Nieuw team Bouterse telt zeven nieuwkomers

32

PARAMARIBO, 3 mei – Het nieuwe regeerteam van president Desiré Bouterse telt maar liefst zeven nieuwe leden. Van de rest mag Michael Miskin verhuizen van Handel & Industrie naar Arbeid & Technologische Ontwikkeling. Raymond Sapoen gaat van Onderwijs & Volksontwikkeling naar Handel & Industrie.

Ginmardo Kromosoeto verruilt Arbeid & Technologische Ontwikkeling voor Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. De nieuwe ministers zijn Ismanto Adna (Sport en Jeugdzaken), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling), Shirley Sitaldin (Onderwijs en Volksontwikkeling), Edward Belfort (Justitie & Politie) en Michael Blokland (Volksgezondheid). Abigail Lie A Kwie en Mahinder Gopi worden de onderminister op respectievelijk Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling).

De verschuivingen en vervangingen maken deel uit van de lang aangekondigde ‘reshuffling.’ Na de aanname van de amnestiewet door het parlement, ontstond er een versnelling. Vrijwel gelijktijdig kwam er een ‘zuivering.’ In een exercitie die op puur toeval moest lijken, werden partners bedankt. Met name de BEP werd verbannen naar de oppositionele hoek. Nieuw Suriname dat net als BEP weigerde mee te stemmen over de wet, is niet betrokken bij de reshuffling.


32 REACTIES

 1. Mense gefeliciteerd.(ndp-style)

  Dan na wang Hiep hiep hiep hoeree….
  zo ging het toch Lal?

  Sorry hoor, je wordt goed melig van deze Regering en het weer werkt ook al niet mee.


  Maak melding

 2. Mijn gunst mang! Waarom kan deze domme president niet inzien dat hij het land klauwen vol geld kost met z’n reshuffeling gezicht.

  Van sport-instructeur, via couppleger tot president. Deze klus is voor bout te hoog gegrepen. Mek’ a man sakka yereh!


  Maak melding

 3. Wanneer je geen visie hebt om een land te besturen, kun je blijven mensen te vervangen, het zal zich op ten duur gaan opbreken, en geen vooruitgang betekenen, omdat er functie eisen gesteld worden om een departement te runnen die niehiel zijn.


  Maak melding

 4. hoereeeeee……hatjeeeeeeee…sa’nang en go moro fara. zo gaat het in bananenrepubliek, executive producer DDB.Ai mang, larry yá letie yere…mek a g’wa oso


  Maak melding

 5. Het blijft rommelen in de marge!
  Een zwabberbeleid is het, een zwabberbeleid blijft het!

  De nieuwe auto’s staan reeds aan de kade!
  Uiteraard op kosten van de belastingbetaler!!!


  Maak melding

 6. Als we naar de jaren 80 kijken nog veel. Maar dat kan ik me voorstellen. Vergeleken met Bouterse deugt niemand. Hij is veel te goed en zij zijn veel te slecht. Ik denk dat hij het beste alles zelf kan doen. Maar wie gaat dan voor hem reizen?

  Wacht even. Nee, dat moet hij ook zelf doen want hij heeft die daggelden nodig voor de propaganda van de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 7. Als je een manager bent in een zaak waar je net geplaatst bent ga je iedereen zover moeten hebben dat ze je niet tegenwerken, hoe ga je anders je werk kunnen doen, in het normale arbeidsleven gebeurt dit ook eigenlijk…. de reshuffeling komt op mij niet vreemd over…. en ik ben nog anti nog ndp vind het ook heel grappig dat zelfs objectieve mensne die het neutraal bekijken zomaar in een HOKJE worden geplaatst, er zijn er weinig die er gewoon NUCHTER tegen aan kijken…. alles en iedereen wordt maar in een hokje gestopt…. met een daarbij ”behorende” behandeling. Ja geef maar weer allemaal een rode duim, zolang ik mijn mening nog VRIJ mag verkondigen ZAL ik dat DOEN.


  Maak melding

 8. Vervanging van de adviseurs,zo als van holt,herrenberg,alibax lijkt mij beter.Want zij zijn het die bepalen wat er gebeuren moet op de ministerie’s.Van der san is hun foetoe boi en bout houdt de godo vast.Of te wel bout is een ceremonieel president die geschikt bevonden is om lintjes te knippen.Zijn grote mond ten spijt.Iemand die bang is en achter elke boom een blanke ziet[Choennie’s en stagiaires],gaat alleen aan zijn eigen hachje denken en steeds vrezen dat hij terug geworpen wordt in een niet bestaande katibo.Bout lijdt aan achtervolgingswaan.Hij dacht dat de gewezen ministers achter hem aanzitten.

