Directeur Stinasu niet langer in voorarrest

18

PARAMARIBO, 19 mei – Directeur Frans Kasantaroeno van de Stichting Natuurbehoud Suriname, Stinasu, is weer een vrij man. Dit meldt de Times of Suriname. Volgens het Openbaar Ministerie is er niet genoeg bewijs. Er is maar één getuige voor Kasataroeno’s aandeel in de milieuvernietiging in het natuurreservaat Brownsberg. Niet genoeg, oordeelt het OM.

Alleen de beheerder van het natuurreservaat beweert dat Kasantaroeno geld kreeg van goudzoekers. Die hebben bij honderden gemijnd. Een groot deel van Brownsberg bestaat niet meer. Het natuurreservaat in het district Brokopondo, staat bekend om zijn zeldzame flora en fauna. Kasantaroeno werd verdacht van onder meer oplichting, valsheid in geschrifte en ambtschending. De fysieke vernietiging van een restje wereldnatuur is kennelijk nog onvoldoende misdaad.

18 REACTIES

 1. En daarom wil de politie niets onderzoeken.De verdachten komen onder één ander mom toch vrij.Dan hoef je je leven niet te riskeren om een dossier te aan te leggen en op te sturen naar de PG.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Geld ontvangen of niet Kasantaroeno is verantwoordelijk voor wat er is misgegaan in het natuurreservaat, net zoals DDB als legerleider verantwoordelijk is voor de decembermoorden punt.


  Maak melding

 3. Gedwongen en eenzaam oplsuiten die boef! Ondervraag hem door hem in juttezak te stoppen, vast binden en 10 minuten lang onderwater zakken.

  Nou ik weet wel zeker zoals in India of Pakistaan wordt ondervraagd! Komt de katten uit de mouwen!!!

  De berichten komen niet zomaar als paddestoel uit de grond!!


  Maak melding

 4. Frans is vrij onvoldoende bewijs.

  Is geen verrrasssing.

  Hoera lang leve de Klasse justitie is weer terug in Suriname: Vriendjespolitiek, nepotisme.

  Berm-/Misdaadcoalitie: “Neks no fout”.

  Amnestie voor een ieder die meeloper van de Berm-/Misdaadcolatie.


  Maak melding

 5. Ai baja, Sranan, tje potie.
  Het is maar goed te weten dat al deze schenders van mensenrechten en het recht van de natuur om om voort te leven reeds veroordeeld zijn door de natuur zelve.


  Maak melding

 6. Het O.M. zit gewoon wat te kletsen. Als ze hun werk goed zouden doen zouden ze meer dan genoeg bewijs vinden tegen Kasantaroeno maar omdat die gast behoort tot de corrupte partij van Somo mag hij vrijuit gaan. Ik durf te wedden dat Somo achter de schermen druk heeft uitgeoefend om zijn partijgenoot vrij te krijgen. Zo werken die zaken nou eenmaal in Suriname, met de juiste connecties en invloed kom je overal mee weg. Zoals het bekende gezegde luidt: bij god en in suriname is alles mogelijk.
  In elk geval wordt Kasantaroeno van stukken minder ernstige feiten verdacht (witteboordencriminaliteit) dan iemand als Bouterse (moord en marteling) als Bouterse vrijuit mag gaan dan zou dat eigenlijk ook moeten gelden voor Kasantaroeno en alle andere criminelen. Dat is namelijk de consequentie v.d. amnestiewet, recht voor een recht voor allen.


  Maak melding

 7. Frans Kasantataroeno is lid van de Raad van Commissarissen bij Staatsolie en is hoofdbestuurslid van Pertjajah Luhur.

  Sneki Somo zegt: guilty untill proven innocent.

  Ik heb hier verder niets meer aan toe te voegen.


  Maak melding

 8. Ik ben er van overtuigd dat Somo hier achter zit. Kan zelfs zijn dat het goud van Brownsberg nar de verkiezingskas van PL gaat. Somo denkt: “pres. niet in de bak voor 15 moorden? Kasan niet in de bak voor een paar kilo goud!!! Treurig.


