Telecomautoriteit Suriname: Telesur te zakelijk

15

PARAMARIBO, 9 mei – Het staatsbedrijf Telesur gedraagt zich te zakelijk. Dit stelt de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas. Gezien de toenemende belangstelling voor ICT vanuit het bedrijfsleven, is een andersoortige opstelling geboden. Want terwijl Telesur ook dienstverlener is, heeft het bedrijf alle vat op een strategisch instrument tot modernisering.

De breedbandvoorziening is in zijn geheel een aangelegenheid van Telesur. Er is een overschot aan ruimte op deze internetdoorgang, dankzij een miljoeneninvestering in een nieuwe glasvezelkabel. Die ruimte blijft onbenut. “Telesur met begrijpen dat het niet uitsluitend commercieel kan draaien. Als staatsbedrijf is het deel van de regering, die infrastructuur heeft aangelegd die niet commercieel kan worden ingezet”, zegt Tas-directeur Gwen Amelo tegenover de Ware Tijd.

Het publiek moet ook kunnen mee profiteren. “Met deze zeekabel kan internet beschikbaar zijn voor het hele land”, aldus Amelo. Maar internet is niet beschikbaar voor het hele land. Telesur stelt zich keihard op. Als bedrijven zich aanmelden voor bandbreedte, is het antwoord steevast negatief. “Omdat ze gezien worden als concurrent. Zoals het er nu aan toegaat, wordt de verdere ontwikkeling van de sector geremd. Het is cruciaal dat de regering ingrijpt.”

15 REACTIES

 1. De TAS-directeur heeft dat goed ingezien.Telesur moet de andere telecomproviders ook de ruimte geven om hun klanten tegemoet te komen voorwat betreft de diensten die zij in hun pakket aanbieden.De directeur en de raad van commissarrissen bij Telesur hebben bedrijven zoals Uniqa die al jaren vergeefs proberen om goede services te geven aan de klanten tegengewerkt.Voor mijn part kan er ook daar schoonschip gehouden worden ,want het is een familiebedrijf geworden.DEPOLITISEREN!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Je leest het al! Met deze zeekabel kan internet beschikbaar zijn voor het hele land”, aldus Amelo. Maar internet is niet beschikbaar voor het hele land. Telesur stelt zich keihard op.

  Als het niet deugd dan maar overstappen!! Er zijn meerdere wegen die naar rome leiden!

  Ik wil waar voor mijn geld!! en een ieder weet ik wel zeker!!


  Maak melding

 3. Ik begrijp de onderstaande even niet! kan iemand mij uitleggen??

  Met deze zeekabel kan internet beschikbaar zijn voor het hele land”, aldus Amelo.

  Maar internet is niet beschikbaar voor het hele land. Telesur stelt zich keihard op.


  Maak melding

 4. TeleSur heeft ruim 30 miljoen Amerikaanse dollar geïnvesteerd in de kabelverbinding en werkt nauw samen met GT&T in Guyana, dat 24 miljoen betaalt. Het verschil zit hem in de lengte van de kabel naar Guyana en Suriname.

  De kabel is dus helemaal niet van Suriname.


  Maak melding

 5. hahahaha, ga maar na. Vooruitgang (2 stappen vooruit) betekent achteruitlopen van Suriname door de vele eigen belang bedrijfjes binnen de bedrijven. Zie daar het gedoe tot mislukking. Ook al stuur je ministers en DC’s weg dan nog gaat het niet lukken Suriname vooruit te helpen (besluiten die 3 stappen terug bevorderen).
  Allereerst die vetbetaalde directie leden vervangen door een integer, betrouwbaar en vooruitdenkend orgaan die door dito personen worden bestuurd.
  Hoe lang nog houden wij het volk dom? Is het daarom dat goed opgeleide Suri’s niet terugkeren omdat alleen de vrienden en vrienden en familie en familie de best betaalde banen krijgen? De vele geschoolde Suri’s in het buitenland kunnen terugkeren doch moeten zich tevreden stellen met een baan van 2.500 SRD waar anderen die niet geschoold zijn en educatief niet permament zich blijven scholen 10.000 SFD en nog meer verdienen (Somo, Brunsie etc)


  Maak melding

 6. Tedje.

  Heb het even opgezocht, beide landen hebben in 2008 30 milj, in totaal 60 milj US geïnvesteerd,
  http://www.telesur.sr/cms/data/images/1/Telesur%20en%20GT&T.pdf

  Aankoop nieuwe zeekabel 2008 en extra uitbreiding oude kabel, afronding in 2010.
  Er is meer dan genoeg bandbreedte, zeer slecht Beleid.
  Ze hebben zich alleen maar gefocust op de BB en nu hebben ze het te druk met het af luisteren van klanten iov.

