Surinaamse taxichauffeur vermoord door racist

31

De Surinaamse taxichauffeur Radj Ramdin (37) uit Tilburg, werd gedood omdat zijn moordenaar “wel eens wilde weten hoe het was om een donker persoon te doden.” Dat verklaarde de 24-jarige Poolse verdachte Adrian W. gisteren voor de rechtbank in Breda, schrijft De Telegraaf.

Moordenaar Adrian W. was volgens de krant op 9 oktober 2010 specifiek op zoek naar een donkere man om te vermoorden. Dit kwam afgelopen weekend ook aan het licht in het televisieprogramma Brandpunt.

De Hindoestaanse Radj werd dood aangetroffen in een greppel in Kaatsheuvel na een taxirit met de drie Polen. De taxichauffeur was doorzeefd met zeven kogels. De officier van justitie in Breda eiste een gevangenisstraf van zestien jaar tegen de Pool. Lees verder in De Telegraaf.

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Niks nieuws onder de zon. Dit soort taferelen waren meer schering dan inslag in de vroegere kolonie-Suriname. Zo was het de gewoonste zaak van de wereld om een nieuw jachtgeweer uit te testen op een slaaf, verdachten levend te verbranden (Codjo, Mentor en Present), een mooie zwarte vrouw een borst af te zetten dan wel een huilend kindje het hoofdje voor enige ogenblikken onder water te houden (Suz. Duplessie). Het is een herhaling slechts!!!


  Maak melding

 2. Dit soort daders moeten gewoon levend gelyncht worden, maar wel in leven houden, genezen en vervolgens van voorafaan wederom beginnen!!


  Maak melding

 3. Dit moet een eyeopener zijn voor de hindustanen in NL die denken dat ze niet zwart zijn. Ik praat dan over die bounty’s. Die man heeft gewoon een “zwartje” gepakt en die om zeep geholpen. En natuurlijk geld in het nederlands rechtssysteem het enticiteitsbeginsel! Niet zomaar maakt die Jandino er grappen van, het is ook de realiteit!


  Maak melding

 4. Met etniciteitsbeginsel bedoel ik dat die witte rechters ook naar de afkomst/ras van de dader kijken en naar het slachtoffer. was het een kleurling geweest die een blanke om racistische motieven vermoord zou hebben, dan zou ik willen weten of hij ook zestien jaartjes gratis verblijf zou krijgen in de gevangenis?


  Maak melding

 5. Vraagje aan de redactie: Waarom staat hierbij dat het een Surinaamse taxi chauffeur was? Hij was toch gewoon een Nederlander, een donkere weliswaar. Dacht eerst dat de Telegraaf het zo had neergezet, maar dat heeft Waterkant zelf toegevoegd………


  Maak melding

 6. Beste rajj:”was het een kleurling geweest die een blanke om racistische motieven vermoord zou hebben, dan zou ik willen weten of hij ook zestien jaartjes gratis verblijf zou krijgen in de gevangenis?

  Even de zaak in perspectief zien: De stiefzoon van Bouterse stond na 9 jaar weer buiten na een laffe moord op een Chinees.


  Maak melding

 7. Paramanpinto,
  Jammer dat ze het niet op jou hebben getest yu fariezeer.
  Die twee politie mannen in Suriname zijn zeker ook jou vrienden waar je trots op bent lage dagu yu.


  Maak melding

 8. het is schandalig, om zo’n man 16 jaar tegen die pool te eisen, de doodstraf, is de straf die deze man verdiend, hij wist wat hij ging doen, en opsluiten kost ons alleen maar veel geld.
  schoerpioen


  Maak melding

 9. @ Henk Molenaar:

  Bouterse heeft hem persoonlijk gratie verleend. Het is een pure prive zaak tussen Bouterse en zijn pleegzoon.

  Maar bij het Nederlands rechtssysteem is het een algemene zaak dat blanke (witte) rechters, kleurlingen (zwarten) zwaarder straffen dan witte daders.

  Behalve dat ik dit en vele anderen onder ons (kleurlingen en zelfs witte figuren) allang vermoedde is het zelfs bewezen, zwart op wit!

  Google maar een maand terug in de nieuwsitems en je vind een artikel waarbij iemand onderzoek had gedaan naar de strafmaten die de rechters gebruikten als ze zagen dat de dader een kleurling was. Die werd dus logisch zwaarder gestraft aangezien hij/zij een kleurling was.


