Guyana wil Suriname niet vervangen voor EU-ACP

103

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 25 mei – Guyana zal geen alternatief bieden voor het houden van de vergadering van EU-parlementariërs met hun collega’s van de ACP. De suggestie van Europese politici om Guyana als alternatief te gebruiken, wordt bij voorbaat afgewezen. Dit zegt de Guyanese president Donald Ramotar. De vergadering is eenmaal gepland voor Paramaribo en dat moet zo blijven ook. Weliswaar is er volgens het Europese parlement veel veranderd sinds de afspraak voor Paramaribo werd gemaakt.

Er is een amnestiewet ingevoerd en Surinaamse politici hebben nogal provocerend uitgehaald. Volgens Ramotar moeten afspraken worden nagekomen. Bovendien zal president Desiré Bouterse niet voor het hoofd worden gestoten. “Suriname en zijn democratisch gekozen leider Bouterse zijn vrienden van Guyana”, zegt Ramotar. De EU doet er goed aan “respect te hebben voor democratie, en dus ook voor Surinamers en hun beslissing.” Het Europees parlement ziet het anders.

Behalve de amnestiewet, is er ook de indruk dat Bouterse de bijeenkomst in Paramaribo wil misbruiken. “Ook begint op dertig mei een EU-Suriname dialoog waar de amnestiewet wordt besproken, een unieke stap. Deze nieuwe feiten kan het Europees parlement niet negeren. We laten ons niet misbruiken door Bouterse”, zegt Europarlementariër Toine Manders tegenover de Ware Tijd. Het besluit van het Europarlement volgde vooral op aandringen van Manders .

103 REACTIES

 1. De op een na en op twee na armste landen van ZA willen de EU zeggen wat ze moeten doen.
  Hahahahaha hier moet ik wel ff om lachen.


  Maak melding

 2. Wel Ramotar, dan maar geen EU-ACP top in Georgetown,
  maar dan ook principiëel blijven en niet participeren in de top als die in een ander Caricom land gehouden word.

  Gayana is een broko parnassi. Anderen willen je helpen en dan ga je het voor die moord-president van naast opnemen? Valse principes.


  Maak melding

 3. Look whos talk Mr.Donald Romotar de Guyanese variant van DDB.
  Dan gaan de ACP landen toch gezellig een onderonsje houden in Surimaribo, maar de EU zal er niet bij zijn punt……..,Een de EU gaat ook niet betalen.Take it or leave it, want wie BETAALD, DIE BEPAALD. eenmalige aanbieding……..


  Maak melding

 4. Guyana is de schiemel van het Caraibisch gebied. Met hun openlijke steun aan het Bouterse regiem make ze geen goede sier bij de EU. Ze weten niet wat ze doen.


  Maak melding

 5. Volgens Ramotar is Bouterse op een democratische manier gekozen, (ook al is de grondwet geschonden)maar dat wil niet zeggen dat hij daardoor niet meer de status heeft van een moordenaar en mensenrechtenschender.


  Maak melding

 6. Nou dan houden ze het zonder de EU.
  Ehm dat kan niet. EU is zo een groot afzet gebied je zou idioot zijn om de EU buitenspel te zetten.
  Ik hoorde dat Aruba of een van de ander eilanden daar ook een locatie zou kunnen worden.
  Die staan wel te springen om het evenement te regelen.
  Is goed zeken doen voor de bedrijven horeca en midden stands daar.

  Vroeg of laat op gegeven moment als alle grondstoffen en hulpbronnen uit de grond zijn gehaald door buitenlandse bedrijven wat blijft er dan nog over.

  Een gif belt. De mensen worden als deels vergiftigd door het kwik dat wordt gebruikt bij het goud zoeken.

  Denk men dat het vanzelf weg gespoeld wordt.
  Leer van de fouten van andere landen in de wereld.
  Voor het te laat is.


  Maak melding

 7. Guyana kan niet anders;zij willen straks niet de gebeten hond zijn,maar ze weten ook wel al wat de uitkomst zal zijn!Zo werkt diplomatie,slim,sluw,(soms)stil en doordacht!Bovendien was Suriname een VOORSTEL en niets was nog definitief!Men deed alsof.


  Maak melding

 8. Politieke taal van Guyana.
  Wie heeft nou respect voor een moordenaar die zijn eigen amnestiewet regelt ? Alleen de paarse aanhang !!


  Maak melding

 9. Bouta82

  Europa moet het van elkaar hebben.
  Samen staat Europa sterk. Net als CariCom.
  Samen staan ze sterk.
  Su maakt nu goede tijden mee.
  Maar hoelang gaan die goede tijden nog door.
  Su moet nog 200 a 500 ofwel 1000 den jaren meegaan.

  Als de natuurlijke hulpbronnen op hetzelfde tempo de grond uitgehaald worden en meegenomen worden naar het buitenland.
  Waneer is het gedaan met Su en is er niets meer over.


  Maak melding

 10. @Vrijdag 25 mei 2012 om 14:41 uur, door Bouta82
  De EU (lees ook VS) heeft duidelijk gezegd:Ëen aanval op één van ons,is een aanval op ons allen”!
  Merk op dat de houding van de Fransen tov Suriname ook steevast aan het veranderen is!Dus het is niet moeilijk te zien voor wie de EU zal kiezen,als je er tenminste oog voor hebt.


  Maak melding

 11. Zeg Toine, luister nou eens, je blijft actief, goed van jou, kap die rommel af jongen geen vergadering meer
  ook geen gezeik meer van waar kunnen we nog naar toe, je bent toch bezig, stook de boel dan op, en opzouten met die vergadering, want jullie gaan er toch geen mmmmmm….. mee bereiken,of bedenk wat anders, een invasie, met jou aan het hoofd lijkt me strak, denk erover na, boi ze blijven bezig, en maar bezig.


  Maak melding

 12. De Caricom geeft bij monde van Guyana een duidelijk signaal naar de EU dat men niet moet bemoeien in binnenlandse aangelegenheden. Prima zet dus.

  Al die reageerders die geen flauw benul hebben waar ze het over hebben met hun Guyana is een broko pransasi, slaap lekker. Dit is de tijd van dekolonisatie, werkelijke dekolonisatie.

  Als je niet begrijpt dat de move van Guyana niets te maken heeft met Bouterse maar alles met soevereiniteit, dan ben je niet geschikt om een reactie te geven. Te weinig inzicht en te weinig niveau en teveel emoties. Met jullie wint men geen oorlog.


  Maak melding

 13. Ferdinand, shtttttt..

  Suriname krijgt toch nog 9 miljoen van de EU, ondanks de boycot.

  En de mensen die geen flauw benul hebben waarover het gaat.
  Suriname eist nog eens 3 miljoen van de EU, voor de bananen-industrie.
  Verpest het niet, en hou je grote mond dicht met je valse trots.

  “Late hale”, is nog steeds beter dan een goeie buurman!


  Maak melding

 14. Als Su in eens geisoleerd raakt en in de steek gelaten wordt. Hoe moet het dan verder.
  Zeg niet dat het gaat gebeuren.
  Maar Landen buurlanden / vrienden van de huidige regering kiezen eerder voor hun eigen volk dan voor Suriname.
  Ze kunnen wel mooi a of B zeggen maar als het erop neerkomt kiezen ze eerst voor hun eigen land en volk.

  Een ieder voor zichzelf.


