Surinaamse zanger Bryan Bijlhout wint miljoen in talentenjacht

57

De uit Suriname afkomstige zanger Bryan Bijlhout heeft gisteravond meer dan 1 miljoen euro én een platencontract gewonnen in het SBS6 programma ‘The Winner is…’. Bijlhout, ook wel bekend als ‘Mister Big Voice’ en ‘Bryan B.’ versloeg de andere deelnemers in de halve finale van het programma.

The Winner is… is een talentenjachtprogramma op televisie van de commerciële zender SBS, dat begin 2012 van start ging. In het programma krijgen uitzonderlijke zangtalenten de unieke kans om rijk te worden met hun talent. Maar… dan moeten zij wel eerst hun tegenstanders verslaan in keiharde duels.

De 43-jarige Bryan Bijlhout is in Suriname geboren en is daar zijn zangcarrière gestart. Hij is een van de weinige zangers die een publiek kan bespelen alleen door er te zijn. Bryan B. raakt met zijn schitterende ballads de gevoelige snaar die kippenvel veroorzaakt, maar triggert tegelijkertijd elk publiek met zijn geweldige powermedleys uit de seventies.

Bijlhout heeft een deel van het prijzengeld beschikbaar gesteld aan goede doelen waaronder €50.000 voor Warchild en nog eens €50.000 voor projecten in Suriname waaronder voor huize Betheljada.


.

57 REACTIES

 1. Wat valt er te zeggen bij zo een GROTE ZOON van SURINAME.
  If there is a God, Brian B is his first born son and the heir to the throne.
  mijn hemel; wanneer deze man zingt krijg je toch alleen maar kippevel van.


  Maak melding

 2. geweldig, de beste heeft gewonnen. Het is tevens een klap in het gezicht van de voice of holland met een jury die Brian B maar gewoontjes en niet goed genoeg vonden. gefeliciteerd B.B…..


  Maak melding

 3. Geweldig, dat hij gewonnen heeft en terecht ook.
  In het programma “The voice” kwam hij niet door de voorronde. Helaas, hij zong op dat moment wat minder goed. Gewoon een slechte dag gehad of niets komt voor zijn tijd.

  Brian gefeliciteerd.


  Maak melding

 4. BB ik ben heel trots op je…geweldig, je hebt het verdiend..fck the voice, toen al had je het moeten halen…gefeliciteeeeerd….mvr Tecla (rip) en Theo zijn ook heel trots op jouw..weet ik zeker. God Bless You.
  lilly uit Rotterdam


  Maak melding

 5. Proficiat MR. B ik ben zeer trots op jou!Je laat blijken, dat je een doorzetter ben,ondanks men liet je niet door bij The Voice!! De andere kant van de medaille nu heb je meer, dan wat je bij The Voice zal verdienen HA HA! ! !!


  Maak melding

 6. Hopelijk overtuigend bewijs voor alle rascisten op dit forum; Een Blaka Man wint in het “hol van de leeuw” gewoon keihard van de Wit Man!

  En check die achtergrondzangers; de helft is Surinaams of moksi… Echt, Surinamers zijn 100% geïntegreerd en geaccepteerd in P’tata.

  Iedereen die roept dat de Blaka’s worden gediscrimineerd en achtergesteld; take this!


  Maak melding

 7. Van harte gefeliciteerd grote zoon van Su,we zijn appe trots op je Brian en heel Su geniet van je golden voice!Lobie brada,God bless!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. @Paraman

  Je hebt zeker een schotelantenne om SBS6 in Suriname op de voet te kunnen volgen. Dat moet wel, want jij hebt vaker op het forum gesteld, de ‘goede daden’ van Desi van nabij te volgen. Of heb je lekker vanuit jouw luie stoel in de amsterdamse de Pijp Brian Bijlhout zo fantastisch horen zingen?


  Maak melding

 9. Beste Brain, Ik ben super trots.
  Brain, zorg ervoor dat niemand jouw geld afpak.
  want nu krijg je extra veel vrienden. echte en niet echte.

  Wordt een vriend van Clearence Seedorf , hij weet hoe om te gaan met geld.


  Maak melding

 10. Brian B. van harte gefeliciteerd. Je hebt het zeker verdiend!

  Opvallend is overigens dat zijn familie opeens een stuk groter is geworden…


  Maak melding

 11. Proficiat Brian met je oveweinning. Jij hebt een geboren zantalent. Men zegt : Goede wijn behoeft geen krans.

  Aan Bakra Basi zou ik zeggen:

  Als men goed besig is verdient men een compliment in een anders geval een berisping. Dit geldt voor iedereen ongeacht afkomst en geloofsovertuiging.

