“Amnestiewet ‘goed’ om internationale aandacht te krijgen”

71

ROTTERDAM, 5 apr – “Als mens had ik hem de kans gegeven om zichzelf te bewijzen, om als president dingen te doen die goed zijn voor ons land. Daar zijn lang niet al m’n familieleden het met me eens. Toen de amnestiewet echter op de agenda kwam, zag ik weer de ‘oermens’ Bouterse te voorschijn komen en werd haarfijn blootgelegd hoe corrupt de de politieke belangen in Suriname zijn”. Aldus Ravi Sohansingh, oudste zoon van de in december 1982 onder het bewind van Bouterse vermoorde ondernemer Robby Sohansingh, tegen Waterkant.Net.

Zijn vader had een succesvol bedrijf, welk na zijn moord verdeeld is onder de vrienden van Bouterse. Zo kreeg Ruben Roozendaal de mijnbouw concessie van Sohansingh in handen. De in Nederland wonende Ravi volgde het tumult rond het aannemen van de amnestie wet op de voet, en heeft er een dubbel gevoel aan overgehouden.

“Ik verlang naar gerechtigheid, maar ik ben ook ‘blij’ dat er nu vanuit de internationale gemeenschap aandacht is voor de decembermoorden door het aannemen van deze amnestiewet. Het klinkt gek aldus de 38-jarige Sohansingh, maar door het aannemen van deze wet zijn alle internationale ogen weer op Suriname gericht. De afgelopen 30 jaar is er bar weinig aandacht geweest voor het lot van de nabestaanden vanuit de internationale gemeenschap en dat wordt nu wel anders.

“Juist deze stap zal ertoe leiden dat er een grotere internationale aandacht en druk ontstaat om gerechtigheid te krijgen voor alle nabestaanden. Kijk maar naar de arrestatie in 1998 van Pinochet door de Britten op last van Spanje. Dat kon dankzij grote internationale druk”.[(c)Waterkant.Net/2012]
Ravi Sohansingh, oudste zoon van de in december 1982 onder het bewind van Bouterse vermoorde ondernemer Robby Sohansingh
FOTO: Ravi Sohansingh bij gedenksteen 8 Decembermoorden en herdenking in Suriname.

Bekijk ook:

71 REACTIES

 1. Dit hadden ze allang moeten aanpakken, maar de wereld en vooral het westen is hypocriet als het gaat om gerechtigheid, daarom heeft deze regering mijn steun.

  Suriname zit allang. Niet meer te wachten op het zogenaamde rechtvaardige hulp van Nederland dat al ongeveer 30 jaar duurt.

  Kijk wat er met Gaddafi is gebeurt ! Alleen maar om eigen en olie belang treed het westen op.

  Kijk naar Syrie waar meer dan 10.000 mensen zijn omgekomen door zinloos geweld van beide kanten.

  Kijk naar Z-Afrika het verzoeningsproces waar vele blanke moordenaars vrijuit zijn gegaan.

  En niet te vergeten de Slavernij Nederland Suriname ! Nederland met zijn dubbele moraal.

  Wat Rutte zijn uitspraken betreft “Suriname zal het merken” !

  Rutte Suriname merkt het al 30 jaar en om niet te vergeten Suriname merkt het al 300 jaar.

  We hebben jullie niet meer nodig, maar jullie zullen ons nodig hebben.

  Suriname zoekt geen problemen, maar als men problemen wilt met Suriname dan zeg ik:

  Kolonialisme is voorbij en in Suriname en zeker ook in Nederland zijn wij waakzaam.

  Een waarschuwing aan diegenen die denken ons de les voor te lezen.

  GrongTapu Takru !!!

  Vrede op aarde.


  Maak melding

 2. Juist ja. Internationale druk, daarom ben ook ik blij dat de wet is aangenomen.
  Een onomstotelijk bewijs dat Sur. geleid word door een criminele organisatie, die alleen door buitenlandse druk, en verzet vanuit de groep integere Suris in Suriname ontbonden kan worden.
  Werk aan de winkel voor Den Haag Washington en Brussel.
  Uri en Mark zet em op…………


  Maak melding

 3. Afrikaanse Kakkerlak: ga terug onder de steen waar je weer onder vandaan komt. Suriname en jou president zijn de risee van de beschaafde wereld. Bouterse zijn DNA slaafjes krijgen de rekening snel gepresenteerd van deze corrupte poppenkast die amnestiewet heet. Ga maar weer je enige troef ( slavernijverleden) uitspelen om je eigen lafhartigheid te compenseren. Jou president en jou land staat vanaf gisteren bekend als de ultieme corrupte bananenrepubliek waar alles en iedereen te koop is. Wees daar maar trots op!


  Maak melding

 4. Afrikaanse Kakkerlak: komt natuurlijk weer aan het einde met de bekende NDP dreigement “Kolonialisme is voorbij en in Suriname en zeker ook in Nederland zijn wij waakzaam.

  Een waarschuwing aan diegenen die denken ons de les voor te lezen”

  Laffe hond!


  Maak melding

 5. volkomen met je eens Afrikaanse Leeuw. En laat ze uitleg geven over de moorden op vrouwen en kinderen die in Papoea Nieuw Guinea zijn gepleegd. Dat proberen ze in de Doofpot te gooien enhet vingertje wijzen naar Su. Hypocrisie ten top


  Maak melding

 6. Men doet constant alsof maar 15 mensen in de jaren ’80 door militair en of contra militair geweld zijn gedood.
  Mensen laten wij eerlijk zijn en gaan voor de toekomst van Su.


  Maak melding

 7. De reactie van die domme achterlijke leeuw laat zien dat ze allemaal een stelletje domme en achterlijke paarse varkens zijn. dit is het enige wat kwijt wil over de recht van die paarse varkens van de NDP die Suriname de achteruitgang in duwen met hun dom achterlijk eigenwijze slavernij syndroom.


  Maak melding

 8. ok, dubbele moraal dus, goed punt. Maar wat is je échte punt? Amnestie goed voor Suriname of niet goed?

  Overigens is er zeker hulp geweest vanuit nederland:
  “Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft op verzoek van de vaste commissie Buitenlandse Zaken uitgezocht wat er is gedaan met het geld dat Nederland aan Suriname heeft uitgekeerd als ‘officiële ontwikkelingshulp’. In een brief vertelt hij de Kamer dat de toegezegde 1,59 miljard euro bijna is geïnvesteerd en dat de hulp in 2015 stopt.

  Toen Suriname in 1975 onafhankelijk werd, heeft de Nederlandse regering toegezegd bij te dragen aan de groei en welvaart van het land. Daarvoor is toen een bedrag van omgerekend 1,59 miljard euro beschikbaar gesteld.

  Knapen schrijft in zijn brief dat uit eerdere rapporten bleek dat het geld dat Nederland tussen 1975 en 2000 overmaakte onvoldoende heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Suriname. Volgens de Staatssecretaris is de samenwerking sinds 2000 sterk verbeterd: “De relatie tussen beide landen bewoog zich van donor-ontvanger in de richting van een zakelijkere samenwerking tussen partners.”

  Tot 2008 gaf Suriname het toegezegde geld van Nederland slechts mondjesmaat uit. Afspraken hierover tussen de ministeries van ontwikkelingshulp in Nederland en Suriname veranderden dat. Er werd een langtermijnprogramma opgesteld voor de sectoren onderwijs, gezondheidszorg, landbouw, milieu (inclusief water), huisvesting en goed bestuur.

