Reshufflen Surinaams kabinet spel van favorieten

35

PARAMARIBO, 16 mrt – Het zogenaamde reshufflen binnen het regeerteam verwordt tot een spel van favorieten. Wie de meest politieke ruggensteun heeft is de laatste dagen belangrijker dan wie meer of minder presteert. Het was om het laatste begonnen, maar het is het eerste geworden. De vraag rest hoeveel zin deze hele onderneming nog heeft.

Want, zo zal blijken, de vermeende wanpresteerders blijven op hun post. Minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting behoort tot het groepje waar met name president Desiré Bouterse kritiek op heeft. De grootse plannen voor woningbouw lopen op een of andere manier vast op Amafo. Binnen de NDP van Bouterse hebben ze het gehad met deze minister. Toch zal zij niet makkelijk wijken, dankzij de onwrikbare steun die ze geniet in A Combinatie.

De NDP had dat kunnen voorzien. De benoeming van Amafo tot minister was inzet bij de onderhandelingen over de coalitievorming. Amafo had zichzelf een controverse op de hals gehaald tijdens de vorige regering. Ze moest vroegtijdig aftreden als minister in het kabinet Venetiaan. De NDP hapte toe, ondanks de controverse en betaalt nu een hoge prijs. A Combinatie vindt Amafo belangrijk genoeg voor hoogspel. Ze mag pas weg als ook de minstens even controversiële minister Ramon Abrahams van Openbare Werken verdwijnt. Abrahams is favoriet van het staatshoofd en daarmee haast ongenaakbaar.

Bekijk ook:


35 REACTIES

 1. Boontje komt om zijn loontje.
  Bouterse is de meest incompetente idioot die ik ooit hebt meegemaakt en iedere keer weer schuift hij de schuld van zijn zwakte en domheid in de schoen van anderen.
  Hoe is het mogelijk dat er nog (mensen) ezels zijn in suriname die deze narcistische moordenaar nog geloofwaardig achten.


  Maak melding

 2. Sneller dan gedacht en verwacht zien velen die dachten en verwachten dat deze marionettenregering de vele beloften voor de verkiezingen waar zou maken, nu vervliegen. Het allereeste wat deze misleiders deden was het geld dat Front had gespaard roven. Ma kut, alle oliedomme aanhangers verdienen deze perikelen van de regering met onberechte mensenrechtenschenders en moordenaars aan het hoofd.


  Maak melding

 3. Als abrahamos weggaat,verliest bout zijn luitenant in de regeer coalitie en daarmee ook zijn ‘gezag’.Dus de gedachte van veranderen,zal heel lang een gedachte blijven.Tenzij Lonnie ander soortig gecompenseerd kan worden.Amafo is tenslotte de eerste moejé van hem.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Ik als trotse Surinamer vind dit alles persoonlijk onsmakelijk wat er gebeurt in Suriname.
  Als iemand niet deugd moet men ook de ballen hebben om zijn of haar portefeuille neer te leggen.
  In het buitenland moet je ervaring of een bepaalde opleiding hebben om benoemd te worden voor een bepaalde post.
  Vriendjes politiek en ga maar zo door.
  =Dit is nou de reden waarom Suriname niet vooruit gaat.

  =+ Vorige regering had Amafo een bedrag van srd 30.000 verduisterd voor haar feest
  =+ Misidjan dtond bekand bij de politie, heeft vaslheid in geschrift gepleegd.
  ect ect ect…..

  Zo zijn er nog velen die niet in de politiek thuis horen. Mensen het gaat om het dienen van land en volk.

  De regering is het gezicht van land en volk. De regering is het gezicht van de wereld. maar nu????????is het …..


  Maak melding

 5. crimineel Bouterse, die zich alleen maar kan bezighouden met zijn collega Chavez en andere schurkenstaten, moet nu maar zien zelf zijn rommel op te ruimen. Amafo, die toentertijd door Miesiekaba en kornuiten werd uitgemaakt voor dievegge werkt nu samen met dezelfde Amafo; hij moet maar zijn grote mond houden want anders valt hij in ongenade bij zijn criminele leider Bouterse en wie weet “verhangt hij zich met een schoenveter” ?????????