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 12. BB proficiat ……maar ! maar !maar !krijg je echt zoveel…niemand praat over belastingen inkomsten en vermogen belasting ook nog erbij…erbij ja……Hoe staat dat.

  Maar ik vraag mij ook af wie gaat zo makkelijk winnen met andermans lied.(gaat die andere man niet eisen)hi boy 50/50
  A sani dizi no smeer boeng, het is gewoon fu draai sranman idi…… fu sori gron tapu fa din bun… lief en aardig…….het lijke mij spiegels en kralen….wanti hap din abi… na soso lokstof din man e tja kon……ti sma kon brini din e nak din slag…unu luku bun.


  Maak melding

 13. Dit bericht gaat over een geboren Surinamer met Nederlandse paspoort die een miljoen wint in talentenjacht. Bryan is voor mij een echte Suriname die zijn landgenoten die buiten de boot van in zijn geboorte land niet zijn rug toekeert en daar heb ik diepe respect voor. God Bless you my brother.
  Anna vertel aan de lezers hier op dit forum wat de rijke surinamers in suriname voor hun eigen mensen doen ?? ik wordt zo zoetjes aan stront ziek van jou zwart witte gelul. Kijk in suriname hoe onze landgenoten uit het binnenland worden gediscrimineerd door de zogenaamde stadscreolen, niets is goed in nederland maar je hebt het wel 40 jaren lang volgehouden in Nederland. anna jij bent ziek mens.


  Maak melding

 14. Wat heb ik in al die weken genoten van Bryan Bijlhout.
  Bryan, proficiat! Surineds, gefeliciteerd!

  In ons enthousiasme moeten wij toch niet de realiteit, hier in Nederland, uit het oog verliezen. Tussen de Nederlandse bomen moeten wij de gorilla,dus het gevecht om ook boven het maaiveld uit te mogen steken, altijd blijven herkennen en begrijpen wat dan te doen.

  Wat hebben wij in dit geval van Bryan Bijlhout geleerd?

  Uitgaande van wat er bij ‘The Voice’ gebeurd is, is Bryan Bijlhout blijven geloven in zijn eigen waarde en kunnen. Hij weigerde onder het maaiveld te kruipen en weigerde de ongefundeerde beoordeling van ‘The Voice-mensen’ te accepteren. Hij wist dat hij beter was dan zijn lichaamsbouw en kleur, en vocht gesteund door zijn familie – zijn kleine organisatie – gericht terug. Hij bewees dat hij in zijn vak even goed en zelf beter kan zijn dan menig Nederlander.

  In deze kan ik hem qua aard en geloof in eigen kracht en kunnen in de groep van Clerence Seedorf, Leatitia Vriesde, Anil Ramdas, Patrick Kluivert etc, plaatsen.

  Al deze mensen hebben ons geleerd, of willen leren, het hoofd niet te buigen en onze waarde als mens niet te verliezen, omdat Nederland ons daarin niet,of nog niet, wil accepteren.

  Hun credo luidt (zoals ik dat altijd begrepen heb en ook doe): verlies je waardigheid als (Suri) mens niet, blijf geloven in wat je kan, ga daar voor en organiseer je vriendenkring.

  Ik hoop dat de overwinning van Bryan Bijlhout Surineds in de sport, het bedrijfsleven, in de politiek en zeker in het ONDERWIJS zal inspireren niet als minderwaardig te worden aangemerkt, niet onder te doen voor de rest van de Nederlandse gemeenschap en het maximale uit zichzelf te halen;dat ook in de praktijk te tonen en zo een rechtmatige plaats in de Nederlandse maatschappij op te eisen.

  Ook zegt de overwinning van Bryan Bijlhout dat wij als Surineds ons beter moeten organiseren.
  Tja, daaraan ontbreekt het hier in Nederland.
  Srika


  Maak melding

 15. Nou ROY C. wat is jouw reactie FOR BRYAN BEING THE FIRST BORN SON if there´s a GOD`erg geweldig overgekomen.Rillingen.

  Well, Bryan now you are surinam ONE MILLION MAN, the best, and please BE WISE yust go for more.

  WE LOVE YOU


  Maak melding

 16. Met inzet, respect,rechtvaardigheid en menswaardigheid red iedere mens het. Bryan bijlhout is een voorbeeld voor iedere mens en vooral voor de Surinamers die met een narcistische moordenaar op de proppen komen als voorbeeld.
  Bryan laat zien dat hij zijn rug niet heeft toekeert voor de minderbedeelde in zijn geboorte land en daar heb ik respect voor.Hier in Nederland krijgt iedereen een eerlijke kans om zich te ontwikkelen.
  @ Srika , jij dient twee goden mi boi, er zijn genoeg rolmodel onder de Surinamers hier in Nederland maar die worden door een bepaalde groep Surinamers onderuit gehaald omdat ze ons soms een spiegel voor houden Anil ramdas en Julian With bijvoorbeeld.In Amerika heeft de zwarte bevolking ook eeuwen moeten strijden, In Suriname zie je geen enkele oorspronkelijke bewoners in de regering van Suriname meneer Srika.