  Knapen deelt in zijn brief mee dat 98 procent van dat geld naar de Surinaamse overheid is overgemaakt en geeft een overzicht van waar het aan is besteed. Zo zijn de haven en het nationale vliegveld gerehabiliteerd, zijn er nieuwe dijken aangelegd, is er een Radio Therapeutisch Centrum geopend, is de kathedraal gerenoveerd en zijn de schulden aan Brazilië afgelost.

  De meeste programma’s zijn ondertussen afgerond. Het laatste programma ‘Beheer en Toezicht staatsfinanciën’ loopt in de zomer van 2013 af. Suriname zal nog tot 2015 geld van Nederland ontvangen, maar die inkomsten lopen snel terug. In 2012 zal er 12,3 miljoen euro overgemaakt worden, in 2013 6 miljoen en in 2014 en 2015 een restbedrag van 0,05 miljoen.”

  Na deze wet, deze controversiele stap van de politiek, weet ik het niet meer, zou dit positieve gevolgen hebben?? ik denk het niet en ik vrees met grote vrezen voor de mensen in Suriname…

  Sterkte de komende jaren.


  Maak melding

 9. Er zijn mensen die zo maar uit hun nek kraaien,wij hebben geen hulp nodig,wij kunnen dit en dat,voorlopig staan de mensen weer in de rij voor voedsel.Sterker nog,het zijn blanken die de kinderopvang doen,bejaarde tehuizen helpen,alsook een hele ploeg van artsen uit maastricht.Deze amnestie-wet geeft aan hoe corruptde surinaamse politiek is.Hier is er met geld gestrooid.Kijk eens naar die ronny-brunsie zielig,triest,een rover die nu zij aan zij loopt met de president,de moordenaar,die alles precies vooraf had klaar-gezet.Voor hen die het zo prachtig vinden en ook eens zijn,hier een prachtig advies.Wanneer je met vakantie bent in suriname,moet je niet de binnenstad in,met het geld dat je hier van sociale-dienst ontvangt,maar ga eens kijken op het platte land,de districten,waar kinderen armoede lijden.Nergens ter wereld heeft een militair gescoord,oftewel een land welvarend gemaakt,het was altijd moord en brand.Het zand dat deze moordenaar heeft gestrooid in de ogen van die domme surinamers,zal zorgen dat ze keistenen met spinazie zullen vreten,zoals mijn leraar(meneer sweet,paulusschool..1969) dat altijd zei als je te laat was met je huiswerk,enz..Het stuk recht en waarheid maken vrij,in ons volkslied,kan men doorkrassen.Als je buurjongen of neefje,of familie-lid drugs gebruikt en of verkoop dan spreekt men schande,of worden ze geweerd,maar nu staat men te juichen voor hun president,ooit veroordeeld,voor drugs .Dit is letterlijk te gek voor woorden,dat dit kan gebeuren,maar ja,het is voor mij geen verrassing,in het verleden heeft de surinamer ook laten blijken dat ze erin trappen,als iemand zoete praatje,s verkoop.HOE,kan in gods,naam(als die bestaat)een rasechte surinamer in hart en nieren,zijn broeders die nu op het kerkhof liggen dit aandoen,triest,treurig,alweer een zwarte bladzijde in ons geschiedenis-boekje.Altijd zeuren,over de slavernij,en de ellende die de blanken hebben aan gedaan,en nu..een zwarte zelf vermoord meerdere broeders,en dat vinden we gewoon normaal,ja…geld he,daarmee kan je surinamer blij maken,kun je alles bij hun.Ooit ,en onthoudt dit goed,zal deze man,die machts-belust is,jullie die hem zo loven en prijzen,zijn ware aard laten zien.


  Maak melding

 10. Ik zag liever GERECHTIGHEID dan wat anders.De moordenaars moeten hun straf krijgen. Er restten toch nog maar enkele maanden.Ik kan NOOIT blij zijn
  met de amnestiewet. Bij aanvaarding van hun ambt hadden de assembleeleden met de hand op de Bijbel, Geeta, Koran etc t.o.v. hun geestelijke leider gezworen trouw te zijn aan de grondwet.


  Maak melding

 11. Wat een zwarte dag voor ons geliefd Suriname! Dit was toch echt de gelezen kans om te bewijzen dat Suriname als zelfstandig land functioneerd en meeteld in de beschaafde wereld. Deze amnestiewet gooit het land weer terug naar de jaren tachtig en zal op de lange termijn alleen maar voor meer onrusten zorgen. Praten over en de vergelijking maken met het koloniaal verleden is in deze kwestie echt ongepast en geeft alleen een gebrek aan intelligentie weer. Suriname is nu al geruime tijd een zelfstandige natie en moet ook als zodanig functioneren. In goede en slechte tijden zullen beslissingen moeten worden genomen die recht doen aan wat op dat moment actueel is. De regering moet zn verantwoordelijkheid nemen en niet als een loops hondje achter deze boef aanlopen.
  Ik wens het beste voor Suriname en bid dat er toch gerechtigheid zal zijn voor het land, de slachtoffers en de na-bestaanden.


  Maak melding

 12. Deze wet is een belediging voor diegenen die zijn vermoord in december 1982 en hun families, en verdiept de geschiedenis van straffeloosheid in Suriname.

  Het land is het aan zijn bevolking en volgens internationaal recht verplicht onderzoek en vervolging ! De rechtzaak moet gewoon door gaan en de uitspraak moet komen!!!!!

  Bouterse en zijn matie`s zijn een beleding vóór de gehele internationale gemeenschap !!!

  Vandaag is een dag om te rouwen .

  Sentencing proceedings must take place in open court and discussions must …

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 13. Beste wikkiLeaks: Spong zei het goed tijdens uitzending van DWDD: “Suriname is een roversnest en boevenbende”

  En daar is alle mee gezegd,


  Maak melding

 14. Tja, wiki, gekke henkie en consorten, zo wordt jullie bedrog steen voor steen gelochenstraft. Nog even en jullie doen er niet meer toe. Dit heet elimineren van gespuis


  Maak melding

 15. @afrikaanseleeuw boy you are full with crap.Het gaat hier om een jongen wiens vader is genakt door de brutaliteit van bouterse,die daarna ook al zijn verwoven bezittingen afpakt en geeft aan zijn billenlikkers.Als je bouterse zo aanbid kan je net zo goed de duivel aanbidden kan je als zijn kontelikker samen met hem naar de hel.Jij bent echt off topic.


  Maak melding

 16. Donderdag 5 april 2012 om 18:05 uur, door vleermuis domme kortzichtige zwarte piet,

  Hoe is het nou gekomen dat Suriname nooit zich heeft kunnen ontwikkelen tot een economisch stabiel land ?

  Nederland is hier hoofd schuldige van door maar te nemen, maar niet te bouwen in tijde van koloniaalbewind.

  Zelfs ik heb als klein jongen geld overgemaakt voor familie in Suriname.

  Hoe komt dit ?

  De Hollandse botcot heeft hier voor gezorgd.

  Dat mensen in de rij moeten staan voor hun eerste levensbehoefte komt voort uit de economische Hollandse boycot.
  Vindt je heg


  Maak melding

 17. Donderdag 5 april 2012 om 18:05 uur, door vleermuis domme kortzichtige zwarte piet,

  Hoe is het nou gekomen dat Suriname nooit zich heeft kunnen ontwikkelen tot een economisch stabiel land ?