  Maak melding

 15. Maak je niet druk om Guyana, EU. Guyana is zelf een land waar corruptie hoogtij viert onder de politici daar, netzoals wij het zien gebeuren hier in Suriname heden.Er zijn landen genoeg waar jullie je bijeenkomsten en vergaderingen kunnen houden,landen waar jullie gerespecteerd worden als organisatie en bedankt worden door hun leiders en zijn volk in geheel voor jullie hulp.Een positieve kandidaat lijkt mij Jamaica wel te zijn waar zijnog alle fatsoen bezitten en Bouterse als een crimineel zien en terecht ook.


  Maak melding

 16. Ze snappen echt niks van de EU.
  Ha Ha.
  Spanje zal wel dwars liggen als het om de bananen gaat.
  Een project wat toch niet kan overleven zonder subsidie.

  Spanje gooit op dit moment een miljoen ton bananen op de vuilnisbelt!
  Moet de EU dan Suriname steunen?

  Kom nou.


  Maak melding

 17. Opeens is Guyana voor sommigen een goede buur.Als Ramotar straks het betwist gebied helemaal inneemt, zullen die lui anders piepen.


  Maak melding

 18. @ Bouta82
  Wat voor goede buur is Guyana? Een land dat ons grondgebied reeds jaren occupeert ook nadat er een overeenkomst was getekend? Wat goede buur als een land de Veerboot vanuit Guyana naar Nikerie laat vertrekken terwijl Surinaamse universiteitsstudenten net aankwamen voor de oversteek? Een goede buur die ’s avonds de Corantijn rivier misbruikt voor smokkel? Hmmm!


  Maak melding

 19. Ferdinand heb je de psychiater al bezocht.Straks ben je zelfs voor de dokter al overrijp.Neem je rust en hou je bezig met voetbal.Misschien ben daarvoor een beetje geschikt.Voor andere zaken ben je helaas totaal ongeschikt.In Suri kon je nog duiker eerste klasse worden bij de brombere.


  Maak melding

 20. Deze uitspraak, die Guyana geen enkele Euro kost zorgt er wel voor dat:
  1. zij de rompslomp van het organiseren van die meeting niet op zich hoeven te nemen.
  2. Bouterse straks zo dankbaar is dat hij post Tigri gewoon aan hen afstaat en de helft van de Corantijn als ‘baksihs’ erbij doet.
  3. Guyana straks wel gewoon meedoet met die vergadering in Aruba en er wel voor zal zorgen dat hun hulpgelden veilig gesteld worden.
  Zomaar een losse flodder afschieten, levert toch een heleboel voordelen voor Guyana op, Suriname is de verliezende partij, hoe we het ook draaien of keren.


  Maak melding

 21. Jammer, jammer, voor die redi musu,s.
  Het zit ook niet mee hé ?
  Steeds weer blij worden door een dooie mus.
  Othoudt dit: Hoop is uitgestelde teleurstelling. 😉


  Maak melding

 22. Ik ben heel erg blij dat de EU de EU-ACP congres afblaast.Verder zou ik het byzonder leuk vinden als deze bijeenkomst in Jamaica gehouden zou worden.

  Jamaica is het enige land in de Caraiben dat publiekelijk afwijzend reageerde op DD Bouterse als president. Jamaica zei via hun gezaghebbende kant “Bouterse heeft het morele gezag niet om Suriname te leiden.Hij(Bouterse)heeft veel bloed aan zijn handen en naar verluid heeft hij ook enkele tegenstanders persoonlijk gedood. Verder is deze man in het buitenland veroordeeld voor drugsdelicten”.

  De Jamaicanen zijn niet happig een crimineel als DD Bouterse te ontmoeten en denk ik dat dit een van de reden is dat hij niet naar Jamaica gaat.

  Ik denk dat Jamaica hem zou arresteren als hij op Jamaicaans bodem landt.
  EU, gun Jamaica dit voordeeltje van de EU-ACP bijeenkomst.


  Maak melding

 23. Als dit niet is ;;een staaltje zaken doen;;!!!

  een negatieve houding dwingt de EU naar de onderhandelingstafel en gaat deze Ramotar (surinaams voor Ramautar)het maximale ($$$) weten los te peuteren en is straks Guyana de 2e keus…let maar op mi boi!!

  Ramotar is een lalarookh-ganger dus a mang sab fa a moes mek moni…Bigi Bek Dada moet nog veel leren!!!


  Maak melding

 24. Zeer zwakzinnige, ondeskundige politicus “Europarlementariër” Toine Manders. Ik wens de VVD geen zwakkere politicus in deze 21ste eeuw. Dit noemt men een SCHERTSVERTONING, een DEMOCRATISCHE DWALING als nooit eerder vertoond.

  PRESIDENT Donald Ramotar van Guyana – let wel: PRESIDENT met hoofdletters geschreven – slaat hier de spijker op z’n kop. Toine Manders niet meer dan een oer rasopportunist, zeer povere en zwakke politicus die “zijn eigen” EU dwarsboomt. Democratie is niet iets weggelegd voor een bepaalde type of groep. Een dergelijke reactie had ondergetekende reeds eerder gemeld. Leest u het onderstaande overnieuw, zo u wilt.

  Nederland radeloos en in paniek op onprofessionele wijze. Dat uitgerekend een partij als de VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie zich op een dergelijke wijze laat kennen, spreekt meer over de kwaliteit van haar partijpolitici dan over een op democratische wijze aangenomen amnestiewet in Suriname. De doelstelling van de VVD wordt omwille van haar valse hoop op zeer goedkope en ondemocratische wijze verkwanseld en overboord gesmeten. De VVD gelooft niet in haar eigen opzet en gaat op ouderwetse wijze vanuit als zou democratie zijn weggelegd voor een bepaalde groep of type mensen. Volkspartij behoeft geen uitleg, Vrijheid behoeft evenmin uitleg, Democratie betekent: “bestuur over een land met veel inspraak van de inwoners”. Dat uitgerekend een VVD democratische spelregels aan haar laars lapt geeft aan dat de VVD radeloos en in paniek verkeert ten opzichte van haar politiek met betrekking tot Suriname. De VVD boekt binnen de EU een Pyrrusoverwinning – schijnsucces / schijnzege om vervolgens zich te moeten overgeven bij andere zwaarder wegende beslissingen binnen de EU. De VVD met haar voorman premier Rutte wordt op zijn Surinaams / Nederlands met een lekkere overheerlijke lollypop het bos ingestuurd en tegelijkertijd door “haar eigen” EU belachelijk gemaakt. De VVD met haar politiek richting Suriname declasseert de EU tot boeman en ondemocratische instelling. Waar Suriname – als minder prominent erkend land – de democratie omhelst geeft de VVD de democratie een ferme trap tegen de schenen. Waar de VVD de regering Bouterse indirect onterecht beschuldigt van dictatuur en dergelijke, gedraagt de VVD zich als DICTATOR en beweegt de EU tot dictatoriaal gedrag en heeft daardoor bij de democraat in het vervolg geen recht van spreken. VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is schone schijn en teleurstellend. Europarlementariër Toine Manders (VVD) stelt zich middels deze dergelijke wanvertoning ondoordacht op als rasopportunist en heeft in het vervolg geen recht van spreken wanneer het gaat om het eerlijk toetsen en hanteren van de democratische spelregels. Dat de VVD de EU beweegt tot een dergelijke wandaad jegens de democratie, is schrijnend, ellendig en hartverscheurend. Om niet te spreken over de gevolgen en schade aangericht in verband met de te organiseren EU-ACP top, daarstraks en in de nabije toekomst. De VVD direct en indirect optredend als DICTATOR tezamen met haar EU bondgenoten belooft de democratie geen goeds en is een regelrechte aanfluiting voor de democratie en de daadwerkelijke democraat. Of leeft de VVD met haar Toine Manders in de waan alsof de CARICOM met haar leiders op hun achterhoofd zouden zijn gevallen? Wie weet!

