Strijd tegen amnestie niet aan tijd gebonden

18

PARAMARIBO, 9 mei – De strijd tegen amnestie en straffeloosheid is niet aan een tijdslimiet gebonden. Dit zegt voorzitter Wilgo Valies van het Comité voor Behoud van de Rechtsstaat. De tweede stille loop en de aanbieding van een petitie aan het parlement zijn slechts onderdeel. “We willen de democratische rechtsstaat continu beleven. We gaan door met deze strijd”, zei Valies tegen de demonstranten op het Kerkplein in Paramaribo.

De menigte, hoewel kleiner dan tijdens de eerste protestloop, toonde zich niet minder vastberaden. “We staan aan het begin van een heel moeilijke periode. U moet beschikbaar zijn”, zei Valies. Hij wil elf mei afwachten. Dan beslist de krijgsraad over het strafproces rond de Decembermoorden. “Waar we nu mee bezig zijn, is duidelijk. We willen niet dat het proces verstoord wordt”, zei vakbondsleider Robby Naarendorp. Wat verder over het protest gezegd wordt, is niet belangrijk.

Het zou hooguit aangemerkt kunnen worden als misleiding. “Het is fout als burgers die er een andere mening op na houden, staats- en volksvijanden worden genoemd. Wij hebben verstand en zijn in staat keuzes te maken, dat recht kan ons niet ontnomen worden”, aldus Naarendorp. De petitie is aangeboden aan de ondervoorzitter van het parlement, Ruth Wijdenbosch. Gevraagd wordt om intrekking van de amnestiewet “op zo kort mogelijke termijn.”

18 REACTIES

 1. Ie sabie la we afwachten wat vrijdag en hoe eea zal uitpakken, ik denk daar het mijne over, anderen ook
  goed trouwens, er is hoop bij mensen, van alles.


  Maak melding

 2. Inplaats dat jullie het land opbouwen , proberen jullie het af te breken .
  Waarom zijn bepaalde surinamer zo.
  suriname heeft alles , wat willen jullie nog meer .
  Wat mij is opgevallen is dat men nu probeert de jongeren die het land moeten opbouwen op een dwaalspoor zetten .
  Bij deze wil ik de jongeren oproepen om niet de weg in te slaan die nergens naartoe leid .
  wat er nu gebeurt heeft geen betrekking op jongeren , het gaat puur om een handvol politieke dieven die het niet meer voor het zeggen heeft , dus jongeren trap er niet in kom voor je zelf op en niet voor mensen die Suriname jaren lang hebben verkocht aan het buitenland .
  denk aan je toekomst ,en verspil je tijd niet aan iets dat nergens naar toe leid .
  En niet vergeten jongens en meisjes , laat je studie niet onderbreken door mensen die voor eigen gewin gaan ..


  Maak melding

 3. Ik denk dat wij nu kunnen vaststellen dat met de keuze voor crimineel en massamoordenaar DDB ons land nu tot op het bot is verdeeld.
  paarse apen bedankt!
  Een ieder heeft het recht om door drukpers of andere communicatiemiddelen zijn gedachten of gevoelens te openbaren en zijn mening te uiten,behoudens ieder verantwoordelijkheid volgens de wet.artikel 19 van onze grondwet.
  Een ieder heeft recht op vrijheid van vreedzame vereniging, met inachtneming van bij de wet vast te stellen bepaling in het belang van de openbare orde,veiligheid, gezondheid en goede zeden. artikel 20 van onze grondwet.


  Maak melding

 4. Ach amnestie is jullie afleiding, het gaat om het omverwerpen van de huidige regering, obstructie, chaos creeeren en het land dus economisch als politiek instabiel maken, de President heeft gelijk, jullie zijn misdadig bezig en zijn vijanden van het volk.

  De amnestiewet zal niet ingetrokken worden, dat is nu al duidelijk. Wat nu???

  Wat wij ons afvragen is waarom sinds 1992 toen front de amnestiewet heeft aangenomen niemand op straat is gegaan om intrekking te eisen, en nu wel?

