Ruth Wijdenbosch: zaak Taylor teken aan de wand

47

PARAMARIBO, 30 apr – De veroordeling van de voormalige Liberiaanse president, Charles Taylor, moet een teken aan de wand zijn voor mensenrechtenschenders. Dit stelt Ruth Wijdenbosch, ondervoorzitter van het parlement en voorzitter van Parliamentarians for Global Action. De waarschuwing geldt zeker ook president Desiré Bouterse. Straffeloosheid is niet meer van deze tijd.

Zelfs het invoeren van amnestiewetten verandert daar niets aan. “Straffeloosheid is weer gebleken geen optie te zijn, omdat het principe geldt van, you can run, but you can’t hide”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. Taylor was ooit ook staatshoofd, maar bleek uiteindelijk niet immuun. “Dit vonnis is niet alleen een vingerwijzing naar de decembermoorden, maar naar alle ernstige schendingen van mensenrechten gepleegd in Suriname en in andere delen van de wereld.”

Taylors veroordeling is dus in meerdere opzichten van belang. Vooral de achterliggende gedachte valt niet te negeren. “Voor velen die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige schendingen van mensenrechten en ook vaak meemaken dat velen ongestraft deze daden plegen, is het een opluchting dat Taylor gestraft zal worden. Eindelijk kunnen de duizenden slachtoffers en nabestaanden meemaken dat hun strijd voor gerechtigheid niet nodeloos was”, aldus Wijdenbosch.

47 REACTIES

 1. Ik denk, of weet zeker : dat deze mevr echt het verschil niet kan inzien of zelfs dat zij iets van begrijpt.
  Hoe is het in Gods naam mogelijk dat mensen met dit soort verstand in DNA zitting hebben kunnen verwerven.

  NPS NPS pi yu e tja blakaman go…deze mevr is echt een domme vrouw…. unu kaba e tan du don….want dis no kan.


  Maak melding

 2. Beste Mevrouw wijdenbosch wij die verstand hebben begrijpen heel goed wat u bedoeld.
  Die paarse ezels van de NDP verschuilen zich achter onrecht en een valse amnestie wet, ze leven buiten de realiteit en dat zal hun heel duur komen te staan.


  Maak melding

 3. Niets is zo heerlijk dan de waarheid en gerechtigheid dienen. Niets is zo zeker dan deze geestelijke wapens hanteren, naast eerlijkheid en oprechtheid. Maar, zeg het al die oliedomme ndpaaselingen niet, ze zullen je verwensen, je haten, want voor hun is leugen en ongerechtigheid de keuze,naast oneerlijkheid en ongerechtigheid. Kijk maar om je heen, vele misdaden worden begaan door velen die deze moordenaarsregering op handen dragen. Geestelijk en moreel verval overal bij deze aanhangers te merken,jong en oud. Allemaal met de leus, een niewe wind. Ondertussen weet de gehele wereld wie deze bessten van moordenaars zijn. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat ook de moordenaars die dit land regeren worden gestraft. Daarom moest koste wat kost de amnestywet worden doorgedrukt. Geen enkele moordenaaraanbidder en Godvrezende verdient deze onberechte moordenaars als leiders, alleen die oliedomme ndpaarselingen. Vele voorstanders Van Chally Taylor schuilen en hebben hun afgod en leider in de steek gelaten. Hahahahahahahahaahha niemand ontkomt aan het oordeel. Hahahaha. hoe heerlijk is de waarheid en gerechtigheid. Ondanks de vreselijke gevolgen bij het dienen van de onwaarheid en ongerechtigheid blijven die oliedomme ndpaarselingen hopen en geloven in hun leugenachtige, onrechtvaardige onberechte moordenaars die ze als afgoden aanbidden. Daarom zal met minachting naar deze paarse bende worden neergekeken, zoals in Vele Afrikaanse landen. Suribabwe in wording.


  Maak melding

 4. Ik heb nooit begrepen,waarom de nabestaanden, families ,een recht-zaak zijn begonnen tegen de moordenaars hoofdverdachten bij de gerechtshof in
  Den-Haag.