  Toine Manders lijdt hoogst waarschijnlijk aan geheugenverlies. Weet hij niet meer wie destijds de VN resolutie met betrekking tot Irak aan z’n laars lapte? Ons “brave” Nederland. Met als gevolg 500.000 (vijfhonderdduizend) doden, om niet te praten over de gewonden, verminkten en zwaar psychisch getroffenen. Onder de doden voornamelijk Irakezen om niet te vergeten onze Amerikaanse en Engelse medemensen en noem maar op. Wie is hier de moordenaar of wie zijn hier de moordenaars. Is het ook Bouterse?

  Bekommert u zich over de levenden, waaronder ongeveer 400.000 Surinamers in Nederland. Zelfs maar vijftien levende Surinamers interesseren onze grapjas Toine niet, maar wel vijftien dode Surinamers. “Een dode Surinamer is een goede Surinamer” vindt onze zielige Toine.

  Ten opzichte van de Surinamers is de VVD pas het laatste decennium noodgedwongen bijgedraaid. Meer uit politieke motieven, oftewel het kweken van stemvee.

  Suriname is geen Europees land, met haat en nijd. Oog om oog, tand om tand. Suriname geeft de EU les in het oplossen van een bestaand conflict, in rap tempo. Over efficiëntie gesproken. Dat is wanneer men – in dit geval Bouterse – God heeft gezocht en gevonden. Het is van een andere dimensie. Het excuus van Moslim zus, moslim zo, kan hier niet worden misbruikt. Een brug te ver voor onze laconieke Toine Manders
  “Europarlementariër”.

  Jammer dat onze Toine het verouderde wapentuig voor ons brave Nederland, op z’n orthodoxe wijze niet aan de man kan brengen.

  ANESTIE in Suriname is voor de volle honderd procent CORRECT! Moge deze lessons in LOVE – boodschap – voor onze valse “kannibaal“ Toine Manders duidelijk en helder zijn.

  De reactie van de Guyanese PRESIDENT Donald Ramotar is juist, ethisch en zeer correct. Citaat: De EU doet er goed aan “respect te hebben voor democratie, en dus ook voor Surinamers en hun beslissing.”

  DE AMNESTIE –wet in Suriname onlangs ingevoerd is een briljante oplossing.

  Voor de duidelijkheid: deze reactie is geplaatst door een familielid, neef tevens peetzoon van de GROTE en PROMINENTE SURINAMER Cyrill Daal. Ondergetekende als getroffene met betrekking tot de slachtoffers, onderschrijft en ondersteunt de AMNESTIE -wet in Suriname voor de volle honderd procent.

  Proficiat aan de Surinaamse autoriteiten.

  AMNESTIE, YES!

  AUTHENTIEK en INTEGER.


  Maak melding

 25. De ACP landen hebben vandaag in Denemarken ook besloten dat de vergadering in Suriname moet plaatsvinden. Deze landen hebben vandaag getoond dat zijn geen koloniale toestanden accepteren. Dit is een les en een vingerwijzen naar de EU en hun gang op dit forum. En de personen hier die in een hoera stemming zijn na de beslissing van EU, wacht maar af. Griekenland zal jullie een les leren.


  Maak melding

 26. Annabel; Geen weldenkend mens die noch Guyana en die Ramotar al helemaal niet serieus neemt.En hoezo respectvolle buur? Hebben ze het betwist gebied al teruggegeven? Of heeft hij het met DDB de massamoordenaar op een akkoordje gegooid, van : als jij het voor mij opneemt, mag jij het betwist gebied houden?
  En Guyana is lid van the britisch commonwealth , dus zullen wij van de EU wel even bellen naar onze bondgenoot Number 10 Downingstreet in London, om die Ramotar eens flink de les te lezen of er zwaait wat. niemand solt met de EU en al helemaal niet met Holland…. Het centrum van de wereld…….


  Maak melding

 27. @Zucht

  Het verschil tussen jou en het gewaardeerde forumlid T. R. Sleur is creatief taalgebruik en intelligentie tegenover kleutergebrabbel en boerenlogica. Verder dan een paar simpele oneliners zul jij nimmer komen. Een zo compleet mogelijke inhoudelijke reactie van hoogstaand kaliber zoals T. R. Sleur die demonstreert is voor jou tot in alle oneindigheid te hoog gegrepen. Je doet wel altijd je best maar het is het immer net niet. Word vooral niet boos knulleke maar blijf je best doen. Soso lobi!!!! 😉


  Maak melding

 28. ANNADEL: Ik en boos worden zijn 2 werelden apart.
  En annadel wat je zegt over mijn oneliners en kleutergebrabbel naar de PBB klopt als een bus. Anna met wie anders dan de Pro bouterse brigade PBB op dit forum zou ik een inhoudelijke discussie aan moeten aangaan ???? hier komt nog een oneliner: I have a hard time dealing with stupidity………….


  Maak melding

 29. Een reactie op Jako, ik ben al geweest bij die verstand
  dokter en die kent me al 15 jaar, hij hoorde mijn verhaal aan, en zei ga door zoals je bezig bent, je geeft toch een mening, je reageert en dat mag maar mensen willen dat je hun napraat en meegaat, niet doen en blijf vooral jezelf, schop niemand de hoek in, jij Ferdinand trappen ze wel de hoek in, kijk wat je verder doet, succes aldus de dokter, en zie nu weer,
  ik zeg wat en ja hoor ik klets maar wat en anderen
  ja ja die zijn goed heel goed, maar ik bljif mijn mening tot dat de redactie zegt mi boi gwe, dat kunnen hun alleen, of zie ik dat verkeerd!!!!!!!!!!!!1
  Iemand van RNW zei pas nog tegen mij, jongoe ik sta er versteld van dat eea nog gebeurd op Waterkant.net
  Hij is ook een Surinamer, en hij zei, laat maar……


  Maak melding

 30. De reactie op Esmerald, gaat het over SRD of euro´s
  ze, Suriname dus, krijgt nog 9 miljoen, en verder eist Suriname nogeens 3 miljoen. baja, afwachten of die doekoe eraan komt en waar het naartoe gaat, ja toch
  ze zijn toch bezig om het land af te sluiten of niet en ik zeg wat en, ja boi ik dus, ik heb een grote mond
  als ik veel reactie´s lees waarvan veel ook wordt afgevoerd vanwege grofheid etc, nou wie ben ik, maar efin, ik wacht het volgende Item af……..


  Maak melding

 31. Blakkaboy: Gelijk heb je, maar dan ook bij de goede buur aankloppen voor financieel economische hulp en niet bij de ex-moederland en hun bondgenoten.


