Spoedprocedure voor noodhulp natuurslachtoffers

9

PARAMARIBO, 19 mei – Er komt een spoedprocedure voor het vrijmaken van hulpgeld voor Nickerie. Dit zegt president Desiré Bouterse. De slachtoffers van het natuurgeweld mogen op steun rekenen van de overheid. Het geld moet zo snel mogelijk beschikbaar zijn. De hulp beslaat onder meer herstelwerk aan de ruim twintig huizen en winkels.

Ook transportmiddelen, waaronder bromfietsen en auto’s, worden hersteld op kosten van de overheid. Bouterse bracht een bliksembezoek aan het gebied waar daken van gebouwen zijn weggewaaid. De schrik zat er nog goed in. Bouterse sprak de bewoners toe en beloofde snel hulp. Zij mogen bij wijze van spreken nu al rekeningen indienen. Het staatshoofd is intussen naar Barbados vertrokken. Daar vindt een top plaats tussen Mexico en de Caricom, waar Bouterse de voorzitter van is.

9 REACTIES

 1. Een echte staatshoofd had deze reis afgezegd.
  Mag jullie aan herinneren aan de vele beloftes die deze man heeft gemaakt en nooit is nagekomen.


  Maak melding

 2. Prima, dat diegenen die schade hebben ondervonden, door de Surinaamse overheid schadeloos worden gesteld. De overheid is er voor de burgers en niet andersom.

  De schadeloosstelling moet bij een ramp van deze omvang administratief goed geregeld kunnen worden. Er kan geen sprake zijn van administratieve ordening als je mensen nu al uitnodigt om rekeningen in te dienen.
  Bout don moro sopo of hij was weer populistisch bezig of het ontbreekt hem aan visie. (een combinatie van alle drie mogelijkheden is aannemelijker)

  Je gaat van overheidswege toch meteen eerst inventariseren wat de geleden schade is? (Iets voor NCCR?). Nu kan iedereen die dat wil meer schade opvoeren als er nu daadwerkelijk geleden is. Winti wai, lanti pai, noh…

  Nu is hij weer op weg naar de volgende geldverslindende reis. Resultaat zal weer ‘nul’ zijn. Teki ai loekoe. En reisburo Lackin maar lachen.


  Maak melding

 3. Sinds wanneer kent Suriname natuurrampen!!?? Sinds ze geld ervoor kunnen vangen bestaan die dingen in Suriname. Overstroming en harde wind is niks. Niemand omgekomen en die hutten en dakplaten kan je zelf oplossen.
  Ik ken maar twee rampen van Suriname. Ten eerste de regering met zijn overheidsapparaat. Ten tweede het verkeer waar je je leven riskeert.


  Maak melding

 4. Wel alleen voor NDP leden. Verder was hij daar roti met doks gaan eten.
  De rest mag bij wijze van spreken nu al rekeningen indienen. De rekeningen zullen vervolgens gebruikt worden als toilet papier.
  Let maar op hij zal zich op onafhankelijkheidsdag laten benoemen tot president voor het leven.


  Maak melding

 5. Wat lees ik nu weer!! Noodhulp voor natuurslachtoffers.
  N.a.v. diverse Rukwinden in het distr. Nickerie en ook te Leysweg.
  Worden de daken van de huizen wel goed bevestigd door de bouwvakkers?
  Worden de daken van de huizen, weleens gecontroleerd door de eigenaren/bewoners.?
  Binnenkort krijgen ze ook nog Rukwinden in het DNA.
  Moeder Natuur zal eindelijk een handje helpen.
  Ik zie ze al vliegen vanuit het DNA gebouw richting Goslar. Einde noodhulp.


  Maak melding

 6. @Corr Uptie ik hoop niet dat a Leba doe datie,anders zijn we nu al dood.Hij wilt met deze grap mooi weer spelen.We hebben hem niet gezien toen de vader en zijn 2 zonen(fam Berenstein) op high way dood gereden werd.In Para werd hij ook niet gezien toen de schoolkinderen in trance raakten en zomaar de straat op renden. Auto ongeval Afobakkapasie.Fam Perotie waar de man de 2 zussen en nichtje vermoorde. Drape a no kong iet wang aai srefie of ding disie a no ramp.En zo zo kunnen we nog ffe doorgaan.DiDiBrie na bigi berie a BEEST e zoekoe te a kr..p…r.Corr ik hoop dat zijn onzichbarehand thans in de buurt van ons gaat zwaaien
  zodat hij geen pres voor het leven wordt,latem we hopen dat hij precies op die dag pres af is vanwege….
  want a DUIVEL dies abie wang soort geluk.Odi odi baja
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.