  Je kunt toch collectief een zaak aanhangig maken en de hoofdverdachte aanklagen,zo moeilijk is het toch niet.

  iedereen weet dat de sme’se openbaar ministeries corrupt is en poepen in hun proek als het om ddb gaat bang voor hun baan..

  ik zeg mensen sta op en vecht voor je recht ook ddb leeft maar één keer en zijn einde is al zichtbaar..

  velen verlaten nu al het zinkelde schip waar het erop lijkt dat zijn dagen zijn geteld,zie maar aan zijn vrienden z.a. charles taylor..

  hij had toch aan ddb in 1982 gezegd,je moet je vijanden contant betalen en het klein geld mogen ze houden en zo was het geschiedt, vandaar die moorden..


  Maak melding

 5. De Surinaamse Taylor heeft in den Haag al een straf van 11 jaar voor zijn drugshandeltje boven het hoofd hangen.

  Mooi te combineren met zijn straf vanwege het “contant betalen” van o.a.de december slachtoffers.


  Maak melding

 6. Mw Ruth W haalt nu dit aan van meneer Taylor, maar wat denkt ze dan, dat wat daar gebeurt in Africa ook wat betreft dat 8 dec gedoe, hetzelfde gaat gebeuren in Suriname, ergens snap ik haar hoor, maar la we effe wachten op wat 11 mei gaat brengen, want ik heb het gevoel en dat gaf ik al eerder aan,die gasten in Suriname gaan eea weer naar een andere datum gooien, want dat baas na 11 mei wordt opgehaald en de kast wordt ingemept, beste Mw R.W. ik dacht ´t niet, want er zijn meer die dat denken, kow waktie en baka 11 mei
  da wo sie.


  Maak melding

 7. En zo hoort het ook.
  Moordenaars dienen gestraft te worden, het is al vreemd dat verdachten van moord in Suriname gewoon vrij rond lopen.
  Wordt tijd dat het Recht gaat spreken en zij die schuldig worden bevonden het veld gaan ruimen.
  Tevens zal de voorzitter van de DNA ontheven moeten worden zij heeft niet het volksbelang gediend maar persoonlijk belang van een hoofdverdachte ondanks alle waarschuwingen zowel nationaal als internationaal.


  Maak melding

 8. Mevrouw Wijdenbosch heeft natuurlijk helemaal gelijk, en heb het reeds al eerder aangegeven in een reactie dat Bouterse zich al vast kan voortbereiden, op het geen gaat gebeuren, en als ik hem was, zou ik behoorlijk zenuwachtig worden, want heeft nu zelf kunnen zien dat zijn collega Taylor uit Liberia ook is opgepakt en inmiddels is gevonnist, en wie is Bouterse om zijn straf te ontlopen? en daaruit blijkt ook verder dat die dubieuse amnestiewet nul of generwaarde heeft.


  Maak melding

 9. Deze mevrouw kraait maar wat ,je ziet zelf dat zulke mensen heel ver weg zijn van de werkelijkheid.
  Zij kan niet eens nadenken, ik vraag mij zelf af hoe zulke mensen volksvertegenwoordiger zijn.
  Deze mensen zullen andere laten denken dat wij achterlijk zijn,vreselijk,vreselijk en nogmaals vreselijk.

  Groetjes


  Maak melding

 10. Nogmaals, alles wat verkeerd gaat in het land wordt in de schoenen geschoven van de vorige regering, Nederland en nu de te reshuffelen ministers van het huidige kabinet. De schuld geven aan anderen door de persoon van Desi Bouterse zijn we langzamerhand gewend, neem als voorbeeld: De decembermoorden in 1982, de Moiwana slachting 1986, de moord op politie inpecteur Gooding in 1990, de kerstcoup in 1990, het falendbeleid van 1996-2000 en nu het falendbeleid tot heden.