  Maak melding

 10. Hier gaat het om twee racistische klootzakken die iemand hebben vdermoord om zijn kleur.
  In de jaren 82 heeft die illegale bewind onder leiding van Desi Delano Bouterse onze landgenoten vermoord om hun mening en op 26 nov 1986 heeft opdracht gegeven om zwangere vrouwen , kleine kinderen en oudere af te slachten te moi wana.
  En die ezels onder de Surinamers belonen deze massamoordenaar met de presidentschap.


  Maak melding

 11. Droevig dit, absoluut, ik woon al heel lang in dit land en kan meepraten over racisme, heb ik zelf ondervonden huidskleur, heel bizar.
  Maar ja in Ned komt het voor en voor het eerst maakte dit mee in 1977. Nu is het nog erger geworden, en het zal zo blijven. Dit roei je niet meer uit, never nooit meer.

  Donker getinte mensen in dit land moeten echt op hun hoede zijn, zeker weten.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 12. Discriminatie en racisme komen net zo goed voor in Surimaribo, daar hoef je niet eens voor af te reizen naar Sur.. De meningen van menige posters op dit forum over de verschillende etniciteiten in Sur. spreekt boekdelen.


  Maak melding

 13. rajj: Ben jij nu echt zo dom???

  “Bouterse heeft hem persoonlijk gratie verleend. Het is een pure prive zaak tussen Bouterse en zijn pleegzoon.

  Sinds wanneer is gratie aan een moordenaar door een president va een land een pure prive zaak???

  Tegen zoveel dommigheid kan ik niet op. Case Closed.


  Maak melding

 14. En de Su orga’s in NL zwijgen. Als het andersom was zou Nederland te klein zijn en de daders zouden levenslang krijgen. In ieder geval tenminste TBS.


  Maak melding

 15. Wijze mannen en vrouwen,wat ik zo jammer vind……….

  De een noemt de ander “Dagu”(=hond, voor degene die niet weten wat het woord betekent !) en nog veel meer van dat soort uitlatingen. Natuurlijk kan je je mening geven en natuurlijk kunnen we boos worden, maar dat geeft ons niet het recht om iemand zo te noemen.Daarom denk ik dat we NOG HEEL VEEL moeten leren als zogeheten “INTELLIGENTE”-“VOLWASSEN” mensen.Ik geloof dat je beter MINDER intelligent kan zijn, EN WÉL op een “menselijker en volwassen” manier met elkaar moet leren omgaan. Ik wens een ieder die dit leest, dat hij of zij serieus hierover nadenkt want we zijn NOOIT te oud om te veranderen en te leren. Gelijk hebben heeft NIETS te maken met elkaar UITSCHELDEN.


  Maak melding

 16. Nabestaanden van de overleden Broeder en Landgenoten, bij deze wil ik u allen condoleren met het verlies van uw vader,broer,en familielid en betuig mijn diepe oprechte steun aan u allen. MOGE DE HERE GOD zijn ziel in vrede laten rusten en dat hij altijd in uw gedachten voortleven als een goed mens, zoals u hem heeft gekend.
  GOD moge u sterkte geven en troost in dit verlies. Als mede landgenoot en medemens, wil ik u dit toewensen.
  DAVID NN


  Maak melding

 17. WAKE UP peepz mensen uit het oostblok vooral russen polen roemenen en shit haten black people to the bone.In een docu van ross kemp zeggen ze we willen alle blacka s dood en weg uit ons land.Zegt ross kemp ik begrijp jullie niet er wonen niet eens black people in je land dus alle dingen die je zegt zijn bullshit.Toen stonden de iq lose met een bek vol tanden.Ey laat ze die shit in de randstad doen ik had hier nog nooit van gehoord.KANKER NAZI S IK WORD ER LOCO VAN


  Maak melding

 18. Radj Ramdin,

  Lucas 11:1-4
  Op een keer was Jezus ergens aan het bidden. Toen Hij ophield, zei één van zijn leerlingen tot Hem: “Heer, leer ons bidden, zoals Johannes het ook aan zijn leerlingen geleerd heeft.”
  Hij sprak tot hen: “Wanneer ge bidt, zegt dan:

  Onze Vader die in de hemel zijt
  Uw naam worde geheiligd
  Uw Rijk kome
  Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel
  Geef ons hede ons dagelijks brood
  En vergeef onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren
  En leid ons niet in bekoring, maar behoed ons voor het kwaad
  Want van u is het koningrijk in eeuwigheid en heerlijkheid

  Rust in vrede.

  Je bent bij God en God waakt over je families.

  Er komt een betere tijd voor jou, je familie en wanneer de tijd er is zullen zij jou weer mogen zien.

  Amen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.