  Nederland is hier hoofd schuldige van door maar te nemen, maar niet te bouwen in tijde van koloniaalbewind.

  Zelfs ik heb als klein jongen geld overgemaakt voor familie in Suriname.

  Hoe komt dit ?

  De Hollandse boycot is hier de oorzaak van.

  Dat mensen in de rij moeten staan voor hun eerste levensbehoefte komt voort uit de economische Hollandse boycot.

  Vindt je het niet raar dat zoveel Surinamers gekozen hebben voor een andere koers om te proberen te komen uit deze isolement ?

  Is het niet de Surinaamse bevolking zijn goed recht om niet meer te willen bedelen bij de Hollanders ?

  Vinden jullie je zelf niet een stel egoisten die enkelt denken aan de 15 vermoorde personen terwijl een heel land met bevolking hierdoor aan de bedelstaf is geraakt ?

  Dan heb je hier op dit forum een gevluchte (bootvluchteling) Hollandse sinterkaasje de TBS patient die hier zogenaamd zijn Hollandse know how probeert te verkondigen.

  Gekke henkie ik heb het hier over jou ja. Je weet niks over ons echte Surinamers die al 30 jaar de ontberingen proberen te trotseren.

  Ga je hoofd een beetje nat maken met water, wellicht helpt dat je jou denkwijze te corrigeren.

  Jullie denkwijze:
  Nemen jullie een keer een kijkje in de spiegel en zeg tegen je zelf “Ik schaam me voor de manier hoe ik denk en spreek over Suriname. Ik ben geen Surinamer althans ik ken de geschiedenis niet van Suriname die ik trouwens ook niet wil kennen. Ik vindt mij zelf belangrijker dan de Surinaamse bevolking en het welzijn van het land”.

  GrongTapu Takru !!


  Maak melding

 18. Vleermuis,wat ben jij een hele vieze vuile smerig mannetje.Ik ken jou uit het verleden dus ik trap niet in je shit, maar ja,sorry dat ik het zeggen moet want ik heb ook Hindostaanse vrienden je bent een koelie die niet te vertrouwen is zoals vele blakamangs bah.


  Maak melding

 19. Donderdag 5 april 2012 om 15:34 uur, door Afrikaanse Leeuw
  Dit hadden ze allang moeten aanpakken, maar de wereld en vooral het westen is hypocriet als het gaat om gerechtigheid, daarom heeft deze regering mijn steun.

  Suriname zit allang. Niet meer te wachten op het zogenaamde rechtvaardige hulp van Nederland dat al ongeveer 30 jaar duurt.

  Kijk wat er met Gaddafi is gebeurt ! Alleen maar om eigen en olie belang treed het westen op.

  Kijk naar Syrie waar meer dan 10.000 mensen zijn omgekomen door zinloos geweld van beide kanten.

  Kijk naar Z-Afrika het verzoeningsproces waar vele blanke moordenaars vrijuit zijn gegaan.

  En niet te vergeten de Slavernij Nederland Suriname ! Nederland met zijn dubbele moraal.

  Wat Rutte zijn uitspraken betreft “Suriname zal het merken” !

  Rutte Suriname merkt het al 30 jaar en om niet te vergeten Suriname merkt het al 300 jaar.

  We hebben jullie niet meer nodig, maar jullie zullen ons nodig hebben.

  Suriname zoekt geen problemen, maar als men problemen wilt met Suriname dan zeg ik:

  Kolonialisme is voorbij en in Suriname en zeker ook in Nederland zijn wij waakzaam.

  Een waarschuwing aan diegenen die denken ons de les voor te lezen.

  GrongTapu Takru !!!

  Vrede op aarde.


  Maak melding

 20. “I love SU”

  Ik vind dat de t-shirts in Suriname met de tekst “I love SU’ verboden moeten worden. Surinamers houden niet echt van hun land. Ze houden alleen van zichzelf en van hun portemonnee. Bouterse teert nog steeds op zijn tientallen verkiezingsbeloften ( 18.000 huizen, rijen investeerders, welvaart voor de armen, laptops voor de kids) waarvan hij er nog niet één is nagekomen. De enige reden waarvoor hij president is geworden is om zichzelf amnestie te gevem. Hij heeft 33 jaar het Surinaamse volk voorgelogen. En nu hij dreigt veroordeeld te worden komt er binnen 8 dagen een wet door het parlement waar het DNA normaal jaren over doet. Een paar dagen voor het einde van het strafproces. Wat een farce! Suriname is definitief corrupt roversnest: nog minder dan een bananenrepubliek.


  Maak melding

 21. Ravi, je woorden zijn meer als duidelijk. alleen de mensen zoals jij, en veel anderen die denken dat er ooit iets gaat gebeuren met het gedoe rond 8 dec 82
  dat mensen in de lik komen of wat dan ook, ik denk zelf we zijn dertig jaar verder en blijf erbij toen ,ja toen na 8 dec 82, had het mes erin gemoeten, en dan kan er van alles worden bijgehaald van ja maar en weet ik veel, ma a latti now, want nu spelen anderen zaken en nogmaals de rechters en anderen eromheen ,gaan ook niets doen, de komende week verwacht ik geen vuurwerk bij een eventuele uitspraak


  Maak melding

 22. Mensen willen grotere internationale druk.?? waar moeten we dan aan denken? sancties tegen het land?? K vind t allemaal prachtig hoor begrijp me niet verkeerd.. Maar waarom moet het volk van Suriname onder dit leiden?? De geschiedenis heeft inmiddels al bewezen dat deze gezichten(coalitie en opositie) niet zo 1,2,3 vertrekken. Waarschijnlijk hebben ze iets te verdedigen of wat.. Maar wat betekend dit vooral voor het volk van Suriname die niets met deze kwestie te maken heb gehad?? Gaan we echt zo ver dat t ons niet uitmaakt?? In weze ga je dan ook over lijken,en ben je geen haar beter. Sancties tegen Suriname betekend dat de mensen geen resorces zullen krijgen… kunnen simpele dingen zijn aan levensbehoeftes en alles.. Ik denk dat we met zn allen heel goed moeten nadenken voor we over buitenlandse inmenging gaan praten.


  Maak melding

 23. Wet!

  Het zichzelf toeeigenen van andermans eigendom nadat je die vermoord hebt is strafbaar bij de Wet. Maar omdat deze griezels buiten de Wet opereren wordt hen dat mogelijk gemaakt en dat wordt nog ondersteund door een deel van het Surinaamse volk. Ze zien paars van corruptie en hebben alleen oog voor eigen belang.
  Een volk dat dit soort zaken goed vindt is HELER, nog erger dan de steler.

  De gevolgen die het aannemen van deze amnestiewet voor Suriname zal hebben gaat men niet zien, maar wel voelen.


  Maak melding

 24. Laten we een keertje eerlijk zijn.Een land kan niet opgebouwd worden op verdriet van vele mensen.Of willen we lijken van slachtoffers als fundament gebruiken.Als dat de bedoeling is dan gaat de ene hand de ander tegenwerken.Steeds gaat er de ene op staan tegen de ander.En zelfs de kosmos gaat zo een land tegenwerken en de ene ramp na andere op laten neerdalen.Er is veel verdriet en Ruth Wijdenbosch is niet volledig geweest in het opnoemen van de namen.Niemand kan volledig zijn als er zoveel vermisten nog zijn.Deze wolk van doden en vermisten gaat boven Sur. blijven hangen tot er gerechtigheid is geschied.De enige die gaan gedijen in Sur.zijn de kakkerlakken en de werk schuwen.Mark my words zei misiekaka.De gevangenissen zullen floreren en opstanden zullen er plaats vinden.