  Volgens de president heeft hij niets te maken met deze zaken, anderen hebben het gedaan. De persoon van Desi Bouterse is zo heilig dat hij niet eens een vlieg kwaad kan doen, laat staan een mens. Het volk is het kind van de rekening, zij moet het gelag betalen voor alles wat verkeerd gaat in dit land. En president Desiré Delano Bouterse hoeft voor niets te vrezen, hij wordt toch niet gereshuffeld, want hij is toch ‘kind’ van God.
  Naipal.A.I

  Zeg het doe oliedomme ndpaarselingen en co niet, ze zijn te dom om dit te begrijpen. Ondertussen wrijven de ndpparasieten en djangppoepvlegen hebzuchtig sluw in hun klauwen. Kondre na foe oenoe, libi deng dong aanhangers. Ze pinaren straks toch als ratten.


  Maak melding

 11. Onzin, wishfull thinking en bedrog. Totaal niet met elkaar te vergelijken, ook al wil Nederland met zijn Surinaamse handlangers de mensen dat doen geloven. Een misdaad tegen de menselijkheid heeft enkele kenmerken die in de decembercase totaal niet van toepassing zijn. Foei Ruth! Ga liever werken aan het reanimeren van de NPS dan te blijven polariseren!


  Maak melding

 12. De amnestie van bout is zo wie zo illegaal verkregen zo als bij hem alles illegaal is.En de waarheid die een commissie moet onderzoeken ligt al op straat door de amnestie wet.Met deze wet bevestigt bout zijn aandeel in de december moorden en moet er voor terecht staan.Al moet dat in Den Haag.En lonnie kan zijn borst ook nat maken.Want hem wacht hetzelfde.En dat voelt hij heel goed aan.Bout en lonnie zijn moordenaars.

  Cobie.


  Maak melding

 13. Ik blijf herhalen dat ze allemaal nml VHP, NPS, DA91 en SPA stuk voor stuk krijgsgevangenen van Nederland zijn en alle instrukties die Nederland aan hun geeft moeten ze uitvoeren. Eerst had R.Randjietsing v/d NF/VHP geschreven en nu is het NF/NPS de beurt(beurtelings) en ik zie wie straks volgt.(er zijn een aantal)
  Er wordt alles en ook alles door hun uit gezocht om alleen negatief te reageren en de Sur Regering te saboteren en de amnestie wet te laten beinvloeden.(het volk misleiden) Ze hebben helemaal geen positieve zaken.
  Laat het duidelijk zijn dat de voorbeelden die zij aanhaald van andere landen en dat geval van Suriname een groot verschil is. Dat is geen deze tijd, maar 30jn gel.
  In dec. 1982 had Nederland coup gecoordineerd met de duidelijke bedoeling om Suriname over te nemen, waarbij de 15 slachtoffers(toen ze nog in leven waren) die betrokken waren tijdens het gevecht met de Surinaamse Nationaal Leger toen gesneuveld waren.
  Dus rustig afwachten op de waarheidscommissie.
  Vecht niet met de natuur anders gaat de Natuur de NF straffen. Dan is het te laat. Suriname is van Surinamers en niet van Nederland. Kolonie worden komt nooit en te nimmer. Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf erin. De NF/Ned gaat zeker in die kuil vallen. Doei doei


  Maak melding

 14. Ik weet niet of onze Ruth dit allemaal begrijpt of nog snapt, maar Charles Taylor is door het Sierra-Leone Tribunaal (lees het Westen) gedagvaard voor oorlogsmisdaden in laatstgenoemd land.
  Let wel, en bij de les blijven beste lezers; Charles Taylor was de president van Liberia en niet van Sierra Leone dus welke vergelijking wil Ruth met onze huidige president in Suriname maken ? Is de NPS zo laag gezonken dat ze er toe overgaan om appels met peren te gaan vergelijken ????

  Mensen, dit verhaal van Ruth Wijdenbosch snijdt geen hout en is één van de laatste stuiptrekkingen van de NPS om meneer Bouterse te stuiten.
  Zou de NPS willen adviseren om meer energie te steken in een goede opvolger van Runaldo V (what’s in a name ?) want op deze tour zal de NPS enkel uit Ruth en wat navolgers overblijven.