  Maak melding

 9. Het geval Kasantaroeno is een bewijs temeer dat onze rechtstaat in gevaar is. Ik weet honderd procent zeker dat Missiekaba, Bouva en de rest van de amnestiebende nu schijnheilig zullen beweren dat ze de uitspraak van de rechter respecteren (in andere gevallen vertrouwen ze de rechters voor geen cent). Als het de toevallige machthebbers zijn dan mogen ze de meest misdadige handelingen plegen b.v politieke tegenstanders zonder vorm van proces vermoorden of het hele tropisch regenbos vernietigen om een beetje goud, de coalitie vindt wel een manier om het allemaal ongestraft te laten. Ik zie de toekomst van Suriname als rechtstaat somber in want ook onze jeugdparlementariërs (onze toekomstige leiders)durven zich niet uit te spreken, ze hebben over dit soort handelingen geen mening.
  Ze vertonen daarmee alle kenmerken van jaknikkers die de kant van de sterkste kiezen of die nu misdadigers zijn of niet. Misschien zie ik het te somber in want er zijn ook moedige jeugdigen, ik denk b.v. aan Sharona Liew On, die ervoor uit durven komen dat ze het niet eens zijn met dit soort zaken.


  Maak melding

 10. En waarom wordt hij niet vastgehouden voor grove nalatigheid vanwege het feit dat het natuurpark is vernietigd door goudzoekers en hij daar niks tegen gedaan heeft?

  Het lijkt mij sterk dat je directeur bent van Stinasu, en niet te horen krijgt dat er in je natuurpark goud gewonnen wordt.


  Maak melding

 11. Hey hey hey Ray let op wat je zegt man.Het vrij laten van Kasantaroeno gebeurde door de sterke man die Su
  tot grotere hoogte zou leiden.Maar bedoelde zichzelf te werrijken en zijn vrienden en ho maar met echt optreden tegen m.n.Somo en Ronnie.Somo heeft DiDiBrie echt in een WURGGREEP ai man Somo na a echte konie mang in deze.Ronnie zijn rol is helemaal uitgespeeld.Je kon het net nog zien via stvs hij was in Moengo om zijn achterban te spreken het was niet de koning van Marowijne die daar sprak,maar dat dom ding van Mar.A rommel go broko ding Djoeka machtie gewoon wat een dommie.De sterke man die zou optreden overal waar nodig zou blijken.Somo deed wat hij wilde met PRESIDENT VENE,maar bij deze DiDiBrie zou dat niet gebeuren wie schop je Ray.DiDiBrie is zo sterk dat hij iedereen van dat ROVERlutie clubje uit het gevang haalt en houdt.Nu zien we allemaal hoe sterk deze DiDiBrie is.Dit BEEST wilde alleen maar aan de macht komen om de wereld rond te kunnen reizen en denken dat hij de gang naar BOMA zou kunnen veilig stellen,maar gelukkig heeft hij zichzelf juist in de nesten gewerkt,want wat niet nationaal kan,kan wel internationaal.Ray no spang zijn einde nadert.Dies ano afstel na zo vaak uitstel.echt niet. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Elk politicie weet hoe de vork aan de steel zit en ambtenaren op strategische posten.Drijfveer achter dit is de NPS als hun zouden willen kan een stop hier aankomen.De rest zijn foetoeboys van de NPS ze volgen durven geen eigen opinie te hebben i.v.m. met de zogenaamde stabiliteit geen onrust tussen de racistische politieke partijen. Maar deze leiders geven niets om hun eigen volk. Verdeel en heers. Dat iemand als Bouterse aan de macht is gekomen is toch niet verwonderlijk, men heeft geen keus in Suriname we moeten trachten dit te begrijpen en ons niet laten leiden door onze emoties.Bouterse is het product van de NPS hij gaat op de zelfde manier door.Bouterse werkt ook mee met het netwerk dat geld inzameld voor de elite groep.De wijze hoe dit opgezet is is het moeilijk om bewijslast te vinden tegen een minister of directeur.De staatsbedrijven moeten geprevatiseerd worden zo kan en mag het niet verder gaan.Zie de 100 miljoenen die Telesur nu gaat verdampen. Dit geld is van het volk dat ingezet moet worden om armoede te bestrijden en niet voor .


  Maak melding

 13. Dit is weer het werk van Sombo-lolie Pae.Waar is bout zijn grote mond.Pae zijn wil moet geschieden, anders mag de regering naar huis.Zo werk het mensen.Het is slikken of stikken.Somo is duidelijk de baas van de president.Hij zal alles gedaan krijgen.Spannend mensen, spannend,

  Danitia


  Maak melding

 14. Niet alleen het goud krijgt een grondige wasbeurt,de Surinaamse regering is een expert in het schoonwassen van misstanden. Jammer, weer een derde wereld corrupte land die daarin zijn twijvelachtige”eer’ placht hoog te houden. IK..IK..en de rest van de bevolking STIKT.


  Maak melding

 15. Misdaad loont in Suriname…

  Als crimineel kan je zelfs president worden en je eigen amnestie regelen.

  prima voorbeeld voor de Surinaamse jeugd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.