  Cobie.


  Maak melding

 25. Wijze woorden dhr. Ravi, ik leef met u en alle familie’s van de 16 overledenen mee.
  Deze famlie’s hebben jaren en nog wel jaren in verdriet en met pijn wrok in hun harten moeten leven.
  Dat iedereen gerechtigheid op zijn plek zou vinden klopt..
  Maar, het heeft nu zoveel jaren lang op zich laten wachten, en is tot op heden nog niet respectvol afgerond.

  Overal in de wereld heb je oneerlijke, onoprechte mensen wonen. Mensen die anderen graag willen pijnigen, wie doet er wat aan?? Eigenlijk niemand, want we kunnen met gerechtigheid onze geliefden niet meer terug halen.
  Nu wij allen hierbij betrokken zijn, en ik het eens ben met dhr. Ravi ..leven met een dubbel gevoel, kan ik mij hierin vinden.
  Wat rest er nog voor een ieder, om ook de mensen die schuld hebben aan de moorden. Nu zich te kunnen bewijzen en iets voor ons als surinamers kan doen waar wij in het heden een beter suriname kunnen hebben.
  Het gevoel de daad te hebben begaan, is al zwaar genoeg voor de personen die de moorden op hun geweten hebben..
  Wij als oprechte surinamers, zouden juist samen de krachten met elkaar moeten zich binden. Zodat we morgen en de komende jaren een beter suriname kunnen hebben.
  Waarom, zouden wij met z’n allen moeten kiezen voor rechtvaardigheid, en wij onze geliefden niet terug kunnen halen hiermee.
  Ik wens alle nabestaanden van de slachoffers heel veel wijsheid en sterkte. Gezien de schuldige mensen van de daad op 08 dec 1982, ook wel mensen met gevoelens zijn. Zij hebben al die jaren ook in onrust geleefd..
  De bijbel heeft ons allen geleerd, geen kwaad met kwaad vergelden.
  Als wij elkaar kunnen vergeven voor onze fouten, begint het dan ook eerst bij jezelf..
  Dhr. Ravi, u leeft met dubbele gevoelens, en u bent een van de getroffende familieleden die een geliefde heeft kwijtgeraakt.
  Ik wens u veel wijsheid en sterkte, en dat u het gebeuren een goede plek kunt geven voor uw verdere leven.
  Uw vader dhr. Sohansingh, was een bekende in de surinaamse samenleving, die velen geholpen heeft. Laat het een trots zijn voor uw verdere leven.
  Ik wens u nogmaals en alle andere getroffende familie’s en naasten heel veel sterkte..
  Laten we elkaar vergeven, en proberen te leven met het heden.
  Het liefst zouden we al onze geliefden terug willen halen, maar helaas is dat het enige waar wij geen macht over hebben.
  Wat wij gezamelijk kunnen doen is ons hart reinigen en elkaar vergeven.
  Zodat wij allen ooit eens terug kunnen keren naar ons mooi suriname.

  Uit respect voor alle nabestaanden, ik kan en heb heel veel begrip voor uw pijn, verdriet en boosheid.
  Maar, zoals dhr. Ravi geschreven heeft leeft met een dubbelgevoel is zeer zeker op zijn plaats…

  Sterkte … iedereen … De tijd zal ons leren waar, dit wat wij nu mee maken goed voor is.
  Be strong ..all…

  I still love my country…. Surinam…
  A beautiful country, with a lot of culture


  Maak melding

 26. En waar wonen jullie allemaal? In Suriname? Werken jullie hard v het land en helpen jullie mee deze op te bouwen? Of zitten jullie in de verzogende staat Nederland commentaar te leveren. De regering zit daar dank zij het volk van Suriname. Zij hebben gekozen voor deze situatie. Zijn ze massaal op straat gegaan om te protesteren tegen de amnestiewet? Neen! Wie zijn wij met onze Hollandse paspoorten om te oordelen en te veroordelen. Is het volk opgestaan zoals onze broeders in Egypte, Syrie, Libie? De werkelijke macht ligt bij t volk. Het is voor Suriname vallen en opstaan.Uit iedere ervaring moet geleerd worden. Ik hoop dt dit een les is v Suriname.

  En aan de nabestaanden: Er is een almachtige en hij bepaalt wanneer de tijd rijp is om te straffen. En gestraft zullen ze worden. Het zijn ook maar mensen met een geweten. En ik ben er zeker van dat ze door kwelling worden achtervolgd. Je volk voorliegen is wat anders, maar je kinderen en kleinkinderen, je moeder, vader in de ogen te moeten kijken en te zeggen dat het allemaal niet waar is waar je van beschuldigd wordt…..


  Maak melding

 27. afrikaanse leeuw, zo noem jij jezelf no…wel jongen eet me mars en neem een duik in een bad zoutzuur.
  Waar vreet jij van…wel laat me denken…van die uitkerings euro`s en geen srd..stom rund..als het hier in nerderland jouw niet bevalt rot toch op…neem de eerste slm vlucht en rot op naar die moordenaars..en ga desnoods als booler spelen…toyboy…


  Maak melding

 28. Het is Nederland zijn schuld dat Suriname zich nooit heeft kunnen ontwikkelen, deze belachelijke uitspraak kan alleen van figuren komen met een waterhoofd.
  Suriname staat nu in alle opzichten slechter voor dan toen wij nog niet onafhankelijk waren.
  Vanaf 25 feb 1980 is Suriname in stroomversnelling van achteruitgang,moreel verval, dictatuur terecht gekomen.


  Maak melding

 29. Vrijdag 6 april 2012 om 16:44 uur, door Gilvy zwarte pietje,

  Je hebt geen ruggegraat, je kunt niet spreken, je bent een nul. Ga nou maar eens lekker leren hoe je zonder te schelden met mensen kunt spreken, dan zullen sommigen jou een beetje serieus nemen.

  Het is voor jullie soort afgelopen.

  Enmocht President Bouterse toch worden veroordeeld, dan zij het zo, maar wij NDP zijn er en zullen er blijven.

  Als holland nou zo goed voor je is dan blijf toch lekker daar en ga PVV stemmen.

  En bemoei niet met ons Surinamers en ons land Suriname. De mensen aldaar lossen het linksom of rechtsom wel op.

  Aardappel !!


  Maak melding

 30. Vrijdag 6 april 2012 om 16:44 uur, door Gilvy zwarte pietje,

  Oja,

  Ik hou van Holland, landje aan de Zuiderzee
  Een stukje Holland draag ik in m’n hart steeds mee
  Daar waar die molens draaien in hun forse kracht
  En waar de bollen bloeien in hun schoonste pracht
  Ik hou van Holland, met je bossen en je hei
  Jouw blonde duinen in een bonte rij
  Op heel dees grote aard, al ben ‘k van huis en haard
  Is het kleine Holland mij ’t meeste waard

  Holland, met je koetjes en je weiden
  Ik mag jou zo gaarne leiden
  Met je molens aan de vliet
  Holland, al trek ik naar vreemde stranden
  En doorkruis ik alle landen
  Jou vergeten doe ik niet

  Aardappel !!!