  Hoop niet dat we strakjes moeten lezen van ‘Grun Jary for sale’, want dat zou zeker een mooie en centrale locatie zijn voor een ‘2e Berm’.

  Uw makelaar & real estate specialist, voor Grun Jary !
  Milton F. !


  Maak melding

 15. Ja,Ja,Delano ook taylor dacht dat hij onkwetsbaar was,wordt je stoel al warm onder je?je laatste jaren Slijten in gevangenschap,een treurig einde als je het mij vraagt maar wel verdient.


  Maak melding

 16. Al die bezittingen van je Delano,je moet wel 10x de hoofdprijs in de lotto hebben gewonnen,of komt het geld van het witteneusepoeder,dat de mensen die op je gestemd hebben zich dat niet afvragen of zijn ze daar te dom voor of denken ze van jouw financiele wonderen een graantje mee te kunnen pikken?


  Maak melding

 17. ‘Taylor kan alleen maar worden vrijgesproken’

  LEIDSCHENDAM – Er is maar een uitspraak mogelijk in het proces wegens oorlogsmisdaden tegen Charles Taylor. De rechters moeten tot de conclusie komen dat de verdachte niet schuldig is.

  Charles Taylor Foto: REUTERS
  Ads door Google
  Actueel nieuws suriname
  Nieuws, info, filmpjes, intervie… Dossier Suriname op: OneWorld.nl

  http://www.oneworld.nl/Suriname

  Master Rechtsgeleerdheid
  Jouw masterprogramma in Leiden? Ontdek de Leidse juridische masters

  http://www.mastersinleiden.nl

  Terug naar Nederland?
  Goede tips en herkenbare ervaringen in het gratis WereldExpat Magazine

  http://www.rnw.nl/wereldexpatmagazine

  Dit zei Taylors advocaat Courtenay Griffiths woensdag aan het einde van de eerste zittingsdag van de slotpleidooien van de verdediging. Volgens de Britse advocaat hebben de aanklagers van het Speciaal Hof voor Sierra Leone in het proces dat in juni 2007 begon, geen overtuigend bewijs geleverd van de schuld van de ex-president van Liberia.

  Taylor heeft vanaf het begin van de rechtszaak volgehouden onschuldig te zijn.

  Deze politieke kadaver vist zoals altijd weer achter het net. Bouta zou met wortel en tak worden uitgeroeid. Nu hebben jullie 4 zetels. Is dat het vraagstuk?


  Maak melding

 18. De Argentijnse oud-dictator Jorge Videla de man die in vorige eeuw 1972, 32 politieke gevangenen heeft vermoord is in 2010 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
  Bouterse moet UITEINDELIJK ook boeten voor zijn misdrijven tegen de menselijkheid.

  Gerechtigheid bestaat, kijk maar naar de oud-dictator Jorge Videla, hij werd uiteindelijk toch naar de rechter gesleept !!!!
  Dus er is hoop, want KARMA ZEGEVIERT !!!!!!! at long last, ….. final …..


  Maak melding

 19. En onze redimusu’s blijven maar orakelen en hopen. Het lijkt wel een sekte. Snappen deze lieden nu helemaal niets meer van de realiteit? Is men nu volledig de weg kwijt? De orakels op een rijtje:

  (1) Bouterse wordt nooit president.

  (2) Bouterse wordt in het buitenland gearresteerd.

  (3) Niemand doet meer zaken met Suriname.

  (4) De Amerikanen komen.

  (5) Het zal slecht gaan met Suriname

  (6) Suriname wordt door iedereen geboycot.

  (7) Er komt nooit amnestie.

  (8) Als er wel amnestie komt dan ………. armageddon!

  (9) Internationaal strafhof!!!!!

  (10) Amerika …….. Taylor ……….Bla bla bla …

  Maar hoop doet leven. Realisme echter nog meer!