  Cobie


  Maak melding

 9. Baasje kan niet regeren zonder geweld dus benoemt hij maar ja-knikkers. De junta van de tachtiger jaren gaat door. Jammer dat deze handlangers van middelmatige kwaliteit hebben gekozen voor de kus des doods maar in 6 maanden zijn ze weer vervangen.


  Maak melding

 10. Waarom de hele Cabinet niet volgooien met nieuwkomers? Zou dat dan niet een goed idee zijn en Bouta en zijn hele Corrupte gangsters naar de hel!!! door en vuurzee heen zoals zijn vriend Kadafie en zijnen.

  Het is wel makkelijk hoor! de ene rotzooi met de andere vullen. wat hou tenslotte over?? Gaarne antwoord Bouta!!!!!


  Maak melding

 11. het is nu mei 2012 straks in december 2013 weer reshuffeling of te wel nieuwe verkiezing..

  wie zal het zeggen..

  het i.q. ontbreekt op alle departementen z.a. sapoen dat zelf beweert, kader is verre van zoek,wat zal die ene meneer abrahams er van brouwen op de nieuwe post..,

  hij beweert nu al dat corruptie normaal van alle tijd is..

  we zullen zien wat ervan terecht komt de komende tijd..

  zolang de asgieren niet worden opgeruimt en een goed uitgebalanceert team het land regeert,zal het blijven sukkelen..


  Maak melding

 12. Ik vraag me af wanneer mensen pas gaan reageren als ze werkelijk alle informatie hebben.

  Soms kan een posting zo duidelijk maken dat men echt niet verder kijkt dan de neus lang is.

  Voor het eerst in de geschiedenis is er evaluatie moment in een regering en wordt er daadwerkelijk ingegrepen om de doelen die men heeft gesteld te halen. (of dat gebeurd is zaak twee)

  Het is dan een afweging die je als manager maakt. Wat kost meer? aanmodderen met de huidige ploeg en of mensen op hun sterke kanten beoordelen en herplaatsen en andere gewoonweg vervangen.

  Ik houd daar wel van. Actie.

  maar ja, mensen die nooit ergens leiding hebben gegeven of niet worden geremd door ervaring met management en alleen maar blinde haat hebben, die storen zich aan alles.


  Maak melding

 13. Mijn gunst mang! Waarom kan deze domme president niet inzien dat hij het land klauwen vol geld kost met z’n reshuffeling gezicht.

  Van sport-instructeur, via couppleger tot president. Deze klus is voor bout te hoog gegrepen. Mek’ a man sakka yereh!

  vergeet drugsdealer en porno-bladen verkoper niet


  Maak melding

 14. en vergeet spookambtenaar ook niet,

  weet je nog toen hij door Somoharjo geroyeerd werd uit het parlement omdat hij de presentielijst meer dan een jaar niet had getekend?


  Maak melding

 15. Het vervangen van zoveel ministers is het afwentelen van eigen falen en onkunde op de ministers.Tot nu toe heeft deze regering neks of maar heeeel gering gepresteerd.
  Zo had bouterse in het verleden steeds regeringen en ministers versleten: nijhorst, alibux, udenhout, haakmat, wijdenbosch en noem maar op. Deugde niemand ? of deugd hij zelf voor geen cent ?


  Maak melding

 16. je mag reshuffelen zoveel je wilt….
  Als je een aap een scheermes geeft denkt hy dat hy kapper is….
  Als je een ONGELETTERDE baviaan een pak geeft (jas en das) denkt hy dat hy minister is…..hy mag dan doen en laten doen wat hy wilt.
  Sarie Torie hoor….


  Maak melding

 17. Poppenkast van tante Jenny is o zo populair.
  Wie gaat weg en wie blijft hier is de vraag van de …..
  Hahahaha genieten en nogmaals genieten.Die bidsprinkhanen eten mekaar op.Successssssss!!!!!!!!!

  Danitia


  Maak melding

 18. een arts dhr. M.Blokland voelt zich Gedragen , omdat hij tegen de EED van Hypocrates de daden van Buiten Gerechtelijke Executies van december 1982 door de sergeanten van de coup van 1980 , door het aanvaarden van het Ministerschap Volks Gezonheid van deze sergeanten ” GOED KEURT “.
  Volledig in Strijd met het arts zijn !!Het is Diep Triest dat het zo loopt in Suriname.


