Documentaire ‘Raymanns Helden’ met Clarence Seedorf

24

De NTR zendt op zondag 27 mei de documentaire Raymanns Helden uit. In een uniek portret volgt presentator Jörgen Raymann de in Suriname geboren Nederlandse voetbalinternational Clarence Seedorf in Suriname en Milaan. In 25 minuten krijgt de kijker een beeld van de succesvolle Nederlandse clubvoetballer als initiatiefnemer, ondernemer én inspirator.

De succesvolle voetballer Clarence Seedorf is rolmodel voor een grote groep mensen. Jörgen Raymanns verbondenheid met hem is groot. Hij weet als geen ander uit eigen ervaring wat er voor nodig is om de top te bereiken en is zich eveneens bewust van zijn invloed op anderen.

Wegens de sterke binding met zijn geboorteland, participeert Clarence Seedorf met regelmaat in maatschappelijke projecten. De middenvelder van AC Milan liet onder meer het Clarence Seedorf Stadion bouwen en steunt met zijn stichting Champions for Children Foundation vele goede doelen in Suriname. Zijn sportieve en maatschappelijke betrokkenheid leverde Seedorf in 2011 de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op.

Momenteel leidt hij vanuit Milaan On International, een bureau voor sportmanagement dat topsporters als Boulahrouz financieel, fysiek, mentaal en publicitair begeleidt in hun carrière. ”Topvoetballers hebben meer en meer te maken met media, met sponsors en met supporters. En ze vervullen voor jongeren een voorbeeldfunctie.”

Jörgen neemt de kijker mee naar de plekken waar het allemaal is begonnen voor Seedorf: hij gaat op bezoek bij zijn oma in Paramaribo, we zien hem dansen met zijn vrouw tijdens zijn verjaardagsfeest, we zijn deelgenoot van het tienjarig bestaan van het door hem opgerichte voetbalcomplex op de plantagegrond van zijn grootvader, Jörgen volgt Seedorf in zijn ontmoeting met de president van Suriname en hij bezoekt hem op zijn kantoor in Milaan. Tijdens de gesprekken krijgt de kijker inzicht in de persoon Clarence Seedorf oftewel de man achter de voetballer.

Uitzending: zondag 27 mei 2012 om 23.25 uur op Nederland 1

24 REACTIES

 1. Uitzending: zondag 27 mei 2012 om 23.25 uur op Nederland 1

  Heel goed initiatief ! Waarom zó laat op de avond ???? Is het een programma ,alleen voor de werklozen ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid )


  Maak melding

 2. Van alle voetballers van Surinaamse origine tot nu dan, heb ik grote respect voor Clarence. hij blijft zichzelf en nog steeds geen kapsones en gedoe, een hele goeie voetballer, ook nu nog, alleen Bert v Marwijk had het niet door geeft niet!!!!!!
  Clarence mi boi no spang ga zo door het beste voor jou en je gezin, en wees trots tap joe boeba, mi boeba blakka toe!!! Ai boi!!!


  Maak melding

 3. Veel respect voor deze voorbeeld voetballer. Behaalde grote successen maar bleef met beide benen op de grond staan. Grote klasse!


  Maak melding

 4. Wat wij als Surinamers kunnen en moeten doen is om te kijken naar de persoon Seedorf en velen andere Surinamers met een onbesproken gedrag, fatsoen, normen en waarden en ons daaraan optrekken.Laten wij criminelen en moordenaars niet zien als rolmodel want dat zijn ze niet.


  Maak melding

 5. Benito! Als je deze film ziet dan weet je meteen dat Seedorf niets met Suriname te maken heeft. Volkomen Nederlanderlands en Europeaan.


  Maak melding

 6. Seedorff For President.

  Clarence Seedorff beschikt over alle eigenschappen die Bouterse niet heeft

  Moraal, rechtvaardigheidsgevoel, gerespecteerd in heel de wereld.eerlijk en recht door zee.


  Maak melding

 7. @Tedje,dat zie je volgens mij helemaal verkeerd, Clarence wil gewoon iets voor z’n land Suriname doen en betekenen!!
  Want hoe deze beschaafde voetballer in Nederland werd weggezet door de media en publieke opinie, dan zeg ik petje af hoe die zich netjes en fatsoenlijk gehouden heeft ondanks de felle kritiek die hij kreeg na die ene gemiste strafschop waarbij geen van die medespelers het lef had om het te nemen.