  Jullie zijn door de mand gevallen als een stelletje hypocrieten, vandaar dat jullie geen enkele ondersteuning krijgen vanuit het volk, ondanks de lange lijst met vakbonden enz.

  Ik vraag me ook af, van wie deze vakbonden toestemming hebben gekregen om zich hiermee te bemoeien, is er ooit een ledenvergadering gehouden, waarbij de leden hebben gestemd om hieraan deel te nemen, namens hoeveel leerkrachten bijv. voert die ploert het woord?????

  Houden jullie die domme fronters maar voor de gek, misleid ze maar zoals jullie dat altijd hebben gedaan, time will tell, jullie worden bij de volgende verkiezingen gedecimeerd, dat staat vast. De jeugd en de massa zal jullie vijanden afstraffen.


  Maak melding

 5. Het is jammer dat je niet in ziet dat de machten jullie bespelen.Ken je de geschiedenis van Loemoemba wat ze met deze man gedaan hebben.[ Hij is niet te vergelijken met Bouterse]. Maar het zijn de zelfde machten die jullie bespelen. De meerderheid van het
  surinamse volk staat achter Bouterse zijn deze mensen dom. Tracht toch in te zien wat de werkelijke reden is.
  De machten bespelen jullie al duizende jaren.Als je dit in kan zien dan zie je de reden van armoede in de zwarte wereld.Bouterse is ook niet bevrijd van deze machten.Adviseur van meneer Ali !!!!!!!!


  Maak melding

 6. @sang seng en @Sabidieri,

  Jullie lopen achter een Surinamer aan die het bloed van minimaal 15 van zijn eigen kondremangs aan zijn hand heeft kleven. Bout kiri Sranangmang.

  Een Surinamer die 15 Surinamers vermoord en er mee weg wil komen? A no kan.
  Amnesty voor deze staatsvijand? Nee.

  De jongeren die dit beseffen en hun stem nu laten horen, zijn de integere en ethisch handelende volwassenen van morgen.


  Maak melding

 7. Wie waren de staats vijanden geweest?
  In 1980 Ned die de Regeermacht wou overnemen(Militair Officier van Ned
  In 1982 Die 15 slacht offers die bezig waren een coup te plegen om de Regeer macht over te nemen iov Ned(Premier)
  In 1986 Ned die surinamers Jungle commando,s hadden gemaakt om binnenlandse oorlog te voeren om zodoende Suriname over te nemen.
  Wat had toen de Bevelhebber DDB en nu Pres gedaan?
  Bevelhebber DDB had zijn leven op spel gezet om Suriname te verdedigen van die staats vijanden om Suriname te behouden.
  De strijd tegen amnestie is waarde loos en in het puur belang van Ned.
  Het is 1(een) keer tijdens de Coalitie Regering in de Assemblee behandeld en goedgekeurd om Politiek probleem met Politiek op te lossen en het gaat nooit meer voor de 2 de keer gebeuren
  Dat Suriname van Surinamers is, is te danken aan de Pres D.D Bouterse.
  De andere Surinamers waren poppenblaazers en zwak, waardoor voor Ned makkelijk was om Sur over te nemen.
  Daarom wou Ned al die tijd en zelfs nu probeert de Pres DDB uit te schakelen.
  Wanneer hij nu praat met keiharde woorden en met duidelijke talen alleen dat de mensen van het verleden moeten leren en niet moeten doorgaan als staats vijanden.
  De DDB had niets verkeerd gedaan, maar Sur verdedigd
  De Pres DDB/Coalitie is helemaal niet bezig met straffeloosheid, maar het verwijderen van de Politieke val/boogie trap dat door Ned was gepland met de dec Straf Proces en met de getuige Rubben Rozendaal.
  Het is de eerste keer dat de Coalitie een amnestie wet ingevoerd hebben om een politiek probleem met politiek op te lossen en het gaat nooit meer voor de 2de keer gebeuren. Als het weer voor de 2de keer gebeurd beloof ik U allen dat ik dan ook gaat protesteren, omdat ik zeker weet dat het nooit en te nimmer meer gaat gebeuren.


