GMAP: ‘Schaamteloos misbruik vlaggen bevriende naties’

49

[INGEZONDEN] – Het Suriname comité GMAP, Geen Moordenaar Als President, noemt in een verklaring de onthulling van het Vlaggenplein te Paramaribo op 25 februari 2012 ‘een schaamteloos misbruik van de vlaggen van bevriende naties en internationale organisaties ten bate van politieke geweldsverheerlijking’.

‘Het is onbestaanbaar dat je de vlaggen van democratische staten, de Caricom en de Verenigde Naties misbruikt om symbolisch de misplaatste indruk te wekken dat de bloedige omverwerping van de democratische rechtsstaat op 25 februari 1980 past binnen de normen van de internationale gemeenschap en het internationaal recht’.

GMAP zegt verder ‘dat het zonder expliciete toestemming van de betrokken staten en internationale organisaties gebruiken van de vlaggen het zoveelste bewijs is van de smoezelige kunstgrepen die de in strijd met de grondwet indirect gekozen president Bouterse nodig heeft om zijn onherstelbaar geschonden blazoen op te poetsen’.

Het Suriname comité vindt het ‘bovendien sprekend voor het isolement van Bouterse ten opzichte van fatsoenlijke staten en regeringen, dat hij het moet hebben van zulke schurken en mensenrechtenschenders als president Obiang van Equatoriaal-Guinea.’

Bekijk ook:


49 REACTIES

 1. Ten aanzien van het misbruik van de vlaggen van bevriende naties? Ach, wat stelt een vlag nu nog voor? De motieven van de Surinaamse vlag zie je op kledingstukken, slippers, tassen.. noem maar op. De waarde welke men aan de vlag als nationaal symbool stelt is tanende. Dus kan de inauguratie van het nieuwe vlaggenplein op 25 februari er ook wel bij.

  Overigens, met elke krans (zo ook vanochtend) welke Bouterse op 25 februari bij het kapotgeschoten voormalig politiebureau legt, word de revolutie weer een beetje begraven. En zo hoort dat ook.

  De plek van het vlaggenplein is slecht gekozen. Rijdend vanaf Fort Zeelandia richting de Nationale assemblee, valt de toren van financiën helemaal in het niet achter dat vlaggengeweld. Slechte smaak, deze vlaggenlocatie.


  Maak melding

 2. 25 februari, 2012.
  In de vroege ochtend van zaterdag 25 februari 2012, heeft een groep van 16 soldaten onder leiding van
  soldaat der eerste klasse Leendert Moifutu de zittende regering van keizer Bigi Mofo I omvergeworpen.

  De toestand is uiterst gespannen.
  Op het vliegveld is er een vliegtuig de lucht
  ingevlogen.
  In de haven is er een rubberboot opgeblazen.
  En in een broodjeszaak is de staat van beleg afgekondigd.

  De nieuwe leider van het land Maarschalk Leendert Moifutu, heeft in een toespraak aan de bevolking
  medegedeeld dat hij alle burgerrechten zal respecteren.
  Verder kondigde hij aan dat er binnen twee (2) jaren nieuwe verkiezingen worden gehouden.

  Einde bulletin: 1

  Was getekend
  Maarschalk Leendert Moifutu


  Maak melding

 3. Mede met het oog op uitbreiding van de activiteiten
  van staatsolie, is Boereveen aangesteld als
  president commissaris.

  Hij moet namens keizer Bigi mofo I naar Cocaïne
  gaan boren.


  Maak melding

 4. Onderstaand bewijst dat de recentelijk toegekende
  adellijktitel van Lord Drei ai, toegekend aan
  keizer bigi Mofo I, geheel op zijn plaats is.

  Norm verval na 25 februari, 1980?! NOOIT VAN GEHOORD!

  Quote

  President Bouterse bezorgd om sommige jongeren
  Saturday 25 February

  PARAMARIBO- President Desi Bouterse zegt zich zorgen te maken over het gedrag van sommige jongeren. Dit liet hij vannacht doorschemeren tijdens zijn toespraak in het het kader van 32 jaar revolutie. Het staatshoofd vindt het triest om haast dagelijks slecht nieuws uit de media te moeten vernemen.