  Onterechte monopolie -positie, vrijgeven die bandbreedte.
  Dan kunnen de kindjes eindelijk hun “pas ontvangen” laptop gebruiken.


  Maak melding

 7. Wie heeft de zeekabel betaald?
  Wie gaat de banken het geleende geld betalen?

  Wat een slecht onderbouwde klucht.

  ze verkopen producten die moeten de kosten terug verdienen. mist je het personeel lucratief wil belonen, door niet te presteren. zie daar de tending die gehouden was door de overheid om mee te doen. teleduur was de duurste. elke dag een hotspot hebben tijdens de avd, moet dat????


  Maak melding

 8. Ik lees. Telesur is een staatsbedrijf. Dus net als Staatsolie. Waarom gaat het daar wel goed? Omdat daar een andere cultuur is.
  Het ligt dan aan de desbetreffende minister en aan de president om hier wat aan te doen. Maar als er veel tjoekoes worden gegeven zal het moeilijk worden. Ik lees ook dat het bijna een familie bedrijf is geworden. Ik moet dan gelijk ook aan de SLM denken.
  Triest gewoon.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. Internet is belangrijk voor de jeugd.
  Voor middelbare scholen. De jeugd heeft de toekomst. Telesur sponser samen met andere bedrijven en de overheid ( ministerie van onderwijs) een internet lokaal op alle middelbare scholen. Anders zal Suriname altijd een achterstand houden op Nederland ( Europa) . Huishoudens in Europa kunnen een internet aansluiting betalen. In Suriname kan dat vaak niet.
  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 10. Ik durf te stellen dat de opstelling van Telesur desastreuze gevolgen heeft voor de economische ontwikkeling van Suriname.

  Elk Afrikaans land heeft beter internet dan Suriname.

  Ondernemers blijven echt weg omdat het internet in Suriname waardeloos is.


  Maak melding

 11. Als telezuur te lui is om actie te ondernemen, dan moeten ze dit uit handen geven.
  Zijn ze bang voor de concurrent, want dan moeten ze harder gaan lopen of sluiten ze bewust het land af ,Koreaanse toestanden?
  Dirk, wat doe je.

  Geef het uit handen en laat andere providers zoals bv Digicel het werk doen, die hebben en de knowhow en de capaciteit. Bovendien zijn ze klantvriendelijker dan telezuur.(mijn ervaring).

  Ik dacht dat dit een van de beloftes was van deze regering en had lackin dit item (Informatie technologie) niet op de agenda staan in het laatste Caricom-overleg.
  Ze zijn teveel bezig met andere landen ipv met Suriname.

  Suriname staat stil!


  Maak melding

 12. Beste Surinamers hiernaar moeten wij meer aandacht aan besteden.Binnen Telesur gaat er heelveel geld om.Het is een corrupte bende bij de leiding van dit bedrijf.In het verleden had ik met dhr. Johanson gesproken over het ICT binnen telecommunicatie.Hij heeft mij in de kantine ontvangen omdat hij geen zaken wou doen met een Surinamer.Alle projecten worden aan Witte mensen gegeven want dhr. Bouterse hem zelf [de andere politieke leiders ook]zeggen dat Surinamers gaan verklappen wat er gebeurt.De manier hoe dit werkt in Suriname is gerafineerd opgezet. Hiernaar moeten wij kijken.[componenten daar wordt 3 maal het bedrag betaald.Had Suriname het glasvezel traject nodig die indertijd vanuit FransGuyana is gelegd.Het ging om honderden miljoenen us dollars.Een directie van een kabel fabrikant vertelde mij als de apen het zo willen krijgen ze het. Zie alle projecten in Suriname.
  Bouterse begon met wij hebben geen kennis die moeten wij binnen halen.Hij begint al zand in je ogen te stooien.Geld wordt verdeeld tussen de politieke leiders daarom dat NPS/VHP en anderen hun mond dicht houden.Ze kunnen Bouterse niet aanpakken.[maar er is nog meer]


  Maak melding

 13. Savioen
  Ik be het volkomen met jou eens.Wij stemmen voor onze eigen uitbuiting,door onze eigen mensen.Telesur is een familiebedrijf.De raad van commissaris,na dape a monie e mekie.Daarom moet je nagaan wie daar de leiding heeft.Jammer voor de arme Surinamers die het niet kunnen permitteren.In Paramaribo hebben de mensen het toch beter voorwat betreft internet aansluitingen.Het is een money-making bussiness bij Telesur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.