  I.t.t. Frank de Boer die notabene 2 strafschoppen gemist heeft in één wedstrijd, die nauwelijks kritiek kreeg over diens optreden, kun je nagaan hoe er met twee maten wordt gemeten en hoe men lekker objectief is!!!
  Daarom moeten we trots op deze Clarence zijn die toch ondanks de moeilijke periode destijds zich volwassen gedroeg en hun een poepie heeft laten ruiken door te presteren, wat hem uiteindelijk 4 of 5 champions league heet opgeleverd.
  Zo’n prestatie kunnen niet veel voetballers hem nadoen!!!


  Maak melding

 8. @ Benito.
  Jij bent de laatste die het over objectief moet hebben.
  De voetbal wereld is keihard vandaag word je de hemel in geprezen en morgen met de grond gelijk gemaakt.
  Er zij eenmaal voetballers die bij een club beter presteren dat bij het Nationale Team, en daar is Seedorf één van. al die kortzichtige zwart witten gelul van jullie gooi ik prullenbak in.
  Seedorf heeft de meeste prijzen achter zijn naam, en hij is een sieraad voor de voetbal in het algemeen en de mensheid. Benito ben je vergeten dat onze landgenoten hebben ingebroken bij Seedorf zijn huis en stadion in Suriname ???


  Maak melding

 9. Henk zemelaar,

  Wanneer ik al jouw postings volg dan heb ik het gevoel dat jij ook al die eigenschappen hebt die jij seedorf toedicht. Waarom stel jij je niet beschikbaar als president van Suriname. Jij bent toch die grote sabi so en weet exact hoe je een land moet besturen. Dan neem je je mattie Wikileaks mee als minister van
  hopeloze zaken.
  Het zal ‘geweldig’ worden.

  Wikileaks, dan moet jij mij nou eens vertellen waarom
  grote Surinamers al Seedorf en Brian Bijlhout wel bereid zijn de handen van Bouterse te schudden?
  Op basis van jouw postings betitel jij namelijk een ieder die vriendschappelijk omgaat met Bouterse of hem de hand schudt als mensen zonder moraal en volgers van Bouterse. Je moet wel consequent blijven in jouw reacties he meneer Wikileaks.

  Overigens, petje af voor Clarence Seedorf en zijn prestaties!


  Maak melding

 10. Beste Cees: Ik ben wit, ben geschoold, goede carriere heb geen strafblad en niet corrupt. Volgens Bouterse ben ik dan staatsgevaarlijk en vijand van het volk. Dus ik zoek solliciteer liever naar een baan met toekomst.


  Maak melding

 11. “Wikileaks, dan moet jij mij nou eens vertellen waarom
  grote Surinamers al Seedorf en Brian Bijlhout wel bereid zijn de handen van Bouterse te schudden”

  Als Bouterse achter slot en grendel zit en zijn verdiende straf uitzit, zal Seedorff wel zijn eerlijk mening geven.

  Bouterse is een gore plaatboef maar wel de president van Suriname…… Hem de hand weigeren zou wel dapper zijn maar ook een belediging van Suriname….


  Maak melding

 12. @Wikkileaks, ik heb het niet over het zwart/wit verhaal waar jij naar verwijst, dat maakt jij ervan……..heb het over de manier hoe hij behandeld werd na een gemiste strafschop die hem lange tijd heeft achtervolgd, maar heeft zich keurig en netjes gedragen i.t.t. andere voetballers die wel 2 strafschoppen hebben gemist waar geen commentaar werd geleverd en dat is wel opmerkelijk!!!
  Dan kan je in dit geval wel spreken over 2 maten meten en dat men ook niet objectief geweest is….als jij hier in andere conclusies wil trekken, dan zal het meer over jouw zeggen dan over mij.


  Maak melding

 13. Ach ja het heeft geen zin om met een aantal van jullie in discussie te gaan omdat velen van jullie zwart wit denken, je ontkend het maar het is zo. Ik volgt alle sportprograma’s in Nederland, niemand twijfelt aan de voetbal kwaliteiten van seedorf.
  @ Cees, Olympische spelen 1936


  Maak melding

 14. Yes Seedorf You na mang!! Je hebt het ook al bewezen en je gaat nog door ook!! Goed zo!

  God zij met jou!!