  Hij doelt vooral op de jongste gevallen van zelfdoding. Ook de vele doden en gewonden in het verkeer laat president Bouterse niet koud. Hij vraagt zich af waarom sommigen zich zo roekeloos opstellen.

  De president benadrukte overigens in zijn toespraak dat het met Suriname steeds beter zal gaan. “Als we beloven dat het beter zal gaan, gaat dat ook gebeuren. Hoewel er krachten zijn die dat liever niet bewaarheid zien.”

  Vooral de liquide versterking van de meest arme personen in het land ziet hij graag op korte termijn gerealiseerd.

  Unqoute


  Maak melding

 5. Wie luistert er nog naar GMAP? Niemand! Wat bereikt GMAP? Niets! GMAP heeft natuurlijk het recht om een statement te maken. Maar volgens mij verschilt dat recht niet heel veel van het recht GMAP een waardeloze club te vinden. Bij deze!


  Maak melding

 6. grappig al die onzin over revolutie. Het gaat om het omverwerpen van een gekozen regering en dat noemt men een staatsgreep en geen revolutie, welke normaliter strafbaar is. De z.g revo ging om 3 militairen te bevrijden uit het hoofdbureau van politie en om zich te gaan verrijken meer gaat het niet om.


  Maak melding

 7. Helemaal eens met GMAP.
  Het Surinaamse comité vindt het bovendien sprekend voor het isolement van massamoordenaar Bouterse ten opzichte van van fatsoenlijke staten en regeringen, dat hij het moet hebben van zulke schurken en mensenrechtenschenders als president Obiang van Equatoriaal Guinea.Dit is precies wat ik die domme schapenkoppen van massamoordenaar Bouterse probeert duidelijk te maken.


  Maak melding

 8. Misdaad loont in Surimaribo.
  E.Boereveen aangesteld al president Commissaris??
  Is het die zelfde Boereveen die in miami was veroordeel voor drugs?? ai mi gado sranan waar ga je heen met deze criminele drugs bende van het Surikartel.


  Maak melding

 9. Tav de kledingstukken die gemaakt zijn van de Su vlag vind ik “t nog niet zo erg,want zie de glitter en glamour wat er van de Amerikaanse vlag wordt gemaakt,maar om je soortgenoot Obiang(ook coupepleger)te tonen hoe dom”t Su volk is dan vind ik dat heel erg.
  Want het blijkt dat in principe weinig mensen in Su weten iets van deze idioot,despoot,dictator,volksmenner
  als DiDiBrie.Dus nogmaals weinig mensen weten iets van deze zeer slechte Obiang(vooral zijn volk)Pas toen bekend werd dat hij naar Su kwam zijn enkele van ons een beetje gaan lezen over Obiang.Wat zal hij zich goed hebben gevoeld toen hij enkele van de dommeSuries zag applaudiseren en goed spreken voor “t plegen van een coupe.En wat leuk dat hij ontvangen werd in Su zonder enigevorm van een kleine tegen demonstratie.Haaijabaja wat is mijn volk tam.De grote vriend werd ook nog ingi poncho behangen hahaha
  Mi blaka en mi bretie.Radio mart leuk he hahahahahaha.
  Een zwarte dictator komt naar Su en wordt niet in een pangie gewikkeld ,maar een ingi kostuma.Obiang wil je voor je vetrekt met de DUIVEL naar de nomding van de Su rivier om te zien hoe goed onze visser beschermd worden dan Obian nanga DiDiBrie kan verdwijn meteen in a zee….dan two volk bevrijdt in een keer foe two K..A
  Odi odi.
  Glenny


  Maak melding

 10. Met Vlag en Wimpel!

  Met Vlag en Wimpel wil deze president zijn Staatsgreep van toen de naam Revolutie geven. Een padvindersdaad is door sommige Surinamers aangegrepen om zichzelf danig te verrijken of belangrijk te maken.

