Alleen Bouterse haalt voldoende in peiling

36

PARAMARIBO, 19 mrt – PARAMARIBO, 19 mrt – Het gehele ministersteam deugt niet. Dit is een conclusie uit een opiniepeiling van de AHKCO academie in Paramaribo. Alleen voor president Desiré Bouterse kan er een magere voldoende vanaf: bijna een zes. Wat prestaties betreft, vindt ruim de helft van de respondenten het staatshoofd goed presteren. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons ligt daar dik bovenop met ruim vijf en zeventig procent. Hun politieke partij NDP scoort het best van alle coalitiepartners.

Respondenten werd gevraagd of ze tevreden zijn over de wijze waarop politieke partijen leiding geven per ministerie. Ruim vijf en veertig procent vindt de NDP goed presteren in dit opzicht. Het slechtst scoort de KTPI van politiek veteraan Willy Soemita. Slechts iets meer dan vijftien procent vindt de partij goed managen op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. A Combinatie haalt ruim vijfentwintig procent, wat goed genoeg is voor conclusies.

Er zal harder gewerkt moeten worden, vindt A Combinatie-voorzitter Ronnie Brunswijk. Weliswaar zijn er ook externe factoren aan te wijzen voor mogelijk falen. “En dat geldt niet alleen voor ministers van A Combinatie”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Hij noemt onder andere onvoldoende steun binnen de ministerraad. Ook kan het gebeuren dat ministeries minder geld krijgen dan ze nodig hebben. Vaak wordt ook langs elkaar heen gewerkt. Ook in de vorige regeercoalitie was dit bekend geluid.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. ‘Rutte de beste’
  De beste politicus van het jaar is volgens 22 procent Mark Rutte. Hij wint nipt van SP-leider Emile Roemer, die 21 procent scoort. Opvallend daarbij is dat de PVV-kiezers vaker voor Roemer kiezen (13 procent) dan voor Rutte (11 procent).

  Hier-blijkt dat Zijne Excellentie DD Bouterse het uitstekend doet met 56% . Trouwens ook A combinatie heeft het niet Slecht gedaan met 25% en dat geldt ook voor de Vice-president Ameraali met 30% . Vanzelfsprekend kan en moet alles beter .


  Maak melding

 2. deze peiling klopt helemaal niet,want als de ministers onvoldoende scoren,hoort de pres ook een onvoldoende te krijgen.Tenslotte is hij verantwoordelijk voor de ministers.
  en in dit systeem zijn de ministers helemaal afhankelijk van de pres,want die bepaald het beleid voor ze.
  Dus conclusie ministers scoren slecht omdat de pres slecht scoort.(waarschijnlijk teveel in het buitenland)


  Maak melding

 3. Alleen de melkkoeien van de ndp geloven nu eenmaal meer in cijfertjes dan in de harde realiteit. Vraag het volk eens wat ze vinden van de brandstofprijs en prijzen van levensmiddelen.


  Maak melding

 4. Zo een peiling zegt meer over de ondervraagden dan het beleid.Juf jenny wordt hoog gewaardeerd terwijl zij het parlements werk al maar door zit te frustreren met haar afronden politiek en bout in de luwte houdt voor echte debatten.De aanhang vindt de monologen van bout geweldig en zien niet dat de democratie om zeep wordt geholpen. Ogenschijnlijk zijn er alleen NDP ers gevraagd.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Kijk dat langs elkaar heen werken gebeurt op scholen met gemene collega’s.
  Het resultaat:De maximale samensmeltende ontwikkelingsPROCES wordt niet aangeboden aan het volk/publiek.

  Creativiteit in de plaats van tegenwerking!


  Maak melding

 6. Die peiling is gehouden, waarbij mensen geen know how hebben, en de realiteit uit het oog verloren zijn, en deze zelfde mensen hebben Boutertse daar neergezet als president en kunnnen hem moeilijk een onvoldoende geven, om geen gezichtsverlies te lijden, en of je het nou wilt aannemen of niet, met een ex couppleger, cq ex sergeantje van de landmacht die geen Staatsinrichting, en economie gestudeerd heeft, zul je het nooit ver schoppen, en deze zelfde mensen houden er ook van om niet vooruit te komen, anders zou je je hersenen gebruiken, om dit soort mensen daar neer te zetten, en je land door dit soort criminelen naar de verdommenis te laten helpen.


