Auteursrechtenbureau wil royalty’s Miss India

29

PARAMARIBO, 24 feb – Auteursrechtbureau Sasur blijft royalty’s innen, de aankondiging van president Desiré Bouterse ten spijt. Dat Bouterse in het parlement verkondigde “de zaak in te trekken”, betekent kennelijk wat anders. Er is intussen aangeklopt bij de organisatoren van het Miss India World contest. Het contest zou eigenlijk niet door mogen gaan.

Niet als er geen royalty’s betaald werden voor gebruik van Sasur’s internationale repertoire. Nu mag het betalen achteraf gebeuren, dus na het contest. Sasur strijkt over het hart. “In principe is de wereld vertegenwoordigd in Suriname en veel bezoekers hebben al een kaartje gekocht”, zegt Sasur-voorman Prem Ramlal tegenover de Times of Suriname. De kaartjes zijn zelfs uitverkocht en Suriname zou internationaal maar een figuur slaan.

Sasur kiest voor het algemeen belang. Bouterse zei in het parlement niet veel meer over het bureau. Onder meer mediabedrijven en showorganisatoren gingen er vanuit dat hij bedoelde dat Sasur’s vergunning werd ingetrokken. Voorlopig lijkt dat niet het geval te zijn. De organisatoren van Miss India Worldwide hebben het bureau intussen verwezen naar Bouterse. Het contest zou een ‘feestje van de president’ zijn. Ramlal verwacht dat het staatshoofd ook echt inkomt. Ook om het ‘goede voorbeeld’.

29 REACTIES

 1. Bouterse had in de assemblee toch verklaard dat de vergunning van Sasur is ingetrokken?
  Nu blijkt dat dus niet het geval te zijn.
  Oh mijn gunst. Hoeveel blunders kun je je als president dan veroorloven? President disi e jereh skin mang.

  Hij heeft in ieder geval genoeg ‘eigen’ geld te besteden. Vorige week is de zondagmorgen zangvogelclub met een privé geste van US$10.000,- door hem bedacht.
  Nu gaat hij hoogst waarschijnlijk ook weer neertellen voor zijn miss India worldwide feestje.
  En de zorgbehoevende Surinamer in bejaarden en kindertehuizen maar verkommeren vanwege tekorten…


  Maak melding

 2. Als Miss India Worldwide in Canada/USA/Dubai was gehouden dan zou de organisatie het normaal vinden om royalty’s te betalen. Nu het in Su georganiseerd wordt doet men er moeilijk over. Gelijk heeft Sasur. Geef het goede voorbeeld Bouterse


  Maak melding

 3. Hahahahahahahahaahahhaha, de zoveelste powerplay en comedy. Ma kut geef het volk brood en spele. Deze hele zaak zal nog uit de hand lopen sranangmangs kennende. Oe ne gun tramang nanga trasma.


  Maak melding

 4. Virago 535

  Sasur kiest voor het algemeen belang en is internationaal geen spel breker,gelukkig tot mijn GROTE VERBAZING.

  Gelukkig het contest gaat door!!!


  Maak melding

 5. Duidelijkheid in wat wanneer ingaat ontbreekt.Opschoting heeft niet plaats gevonden.Een termijn is niet aangegeven .Men dient met agendas te werken in Suriname en zaken via een persbericht.


  Maak melding

 6. Dat Bouterse zegt de zaak te willen intrekken is bestemd voor zijn slimme aanhang om te laten zien dat hij een sterke president is.Maar hij weet als geen ander dat er auteursrechten betaald moet worden als hij wilt of niet.Deze boodschap moet hij als populist aan het volk vertellen.


  Maak melding

 7. ach joh Ramlal,..kan je in deze niet afwijken van de GELD-(ELIJKE) normen en genoegen nemen met 3 kusjes OP DE WANG van elke deelneemster!!!!!

  PSSST….de rest is mij voorbehouden…AUWWW mi vrouw nak mi nanga a koekepan 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 8. @Larry

  Het is pas ingetrokken als die ook officieel gepubliceerd is en per aangetekende brief of vergelijkbaar aan Sasur is gemeld Een uitspraak in de DNA is niet meer dan een intentieverklaring.

  @VIRAGO 535
  Itt tot jouw en je baas zijn er gelukkig nog enkele fatsoenlike mensen in SME. Ze vallen alleen niet zo op omdat het niet van die schreeuwlelijks en roeptoeters zijn als de gemiddelde OCER bezoeker.


  Maak melding

 9. Inmiddels heeft de president de minister van Justitie en Politie bevolen de beschikking van Sasur in te trekken, zodat de regering nu op haar eigen wijze kan ingrijpen. Het blijft toch een bakba-winkri.