  Een Revolutie smaakt anders dan een Staatsgreep. Deze Vlaggenparade hoort niet bij een Staatsgreep waarbij een democratisch gekozen regering ten val wordt gebracht en 15 belangrijke, pientere kopstukken van het land zijn vermoord.
  Schending van mensenrechten behoort niet te worden gevierd met een vlaggenparade waarbij de vlaggen van ander Naties -zonder toestemming- worden misbruikt.

  Deze president keurt al zijn zondige daden goed en verbloemt ze met eigen schaamteloze eerbetoon. Bah!


  Maak melding

 11. Zucht, 25 februaro 1980 moet uitgeroepen worden tot de dag van het begin van het moreel verval in Sur.

  Jammer genoeg had ik ook gedacht dat capabele mensen het land zouden blijven besturen zonder dat zij de 10 vuile vingers zouden hebben.
  Helaas zie je nu wie er allemaal het land besturen. De meeste staan negatief in het geschrift.


  Maak melding

 12. Wij die weten wat rechtvaardigheid, normen en waar zijn en een fatsoenlijke opvoeding hebben gehad luisteren wel naar GMAP.
  Het verbaast ons niet dat figuren zonder enige menselijke waardigheid niet naar GMAP luisteren.
  Het zegt meer over jou geestelijke gezondheid dan over GMAP die de massaslachting op weerloze burgers in ons onder de aandacht blijft brengen.Jij ben zo laag gezakt dat jij de moordenaar van zwangere vrouwen let wel zwangere vrouwen en kleine kinderen tot president hebt gekozen. anna zal ik jou wat zeggen? ik vindt jou een waardeloos (mens) hehe die is eruit, en het lucht ook op.


  Maak melding

 13. Romero en Larry, blijkbaar zijn de Surinamers van nu ten opzichte van jullie zo trots op hun vlag dat ze het inderdaad als kledingstuk of op schoeisel en slippers dragen.

  Misschien dat jullie ook trots kunnen zijn op rood , wit en Blauw.

  Trouwens de Amerikanen zijn ook trots op hun vlag hoor.

  GMAP wat een grap, en wat nu met jullie verklaring?

  Die vlaggenmasten staan en mooi en wij Surinamers zijn heel erg trots op deze stadsverfraaiing.

  Wij vaderlandslievende Surinamers hebben een verklaring doen uitgaan dat jullie buitenlanders je te veel bemoeien met onze binnenlandse aangelegenheden, hoe vind je dat.


  Maak melding

 14. Wat is het belang van deze vlaggensoap? Tot wiens meerdere eer en glorie moest dit gebeuren? Wat heeft dit de arme burger weer gekost? Intussen breek je op nog geen 200 meter van het plein je benen over loszittende tegels, gaten in de trottoirs (als die er zijn). Kortom, de rest van de stad is een grote puinhoop. En er wordt niets aan gedaan. Hieruit blijkt maar weer waar de prioriteiten van deze regering liggen. Niet bij het welzijn van de burger in ieder geval.


  Maak melding

 15. Virago 535

  leendert Mooifutu ,Zo schrijf je geen Bulletin mi boi,

  Je hebt wel een realistische invalshoek,aleen het was een Nationalist die aan de macht kwam met Oplossingen!!!!

  Daar heb ik als burger wat aan!!!!!


  Maak melding

 16. Een fantastico van een vlaggenplein.
  Een fantastico van een President
  Een fantastico van `Taki na doe`President
  Een fantastico van een vooruitstrevende man als Bouterse die ziet en begrijpt dat ook zonder ontwikkelingsgeld in je eigen Land bergen kan verzetten.

  Big up, Press
  Big up, the best
  Jealiousy, why! SU is toch voor allen, welkom Home GMAP


  Maak melding

 17. Ook bij de meeste achterbuurt geen ster logeergelegenheden treft men een vlaggenparad aan, alsook bij shoarma tenten en groente toko’s
  En toch vind dit clubje dat ze er een verklaring voor moeten uitgeven. Lachwekkend gewoon….of is het toch gewoon zielig?