  Maak melding

 31. Beste Surinamers,

  jullie kunnen wel boos zijn op de afrikaanse leeuw (5 april) maar hij probeert wel aan te geven dat deze december moorden nooit waren gelukt als dit nooit door een externe macht werd gecoordineerd. Ik wil hiermee zeggen dat er daadwerkelijk hulp uit Nederland is geweest alleen zal men dit ten alle tijde bestrijden en ontkennen. Kijk maar eens naar de nieuwsbeelden van de december moorden.
  Let wel ik ben absoluut geen Bouterse fan maar waarom is Bouterse linea rectra terug in het vliegtuig gezet terwijl Bouterse wel op luchthaven schiphol aanwezig was. De Hollandse regering scheet en schijt nog steeds in hun broek. Bouterse is door de Nederlandse regering begeleid in zijn optreden gedurende coup. Met alle respect maar deze sportinstructeur heeft toch niet de capaciteit om dit alleen te kunnen. Wat ik wel weet is dat deze persoon uitermate briljant is in georganiseerde misdaad.

  conclusie: de afrikaanse leeuw geeft delen aan die de pijn zullen doen maar het is wel een gedeeltelijke waarheid. Onze blanke broeders zitten meestal maar op een ding en dat is zoveel mogelijk binnenhalen over de rug van een ander. En iemand die dit ontkent is nog steeds aan het slapen.
  bijv. waarom is Karzai president van Afghanistan. Deze persoon is een van de balangerijkste TOP personen geweest van de OPEC. Karzai moet zorgen dat afghanistan zekerheid kan geven dat olietransport over dit gebied mogelijk is.

  Wat afrikaanse leeuw 6 april allemaal schrijft is bagger en nonsens. Hij is nu echt de wegkwijt en moet van de lijm afblijven zou ik zeggen.

  Voor iedereen lees aub ook geschiedenis van Suriname. Ik ben er nu vaak mee bezig en praat maar eens met de oudtjes! deze weten wel wat er mis is in dit land.

  Nogmaals ik vind dat Bouterse de bak in mag maar ik vind ook de personen die dit vanuit het buitenland hebben geiniteerd ook gestraft moeten worden.
  Daarom praat ik over Bouterse incl. Kornuiten.

  Sranang people veel sterkte komende tijd in deze woelige tijden.

  grtn Pietpaniek


  Maak melding

 32. Piet Paniek,
  Dan zijn die misdaden en landverraad van Bouterse te vergelijken met wat de REDIMUSU deden toch.Of hebben jullie weer een andere geschiedvervalsing nodig om deze harteloze monster vrij te pleiten.


  Maak melding

 33. piet paniek:

  ” 0nze blanke broeders zitten meestal maar op een ding en dat is zoveel mogelijk binnenhalen over de rug van een ander. En iemand die dit ontkent is nog steeds aan het slapen”

  En waar zijn onze ‘zwarte broeders’ op uit…… Ik ben benieuwd naar je antwoord…..


  Maak melding

 34. Afrikaanse Leeuw: “Het is voor jullie soort afgelopen”

  En het probleem is dat het voor “jouw soort” nooit begonnen is……….


  Maak melding

 35. Vrijdag 6 april 2012 om 23:22 uur, door piet paniek,

  Mijn bloed is zuiver, dus geen drugs, geen lijm, geen alcohol of wat dan ook.

  Mijn opmerking “Jullie denkwijze”, dit is gewoon een feit gezien de opmerkingen van een wikileaks, whome, gilvy etc. de zwarte pieten en helaas een gekke henkie sinterkaasje die onder ons Surinamers een hoop nonsens versprijt.

  En wat betreft de rest van mijn teksten “het zijn gewoon de feiten” dat mensen zoals hier boven niet graag horen.


  Maak melding

 36. Vrijdag 6 april 2012 om 08:33 uur, door Gekke henkie schrijft:

  “I love SU”

  Ik vind dat de t-shirts in Suriname met de tekst “I love SU’ verboden moeten worden. Surinamers houden niet echt van hun land. Ze houden alleen van zichzelf en van hun portemonnee. Bouterse teert nog steeds op zijn tientallen verkiezingsbeloften ( 18.000 huizen, rijen investeerders, welvaart voor de armen, laptops voor de kids) waarvan hij er nog niet één is nagekomen. De enige reden waarvoor hij president is geworden is om zichzelf amnestie te gevem. Hij heeft 33 jaar het Surinaamse volk voorgelogen. En nu hij dreigt veroordeeld te worden komt er binnen 8 dagen een wet door het parlement waar het DNA normaal jaren over doet. Een paar dagen voor het einde van het strafproces. Wat een farce! Suriname is definitief corrupt roversnest: nog minder dan een bananenrepubliek.

  Afrikaanse Leeuw schrijft:

  Gekke henkie,

  Als het nou werkelijk zo is volgens jou schrijven, koop dan een ticket naar NL en bemoei je niet meer met Suriname en de mensen die je zo neerzet.

  Wellicht genees je een beetje van die ziekte die je in NL hebt opgebouwd.

  Intussen maak je hoofd een beetje nat met koud water.


  Maak melding

 37. @Afrikaanse Leeuw

  Ik ondersteun je reacties. Suriname heeft genoeg van redimusu’s en geblaat uit het buitenland. Hun rol is nu uitgespeeld en ze kunnen dat moeilijk verwerken. De chantage is nu afgelopen en Suriname kan haar blik eindelijk op de toekomst richten. Er is geen plaats meer voor haat en wraakzucht.


  Maak melding

 38. Vrijdag 6 april 2012 om 11:03 uur, door waarnemer zwarte piet schrijft,

  Ik schaam me voor Suriname

  Zwarte Afrikaanse Leeuw schrijft,

  Wie in Godsnaam ben jij ??

  Blijf toch lekker bemoeien met je Holland in Holland en ga stemmen op je PVV.

  Bounty !


  Maak melding

 39. Lees telegraaf:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11870845/___Surinamers_moeten_verzoenen___.html

  Laat de EU eerst maar eens komen met dat weg gedrukte onderwerp “Nederland Suriname slavernij”, want al deze ellende is voort gekomen uit de achter liggende gedachte bij vele Surinamers “geen excuses van Nederland over de slavernij verleden” en het geld ook voor de EU.

  De donkere bladzijden in de geschiedenis van NL die ze nu met een programma van Dafpne Bunskoek romantiseren.

  Werkelijk een schandelijke programma.

  Mijn voorouders hebben er niet om gevraagd slaaf te worden en vrijwillig te werken voor de Hollander.

  Zo kun je ook een romantisch verhaal neer zetten over de “Joden vervolging”.

  De EU moet niet komen(na 30 jaar zogenaamde Koni actie) met hun zogenaamde verzoeningsadvies, want mochten er gekke dingen gaan gebeuren met mijn of in mijn land Suriname, dan zorg ik er zelf hoogs persoonlijk voor dat de popen over dezé planeet werkelijk en echt gaan dansen.

  Suriname lost zelf zijn problemen op en daar hebben we geen advies van een EU voor nodig. En mocht de EU nu toch wel bereid zijn President Bouterse in hun landen te ontvangen en te respecteren, dan hebben ze geleerd van hun fouten.

  Het is Suriname die dit idee van verzoening hebben geopperd en niet de EU.

  De vraag is waar ineens deze aandacht van de EU ?

  Is het de opmerking van die bananenschil Rutte “Suriname zal het wel merken” !!!

  Deze opmerking van Rutte is misplaatst en echt onbeschoft richting de Surinaamse bevolking ongeachte welke partij de Surinamers gestemd hebben.

  Wel het is nog niet uit de hand gelopen, maar als NL niet met een constructievere houding komt, dan zal de relatie tussen beide landen alleen maar meer verslechteren.

