Ronnie Brunswijk: “Ik ben niet tegen amnestie”

29

PARAMARIBO, 23 mrt – “Ik ben niet tegen amnestie, alleen de timing is niet goed.” Dit zegt Ronnie Brunswijk, leider van A Combinatie. De coalitiepartner moet weliswaar nog beslissen wat te doen. Volgens Brunswijk gebeurt dit nog voor de openbare vergadering van het parlement. Dan zal beslist worden over steun aan het wetsvoorstel over amnestie voor de decembermoorden. Zover is het nog niet.

De leiders van de uit drie partijen bestaande combinatie moeten nog bijeenkomen. “We hebben in elk geval toestemming van onze achterban om naar eigen inzicht te handelen”, zegt Brunswijk. Die toestemming viel op Drietabiki, de hoofdplaats van de stam der Aucaners. Tijdens een vergadering met plaatselijke leiders is het besluit over amnestie overgelaten aan de politici. “Jullie zijn wijs genoeg om te doen wat je moet doen, zeiden ze ons.”

Brunswijk heeft toch moeite met het moment. De verwachting was steeds dat het recht zijn beloop zou hebben. Zo kort voor de afronding van het strafproces amnestie opdissen, komt minstens fout over. “Ik ben altijd voorstander van amnestie, dat is geen punt. Maar de waarheid moet aar buiten komen. De zaak is bij de rechter, je weet niet of Bouterse werkelijk schuldig zou worden verklaard of niet. We zullen ons in elk geval diep beraden”, aldus Brunswijk.

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. Al zijn je achterband tegen, jij als Partijleider gaat toch ja stemmen ,voor jou gaat het om je eigen belang,eilijk hoor jij Brunswijk ook in de gevangenis want jij en Bouterse hebben in het land in de jaren Tachtig zoveel moorden gedaan,zelf je eigen mensen om aan macht te kommen,Het land is vanaf die tijd zo onveilig geworden ,dat men nog steeds niet durf me vakantie te gaan naar Ditric Marrowijne ,want die is van BRUNSWIJK en het ZAND die BOUTERSE vekoop heef hij zeker van zij OUDERS GE ERF en zo kunnen wij door gaan wat ze allemaal gedaan hebben en nu zitten ze in de regeringom hun zelf te beschermen ,ik weet niet waarom de volk dit niet inziet,NOGMALS BOUTA ,RONNY en SOMMO die als eerste toen het land weg vlucht en hebben niet eens GELEERD moeten in de CEL en de andere de kans geven. want de regering heef zoveel mensen in dienst genomen om hun te begeleiden als KLEUTERS maar ik zie in die 2 jaar nog geen voortuitgang en dan willen ze wetten maken waar alleen hun voordeel is,dus RONNY pas op jou tijd komt nog als je mee STEM volgende keer krijg je 0 zetel.


  Maak melding

 2. Op dit vlak moet er rust komen in het land en daar moet iedere Suri aan meewerken…de tijd van met wortel en tak uitroeien moeten wij achter ons laten.

  Want bepaalde personen zien het liefst horrorachtige toestanden in het land.
  En daar doe ik niet aan mee…… because I Love Su.


  Maak melding

 3. Geachte Brunswijk en Somo,
  Op de dag des oordeel zal niet gevraagd worden naar hoeveel geld je hebt maar jouw geweten zal getoetst worden.Onthou deze woorden want jullie zullen pas bewust worden als de uren zullen tellen.


  Maak melding

 4. Een grote dag voor de Republiiek Suriname . De dag waar Suriname rust in haar ziel zal brengen . Wij Revolutionairen gaan Suriname in alle rust opbouwen , zonder de bemoeienis en dominatie van welk land dan ook . Wij gaan zelf bepalen hoe wij de democratie gaan interpreteren en beleven . Wij zijn baas in eigen huis . Srefidensi dey !!!! Ik groet hierbij alle vooruitstrevende Surinamers die van Suriname houden .
  Wij zijn positief gestemd over de toekomst . Freedom fighters ; op dit forum wij gaan de strijd winnen voor ons geliefd land Suriname . De gedachten ontspringt in de diepste van de geest en manifesteert zicht in spraak of geschrift . De strijd dat geleverd wordt om de gedachten van de geest dat wacht op ontwikkeling , is niet om te onderschatten . Vandaar dat het belangrijk is om de psychologische-oorlogs-voering te blijven voeren tegen de vijanden en manupilators van onze vrijheid en ontwikkeling . Vandaag moeten zij de eerste mokerslag incasseren In de DNA .


  Maak melding

 5. http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/emile-wijntuin-als-de-wet-wordt-goedgekeurd-betekent-dit-het-einde-van-de-rechtstaat/, ook Ronny brunswijk is in deze een laffe hond want zijn lijfwachten werden in koele bloede afgeslacht door linksheer de binnenlandse bewoners zijn door militairen van Bouterse als dieren doodgeschoten zo kunnen wij zien hoe onbetrouwbaar de politiek in suriname is .http://www.youtube.com/watch?v=kJ3fyAwJ8u0.http://www.youtube.com/watch?v=F7f6m-nEK9k&feature=related.http://www.youtube.com/watch?v=1UugFa36eqU


  Maak melding

 6. “Ik ben altijd voorstander van amnestie, dat is geen punt. Maar de waarheid moet aar buiten komen. De zaak is bij de rechter, je weet niet of Bouterse werkelijk schuldig zou worden verklaard of niet. We zullen ons in elk geval diep beraden”, aldus Brunswijk.
  =====================================================
  Als ik dit zo lees, ben ik volkomen eens met Ronny Brunswijk. Ik vind alleen jammer dat “El Presidente” niet dezelfde mening is toegedaan. Eén ding is duidelijk : Een van misdaad verdachte persoon is pas schuldig als dat bewezen is. Als men zeker dat men geen misdaad heeft gepleed dan is geen reden tot vrees.