  Maak melding

 8. Woensdag 9 mei 2012 om 13:06 uur, door Radjkoemar Rajaram
  je kletst naar je verstand.

  Als Nederland de wil van de VS had gedaan dan hadden ze een fregat;

  Kijk even:
  [/img]http://www.denhelderactueel.nl/08/05/2012/hr-ms-evertsen-vertrekt-voor-antipiraterijmissie/[/img]

  Vanuit de Antillen naar Suriname gestuurd.
  Nederland gelooft in rechtspraak en heeft een lange adem.


  Maak melding

 9. Dit volk is zo verdeeld geraakt door die omstreden amnestiewet, dat ongeacht de uitslag 11 mei er een grote rotzooi in dit land zal plaats vinden, hetzij door die domme agressieve NDP aanhangers, of door tegenstanders van die omstreden amnestiewet door middel van stakingen die gaan plaatsvinden vanwege een ontevreden gevoel, en blijf bij mijn standpunt, zolang deze 3 criminelen niet van het toneel zijn verdwenen, blijft het onrustig in dit land, daarvoor hoef je echt niet veel hersenen voor te hebben om dat te kunnen beseffen.


  Maak melding

 10. Nog een tijd en wijle en het is gedaan met deze onberechte mensenrechtenschenders,moordenaars,rovers en boeven. Wanneer die tijd er is zal het heel moordadig gevolg de wrange vruchten oogsten van wat ze hebben gezaaid. Maar eerst zullen de vele domme volgelingen veel moeten lijden om hun vrije oliedomme stomme keus: onberechte wetverachtende moordenaars geloven die ze als hun verlosser zien.

  De vruchten van deze moordenaarsregering zullen door de vele oliedomme aanhangers opgegeten moeten worden, ze zullen ziek van worden, walgen, het willen uitspugen van ellende en pijn, maar het zal al die oliedomme stomme paarselingen niet baten. Hun keuze kan men vergelijken met iemand die willens en wetens ervoor kiest om een verdelgingsmiddel in te nemen in, bij overleving is het gevolg vreselijk. De les om dan te overleven is zevenmaal erger geworden,ook wordt men met minachting nagekeken en harde woorden worden hen toegesmeten, je wist wat je te wachten stond dus klaag niet, tjies joe mooi. Zo zullen mensen, vele landen neerkijken op verworden Suribabwe. Niemand zal helpen. Ook Surineds niet, want tegen die tijd wordt elke Surined die met vakantie komt met argusogen beloerd vol jaloezie. Ze zullen het spoedig weten, al die oliedomme stomme jongelen en idioten die stemden op hun paarse koning.


  Maak melding

 11. Deze man roept op tot wanorde er is een wet, dan wat heb jij nog uitteleggen.
  Maar dit soort mensen houden van problemen en gaan nooit voor een oplossing. Na 30 jaar is amnestie op zijn plaats.


  Maak melding

 12. Je bouwt een land niet op met een gelegenheidswet bedoeld om criminelen hun straf te laten ontlopen.

  Amnestie zonder berouw is misplaatst.
  Amnestie aan psychopaten is ongekend.


  Maak melding

 13. Sabidibiribirie,

  Ik zie dat je je sopropoganda laptop weer aan de praat hebt gekregen?
  Hoe smaakt lange haver? Was het lekker of heb je te weinig gehad van je baas haha…

  Oftewel ga wederom in de wei staan met je berichten.
  Zonde van je tijd alles is gebaseerd op lucht en leugens.
  Je geeft zelfs de bevolking van Suriname de schuld terwijl je baas en fam. Alles aan hun laars lappen.

  Maar ik vind wel dat je consequent bent met je berichten.
  Hieruit blijkt ook dat de baas ook jou wel eens heeft gebruikt …

  Wat ben ik toch aan het typen ik zeg gewoon
  Boeeeeeeeee en laat je om de 6 uur melken. Want je melk is zuur meisje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.