Suriname verrast met vlotte aansluiting bij garantiefonds

20

PARAMARIBO, 13 apr – Suriname is het driehonderd en drieëndertigste lid van de Internationale Financierings Corporatie, IFC. Importen en exporten kunnen nu makkelijker voor kredietverlening in aanmerking komen. Volgens president Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname gebeurde dit in recordtijd. Bij de IFC waren ze compleet verrast door de vlotheid waarmee Suriname zijn huiswerk maakte.

De administratieve rompslomp is binnen de kortste keren afgewerkt. “Toen ik zei dat we binnen enkele maanden zover zouden zijn, was men sceptisch bij de IFC”, zegt Hoefdraad. De meeste landen hebben er langer over gedaan. Suriname acht aansluiting van groot belang. Bedrijven kunnen nu makkelijker een bankgarantie krijgen. Die is te gebruiken bij de export en import van goederen.

Ondernemers die zaken doen met De Surinaamsche Bank komen in aanmerking. De bank heeft namelijk een overeenkomst gesloten met de IFC. Die dekt de garanties van De Surinaamsche Bank tot een totaal van vijf miljoen dollar. De bank krijgt het geld dus niet, maar mag eigenlijk tot vijf miljoen dollar risico lopen. Hoefdraad vindt de samenwerking met de IFC een flinke boost voor het bedrijfsleven.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Zal men nu op straat komen om te juichen?
  Zullen ze ook zo groot zijn om hun dankbaarheid te tonen?
  Wanneer komen de Surinamers op straat om te tonen dat ze dankbaar zijn dat het land langzaam maar zeker vooruit gaat. Het geen dat de afgelopen 10 à 15 jaar niet is gelukt.
  Men droomde er niets eens van.
  Bedrijfsleven; laat jullie dankbaarheid nu zien


  Maak melding

 2. Dit soort verhalen zijn alleen maar om die ezels gerust te stellen, en om ze nog dommer te houden.de afgelopen maanden of jaren hebben wij nog meer van dit soort eenzijdige leugens kunnen lezen, Islamitische bank, Saoedi- arabia, China,India, grote investeringen uit Canada,Amerika ze zouden in de rij staan om te komen investeren in Suriname.Allemaal leugens en bedrog waarmee deze paarse criminele bende hun zelf constant tegen spreken.


  Maak melding

 3. Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname gebeurde dit in recordtijd. Bij de IFC was men verrast . gov. Hoefdraad is de juiste man op de juiste plaats . Nu nog wachten op de business rating voor Suriname . Suriname gaat langzaam maar zeker vooruit , omdat men nu behoedzaam te werk gaat in verband met de mondiale economische crisis . Verder worden de kwestbare groepen ondersteud met diverse programma’s , zoals verhoging AOV en kinderbijslag . Tevens worden de arme ouders van schoolgaande kinderen , finacieel geholpen zodat zij hun kinderen naar school kunnen sturen met een volle maag en goede school kleding .

  De grote ontwikkelings projecten vinden toch doorgang , zoals staatsolie raffinaderij en de suiker-riet aan-plant te wageningen . Verder wil Grassalco onder een nieuwe naam ,dit jaar nog beginnen met het mijnen van Goud en Steenslag . Al bij al , goede vooruitzichten .


  Maak melding

 4. Molenaar ik heb goed nieuws voor je voor later, voor nu mag jij op het dak gaan zitten. Als hier onze foto’s en nadere identificatie bij moesten had je vast wel fatsoenlijk geluld.


  Maak melding

 5. henk molenaar ga nederlands leren schrijven.vandaar je domme reacties.met een tik fout kan ik leven maar dit is echt een schande.{JULLIE BENT}


  Maak melding

 6. @Henk Molenaar

  We zijn nooit blij met dooie mussen omdat we die gewoonweg niet hebben in Suriname. Calimerostan is het land van de mussen. We zijn wel blij met het ter ziele dragen van neokolonialisme en alles wat daarmee te maken heeft. We zien de laatste kolonialen graag vertrekken. We zullen klaar staan op het vliegveld vriendelijk afscheid te nemen en met een bazuinkoor te zingen: langa palm ………. Jeruzalem (Calimerostan)


  Maak melding

 7. Paraman: “Als hier onze foto’s en nadere identificatie bij moesten had je vast wel fatsoenlijk geluld”

  Nee dan was ik door NDP-kogel in mijn voorhoofd op de vlucht neergeschoten….. capice?


  Maak melding

 8. Dooie mussen,seksi fu neigi, knollen voor citroenen.
  Sommige zwakzinnigen hier op dit net denken dat ze in ocer zijn waar je wel kan scoren met hun koloniale bazuinkoor.Je kan zien dat haar nieuwsgaring paars gekleurd.


  Maak melding

 9. zakelijk bekeken een grote plus mensen geen gelul ga zelf na40 jr eu terug naar huis idd remigreren ben er nooit meer geweest sinds 74 ben t zat hier in ned wat n pokke menta hier ze bekennen eindelijk kleur nsb /fascist snap nog steeds niet wat ik er ben gaan doen maar goed ga dus terug voel me zo high heb er volste vertrouwen in hoop dat er meer volgen ps fuck nederland


  Maak melding

 10. Erg dat ze nu al tevreden moeten zijn met dooie mussen.

  Hoeveel huizen zijn er nu opgeleverd?
  Is de goud sector al geordend?
  In de inflatie nog steeds tegen de 20%?
  Zijn de ministers weer geshuffeled?
  Zijn er weer meer adviseurs aangenomen?
  Zijn die mega investeringen er al?
  Is die weg naar Brazilie er al?
  Of die brug naar Guyana?
  En wanneer worden die laptops nu eens geleverd?


  Maak melding

 11. wikkileaks lees het aangeboden stuk van John Brewster dan kom je tot rust of probeer een zetel te krijgen in de tweede kamer zodat jouw stem wordt gehoord dan help je nl ontwikkelen want niets is goed in jouw ogen wat er in Suriname gebeurd of wil je niet dat het goed gaat met het land als dat het geval is dan kan en mag ik jouw niet serieus nemen god bless Suriname.


  Maak melding

 12. Mussen!

  Mussen kunnen zingen zoals ze gebekt zijn. Mussen kunnen vliegen naar gelang hun vleugels dat kunnen verdragen. Mussen kunnen kruimels lenen die we nooit meer terug zien. Pas als de Mus dood is, kunnen we zien hoe goed ze haar huiswerk heeft gemaakt.

  We gaan weer lenen om te importeren. Van export komt er niets terecht of het moet druggs zijn. Suriname kan erg blij zijn met dode Mussen.


  Maak melding

 13. SME heeft voor een goede export krediet garanties van 100-de miljoenen nodig. DDB realiseert een import krediet voor 5 miljoen. Hebben de NDP-ers dan zoveel krediet nodig om auto’s en andere luxe artikelen te importeren??

  DDB belooft 18.000 woningen. Na twee jaar staan er al een stuk of 100. De NDP viert het op staatskosten voor alle leden.

  De goudsector wordt geordend. Gevolg er vallen doden onder niet-NDP-ers en de NDP top ontvangt vele consessies.

  De 8 december zaak is bijna afgerond en eindelijk na 30 jaar zal in de slotpleidooien en het eind oordeel een stukje van de sluier opgelicht wordt. Jammer alleen dat DDB dit – natuurlijk – weer op het laatste moment blokkeert met een illegale amnestiewet.

  DDB beloofde transparantie. Sinds 2 jaar horen we niets!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.