  Maak melding

 6. Soms weet je het niet meer wat de randvoorwaarden zijn om als minister te worden aangesteld.
  Zoals velen zich afvragen waar en hoe en waarom sommige ministers zijn benoemd. Gezegd moet worden dat sommige ministers wel degelijk goed werk verricht hebben en dan ook terecht hun werk mogen voortzetten.
  Maar weer anderen deugen voor geen cent, watte voor geen broko af sinsy, om als minister door het leven te gaan.
  Kennelijk zijn de randvoorwaarden om als adviseur en minister te worden benoemd deze:
  – je moet een veroordeelde zijn
  – je moet een criminele achtergrond hebben
  – je hebt geen scholing nog ervaring maar bent wel bereid te liggen
  – je moet een bruine arm en tong hebben
  – je moet je moeder kunnen verkopen
  – je bent niet integer noch betrouwbaar
  etc
  En dan maar klagen dat het een grote rotzooi is. Hou op met klagen en probeer het beste ervan te maken met of zonder de ministers


  Maak melding

 7. Hieruit blijkt maar weer eens, dat een Brunswijk machtiger is dan die hele Bouterse, wanneer hij wegvalt is is alles voorbij voor Bouterse, en kan hij zich alvast gaan concentreren op de uitspraak van de rechter in het 8 december proses.
  Brunswijk heeft groot gelijk, wanneer er gesteld word dat er ministers moeten verdwijnen uit zijn combinatie,daar deze niet goed functioneren, er ook figuren als Abrahams moeten verdwijnen, dus Bouterse staat hiermee schaakmat, want blijft Abrahams zitten, en Amafo vliegt de laan uit, dan is het afgelopen voor Bouterse, en dat zou ten goede komen voor dit land, en Brunswijk hoeft niet te vrezen, want kan met al die zetels die hij heeft, zo weer een coalitie samenstellen met andere partijen.


  Maak melding

 8. je kunt alles zeggen/schrijven/roepen,maar zolang ddb met zijn consorten daar zitten zal er niks veranderen..

  het domme poep volk moet dit blijven accepteren..

  de surinamer in het algemeen en de blakka-mangs in het byzonder is nooit niet voor verandering vatbaar..

  ze blijvern in het veleden geloven en komen niet verder dan 1863 in het verschiet,vandaar ook deze hebies..
  ontwikkeling vooruitgang weelde welvaart hebben ze lak aan als ze een biertje vinden in troebel water,zijn ze dik te vrede.


  Maak melding

 9. En wat te denken over Alibux en Wijdenbosch twee criminelen die de staat Suriname voor miljoenen euro hebben opgelicht en nu zijn deze criminelen adviseur van massamoordenaar Bouterse.Een regering met aan het hoofd een criminele massamoordenaar is een ongeloofwaardige regering.


  Maak melding

 10. Als het nu nog niet duidelijk is dat er in dit marionettentheater maar 1 man aan de touwtjes trekt, dan weet ik het niet meer. Overal ter wereld worden ministers aangezocht door de regeringsleider, maar nee, in Suriname bepaalt de achterban wie er op het pluche mag plaatsnemen. Kennis of geen kennis, is niet belangrijk. Deze regering zit er niet voor de natie, maar voor de meerdere eer en glorie van zichzelf. Zum Kotzen, zouden de Duitsers zeggen.


  Maak melding

 11. Bij de narcistische persoonlijkheidsstoornis NPS is er sprake van ongezonde zelfliefde,die zelfs kan overgaan in grootsheidsfantasieen met een overdreven drang bewonderd te worden.Ook hebben zij vaak een gebrek aan inlevingsvermogen in andere.Daarnaast bestaat er ook de inzichzelf gekeerde,gevoelige narcist.

  Deze persoon richt zich constant op anderen om kritiek ten koste van alles te voorkomen.In beide gevallen is het probleem dat ze niet kunnen omgaan met zelfliefde en eigenwaarde.Het verschil is alleen dat ze er binnen heel anders mee omgaan.Personen met NPS kunnen in de eerst instantie overkomen als charmant en interessant.Wanneer relaties langer duren komt hun egocentrisme naar voren.Ze willen vaak een voorkeursbehandeling.Als dit niet gebeurt voelen zij zich gekwetst/ondergewaardeerd en zijn hierdoor gevoelig voor depressieve verschijnselen.Aan de andere kant kan dit ook leiden tot woedeaanvallen.