  Maak melding

 7. Wat een geluk voor Suriname toch, dat ze DDB de allesweter en alleskunner hebben gekozen. Het is alleen jammer, dat hij die o zo wijs en kundig is kennelijk niet in staat is geweest om ook maar één minister te kiezen die net zo slim en goed is als hijzelf.
  Als rapportcijfer krijgt hij toch echter slechts een zesje. Dus niet bepaald hoog, maar middelmatig. Is precies in lijn met z’n genoten opleidingsniveau. Van een minister of zelfs president wordt toch wel iets beters verwacht lijkt mij zo. Kennelijk vindt men het in Suriname goed genoeg. Echter ik geloof daar geen snars van en twijfel dus echt aan de betrouwbaarheid van de opiniepeiling. Waarschijnlijk bestond het bestanden de respondenten alleen uit NDP aanhangers, de DNA colalitiepatners en de ministersploeg.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 8. Zo kan je zien hoe dom en achterlijk een bepaald deel van de Surinaamse gemeenschap is,Bouterse verkoopt ze al jaren een stukje toneel die als warme broodjes over de toonbank gaat.


  Maak melding

 9. Sribi-leek ,
  Jij staat op nummer 1 op het lijstje van “achterlijke en domme ” !!!
  Natuurlijk heb je dat niet door !
  Want slim zijn is heel wat anders !!!

  SRANAN SA WINI
  Zoete groet


  Maak melding

 10. Polderman ,
  Het meester-zijn zit nog in jouw DNA .
  Als jij de Ollandse liberaal-christelijk fundamentalist
  -extreem rechtse re-gering mag becijferen , krijgt deze waarschijnlijk een 10 .
  Ja toch ???
  Men moet een goede opleiding hebben om in de brievenbussen van de buren te kunnen pissen !!!
  Want er moet ook genavigeerd worden .
  Ja toch ???
  Weet jij hoeveel blanke Ollanders zich generen voor zijn/haar huidige re-gering ???
  Olland staat niet alleen bekend als een narco-staat maar tegenwoordig ook als het in-tolerantste land in Europa !!!
  En nu ???

  Zoete groet


  Maak melding

 11. AHKCO = Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs.

  Nou, als ze daar opiniepeilingen gaan houden en statistiek gaan bedrijven, dan moet je oppassen.

  Die gasten houden doodleuk hun opiniepeiling op de berm en verkopen het glashard als representatief voor de Surinaamse bevolking.

  En als je die kunst en cultuurkenners in wording mag geloven, dan doet Jenny Simons haar job beter dan haar president.
  Misschien vind de berm-populatie dat bout en Jenny van functie moeten verwisselen. Wat een klucht…dit weer.


  Maak melding

 12. Baas spijbelt meer en is vaker in het buitenland dan dat hij de vergaderingen van DNA bezoekt en toch krijgt hij een voldoende van de bevolking. Wanneer over vijf jaar, het land een grotere puinhoop is dan toen deze regering het roer overnam, heeft iedereen het gedaan, behalve onze ‘daadkrachtige’ Baas. Wie denken ze hier voor de gek te houden? De NDP ezels hebben zeker nog nooit gehoord van de uitdrukkingen: “het oog van de meester maakt het paard vet” en ” als de kat van huis is dansen de muizen”.


  Maak melding

 13. @wikkiLeaks

  Dat bepaald deel van de Surinamers die jij achterlijk en dom vindt is nog altijd vele malen slimmer dan de tokkie-PVV’ers uit jouw land Calimerostan. Daar likken de rechtse ballen inclusief jij nog steeds hun vingers bij af. Bouterse is democratisch gekozen door de Surinaamse bevolking maar jouw Führer Wilders is te laf om te regeren. Gedogen is het hoogst haalbare. Dat doen we nu ook met jou. Hoewel je alle tekenen van een zwakbegaafde vertoont word je toch nog gedoogd. Wees blij Sribieleaks!


  Maak melding

 14. Ik snap deze peiling niet. In deze regering trekt de president het totale beleid naar zich toe via het installeren van commissies boven die ministeries die hem rechtstreeks rapporteren. Ministers zijn meelopers geworden en hebben geen inspraak.TTheo wie zijn de ondervraagden???? Wat is het doel van deze peiling???? Worden de geesten rijp gemaakt????


  Maak melding

 15. Er is geen peiling nodig om te zien dat Bouterse het beste is wat Suriname ooit is overkomen. De oude redimusubandieten raken hun privileges kwijt en er blijft niets anders voor ze over dan zeuren en een intens hoge bloeddruk. Suriname heeft nog nooit in haar geschiedenis iemand van het formaat Bouterse als leider gekend. Onder Bouterse moet er gewerkt en gepresteerd worden en vele oude elite vindt dat niet leuk. Wat over blijft is haat, kwaadsprekerij en jaloezie. Te triest voor woorden. Helaas voor hen maar gelukkig voor ons dendert de Surinaamse bewustzijnstrein gestaag verder. Go Surinam! Go!!!!!!


