Groei brandstofimport niet door extra verbruik consument

12

PARAMARIBO, 26 apr – De enorme groei in de hoeveelheid geïmporteerde brandstof komt niet door een grotere afname aan de pomp. Dit stelt pomphoudersvereniging SSEB. Vicepresident Robert Ameerali zou een vertekend beeld hebben geschetst bij het willen vergoelijken van de brandstofheffing. Dat er miljoenen liters meer worden ingevoerd heeft niets te maken met de consument. Die neemt nu juist minder af.

De verkoop aan voertuigbezitters is de afgelopen weken teruggevallen met ruim vijfendertig procent. Ameerali heeft het dus aan het verkeerde eind als gesuggereerd wordt dat de consument tegen een stootje kan. “Wat hij niet vertelt is dat de brandstof niet wordt verkocht”, zegt SSEB-bestuurslid Sirodjenie Jankie tegenover de Times of Suriname. Waar gaat de extra brandstof dan naar toe? Volgens Ameerali is de import toegenomen met zo’n zeventien miljoen liter.

Het grootste deel gaat waarschijnlijk naar multinationals. Die nemen steeds meer brandstof af vanwege hun toegenomen mijnbouwactiviteiten. Toch is het de vraag of er werkelijk zoveel meer ineens nodig is. Anders dan de Surinaamse brandstofafnemer, hoeven de multinationals geen heffing te betalen. Dat scheelt uiteraard op elke extra miljoen liter. Vooral vakbonden vinden dat de heffing moet worden afgeschaft. De stijgende brandstofprijs drukt al zwaar genoeg.

12 REACTIES

 1. Weet niemand dan in Suriname waar al dat olie heen gaat.”waarschijnelijk multinationals” Is het meneer Ameerali en consorten die dit weten.Kunnen jullie je nog herrineren dat de consumtie goedern die gekocht werden [tijd Bouterse ] door gevoerd werd naar Guyana.En Surinamers moesten in de rij voor suiker enz.
  Er is werk aan de winkel voor dhr.Misiedjan.


  Maak melding

 2. U weet niet waarde olie naar toe gaat waarschijnelijk naar de multinatoinals.Weten jullie nog dat tijdens de moelijke periode van Suriname de geimporteerde goederen door werden verkocht in Guyana.Het was de tijd van Bouterse.Er is werk aan de winkel voor dhr. Misiedjan


  Maak melding

 3. Vakbond heeeft nooit ontwikkeling gebracht in Su. weet dit… enkel en alleen achteruitgang.
  Mensen gebruiken als domoren einde van de rit zit men gewoon verder te pinaren.
  Laat vakbond een ding aanwijzen dat door toe doen van vakbond tot bloei gekomen is…….niet eens behoorlijke vak scholing voor productie hebben deze ezels…..enkel en alleen opstand….. hits op…… waar de opstandelingen en opgehisten gewoon nog armer achter blijven…….VAKBOND rotzooi geen ontwikkeling is niks………………… vooral blakaman moet niet meedoen met deze domkoppen ……………al jou geld gaat toch naar de handel en niet naar de staat.(niet eens een winkel voor handel heeft een blakaman) laat vakbond……. no pai ding….. na soso pina gi blakaman din di zuku mi sabi din.(BLIJF BIJ HEN UIT DE BUURT)


  Maak melding

 4. “Vooral vakbonden vinden dat de heffing moet worden afgeschaft. ”

  Wat de vakbonden ook vinden is dat de werknemers veel meer loon moeten krijgen, zonder een verhoging van de productie daar tegenover te stellen.

  Misschien dat de vakbonden kunnen vertellen hoe die lonen dan betaald moeten worden.


  Maak melding

 5. Afu Sensie,
  Op de zelfde manier als hoe de lonen van CTU, Ingrid Bouterse, Desi Bouterse, Stive Meye, Dino Bouterse,Alibux,Wijdenbosch, Dompig,linsheer,Graanoost, Abrahams, Neede en de rest van die loyalisten worden betaald vergeet Naarendorp niet.
  En vergeet die dure buitenlandse reizen niet, binnenkort gaat hij naar Afrika dan mogen die toeristen weer wachten voor de zogenaamde onderhoudsbeurt.


  Maak melding

 6. He, He! Dus een ieder mag de luxe auto van Dino Bouterse lenen en toeren door heel Suriname!

  Brandstof wordt goedkoop begrijp ik en vandaar dat de politie’s de dienstwagens prive gebruiken ook voor de buitenvrouwen.

  Je eigen product maar je proeft er geen bal van!!! Jammer voor de burgers!!

  De rechters zijn al weggegaan en wie gaat nu oordelen over de boeven der boeven?? jawel, nu!!!


  Maak melding

 7. Robert Arme Ali zou een vertekend beeld hebben geschetst bij het willen vergoelijken van de brandstofheffing.
  En dit is maar de honderdste keer dat hij dit doet.
  Elke keer wanneer dit zielig geval zijn mond open maakt komt er of een leugen of een vertekend beeld uit rollen.
  Dat is toch triest?
  Ik vraag me af als hij zijn vrouw zegt dat hij op een vergadering bij baas is of ze hem ook gelooft. Ik zou zeggen mevrouw wanneer hij van de vergadering komt ruik z’n billen.


  Maak melding

 8. Tja maar de multinationals zorgen wel voor werk en inkomen zodat de economie, indien hiervan sprake is, draaiende wordt gehouden.
  Sranang mangs tanken minder. De multinationals hun stafleden en managers en directieleden tanken en rijden wel zonder dat ze hiervoor de government take betalen.
  Ja zo straf je de werkpaarden dus dubbel.


  Maak melding

 9. Zoals zaken ervoor staan zullen het gros van al die oliedomme aanhangers die nu een auto bezitten, ndpezelskarren. veroeste fietsen, lawaaierige bromfietsen en rijdenden roestende doodkisten in de toekomst bezitten. Met natuurlijke de paarse logo, stree de foe stree, wiens weeh kaka, didibri na oeng fesi mang. Mars Suribabwe in in volle gang. Hahaahaahaha goed voor al die domme ndpaarse ezels.


  Maak melding

 10. Brand de stof!

  Multinationals betalen geen heffing? Die verbranden en vernietigen het millieu zonder heffing te betalen? Hoe kan dat nu? In alle andere zichzelf respecterende landen betalen multinationals dubbele heffing en in Suriname helemaal niet? En de importbelasting dan?

  Oliedomme leiders zorgen voor te veel olie in een land waar rijken steeds rijker worden en armen steeds armer. Het kan echt niet dommer meneer Domeerali!


  Maak melding

 11. @ weet dit gelijk heb je.Zie vakbond DiDiBrie heeft nooit iets goeds voor Su gebracht.Alleen maar ellende
  sinds de coupe 1980 tot heden.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.