  Maak melding

 32. @Zucht

  Lieve knulleke,

  Inhoudelijkheid vereist een bepaald talent om te argumenteren. Velen verwarren simplistische “statements maken” met argumentatietechniek. Persoonlijke statements staan echter totaal los van argumentatie. Op dit forum zie ik weinig ABB met het talent een inhoudelijke discussie te voeren. Ik schat de PBB dan toch een stuk hoger in. De ABB is wel heel goed in het baren van plusjes. Ze houden van klikken omdat ze denken dat je steekhoudende argumenten kunt verbergen met thumbs down. Een zwaktebod en natuurlijk uiteindelijk totaal ineffectief. De waarheid kun je niet verbergen. If you have a hard time dealing with stupidity, then you also deny reality. You need to understand that most people are stupid!!!! 😉


  Maak melding

 33. Je mag zeggen wat je wilt van Bouterse maar hij is de president die erin geslaagd is Suriname prominent op de wereldkaart te zetten. Alleen jammer dat hij dat vooral op een negatieve manier doet. Nu weet zelfs de paus dat er een land, genaamd Suriname, in Zuid Amerika te vinden is, waarvan enkele aanbidders van Bouterse met de meest achterlijke verzoeken, ten gunste van hem (Bouterse), bij hem (de Paus) komen. Ook de uithoeken van de EU hebben nu voor het eerst in hun bestaan van het land Suriname gehoord en dat allemaal dankzij onze president Desi Delano Bouterse meer bekend onder de namen, die van achterlijkheid/zelfoverschatting/narsisme getuigen: Beve, Bouta, Baas en ‘Gado pikin’, de man die vooral voor djugudjugu zorgt in het land en zijn beloften, aan het volk gedaan, niet nakomt.


  Maak melding

 34. Ik ben het nog steeds eens met ‘Bouta82’, ook al krijg hij veel min plusjes. Who cares? Je gaat er niet dood aan. Anyway, de EU is stuk aan het gaan. Nederland heeft het zo-en- zo zwaar de komende 10 a 15 jaren. Het gaat zelfs zo slecht, dat ze er geen raad mee weten. Ze denken het op te lossen, maar dat zal nooit gebeuren. Suriname moet uitkijken dat hun grondstoffen niet wordt ingepikt door de EU. Strakke regels maken in het voordeel van Suriname. Meneer Manders mag de pot op! Deze landrover probeert van alles te doen Suriname te drukken. De EU moet respect tonen voor de Surinaamse democratie. Suriname moet aan deze standpunt blijven vasthouden. Het kan echt niet slechter gaan. Suriname zal hierdoor echt ook niet achter raken. Time has changed. Suriname kan een belangrijke rol spelen in de future. Suriname is nu zelfs in beeld!, dankzij de negatieve media.
  Verders:
  -Alle Machten ter wereld zal worden gebroken
  -De Euro zal vallen / Geld is de duivel
  -Landen die het slecht hebben/hadden zullen meer bezitten dan ooit, omdat zij alles hebben wat het blanke westen nodig heeft, namelijk grondstoffen en dergelijke. Het westen heeft niets! Ze hebben de buitenlanders meer nodig.
  Sommige Surnamers blijven slapen in het verleden. That’s sound weird no? Al dat geleerde gepraat hier op de forum is gewoon gebakken lucht! Mensen die het beste voor Suriname hebben, zullen de vruchten er van pikken . Stay Strong Suriname!


  Maak melding

 35. aah… die arme guyaneze president wil natuurlijk geen ruzie met El Bouta. Ja die weet waartoe El Bouta in staat is. ( remember Khan!)

  De bigi regionale player is de grote vriend van El Chavez en zit aan tafel met pres Mexico.. blah blah.

  Oja als lackin naar Columbia gaat moet hij maar afdwingen dat er grote projecten worden gesloten anders gaat Su met de Farc in zee. ( vraag aan Ruben Roozendaal)


  Maak melding

 36. Probeer dit verschijnsel vanuit een andere invalshoek te bekijken.

  De EU heeft haar eigen financiële problemen en een vergadering met de ACP-landen is politiek gezien nu niet opportuun.Zeker voor Nederland niet.

  Er is geen geld om de arme landen te steunen in hun ontwikkeling!!

  Ik denk dat de perikelen rondom de amnestiewet door Nederland (lees: EU) gebruikt wordt om deze vergadering te ontwijken. Wetende, dat een ander Caricom land volgens de protocollen van regionale eenheid achter Suriname gaan staan en dus zullen bedanken de EU/ACP-top in hun land te organiseren of te laten organiseren.

  De mogelijkheid bestaat nu, dat er een powerplay tussen de ACP en de EU zal ontstaan.Ik denk verder dat de ACP Suriname niet zal laten vallen en dus de meeting gewoon nergens zal plaatsvinden.

  Geen vergadering betekend voorlopig geen besluiten en of toezeggingen t.a.v. financiële ondersteuning van de arme economieën en pas dus goed in het Uruzganakkoord (Akkoord van bezuinigingen van Nederland).

  De amnestiewet wordt hier gebruikt om zo de EU/ACP-top te torpederen zodat de zwakte van Nederland en de rest van de EU niet op die conferentie verder zichtbaar worden.Gemaaktheid van politieke correctheid ten top.

  Wikkileaks (c.s.), beoordeel mij maar met minpunten. Maar ongelijk kan jij mij niet geven.
  Srika


  Maak melding

 37. Wacht maar EU he,over een paar maanden bestaat er geen EU meer hahah,dan gaat de hele EU naar de klote,nog even staan ze allemaal bij een voedselbank,zie wat er met de euro gebeurt,blijf maar lachen naar Suriname


  Maak melding

 38. Klootzak van een t.sleur ik snap niet waarom je aan de lezer wil verduidelijken dat je familie was van CYRILL DAAL. Uit je reaktie kan iedereen afleiden dat je je geen fam. van hem hebt gevoeld. Ik zou me schamen voor zo’n reaktie als ik je was.Brandhout!! moeten moordenaars niet vervolgd worden.je kan liever je bek houden stomkop je bent geen Surinamer maar een Nederlander en durf die naam nooit meer in je bek te nemen.flikker op je bent geen familie !! Hou je bezig met Nederland daar hoor je thuis.


  Maak melding

 39. Pier maak je druk de duizenden landgenoten van je die afhankelijk zijn van financiele steun van familie vrienden en de uitkeringen uit de EU,en straks ook niets meer te eten hebben. Wij hebben de voedselbanken nog.


  Maak melding

 40. Niet alleen Guyana keurt de actie van de EU af. De totala ACP (79 landen) keurt de houding van de EU af. Ik hoop dat de ACP zover is om de EU landen een behoorlijke wasbeurt te geven en ze duidelijk te maken dat zijzelf de grootste mensenrechtenschenders zijn van de wereld.
  Hun economische macht en wapens en de controle over de wereldmedia wassen niet weg dat zij de echte rovers en moordenaars van de mensheid zijn.
  Maar die Nederlanders moeten maar hun mond houden. Maar zij kunnen zelf onmogelijk hun imago onderkennen door hun racistisch kolonialistisch bewustzijn. Er zal nog heel veel water door de Noordzee moeten stromen voordat zij inzien wat voor mensen ze zelf zijn. Wat mij stoort zijn de Ferontpartijen.
  De Frontpartijen gedragen zich als staatsgevaarlijk. De lobby met Nederland resulteert nu in het niet doorgaan van de ACP vergeadering in Suriname. De 79 ACP landen staan achter Suriname. Het zijn arme landen die alle kolonie geweest zijn van blank Europa. Ze zijn geruineerd, verdeeld, leeggeroofd en het rijke blanke Europa speelt nu voor Sinterklaas met economische rijkdom als gevolg van hun moord en roverspraktijken. Historisch de grootste schenders van mensenrechten. Op dit moment is olie het goud en de landen in het midden-oosten worden nu geruineerd, verdeeld en leeggeroofd. Het blanke Westen speelt nog steeds het spelletje van zogenaamde beschermers van democratie en mensenrechten terwijl zij de grootste moordenaars en rovers van de wereld zijn. Men moet binnen de ACP landen dat hardop durven zeggen en de EU ter verantwoording roepen voor alle misdaden in het heden en in het verleden. DE ACP landen durven het niet maar Europa is ook afhankelijk van de grondstoffen uit de ACP landen. Boycot ze! Maar we weten wat het resultaat is! De ACP landen zullen weggebombardeerd worden of men organiseert opstanden in de landen. Het blanke Westen moet maar eens weten wie ze en wat ze zijn maar hoe?


