Opluchting bij commerciële gebruikers muziek

22

PARAMARIBO, 25 feb – Bij commerciële gebruikers van muziekproducten heerst opluchting. “Eindelijk”, verzucht Sammy Doerga van de vereniging van showorganisatoren. De schaduw van auteursrechtenbureau Sasur lijkt voorbijgetrokken. De vergunning tot het innen van royalty’s is ingetrokken. En dat ging als een lopende vuurtje.

Volgens het ministerie van Justitie & Politie geschiedde de intrekking op “instructie van de president.”
“De recentelijk ontstane ernstige controverse tussen de stichting en gebruikers van muziekwerken heeft hieraan ten grondslag gelegen. Door de intrekking van de beschikking krijgt de regering alle ruimte om op deugdelijke wijze deze controverse op te heffen”, aldus het ministerie. “We hebben er zes voor gestreden”, zegt Doerga. Hij wil nu werken aan een bemiddelingsbureau met inspraak voor alle belangengroepen.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. Wat een onzin. Hiermee wordt gewoon de illegaliteit en criminaliteit waardoor Sammy Doerga en anderen leden van de vereniging van showorganisatoren schatrijk worden tenkosten van de artiesten nieuw leven ingeblazen.

  Wat een sukkel die president. Maar ja wie had anders verwacht van een crimineel??


  Maak melding

 2. Een clubje uit Calimerostan overgewaaide grappenmakers, die dachten in Suriname eventjes miljonairs te worden. Opzouten met die hap! Laten wij nog wat decennia naar hartelust zingen en van elkaar overnemen in dit land. Steeletje raddraaiers


  Maak melding

 3. In het licht van de toekomst hoop ik dat een stichting nooitmeer een vergunning krijgt om dergelijke belangen van commercie te behartigen. Ik denk dat de muziekmakers zelf moeten gaan uitmaken hoe zij het best hun belangen kunnen beheren.Verder denk ik dat de Stichting Sasur ter veranwoording moet worden geroepen.Ik ben blij dat dit euvel is glad gestreken en dat de muziekmakers weer tot de orde van de dag kunnen.


  Maak melding

 4. Wat een farce. Deze commerciele gebruikers stelen nu met toestemming van hun president. Deze showorganisatoren zijn ondernemers en moeten gewoon zoals in elke beschaafd land in de wereld royalties betalen. Maar niet in bananenrepubliek Suriname………


  Maak melding

 5. Molenaar, wat kan jij wat niet van een ander is overgenomen of onttrokken? Zo meteen komt jou lieve moeder ook rechten opeisen voor de toegediende borstvoeding? Zien doen laat doen, all life long!


  Maak melding

 6. “Ieder nadeel heb zijn voordeel!”

  Nadeel is dat organisatoren van muziek en andere soortgelijke evenementen hun oneerlijke winsten kunnen uitbreiden.
  Voordeel is dat Sasur nu moet worden gedwongen om de reeds geinde gelden te verantwoorden en af te dragen.

  Maar wat deze president hiermee laat zien, is dat hij als crimineel, zwicht voor ander crimineel gedrag. Hoe goed of slecht moet je niet zijn als je in eigen voordeel, met een mooi gezicht en een rode stropdas, als byzonder uitgenodigde plaats neemt bij het -zonder royalties te betalen- Miss India World Contest acte de presence geeft?

  Door dit gedrag druipt er enige wanorde uit de hersenen van deze man omdat hij denkt dat hij alles kan. Maar de werkelijkheid laat zijn tekortkomingen duidelijk zien.
  De opluchting bij de commercieel gebruikers van muziek moet van korte duur zijn en royalties moeten achteraf toch door een nieuwe instantie kunnen worden geind. Men moet niet denken dat men er vanaf is.


  Maak melding

 7. Paraman: je bent gewoon te dom om voor de duivel te dansen….o nee, dat doe je al.

  Wellicht begrijp je het principe niet dat als je iets produceert, je daar betaald voor wilt krijgen, vooral als degene die jou product ( muziek, video, film) gebruikt om inkomsten met te generen. Maar blijkbaar ben jij gewend ( net zoals Mr Zuidoost en Anna_Zeepbel) om je geld te ontvangen van de overheid en daarvoor geen prestatie te leveren. Toch opvallend…dat jullie dezelfde mentaliteit hebben. Alles moet voor niks. Jullie denken overal recht op te hebben, zonder tegenprestatie. Daar is een woord voor, ik kan er even niet opkomen.: Parasiteren…..


  Maak melding

 8. Goed zo, weg met die SASUR, Surinamers zullen nooit en te nimmer hun geld geven aan een stelletje corrupte familieleden die onder het mom van geld innen voor de muziekindustrie dachten miljonair te worden.

  Van al het geld dat ze nu hebben ontvangen heeft geen enkele Surinaamse musicus 1 cent gezien.

  Er komt een andere stichting die transparant te werk zal gaan en daadwerkelijk de belangen van de muziekindustrie gaat behartigen, open en eerlijk, transparant dus, geen enkele familie gedoe.


  Maak melding

 9. Straks komen nog alle familieleden op straat en schreeuwen moord en brand als de pres hun zonen geen gratie geeft, ma kut zover komt het niet want ze worden door ctu uiteengeslagen, die oliedomme aanhangers.


  Maak melding

 10. Paraman wat een onzin beweer je. Dit land zal zich alleen maar ontwikkelen wanneer de leiders inzien dat zij vakmanschap en creativiteit moet belonen.
  Zolang dit niet gebeurt blijven het graaiers en rovers die zonder kennis en kunde de beste posities in het land bezitten. Waarom zou Romeo op flora ervan dromen om ooit eens de beste singer/songwriter van het land te worden en met zijn muziek de wereld veroveren en zijn gezin onderhouden? Romeo keep on dreaming wordt artiest, je wordt populair en charlatans als doerga gaan je inhuren voor een schamele 300 srd en disco amigo verkoopt je poku op een verzamel cd en ju saka dree


  Maak melding

 11. Jonge Jonge hij laat het weer zien dat hij de massamoordenaar boven de wet van Suriname is , dit soort dingens krijg je van al die bandieten bij mekaar


  Maak melding

 12. Liever niets betaald en niets ontvangen dan dat er een club namens mij geld ophaalt en miljonair wordt over mijn rug.Nu kunnen wij zelf werken aan een eigen organisatie ter behartiging van het ARTIESTENBELANG.


  Maak melding

 13. Artiesten zouden een rechtzaak moeten beginnen zoals recentelijk in USA en Nederland etc.
  Het niet betalen van royalties is een regelrechte misdaad. Suriname lijkt veel weg te hebben van China die thans wel royalties betaald op alle intellectuele eigendommen.
  Wellicht wordt Suriname afgesloten van de virtuele buitenwereld.
  Niet doen Surinaqme gewoon royalties betalen maar dan wel zorgdragen vpoor een eerlijke transparante en betrouwbare controleerbare systeem ter voorkoming van zelfverrijking etc.


  Maak melding

 14. Chuckjij moet duidelijk van die Nederwiet en XTC pillen afblijven je ziet ze duidelijk vliegen, ze worden hier duidelijk met de dag gekker, stelletje malloten bijelkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.