  Het aannemen of afwijzen van een amnestiewet door de DNA is onafhankleijk van het gevoerde strafproces van de 8 decembermoorden.

  De uitslag van het strafproces zal uitwijzen wie wel of niet schuldig aan deelneming aan de 8 december gebeuren.

  Daarna kan men, indien de amnestiewet is aangenomen, nagaan wie hiervoor in aanmerking komt.

  De anmestie wet MAG onder geen enkel beding het strafproces beïnvloeden.

  Ik heb jullie in de vizier.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 7. Ronnie Brunswijk: “Ik ben niet tegen amnestie, alleen de timing is niet goed”. Snapt Rambo van Surimaribo wel wat amenstie inhoud ???? Hoeveel heeft Bouta aan Rambo en aan Somo (beck en neck)reeds toe geschoven om aan dit ‘politieke’mee te doen ????

  DENG MANG É BREI/NA……KONDERE TAP ALA MANIERIE !!!!!Keer op keer ! Wie gaat hun tegen houden ???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!)


  Maak melding

 8. Diep!

  We zullen ons in elk geval diep beraden zegt Ronny. Nu al staat vast dat het spelletje ook door Ronny wordt gespeeld ook al hebben de 16 zijn mensen vermoord. Het is echt een schande om dit soort mensen aan het woord te laten om hun onfatsoenlijke mening te uiten.


  Maak melding

 9. Zo gemakkelijk gaat het, je vermoord 15 mensen, je wacht dat je het juiste stemvee bij elkaar hebt en je doet je voorstel.
  Hoe beroerder wil je hebben,internationaal wordt het geliefde Suriname en alleen om Bouterse uit het gevang te houden te kakken gezet.
  Wat houden ze veel van hun land.
  Eigenbelang en nogmaals eigenbelang voor de moordenaars en geen enkel landsbelang.
  Ondanks dat het grondwettelijk verboden is, om inmenging toe te passen gaat mevrouw de voorzitter van de DNA gewoon doen. Thans kun je spreken dat de Grondwet buiten spel wordt gezet.


  Maak melding

 10. Ongeveer twaalf maanden geleden zag determinist in een visioen het volgende. Deze man vaarde samen met zijn lijfwacht in een smal bootje snel in het donker op een rivier. Plotesing werd hij door een sniper geraakt. Het beeld dat daarna volgde was precies als in dec 1982, de waterkant en omgeving zag vol van groene pakken, het leek wel de vroege ochtend, vele mensen snelden zich naar huis. Er heerste angst,duisternis was overal te voelen, niemand wist wat er aan de hand was, dan dat deze man en zijn lijfwacht de slachtoffers zijn geworden van een aanslag uit het moordenaarscomplot. Dit is geen grap,geen verzinsel,geen joke. Hierna brak er een vreselijke strijd uit, vele binnenlandbewoners kwamen in beroering, en zevenmaal erger dan wat er in jaren tachtig gebeurde zal zich voordoen. Het land wordt een woestenij,bestuurloos,brandhaarden her en der,moord,doodslag,roof aan de orden van de dag, het volk is doodsbang de straten op te gaan. Laat het maar een boze droom zijn geweest.


  Maak melding

 11. Inmiddels hebben internationale mensenrechten organisatie al van zich laten horen.Bouterse heeft in de jaren 80 jonge dienstplichtige militairen de dood in gestuurd nu misbruik Bouterse jonge onervaren parlementsleden als Melvin Bouva,Misiekaba en anderen weer voor zijn eigen belang.


  Maak melding

 12. Aldus sprak de moordenaar!!!

  Mensen vooral niet vergeten dat hier een ex-bodyguard
  van die andere moordenaar aan het woord is!!!

  Dit krijg je wanneer een analfabeet in de leiding van
  het parlement zit!!! Ziedaar de straatadvocaat!!!

  Lang leve de Internationalrechtsorde!!! Nu begint de
  echte strijd.


  Maak melding

 13. Brunswijk en Bouterse zijn van hetzelfde gehalte…twee ziekelijke moordenaars. Voor dit soort mensen zou eigenlijk 1 straf voldoening geven en dat is hetzelfde wat de slachtoffers zijn overkomen.


  Maak melding

 14. Wat verwacht je van deze smeerlap die zelf president wilde worden, maar te dom ervoor was.Eens zal hij president van Marowijne zijn.

  Danitia


  Maak melding

 15. Krijgen straks criminelen (straatrovers, drugdealers inbrekers etc.) straks ook amnestie? Zou wel zo redelijk zijn. Hun vergrijpen vallen immers in het niet vergeleken bij de daden van december ´82.
  1 juli zou een mooie datum zijn; kunnen zij zich gelijk in het feestgedruis storten.


  Maak melding

 16. Toen Ronnie Brunswijk nodig was om die hypokrieten van het Fronterige front in het zadel te helpen, hadden zij hoe genaamd geen enkel probleem met zijn scheve schaatsen en werd hem daar en boven amnesty verleend voor het veroorzaken van een veelvoud aan doden als op 08 december 1982. Bankroven, het verkrachten van voornamelijk indiaanse vrouwen en gijzelen van een peloton jonge militairen werden eveneens met hun smerige mantel der “liefde” bedekt! Uiteindelijk kwam de bedrieger front ook bedrogen uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.