  Maak melding

 41. JENKE je bent in de war. De ACP landen zijn nergens toe verplicht, net zoals de EU nergens toe verplicht is t.a.v. van de ACP landen, als ze willen vergaderen dan doen ze dat toch lekker, alleen de EU zal er niet bij zijn want die lusten je DDB en zijn 40 struikrovers niet, dus je verwart principes met intimidatie, dat je DDB geen principes heeft wil dat nog niet zeggen dat anderen dat niet hoeven te hebben.


  Maak melding

 42. Zucht, je doet alsof de EU bepaalde principes heeft.
  Het principe van blank Europa is al eeuwen hetzelfde.
  Blank Europa en de rest van het blanke Westen, de USA, Canada, Australie en Nieuw Zeland gijzelen de wereld van de niet blanken. Ze moorden en roven in de wereld en menen het recht te hebben op massavernietigingswapens en de wereld media. Dat jij je voor de gek laat houden is een feit. Maar mensen zoals jij zijn net zo gevaarlijk als het blanke Westen. Jullie soort zijn de historische handlangers die meehelpen je broeders en zusters te ruineren.


  Maak melding

 43. Jaarlijks geeft de EU +/- 33 Miljard ondersteuning aan ACP landen. Je ziet nu een scheuring ontstaan tussen de EU en het koloniale verleden. Gelijdelijk aan vindt de EU in dit soort acties de motivatie om gelijdelijk dit soort hulp af te bouwen. De stoere taal van de ACP landen zal hun duur komen te staan. Het zijn tenslotte grotendeels landen aan de onderkant van de ladder die nauwelijks te vreten hebben.
  Ik vroeg mij af dat als Bouterse 10% wijsheid bezat van Mandela wat hij dan zou hebben gedaan. Ik denk dat hij zou hebben bekendgemaakt dat hij gedurende de ACP meeting uitlandig zou zijn om de meeting in alle vrede tussen EU en ACP door te kunnen laten gaan.Het Surinaamse bedrijfsleven hoeft bovendien dan geen 3 miljoen Euro’s mis te lopen.
  Maar je ziet het. Hij bezit geeneens 1% wijsheid en principes van grote mannen als Mandela die boven alles het algemeen belang voorop stelden.


  Maak melding

 44. Wat mij betreft mag de EU die 33 miljard besteden aan de eigen noden. De ACP landen zouden nu moeten zorgen dat zij niet meer leeggerofd worden en dan zouden de ACP landen de EU hulp kunnen geven.


  Maak melding

 45. Tot nu toe heeft de EU altijd een zak geld meegenomen tijdens dit soort bijeenkomsten met de ACP landen. De winnaar deze keer wordt de EU, die mag zijn geld behouden. De verliezers zijn de ACP landen,Sinterklaas is dit keer afwezig.


  Maak melding

 46. De ACP landen kunnen vergaderen waar zij ook maar willen,maar wat heb je aan vergaderen zonder donorlanden? Totaal niets! En wie heeft voor dit alles gezorgd? Ik hoor de woorden va Ashibaina nog in het parlement nagalmen: “Kunu no habi dresi”.We kunnen hem uitlachen en ons afvragen wat deze binnenland bewoners weten,maar ik heb respect voor alle culturen in ons land.Ik wil ook geen Theodorus zijn die doet alsof hij zijn “broeder” Bram nooit heeft gekend.Hij staat vaak als eerste op om onrecht goed te praten.Theo waar is je geweten gebleven? Ons mooi land kan nooit meer zich als een trotse natie presenteren zonder het beladen verleden op een goede manier te verwerken.


  Maak melding

 47. En waar ik héééél bang voor ben is ….. dat al die stoere taal van de ACP-landen straks zal verdwijnen wanneer de EU “echte politiek” gaat voeren n.l. verdeeldheid zaaien door er met een paar eurootjes te zwaaien naar de “corrupte jongetjes” van dat gezelschap.En die komen er nogal veel voor zoals jullie zelf weten!Dat weet de EU als geen ander.
  Onbetrouwbaar als de neten!WAIT AND SEE!


  Maak melding

 48. Vrijdag 25 mei 2012 om 20:16 uur, door T. R. Sleur

  “Voor de duidelijkheid: deze reactie is geplaatst door een familielid, neef tevens peetzoon van de GROTE en PROMINENTE SURINAMER Cyrill Daal. Ondergetekende als getroffene met betrekking tot de slachtoffers, onderschrijft en ondersteunt de AMNESTIE -wet in Suriname voor de volle honderd procent.”

  Voor de duidelijkheid, de ECHTE familie Daal, heeft meegelopen met de stille mars, compleet met t-shirts met het opschrift van Dhr. Daal.
  De echte familie Daal is antie-amnestie en wil gerechtigheid.
  Wie jij bent, mag joost weten, ze kennen jou niet.
  Jij bent een schande voor de familie.

  Doe je ding geef, je commentaar maar laat die familie met rust.


  Maak melding

 49. Vrijdag 25 mei 2012 om 21:29 uur, door Ferdinand Hossenbux

  Ferdinand, natuurlijk gaat het om Euro’s.
  Es-er-dees, only in Suriname.

  De enige persoon die bezig is het land af te sluiten is bouterse en niemand anders.

  Die 9 milj euro’s is voor het volk, snapievoo.
  Maar de EU weigert terecht om “handje te schudden”, met een crimi.
  Als de EU het land echt kapot wilde, dan zou er geen koperen cent naar suri gaan.
  Geef eens een keer toe dat je op het verkeerde paard hebt gewed.

  Die man maakt het land kapot!


  Maak melding

 50. Eey Dada niet getreurd man,weet dat jij Suriname zo “goed” op de wereldkaart heb gezet dat zelfs de bosjesmannen zingen,,,opo kondre mang,, 🙂

  Reken hierbij de besparing en kan je dat geld mooi uitgeven aan Keti-Koti,..Slachtfeest,…Divali,…Srefi-densi,..Marrondag,…en wat overblijft is goed besteedt aan jou verjaardag tog 🙂 🙂


  Maak melding

 51. REPATTY WERELDSMAN: Fijn voor je dat niet blanken niet roven en moorden en geen massavernietigingswapens nastreven.Ik hoor andere geluiden uit zwart Afrika en de Arabische wereld. Ik wist overigens niet dat India Pakistan en Iran tot het blanke ras behoorden. sorry voor de vergissing. Maar wat bedoel je precies met mensen zoals ik, en wat of wie is mijn soort, en wie zijn mijn broeders en zusters REPATTY. graag een antwoord… Ik wacht……


  Maak melding

 52. Reactie op Esmerald, grapje was dat over die SRD, mag toch anno 2012, en je had het over die man maakt Suriname kapot, ok, back dan to VENE………. nou, dan gaat het land helemaal naar de klote…. met die opa……….
  Want de rest die er nog loopt en denkt de prest te worden sorry Esmerald, Alvorens Suriname ooit weer ja ooit weer goed zal draaien zullen we niet meemaken
  we worden so wie so geen 120!!!!!l Lieb deng loekeoe joe sani dja.


  Maak melding

 53. Een politiek correct standpunt van Ramotar. Waarschijnlijk zullen ook de ACP-landen zich op dat standpunt stellen. De Eu heeft ook haar eisen. Ze moeten Bouterse als president accepteren, maar zijn niet verplicht om in zijn land te vergaderen. Zij hebben het geld. Wie betaalt, die bepaalt.