  Maak melding

 19. Bout een advies zonder stabiliteit geen vooruitgang.Ook al reshuffel je 100 keer. De door jou gewenste amnestiewet heeft de verdeeldheid zichtbaar gemaakt en de bedreigingen door jou foetoe boi Limbo maken dat er een rem is op eventuele ontwikkeling. Het buitenland volgt de ontwikkelingen op de voet. Het volk voelt de sfeer van december 82.


  Maak melding

 20. kyken jullie eerst na jullie kabinet die gevallen is suri nedelanders alleen maar comentaar jullie gaan allemaal na suriname rennen wanneeeer jullie GAT heet word in gevallen holland


  Maak melding

 21. Rekenen kan Bouta ook al niet, eerst 5 man eruit en vervolgens 7 man erin!
  Bouta, op welke school heb jij gezeten?

  Welke raddraaiers zullen er nog meer in dit kabinet komen?
  Bouta, je bent een ongelofelijk dom persoon, ik zou willen zeggen, gebruik je verstand, maar helaas blijkt dat je dat niet hebt!
  De wereld houdt jou en je regering met argusogen in de gaten kereltje, jij zult er niet veel verder mee komen.
  Je steelt van je eigen volk, en met dat gestolen geld zorg jij wel dat je er warmpjes bij zit als je dadelijk toch achter de tralies zult verdwijnen.


  Maak melding

 22. Geweldige reactie, Enrique! Niet dus. Maar er is hoop voor je. Je kunt altijd nog minister worden, of in ieder geval perschef van het kabinet/ Daar heb je ook geen hersens voor nodig!


  Maak melding

 23. @ Ik vraag me af.
  Ik vraag me af of jij al die tijd hebt zitten slapen op school. Wat Bouterse nu doet is herhaling van zetten mi boi dus wake up.
  1)De baas heeft gelijk
  2)De baas heeft altijd gelijk
  3)Zelf als een ondergeschikte gelijk heef,is alleen art.1 van toepassing
  4de baas slaapt niet hij rust uit
  5)De baas drinkt niet hij proeft
  6)De baas eet niet,hij voed zich
  7)de baas is nooit te laat, doch opgehouden
  8)De baas verlaat nooit zijn post hij wordt weggeroepen
  9)De baas leest nooit de krant, hij bestudeerd ze
  10)Men komt het bureau van de baas binnen met eigen iedeeen, met verlaat het met iedeeen van de baas
  11)De baas heeft geen relatie met zijn secretaresse,hij voed haar op
  12)Het is de baas verboden te trouwen om hun aantal te beperken
  13)De baas blijft baas, ook in zijn zwembroek.
  14)als men de baas bekritiseert,bekritiseert men zich zelf.
  15)De baas is genoodzaakt te denken voor iedereen
  16)De baas maakt nooit fouten,hij zet ze recht


  Maak melding

 24. deze president is echt vreselijk dom stom en nog meer president ik ben tegen amnestie dat mag je weten een mensen moordenaar dat ben je!!!


  Maak melding

 25. Bouterse kan dit niet en hij kan dat niet. hij kan niet rekenen. daarom is hij President en jullie niet. Waarom gunnen blacks elkaar niets? Was Venetiaan beter.Hij heeft jaren gehad om zich te bewijzen. De wereld bestaat nou eenmaal uit mensen die van klagen houden. Mensen moeten altijd klagen en als beste stuurlui aan wal staan. Laten we goed praten over ons land en niet steeds negatief. Door het negatief gedrag komt er ook niet iets bloeiends uit. GElukkig voor Suriname gaat het nu welvarender met het Land met of zonder bouterse of wie dan ook. God zorgt voor het land en is het hoofd van ALLES. Blessings en Positief blijven.


  Maak melding

 26. @Zarkso

  Eeeh Zarkso,
  een moordenaar de kans geven om beslissingen te maken voor jouw en mij ,gun ik niemand. Wil je president worden dan moet je ervoor werken, Je moet reputatie hebben ,zelfeer voor je zelve en je medemensen ,en dat is iets dat bouta niet kent[executie].
  Een president moet iemand zijn met een hoge opleiding en vooral inzicht hebben . Dat heeft bouta niet.
  Je noemt iemand geen president die op het podium verschijnt en als een dromedaris zijn arme visie begint te prediken en luchtkastelen begint te bouwen.
  Blijf daarom hopen en bidden dat de next president een man met visie,respekt voor hem zelf en anderen,kennis en inzicht,goede educatie en respekt voor wet en recht,een schoonblad en GEEN crimineel,de volgende president mag worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.