezig zijn geweest. In oktober 2007 werd uit verklaringen van twee ooggetuigen, onder wie een lijfwacht van Roy Horb, bekend dat Bouterse wel degelijk in Fort Zeelandia aanwezig was tijdens de moorden, en de slachtoffers kort voor hun dood in zijn kamer heeft ontvangen. Ook zouden de moorden al een maand eerder zijn voorbereid. Aanvankelijk zou het regime-Bouterse van plan zijn geweest om de tegenstanders op zee dood te schieten. Hiervan was vervolgens afgezien.

  Waarom is Baas bang voor de rechtzaak.
  Dat is toch appeltje eitje als je onschuldig bent.
  Dan hoef je helemaal geen amnestiewet door de assemblé te jagen.

  Hoe eenvoudig kan het zijn.
  Van mij krijg je geen minnetje.
  Waarschijnlijk hoor je tot de jonge aanhang van baas.
  Geboren na 1980.


  Maak melding

 27. Geloof in je onzin.
  Je praat over iemand die niet berecht is.
  Dit zijn de mensen die andere kleineren.
  Check your self.
  Geschiedenis vervalsing.


  Maak melding

 28. Op kosten van de belasting betalers,krijgt de familie onderdak incl.eten en drinken,tenkoste van de vrijheid.Dit is de allerdomste familie in de wereld.Heb zeker geen medelijden met ze…


  Maak melding

 29. M Cilinder
  Goed gezien,zij die het hards praten weten het minst
  In Suriname doen we ons eigen ding,we draaien ons eigen huishouding dat kunnen we van de surneds niet zeggen die daar maar zitten te profiteren van wat de blanke man voor zichzelf heeft opgebouwd en dan nog neerkijkend kritiek hebben op hen die zelf hun boontjes doppen.


  Maak melding

 30. Onze icoon is de meest hoofdverdachte van alle zaken in het byzonder december moord zaken 8-12-1982 en hoofd crimineel drugs zaken veroordeeld in het buitenland..

  dus waarom zou je je schamen om gepakt te worden bij de grens..

  de man is de grootste voorbeeld aller tijden wat drugs betreft..

  z.a. een vader/moeder zijn/haar kinderen opvoedt,zo zullen ze ook worden bij volwassenheid..

  dus het su. volk kan niet anders doen dan zijn lijder volgen,maakt niet uit wat voor paspoort je draagt..

  waarom moet iemand amnestie krijgen,als hij zeker weet dat hij onschuldig is en nieteens heeft gevraagt naar de amnestie,, zijn eigen verklaring..


  Maak melding

 31. Tedje,

  Jouw stelling over de amnestiewet is absoluut duidelijk en begrijpelijk, ik respecteer jouw mening daarom ook.

  Op basis van verschillende vakinhoudelijke lectuur wil ik mijn opinie hierover geven.

  Hoe schokkend is de aanname van de amnestiewet in Suriname eigenlijk? Amnestiewetten zijn toch niet een exclusief Surinaamse uitvinding, of per definitie een verwerpelijk excuus om oorlogsmisdadigers vrij te laten rondlopen? Landen als Argentinië, El Salvador, Zuid-Afrika,Cambodja, Afghanistan, Brazilië, Libanon Peru etc..zijn Suriname voor gegaan. ‘Bijna alle opkomende democratieën die dictatoriale regimes vervangen, blijken het criminele gedrag van het oude politieke establishment niet te behandelen, of nemen hun toevlucht tot amnestie in plaats van vervolging.
  Die wetten hebben een functie.

  Is het een goede zaak volgens de regels van het internationaal recht? Dat blijkt verdeeld. Heel grof samengevat zegt het ene internationale protocol: goed idee, om na een conflict een amnestiewet af te vaardigen, terwijl een ander protocol stelt dat misdaden altijd vervolgd moeten worden. Het internationaal recht is niet eenduidig over amnestie.

  Natuurlijk hebben nabestaanden van slachtoffers er, zeer begrijpelijk, grote moeite mee. Natuurlijk maken mensenrechtenorganisaties zich boos over onschendbaarheid. Natuurlijk is Bouterse bepaald geen Nelson Mandela. En natuurlijk is de situatie in Zuid-Afrika niet goed te vergelijken met Suriname.

  Maar uiteindelijk blijkt de wereld helemaal niet zo verdeeld: amnestiewetten worden internationaal veelal ter kennisgeving aangenomen. Als een land ervoor kiest om op die manier een bladzijde om te slaan, tja. Het is misschien niet fraai, het heeft wel iets schrijnends, maar het is een binnenlandse aangelegenheid en als dat land dat de beste manier vindt, oké. Het is in elk geval niet iets om je ambassadeur over terug te roepen. Laat staan een reden om over sancties te gaan praten. Logisch dus dat Nederland stilletjes bot ving. Een paar landen wilden nog net hun zorg uiten over Suriname, maar EU-­buitenlandchef Catherine Ashton maakte pijnlijk duidelijk dat Nederland alleen staat met voorstellen tot actie-op-hoge-poten. Ze riep op tot ‘verzoening en samenwerking tussen alle Surinamers’. Het klonk bijna alsof ze zei: tijd om een bladzijde om te slaan. Voor Suriname? Voor Nederland?