  Maak melding

 20. En ze blijven maar hopen en hopen en hopen.

  Die anti’s zijn zo dom, zo achterlijk. Ze zijn zo ten eind raad en aan heinde van hun Latijn dat ze alles aangrijpen om hun hoop nog levend te kunnen houden.

  anna_z je lijst hopen die anti’s al 30 jaar lang, kan je je voorstellen dat die losers steeds bakzeil halen, maar snappen nogsteeds niet.


  Maak melding

 21. ruth Wijdenbosch had een paar weken geleden al verklaard dat ze zo naar het pentagon kon stappen want ze was toevallig in Washinton.

  En deze mevr. wordt OV van de NPS, hier moeten ze het van hebben, dit is alles wat ze in huis hebben, tje potie, triest en zielig wat van die ooit grote partij is verworden. Wat dat betreft is Suriname een gezegend land.


  Maak melding

 22. Bouterse zegt dat hij een gelovig man is.
  Mooi. Want dan weet hij dat hij een keer voor de troon van God zijn misdaden zal moeten uitleggen.
  Naast en om Godstroon staan zijn slachtoffers.

  Zijn geestelijk leider, bisschop Steve Meye, heeft gezegd dat Bouterse op een later moment vergeving zal gaan vragen voor zijn rol bij de decembermoorden. Is vergeving vragen genoeg ?

  Helaas heeft hij zichzelf amnestie gegeven. Voor vergeving is het nu te laat.
  Niet oprecht dus laat ik het oordeel over aan onze hemelseschepper.

  De HEERE is lankmoedig, doch van grote kracht, en Hij houdt den schuldige geenszins onschuldig. Des HEEREN weg is in wervelwind, en in storm, en de wolken zijn het stof Zijner voeten.
  Hij scheldt de zee, en maakt ze droog, en Hij verdroogt alle rivieren; Basan en Karmel kwelen, ook kweelt de bloem van Libanon.
  De bergen beven voor Hem, en de heuvelen versmelten; en de aarde licht zich op voor Zijn aangezicht, en de wereld, en allen, die daarin wonen.
  Wie zal voor Zijn gramschap staan, en wie zal voor de hittigheid Zijns toorns bestaan? Zijn grimmigheid is uitgestort als vuur, en de rotsstenen worden van Hem vermorzeld.
  De HEERE is goed, Hij is ter sterkte in den dag der benauwdheid, en Hij kent hen, die op Hem betrouwen.


  Maak melding

 23. ………Switie Anna…..Odi-odi……..

  (1) Bouterse wordt nooit president….ben ik met je eens 🙂

  (2) Bouterse wordt in het buitenland gearresteerd…doet nog steeds opgeld ja tog 😉

  (3) Niemand doet meer zaken met Suriname…kijk naar de lijst,die zijn veel minder dan ons 17e 🙂

  (4) De Amerikanen komen…ligt aan zijn move

  (5) Het zal slecht gaan met Suriname…Sardien voor Suriname 🙂

  (6) Suriname wordt door iedereen geboycot…niet door tjaves,obiamang en amin-achtigen 🙂

  (7) Er komt nooit amnestie…vandaag wel,maarrr hij ontloopt niet zijn… 😉

  (8) Als er wel amnestie komt dan ………. armageddon!…maar wel conform de wet,…wij zijn tog geen beesten 🙂

  (9) Internationaal strafhof!!!!!….2e optie 🙂

  (10) Amerika …….. Taylor ……….Bla bla bla …uiteindelijk moet jij moeten voor je daden tog 😉

  Maar hoop doet leven. Realisme echter nog meer!…..

  …….IK HEB HOOP……….


  Maak melding

 24. Mevr Wijdenbosch U heeft absoluut gelijk!

  Die ndp’ers pretenderen innovatief te zijn, maar ze hebben nog steeds niet door, dat ze, door zich te onderwerpen aan 1 persoon beland zijn in vorige eeuw.

  Het is zo “eighties” om aan persoonsverheerlijking te doen.
  Wie denkt dat een democratuur zal overleven anno 2012 zal lelijk op zijn neus kijken.