  Maak melding

 18. Alleen in schurkenstaten zoals Suriname, hoef je niet bang te zijn t.o.v. Europa en Amerika om gezichtsverlies te lijden, om dat deze landen totaal geen binding hebben en zouden willen met landen waar dictators d.m.v. een coup aan de macht zijn gekomen.
  Bouterse mag dan zogenaamd als president gekozen zijn door dit domme volk, maar het blijkt toch allemaal op een onrechtmatige wijze hebben plaats gevonden, want wanneer je als couppleger te boek staat, is het in welk gerespecteerd land dan ook gods onmogelijk dat je als president kan functioneren.
  Daaruit kun je opmaken wat voor een land dit is, en steeds meer geisolleerd begint te raken, je zult hier dan alleen maar dictators uit niets betekende landen zien komen, die ook niets kunnen betekenen voor dit land Suriname kijk maar naar al die Caricom landen stuk voor stuk armlastig.


  Maak melding

 19. Wel, wel,
  Ik kom net van het vlaggenplein en ben niet uitgesproken over de aldaar aangetroffen sfeer van jong en oud. met name het heen en weer geloop van de jongeren.
  Over cultuurbarbarisme gesproken? Ik heb daar niets van gemerkt. De moderne Surinamers, wie het rechtstreeks regardeert zijn zeer ingnomen met de modernisering van het Onafhankelijkheidsplein. Keepon doing the good work Bouta! Op het revoplein heb nog staan genieten van een stukje ingipoku. Dat moet je zelf meemaken!


  Maak melding

 20. De zg president probeert tijd te winnen want het net begint zich om hem heen te sluiten.

  Hij(topcrimineel) en zijn geweldadige handlangers(leeuwendeel criminelen) willen alleen hun hachjes redden. Suriname ontwikkelen en vooruit stuwen zit er niet bij.

  Laten wij Somohardjo en Brunswijk vragen wanneer zij dit wanbeleid zullen stop zetten.


  Maak melding

 21. Paraman die negatieve toon op dit forum komt van een stelletje gefrustreerde raddraaiers die als derderangsburgers vertoeven in Nederland waar ze het nu liefst niet graag zouden willen zijn, alleen hebben deze uitkeringstrekkers geen andere keus, want in Suriname zou het zwoegen zijn of anders pienaren als ratten.

  Wasting time dus met deze ratten die in een val zitten en daar niet meer uit kunnen komen wat rest is waterkant.net.


  [OPMERKING V/D MODERATOR: ook het IP adres van deze ‘sabiediri’ komt uit Nederland. Vult u dus maar zelf aan…]


  Maak melding

 22. @wikkiLeaks

  “ik vindt jou een waardeloos (mens) hehe die is eruit, en het lucht ook op.”

  Ik ben ontzettend blij om het feit dat jij je hart op deze manier kunt luchten. Ik ben dan toch nog functioneel op dit forum. 🙂 Als ik van de ABB was dan kon je natuurlijk heel veel gescheld terug verwachten. Maar wij van de PBB zijn heel beschaafd en we haten nooit onze medemens met een alternatieve mening. Ik vind jou dus helemaal geen waardeloos mens. Integendeel! Ik denk dat wikileaks het eindproduct van de schepping is. Een ideale combinatie van goddelijke materie in de meest complete quantumfysische ordening mogelijk. Ik droom dagelijks van jouw verheven bewustzijnsnivo maar besef iedere dag opnieuw dat ik nooit een wikileaks zal kunnen zijn. Ik zal me altijd een stofje in het onmetelijke heelal blijven voelen.