  Het wordt nu powerplay. Zou best kunnen dat het toch doorgaat in Suriname, maar dat Bouterse dan niet op bezoek mag tijdens de vergadering. Dit zal nog een enorme storm in een heel groot glas water worden.

  Voor mijn “neef” T. R. Sleur die schreef:

  “Voor de duidelijkheid: deze reactie is geplaatst door een familielid, neef tevens peetzoon van de GROTE en PROMINENTE SURINAMER Cyrill Daal. Ondergetekende als getroffene met betrekking tot de slachtoffers, onderschrijft en ondersteunt de AMNESTIE -wet in Suriname voor de volle honderd procent.”.

  Mijn reactie:

  Als je werkelijk Cyrill’s peetzoon bent en je vindt hem werkelijk een grote Surinamer, waarom hoeft zijn moord dan niet onderzocht te worden? Je hebt dan namelijk TWEE directe redenen om het wel te willen.

  Je zegt dat je getroffene bent? Hoe dan? Je zit toch al heel lang voor zijn moord in Nederland en je had toch geen contact met hem? Waar is dan je emotionele binding? Waarom moet de moord op een “grote zoon” (die hij in mijn ogen echt niet was) zo gelaten worden? Waarom mogen we niet weten wie zijn PENIS heeft afgesneden?

  Gun je je twee nichtjes en twee neven niet te weten wie hun vader dat heeft aangedaan? Zou je ook zo praten als het over JOUW vader of moeder ging of over JOUW kinderen? Als je antwoord JA is, hoop ik dat iemand zo snel mogelijk één van je kinderen omlegt. Dan wil ik je weer horen. Maar jij moet dan pleiten voor amnestie voor die dader, ok?

  Zullen we Breivik ook maar amnestie geven T. R. Sleur? Als we consequent zijn moet dat, toch T. R. Sleur? Als iemand DiDiBrie nu neerknalt, moet ie dan OOK amnestie krijgen of moet ie dan WEL vervolgt worden?

  De nabestaande van ELK moordslachtoffer heeft recht op onderzoek en vervolging. PUNT!!


  Maak melding

 54. @ repatty:

  Een groot gedeelte van d ACP landen is inderdaad arm, maar een groot gedeelte is ook uitermate corrupt, heeft nog ergere mensenrechtenschenders, misdadigers / moordenaars (gehad). Dit ongeacht het handelen van het rijke westen. Ik sta niet achter het (hypocriete) westen, wel achter moreel handelen.


  Maak melding

 55. De EU is bang voor Zijne Excellentie DD.Bouterse , president van de Republiek Suriname . Het gaat hierbij niet om militaire macht of om veel geld , maar de ideologie van de president van Suriname . Free your self from mental slavery . Nu dat de meerderheid van de Surinaamse bevolking vertegenwoordig is in die ideologie , zie je dat het land met rasse-schreden voor-uit-gaat . Suriname zal nooit de voorwaarden van toen accepteren , bij het krijgen van hulp . Anders in het water naar zee dragen . Het land zou dan hulp krijgen maar nooit vooruit komen . Maar vanzelfsprekend zou Suriname betere voorwaarden afdwingen voor de ACP landen Tegen de EU . Het is dus logisch dat de EU daar geen zin in Heeft . Verder zouden de arme landen beter met elkaar gaan samen-werken , dan zich alleen maar te laten leiden door de EU . Vaak zijn deze landen rijk aan grondstoffen en landbouw land , maar de wurgcontraten dat zij moeten afsluiten met de EU maakt dat zij nooit vooruit komen . In ieder geval heeft Suriname laten zien dat zij zonder nederlandse hulp op eigen benen kan staan .
  Voorbeeld van een wurgcontract is : Ik geef jou 200 miljoen ontwikkelingshulp en u tekent een goudcontract voor 5% . Weet u nog ??? . Op die manier ondersteud de westerse landen hun eigen bedrijfs-leven ten koste van de arme landen . Op deze manier wordt zo’n land nooit rijk . Maar het ergste van alles zijn de eigen slaven de al-om bekende pieterbazen die samen met de (in dit geval de EU ) hun eigen volk in de houdgreep houden . Maar gelukkig niet langer voor de Surinamers . Daarom is de eerst Miljard dollar US aan monetaire reserve reeds binnen . Bovendien zien de arme-landen nu hoe het moet , dankzij de president van Suriname . Tevens vormen Suriname en Guyana een formidabele macht om niet te onderschatten . De grondgebieden van beide landen is ongeveer 2 maal duitsland , met veel bodemschatten , zoetwater , bos en een grote zeegebied . Vandaar dat de EU probeert om een wig te drijven tussen deze twee landen . Bang dat wanneer DDB echt op stoom komt , alle arme landen hem zullen volgen , waardoor het de EU heel veel geld zal gaan kosten , om zaken gedaan te krijgen . De Uitbuiting is dan gestopt . Leve het Surinaamse volk en leve de president van Suriname DD. Bouterse .


  Maak melding

 56. Beste Ferdinand,

  Dhr Venetiaan heeft zijn bijdrage reeds geleverd.
  Lijkt me verstandig om hem met rust te laten.

  Ik weet niet van jou, maar ik zal een beter suri, zekers weten wel meemaken.
  Zeg maar; over 2jr puin opruimen en na 2 jr restaureren en opbouwen.
  Dus ongeveer vanaf 2017, aaai dan ben ik nog een jong blommetje hoor, whahahahaha.

  Geef aub op, geef toe, je hebt op het verkeerde pad gewed.

  Niet zo tranga yesie, toegeven Ferdinand, het zal een grote opluchting zijn, geloof me maar, je zult daarna elke avond als een baby in slaap vallen.

  Dag Ferdinand.

  O, ja, is het Meneer Ferdinand of mag ik tutoyeren?


  Maak melding

 57. In de Caricom denkt men zeker van, beter een goede buur dan een verre vriend ! Dat de EU met geld in arme landen strooit om per saldo haar eigen economie overeind te houden, weten de arme landen inmiddels ook wel.
  Echter denk ik dat gezien de huidige internationale economische situatie (waar Brazilie geld aan het IMF moet lenen) is de macht van de zgn ‘rijke landen’ aan het tanen.

  De voordelen die de Caricom landen binnen hun regio kunnen behalen zijn legio, en op termijn heben deze landen meer baat bij hulp vanuit de CELAC, UNASUR, MERCOSUR, ALADI, etc.

  Voorts denk ik dat geen enkel land binnen de Caricom zich geroepen voelt om Suriname een hak te zetten om het organiseren van deze meeting over te nemen ! Elk Caricomlid dat zich hieraan waagt roept gelijk een berg problemen op zich af.

  Men weet dat er een gevecht gaande is tussen Nederland en de regering Bouterse, dus zal niemand zich willen inmengen in dit gevecht.
  Suriname weet dat ze de volledige backing heeft van Venezuela, Brazilie, Colombia dus al deze meeting niet in Suriname wordt gehouden zal deze nergens binnen één van de Zuid Amerikaanse onafhankelijke naies worden gehouden !

  Misschien dat Toine Manders zijn feestje op Saba of St Eustatius zou kunnen organiseren. Een paar duizend man extra op deze twee rotsen in de Caribs, geef hen dan alsnog het gevoel dat ze in Zuid Amerika / Caribbean zijn.


  Maak melding

 58. Een bijeenkomst ACP is een terugkerende kermis voor de Valse Leiders die bepalen hoe de komende tijd beter uit kan vallen voor familie & vrienden, maar zeker niet voor wie het bedoelt is nl…DE BEVOLKING!!!