  Het tegengas moet worden opgevoerd!


  Maak melding

 25. Wie neemt die anna_z nog serieus?
  Niet letterlijk natuurlijk, woei…. sorry Pasew, whahahaa

  Maar….. een mislukte ex-calimerostaanse die nog steeds niet de guts heeft om terug te keren, om haar geliefde pres een handje te helpen, met suri op te bouwen, moet je overslaan.

  Wat dat betreft ben ik consequent.
  Wat velen niet durven zeggen, roep ik luidop.
  Zolang die bouterse aan de macht is valt er niets op te bouwen.

  Het tegengas moet worden opgevoerd!


  Maak melding

 26. Waar was mevrouw Wijdenbosch toen de nabestaanden haar werkelijk nodig hadden en haar partij bij machte was om
  Bouterse op te pakken? Haar partij had de politieke en justitiële macht. Maar tien jaar totaal niks gedaan he. Nu haar partij niet meer aan de macht is weet ze wel haar hypocriete kwebbel open te trekken.
  Natuurlijk heeft mevrouw Wijdenbosch gelijk dat schenders van mensenrechten opgepakt en veroordeeld moeten worden. Daar ben ik 100% met haar eens.
  Maar waarom heeft haar partij daar niet eerder voor gezorgd?
  Achteraf gezien is het wel makkelijk kwebbelen.
  Het spreekt voor zich dat deze flagrante schending van het recht niet zonder gevolgen kan blijven.
  Nederland zal mogelijk doorgaan met het boycotten van Suriname en de nabestaanden zullen zich terecht blijven roeren.
  Maar de uiteindelijke conclusie zal zijn dat Bouterse en Suriname te onbelangrijk zijn om grote internationale actie te ontketenen.


  Maak melding

 27. Mw Ruth Wijdenbosch informeert ons dat zulke daden niet ongestraft hoeven te blijven. Kijk maar naar nazi’s die zich in het buitenland gedurende tientallen jaren verscholen hielden en die toch veroordeeld werden, bv SS die toen 88 was, die tot levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld op 23/3/2010. Josef Scheungraber, Heinrich Boere, Demjanjuk, Adolf Eichmann en Josef Mengele zijn maar een heel klein deel van het totaal aantal dat veroordeeld is geworden.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_personen_die_veroordeeld_zijn_wegens_oorlogsmisdaden
  Vroeg of laat krijgen ze hun straf. Zou je op je oude dag in een cel willen doorbrengen??


  Maak melding

 28. Voor de CRIMINELEN onder ons;
  Geduld is een schone zaak!!!

  Kondig amnestie af en aanschouw in welke fase
  jullie dan vertoeven.
  De internationale organisaties die waken over
  mensenrechtenschendingen hebben immers duidelijk
  aangegeven hoe de vork in de steel zit.

  Geduld mi ta!!!


  Maak melding

 29. @Esmerald

  Het is absoluut niet nodig mij serieus te nemen. Neem de realiteit maar serieus.

  @Pasew

  Lieve hangmatvriendje,
  Hoop is soms een goede vriend. Blijf bidden en hopen. Het kan geen kwaad. 😉

  @Afu Sensie

  Ze blijven inderdaad hopen en hopen totdat ze paars zien. Tegen die tijd zijn ze vanzelf NDP. 😉


  Maak melding

 30. Alle inspanningen zijdens die redimusu’s hebben niet kunnen verhelen dat Bouta nu president is. Wordt u ook niet moedeloos van jullie eigengelul?


  Maak melding

 31. Ruth is vergeten dat zij de dans is ontsprongen voor het toe eigenen van haar niet toekomende gelden, dus geheel ten onrechte haar bankrekening laten spekken.

  Dank zij el Vene is haar nog grotere schande bespaard gebleven. Houdt je mond en ga eten vrouw.


  Maak melding

 32. Laten we eerlijk zijn ,een vrouw als anna_z wil toch geen man hebben.Na wang ptjien didibrie oema man.
  Deze dame kent het verschil niet tussen goed en kwaad.