  Maak melding

 23. Sabiediri, jouw eigen land liet je destijds verrekken, maar wel elke dag kritiek op surineds en alles. Jij vieze, vuile parasiet. Wie zit nou hier gevangen als een rat en wie leeft hier van een uitkering ?? Als het om je eigen land gaat dan hoor ik je amper, behalve als het gaat om onnozele zaken of zaken waarbij je mensen kan beledigen. Maar iets positiefs en constructiefs komt er bij jou niet uit. Dumb ass.
  Zak maar lekker in je eigen stront zou ik zeggen.


  Maak melding

 24. Sabiediri valt een beetje heeeeeel erg door de mand……….

  “Paraman die negatieve toon op dit forum komt van een stelletje gefrustreerde raddraaiers die als derderangsburgers vertoeven in Nederland waar ze het nu liefst niet graag zouden willen zijn, alleen hebben deze uitkeringstrekkers geen andere keus, want in Suriname zou het zwoegen zijn of anders pienaren als ratten”

  En dat uit het veilige Nederland dit commentaar geven…..geen wonder dat hij het eens is met Paraman…..Loser!!


  Maak melding

 25. Anna_Z,
  Maak je niet druk met die GMAP-club van Wikileaks.
  De man weet niet eens waar hij vandaan komt noch waar hij naar toe koerst, een ongeleide projectiel ten voeten uit.


  Maak melding

 26. OPMERKING V/D MODERATOR: ook het IP adres van deze ‘sabiediri’ komt uit Nederland. Vult u dus maar zelf aan…]

  Blijkbaar zit Sabiediri ook als ‘rat in de val’in Nederland……


  Maak melding

 27. Switie anna,..ga jij geen djuku djuku doen met een horde mannelijke forumleden, en wil ik dringend bespreken zaken aangaande onze hangmat geheimen:

  ** waarom openbaren jou behaard zijn??

  ** waarom wereldkundig maken jou schoonheid terwijl ik daar in de maneschijn een alleen- zien – recht heb!!!!

  🙂 😉 🙂 😉


  Maak melding

 28. @Henk Molenaar

  Sabiediri is helemaal niet door de mand gevallen. Ik leverde ook kritiek op Calimerostan en de SuriNeds toen ik er woonde. Nu big deal dus. Overal in Calimerostan wonen criticasters van dat land. Ook witte Calimerostanen bekritiseren hun land. Ik vind het nogal achterlijk als mensen stellen dat het niet zou mogen als je er zelf woont. Een interpretatie alla Wilders van de vrijheid van meningsuiting is dat. Zulke argumenten zijn niet alleen heel erg dom maar buitengewoon zwakzinnig en getuigen zeker niet van een hoog IQ. Vrijheid van meningsuiting is niet plekgebonden en kritiek leveren mag overal vandaan. Surinamers in Suriname leveren ook kritiek op hun land en dat is niet verboden. Surinamers overal ter wereld zouden eens moeten leren beter met kritiek om te gaan. Daar wringt de schoen en nergens anders. En het zwakzinnig geblaat over uitkeringen begint een beetje afgezaagd te klinken. Hoe harder je die onzin brult hoe minder serieus je wordt genomen.

  @Chuck
  Jouw statement slaat echt nergens op en zal de kritiek op de koloniaal geconditioneerde SuriNeds echt niet stoppen. Zie mijn reactie aan malle Henkie. Alles geldt ook voor jou. En het ordinaire gescheld van jou zijn we wel gewend. De ABB doet op dit forum niets anders dan ordinair schelden! Nogal zielig allemaal. Maar voor degenen die niet kunnen argumenteren blijft er ook niet heel veel anders over.

  @pasew
  Jij bent de enige die mijn naaktheid mag aanschouwen. 😉


  Maak melding

 29. Beste Chuck: het is zoals je zegt. De kakkerlakken komen alleen onder hun steen vandaan om Nederlanders en SuriNeds te beledigen terwijl ze zelf nog nooit een poot hebben uitgestoken om Suriname te ondersteunen.
  Typische exponenten van deze NDP groupies die wanhopig wachten op een kruimel: Sempa, Anna_Z, Parpainto, Mr Zuid Oost en Sabiediri. Het schuim van de Surinaamse natie.