  Maak melding

 17. Een Blaka Man wint in het “hol van de leeuw” gewoon keihard van de Wit Man!” zeggen velen.Maar dat hebt je te danken aan de Wit Mannen en Wit vrouwen die geen gedachten van discriminatie hebben om de Blaka Man te laten winnen.En touwens BB heeft zijn best gedaan.Wij Surinamers moet nu ophouden met de gedachte van dat Nederlanders,zwarten discrimineren.Wordt bevrijd van die minderwaardigheids complex en wordt vrij.Het verleden is voorbij en zie naar de toekomst.


  Maak melding

 18. Grappig al die complimenten en hoe goed hij was en dat hij een grote Surined is maar ik lees van niemand dat hij als zijn geld niet voor zichzelf houdt wat meerdere Surined wel doen en ooo wat zijn we trots op ze maar kijk in je eigen land hoeveel armoede er is kleine kindjes in kindertehuizen waar zijn die rijke Surined nu. Ja hij is of was geweldig maar het mooiste was zijn schenking aan war child en een kindertehuis in Suriname waren er maar meeer rijke zogenamde Surined die meer zouden doen. Er zijn zoveel misbruikte achtergelaten verstoten kinderen in het land waar vele hun ogen voor sluiten. Tuurlijk BB is de bom maar het is jammer dat niemand meer aandacht schenkt zoals hij deed dat maakt hem Big B. Al die rijke egotrippers in Suriname en in Nederland die Suriname een groot hart toe dragen als ze het zelf maar goed hebben. Steek geld in je eigen land in plaats van in je eigen zak.
  Brain B. mooie hart heb je.


  Maak melding

 19. Hij heeft terecht gewonnen In de Voice of Holland daar is een heel stuk discriminerend. Er zit geen ene donkere erbij, maar je moet zo denken dat de kleurling de beste zang sport atleet zwemster noem maar op in de wereld is, een witte die denkt dat hij er is, maar die moet het van de donkere leren. laat ze maar kletsen, black is beauti The best colour of the world mijn zegen heb je hoor Bryan
  Proficiaat.


  Maak melding

 20. Hellen: “black is beauti The best colour of the world”

  Henk Molenaar: White is beautiful, the best colour in ther world”

  Als ik het zegt ben ik volgens jou racistisch, als jij het zegt ben je zelfbewust.

  Gek he,


  Maak melding

 21. @Henk Molenaar

  Zeg maar gerust white power jochie. Je hoeft je echt niet te schamen. Trouwens het zou jou als rasechte PVV’er helemaal niets moeten uitmaken. Black is inderdaad heel beautiful en black power is geweldig. Black is inderdaad ook nog the best colour in the world. En beste malle Henkie, je bent zeker geen racist maar wel erg koloniaal.


  Maak melding

 22. Beste Zucht: niet alleen Hellen, wat dacht je van zuster Anna_Zeepbel. Altijd makkelijk om elke blanke persoon als racist en PVV’er weg te zetten. Leidt af van je eigen kortzichtigheid.


  Maak melding

 23. @HENK MOLENAAR:
  Voor het gemak heb ik dat ding wat zich Anna zulu noemt niet genoemd, want het is publiek geheim dat die behoort tot de categorie pseudologica fantastica en verteller van spookverhalen, en lid is van het leger van solidariteitsdienaren, kritieklozen en allesgelovers van DDB en zijn 40 rovers.


  Maak melding

 24. Beste Zucht: Een quiz: Anna_Z, TTheo, Mr Zuidoost, Sempa, Paraman, Hellen etc behoren NIET tot de volgende bevolkingsgroep:

  A) Hindustanen
  B) Javanen…
  C….

  Ach, vul maar zelf in……Het is eigenlijk te makkelijk.


  Maak melding

 25. Het gaat in deze om de prestatie,s van Big Bryan,gefeliciteerd kerel,alle bijzaken zijn verder overbodig.Het gaat erom dat een suriboy een enorme prestatie heef geleverd.Het heeft niets met ras,geloof,kleur of iets dergelijks temaken.Het gaat eenvoudigweg om muziek.