  ACP is een in een 3-delig-apen-pak rondreizend gespuis met als thema:
  *ete drinke,handje schudde en ontspanning bij “mundial”


  Maak melding

 59. @ ZUCHT, beste man jij bent in de war.

  Ten eerste is DDB niet van mij, maar van zijn echtgenote en zijn partij. Hij en consorten moeten gewoon met hun fikken van dat proces afblijven, dat is het enige wat ik van ze verwacht.

  Ten tweede heeft jouw EU heeeele selectieve principes, want ze worden niet consequent toegepast wereldwijd zeg maar..

  Ten derde is er wel degelijk sprake van intimidatie wanneer een groep rijke (nog net wel) landen tegen een groep armere landen, met hun geld enveloppe in de hand, zegt…je verplaatst je feestje maar, anders komen we niet. Politiek en economisch zijn er consequenties verbonden aan de uitkomst. Whatever onze denkbeelden zijn over (neo)kolonialisme, deze “crisis” word door beide partijen niet licht bevonden en de geschiedenis leert tot nu toe dat wie het geld heeft meestal minder bloed verlies lijd.

  Ten vierde ben ik het met Pasdew wel eens dat deze ACP een rondreizend circus is, ma goed, dat is de gehele politiek. Wat me wel tegenvalt is dat ze zelf niet zo wijs zijn geweest een standpunt te formuleren over die amnestiewet. Ma goed, misschien weet het gros niet eens waar Suriname ligt…President Bauthorsa??

  oh ja…

  @ T.R Sleur….het is maar goed dat de jorka van Daal echt is gaan rusten want hij zou je een bezoek moeten brengen om je manieren te leren. Stuk onbenul.


  Maak melding

 60. Beste posters, check dwtonline van vandaag nl,
  ´ACP solidair: Of in Suriname vergaderen, of geen ACP/EU-top’
  Het gaat nu hard tegen hard, en zullen wij morgen horen wie er bakzeil heeft gehaald.

  Zoals in m´n vorige posting aangaf neemt de macht van de rijke landen enorm af, en laten de ontwikkelingslanden nu duidelijker hun stem horen.

  We leven nu duidelijk in een omgekeerde wereld en hoop ik dat de EU dit ook accepteert en de juiste beslissing te nemen mbt Suriname als organisator van de ACP top voor 2012.


  Maak melding

 61. @Milton Fleur
  Jij ziet spoken bij dag geloof ik.
  De macht van de rijke landen neemt af?
  Waar merk je dat aan?Vraag het maar aan Irak,Afghanistan,Lybië en ze zullen het je vertellen.


  Maak melding

 62. JENKE: Maak jij er maar intimidatie van feit is;’Beggars cant be choosers’ zo simpel ligt dat.Dat zijn de spelregels take it or leave it, als jij je geld aan massamoordenaars wil geven prima.Wij van de EU willen dat niet dag Jenke fijne pinksterdagen…..

  EN MILTON FLEUR: Ga jij maar lekker verder met het schrijven van spookverhalen, misschien kan je ze in Surimaribo kwijt.


  Maak melding

 63. Beste Milton,…ik heb gechect DWT,..toen gauw naar de NEd. bladen en kan ik alleen maar concluderen dat van oudsher de bladen Suriname schitteren in SRD SENSATIE!!

  Suriname zal elke dag een “nieuws ” hieromtrent te melden hebben onder de mom MANDRAAK VERHAAL,..maar ik wacht geduldig af het egte sjoernalistiek en als het thema warm is komt het als een warang boru 🙂 😉

  ???????ondertussen gaan wij op zoek naar????????????

  >>>>>>>GA OP ZOEK NAAR EEN ACP PRESIDENT VOLKS GEZIND<<<<<

  🙂 🙂 🙂 🙂 SUCCES 😉 😉 😉


  Maak melding

 64. maar het waren ook de leiders of de top van de NDP die
  zeiden dat ze tigrie terug zouden vorderen al moest het met een oorlog . zijn ze dat vergeten ……..?????


  Maak melding

 65. Ik ga steeds meer van de Guyanezen houden. Zodra Tigri weer Surinaams grondgebied is houd ik onvoorwaardelijk van ze. 😉 I love SU, I love GUYANA!!!!!


  Maak melding

 66. @de EU,
  als het moet dan maar de bijeenkomst dat gehouden moet worden gewoon aflasten maar niet toegeven en de handen gaan schudden met de moordenaar. Deze actie van handjes schudden zal hem het gevoel geven dat hij dan officieel god is van suriname en dat van de acp landen .
  Jamaica is de enige die ziet voor wat bouterse in werkelijkheid is, namenlijk een moordenaar en schender van de mensen rechten in Suriname.Daarom dat Jamaica alle eer verdiend met wie jullie liever zaken zouden kunnen doen.Als het moet dan maar deze bijeenkomst houden met Jamaica en in Jamaica zelf.Help Jamaica en ze zullen jullie altijd dankbaar voor zijn.


  Maak melding

 67. Switie Anna,..als ik jou betrapt op Heimelijke Hangmat Heugelijkheden met HENK, dan ga ik jou onderhanden nemen onder de hangmat en dan na afloop ga jij laten een ZUCHT van verlichting 🙂 🙂 😉


  Maak melding

 68. Reactie op Esmerald, je bent duidelijk, en zeg maar gewoon Ferdinand, ik vind het goed, we hopen allemaal dat het goed zal komen met Suriname, het zal tijd vergen, absoluut, hoop doet leven, ja toch
  Tang boeng


  Maak melding

 69. Het is opmerkelijk stil in politiek Paramaribo!
  Hoe zou dat komen?Ik hoor DDB niet,noch Lackin,noch Bouva,noch Miesiekaba,noch Panka!


  Maak melding

 70. Beste @Zucht,..sorry,..maar ik zie dat mijn Anna hier aanwezig is, dus maak ik gebruik van deze gelegenheid, want met regelmaat laat ze mij gewoon “stijf” achter daar op het mooie strand!!

  Eey Meisje ..odi 😉


  Maak melding

 71. Niet alleen Guyana wil die conferentie niet houden, geen enkele ACP land zal het willen houden.

  Inmenging in binnenlandse aangelegenheden is niet meer van deze tijd. Dat Nederland zich dat recht wil toeeigenen zegt meer over Nederland, de boodschap is nu wel duidelijk.

  Niet omdat je betaald zullen wij ons als ondergeschikten gedragen, 1863 is lang geleden.

  Take it or leave it. Maar er volgt nog meer hoor, want China staat te trappelen om het overal in de ACP van Europa over te nemen. Dit is het begin en de ACP landen hebben hun standpunt nu duidelijk gemaakt.

  Ik denk dat de EU Nederland zal vervloeken dat ze zich op zo een schandalige wijze hebben laten misleiden.

  China komt eraan en dat weten veel Europese leiders.


  Maak melding

 72. China,het Trojasanse paard, komt er ook aan met hun nep- en B-kwaliteit aan produkten.
  Hun levensgevaarlijke zware metalen in hun levensmiddelen.Hun onderdrukkingskarakter.
  WAIT AND YOU’LL SEE IT SOON!


  Maak melding

 73. Indien de ACP landen de EU laten vallen is dat voor de EU een enorme klap. De EU landen zijn gewend de ACP landen op te dragen wat te doen. Ik denk dat Nederland binnen de EU afgaat. De contacten van de EU met de ACP landen en de zogenaamde economische hulp ( zeg omkoopgeld) zijn bedoeld om de ACP landen onder controle te houden en te zorgen dat zij gewillig blijven en blijven meerwerken aan de overheersings en uitbuitingsmethoden van blank Europa.