  En ergens kan ik NL zijn denkwijze begrijpen over President Bouterse, maar ze moeten toegeven door alle tegen werkingen dat de President het echt beter doet in vergelijking met de vorige regeringen.

  In werkelijkheid gunnen ze het President Bouterse en zeker Suriname niet, omdat de verkiezingsuitslag heeft aangegeven dat Suriname helemaal klaar is met de leugen achtige houding van NL.

  Paniek in de EU.

  Deze NL regeringscombinatie is werkelijk te vergelijken met familie “Flodder”. Kijk hoe ze over die Polen spreken. Ik scheer niet alle Polen of Marocs of wat dan ook over een kam. Deze mensen hebben echt hulp nodig. PVV idioten.

  GrongTapu Takru !!!


  Maak melding

 40. Ik hoor weer het geroffel van een apintietrom uit de verre en barre binnenlanden van donker afrika…….wat zou er aan de hand zijn?


  Maak melding

 41. @Afrikaanse Leeuw

  Ik ondersteun je reacties. Suriname heeft genoeg van redimusu’s en geblaat uit het buitenland. Hun rol is nu uitgespeeld en ze kunnen dat moeilijk verwerken. De chantage is nu afgelopen en Suriname kan haar blik eindelijk op de toekomst richten. Er is geen plaats meer voor haat en wraakzucht.

  Ik zie Betty Goede nog op Apinti-Televisie de boel opjutten.
  Waar was zij toen bij vergissing twee broers werden afgepaft? Waar was zij toen een arme sloeber uit een manjaboom werd neergenald? Ik houd het op ongerechtigheid en onvrede.


  Maak melding

 42. Beste Afrikaanse Leeuw en Anna_Z: Door types zoals jullie is Afrika een verloren continent waar hongersnood heerst, vrouwen worden verkracht, kindsoldaten worden ingezet en miljoenen Afrikanen door Afrikanen worden vermoord. Afrika was nooit wat, is nu niks en wordt ook nooit wat door de mentaliteit van de bewoners. Een mentaliteit die types zoals Afrikaanse Leeuw en Anna_Z nu in Suriname ten toon spreiden. “Ikke, ikke en de rest kan stikken”


  Maak melding

 43. En beste Anna_Zot en Afrikaanse Kakkerlak:

  In tegenstelling tot jullie die nog nooit verder zijn gekomen in hun leven dan 3de Rijweg Kwattaweg heb ik door mijn werk alle continenten van de wereld gezien. Ook Afrika. En geloof daar werd ik niet vrolijk van……….

  En Suriname is hard op weg een Afrikaans verloren land te worden. Is dat wat jullie bedoelen met “Black Power”?


  Maak melding

 44. Zondag 8 april 2012 om 09:34 uur, door Gekke henkie tarzannetje,

  Hoe bedoel je black power ? Volgens mij heb ik nooit iets geschreven over black power.

  Wat Afrika betreft de landen hebben in het verre verleden hun welvaart gekend, maar door de systematische discriminatie van de Romeinen, Joden en Arabieren kennen wij vandaag de dag het discrimineren van Afro Afrikanen en het slavernij verleden.

  Dankzij de handel in Afro Afrikaanse slaven door de blanke man en arabieren en kolonialisme (door de blanke) man hebben wij vandaag de dag deze nare naweeen van corrupte en moordende afrikaanseleiders.

  De landen hun geestelijke mentaliteit is dankzij de kolonisatoren ontwricht, omdat het in het verleden en heden een normale zaak was Afro Afrikaanse slaven te verhandelen en te verschepen buiten Afrika.

  Een lichtpuntje is dat wij haast overal terwereld terug te vinden zijn en dat hebben wij te danken aan de slaven handelaren.

  Wat Zimbabwe betreft, dit land had duizenden jaren een respectvolle handel met de Chinezen tot de blanke man langs kwam (zoek maar op er is 3 jaar geleden hier over een Engelse documentaire gemaakt).

  In China zijn de engelsen flink te keer gegaan, ze stalen technologie, vermoorden Chinese wetenschappers en staken instituten van wetenschap in brand. De Chinesen zijn bezig hun oude handels glorie in Azie, Afrika en nu de rest van de wereld te herstellen. Hier kan ik je nog meer over vertellen, maar dat doe ik wel een ander keer.

  Afrika was veel meer dan het vandaag de dag is. Er worden zelfs aanwijzingen van Afro Afrikaanse aanwezigheid in Midden en Z-Amerika (en europeanen) gevonden en wat Egypte betreft dit was gebied en gebouwd door de Afro Afrikanen. De Arabische ras is er terecht gekomen door hongersnood in Arabie en werden gastvrij ontvangen door de Afro Afrikanen. Deze Afro Afrikanen vermengden zich veel met de arabieren, maar zijn er door rascisme hebzucht verdreven.

  De Farao’s waren een soort van half bloed ras te vergelijken met Ethiopië, Sudanezen en wat je in die omgeving terug vindt. Kijk naar Akhnaton, hij was ook de aanjager van een 1 God geloof, maar werd door zijn ideeen hierover vermoord.

  Als je meer hier over wilt weten begin met “Ivan van Sertima The Pink African” de url hieronder:

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=ivan%20van%20sertima&source=web&cd=9&ved=0CCIQtwIwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DHEv7sxJ8Iec&ei=r12BT5KvJYWa1AXyybH9Bg&usg=AFQjCNFPwD9x-_k8CuWcq0oBBRcG5Rb7og&sig2=l8L3XjUpwih7uiF_YcseZQ

  No Discrimination, Because We Are All One !!!

  Zelfs jij broeder gekke henkie !!!


  Maak melding

 45. Suriname is hard op weg om alles kwijt te raken wat Nederland voor ze heeft gebouwd. Paar jaar onafhankelijk en je hebt Criminelen als staatshoofd. Toen ik zelf in Suriname was viel het me ook al op dat sinds Nederland zich minder is gaan bemoeien met Suriname het land eigenlijk geen bestaansrecht meer heeft.


  Maak melding

 46. Beste Kondremangs,
  1e slachtoffer van de KOENOE, die (OPNIEUW) over ons land is geroepen door diDiBrie en co…..
  MORO E DORO!!!!
  GOD HELPE ONS ARM VOLK…..
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA

  Advocaat Irwin Kanhai heeft geen prettige dagen meegemaakt. Toen hij donderdag zijn buitenhuis op Saramacca binnenging, merkte hij dat er ingebroken is. Zijn laptop en jachtgeweer zijn verdwenen. Tot overmaat van ramp is hij op Goede Vrijdag door zijn stier aangevallen en heeft gekneusde ribben opgelopen. Ook zijn neus is geschonden. Hij heeft verschillende hechtingen gekregen.

  “Ik denk niet dat de inbraak te maken heeft met mijn werk als advocaat of omdat ik op 13 april wil pleiten tijdens de zitting van de krijgsraad in het 8 december strafproces”, zegt Kanhai verbijtend van pijn in gesprek met Starnieuws. Kanhai is de raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse. De advocaat zegt dat de politie de daders al op het spoor is. “Ik ben elk weekend in Saramacca en heb ook een back-up file op mijn laptop over het proces”, zegt Kanhai.

  “Ik ben niet iemand die paranoia is. Er is ingebroken en mijn laptop is weg, maar ik denk niet dat dit te maken heeft met het proces”. De aanval van de stier vindt hij veel erger, want hij is daardoor uitgeschakeld dit weekend. Met de woorden “Ik heb net enkele pijnstillers ingenomen, ik heb pijn en ik ga slapen”, beëindigt Kanhai het gesprek en hangt op.