  De diagnose van een NPS kan worden gesteld als er sprake is van vijf of meer van de volgende situatie:
  Vindt zichzelf fantastish en enorm belangrijk
  Ziet zichzelf als uniek en meent dat hij/zij alleen begrepen kan worden door even uniek en speciale mensen/instellingen
  Eist overdreven bewondering van de omgeving
  Is bereid andere te gebruiken om zijn doel te bereiken
  Is vaak jaloers en denkt dat anderen dat zijn op hem/haar
  Gelooft dat hij/zij meer rechten heeft dan anderen hij/zij wil dat anderen zich aanpassen aan zijn(vaak onredelijk)verwachtingen van een voorkeursbehandeling.
  Heeft een onderontwikkeld inlevingsvermogen.
  Hij/zij kan of wil geen rekening houden met de behoeften of opvattingen van anderen.
  Gedraagt zich arrogant.

  Eerlijkheid in politiek Paramaribo is zoekend


  Maak melding

 12. Ja maar door gerechtelijke dwaling…..(SASUR) pleit ik voor dat Amofo lekker op haar post blijft.

  Rechter heeft bewezen niet voor een maatschappelijk belang te gaan maar puur voor een politiek belang….Daarom gaat de boel(reshufflen) lekker niet door.

  Er zijn heel wat stoorzenders geplaatst en vooral in de rechterlijke macht en hiervoor is NPS schuldig.
  VHP doet alsof zij slapen maar vullen de zakken rustig door, met geld van anderen en de nps’ers blijven door dom zijn pinaren.


  Maak melding

 13. Zal ik mijn alias hieraan toevoegen? Neen! Mi no e boemoei naini piking dagoefeest.
  Stuk voor stuk gasten die thuis geen ene M in de melk te brokkelen hebben.


  Maak melding

 14. DDB heeft het woord reshufflen uitgevonden om aan te tonen dat hij daadkracht heeft.We kennen de resultaten tot nu toe geen enkele regering van ndp signatuur heeft wat voor Su gedaan o ja het woord inflatie is hun favoriete woord. DE president geeft altijd anderen de schuld terwijl hij zelf weigert in te zien dat hij incompetent is.Het volk zal in opstand moeten komen tegen armoede. Clary linger ondervoorzitter van de ndp zegt op haar 65 ste jaardag dat ze het tot nu toe gevoerde beleid een 8 geeft.What a shame……….


  Maak melding

 15. Dit heeft allemaal niets met competentie te maken maar alles met het feit dat er geen enkele competent figuur rond loopt en er daarom elke keer nar een slachtoffer gezocht moet worden die de schuld krijgt. Liever hoepelen ze allemaal op. 🙁

  @Ira
  Je vegeet voor het gemak al die NDP-er en advisiurs te noemen die cm’s dikke strafbladen en dossiers hebben.


  Maak melding

 16. Ik heb gemerkt dat vanuit bepaalde hoeken constant kritiek wordt gegeven op deze bananen regering, maar ik denk dat de critici vergeten dat het ook tijden de vorige regering zo aan toe ging. Dus niet alleen de mensen die op deze regering hebben gestemd zijn oliedom ook de mensen die op de vorige regering hadden gestemd zijn oliedom…..LOL! Gelukkig heb ik de afgelopen 3 verkiezingen gestemd op competent leiderschap: DOE van Carl Breeveld. Dus al die NDPers en Fronters hier op dit forum zijn OLIEDOM!


  Maak melding

 17. wikkiLeaks
  Boontje komt om zijn loontje.
  Bouterse is de meest incompetente idioot die ik ooit hebt meegemaakt en iedere keer weer schuift hij de schuld van zijn zwakte en domheid in de schoen van anderen.
  Hoe is het mogelijk dat er nog (mensen) ezels zijn in suriname die deze narcistische moordenaar nog geloofwaardig achten.

  Romeo Hoost,
  Wordt jij niet moede om dagelijks zoveel stront te lopen verkondigen?


  Maak melding

 18. Suriname als Caribisch land
  “Je ziet niet alleen de groei met de in het oog springende nieuwe gebouwen, je kan het voelen; er is een drukte in de stad. Zelfs de architectuur smeekt opwinding. Het centrum Paramaribo lijkt op de Franse wijk van New Orleans,” schrijft Marketwatch.
  “Toch heeft het land een bevolking van minder dan 500.000. Het bruto binnenlands product is slechts US$ 3,3 miljard, (vooral gevoed door de mijnen). Bauxiet goed is voor 70% van de buitenlandse valuta van Suriname. De groei voor de komende vijf jaar, zoals geraamd door de Investerings-en Ontwikkelingsmaatschappij Corporatie in Suriname, is een stabiele en sterke 6% per jaar.”


