Vakbeweging Suriname: regering te laat

6

PARAMARIBO, 14 mrt – Mosterd na de maaltijd. Zo typeren vakbondsleiders de maatregelen tegen prijsverhogingen. Dat de regering er nu pas mee op de proppen komt, pleit niet voor alertheid. In feit is het kwaad al geschied. Volgens Robby Berenstein van vakcentrale C-47 luidde de alarmbel al ruim een jaar terug.

Toen al werd aangegeven dat de brandstofheffing veel te hoog was. “Nu zien we dat de stijging van de brandstofprijs zulke grote vormen heeft aangenomen, dat er al een zekere mate van schade is aangericht aan de koopkracht”, zegt Berenstein tegenover de Ware Tijd. De lonen zijn aangetast en dat valt niet terug te draaien. De maatregelen, waaronder het periodiek bijstellen van de heffing, komen dus veel te laat. Erger nog, de heffing blijft.

Volgens de regering is die nodig om uitgaven te helpen dekken. De vakbeweging vindt dit niet steekhoudend. “Er zijn genoeg alternatieven, zoals de investeringen in goud en aardolie en de agressieve inning van achterstallige belastingen“, aldus Berenstein. Het is ook wat wordt meegebracht in het overleg met de regering.

6 REACTIES

 1. Bere is niet wijs genoeg denkt hij dat hij kan regeren.
  Dit soort praatjes zijn kletskous praatjes.

  Ik weet een ding in Su zoekt men altijd geld (een bepaalde soort)voor comsumptie en vaak om gewoon weg te geven……. anderen rijk maken.
  Ik vraag mij af wat Bere heeft dat hij meer en meer moet verdienen voor zijn zaak.

  Maar ja hij zal werken voor handelaren of hij is de zoveelste Lantiman.(heeft als altijd niks te doen)


  Maak melding

 2. Dat de vakbeweging en consorten stellen dat de gouvernmenttake moordend is en de tegenmaatregelen van de regering te laat zijn ,vind ik gewoon rancuneus.dat t beleid van de regering door de idb goedgekeurd is komt bij de vakbeweging als donderslag bij helder hemel .omdat stemmen steeds opgingen dat geen enkele internationale organisatien met Bouterse samen zou werken .suriname heeft nu veel meer ambassades dan ooit tevoren.iedereen wilt investeren omdat dat klimaat gunstig is geworden door deze regering .de vakbeweging en consorten hadden een stok achter de deur,maar nu de regering heeft aangekondigd de g-take te verlagen, heeft men geen reden meer om t volk op te stoken.berenstein moet zich schamen om t volk voor de gek te houden met zijn smoesjes.zeg gewoon dat je tegen Bouta en Brunswijk bent en t gewoon tegen ze zegt,maar kom t volk niet opzadelen met je frustratie.de economie gaat weer groeien dit jaar ;dankzij gilmore en de minister van financien .er komen ziekenhuizen, bruggen voor economische doeleinden,wegen enz.inplaats van dat toe te juichen ,zit men te popelen om de regering uit t zadel te hrlpen.weet je waarom?omdat ze geen steekpenningen meer kunnen opstrijken .tjoekoe. T laatste woord is nog niet gezegd


  Maak melding

 3. Gelukkig zijn er nog mensen in suriname die zoals heer berenstien zaken goed kunnen analyseren en hiermee dus een flinke aanzet kunnen geven tot het mobiliseren van het volk.Dit moet massaal ondersteund worden.BMW..BMW..Bout Moet Weg….


  Maak melding

 4. Zielig dat mensen nog in sprookjes geloven.
  Sprookjes beginnen altijd met:”ER WAS EENS” en eindigt met “EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG”
  In SU leven wij nog LANG EN ONGELUKKIG dankzij de paarse ezels.

  Danitia


  Maak melding

 5. Het is nooit te laat om besluiten terug te draaien of op te heffen of voor een deel te herzien en te vervangen door een ander besluit.
  Een ieder die dat zegt weet niet wat het geven van leiding betekend noch enig inventiviteit bezit van beheersing en strategie bepaling.
  Berenstein roept als een kakelende kip zonder kop kennelijk de reden waarom de vakbeweging NOOIT opgeeft en NOOIT een ingediende eisen voor een CAO zal herzien (soso lafoe).
  Herziening, opschorting en of geheel intrekken is iets dat men noemt een besluit nemen op basis van voortschrijdend inzicht.


  Maak melding

 6. Laat of niet, feit is dat die oliedomme aanhangers dit verdienen. Ze gaven rovers,moordenaars en boeven een kans de staatskas te plunderen. Nu hulp is komen weg te vallen, geen nood. Megaschulden voor de domme aanhangers en hun generaties die deze zullen gaan aflossen. 1 srd verwordt als in jaren negen wie wet zevenmaal het niveau van toen sfl.4.000×7. Waaaaaaatttttttt,,,,,so veel we moete ga betalen voor i US…28.000srd. devaluatie de nog komende jaren. Broodje ei……70.000 srd. Welkom in Surribabwe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.