  Tedje,Ik ben zo brutaal geweest om mij te mengen in jullie discussie. Dat wil niet zeggen dat ik partij kies voor Bouterse maar wanneer je rechten hebt gestudeerd dan zie je dat dingen anders zijn dan velen denken. Ik vind het een uitdaging om daarop mijn licht te laten schijnen.

  Internationaal en nationaal bieden de verschillende wetten zoveel mogelijkheden voor mensen al Bouterse dat zulke mensen uiteindelijk goed mee weg komen.
  Ik heb het niet bedacht maar het is helaas niet anders.
  Ik vond het leuk om mijn visie hier te delen omdat internationaal recht mijn vakgebied is.
  Ik vind het zeer interessant de discussie te volgen over de amnestiewet. Helaas heb ik niet altijd de tijd om te reageren.
  Maar houden jullie de discussies vooral levendig en respecteer de meningen van anderen.
  Want uiteindelijk kan een ieder iets leren van de ander.

  met vriendelijke groet,


  Maak melding

 32. @wie ding

  Ik denk niet dat deze forum er is voor persoonljjke aanvallen.ik ben blaka en me ati ook gelukkig.
  God dank dat ik geen witte heb.ik ben van de zon en niet van de kou


  Maak melding

 33. Als ik kom te liggen en zo,n hangmat noh..wel mi boi..ook met een hijskraan krijg je mij er niet uit 🙂

  Esmerald,..mag ik je uitnodigen 😳


  Maak melding

 34. Ik ken wel een plaats Terhorst in Drenthe.

  Mariska Ter Horst(Terhorst !!) is in het museum van Leiden een zeer bekende en zover mij ook bekend is er geen juriste die zo heet. Hopelijk vergis ik mij hierin.

  Wat ik duidelijk wil maken is het gevaar dat voor de redactie schuilt, wanneer een persoon aangeeft te denken dat een onbekende zijn of haar naam onrechtmatig gebruikt en hierdoor schade lijdt.
  En dus kan eisen dat de naam, in dezen Mariska Terhorst, uit de reacties gehaald wordt.
  Een reflectie waard!
  Srika


  Maak melding

 35. Schone zaak of gaat het weer ruiken?

  Laat nu eens zien hoe ze deze rommel daadwerkelijk
  Vernietigen of krijgt Dino binnenkort de sleutel van het opslag?
  Of krijgen de Columbianen dit binnenkort mee?


  Maak melding

 36. Oh maar niet over dit onderwerp.
  De benoeming van Bouterse is in strijd met de grondwet.
  Het parlement bemoeit zich met de rechtspraak want de zaak Bouterse was al onder de hamer.
  Ook in strijd met de grondwet.

  Zelfs de amnestywet is in strijd met de grondwet.


  Maak melding

 37. Advocaat Gerard Spong gaat de staat en het parlement van Suriname aanklagen als de amnestiewet wordt aangenomen. Volgens Spong is de wet in strijd met de grondwet van Suriname en druist het in tegen het internationaal recht.


  Maak melding

 38. Mariska Terhorst is in geen enkele ned register voor Juristen advokaten te bespeuren. de BAR de NOA of Insolventieregister geven nul op het rekest.


  Maak melding

 39. Wat een drukte over mijn naam en functie mensen.
  Voor de mensen die dit interessant vinden wil ik er dit over kwijt:
  ik ben op dit moment op vakantie in Nederland en ik ben afgestudeerd en werkzaam in het buitenland.

  De groetjes lieve mensen en misschien tot een andere keer.


  Maak melding

 40. Ik kan me voorstellen dat Nederland moeite heeft met een amnestie wet voor een moord waarbij hun eigen onderdaan is afgeschoten..dat mensen dat niet bevatten vind ik wel getuigen van juridische kinderlijkheid.

  Dat gezegd hebbende, we gaan er natuurlijk vanuit dat na Desi, Jorge Z. aan de beurt is voor de Hollandse zweep.


  Maak melding

 41. Trias politica Werkt niet echt in Su.

  Maar goed het volk wordt wat wijs gemaakt.
  Maar Su is is een jonge land.
  De bevolking kan nog niet allemaal voor zicht zelf denken.
  Nog niet allemaal. En zij die het wel kunnen en durven tja wordt het leven zuur gemaakt. Maar goed su moet leren hiervan. Soms denk ik van …Komt het nog weleens goed met Su. Ga ik het nog mee maken..
  Of ga ik de ongergang mee maken van een stukje paradijs.
  En allemaal voor wat ….
  het is geen ike ..ike ike.. en de rest kan stikken.


  Maak melding

 42. Tedje,

  Wanneer Spong iets roept moet je op je hoede zijn.
  Spong wil weleens wat roepen wat achteraf totaal anders is. Je moet daarom niet alles wat Spong roept als zoete koek inslikken.