  Maak melding

 19. Wat een land is Suriname geworden! Een land met een president, die een vonnis op zijn naam heeft en in eigen land wordt vervolgd voor moorden. Niet voor niets de uitdrukking: “in Suriname en bij God(met alle respekt) is alles mogelijk”. De Front-regering is deels ook debet hieraan want zij heeft ruim de gelegenheid gehad dit te voorkomen door b.v. een wet te maken, dat iemand die het wettig gezag van een land heeft omvergeworpen of helpen omverwerpen, nooit president van dat land mag worden etc. etc.
  Mensen die achter zo iemand aanlopen zijn van hetzelfde laken een pak of doen dat uit eigen belang. Kijk maar naar criminelen z.a. Alibux, Abrahams, Graanoogst, Sital, Linscheer, de voor drugs veroordeelden dino bouterse, jannasch, aalstein e.a., die weer de kop hebben opgestoken en door “president” bouterse weer aan een baan zijn geholpen om in de pot te komen graaien.
  In feite wordt Suriname nu geregeerd door een criminele bende. What a shame!


  Maak melding

 20. als Goodluck Lonnie zijn blik opentrekt,dan is het leeg,want meer heeft hij niet en dus is hij “zuinig” met zijn IQ leger en dus is Amofo H E I L I G !!!

  Dada Desi trok open zijn blik op 25 mei en kwam eruit rollen zoveel varkens dat het staatskas binnen no time was leeg geknort en is Miss Piggy sindsdien srd 6000 waard!!

  Een super Alliantie met een KTPI pindasaus er overheen……..eet smakelijk!


  Maak melding

 21. Wie het niet willen horen zullen het voelen. Allen die daadwerkelijk geloven dat onberechte mensendoders die boven de wet staan, rust,vrede en voorspoed zullen brengen zullen gestraft worden door hun domheid door leugenaars te geloven. Ze wordenvroeg of laat ook slachtoffer van deze moordenaars. Ma kut. Aan wijze raad en waarschuwingen hebben ze een grote hekel. Haten ze degenen die het goed met hen menen. Daarom zullen velen te dien dage dit arm onderdrukt volk verwijten……hulp..soortoe hulp..go na joe baas. neks hulp jo tjiesie bikasi a joesrefi beng wanni eng.


  Maak melding

 22. Hoe zou deze marionettenregering er over enkele jaren uit kunnen zien?
  Alle marionetten en poepvliegen worden bedankt. Dan kan gestalte worden gegeven aan het dictotoriaal regiem

  President=baas
  vice president= baas zoon
  min financien=alibaba
  min leger= linsie
  min politie=lonnie

  de rest blijven marionetten


  Maak melding

 23. Suriname krijgt nu precies waar de meerderheid van de Surinamers voor heeft gekozen.
  Politieke leiders als Bouterse, Brunswijk of Somohardjo? Zijn ze integer? Nee.
  Zijn ze competent? Nee, ook niet.

  Amafo en Abrahams doen in dit opzicht dan ook niets verkeerds. Mensen, jullie moeten niet klagen, maar dragen.


  Maak melding

 24. Landgenoten wat hadden jullie dan verwacht van Bouterse, dat Suriname met hem aan de macht beter van zou worden.

  Ik in ieder geval niet, want de man is erg corrupt, moorddadig en een crimineel in de ergste soort die altijd bezig is zijn hachje te redden.

  Deze man is zo incompetent dat hijzelf het veld moet ruimen.
  Bouterse is een crimineel die zichzelf heeft omringd met zijn andere criminele vrienden.

  Onder alle andere omstandigheden is Suriname beteraf zonder topcrimineel Bouterse.


  Maak melding

 25. Als ik de reacties lees van Jack Russel en Marcel hoef ik mijn mening niet te geven.Voldoende en voldoening.Brunsie heeft zijn President een langdurige dhiare (stre-long) bezorgd.Ja Ronnie ,schroef het voor hem.Blijf voet bij stuk houden dat ook vader Abrahams en zijn smurfjes verdwijnen.Ze hebben al genoeg gesmurfd.

  Danitia


  Maak melding

 26. Paramanpinto,
  Kijk naar de waardering van mijn reactie.
  Lees de reactie van Fred mi boi, misschien gaat er een beetje licht schijnen in die kronto ede van jou .
  Paramanpinto synoniem Buriki


  Maak melding

 27. 2015!

