Geen politiedossier cyclische mishandelaar CF

5

PARAMARIBO, 22 mrt – Van de voor drievoudige moord aangehouden CF bestaat geen historisch dossier bij de politie. Dit zegt vervolgingsambtenaar Carmen Rasam. Er is eenvoudigweg nooit een dossier aangelegd. Toch is de man vaker aangeklaagd voor het mishandelen van zijn concubine. De vrouw was op gegeven moment zo bang voor de man, dat ze introk bij haar zus.

Die woonde naast. Onlangs zijn beide vrouwen en de twaalfjarige dochter van de vrouw doodgestoken. Volgens verklaringen van de politie is vaker opgetreden. De man zou zelfs enkele malen zijn aangehouden. Kennelijk niet lang genoeg. Het Openbaar Ministerie heeft intussen onderzocht of er ooit een dossier is samengesteld. “Dat is niet gebeurd”, zegt Rasam tegenover de Times of Suriname. Van echte vervolging is dan ook nooit sprake geweest.

Toch bestaat er een heus en specifiek vervolgingsbeleid voor partnermishandeling. Volgens Rasam worden lieden die zich hieraan schuldig maken zonder omwegen vastgezet. Maar dan moeten de daders wel eerst voorgeleid worden. Kennelijk was de jarenlange mishandeling die de vrouw onderging, onvoldoende materiaal. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat vooral de wetgeving strenger moet. Daders moeten tijdig geïsoleerd en behandeld kunnen worden.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Wat een ongelofelijke schande!
  “Er is eenvoudigweg geen dossier aangelegd.”
  Ook niet nadat de politie hem al enkele keren had aangehouden voor mishandeling.
  De politie is zeker trots op zichzelf?

  Wat een land……
  Vrouwen en kinderen zijn niet veilig.
  Het is net de Afrikaanse jungle….

  En nu…wie geeft deze 3 vermoorde vrouwen hun leven terug?


  Maak melding

 2. Hoe is het mogelijk?! Als men in aanraking komt met de politie, al is het maar voor het stelen van een snoepje, moet er toch een dossier zijn? Nou weet ik uit ondervinding dat de administratieve handelingen bij de politie en justitie nu niet bepaald de schoonheidsprijs verdienen. Ik wacht b.v. nu al twee (!) jaar op het definitieve eigendomsbewijs van mijn auto. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn? En de papierstapel bij de aanvraag voor een definitieve verblijfsvergunning heeft inmiddels de hoogte van de Empire State Building. Maar van een cyclische moordenaar is er geen dossier.


  Maak melding

 3. Hoeksteen!

  De hoeksteen van de Surinaamse samenleving is geweld!
  In de top, in het land, op de vloer, in de politiek is geweld de basis waar het gedrag van ons volk op rust.
  Natuurlijk ga je naar boven kijken en je afvragen waarom het kan dat geweldplegers de grootste macht hebben in ons land. Ja! Het lot van de gevallenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.