  Alle LOF naar jou toe! God geve jou de kracht om nog verder te kunnen.

  Het maakt mij geen ene reet uit of je blank of zwart bent!! Jij doet zoals het hoort! en degene die kritiek op je heeft kan naar de maan gaan!!

  Clarence! Clarece, clarence!!!!!!


  Maak melding

 15. Voor euro 2008 toernooi in Zwitserland en Oostenrijk heeft Marco van Basten, de bondscaoch van het Nederlands elftal, zijn voorlopige selectie bekend gemaakt. Hierbij heeft hij ook Clarence Seedorf geselecteerd. Ondanks de geweldige staat van verdienste heeft Seedorf bedankt voor de eer.

  Hoeveel van die berichtjes wil je lezen?


  Maak melding

 16. Henk Zemelaar,

  Goh, wat ben je toch geweldig!
  Maar nu je er toch mee komt;
  Ik ben ook wit, hoog opgeleid, niet corrupt, geen strafblad,zelfbewust en bovenal iemand die zich geen typering laat aanpraten. Ik heb Bouterse jouw naam niet horen noemen in zijn betoog. Maar kennelijk voel jij je behoorlijk aangesproken door hem.

  Persoonlijk voel ik mij als witmang absoluut niet aangesproken door de woorden van Bouterse.
  Ik voel mij dus niet staatsgevaarlijk noch een vijand van het surinaamse volk.

  Jij bent typisch iemand die zich een bepaalde typering laat opdringen en gaat geloven dat je dat ook bent.
  Ik ben niet in staat een waarde oordeel over jou te doen maar ik denk wanneer ik tien keer tegen jou zou roepen dat je ongeloofelijk dom bent dat je dat dat uiteindelijk ook zou gaan geloven.
  Dat zal ik dan ook maar niet doen want ik ga ervan
  uit dat jij een intelligent persoon bent.

  Meneer Zemelaar, kennelijk laat jij je graag in een hokje plaatsen drukken door Bouterse. Bouterse heeft dus kennelijk behoorlijk veel invloed op jouw gemoedstoestand en denkwijze. Dan heeft Bouterse dat behoorlijk knap voor elkaar moet ik zeggen. Maar omdat het jou verdomd goed uitkomt laat je dat ook gebeuren.

  Net als jij voel ik mij enorm betrokken bij Suriname maar gezien het feit dat ik een zelfbewuste persoon ben, pas ik ervoor dat Bouterse mijn gemoedstoestand en denkwijze gaat bepalen.

  Bouterse dient gestraft te worden voor zijn daden in de jaren tachtig. Dat staat voor mij buiten kijf.
  Maar gezien het feit dat ik geen rechter ben, ben ik niet degene die daar een beslissing over neem.
  Het proces is gaande en mocht Bouterse gestraft worden dan gaat voor mij gewoon het leven verder.
  Mijn leven staat niet het teken van Bouterse en ik laat mijn gemoedstoestand zeker niet door hem bepalen.

  Henk Zemelaar,
  Wil jij dat wel laten gebeuren dan is dat jouw vrijwillige keuze.

  houdoe


  Maak melding

 17. Benito,

  Een vruchtbare discussie aangaan met Wikkileaks is
  not done. Op het moment dat hij zijn beweringen niet met argumenten kan onderbouwen ben je in zijn ogen zwart wit bezig, of je bent dom, om je bent aanhanger van Bouterse, of je bent kort door de bocht.
  Dit zijn de enige weinige woorden in zijn vocabulaire.
  Bovendien heeft hij een bord voor z’n hoofd van heb ik jou daar. Zaken juist beargumenteren en in perspectief zien, daar heeft Wikileaks nimmer van gehoord. Zijn visie is verheven boven alles en iedereen.

  Benito,

  Om met Wikileaks een volwassen discussie aan te gaan heb ik reeds lang opgegeven.
  Het beste is om hem maar in alles gelijk te geven of hem compleet te negeren. Dan is hij ook weer blij.
  Wat mij betreft heeft Wikileaks absoluut geen toegevoegde waarde op dit forum. Zijn reacties lees ik
  ook niet meer.
  Hij zal nu ook weer reageren met een van z’n voorspelbare en favoeriete woorden. let maar op.

  gegroet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.