  Maak melding

 47. Paramanpinto,
  Jij bent een grote judas weet jij dat ?? nog even dan gaan jullie hulp vragen om te komen helpen bij de opbouw van Suriname NA dat Bouterse Suriname heeft vernietigd was het Nederland kwam helpen deze keer hoop ik dat Nederland jullie in de stront laat zakken.Jou president en zijn zoon hebben eigenhandig mensen vermoord,Maripa stong ,die Haitiaan geboeid en als beest achtergelaten, die twee lijfwachten van Brunswijk,Inspecteur Herman Gooding, Roy Horp, Tolud moet door gaan paramanpinto


  Maak melding

 48. @ beste Henk Molenaar en Gilvy

  Volgens mij zijn wij uitgesproken.Die leeghoofden weten nog steeds niet wat Amnesty is/betekend.Volgens hun kan je een contract gewoon opzeggen.Ze denken dat een president alles mag, dat ze onder en boven de wet staat.Dan kan alleen in REPLUBICA DEL PLATANO( PLATANO ofCAMBURES=Banaan, de taal van chavez)
  Laat ze maar doen hoor.Ze komen toch op Santo Boma terecht.Zie je dat hun kakkerlak advocaat een dubbel paasgeschenk heeft ontvangen.Dat is het werk van Christus geweest.Steve meye, praat nu dan.Zijn jullie kinderen van God.?Doen jullie het volk van God dit aan in deze periode.Hebben jullie Mgr.de Bekker belachelijk willen maken.Wel , hier hebben jullie je voorschot.Er volgt nog meer. MORO E DORO.Jezus heeft een stier en een dief gestuurd als vingerwijsje.Dit is te gek.MORO e DORO.Fijne paasdagen.God zal ons redden uit de klauwen van de duivel.

  Danitia


  Maak melding

 49. @Danitia

  Welke God bedoel je? De God van de witte man soms? Die bestaat alleen in de hoofden van de koloniaal geconditioneerden. God bestaat niet maar het staat je vrij te blijven bidden.


  Maak melding

 50. @molenaar,wikkiepikkie en consorten,

  Fa oeng dong so?
  Praten jullie een beetje over de opbouw van Suriname.
  Maar nee, net als Vene en Santhokie denken jullie de slimste van het land te zijn.
  Alleen maar 8dec.
  Er komt niets anders uit jullie bagage.
  Houd toch eens op met dat gedoe man!
  Als die andere kloten zo goed waren,waren zij nog steeds aan de macht.
  Ze hebben geen moer gedaan voor het land. NPS heeft zelf nog maar 4 zetels over.
  Vroeger waren zij de grootste partij.
  Nu wordt 8 dec. Gebruikt als politieke troef.
  Dan komt er nu ook ene Danitia , pfff.
  Tjee tjee tjee, aapje wil ook een pijpje roken. Pak maar liever een van die platanos waarover je het hebt. En maar er gretig gebruik van.
  Misschien hebben jullie ook een platanos IQ


  Maak melding

 51. door Danitia
  correctie:

  de wet staat, moet zijn =de wet staan

  dan kan, moet zijn = dat kan

  Komt ervan wanneer jij hier een hoop poep wilt neerzetten. Tee yu wani naki maskita na see pranga, “look out nanga spikri”. Velen zijn je voor geweest. De voorzienigheid komt met alles klaar. “Mind you”!


  Maak melding

 52. Paramanpinto,
  Jij bent een grote judas weet jij dat ?? nog even dan gaan jullie hulp vragen om te komen helpen bij de opbouw van Suriname NA dat Bouterse Suriname heeft vernietigd was het Nederland kwam helpen deze keer hoop ik dat Nederland jullie in de stront laat zakken.Jou president en zijn zoon hebben eigenhandig mensen vermoord,Maripa stong ,die Haitiaan geboeid en als beest achtergelaten, die twee lijfwachten van Brunswijk,Inspecteur Herman Gooding, Roy Horp, Tolud moet door gaan paramanpinto

  Je bent jou lelijke zuster op colastroop vergeten sukkel!


  Maak melding

 53. Beste Danita: Suriname gaat de ( morele, politieke en economische) richting op van donker Afrika……en jij en ik weten allemaal hoe dat komt. Kijk eens wie vooraan een bermtoespraak van Bouterse staan met hun Paarse hoedjes en vlaggetje…….De rest van Suriname is hard aan het werk om de touwtje aan elkaar te knoppen.


  Maak melding

 54. Beste Danitia,
  Dat klopt wat je zegt..kijk nu weer hoe hij het domste tak van het volk wilt manipuleren door ze spullen te beloven die in werkelijkheid niet haalbaar zijn.
  Hoe bedoel je stemvee krijgen van kijk ik leef met jullie mee ik ben (a)sociaal want de taal die ik spreek dat is het niveau dat zij begrijpen…en ik zelf ook zonder dat men het voor mij moet opschrijven…
  Deze saka..saka krijgt zijn straf wel kanhai kan er over mee praten..


  Maak melding

 55. Nederland in paniek geraakt !!!
  Alles wordt nu uit de kast gehaald !!!
  De anti-Onafhankelijk Republiek Suriname clubje generen zich niet om de kleinkind van Anton de Kom en de zoon van Sohansingh te misbruiken voor hun propaganda !!!
  Use full misbruikt , hoorde ik uit de zaal roepen .
  Hoe zouden deze gasten behandeld worden als zij erop staat dat het Koninrijk Der Nederland de Surinaamse Dossiers geopenbaard moeten worden ???

  Dat de Europese buitenlandse-chef opgeroepen had voor verzoening kan in principe maar enkel op een manier vertaald worden als ” de totale mislukking van de Nederlandse regering en complete nederlaag voor alle energie en diplamatieke druk die zij trachten te oefenen op de Europese collega’s ” !!!
  30 jaar lang leugens , destabilsatie , des-informatie’s , kapitale investeringen en intriges is genoeg geweest !!!
  Bang en angst overheerst de ex-koloninator dat de waarheden boven water komen en dat de ” Brandmeester in feite de bewuste gezochte Pyromaan blijkt te zijn ” ???
  Recht en Waarheid maken Vrij , Dossiers Suriname Vrij, NU !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning
  SRANAN SA WINI !!!
  I LOVE SU !!!


  Maak melding

 56. Nobruya ,
  Die koenoe (KUNU) is de ex-kolonisator , nobruya !!!
  Waarom verstoppen jullie ( Koninkrijk Der Nederlanden )de Surinaamse dossiers in door Holland Signaal ontworpen kluis ???
  Overheerst de angst en zijn jullie bang dat uit de vergaarde informaties kan blijken dat “de BRANDMEESTER in feite de bewuste op de opsporings-lijst gezochte PYROMAAN ” te zijn ???
  Nobruya dinky na tori bun tranga nanga no go bruya te yu yere na lates !!!
  OPO YU YEYE
  NO SAKA YU KRA !!!

  Zoete groet


  Maak melding

 57. Danitia ,
  Heden ,anno 2012 hebben jullie maar drie opties .
  Optie nr.1 – De dossiers Suriname vrijgeven
  Optie nr.2 – Frienly settlement
  Optie nr.3 – Dagvaardingen van het Pan-Amerikaanse Hof
  en het Internationaal Gerechts Hof !!!