  Maak melding

 16. Dit soort peilingen zijn volkomen subjectief en dus van nul en generlei waarde. Met andere woorden: Wie waren de respondenten en was het aantal representatief voor de gehele Surinaamse bevolking, onder wiens gezag is deze peiling uitgevoerd? Als het IDOS peilingen uitvoert, dan zijn deze over het algemeen redelijk betrouwbaar. Maar het AHKCO?


  Maak melding

 17. Sterker nog: Als de AHKCO-peiling Bouterse een onvoldoende zou hebben opgeleverd, dan zou volgende week de academie gesloten zijn…


  Maak melding

 18. Ja, wie zijn de ondervraagden?Waar werd de peiling gehpouden.Eigenlijk moet je deze domme ezels niet kwalijk nemen. Ze zijn te dom om het te weten.Het zijn toch de domste mensen zonder titel die hij als ministers benoemd en commissie-leden .Deze figuranten moeten bij alles alleen maar knikken en JA en Amen geven als antwoord.

  Domme massa heeft hij nodig.Die kunnen geen tekst en uitleg geven noch vragen.Deze man dult niemand met een titel in zijn kabinet.Dat werd hem geleerd door Bischop.Binnenkort volgt hij een spoed-cursus bij Theodoro.Rosie zei:”de tijd is er nog niet rijp voor”
  Het duurt wel lang eer deze vruchten rijp zijn, maar rijpen zullen ze zeker.

  We benne benieuwd.hahahhahaha, ik blijf lachen en genieten joh

  Danitia


  Maak melding

 19. Sempa,
  Gasten die een narcistische, meedogenloze massamoordenaar aanbidden zijn niet bepaald slim.
  Figuren die een monster aanbidden die hun land op de rand van de afgrond heeft gezet zijn volgens mij niet slim.


  Maak melding

 20. Beste Sempa,

  Waarom hebt u het toch steeds over Nederland. Volgens mij heeft u helemaal niets met Suriname.
  Waarom denkt u dat ik blank ben? En als dat zo is maakt dat dan wat uit? Surinamers zijn toch niet rascistisch of heb ik dat al die tijd verkeerd begrepen.

  Reageer a.u.b. eens een keer normaal.
  Veel sterkte nog verder en gr.
  Polderman

  NB:Het opleidingsniveau of een diploma is niet altijd het belangrijkste, maar in het geval van DDB en kornuiten wel. Zij denken namelijk overal verstand van te hebben, maar hebben dat helemaal niet en richten daarom de staat Suriname ten gronde.


  Maak melding

 21. @wikkiLeaks

  quote

  “anna_ZOT,
  Front nationale doet ook mee aan de verkiezing in Frankrijk.”

  unquote

  Ik snap de relevantie niet. Maar Front National lijkt overigens wel erg veel op de PVV uit jouw land Calimerostan. Je weet wel, die haatzaaiende bruine partij bestaande uit criminelen en gelukzoekers. Wel denk ik dat Marine Le Pen een stuk slimmer is dan die peroxide Indo die ozo graag als arisch gezien wil worden. Hero Brinkman schijnt dat al door te hebben. Nu jij en de rest van je kornuiten Henk Molenaar en Zucht nog.


  Maak melding

 22. Wat een hufters zijn de gene die hun eigen volk ezels,dom en achterlijk noemen.Jullie wonen hier in Nederland denk ik,hoe noemen jullie degenen die voor een 2e Hitler Wilders hebben gestemd of is dat niet relevant omdat het om jullie slavenmeesters gaat.


  Maak melding

 23. Die wikidombo,heeft het over de aanbidding van een zg moordenaar,maar dombo jijaanbid je slavenmeesters die dood en verderf hebben gezaaid in Indonesie hele dorpen hebben ze vermoord,waaronder veel kinderen.En dat praat jij steedsgoed door te stellendat het jaren geleden gebeurd zou zijn maw wat jouw bakra. masters doen is altijd goed, jij grote miskleun.Blijf maar de gattelikker van de bakras en bemoei je niet met overzeese zaken,Suriname dus.


  Maak melding

 24. Dinsdag 20 maart 2012 om 14:43 uur, door i know
  Jullie wonen hier in Nederland denk ik

  i know jij woont dus ook in nederland ,dus weet ik niet wat je lult.


  Maak melding

 25. Ga eens netjes leren typen,Vene.

  Ik typ wat ik lees,hoe de zg SurNeds hun eigen soort
  voor alles en nog wat uitmaken.Dus ja daar reageer ik op.onbeschofte vlegel dat je bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.