  Maak melding

 33. @ Milton Fleur,
  Wat ben jij DOM zeg, niet te geloven.
  Ruth wil niets bewijzen, Ruth laat zien dat mensenrechtenschenders nergens meer veilig zijn dat is de strekking van Ruth haar boodschap.


  Maak melding

 34. Even een kleine correctie op een berichtje van ene Shayrie van 1 mei j.l.Jorge Rafael Videla heeft huis gehouden in Argentinie tussen 1976 en 1983, na een coup in 76 kwam ie aan de macht, maar in 1972 was er nog niets aan de hand, men praat nu nog over die vuile oorlog van 76-83, maar goed en nog wat tot besluit, die schoon papa van onze Willem A, what about die gast
  daar zeikt men niet meer over, natuurlijk niet, hij was er toch ook bij toen, ja toen samen met Videla, hij huppelt nog steeds rond, ik word telkens balorig over het constant gemekker over baas dit baas dat, oeng sref go teking dang, daw taping, gaat geen enkele sranang mang doen, oeng lieb mi jere, maar dit wou ik effe meegeven!!!!!!!!!!!!!1


  Maak melding

 35. @wikkileaks, en nog zou ik Grun Jary van deze NPS nono’s voor een habbekrats willen overnemen om er een 2e berm van te maken !
  Wij zullen dit terrein aan de Wanicastraat zekers overnemen beste wikkileaks, mark these words !

  Het zal me jeuken wat alle NPS voorgangers in hun graf zullen doen, maar uw enige en echte real estate manager Milton F wil deze A1 locatie zeker hebben voor zijn grote leider.

  Grun Jary, here we come !


  Maak melding

 36. @Vene

  “Laten we eerlijk zijn ,een vrouw als anna_z wil toch geen man hebben.Na wang ptjien didibrie oema man.
  Deze dame kent het verschil niet tussen goed en kwaad.”

  Goed en kwaad zijn als ying en yang. Samen, een perfecte eenheid van evenwicht. Niets is alleen maar goed en niets is alleen maar kwaad. Dat is een natuurwet! Het dualisme van het bestaan.


  Maak melding

 37. Ruth, ie denkie takie a zomaar ie neef mek’ a bigie brokie. If ie no de tevrede, a no foe joe mars loekoe sa ie kan doe neng tapoe. Dan zijn we met z’n allen van je af, ook je eigen hipie f(st)ront. Ja dik’atie foe ser’ joe egie sma djie deng witmang, sa tjier deng bigie sma foe oenoe, tanga dei foe tide de kir’ oenoe. Ie no e sjeng, joe lek’ nengre oema. If ie no sabie sang foe takie, neem een heerlijke duik meisje, vanaf joe egie famiermang brokie.


  Maak melding

 38. Dinsdag 1 mei 2012 om 22:33 uur, door Milton Fleur

  Grun djarie overnemen,is dat de deal die grandfather laaghart met jullie heeft gesloten?
  Hij doet zijn best maar, we zullen zien.
  Dhr, Venetiaan heeft er goed aan gedaan om deze man eruit te gooien.
  Lager dan laag, die hooghart.


  Maak melding

 39. Ruth je hebt 10000% gelijk hoor, jammer dat we je 20 jaar lang niet hoorden, toen die Amnestiewet 1992 in het nadeel van honderden binnenlandse oorlogslachtoffers was, zelfs niet na het Moiwanna-vonnis 2005…


  Maak melding

 40. Klinkt gek, maar hadden wij Taylor in Su…dan zouden wij deze domme mensen nooit horen.
  Zou zouden waarschijnlijk niet eens meer bestaan.
  Unu luku bun nanga ing zij is handlangster van de slavenmeester.


  Maak melding

 41. “Woensdag 2 mei 2012 om 16:43 uur, door Unu Luku Bun”

  Moet er een slotenmaker naar Wolfenbutel?!
  Naar blijkt is er weer een ontsnapt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.