  Maak melding

 10. Het beste is om Sasur en alles wat daar te maken mee heeft onschadelijk te maken. Opsluiten dus! De president zal een daad moeten stellen om deze schurken het oplichten onmogelijk te maken.


  Maak melding

 11. Ik snap dat gehaal en getrek van Sasur nu echt niet meer.En bovendien,wat heeft bout te maken met de Miss India Worldwide verkiezingen?Hij houdt toch niet van Hindostanen???? Hij vergeet wel dat deze meisjes de mooiste ras is op aarde.

  Danitia


  Maak melding

 12. @Danitia

  Leuk om te weten dat je Sasur ook een schurkenbende vindt. De mooiste ras? Het is niet “de ras” maar “het ras”. Ik ben het met je eens dat er onder Hindustanen hele mooie mensen voorkomen. Net als onder Javanen, Chinezen en Creolen. Helaas komen er onder alle rassen ook vreselijk lelijke mensen voor en daar kun jij als Hindustaan en ik als Creool helemaal niets aan doen. En hoe kom je erbij dat Bouterse niet van Hindustanen houdt? De laatste zin in je reactie klinkt een beetje knullig. Je schrijft:

  “Hij vergeet wel dat deze meisjes de mooiste ras is op aarde”

  Je bedoelt:

  “Hij vergeet wel dat deze meisjes het mooiste ras zijn op aarde”

  Maar ook dat klopt eigenlijk niet. Misschien kun je de pandit benaderen en vragen wat er eigenlijk niet klopt.

  Denk eraan, wie niet sterk zijn moet slim is. 😉

  PS: Ben je mooi of ben je lelijk? Ik ben wel mooi. Ik heb geen snor en ik ben normaal behaard. Jij ook?


  Maak melding

 13. @DANITIA:Ik ben het met je eens .Ik vind o.a.Hindustaanse vrouwen en Latinas alla Jennifer Lopez de mooiste vrouwen op aarde, maar dat is een kwestie van smaak, de ene vind grote dikke billen in leggings en dikke lippen mooi ,de andere houd van superslank,blond of donker, ieder zijn meug.Overigens zijn Indiase vrouwen meer dan eens uitgeroepen tot miss world, net als Venozolaanse vrouwen, dat zegt wel wat, neem geen aanstoot aan jaloerse opmerkingen van andere vrouwelijke posters.
  Ik ben overigens zelf geen Hindustaan,alhoewel ik niemand rekenschap verschuldigd ben, misschien mn wederhelft, maar dat laat ik in het midden,om jaloerse opmerkingen te voorkomen.En neem ook geen aanstoot aan die lui, die bij gebrek aan tegenargumenten, je op taalfouten proberen te pakken.Groet ZUCHT.


  Maak melding

 14. Oh Zure Sa!

  Dat de president met de bemoeienis in deze kwestie blunders zou maken was vooraf bekend. Popie-Jopie dacht dit varkentje even te kunnen wassen maar merkt nu dat zijn invloed niet zo ver reikt. Zuur voor hem!

  Dat Sasur nog geen enkel afdracht gedaan heeft maar alleen geind heeft geeft te denken. Aan wie of wat moet Sasur wat afdragen? Maak dit eerst bekend, zoek de huishoudelijke regels op en laat het publiceren. Maak het transparant en laat de afdrachten zien.
  Er is weer geen enkele journalist die zich hierin verdiept om zo het nieuws te verduidelijken, helaas.

  Anna_z, ik ben het gedeeltelijk met je eens over de schoonsten der Aarde. Maar ik moet wel zeggen dat als een Hindustaanse mooi is, ze ook heel erg mooi is, dat je je afvraagt hoe de Schepper dat voor elkaar heeft gekregen. Mijn Sita was de mooiste!
  En toch moet je niet alleen van buiten mooi zijn, maar ook van binnen.


  Maak melding

 15. @Musk

  Hoe kan Sasur enige afdracht hebben gedaan als er nog haast geen geld is binnen gekomen? Deze mensen hebben een groot vermogen in de oprichting van het bedrijf gestoken maar er is nagenoeg nog geen cent binnen gekomen. Al dat geld ligt nog steeds in grote stapels in de kluizen van de promotors en DDB & matie.


  Maak melding

 16. @Musk

  Het is heel gezond om je eigen vrouw de mooiste ter wereld te vinden. Net als iedere moeder die haar eigen baby de mooiste vindt. Dat is toch prima. En gefeliciteerd met je Sita. Het oog wil soms ook wat.