  Maak melding

 74. @Repatty Wereldsman

  Heel veel respect voor deze persoon. Je bent namelijk een van de weinige die de blanken doorheeft. Vele lopen achter ze aan,niet bessefende dat al deze europese ‘superpowers’ aan het vallen zijn. In werelddelen als Africa en zuid-amerika zit nu de groei in,en dat is precies wat ze willen verkomen. Slaafjes die achter deze blanken aanlopen moeten goed gaan beseffen dat hoe meer ze door blijven gaan met hun hetze het land zal verscheuren.. Ooit zullen we gezamelijk beseffen dat inmenging van buitenaF ons nooit goed zal doen.. de naabestaanden van de slachtoffers moeten ook gaan beseffen dat wat Nederland nu doet niks te maken heeft met loyalieit naar de Surinamers,maar dit gaat gewoon om een persoonlijke kwestie. Dus wat willen jullie? dat ons land nog verder benadeeld word dan in de tijd van de grootste slaaf vene??? of wille we nu zelf onze zaken ontwikkelen zodAT de jeugd van morgen kan genieten van een progressief en hard werkend Suriname dat streeft voor een goede toekomst?? Nederlanders willen ons alleen maar afschilderen als criminelen?? Je kan de president een crimineel vinden,maar ben jij zelf als Surinamer een crimineel??? Dit is dus precies wat ze met ons willen doen zodat de rest van de wereld ons als criminelen gaat bestempelen terwijl er meer hartelijk en liefdevolle mensen in Suriname wonen dan in hun eigen Holland.. Ook in hun denkwijze heeft de heer Repatty Wereldsman gelijk.. ze zulle ons altijd als de mindere zien waardoor ze hun eigen tekortkomingen naar ons toe ni eens door hebben..!!! ACP laNDEN hebben een goed standpunt gemaakt en k hoop dat ze dit alles verder zo kunnen doorzetten.. alsjullieblieft.. denk na wanneer je reageert de wereld kijkt mee… PS. kijk wat ze van Libie gemaakt hebben…


  Maak melding

 75. @pasew

  I love jou full speed. Die malle Henkie is alleen goed om mijn tampons als snotlapje te gebruiken. Maak je dus niet druk. 😉

  LOL 🙂


  Maak melding

 76. Repatty Wereldsman, ik kan je niet tegenspreken dat het Westen ook veel mensenrechtenschendingen op zijn geweten heeft. Waar ik het niet met je eens ben, of beter gezegd, ik kan me niet voorstellen dat alle 79 ACP landen binnen een week unaniem besloten hebben voor 100% achter Bouterse te staan, is er dan geen enkel land in de groep van de ACP die op z’n minst een beetje twijfelt, of het geen bal kan schelen wat er met Bouterse gebeurd en zich afgevraagd hebben wie of wat is Bouterse? Zodra machthebbers en hun spindokters beweren dat ze 100% door het volk of door alle leden van een of andere organisatie gesteund worden, liegen ze en proberen ze je een rad voor de ogen te draaien. Ik zou iedereen daarom willen aanraden gewoon af te wachten, we zien straks met eigen ogen wel wat er uiteindelijk besloten wordt, zowel door de EU als door de ACP, staar je niet blind op de propagandistische praat van Bouterse aan de ene kant en Toine Manders aan de andere kant.

  Far I Broederschap, als de ik een nabestaande was en ik kon in Suriname geen gerechtigheid krijgen omdat het strafproces stopgezet dreigt te worden dan was ik blij met de steun van elke buitenlandse organisatie/mogendheid, dat wil echter niet zeggen dat ik een slaaf ben van die buitenlandse organisatie/mogendheid. Als er in Suriname een eerlijk en transparant proces gevoerd kan worden, zonder dat het gedwarsboomd wordt door de vermoedelijke daders dan had ik als nabestaande geen enkel behoefte eraan om hulp te gaan zoeken in het buitenland.


  Maak melding

 77. @ anna_Z
  Jou reactie over Guyana geeft precies aan hoe die paarse leugenachtige clubje in elkaar zit.
  1)Inconsequent
  2) liegen en bedriegen
  Ik kan mij nog herinneren hoe Bouterse, Bosje tekeer zijn gegaan tijdens uitspraak in het maritiem geschil.


  Maak melding

 78. ANNABEL: Dat je op joiw leeftijd dat spul nog nodig hebt.Meestal is begin vijftig toch al over? Of heb je nog een paar liggen van 20 jr geleden?


  Maak melding

 79. “door Afu Sensie
  Je weet inmiddels toch hoe Jamaica over de Surinaamse president denkt?”

  He medusa, mijn persoonlijke waterkant spellchecker, jou taak was om Nederlandse fouten te corrigeren en niet om dom en achterlijk te blijven kletsen. Je denkvermogen is nogsteeds niet wat het wezen moet.

  Maar effe, wie bedoel je precies met Jamaica?

  En waarom ineens Jamaice en geen Nederland, vanwaar die ommekeer, is Nederland niet meer goed genoeg.


  Maak melding

 80. Ba Anansi zegt

  “ik kan me niet voorstellen dat alle 79 ACP landen binnen een week unaniem besloten hebben voor 100% achter Bouterse te staan,”

  Ba Anansi ik kan mij ook voorstellen dat jij je dit voorstelt.

  Nou zo moeilijk is het niet hoor, binnen een halve minuut hadden deze 78 ACP landen ook hetzelfde besluit genomen. Ze zijn allemaal het hypokriete gedrag van het westen beu, deze westerse mensenrechtenschenders hebben geen enkel recht zich te bemoeien in binnenlandse aangelegenheden van ACP landen, om tot die conclusie te komen was niet zo moeilijk hoor.


  Maak melding

 81. AFU SENSIE : Jongen dat zie je helemaal verkeerd.Wij de sponsoren van de ACP landen hebbenh alle recht om met de binnenlandse aangelegenheden te bemoeien; Wie betaalt, die bepaaldt.Beggars. ..ja Beggars cant be choosers, take it or leave it.Net zoals Syrie nu is terecht gewezen door de VN veiligheidsraad ook door hun Russische bondgenoten.Dus accepteer het ACP zaken zijn onze zaken net zoals Surinaamse zaken Nederlandse zaken EN EU zaken zijn.En als het DDB en zijn stemvee niet bevalt dan zoeken ze het maar uit…..We zullen ze niet missen.


  Maak melding

 82. zucht jij bent het ja meester, nee meester type. De nieuwe rollen in de wereld is voor jou nog wennen, dit is het begin van het einde van jullie JA MEESTER rol.

  Wen er maar alvast aan.

  In de meeste van de ACP landen is China nu de grootste ontwikkelingspartner.

  Inderdaad is het besluuit van de ACP take or leave it, of Suriname of geen meeting.

  De meeste EU landen zullen hier niet blij mee zijn en zullen de schuld bij het dwingelandje Nederland leggen.

  Dit kan alleen Suiriname ten goede komen, die hypokrieten vallen door de mand.


  Maak melding

 83. Nou AFU SENSIE: Dit kan Suriname alleen ten goede komen, dan is dat toch mooi geregeld, waarom maken jullie dan woorden aan vuil.EU houd zijn Euros in hun buidel, en China is de grootste onwikklingsparner van de ACP. case closed………


  Maak melding

 84. Twee handen op een buik!!! De enen hand wast de andere!! criminele Hufters noem ik dat!! Guyana houdt wel de eer om geen tweedevkeus te willen zijn!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.