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar

  Je schijnt het belangrijk te vinden tot welke bevolkingsgroep iemand behoort. Heeft dat soms iets met je sympathie voor de PVV te maken? Maar maar je niet druk malle Henkie. Anna_Z, TTheo, Mr Zuidoost, Sempa, Paraman en Hellen behoren inderdaad niet tot de Neanderthalers. Jij wel geloof ik! 😉


  Maak melding

 27. @HENK MOLENAAR: Het is zo klaar als een klontje tot welke bevolkingsgroep die lui behoren.
  Ik heb iemand uit dezelfde kringen lang geleden een opmerking horen maken over kronkels in de hersenen, en het hoofdhaar van die lui als je begrijpt wat ik bedoel.Het is een waarheid als een koe die je dagelijks weer langs ziet komen.


  Maak melding

 28. Uncle B! , Hahaaa!! wel verdiend!! Proficiat!! de aanhouder wint ! Ik was altijd al trots op je, om hoe je bent en wat je doet, en we weten allebei dat dat nooit weg gaat. Voor degenen die Bryan niet wilden kennen (The Voice); laat het nu voor eens en altijd duidelijk zijn: “Jullie kunnen niet om hem heen, hij was al bezig toen jullie nog in je luiers rondliepen”. Het is niet naar bedoeld, maar eerlijk is eerlijk: al sBryan zingt voel je het tot in je botten! God blessyou Bryan! Bijlhout 4 Ever !
  Groetjes van je neefje !


  Maak melding

 29. VAN HARTE GEGUND MIE SRANANG BRADA. WAT GOED OM TE ZIEN DAT er genoeg mensen zijn zoals U DIE GEWOON DOORZETTEN! U geloofde in uw talenten en kunnen, en nu eindelijk wordt het door anderen gezien. U zou een voorbeeld moeten worden voor VELE VELE SURINAMERS in POSITIEF OPZICHT. LATEN WE ALTIJD POSITIEF blijven en ons het levensstrijd aangaan, want wat je ook bent en wie je ook bent, we zullen allemaal ONZE “EIGEN” strijd in het leven moeten voeren en wat is het toch O zo MOOI om een ander VOORBEELD te zien van iemand als U, DAT WE SUCCES KUNNEN BOEKEN waar ook ter wereld. HARTELIJK GEFELICITEERD. DAVID NN joe kondremang


  Maak melding

 30. Beste Zucht: ik probeer echt niet elke keer vooroordelen te bevestigen maar dat doen deze mensen telkens zelf weer…..onbegrijpelijk dom


  Maak melding

 31. Beste Brain,
  Was muziek en zang er niet het leven had geen waarde, kommer zorgen en verdriet zouden baas willen spelen op deze aarde.
  Doe ons vrolijk lof gezang, steeds die vijand beven.Laat die vijand beven van jouw muziek.

  Ga zo door Brain, je bent een zanger van God, die zijn belijdenis heeft afgelegd om met muziek, Gods grootheid bekend te maken.

  Grang odi van Talita


  Maak melding

 32. De Surinaamse Hindoestaan Kiran Badloe heeft in Melbourne de prestigieuze wereldbekerwedstrijd gewonnen. Een prestatie van wereldformaat die zeker de dagbladen (Nederlands en Engelstalige) bereikt heeft. Echter niet de Surinaamse kranten. Hier is totaal geen aandacht aan besteed en de reden is natuurlijk wel bekend. Die zwarten zijn door en door racistisch en alleen hun prestaties moeten vermeld worden. Wat de rest van e Su bevolking doet is voor hen niet belangrijk. Ondertussen wel huilen huilen over racisme en discriminatie.


  Maak melding

 33. Gaat om zijn zang carrière en de nodige felicitaties niet om zijn prive leven .Jammer dat je begrijpend kan lezen ,beledigen nummer een wat ik.altijd aankaart in mijn schrijven.Krabben in een ton.


  Maak melding

 34. Oud nieuws want ding ptjieng jong boi yep ing njang a moni ..gok anga verwen ding ptjieng gay boi dape klaar a her bedrag..nooit moro a jonge dies e kies so wang kans baka. Zielig


  Maak melding

 35. zal ie vast…als hij weer in Suriname is… achtervolgd worden. met wat doekoe is niemand z’n leven zeker daar. zelfs niet eens overdag.


  Maak melding

 36. @Harold, je hebt helemaal gelijk. de meeste creolen kunnen niet met geld omgaan. zodra ze iets hebben, verbrassen ze gelijk dezelfde dag er al door. en na de 1e dag salaris al huilie huilie huilie van “hoe moeten we overleeeven. we hebben nauwelijks doekoeeee 😭😭” haha. migadooo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.