  Maak melding

 17. Ai baja, “MOOISTE RAS OP AARDE”.

  Je zal het maar bedenken.

  Misschien dat Danitia ons kan vertellen tot welke ras de Hindustanen behoren? weet je wat, laat maar danitia.

  Dit is duidelijk een artikel wat achtyerhaalt is, de beschikking is ingetrokken dus niemand hoeft Royalties te betalen aan Sasur, ook deze organisatoren niet. Punt uit.

  Nu moet men rechtszaken tegen Sasur beginnen om te achterhalen waar de geinde bedragen naar toe zijn gegaan.


  Maak melding

 18. Danitia

  Hindoestaan’se meisjes zijn de mooiste meisjes van de hele wereld

  hou toch eens op en zet jezelf niet zo belachelijk…
  hoe oud ben jij …..12 ?


  Maak melding

 19. Danitia

  ps:
  misschien heb ik je ook verkeerd begrepen….
  misschien bedoel jij dat jezelf persoonlijk de Hindoestaan’se meisjes de mooiste van de wereld vind
  dat is dan wat anders

  oke groetjes


  Maak melding

 20. Ach Danitia geef overduidelijk het niveau weer van de Anti’s, ze zijn dom en achterlijk, een stelletje idioten bijelkaar.

  Ik wil alles wedden dat wij hier te doen hebben met zwakbegaafden, die allemaal in hetzelfde zwakzinnige tehuis vertoeven.


  Maak melding

 21. @SABIEDIRI:

  Ik heb mij door mensen die het kunnen weten laten vertellen waar SABIEDIRI voor staat.

  Nou, ik kan je vertellen dat na wat postings van je gelezen te hebben ,tot geen andere conclusie kan komen dan dat je een groot gebrek aan kennis hebt, dus het je niet aan te rekenen valt want sabi is voor jou echt dirie. In Das Deutsche Bundesrepubliek zouden ze je commentaren plaatsen onder het noemer “Hilft der Volkerverstandigung”.Ga jij nou lekker dansen en schudden met die billen op het Revoplein samen met de natte kliek van colorcrimi’s in het surinaamse pluche, winnaars van het grote graaiers Award.


  Maak melding

 22. @Sabiediri

  Zucht is niet iemand waar we ons druk over hoeven te maken. Het is een zwakzinnig ding dat niet kan argumenteren en altijd op de man speelt. Helaas voor Zucht is zijn intelligentie niet al te groot en kan in discussies gemakkelijk omver geblazen worden. Ik denk dat het knulleke weinig scholing heeft genoten en inhoudelijk reageren is voor hem nogal hoog gegrepen. De meeste reacties van Zucht zijn reacties op reacties. Veel meer dan koeterwaals hoef je van deze oranjegezinde redimusu niet te verwachten. De man heeft helemaal niets met Suriname en is er waarschijnlijk ook nooit geweest. Volgens mij is Zucht een gefrustreerde PVV-stemmer met een paar derde of vierde generatie Surinaams-Calimerostaanse kennissen. Niet meer dan dat. Ik zie hem als een ongevaarlijke dorpsgek op dit forum. Type determinist en wikileaks.


  Maak melding

 23. ANNABEL: Je kan beter tegen je slaapkamermuur gaan lullen, want van die maat van je zal je geen reactie meer krijgen, hij is ontmaskerd, als een gediplomeerde leugenaar. en nu alleen de totaalontmaskering van jou nog,je bent deels al ontmaskerd als miss dubbelmoraal, met en ned. uitkering en paspoort, de restant ontmaskering volgt nog…… En ik hoorde al een paar dagen die bovenmidlifehersenen van je nog steeds kraken,vastebesloten om achter mijn roots te komen, doe je best!!!!!En denk erom je zou nooit meer reageren op mijn zwakzinnige postings, ik help je herinneren, laat je niet weer kennen als iemand die het een zegt en het andere doet, overigens heb je al een record verbroken 72 uur al niet op mij gereageerd, zal wel door de Revofeesten komen. groet je Zucht.


  Maak melding

 24. @Zucht

  Er is niemand ontmaskerd. Iedereen met kennis over internet en de werking van TCP kan een IP address faken. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Weleens van een proxy gehoord? Via een proxy kun je elke willekeurige locatie faken. En zelfs als Sabiediri werkelijk Calimerostan als locatie heeft, wat dan nog. Ook mensen in Calimerostan kunnen dat land en sommige SuriNeds een waardeloze zooi vinden. Degene die werkelijk door de mand is gevallen ben je zelf.
  Op een forum kan iedereen op iedereen reageren. Ik kan daar mee leven. Nu jij nog!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.