  De reshuffeling vindt plaats in 2015. Door gebrek aan eergevoel zal deze regering zichzelf blijven steunen en beschermen. Hoeveel er dan uit de staatskas gejat is zal dan pas blijken. De meesten zitten er voor zichzelf en helaas niet voor het volk. Vroeger was het ook zo, maar het volk kreeg toch wel wat kruimels.
  Nu zijn er helemaal geen kruimels, zelfs dat laat deze regering niet toe.
  In 2015 is ons land intussen omringd door alleen maar boeven staten en zal het loskoppelen van deze schurken veel moeite kosten.
  Als Abrahams en Amafo in de regering als minister aanblijven dan zal het volk dat niet blind is zien dat deze regeringsleider niet geschikt is en anders kiezen in 2015. Of hij moet de gevangenis in zodat er vervroegde verkiezingen komen.


  Maak melding

 28. Wat we zullen zijn is wat wij zelf hebben gezocht. War wij verwachten, is wat wij zelf hebben gekoesterd. Het begin van de uiteindelijke grote ellende. Of de start en fundament voor een welvarend begin.Pas op met de valse farizeeers, zij zullen verkondigen dat ze onder gods leiding en genade staan, maar desalnietemin
  behoren tot het clubje van satan gezanten die straks met een vernietigend eind oordeel zullen komen. Velen zullen zich dat stukje geschiedenis niet herinneren. Team six zal velen helpen de geheimen van sjeool te ontdekken.Maar dan is het nog niet te laat.Want de werkelijke leider zal opstaan en ze allen vermurven en Suriname bevrijden van de zogenaamde Engelen des licht.


  Maak melding

 29. Ik geloof steeds minder dat Baas in staat is één minister van zijn coalitie partners te ontslaan. Als hij één vinger uitsteekt naar Amafo, Sapoen of Waterberg is het afgelopen met het monsterverbond/duivelspact. Laat Baas nu tonen dat hij meer daadkracht heeft, wat betreft het ontslaan van ministers, dan Vene. Hij kan ministers misschien reshufllen, maar dat is slechts een nietszeggende, cosmetische ingreep. Reshufflen zal het tempo van de regering niet opvoeren, het is slechts bedoeld om de aandacht af te leiden en de onkunde waarmee deze regering te kampen heeft te verbergen.


  Maak melding

 30. @Banansi op geen enkel vlak is dit BEEST DiDiBrie meer dan PRESIDENT VENE.
  Zie kwestie Tigri. Hij vindt het nu goed om samen met de Guyanazen Su te ontwikkelen.
  PRESIDENT VENE was te slap DiDiBrie zou anders handelen.Ik zal maar niet zeggen hoe.
  Zie handelen Jong Tjien Fa(minister PL grond zaken VENE periode)
  Kan DiDiBrie nu optreden tegen de huidige KTPI minister
  op het ministerie van grondzaken sterker nog onder zijn leiding zou dat ministerie nieteens bestaan.He never puts his money where his month is a,. (toe letter)
  beest disi.En hoezeer hij ook zijn best zal doen dat ding gaat niet werken,want hij is a pikin ingi-boi,maar
  PRESIDENT VENE na a skoro en tranga man.Hij was voor niets en niemand bang.En hij had wel oog voor Su.Nu ziet een groot deel van de aanhang(want ik spreek een paar van ze regelmatich in de kantine)dat het niet zo makkelijk is om op te treden tegen coalitiegenoten als je in een combinatie zit,maar goed deze wonderdokter,alleskunner blijkt nu gewoon een…….luis
  te zijn.Ja Deter gelijk heb je dat ding DiDiBrie is gewoon een poepvlieg hmmmmm bha.
  En zo zijn er nog vele dingen te noemen die PRESIDENT VENE wel en of niet had gedaan waar hij niet aan kan komen en niet te vergelijken is met PRESIDENT VENE
  Zie bv invoering goverment take VENE dat beest zou dat terugdraaien welnu me schoen.Vergeleken met PRESIDENT VENE
  heeft hij “t verhoogd.Aan de andere kant zeg ik a volk zoekoe a finie mik avolk tjarie.Ze waren gewaarschuwd
  Ding dongbeest likie DiDiBrie srefie.Ondertussen vreet hij elke dag en co,maar een groot deel van zijn aanhang niet hmmmm lekker puuuuuuhhh.Odiiiiiii
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.