  Danitia , spreek Zijn naam maar misbruikt Hem niet !!!
  Christus laat zich niet verleiden met duivelse praktijken .
  Het geen wat met de dhr.mr Kanhai was overkomen , was het werk des duivels , zonder-meer !!!
  Is een bewijs dat jij tot de pseudo-christenen behoort die kleine kinderen misbruikt !!!
  In deze is “in retraite “zeer gepast bij YU !!!

  Het is lente 2012 , Het Pasen en Juist
  Lams God die wegneemt de zonden van wereld , ontferm U over de verdwaalde schaapjes !!!
  Krakti nanga Soso Lobi !!!


  Maak melding

 58. Sribi-leek ,
  Jullie willen het niet snappen he ???
  Jullie zijn te groot voor HET SERVET en te klein voor HET TAFELLAKEN !!!
  Ohhhh , daar gaat jouw deurbel ; DOM DING DOM DING DOM DING DOM DING

  Wat beletten jullie om de surinaamse dossiers niet vrij te geven ???
  Bang dat de internationale gemeenschappen achter komen , dat de Brandmeester in feite de bewuste op de opsporingslijst gezochte Pyromaan blijkt te zijn ???

  STRE DE”F STRE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI


  Maak melding

 59. ” Waar de schuld is , valt het bijl van het recht ”
  Het orkestreren en doen plegen van Staatsgrepen in een bevriend(???) Staatkundig Onafhankelijk Land staat gelijk met het bedrijven/plegen Internationaal Staats Terorrisme !!!
  Tevens zijn dat schendingen van Internationale Verdragen in het algemeen en in het bijzonder grove schending van de Rechten van de Surinaamse Mens !!!
  Vervolgens zijn dat ook kwalijke en wrede verstoring van de Internatinale Rechts Orde’s in het algemeen en in het bijzonder van de Nationaal Rechts Orde van Staatkundig Onafhankelijk Republiek Suriname !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij , Dossiers Suriname Vrij , NU !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning
  SRANAN SA WINI !!!
  I LOVE SU !!!


  Maak melding

 60. Goed verhaal. Geeft ook zonne klaar aan waarom het DDB en matie steeds en nog altijd te doen is. Ze vermoorden iedereen puur en alleen uit persoonlijk gewin. De bezittingen van de slachtoffers stelen en verdelen ze.

  En dan zijn er nog steeds idioten die hem aanbidden. 😡


  Maak melding

 61. henk de MOL ,
  T-shirt met de tekst van I LOVE SU moet verboden worden .
  Dat zijn facistische trekken MOL en hoe moet de tekst het volgens jou zijn ???
  ‘NEDERLAND BLANK of EIGEN VOLK EERST’ ???
  Yo tering facist Yo .
  “Als een facist ademt ,dan liegt ie” !!!


  Maak melding

 62. Maandag 9 april 2012 om 09:30 uur, door Paraman

  “Je bent jou lelijke zuster op colastroop vergeten sukkel!”

  Dat je een 65, vijfenzestig jarige ptts’er bent, dat weten we nu onderhand wel.
  Het vriendelijk verzoek om je ordinair gedrag en straattaal ergens anders uit te leven,zoals bv dinotrash.com, of zo.

  Walgelijk stuk vreten!


  Maak melding

 63. simpele sempa, dus toch..

  Dus al die tijd is je baas gewoon een ordinaire loopjongen van Nederland geweest, de enige echte futoeboi.

  Stond de Kolonisator klaar met een zweep in geval dat…?
  Of zou hij gevierendeeld worden als hij de opdrachten niet uitvoer?
  Jij weet het, want je hebt meegeholpen, vervolgens ben je naar olland gevlucht.

  Sempa je bent nu 60 jaar oud.
  Tegen de tijd dat de dossiers worden vrijgegeven ben je 120jr, whahahahaha.

  Nooit, never, Nunca…not in this lifetime..
  begrijp je dit,
  nooit, zullen ze worden vrijgegeven.
  nu niet
  Nooit….

  En nu terug naar de orde van de dag,
  wanneer ga je terug?


  Maak melding

 64. Mevrouw Z. zegt dat God alleen bestaat in de hoofden van de koloniaal geconditioneerden. Zou de president van Surinaamse (door haar o zo bemind) dan ook koloniaal geconditioneerd zijn? Hij gelooft er tenslotte in en noemt zich zelfs een kind van God (mi na Gado p’tjien). Foei toch meneer de president.


  Maak melding

 65. Nogmaals en lees en link vooral naar het laatste gestoorde henkie:

  Zondag 8 april 2012 om 09:34 uur, door Gestoorde henkie tarzannetje,

  Hoe bedoel je black power ? Volgens mij heb ik nooit iets geschreven over black power.

  Wat Afrika betreft de landen hebben in het verre verleden hun welvaart gekend, maar door de systematische discriminatie van de Romeinen, Joden en Arabieren kennen wij vandaag de dag het discrimineren van Afro Afrikanen en het slavernij verleden.

  Dankzij de handel in Afro Afrikaanse slaven door de blanke man en arabieren en kolonialisme (door de blanke) man hebben wij vandaag de dag deze nare naweeen van corrupte en moordende afrikaanseleiders.

  De landen hun geestelijke mentaliteit is dankzij de kolonisatoren ontwricht, omdat het in het verleden en heden een normale zaak was Afro Afrikaanse slaven te verhandelen en te verschepen buiten Afrika.

  Een lichtpuntje is dat wij haast overal terwereld terug te vinden zijn en dat hebben wij te danken aan de slaven handelaren.

  Wat Zimbabwe betreft, dit land had duizenden jaren een respectvolle handel met de Chinezen tot de blanke man langs kwam (zoek maar op er is 3 jaar geleden hier over een Engelse documentaire gemaakt).

  In China zijn de engelsen flink te keer gegaan, ze stalen technologie, vermoorden Chinese wetenschappers en staken instituten van wetenschap in brand. De Chinesen zijn bezig hun oude handels glorie in Azie, Afrika en nu de rest van de wereld te herstellen. Hier kan ik je nog meer over vertellen, maar dat doe ik wel een ander keer.

  Afrika was veel meer dan het vandaag de dag is. Er worden zelfs aanwijzingen van Afro Afrikaanse aanwezigheid in Midden en Z-Amerika (en europeanen) gevonden en wat Egypte betreft dit was gebied en gebouwd door de Afro Afrikanen. De Arabische ras is er terecht gekomen door hongersnood in Arabie en werden gastvrij ontvangen door de Afro Afrikanen. Deze Afro Afrikanen vermengden zich veel met de arabieren, maar zijn er door rascisme hebzucht verdreven.

  De Farao’s waren een soort van half bloed ras te vergelijken met Ethiopië, Sudanezen en wat je in die omgeving terug vindt. Kijk naar Akhnaton, hij was ook de aanjager van een 1 God geloof, maar werd door zijn ideeen hierover vermoord.

  Als je meer hier over wilt weten begin met “Ivan van Sertima The Pink African” de url hieronder:

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=ivan%20van%20sertima&source=web&cd=9&ved=0CCIQtwIwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DHEv7sxJ8Iec&ei=r12BT5KvJYWa1AXyybH9Bg&usg=AFQjCNFPwD9x-_k8CuWcq0oBBRcG5Rb7og&sig2=l8L3XjUpwih7uiF_YcseZQ

  No Discrimination, Because We Are All One !!!

  Zelfs jij broeder gestoorde henkie !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.