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar

  “De kakkerlakken komen alleen onder hun steen vandaan om Nederlanders en SuriNeds te beledigen”

  Jij zou als PVV-kakkerlak moeten weten dat je ons daarvoor helemaal niet nodig hebt. In jouw fascistische bruine heilstaatje worden SuriNeds, Turken, Marokkanen, Antillianen, Polen en andere als tweederangsburger behandelde groepen constant beledigd. Jou hypocrisie begint belachelijke vormen aan te nemen. Je denkt toch echt niet dat wij Surinamers je serieus nemen?


  Maak melding

 31. henk de Mol ,
  Maar wij zijn geen AIVD-recruten en/of landverraders !!
  Wij zijn trotse Surinamers die in den vreemde wonen en leven .
  Uiteraard staan wij in het dossier van de AIVD en puur om de simpele reden ; dat wij Surinaamse Patriotten zijn die in het buitenland leven/wonen en indien de tijd daar is dat Republiek Suriname een beroep op ons doen ,en dat wij niet schromen om onze levens als inzet te geven!
  Dat wij elke dag blootgesteld zijn aan ; Valselijke aantijgingen , afluisterpraktijken , discriminatie , rascisme , vernederingen ,uitbuiting e.d , nemen wij het voor lief aan .
  Dat zijn onze belevingen/ervaringen in “Daadwerkelijke Ollandse Democratische Monarchie “!!!
  De MODERATOR/AIVD kan dit beamen !!!

  PS; henk de MOL, wij zijn op de hoogte dat jij op de loonlijst staat van de AIVD !!!


  Maak melding

 32. Lieve Mensen mensen mensen toch van mijn mooie SURI.Hoe lang moeten jullie die beledegingen noch doorstaan door die KAKKERLAK en zijn Moordenaars BENDE.


  Maak melding

 33. De pseudo dak- en thuisloze hypocriete parasieten hebben aangetoond nergens verstand van te hebben, behalve iedereen beledigen en uitschelden….kan je dan ook niet serieus nemen, want deze nietszeggende figuren kakelen als kippen zonder koppen.
  De parasieten hebben weer een klus: wachten op de kruimels. Zo diep gezonken zijn tot in de goot. Precies een ZETPIL.
  Dit zijn dus de harde werkers in de samenleving van de ndp !! Je zult er maar trots op zijn.


  Maak melding

 34. Sempa, Sabidirie, Paraman, anna_z en andere Surinaamse patriotten.

  Het is dus uitkijken geblazen.

  Ik heb zelf heel vaak hier gereageerd, maar ben er voorlopig mee opgehouden. Gelukkig dat ik een firewall thuis had geinstalleerd want de aanvallen waren gewoon vreselijk.


  Maak melding

 35. @Afu Sensie

  Ik weet inmiddels zeker dat WKN een honeypot is. Maar toch bedankt voor de info. Er is een tendens om de site anti Bouterse te modelleren en de moderatie lijkt mij niet neutraal.


  Maak melding

 36. sorry maar de vlagen vind ik persoolijk heel mooi.
  waarom gaan we steeds hameren over de vlagtjes.
  het is gewoon zijn keuze(pa bouterse)
  overal heb je van de kakkerlak
  de vlagetjes zijn aan het waperen heel mooi.
  laten we om ons heen kijken roof, moord, verkrachtig, drugs,laten we daar aan gaan beginnen in plaats van de mooie vlagetjes


  Maak melding

 37. @Chuck

  Met je taalgebruik diskwalificeer je jezelf. Je neemt de vorm van een trashcan aan en dat zie ik als een uitnodiging om alle trash daarin te dumpen. Ik ga graag de discussie met je aan en maak je borst maar nat. Anna_z is van alle markten thuis. 🙂


  Maak melding

 38. Hhahaahahahaa wat ben jij een ziekelijke geest zeg.
  De blanken krijgen de schuld voor alles wat fout gaat bij de neger. Nu heeft waterkan het gedaan, luister dan maar Bakana Tori En radio kankantri.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.