  Hier een opsomming van de zogenaamde 100% zekerheden van Spong;

  -volgens Spong kan het OM bij de Krijgsraad er niet onderuit dan een veroordeling voor Bouterse te vragen voor meervoudige moord. Hij denkt dat het OM een zeer forse gevangenisstraf zal gaan eisen. medio 2011.

  – volgens Spong kan de veklaring van Ruben Roozendaal
  de doodsteek voor Bouterse zijn. februari 2012.

  -volgens Spong heeft Bouterse een hersensbloeding gehad en staat op het punt dood te gaan.
  Spong beroept zich op contacten met bevriende medische specialisten in Paramaribo die hij afgelopen weekend gesproken had. (2010)

  – volgens Spong zal berechting van Bouterse spoedig
  plaatsvinden. Dit was een mededeling van Spong in
  2005.

  De zogenaamde 100% zekerheden van Spong blijken achteraf 0,0% waard te zijn.


  Maak melding

 43. @Mariska Terhorst

  Ik vind je geweldig en ik vind je eerlijk. Je komt met inhoudelijke reacties en je slaat de negatievelingen hier met argumenten om de oren. Maar ondanks dat je zelf heel correct blijft gaan de anti-Surinamers hier meteen schelden en onzin uitbraken. Neem het ze niet kwalijk want ze kunnen niet anders. Deze lieden zitten vol haat en zijn niet voor rede vatbaar. Heel veel anti-Bouterse forumleden zijn nauwelijks geschoold en je moet er zeker van uit gaan dat ze je reacties niet echt snappen. Nogmaals, respect voor je zeer heldere reacties. Ik kijk uit naar meer.


  Maak melding

 44. Goed dat Suriname strenger is geworden. Nederlanders moeten niet gaan denken dat Suriname een drugsparadijs is. Suriname is geen Nederland waar overal drugs zijn.


  Maak melding

 45. Woensdag 6 juni 2012 om 00:23 uur, door Srika

  En dus kan eisen dat de naam, in dezen Mariska Terhorst, uit de reacties gehaald wordt.

  Jij mag dus nooit klagen over censuur in Suriname of Nederland.


  Maak melding

 46. @ Mariska Terhorst,

  Op het moment dat je informatie of je mening uit, en dat pro pres.Bouterse of objectief, zullen ze je neerhalen. Wees voorbereid.


  Maak melding

 47. MARISKA TERHORST: We geloven je gelijk… kuch… zucht zucht…. aangenaam verblijf in Holland en succes met je loopbaan in het buitenland.


  Maak melding

 48. Marikska Terhorst,
  Ik ben er zeker van dat jij gewoon een zwarte vrouw bent die denkt dat je met blanke naam geloofwaardiger zal over komen. Waarom is het staatsbezoek van de staatshoofd uit indonesie op laatste moment niet doorgegaan toen hij hoorde dat men een klacht tegen hem had ingediend? waarom durft de president van Sudan zijn poten niet buiten te zetten.


  Maak melding

 49. Het is wel opvallend dat ze met een zogenaamde blanke stagiaire op de proppen moeten komen om hun reactie geloofwaardiger te maken. als je zo slim en geschoold bent Mariska dan zou je moeten weten dat geen enkele land in wereld vooruit is gegaan onder een dictatuur.
  In Suriname kan Mariska ongestoord haar vooringenomen onzin verkondigen, Hier in Nederland was zij met grond gelijk gemaakt door de media.


  Maak melding

 50. Hahahahaha!Wat lees ik,mevr. Ter Horst?
  “Bouterse kan gaan en staan waar hij wil”?
  Als Bouterse een visum voor Nederland aanvraagt,denk ik dat ie het krijgt(zó slim zijn de Nederlanders wel),maar of ie daadwerkelijk er gebruik van zal maken en er naar toe zal gaan is minimaal(zó slim is Bouterse wel).Diplomatieke onschendbaarheid werkt alleen maar wanneer de “witte man” dat goed vindt.
  Dit heeft men toch vaak tov Surinaamse diplomaten op Schiphol getoond?En dat heeft Bouterse ooit (zie jaren ’80)ook in Brazilië ondervonden of die onschendbaarheid wel werkt.
  Dus hij weet beter, mevr. Ter Horst?

  Even off topic mevr.Ter Horst… familie van …?Of heeft u u de naam alleen maar ter gelegenheid van dit forum toegeëigend?


  Maak melding

 51. Drugssmokkelaars blijven het maar proberen,gezien de waarde van 1,8 miljoen Euro blijft het voor hun zeer lucratief.

  Mariska voor serieuze discussies en het geven van genuanceerde opinies moet je niet hier op WKN zijn. Je bent verplicht je standaard negatief uit te laten over Bouterse en/of Suriname, t’is nie anders…


  Maak melding

 52. Vrijdag 28 sept gaat m’n broer Ron naar Suriname en hij brengt xtc pillen naar Suriname. In bolletjes maar deze keer gaan ze de andere kant op.
  Speciaal voor die goudzoekers..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.